Søk

Informasjon om Ebola-viruset i Vest-Afrika

Jobb & Reis i Australia

Jobb, reis og bo med oppholds- og arbeidsvisum i Australia i inntil ett år! Du får frihet til å jobbe og reise rundt som du selv ønsker. Kombiner dette med for eksempel en jorda-rundt-reise for en opplevelse du aldri vil glemme!

Les mer

Kontakt Siril

Work & Travel Australia

Noen raske fakta om Work & Travel Australia
Fra kr. 15900
Passer for18 - 30 år
KvalifikasjonerIngen
LengdeOpptil 1 år
AnkomstplassSydney
Betalt arbeidJa
Burde bestillesMinst 2-3 måneder før ønsket avreise

Er du lei hverdag og rutiner og kan tenke deg å oppleve noe nytt? Kanskje å kombinere jobb og reise ett år i Australia er tingen? Da kan vi i såfall tilby deg en unik mulighet.

Jobb, reis og bo med oppholds- og arbeidsvisum i Australia i inntil ett år! Du får frihet til å jobbe og reise rundt som du selv ønsker. Dette kan du kombinere med for eksempel en jorda-rundt-reise!

Ved å jobbe og reise i Australia får du en mulighet til å oppleve dette landet på en helt unik måte. Vi garanterer en opplevelse du aldri vil glemme!

Denne reiseformen vil føre til at du kommer nærmere kulturen og menneskene på stedene du besøker. I tillegg til å oppleve nye steder vil du også kunne pakke mange nye erfaringer og opplevelser i sekken.

Work & Travel-programmet gir deg medlemskap hos en arbeidsformidler som finner skreddersydde jobber for reisende. Her får du din egen personlige jobbkonsulent. Dette medlemskapet får du kun hvis du reiser gjennom Work & Travel Company.

Vi har hovedkontor i Sydney, samt et stort nettverk over hele landet. Gjennom vår serviceorganisasjon i Australia vil vi alltid være tilgjengelige for å hjelpe deg underveis. Vår service og din trygghet behøver ikke koste deg mer enn om du drar på egen hånd. Vi gjør oppmerksom på at vårt tilbud tar utgangspunkt i Sydney.

Vårt program:

Det er viktig at du får et best mulig utgangspunkt på reisen og forberedelsene begynner allerede i Norge før avreise.

I Sydney

Hvem kan delta?

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Takk for at dere hjalp til så jeg fikk et strålende år " Down Under". Smarteste jeg har gjort på lenge:)

Filip // Work & Travel Australia

#goxplore på Instagram

Jobb

Som deltaker på vårt Work & Travel Australia-program blir du medlem i Work & Travel Companys egen arbeidsformidling; Work & Travel Company-jobbservice. Dette er det største jobbformidlingskontoret i Australia, og vi er de eneste i Norge som har avtale med dem.

Vi i GoXplore har lang erfaring med å hjelpe folk med å søke jobb i Australia. Vi har alle vært i Australia over en lengre periode og har også søkt jobber innenfor de samme bransjene som blir aktuelle for deg. Vi anbefaler absolutt at du prøver å komme i gang med jobbingen tidligst mulig og heller ta deg fri til å reise litt etter hvert. På den måten rekker pengene litt lenger og du får maksimalt ut av året i kenguruenes og koalaenes rike.

GoXplore hjelper deg med følgende før avreise:

Hvilke fordeler har du som medlem av vår arbeidsformidler?

Work & Travel Company har hjulpet tusenvis av reisende med å finne jobb. De samarbeider med mange små og store arbeidsgivere over hele Australia. Hovedvekten ligger på jobber i Sydney og omegn, men de har også kontakt med resorter langs hele kysten fra Melbourne til Cairns. Det er også jobber på restauranter, kafeer og lager i andre byer og den ultimate Outback-opplevelse; jobb på Ayers Rock Resort, midt i landet!

Vår jobbservice jobber kontinuerlig med å skaffe våre deltakere arbeid. Kontoret formidler minst 600 jobber i måneden og totalt over 7000 jobber i året. Mulighetene er mange.

Vær likevel klar over at det som alle andre steder krever egeninnsats for faktisk å få jobbene. Arbeidsgivere ønsker seg i hovedsak entusiastiske arbeidstakere som ikke er redd for å ta i et tak og som tar initiativ. Så vær litt pågående og gjør en innsats :)

Vi anbefaler dere også å ta med dere svarte bukser (gjerne dressbukse), hvit, langarmet skjorte og gode svarte sko. Dette fordi mange av jobbene innen service krever denne slags påkledning og da er det jo greit å slippe å kjøpe dette dersom du allerede har det hjemme.

Det er også en litt annen kultur i Australia når det gjelder intervjuer, ofte kler man seg i dress for å dra på intervju. Dette vil dere få mer informasjon om når dere kommer til Australia, men det kan være en ide å ha med seg en plain dress.

Jobb innenfor serveringsbransjen

Jobber innenfor serveringsbransjen står for om lag en tredjedel av jobbene som formidles gjennom oss, og er med dette den nest største kategorien av jobber som vi formidler. Hvis du har erfaring fra kafé, bar eller restaurant kan du vente deg jobber innenfor denne kategorien også i Australia. Her vil erfaring hjemmefra være en fordel, men det er ikke noe krav.

Lønnsnivå i Australia

Du kan regne med å tjene 17-20 australske dollar i timen. Siden det kan ta tid før du får din første lønning må du ha med tilstrekkelig med penger hjemmefra til å klare deg den første tiden. Vi vil anbefale deg å ta med deg minst 30 000 kroner hvis du skal være borte i et helt år. Lønningene er lavere enn de norske, men prisnivået er også 30% lavere enn i Norge. For eksempel koster en øl rundt 20 norske kroner og en Big Mac meny ca. 35 norske kroner.

Send denne siden til meg som PDF

Reise

Vi har jevnlig gruppeavganger til Sydney, slik at du i stor grad kan velge når du vil reise. Her flyr du rett ned til Sydney, med mellomlandinger på veien. Du vil motta en deltakerliste med kontaktdetaljer til de andre på avgangen før avreise. Dette gir reisen en myk start og har vært utgangspunktet for mange nye vennskap! Dersom du vil ha en stopp på veien til Australia kan du ta kontakt med oss.

Vi anbefaler at du melder deg på minst 2-3 måneder før ønsket avreisedato. Melder du deg på senere enn dette kan vi ikke garantere at vi rekker å organisere reisen din i tide.

MånedCATHAY PACIFIC VIA HONG KONG
Desember2.
2015
Januar13., 20. og 27.
Februar10. og 24.
Mars10. og 24.
April7., 14. og 21.
Mai5. og 19.
Juni2., 9., 16. og 23.
Juli7. og 21.
August18. og 25.
September2., 8., 15., 22. og 29.
Oktober6., 13., 20. og 27.
November3., 10., 17. og 24.
Desember1. og 8.

Dette er våre gruppeavganger. Ønsker du å reise et annet tidspunkt så er det selvfølgelig mulig.

Vi gjør oppmerksom på at mellom 12. desember og 17. januar har de fleste flyselskapene en periode kalt Black-Out. I denne perioden har de ikke ungdoms- og studentbilletter. Det vil gjøre flybillettene dyrere. Dersom du har tenkt til å være i Australia i julen eller på nyttårsaften anbefaler vi å reise før denne perioden.

Planlegger du å være i Australia overnyttår må du sjekke inn på Wake Up senest 27. desember og kan da ikke sjekke ut før tidligst 3. januar. Det vil si at er minste antall netter på Wake Up 7 netter. Det vil dessverre ikke være mulig å ankomme Sydney i denne perioden.

Det vil også lønne seg å booke overnatting på forhånd siden folketallet i Sydney nærmest dobles i løpet av jul og nyttår.

Prisene er avhengig av reiseruten din. Ved stor pågang legger vi ut flere gruppeavganger underveis. Det er selvsagt også mulig å reise på andre datoer enn våre gruppeavganger!

Hvorfor Work & Travel Australia med GoXplore?

Boforhold

Alle våre deltakere bor på Wake Up hostel de fire første nettene i Australia. Hostellet er et svært gunstig utgangspunkt for oppholdet ditt i Australia. Her møter du både nordmenn og andre Work & Travel-deltakere fra blant annet Sverige, Danmark, USA, England, Tyskland, Nederland, Finland og Hong Kong. Dagene på hostellet er vanligvis veldig sosiale og mange reiser videre eller flytter sammen med andre deltakere som de har møtt. Å bo på hostell er en kjempefin måte å komme i kontakt med nye mennesker. Alle som reiser på Work and Travel er der for samme grunn. Reise, opplevelse og ikke minst nye bekjentskaper.

Dersom dere ankommer Sydney mellom 27. desember og 2. januar er minste antall netter på Wake Up 7 netter. Det vil også lønne seg å booke overnatting på forhånd siden folketallet i Sydney nærmest dobles i løpet av jul og nyttår.

Vårt hostell Wake Up

Wake Up ligger rett ved den største jernbanestasjonen og bussterminalen i Sydney. Wake Up er et veldig populært hostel med god standard og super beliggenhet. Det er nettopp nyoppusset og fremstår som et veldig hipt og moderne hostel med en trivelig atmosfære. I 2009 ble det kåret til Sydney`s beste hostel. Her finner man også den kjente "Sidebar" i kjelleren som er et perfekt samlingsted for backpackere fra hele verden.

Å bo på Wake Up Hostel gir deg følgende fordeler:

Hjelp til å finne et sted å bo i Sydney

Blir du lenge på et sted er det vanlig å leie et hus eller leilighet sammen med andre. Work & Travel-kontoret i Sydney har nylig startet en boligformidlingsservice (Accomodation Service) som vil komme deg som deltaker på programmet til gode. Work & Travel har besøkt og inspisert en rekke boliger i Sydney, og samarbeider med spesielt utvalgte utleiere som kan tilby høy standard til god pris. De samarbeider med mange forskjellige utleiere, og du kan velge mellom alt fra tomme leiligheter til et kollektiv hvor de ser etter én person. De kan ikke garantere at de finner en bolig til deg, men de vil gjøre sitt absolutt beste for å hjelpe deg med å finne husly. Det er uansett greit å få tips og råd av kontoret om leiekontrakt og priser etc.

Hva om du vil reise videre?

Etter de fire nettene på hostellet vårt står du helt fritt til å gjøre hva du måtte ønske. Noen velger å reise videre med en gang. Kanskje spleiser dere på en van og kjører oppover østkysten? Eller velger å hoppe på en buss og reise på oppdagelsestur i ørkenlandskapet og ser aboriginernes hellige områder i midten av landet? Valgmulighetene er uendelige! Husk at Australia er større i areal enn hele Europa. Andre ønsker å tilbringe mer tid i Sydney og komme i gang med jobbingen med det samme. Du gjør som du vil: mulighetene er mange!

Over hele Australia finner du vandrehjem/hostel, og du vil motta en oversikt over disse når du ankommer Sydney. Gjennom for eksempel Travellerspoint kan man bestille hostel i Australia på forveien, noe som kan være lurt i de travle periodene. På hostellene rundt i landet møter du reisende fra hele verden som er ute etter annerledes opplevelser på lik linje med deg. Denne boformen preges av en sosial atmosfære og mange gode reisetips utveksles her. Overnatting koster mellom 20 og 40 dollar natten. På Work & Travel Australia-programmet får du et rabattkort som gir deg avslag i prisen på både transport og overnatting.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Visum

Working Holiday Visum fra Norge

Vi formidler det spesielle Working Holiday-visumet som kun er tilgjengelig for deltakere fra Norge og et fåtall andre nasjoner. Visumet gir deg mulighet til å jobbe i inntil 12 måneder (fra ankomstdato) i Australia med følgende forutsetninger:

Dersom du har et annet statsborgerskap er det viktig at du tar kontakt slik at vi kan sjekke om dette visumet er tilgjengelig for deg også.

Når du har meldt deg på og betalt depositum, vil vi sende deg den informasjonen du trenger. Vi søker visum for deg etter at du har fylt ut vår forenklede visumsøknad med forklarende veiledning.

Visum er inkludert i prisen for programmet (med unntak av på Aussie Basic)!

Reiser du på Aussie Basic kan du bestille forsikring+ som er visum og forsikring i ett! Les mer om det her.

Turistvisum

Skal du du ikke delta på Work & Travel Australia, men skal være med på noen av aktivitetene våre i Australia trenger du kun turistvisum. Dette kan vi selvfølgelig også hjelpe deg med!

eVisitor visumet er gyldig for perioder på 3 måneder om gangen.

Visum nr 2

Hvis du har jobbet minst tre måneder innenfor visse postsoner på landsbygda i Australia kan du søke om Working Holiday visum for 2. gang. Du må kunne bevise at du har jobbet minst 3 måneder, ellers er kravene for å få visum de samme som for visum nr. 1. Du kan få hjelp av oss til å finne ut om de jobbene du har hatt kvalifiserer til å søke om visum nr. 2.

Aktiviteter i Australia

Priser

Pris
Aussie Basic 15900
Australia Xpress 18900
Asia Xplorer - Singapore 19100
Asia Xplorer - Bangkok 19900
New Zealand Xplorer 20900
Fiji Xplorer 21900
Skreddersydd - kontakt oss for eksakt pris 25000

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen.

Prisen for vårt Australia-program avhenger av hvilken flyrute du velger. Flybillettene våre er gyldig i 1 år og kan i tillegg endres underveis på reisen, noe som gir deg stor fleksibilitet.

Legg merke til at siden billettene kun kan bookes ca 10 måneder frem i tid er det mulig vi ikke får booket deg på riktig hjemreise før avreise fra Norge. Men siden billettene som nevnt er fleksible vil du ha mulighet til å endre til riktig dato mens du er i Australia.

Gruppeavgangene våre har ingen stopp på veien til Sydney i Australia, kun mellomlandinger. Dersom du ønsker et stopp på veien for å bryte opp den lange reisen kan vi finne en løsning som passer deg.

Vær oppmerksom på at de fleste flyselskap har noe som kalles en Black-Out periode mellom 12. desember og 17. januar. I denne perioden har de ikke ungdoms- eller studentbilletter. Skal du reise i denne perioden må du beregne et tillegg i prisen.

Best på pris: garantert!

Vi er sikre på at du ikke finner en bedre pris et annet sted, derfor har vi lansert 'best price guarantee' på vårt Work & Travel Australiaprogram. Selvfølgelig er kvaliteten like god som den alltid har vært! Tabellen lenger ned på siden viser hvordan vi måler oss med våre konkurrenter.

ReiseruteInkludert

Aussie Basicuten visum

Tur/retur Sydney, Australia. For deg som ønsker å reise raskt og billig til Australia. Du søker i utgangspunkt egen Working Holiday visum, eller sjekk vår Forsikring+ pakke for Norges beste tilbud på Working Holiday visum og reiseforsikring kombinert.

Australia Xpress

Tur/retur Sydney, Australia med mulighet for et gratisstopp i Hong Kong på veien hjem. Perfekt reiserute for deg som har lyst til å utforske litt mer enn kun Australia.

Asia Xplorer - Singapore

Til Sydney og innom Singapore på veien hjem igjen. Denne passer for deg som ønsker en litt annerledes hjemreise.

Asia Xplorer - Bangkok

Til Sydney og innom Bangkok på veien hjem igjen. Fra Bangkok har du muligheten til å utforske større deler av Asia dersom det frister

New Zealand Xplorer

Til Sydney og videre via Auckland på veien hjem igjen. Ønsker du en tur til Ringens Herres hjemland og ekstrmsportens vugge er dette ruten for deg!

Fiji Xplorer

Til Sydney og fra Sydney flyr du videre til Fiji før du lander hjemme i Norge igjen. Perfekt reiserute for deg som vil oppleve flotte strender og øyhopping.

Dare to GoXplore

Vi kan selvsagt skreddersy en annen reiserute for deg om du ønsker andre stoppalternativer. Mulighetene er uendelige! Ta kontakt med oss for mer informasjon.

Våre reiseruter tar utgangspunkt i Oslo. Vi anbefaler at du kjøper din egen innlandsbillett først etter at du er sikkert på datoene, siden det er enklere med tanke på endring, og dermed mye billigere. Vi kan selvfølgelig hjelpe deg med råd rundt dette. Ønsker du å reise i januar, februar, juli, august, september, oktober eller desember er det et høysesongtillegg på kr 1500,-. For hjemreise i høysesongperiodene kan det være et tillegg i prisen på noen av hjemreisemulighetene. Reiselivsbransjen er i stadig endring, og med jevne mellomrom endrer flyselskapene sine regler eller priser. Dette kan desverre føre til endringer i våre priser og hjemreiser. Vi tar derfor forbehold om prisendringer.

Alle våre billetter er gyldig i 12 måneder fra avreisedato, men flyselskaper setter ikke opp ruter mer enn ti måneder frem i tid. Dersom en deltaker vil være borte lenger enn 10 mnd fra avreisedato endres datoen for retur i Australia. Datoer kan forandres mot et beløp under reisen. Husk at om du har planer om å bruke lang tid på hjemreisen din, kan du ikke være 12 mnd i Australia. Vær oppmerksom på at du trenger maskinskrevet pass hvis du skal innom USA på hjemveien! Informasjon om nye regler for håndbagasje på fly finner du her.

Vår konkurrent

Vår konkurrent er flinke til å selge en pakke som i utgangspunktet virker billigere enn vårt program, men ikke inkluderer en del ting som du ikke kan reise til Australia uten (visum/forsikring og flybillett). Vi har derfor laget denne tabellen for å gi et litt mer oversiktlige bilde av hvordan vi forholder oss både på pris og på tilbud til de.

PAKKE INKLUDERERKONKURRENTOSS
Dedikert personalet i Norge som kjenner programmet godt
Fullt support før avreise
Gruppeavgang
Deltakerliste
Henting ved flyplassen når du ankommer
4 netters overnatting med frokost
Orientasjonsmøte etter ankomst
Kontor i Australia som er åpnet året rundthostel
Flere fulltids ansatte i Australia som hjelper deg året rundt
Egen jobbformidlingskontor
24-timers nødnummer
Australsk mobilnummer før avreise
Bankkonto/skattenummer osv
Oppbevaring og videresending av post
Hjelp til å finne bolig
Hjelp med CV/jobbsøknad osv
Rabbattkort/telefonkort/håndbok osv
Gratis internett flere steder rundt Australia
Sosiale sammenkomster/events osv
Members lounge
Reisebyrå på plass i Sydney
Pakkepriskr 4 900inkludert
1-års fleksibelt flybillett tur/retur Sydney med betaling 4 uker før avreisekr 11 000inkludert
Pris flybillett + pakkekr 15 900kr 15 900 (Aussie Basic)
I tillegg kan du ikke delta på Work & Travel program uten følgende:
Working Holding Visum a 420 AUD (ca. kr. 2340)kr 2 340inkludert i Forsikring+
Visumsøknad på dine vegnekr 300inkludert i Forsikring+
Reiseforsikring (12-måneders super forsikring tilpasset working holiday)kr 12 623inkludert i Forsikring+
Pris visum + reiseforsikringkr 15 263kr 13 750 (Forsikring+)
TOTALPRISkr 31 163kr 29 650
Du kan enkelt melde deg på onlineNEIJA, HER!
Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Blogg fra Work & Travel Australia

Les flere reiseblogg og reisebrev fra våre deltakere

Forsikring+

Reiser du på egenhånd eller på vårt Aussie Basic program, og ønsker hjelp med din Working Holiday Visum søknad, kan vi tilby deg vår Forsikring+ pakke. Forsikring+ betyr at vi søker både Working Holiday visum for deg og at vi inkluderer vår skreddersydde reiseforsikring for backpackere (kåret Best i Test av Dine Penger). Du sparer minst 702 kroner på dette ved kjøp av forsikring for 6 måneder i forhold til å kjøpe dette hver for seg!

Her kan du se hvor mye du sparer, avhengig av hvor lenge du skal reise og hvilken dekning du velger:

MÅNEDREISEFORSIKRING1VISUM2VANLIGFORSIKRING+DU SPARER!
StandardSuperStandardSuperStandardSuperStandardSuper
6675277183000975210718905096507021068
774718545300010471114549750103507211104
8816793453000111671234510350111508171295
98886101733000118861317311150118508361323
109582109733000125821397311650125509321423
1110301118003000133011480012350133509511450
1211020126233000140201562313050140509701573

1. Du kan lese mer om forskjellene mellom Super og Standard dekning her.

2. Working Holiday visumet koster per i dag (20.11.2014) 420 AUD, eller kr. 2456 NOK med utgangspunkt i dagens valutakurs på 5,8,-. Vi pleier ikke å tilby visumsøknad til de som ikke reiser på vårt program, men i de tilfellene vi gjør det tar vi en fast pris på kr. 3000 for hjelp, informasjon og søknad.

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen.

Aktiviteter

Dersom du kun skal delta på noen av aktivitetene våre er det viktig at du husker at du må søke turistvisum før avreise fra Norge. Vi kan hjelpe deg med å søke eVisitor som er gyldig for perioder på 3 måneder om gangen. Ta kontakt for mer informasjon om dette.

Jobb med hest i Australia

Wannabe a Cowboy or Cowgirl? ANBEFALES!!

GoXplore kan tilby deg cowboyskole i Australia. Du kan melde deg på cowboykurset selv om du ikke deltar på vårt Australia-program uten tillegg i prisen. På ranchen vil du bli opplært i farmlivet. Hva de blant annet vil lære deg: hesteriding (sale hester, svømme med hester), kaste lasso, saueklipping, melking av kyr og henting av kyr.

Lær å surfe i Australia

Perfekt for uerfarne surfere! Lær å surfe fra erfarne surfeinstruktører på 7 Mile Beach, en av Australias sikreste surfestrender.

Les reisebrev fra surfeskolen

Dykkekurs i Australia

Nå har du sjansen til å bestille dykkekurs fra oss før du reiser til Australia! Great Barrier Reef (GBR) står på UNESCOs verdensarvliste, og er verdens største levende organisme. Ingen tur til Australia er komplett uten en dykketur til revet. Det har hele 16 forskjellige dykkesteder, og disse er spredt utover fire forskjellige rev. Revet er hjemmet til et stort utvalg dyre- og planteliv.

Oz Experience busspass

Oz Experience tibyr mange forskjellige busspass i Australia. De tar deg opp østkysten, inn i outbacken, nord til Darwin, sør til Adelaide og Melbourne! På østkysten av Australia er surfeleksjoner inkludert i prisen. Mange velger å starte med å reise opp østkysten, og få med seg flotte strender, koselige badebyer, små vakre øyer, regnskog og det store korallrevet i nord. Men hva er grunnen til å gi seg der?

Greyhound busspass

Greyhound passer for deg hvis du vil oppleve Australia på en billig måte, liker å selv finne ut av hvilke steder du vil besøke, vil ha størst mulig fleksibilitet når det gjelder hvilken rute du skal reise. Det er penger å spare ved å velge Greyhounds nattruter.

FAQ

Må man være i Australia i et år?

Nei, du velger selv hvor lenge du vil være i Australia. Visumet er gyldig i ett år fra den dagen du ankommer Australia. Du kan reise hjem når som helst innen denne tid. Visumet med jobbmulighet får du som regel kun en gang (det finnes et unntak, se her for mer info). Det er ingen kvoter på hvor mange visum Australia gir ut pr år (hvis du ikke har plettfritt rulleblad må du legge med en vandelsattest med visumsøknaden til oss).

Hvor mye penger må jeg ha med på turen?

Dette er vanskelig å svare på fordi alle legger opp turen sin forskjellig og har ulikt forbruk. Noen vil bo på et sted og jobbe store deler av tiden de er i Australia, mens andre vil reise så mye som mulig. Vi anbefaler at man har med minst 30.000,- NOK hvis man vil bli 1 år. Dette er en god startkapital og en grei sum å ha i bakhånd, men man må selvfølgelig regne med å jobbe ved siden av. Du kan også regne med at du vil bruke omtrent 1500 AUD per måned (nødvendige utgifter). Ekstra utgifter som restaurantbesøk, sosiale aktiviteter, turer og lignende kommer i tillegg.

Må jeg vaksinere meg?

Det er ikke påbudt, men det anbefales å vaksinere seg mot gulsot med Havrix (Hepatitt A) når du skal reise til Australia. Det anbefales også å få påfyll av barnevaksiner (Stivkrampe, difteri, polio). Skal du besøke Asia under reisen må du kontakte fastlegen din for nærmere informasjon. Det kommer blant annet an på om du skal til fjellene nord i Thailand under myggsesongen, da trenger du malariatabletter. Det er smart å planlegge hjemreisen før du bestiller time hos legen. På denne måten vet du hvilke land du skal innom på veien hjem i hvilke sesonger.

Trenger man internasjonalt førerkort?

Du trenger ikke førerkort for å reise på vårt program og jobbe i Australia. Har du førerkort kan det være smart å skaffe seg en internasjonal bekreftelse før avreise fra Norge. Kontakt NAF (Norsk Automobil Forbund) for utstedelse av internasjonalt førerkort.

Kan jeg studere i Australia på Working Holiday visumet?

Ja, på Working Holiday Visum kan du studere inntil fire måneder.

Kan jeg reise til Australia uten visum?

Nei. Du må søke om turistvisum før ankomst til Australia. Dersom du har booket noen av aktivitetene våre eller skal innom Australia på vei til eller fra et av våre andre prosjekter hjelper vi deg gjerne med å søke dette.

Kan jeg jobbe i andre land?

Ja, du kan blant annet jobbe og reise i New Zealand akkurat som i Australia. Det krever at du søker eget visum for dette. Ta kontakt med oss hvis du har lyst til å kombinere begge landene! Du kan også jobbe i Canada og i visse tilfeller Sør-Afrika.

Hvilke type jobber kan jeg få?

Working Holiday Visumet baserer seg på mennesker som vil oppleve Australia, og samtidig spe på reisekassen sin ved å jobbe. Det er kanskje ikke alltid drømmejobben, men du får mange spennende jobberfaringer. Vi kan hjelpe deg med jobb både i byene (spesielt Sydney, men også Cairns og Melbourne) og ute i outbacken. De vanligste jobbene i byene er innenfor servering, turisme, salg, og kontor. I outbacken kan du velge mellom fruktplukking (f.eks. bananaer, mangoer, meloner, bomull og druer) og gårdsarbeid. På gårdene hjelper du til med det daglige gårdsarbeidet som å trene hestene, klippe sauer, fikse gjerder, flytte dyr fra beite til beite, lage mat og hente inn kyr. Ta en titt på hjemmesiden til samarbeidspartneren vår. Deres side oppdateres hver dag og gir en idé om hva slags jobber som venter down under. Husk at du også kan søke andre jobber som måtte dukke opp underveis på turen, ikke bare de vi formidler.

Hvordan får jeg meg jobb?

Selve jobbsøkingen foregår først når du ankommer Australia, men det er viktig at du er godt forberedt før ankomst. CV og attester bør oversettes til engelsk før avreise. Du får tips og hjelp til dette pluss mye annet i håndboken vår som sendes deg når du er påmeldt. På hovedkontoret vårt vil du finne store tavler med jobber å velge mellom samt at du vil få din egen personlige jobbkonsulent som også har store databaser å søke i.

Hvorfor kan jeg ikke jobbe hos samme arbeidsgiver mer enn 6 måneder?

På et Working Holiday Visum for Australia er det kun lov å jobbe seks måneder hos samme arbeidsgiver. Dette er fordi du ikke skal ta jobben fra lokalbefolkningen.

Er det vanskelig å få jobb?

Det er avhengig av hvor fleksibel du er. Det er lettest å få jobb fra april til september, men det er alltid jobber å oppdrive så lenge man er fleksibel. Arbeidsformidlingsbyrået vårt er Australias største arbeidsformilder innenfor sesongbetont backpackerarbeid, og har et stort nettverk og gode avtaler med faste arbeidsgivere. Det er lurt å stå på i starten og vise at man vil jobbe. Kontoret formidler ca 600 jobber hver måned, så her er det mye å velge mellom.

Må jeg ha arbeidserfaring for å få jobb?

Det kreves ikke, men akkurat som i Norge vil du lettere få en jobb som er relatert til din bakgrunn. For å få bedre betalte jobber, f.eks. innen kontor, ønsker australske arbeidsgivere at du har noen års jobberfaring å skilte med. Jo mer du kan vise til desto bedre, så la ingen attester og referanser ligge igjen i skuffen hjemme.

Hvor mye kan jeg regne med å tjene?

Gjennomsnittslønnen er på ca 70-100 norske kroner i timen. Husk at leve- og bokostnadene i Australia er omlag 30% lavere enn i Norge. F.eks. koster en øl i Australia ca. 25 NOK og en Big Mac meny ca. 30 NOK.

Hva koster overnatting i Australia?

Vandrehjem (hostell) koster ca. 200 NOK natten. Prisene for vandrerhjem i Australia kan sjekkes på Travellerspoint. Om man leier en leilighet eller et hus kan man komme ned i ca. 1500-3000 NOK pr måned, avhengig av standard.

Hvor skal jeg bo?

De fire første nettene i Sydney er inkludert i Australia-programmet vårt. Du vil få tips om hvordan du kan bo når du deltar på informasjonsmøtet vårt i Sydney. Vi har også store tavler med boligformidling på hovedkontoret i Sydney. Du kan leie en leilighet/hus med andre eller ta deg inn på ett av de mange vandrehjemmene. Det kommer an på hvor lenge du har planer om å være på stedet. Mulighetene er mange.

Må jeg har reiseforsikring?

Ja! Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb og reise i utlandet.

Hvorfor er det mange ulike priser på programmet?

De fleste avgangene fra Norge til Australia går direkte til Sydney. På veien hjem velger du selv velge hvor ferden skal gå og derfor varierer også prisene. Vi tilbyr mange spennende alternativer på hjemreisen. Du kan f.eks. velge å stoppe i Abu Dhabu (Dubai) som gir deg muligheten til å oppleve luksus og paradisstrender i Dubai. Har du en drøm om å reise til Hawaii og LA er USA x-plorer midt i blinken. Opplevelsene står i kø, og du bestemmer hvor turen skal gå på veien hjem. Vi kan skreddsy hjemreisen din akkurat slik du ønsker.

Hvor lenge kan jeg være på de ulike destinasjonene på hjemreisen?

Du må ta hensyn til visumbestemmelsene til de landene du skal besøke og at flybilletten din varer i 12 mnd fra avreisedato fra Norge. Innenfor de rammene bestemmer du selv hvor lenge du blir. Vanligvis kan du være i et land i tre måneder på turistvisum, men det er viktig at du sjekker dette før du reiser. Hør med oss om du skulle være i tvil. Sjekk denne siden for informasjon angående visumbestemmelser.

Kan jeg endre dato underveis på reisen?

Du står fritt til å endre dato underveis. Nøyaktig hva dette vil koste vil variere etter billetten du har. Du vil selvfølgelig få informasjon om hvor mye det er snakk om når vi sender deg forslag på reiserute. For endringer før avreise betaler du kun gebyret flyselskapet krever. For endringer etter avreise legger vi på 400,- i tillegg til gebyret til flyselskapet.

Jeg vil også til New Zealand; hvor lang tid anbefaler dere å tilbringe på New Zealand?

New Zealand er delt i to øyer, og det er vanlig å anbefale cirka to uker på hver øy.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Hjem » Land » Australia » Work & Travel Australia

Siste nyhet: Høres bekreftet jobb i Sydney før avreise fra Norge ut som noe for deg?