Hjem » Frivillig arbeid » India » Jobb

 • India Friends
 • India Food
 • India Friends 2
 • India Markets
 • India Friends 3
 • India Traffic

Jobb i India

 

Vår samarbeidspartner i India vil ta godt vare på deg og du vil bli plassert sammen med andre frivillige på ulike prosjekter alt ettersom hva det er behov for. Det kan for eksempel være en uke der du jobber med slum outreach hvor dine viktigste arbeidsoppgaver er å følge opp barna, undervise, finne på aktiviteter og hjelpe til der det trengs. Eller det kan være leksehjelp og sportsaktiviteter på et annet prosjekt på ettermiddagen.

Arbeidstiden din avhenger av hvilket prosjekt du kommer til å jobbe med. Du kan regne med å jobbe mellom to og fem timer om dagen. På noen prosjekter blir dagene lengre. Avhengig av hvor hjelpen trengs vil de frivillige jobbe ulike steder, og du har mulighet til å kombinere ulike prosjekter i løpet av en og samme dag om du ønsker å fylle større deler av dagen med arbeid.

Når du er meldt på kan du komme med ønsker om hva slags prosjekt du ønsker å jobbe på, men vi kan ikke garantere at du får jobbe med akkurat dette. Hvilket prosjekt du blir plassert på kommer helt ann på hvilket behov de ulike prosjektene har for hjelp fra frivillige. Uansett vil du få muligheten til å bidra der det trengs, og muligheten til å prøve deg på noe du kanskje aldri har opplevd før.

Vi har prosjekter i Goa, Madikeri og Rajasthan. Ønsker du å reise til flere av destinasjonene i India for å jobbe som frivillig organiserer vi gjerne dette for deg. Vi har også forskjellige aktiviteter som du kan kombinere arbeidet med.

Oppholdet i India var fantastisk! Jeg fikk prøve meg som engelsklærer og hjalp til på ulike prosjekter utenom dette. Lærte masse om India, kulturen og menneskene. Fikk også mange gode venner for livet, så er veldig glad for at jeg dro.

Mia Walle-Hansen, 2012

Jeg har vært to uker på boys hostel. Her har det ikke vært andre frivillige før, så det er helt nytt for gutta. Jeg liker det veldig godt, men det er ikke så lett å lære bort engelsk og hjelpe alle sammen når dem er på ulike nivåer. Vi fikk tilbud om workshop neste uke. Jeg og to andre skal holde presentasjoner på forskjellige skoler, siden vi driver med undervisning. Temaet er " Teacher and Adolescents " og hvordan undervisningen kan bli bedre. Blir spennende! 

Yabom Kenneh, 2012

Å jobbe i slummen er krevende, men også veldig givende. Barna blir glade for selv den minste ting, en glede som smitter veldig over på oss rundt.

Christine Lismoen. 2013

 

Noen av de ulike prosjektene i Goa er: 

 

Slum outreach:Vår lokale partner har startet opp egne prosjekter som går ut på å besøke ulike deler av slummen i Goa. Frivillige er med på å undervise barn og familier som lever i slummen og forberede aktiviteter og leker. Hovedvekten ligger på undervisning, og du vil lære bort engelsk til mennesker, både barn og voksne, som kanskje aldri har gått på skole. Det kan være helt grunnleggende som å lære bort alfabetet eller å telle til ti. Du vil bruke deler av dagen til å besøke slummen og resten av dagen på å forberede aktiviteter til neste dag. Minimums arbeidsperiode: 2 uker.

 

Skole og undervisning: Her skal du assistere læreren og hjelpe de som henger etter i timen. Kanskje ønsker læreren hjelp til å ta vare på barna som har fysiske eller psykiske handikap, hjelp med elevenes lekser, å igangsette aktiviteter med barna eller hjelp med vedlikehold av skolebygget. For å kunne jobbe med undervisning er det et godt tips å google “Learning English is fun”. På noen av prosjektene kan du også få muligheten til å være en del av barnas rehabilitering, ved å hjelpe dem med aktiviteter som å lage postkort, invitasjoner, bilder, hagearbeid og mye annet. Minimums arbeidsperiode: 2 uker.

 

Women’s shelter: Kvinneherberget er et prosjekt for unge jenter og kvinner med barn fra splittede familier. Som frivillig på dette prosjektet kan du hjelpe til med å lære jentene engelsk på morsomme og interessante måter, spille spill, finne på aktiviteter, alt for å skape en avslappet atmosfære for barna og kvinnene. Den kulturelle utvekslingen og interaksjonen mellom frivillige og kvinnene gir barna og kvinnene selvtillit og eksponering som de ofte sårt trenger.

 

Eldrehjem: På eldrehjemmet hjelper du elder mennesker som ikke har et hjem eller familie. Du vil bidra med å gi pleie og kjærlighet til eldre mennesker som kanskje ikke kan få dette fra familie. Arbeidsoppgavene dine vil være å være sammen med de eldre, fortelle og høre på historier og snakke med de eldre samt gjøre øvelser for å holde de mentalt aktive. Det kan også hende du vil bidra med å organisere fysiske øvelser for de eldre.

Noen av de ulike prosjektene i Madikeri er:

 

Undervisning: I Madikeri kan du hjelpe til med undervisning på flere områder. Det kan være undervisning i skoleform, lære bort sport og idrett, undervise i barnehage eller undervise om miljø. Som frivillig kan du jobbe innen ett eller flere av disse feltene. Som engelsklærer kan du undervise barn og unge i engelsk og andre fag, men det kan også være du får muligheten til å undervise i sport. Om du hjelper til med undervisning innen miljø er fokuset på å gjøre barn og lokalbefolkningen bevisste på ulike problemstillinger som for eksepmel resirkulering av søppel. Dette er prosjektene for deg som er glad i å lære bort og som er glad i være rundt barn!

 

Spesialundervisning: Hvis du har lyst til å hjelpe til med å utdanne, trene og rehabilitere barn som trenger litt ekstra oppfølging er dette prosjektet for deg. Barna du kommer til å være med har ulike fysiske og mentale handicap som gjør at de dessverre i mange tilfeller blir ekskludert fra resten av samfunnet. Målet med prosjektet er å se hvert enkelt barn, finne hvert enkelt barns egenskaper og talenter for å bedre deres livskvalitet og hjelpe dem på vei mot å bli selvstendige.

 

Bygg- og renovering: Dette prosjektet hjelper barnehjem, herberger, eldrehjem og skoler som ikke har de ressursene de burde ha til å utføre renovering og/eller bygging som de sårt trenger. Som frivillig hjelper du til med alt fra å bygge nye rom eller toaletter til å reparere vegger og male. Prosjektet er for deg som er glad i fysisk arbeid.

 

Medisinsk prosjekt: Om du har tenkt til å studere medisin kan dette prosjektet være midt i blinken for deg. Du får en lærlingplass i et offentlig eller privat sykehus og bruker tiden til å følge leger i deres arbeid. Du får høre pasienters historier og får muligheten til å observere legene i deres arbeid. Du kan bli spurt om å assistere, basert på din kunnskap, men det er viktig å merke seg at dette først og fremst er et prosjekt der du lærer hvordan det er å jobbe som lege på et sykehus i India, gjennom observering ikke hands-on.

 

Noen av de forskjellige prosjektene i Rajasthan er:

 

Slum outreach: Dette er prosjektet for deg som har lyst på en utfordring og som er glad i barn og unge. Hensikten med prosjektet er å gi et undervisningstilbud til barn og unge i slummen som ikke har råd eller mulighet til å gå på vanlig skole. Undervisningen skjer under åpen himmel i slummen og utenom vanlig undervisning kan også lek og aktiviteter brukes som måter å lære bort på. Her er det lov å være kreativ!

 

Skole for mentalt utviklingshemmede: Her assisterer frivillige lærere, og som frivillig bidrar du med på å skape et miljø for læring og vekst der man kan undervise barn som har mentale handicap.

 

Skole for hørselshemmede: Her assisterer du lærere i forskjellige oppgaver. Du kommuniserer med studenter gjennom grunnleggende tegnspråk og setter i gang aktiviteter som vil hjelpe studentene med å forstå emner bedre. 

 

Undervisning: Du enten jobbe på et banehjem for gutter eller i en barnehage. På barnehjemmet lærer du bort engelsk til guttene og hjelper dem med å utvikle egenskaper som kan hjelpe dem i frmtiden, som f.eks selvdisiplin. I tillegg til engelskundervisning lærer også barna håndtverksfag og sport/aktiviteter. I barnehagen assisterer du lærere med å undervise barna i engelsk. I India starter de med undervisning mye tidligere enn i Norge. Du kan bruke aktiviteter og spill for å hjelpe barna med visse temaer.

 

Det er viktig å merke seg at skoler, barnehager og mange barnehjem har stengt fra mars til midten av juni på grunn av høytid og ferier. Barna reiser gjerne til slektninger og det er derfor lite behov for hjelp på disse prosjektene i denne perioden. Om dette er det du helst vil jobbe med, vil vi anbefaler deg å reise i januar/februar og fra og med midten av juni. Det vil fortsatt være behov for hjelp på andre type prosjekter, som slum outreach, men det er viktig at du har en fleksibel innstilling i forhold til jobb om du reiser i perioden mars-juni. Ta gjerne kontakt med Elin for mer informasjon.

 

Les om Christines reise til Goa her

10 raske

Hvorfor velge å reise til India med GoXplore?

 • Vi er skandinavias største på jobb og reisemuligheter i utlandet
 • Vi har mange års erfaring med frivillig arbeid og har selv besøkt prosjektene
 • Du får personlig oppfølging under hele prosessen
 • Du får hjelp til å booke flybillett
 • Du får avreiseliste
 • Du har 24 timers support på plass
 • Du blir hentet på flyplassen
 • Du får kost og losji under hele prosjektperioden
 • Du får muligheten til å møte andre frivillige fra hele verden
 • Du får en opplevelse du aldri kommer til å glemme!

Oppholdet i India var fantastisk! Jeg fikk prøve meg som engelsklærer og hjalp til på ulike prosjekter utenom dette. Lærte masse om India, kulturen og menneskene. Fikk også mange gode venner for livet, så er veldig glad for at jeg dro!

Mia Walle- Hansen

Priser Påmelding

Call Back

Ønsker du at noen i GoXplore skal ta kontakt med deg? Fyll inn telefonnummer og eventuelt emne nedenfor, så ringe vi deg så fort vi kan.

Motta Nyhetsbrev

Informasjonsmøtene

 • Volunteer, Wildlife Volunteer, Work & Travel & Teach & Travel
  Holdes i Oslo
  onsdag 05 nov kl 18
 • Volunteer, Wildlife Volunteer, Work & Travel & Teach & Travel
  Holdes i Oslo
  onsdag 03 des kl 18
 • Volunteer, Wildlife Volunteer, Work & Travel & Teach & Travel
  Holdes i Oslo
  tirsdag 13 jan kl 18
 • Volunteer, Wildlife Volunteer, Work & Travel & Teach & Travel
  Holdes i Oslo
  onsdag 04 feb kl 18

Alle Informasjonsmøtene

Logo Work & Travel Company

Logo Work & Travel Insurance

Logo Harnas

Logo Framtiden våre hender