Login 15% rabatt på Community Service, Zambia

Frivillig arbeid med dyr på Harnas i Namibia

Jobb som frivillig på en gård i Namibia med dyr som leopard, løve, bavianer, gepard, antilope, hyene, skilpadde, fugler, vortesvin og villhund. Kombiner med tur til strandbyene Swakopmund og Walvis Bay langs vestkysten. Her står opplevelsene i kø!

Les mer

Kontakt Ane

Noah's Ark

Noen raske fakta om Noah's Ark
Fra kr. 12900
Passer for18 år til 40 år
KvalifikasjonerIngen
Lengde2 uker til 12 uker
AnkomstplassWindhoek,Namibia
Nærkontakt med dyrJa
Antall deltakereopptil 45 stk
Burde bestilleshelst 4 mnd i forveien
Oversiktstabell dyreprogram
Frivillig arbeidFrivillig arbeid med dyrNærkontakt med dyrJobb med dyr

Vi tar nå ikke i mot flere påmeldinger til Noah's Ark på grunn av flere endringer ved prosjektet. Avgjørelsen er basert på stor økning i pris og et mindre fokus på naturkonservering. Vi anbefaler deg å se på vårt prosjekt Wildlife Rescue Centre i Namibia, som er tilnærmet likt Noah's Ark når det kommer til hands-on med dyr og arbeidsoppgaver. Du kan lese mer om prosjektet her: Wildlife Rescue Centre. Dette prosjektet fokuserer mer på naturkonservering, samt at de tilbyr flere valgmuligheter og utflukter.

Noah's Ark er en familiedrevet gård og hjemsted for forlatte og foreldreløse dyr midt i den afrikanske savannen. Noah's Ark er det opprinnelige navnet til gården, mens idag er det også kjent som Harnas Wildlife foundation. Programmet vil gi deg en ekte innføring og god kunnskap om de afrikanske villdyrene og deres liv. Oppgavene innebærer blant annet mating og lufting av dyrene, å gå tur med bavianer, ri på hest og daglig omsorg av dyrebabyer som har mistet eller kommet bort fra foreldrene sine, samt oppgaver på gården som farmwork og research. De aktivitetene og oppgavene varierer fra dag til dag men du får garantert en opplevelse for livet. Selvom man har satt opp oppgaver for hver dag, så vet man aldri helt hva dagen kan by på. De har et utrykk på Noah's Ark som heter "expect the unexpected" og det passer helt perfekt til programmet!

Susanne, program ko-ordinator i GoXplore for Noah's Ark skriver følgendeJeg har selv jobbet som frivillig i 10 uker på Noah's Ark selv før jeg begynte å jobbe hos GoXplore, og jeg syns det var en så utrolig flott og givende måte å reise på. Man lærer og opplever så mye samtidig som man bidrar til at prosjektet kan fortsette å hjelpe dyr som trenger deres hjelp. Virkelig minner for livet :)


Noah's Ark er absolutt et prosjekt jeg vil anbefale. Jeg jobbet der som sagt i 10 uker i 2012. Opprinnelig skulle jeg være der i 5 uker, men endte med å bli der i 10 uker, så du kan trygt si at jeg hadde et fantastisk opphold. Jeg savner det hver dag, og drømmer om å reise tilbake uten tvil.

Jeg syns det var utrolig spennende og morsomt å være der,samtidig som man jobber hver dag, og føler man får gjort nytte for seg så får man altså bonusen ved å kunne tilbringe dagene med fantastiske og eksostiske dyr :)

Mens jeg var der, var jeg blant annet med på å redde ut en villhund som var blitt skadet, og vi måtte få den slik at vetrinæren kunne klare å bedøve han slik at han kunne hjelpe han. Og det høres lettere ut enn det det var. Men fy, det var så spennende og gøy. I tillegg hadde jeg ansvaret for den vakreste lille baby-mongoosen som desverre var skadet, og som vi motte ta farvel med mens jeg var der til min store sorg. Men det er et dyr jeg aldri klarer å glemme, lille 'squeeky' ble han kalt, og han var min lille baby der (se bilde over).

Les gjerne min blogg fra mine turer med GoXplore: http://susiebk.blogspot.no. Innleggene fra 2012 er fra min tid på Noah's Ark/Harnas. Jeg sier bare en ting til alle som lurer på å reise eller ikke: "ikke lur på det, bare reis; du kommer ikke til å angre :)"

Dare to GoXplore!


Generell informasjon om prosjektet

Prosjektet er plassert 250 km fra Windhoek. Gården befinner seg i Omaheke-regionen som består av 4,9 millioner mål dyrket mark. Dette er faste ankomstdager og man har ikke mulighet til å starte eller slutte på prosjektet på andre dager enn dette. Noah's Ark er det opprinnelige navnet til gården, mens idag er det også kjent som Harnas Wildlife foundation.

Prosjektet er veldig populært og blir derfor fullbooket veldig tidlig. Minimumslengden er to uker, men de fleste deltakerne tilbringer fire til seks uker på prosjektet. Det er absolutt mulig å kombinere et opphold på Noah's Ark med andre prosjekter eller med safari.

Video fra Noah's Ark

Video fra Noahs Ark



Noah's Ark målsettinger

Besøk på barneskoler oppmuntret til å iverksette et landsdekkende prosjekt for å lære barn om de ulike villdyrene i Namibia. Barn er framtidens miljøvernere og Noah's Ark prosjektledere håper at kontakt med tamme villdyr vil redusere redsel og gi barna mulighet til å stille spørsmål og få bedre kunnskap om afrikanske dyr. Gjennom prosjektet "cheeky cheetah" ønsker de å vektlegge og skape en forståelse for viktigheten av å ha et respektfullt forhold til naturen samt formidle en villighet til å beskytte dyrene. Derfor er barn ofte på besøk på gården. I september 1997 ble en gruppe mishandlede villhunder reddet, og som et resultat av dette ble et nytt prosjekt startet for å beskytte disse truede artene. Selv om to av villhundene har mistet et ben på grunn av mishandlingen, har de klart å tilpasse seg resten av flokken på prosjektet. I 2001 ble det bygget en dyreklinikk på gården. De fleste dyrene som ankommet Noah's Ark trenger akutt medisinsk hjelp og dette lokale sykehuset har derfor en svært sentral rolle på prosjektet. Klinikken er plassert et godt stykke fra hovedgården slik at pasientene får muligheten til en avslappende og avskjermet rehabilitering. Å benytte seg av lokal arbeidskraft er viktig for vår samarbeidspartner. I dag utgjør disse 16 fastansatte og 8 deltidsansatte.

Hvem kan delta?

For å delta på dette programmet må du være over 18 år gammel. Maks aldersgrene er 45 år. Det kan også gjøres unntak dersom man er eldre enn 45 år, så ta kontakt dersom du ønsker mer informasjon om dette. De fleste deltakerne på programmet er 18-35 år. Det er viktig at du er i glad i dyr, har god fysisk form og ikke er redd for å ta i et tak. Siden prosjektene håndterer ville dyr er det viktig at du er fleksibel. Ingen dag vil være lik i villdyrenes rike! Siden du skal ha med ville dyr å gjøre er det viktig å følge sikre retningslinjer. Naturfargede klær og ydmyk oppførsel er viktig. Det er også viktig med gode engelskkunnskaper.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Nå har det gått noen måneder siden jeg kom tilbake til Afrika og jeg savner tilbake hver eneste dag. Det føles som en livstid siden jeg var der. Vi levde i en annen verden, i en boble som sprakk brutalt da jeg kom hjem. Bare det å kunne ta en varm dusj akkurat når jeg ville var nok til å få tårene til å presse på. Vi hadde litt andre levekår enn det vi bortskjemte nordmenn er vant til. Noe av dette var en stor utfordring i starten, men rart nok ble en vant til dette med tiden. Men det var ikke de "smålige" levekårene jeg reiste til Afrika for. Jeg reiste for dyrene, opplevelsene, menneskene og på forhånd visste jeg ikke at dette skulle bli mitt livs beste opplevelse, et eventyr.

Stine // Noah's Ark

Arbeidsoppgaver

Noah's Ark/Harnas er en familiedrevet gård og hjemsted for forlatte og foreldreløse dyr midt i den afrikanske savannen. Etter etableringen har det hver eneste uke kommet nye dyr til Noah's Ark/Harnas. Tidligere ble løver og andre dyr, som truet gårder i nærheten, drept av gårdeierne eller snikskyttere. I dag blir disse dyrene heller fraktet til Noah's Ark/Harnas for å beskyttes mot avlivning. Det hender også at dyreeiere ikke lenger vil eller kan ta seg av dyrene sine og disse ender også ofte opp med å få et nytt hjem hos Noah's Ark/Harnas.
Dette har resultert i 25 typer ulike dyrearter på gården. Noah's Ark/Harnas er ingen dyrehage, men et sted for hjemløse, neglisjerte og skadede dyr. Ingen dyr blir bortvist fra Noah's Ark!

Disse dyreartene har sitt hjem på Noah's Ark/Harnas: leopard, løve, silkeape, indisk rovdyr, pinnsvin, hyene, skillpadde, ape, gribb, vortesvin og villhund.

Mulige oppgaver/aktiviteter på prosjektet (som nevnt tidligere er ingen dag lik på gården)

Send denne siden til meg som PDF

Boforhold

Bosted

Som frivillige på Noah's Ark bor du i en egen volunteer village, noen minutters gange fra hovedgården. Du bor i hytter, hvor 4 frivillige av samme kjønn deler hytte. Toalett og dusj deles av alle frivillige, da dette ikke finnes i hver hytte. Prosjektet tilbyr sengetøy og et håndkle til hver enkelt, men sovepose og pute anbefaler vi at du tar med fra Norge.

Måltider

Tre måltider per dag er inkludert i programprisen og dette er internasjonal mat. Vegetarianere og andre med særskilte matønsker er selvfølgelig også velkommen. Dette må da prosjektet vite om i god tid på forhånd. Vannet er trygt å drikke på prosjektet så lenge det tappes under halvtak. Det er også mulighet for å kjøpe flaskevann på gården dersom du skulle ønske det. Dette er da for egen regning.

Servicetilbud

Prosjektet tilbyr vaskeritjeneste, men undertøy og sokker må vaskes selv. Du vil få informasjon ved ankomst til prosjektet om hvilke regler som finnes på prosjektet, om hvor du kan bevege deg på egen hånd og generell informasjon om sikkerhet. Det er tilgang på TV, video og grillområder (såkalte "braai areas", en afrikansk tradisjon). Prosjektet har også en PC stående til bruk for frivillige, men det er viktig å huske på at internettilgangen ikke er den beste i Afrika. Du kan også ta med din egen laptop dersom du ønsker det da det er mulig å kjøpe tilgang til Wifi mot et mindre gebyr.

Kun tidvis mulighet for å sende e-post på prosjektet. Faks og telefon er tilgjengelig mot et gebyr. Deltakerne har et eget fritidsområde på gården.

Skulle du mot all formodning komme ut for en ulykke, transporterer representantene deg til nærmeste sykehus.

Jeg ble også utrolig knyttet til flere av dyrene og de andre frivillige på gården, så på avskjedsdagen satt jeg igjen med den verste følelsen jeg hadde hatt på lenge; følelsen av å forlate en plass jeg helt hadde forelsket meg i. Det går enda ikke en dag uten at jeg tenker på alt det fantastiske jeg fikk oppleve og det livet jeg fikk være en del av. Jeg tror ikke jeg har noe annet valg enn å dra tilbake en gang, så jeg kan møte de søte små (og store) skapningene jeg åpnet hjertet mitt for.

Mari // Noah's Ark

Hvorfor Noah's Ark med GoXplore?

Visum

Alle som skal til Noah's Ark i Namibia må søke om arbeidsvisum før avreise. GoXplore søker dette visumet på dine vegne og kostnaden er inkludert i programprisen.

Home Affairs bruker generelt sett lang tid på å behandle visumsøknader så vi anbefaler derfor at du sender inn søknaden til oss i god tid, helst senest 3 mnd før avreise. Vi sender deg ferdig godkjent visum før avreise og forklarer deg prosedyren rundt det. Visumet er et gruppevisum, så det er viktig at du tar med deg begge sider av visumet og fremviser dette ved ankomst til Namibia.

Merk nå at immigration i Namibia har nå strammet inn kravene, og man er nå nødt til å få gyldig kopi med stempel og signatur fra noen med myndighet til å gi ut rett kopi. Merk at det må stå på engelsk.

Nye regler for innreise til, og transit i, Sør-Afrika

Skal du reise via Sør-Afrika til Namibia gjelder følgende regler i forhold til innreisebestemmeleser, visum og pass.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Reise

OBS! Det lønner seg å melde seg på tidlig til Noah's Ark da det er veldig populært (min.2,5 mnd før avreise pga visum).

Ankomstdatoer for Noah's Ark for 2015

Ankomst hver torsdag hele året og du bestemmer selv hvilken torsdag du ønsker å melde deg på til. Du vil bli hentet på flyplassen (Hoseo Kutako International Airport) denne dagen og kjørt til hostellet du skal bo på for natten. Dette er inkludert i programprisen. Fredag morgen, mellom kl. 08.00 og 09.00, blir du hentet på hostellet og transportert til prosjektet. Prosjektet er plassert 250 km fra Windhoek. Gården befinner seg i Omaheke-regionen som består av 4,9 millioner mål dyrket mark. Dette er faste ankomstdager og man har ikke mulighet til å starte eller slutte på prosjektet på andre dager enn dette. Ankommer du Windhoek senere enn dette, må du selv betale for transport til prosjektet, som vil koste ca. 3000.00 sør-afrikanske rand.

Siste dag på prosjektet vil være på en torsdag og hjemreisen må bookes etter kl. 16.00 denne dagen. Du må være på prosjektet i minimum to uker. Noen velger å ankomme noen dager før eller å være igjen noen ekstra dager for å oppleve mer av Namibia, og det kan være en spennende opplevelse.

Merk at vi ikke kan garantere plass på prosjektet før vi har mottatt påmelding, og selve prosjektet har bekreftet plass.

Ankomstdatoer i 2016

Programmet har oppstartdato hver torsdag gjennom hele året. Husk at du må søke minst 2,5 mnd i forveien grunnet visum-prossessen.

Priser

Pris
2 uker 12900
3 uker 18100
4 uker 22200
6 uker 31600
8 uker 39900
10 uker 49300
12 uker 58500

Vi tar nå ikke i mot flere påmeldinger til Noah's Ark på grunn av flere endringer ved prosjektet. Avgjørelsen er basert på stor økning i pris og et mindre fokus på naturkonservering. Vi anbefaler deg å se på vårt prosjekt Wildlife Rescue Centre i Namibia, som er tilnærmet likt Noah's Ark når det kommer til hands-on med dyr og arbeidsoppgaver. Du kan lese mer om prosjektet her: Wildlife Rescue Centre. Dette prosjektet fokuserer mer på naturkonservering, samt at de tilbyr flere valgmuligheter og utflukter.

Arbeidsvisum, transport fra flyplassen og kost og losji er inkludert i prisen!!

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen. Prisene gjelder for 2016!

Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet. Flybillett er ikke inkludert i programprisen, men bruker å koste fra 7500 kroner tur retur.( avhengig av sesong )

Vi sender deg et flytilbud etter at du har betalt depositumet og fått en bekreftet plass på prosjektet.

OBS! Noah's Ark er et veldig populært prosjekt, så vi anbefaler at du melder deg på tidlig.

Hva er inkludert i prisen?

Midler fra frivillige bidrar i stor grad til driften av prosjektet. Forskning på dyrekonservering er kostbart, men takket være programavgiften som de frivillige betaler, kan prosjektene driftes som koserveringsprosjekter på fulltid. Som frivillig bidrar du også til vedlikehold på gården og støtter lokalsamfunnet.

Transport

Deltakerne kjøper selv flybillett og påser at de flyr til nærmeste oppgitte flyplass ved prosjektet. Det er viktig at du informerer oss om dine reisedetaljer, også forandringer, da du vil bli hentet på og fraktet tilbake til flyplassen. Losji utover prosjektperioden dekkes ikke. Dersom du ønsker å tilbringe noen dager i Afrika før prosjektet starter, skjer dette for egen regning.

Vi sender deg et uforpliktende flytilbud på reisen din til Namibia etter at du har betalt depositumet og fått en bekreftet plass på prosjektet. Reiser du til prosjektet som en del av en større reise så kan vi sende deg tilbud for hele reisen. Informasjon om regler for håndbagasje på fly finner du her.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Blogg fra Noah's Ark

Les flere reiseblogg og reisebrev fra våre deltakere
Vi var ute och gick med babianerna och gick " fel" väg och mötte den gruppen som var med Characals, det blev ett himlans liv i luckan och tog en timme innan vi samlat in alla djuren igen.

Andreas // Noah's Ark

Aktiviteter i Namibia

FAQ

Hvor mye trenger jeg i lommepenger?

Siden all kost og losji er inkludert i programprisen trenger du ikke mye ekstra. Vi anbefaler ca. 800 kr pr uke i prosjekttiden. Ønsker du å delta på ekstra turer eller utflukter som ikke er en del av prosjektet må du betale ekstra for disse.

Hvordan er kommunikasjonsmulighetene på prosjektet?

Noah's Ark har en laptop stående på prosjektet som de frivillige kan betale for å benytte seg av. Det er også mulig å ta med egen laptop og betale for nettilgang. Selv om prosjektet har internett kan dette falle bort av og til. Det er også mulig å bruke mobiltelefon, men det er bare visse steder på gården hvor det er nett.

Må jeg har reiseforsikring?

Ja. Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb på frivillighetsprosjekter.

Trenger jeg vaksiner?

Alle deltakere bør oppdatere stivkrampevaksinen. Det er også lurt å vaksinere seg mot Hepatitt A og B og gulfeber. Noah's Ark ligger ikke i et malariaområde, så du trenger ikke ta malariatabletter dersom du kun skal delta på dette prosjektet. Vi anbefaler deg til å snakke med din lege/vaksinasjonkontor for at du skal få profesjonell veiledning . Prosjektet anbefaler blant annet å ta rabiesvaksinen. Denne er dog valgfri og opp til hver enkelt person. Skal du reise til andre land så bør du kontakte reiseklinikken eller din fastlege.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Hjem » Land » Namibia » Noah's Ark

Siste nyhet: Informasjon om Zika-viruset