Søk

Sydney Insane - Spar 2500,-

Jobb & Reis i Australia

Jobb, reis og bo med oppholds- og arbeidsvisum i Australia i inntil ett år! Du får frihet til å jobbe og reise rundt som du selv ønsker. Kombiner dette med for eksempel en jorda-rundt-reise for en opplevelse du aldri vil glemme!

Les mer

Kontakt Siril

Work & Travel Australia

Noen raske fakta om Work & Travel Australia
Fra kr. 15900
Passer for18 - 30 år
KvalifikasjonerIngen
LengdeOpptil 1 år
AnkomstplassSydney
Betalt arbeidJa
Burde bestillesMinst 2-3 måneder før ønsket avreise

Jobb, reis og bo med oppholds- og arbeidsvisum i Australia i inntil ett år! Du får frihet til å jobbe og reise rundt som du selv ønsker. Dette kan du kombinere med for eksempel en jorda-rundt-reise!

Ved å jobbe og reise i Australia får du en mulighet til å oppleve dette landet på en helt unik måte. Vi garanterer en opplevelse du aldri vil glemme!

Denne reiseformen vil føre til at du kommer nærmere kulturen og menneskene på stedene du besøker. I tillegg til å oppleve nye steder vil du også kunne pakke mange nye erfaringer og opplevelser i sekken.

Work & Travel-programmet gir deg medlemskap hos en arbeidsformidler som finner skreddersydde jobber for reisende. Her får du din egen personlige jobbkonsulent. Dette medlemskapet får du kun hvis du reiser gjennom Work & Travel Company.

Vi har hovedkontor i Sydney, samt et stort nettverk over hele landet. Gjennom vår serviceorganisasjon i Australia vil vi alltid være tilgjengelige for å hjelpe deg underveis. Vår service og din trygghet behøver ikke koste deg mer enn om du drar på egen hånd. Vi gjør oppmerksom på at vårt tilbud tar utgangspunkt i Sydney.

Hvem kan delta?

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Hei :) Ville bare takke dere for all hjelp med reisen min ned til Australia på Work and travel! Det året jeg hadde der nede i Australia var vel et av mine beste år så langt i livet, og er sinnsykt glad for at jeg gjorde det! Dere gjorde det nesten litt for enkelt med å ordne alt for en! Muligheten for å endre hjemreisen er helt supert, hadde vel planlagt å være der rundt 6-10 mnd, men endte jo opp med å være der et år for det ble rett og slett for vanskelig å dra hjem :p Nå som jeg har vært hjemme en mnd så vil jeg bare dra ned igjen. Takk igjen!

Annette // Work & Travel Australia

#goxplore på Instagram

Jobb

Som deltaker på vårt Work & Travel Australia-program blir du medlem i Work & Travel Companys egen arbeidsformidling; Work & Travel Company-jobbservice. Dette er det største jobbformidlingskontoret i Australia, og vi er de eneste i Norge som har avtale med dem.

Vi i GoXplore har lang erfaring med å hjelpe folk med å søke jobb i Australia. Vi anbefaler at du prøver å komme i gang med jobbingen tidligst mulig og heller ta deg fri til å reise litt etter hvert, men dette er selvfølgelig opp til deg.

GoXplore hjelper deg med følgende før avreise:

Hvilke fordeler har du som medlem av vår arbeidsformidler?

Work & Travel Company har hjulpet tusenvis av reisende med å finne jobb. De samarbeider med arbeidsgivere over hele Australia. Hovedvekten ligger på jobber i Sydney og omegn, men de har også kontakt med resorter langs hele kysten fra Melbourne til Cairns. Det er blant annet jobber på restauranter, kafeer og lager i andre byer og den ultimate Outback-opplevelse; jobb på Ayers Rock Resort, midt i landet!

Vår jobbservice jobber kontinuerlig med å skaffe våre deltakere arbeid. Kontoret formidler minst 300 jobber i måneden og totalt over 7000 jobber i året. Mulighetene er mange.

Vær likevel klar over at det som alle andre steder krever egeninnsats for faktisk å få jobbene. Arbeidsgivere ønsker seg i hovedsak entusiastiske arbeidstakere som ikke er redd for å ta i et tak og som tar initiativ.

Jobb innenfor serveringsbransjen

Jobber innenfor serveringsbransjen står for om lag en tredjedel av jobbene som formidles gjennom oss, og er med dette den nest største kategorien av jobber som vi formidler. Hvis du har erfaring fra kafé, bar eller restaurant kan du vente deg jobber innenfor denne kategorien også i Australia. Her vil erfaring hjemmefra være en fordel, men det er ikke noe krav.

Vi anbefaler dere å ta med dere svarte bukser (gjerne dressbukse), hvit, langermet skjorte og gode svarte sko. Dette fordi mange av jobbene innen service krever denne slags påkledning og da er det jo greit å slippe å kjøpe dette dersom du allerede har det hjemme.

Det er en litt annen kultur i Australia når det gjelder intervjuer, ofte kler man seg i dress for å dra på intervju. Dette vil dere få mer informasjon om når dere kommer til Australia, men det kan være en ide å ha med seg en plain dress.

Lønnsnivå i Australia

Du kan regne med å tjene 17-20 australske dollar i timen. Siden det kan ta tid før du får din første lønning må du ha med tilstrekkelig med penger hjemmefra til å klare deg den første tiden. Vi vil anbefale deg å ta med deg minst 30 000 kroner hvis du skal være borte i et helt år. Lønningene er lavere enn de norske, men prisnivået er også 30% lavere enn i Norge. For eksempel koster en øl rundt 20 norske kroner og en Big Mac meny ca. 35 norske kroner.

Send denne siden til meg som PDF

Bekreftet jobb

Høres bekreftet jobb ved Perisher Ski Resort før avreise fra Norge ut som noe for deg?

Vi i GoXplore har fått til et enestående tilbud i en begrenset periode. Vi skal fylle et visst antall bra og kule servicestillinger ved Perisher Ski Resort denne vintersesongen, dvs juni - september i Australia. Dette er bekreftede stillinger, noe som er sjeldent å kunne ordne på forhånd!

NÅR? Vintersesongen 2015 (husk at sesongene i Australia er motsatt av her i Norge). Du burde søke så fort som mulig, men senest i 19. april for å få ordnet alt i tide.

HVEM? Dette er for deg som er utadvendt, har en fin og glad personlighet og innstilling. Du må også være god i engelsk og gjerne ha noe erfaring innen serviceyrket.

HVORDAN? Først må du melde din interesse til oss i GoXplore. Vi trenger en engelsk CV med bilde på fra deg. Denne sender vi videre til Work & Travel Company som kontakter deg for 1. intervjurunde. Kommer du gjennom denne skal du på 2. intervjurunde direkte med Perisher Ski Resort. Disse velger ut de heldige som får stillinger.

JOBBEN? Housekeeping Attendant, Food and Beverage Attendant and Receptionist
PERIODE? Oppstart senest (muligens tidligere) 26. juni 2015 - tidligst 18. september 2015
ARBEIDSTID? 30 timer per uke men kan få flere timer i høysesongen (eventuelt jobb i helgene)
LØNN? AUD 19.53/time (ca 118kr/time)
OVERNATTING? Twin Share organiserer til ca AUD200/uke (ca 1200/uke)

Etter at du har jobbet ferdig hos Perisher kan du selvfølgelig reise og jobbe videre over hele Australia (i opptil 1 år etter ankomst), så du vil ha nok av muligheter til å nyte den australske sommeren etter å ha hoppet over den norske. Kanskje en surfekurs er noe for deg?

Vi kommer til å hjelpe deg med alt det praktiske i forbindelse med jobben, blant annet arbeidsvisum, overnatting, bankkonto og -kort, skattenummer og et RSA kurs (Responsible Serving of Alcohol, prisen for RSA ligger på ca AUD 120). Alt som er inkludert i vårt Work & Travel program følger også med, blant annet flybillett.

Prisen på garantert jobb hos Perisher er kr 3 000,- i tillegg til våre priser for selve Work & Travel programmet (fra kr. 15 900 inkludert flybillett). Dette vil du selvfølgelig ikke måtte betalte dersom du ikke får jobb.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Hvorfor Work & Travel Australia med GoXplore?

Reise

Vi har jevnlig gruppeavganger til Sydney hvor du flyr rett ned til Sydney. Du vil motta en deltakerliste med kontaktdetaljer til de andre på avgangen før avreise. Dette har vært utgangspunktet for mange nye vennskap! Dersom du vil ha en stopp på veien til Australia kan du ta kontakt med oss.

Vi anbefaler at du melder deg på minst 2-3 måneder før ønsket avreisedato. Melder du deg på senere enn dette kan vi ikke garantere at vi rekker å organisere reisen din i tide.

Måned CATHAY PACIFIC VIA HONG KONG
Mars 10. og 24.
April 7., 14. og 21.
Mai 5. og 19.
Juni 2., 9., 16. og 23.
Juli 7. og 21.
August 18. og 25.
September 2., 8., 15., 22. og 29.
Oktober 6., 13., 20. og 27.
November 3., 10., 17. og 24.
Desember 1. og 8.

Dette er våre gruppeavganger. Ønsker du å reise et annet tidspunkt så er det selvfølgelig mulig.

Planlegger du å være i Australia over nyttår må du sjekke inn på Wake Up senest 25. desember og kan da ikke sjekke ut før tidligst 4. januar. Det vil si at er minste antall netter på Wake Up 10 netter.

Det vil også lønne seg å booke overnatting på forhånd siden folketallet i Sydney nærmest dobles i løpet av jul og nyttår.


Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Boforhold

De fire første nettene bor du på Wake Up Hostel. Hostellet er et svært gunstig utgangspunkt for oppholdet ditt i Australia. Her møter du både nordmenn og andre Work & Travel-deltakere fra store deler av verden. Dagene på hostellet er veldig sosiale og mange reiser videre eller flytter sammen med andre deltakere som de har møtt her. Alle som reiser på Work and Travel er der for samme grunn; reise, opplevelser og ikke minst nye bekjentskaper.

Dersom dere ankommer Sydney i slutten av desember er det viktig å være klar over at vi ikke tar i mot bookingen mellom 25. desember og 4. januar. Minste antall netter på Wake Up i denne perioden er 10 netter. Det vil også lønne seg å booke overnatting på forhånd siden folketallet i Sydney nærmest dobles i løpet av jul og nyttår.

Wake Up ligger rett ved den største jernbanestasjonen, er nyoppusset og fremstår som et veldig hipt og moderne hostel med en trivelig atmosfære. I 2009 ble det kåret til Sydney's beste hostel. Her finner man også den kjente "Sidebar" i kjelleren som er et perfekt samlingsted for backpackere fra hele verden.

Å bo på Wake Up Hostel gir deg følgende fordeler:

Hjelp til å finne et sted å bo i Sydney

Blir du lenge på et sted er det vanlig å leie et hus eller leilighet sammen med andre. Work & Travel-kontoret i Sydney har en boligformidlingsservice (Accomodation Service) som vil komme deg som deltaker på programmet til gode. De samarbeider med mange forskjellige utleiere, og du kan velge mellom alt fra tomme leiligheter til et kollektiv hvor de ser etter én person. De kan ikke garantere at de finner en bolig til deg, men de vil gjøre sit beste for å hjelpe deg med å finne husly. Det er uansett greit å få tips og råd av kontoret om leiekontrakt og priser etc.

Hva om du vil reise videre?

Etter de fire nettene på hostellet vårt står du helt fritt til å gjøre hva du måtte ønske. Noen velger å reise videre med en gang. Kanskje spleiser dere på en van og kjører oppover østkysten? Eller velger å hoppe på en buss og reise på oppdagelsestur i ørkenlandskapet og ser aboriginernes hellige områder i midten av landet? Valgmulighetene er uendelige! Husk at Australia er større i areal enn hele Europa. Andre ønsker å tilbringe mer tid i Sydney og komme i gang med jobbingen med det samme. Du gjør som du vil: mulighetene er mange!

Over hele Australia finner du vandrehjem/hostel, og du vil motta en oversikt over disse når du ankommer Sydney. Gjennom for eksempel Travellerspoint kan man bestille hostel i Australia forveien, noe som kan være lurt i de travle periodene. På hostellene rundt i landet møter du reisende fra hele verden som er ute etter annerledes opplevelser på lik linje med deg. Denne boformen preges av en sosial atmosfære og mange gode reisetips utveksles her. Overnatting koster mellom 20 og 40 dollar natten. På Work & Travel Australia-programmet får du et rabattkort som gir deg avslag i prisen på både transport og overnatting.

Visum

Working Holiday Visum fra Norge

Vi formidler det spesielle Working Holiday-visumet som kun er tilgjengelig for deltakere fra Norge og et fåtall andre nasjoner. Visumet gir deg mulighet til å jobbe i inntil 12 måneder (fra ankomstdato) i Australia med følgende forutsetninger:

Dersom du har et annet statsborgerskap er det viktig at du tar kontakt slik at vi kan sjekke om dette visumet er tilgjengelig for deg også.

Når du har meldt deg på og betalt depositum, vil vi sende deg den informasjonen du trenger. Vi søker visum for deg etter at du har fylt ut vår forenklede visumsøknad med forklarende veiledning.

Visum er inkludert i prisen for programmet (med unntak av på Aussie Basic)!

Reiser du på Aussie Basic kan du bestille forsikring+ som er visum og forsikring i ett! Les mer om det her.

Visum nr 2

Hvis du har jobbet minst tre måneder innenfor visse postsoner på landsbygda i Australia kan du søke om Working Holiday visum for 2. gang. Du må kunne bevise at du har jobbet minst 3 måneder, ellers er kravene for å få visum de samme som for visum nr. 1. Du kan få hjelp av oss til å finne ut om de jobbene du har hatt kvalifiserer til å søke om visum nr. 2.

Turistvisum

Skal du du ikke delta på Work & Travel Australia, men skal være med på noen av aktivitetene våre i Australia trenger du kun turistvisum. Dette kan vi selvfølgelig også hjelpe deg med!

eVisitor visumet er gyldig for perioder på 3 måneder om gangen.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Priser

Pris
Aussie Basic (IKKE inkludert visum) 15900
Australia Xpress 18900
Asia Xplorer - Singapore 19100
Asia Xplorer - Bangkok 19900
New Zealand Xplorer 20900
Fiji Xplorer 21900
Skreddersydd - kontakt oss for eksakt pris 25000
Sydney Insane Pris
Avreise mai/juni 2015 16400

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen.

Prisen for vårt Australia-program avhenger av hvilken flyrute du velger. Flybillettene våre tar utgangspunkt i avreise fra Oslo og er gyldig i 365 dager.

Legg merke til at billettene kun kan bookes ca 10 måneder frem i tid. Dette vil si at det er mulig vi ikke får booket deg på riktig hjemreise før avreise fra Norge. Men billettene er fleksible sånn at du har mulighet til å endre til riktig dato mens du er i Australia.

Gruppeavgangene våre har ingen stopp på veien til Sydney i Australia, kun mellomlandinger. Dersom du ønsker et stopp på veien for å bryte opp den lange reisen kan vi finne en løsning som passer deg.

Best på pris: GARANTERT!

Vi er sikre på at du ikke finner en bedre pris et annet sted, derfor har vi lansert 'best price guarantee' på vårt Work & Travel Australia program. Selvfølgelig er kvaliteten like god som den alltid har vært! Tabellen lenger ned på siden viser hvordan vi måler oss med vår konkurrent.

Reiserute Inkludert

Aussie Basic uten visum

Tur/retur Sydney. Du søker i utgangspunkt eget Working Holiday visum, eller sjekk vår Forsikring+ pakke for Norges beste tilbud på Working Holiday visum og reiseforsikring kombinert.

Australia Xpress

Til Sydney og innom Hong Kong på veien hjem igjen.

Asia Xplorer - Singapore

Til Sydney og innom Singapore på veien hjem igjen.

Asia Xplorer - Bangkok

Til Sydney og innom Bangkok på veien hjem igjen.

New Zealand Xplorer

Til Sydney og videre via Auckland på veien hjem igjen.

Fiji Xplorer

Til Sydney og videre til Fiji før du lander hjemme i Norge igjen.

Dare to GoXplore

Vi kan selvsagt skreddersy en annen reiserute for deg om du ønsker andre stoppalternativer. Ta kontakt med oss for mer informasjon.

Ønsker du å reise i januar, februar, juli, august, september, oktober eller desember er det et høysesongtillegg på kr 1500,-. For hjemreise i høysesongperiodene kan det være et tillegg i prisen på noen av hjemreisemulighetene. Reiselivsbransjen er i stadig endring, og med jevne mellomrom endrer flyselskapene sine regler eller priser. Dette kan desverre føre til endringer i våre priser og hjemreiser. Vi tar derfor forbehold om prisendringer.

Husk at om du har planer om å bruke lang tid på hjemreisen din, kan du ikke være 12 mnd i Australia. Vær oppmerksom på at du trenger maskinskrevet pass hvis du skal innom USA på hjemveien! Informasjon om nye regler for håndbagasje på fly finner du her.

Sydney Insane

Tilbud på Work & Travel Australia i mai og juni!

Har du planer om å reise til Australia i nær fremtid? Vi kan nå tilby deg vår beste pris til Australia noensinne! For bare 16 400,- (normal pris 18 900,-) får du hele vår Sydney Xpress pakke med en ett-års flybillett (tur-retur), fire netter på et hostell, bankkonto, skattekort, jobbplassering og alt annet du trenger i forbindelse med ditt eventyr.

For å gjøre det enda litt mer attraktivt legger vi også til et stopp i Hong Kong uten ekstra kostnader dersom du ønsker å utforske byen på veien hjem. Ønsker du å benytte dette fantastiske tilbudet må du ha avreise i løpet av mai eller juni 2015, og du kan selvfølgelig velge hvilken dato du ønsker å reise selv (avhengig av tilgjengelighet), eller du kan velge en av vår gruppeavganger 5. eller 19 mai eller 2., 9., 16. eller 23. juni. Husk at det er begrenset antall plasser og «først til mølla» gjelder.

Vær rask for å få dette røverkjøpet og dermed få sjansen til å reise "down under" for en veldig god pris!

Det å jobbe og reise i Australia vil gi deg kunnskap og erfaring som du bare kan drømme om å få på noen annen måte. Opplev alt som Australia har å tilby med strender, surfing, dykking, fallskjermhopping og mye mer, mens du arbeider underveis. Vi i GoXplore har størst erfaring i Skandinavia med å hjelpe unge mennesker reise på denne måten til Australia. Vi hjelper deg med alt det kjedelige, slik som flyreise, skattenummer, bankkonto, osv. I tillegg har vi også et jobbformidlingsbyrå i Australia som hjelper deg med å få verdigfulle jobbkontakter. Alt slik at du kan fokusere på å ha en virkelig god opplevelse!

Benytt sjansen til å spare 2500,- på reisen som du heller kan bruke på å lære å surfe, ta dykkerlappen eller noe annet moro.

Vi slenger også med et gratis Nomads MAD Card/medlemskap (RRP $ 19 AUD) for alle ankomster i mai og juni som en del av Sydney Insane. Medlemskapet gir i fantastiske gode tilbud (5% rabatt for de mest populære hostellene) på Nomads Hostel netter over hele Australia ved bestilling online ved hjelp av ditt medlemskap, pluss det gir rabatter fra Nomads Travel Desk (inne på hostellene). Som om ikke det var nok inneholder dette medlemskapet også en guide bok med over $ 1900 verdt av rabatter i OZ og NZ (drinker, måltid avtaler etc etc).

BESTILLING
For å bestille turen, er det enklest å klikke her. Du må også huske å skrive "Sydney Insane" i boksen «Noe annet?» i skjemaet. Er du usikker eller har du spørsmål kan du sende mail til Siril eller ringe 2235 8020.

Book Sydney Insane her

Les mer om Work & Travel Australia

Inkludert i prisen

Ikke inkludert i prisen

Vår konkurrent

Vår konkurrent er flinke til å selge en pakke som i utgangspunktet virker billigere enn vårt program, men ikke inkluderer en del ting som du ikke kan reise til Australia uten (visum/forsikring og flybillett). Vi har derfor laget denne tabellen for å gi et litt mer oversiktlige bilde av hvordan vi forholder oss både på pris og på tilbud til de.

PAKKE INKLUDERER KONKURRENT OSS
Dedikert personalet i Norge som kjenner programmet godt
Full support før avreise
Gruppeavgang
Deltakerliste
Henting ved flyplassen når du ankommer
4 netters overnatting med frokost
Orientasjonsmøte etter ankomst
Kontor i Australia som er åpnet året rundt hostel
Flere fulltids ansatte i Australia som hjelper deg året rundt
Egen jobbformidlingskontor
24-timers nødnummer
Australsk mobilnummer før avreise
Bankkonto/skattenummer osv
Oppbevaring og videresending av post
Hjelp til å finne bolig
Hjelp med CV/jobbsøknad osv
Rabbattkort/telefonkort/håndbok osv
Gratis internett flere steder rundt Australia
Sosiale sammenkomster/events osv
Members lounge
Reisebyrå på plass i Sydney
Pakkepris kr 4 900 inkludert
1-års fleksibelt flybillett tur/retur Sydney med betaling 4 uker før avreise kr 11 000 inkludert
Pris flybillett + pakke kr 15 900 kr 15 900 (Aussie Basic)
I tillegg kan du ikke delta på Work & Travel program uten følgende:
Working Holding Visum a 420 AUD (ca. kr. 2340) kr 2 340 inkludert i Forsikring+
Visumsøknad på dine vegne kr 300 inkludert i Forsikring+
Reiseforsikring (12-måneders super forsikring tilpasset working holiday) kr 12 623 inkludert i Forsikring+
Pris visum + reiseforsikring kr 15 263 kr 14 050 (Forsikring+)
TOTALPRIS kr 31 163 kr 29 950
Du kan enkelt melde deg på online NEI JA, HER!
Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Blogg fra Work & Travel Australia

Les flere reiseblogg og reisebrev fra våre deltakere

Aktiviteter i Australia

Forsikring+

Reiser du på vårt Aussie Basic program, og ønsker hjelp med din Working Holiday Visum søknad, kan vi tilby deg vår Forsikring+ pakke. Forsikring+ betyr at vi søker både Working Holiday visum for deg og at vi inkluderer vår skreddersydde reiseforsikring for backpackere (kåret Best i Test av Dine Penger). Du sparer minst 702 kroner på dette ved kjøp av forsikring for 6 måneder i forhold til å kjøpe dette hver for seg!

Her kan du se hvor mye du sparer, avhengig av hvor lenge du skal reise og hvilken dekning du velger:

MÅNEDREISEFORSIKRING1VISUM2VANLIGFORSIKRING+DU SPARER!
StandardSuperStandardSuperStandardSuperStandardSuper
6675277183000975210718905096507021068
774718545300010471114549750103507211104
8816793453000111671234510350111508171295
98886101733000118861317311150118508361323
109582109733000125821397311650125509321423
1110301118003000133011480012350133509511450
1211020126233000140201562313050140509701573

1. Du kan lese mer om forskjellene mellom Super og Standard dekning her.

2. Working Holiday visumet koster per i dag (20.11.2014) 420 AUD, eller kr. 2456 NOK med utgangspunkt i dagens valutakurs på 5,8,-. Vi pleier ikke å tilby visumsøknad til de som ikke reiser på vårt program, men i de tilfellene vi gjør det tar vi en fast pris på kr. 3000 for hjelp, informasjon og søknad.

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen.

FAQ

Må man være i Australia i et år?

Nei, du velger selv hvor lenge du vil være i Australia. Visumet er gyldig i ett år fra den dagen du ankommer Australia. Du kan reise hjem når som helst innen denne tid. Visumet med jobbmulighet får du som regel kun en gang (det finnes et unntak, se her for mer info). Det er ingen kvoter på hvor mange visum Australia gir ut pr år (hvis du ikke har plettfritt rulleblad må du legge med en vandelsattest med visumsøknaden til oss).

Hvor mye penger må jeg ha med på turen?

Dette er vanskelig å svare på fordi alle legger opp turen sin forskjellig og har ulikt forbruk. Noen vil bo på et sted og jobbe store deler av tiden de er i Australia, mens andre vil reise så mye som mulig. Vi anbefaler at man har med minst 30.000,- NOK hvis man vil bli 1 år. Dette er en god startkapital og en grei sum å ha i bakhånd, men man må selvfølgelig regne med å jobbe ved siden av. Du kan også regne med at du vil bruke omtrent 1500 AUD per måned (nødvendige utgifter). Ekstra utgifter som restaurantbesøk, sosiale aktiviteter, turer og lignende kommer i tillegg.

Må jeg vaksinere meg?

Det er ikke påbudt, men det anbefales å vaksinere seg mot gulsot med Havrix (Hepatitt A) når du skal reise til Australia. Det anbefales også å få påfyll av barnevaksiner (Stivkrampe, difteri, polio). Det er smart å planlegge hjemreisen før du bestiller time hos legen. På denne måten vet du hvilke land du skal innom på veien hjem i hvilke sesonger.

Trenger man internasjonalt førerkort?

Du trenger ikke førerkort for å reise på vårt program og jobbe i Australia. Har du førerkort kan det være smart å skaffe seg en internasjonal bekreftelse før avreise fra Norge. Kontakt NAF (Norsk Automobil Forbund) for utstedelse av internasjonalt førerkort.

Kan jeg studere i Australia på Working Holiday visumet?

Ja, på Working Holiday Visum kan du studere inntil fire måneder.

Kan jeg reise til Australia uten visum?

Nei. Du må søke om visum før ankomst til Australia. Hvilket visum du trenger kommer an på hva du skal gjøre i Australia.

Kan jeg jobbe i andre land?

Ja, du kan blant annet jobbe og reise i New Zealand akkurat som i Australia. Det krever at du søker eget visum for dette. Ta kontakt med oss hvis du har lyst til å kombinere begge landene! Du kan også jobbe i Canada og i visse tilfeller Sør-Afrika.

Hvilke type jobber kan jeg få?

Working Holiday Visumet baserer seg på mennesker som vil oppleve Australia, og samtidig spe på reisekassen sin ved å jobbe. Det er kanskje ikke alltid drømmejobben, men du får mange spennende jobberfaringer. Vi kan hjelpe deg med jobb både i byene (spesielt Sydney, men også Cairns og Melbourne) og ute i outbacken. De vanligste jobbene i byene er innenfor servering, turisme, salg, og kontor. I outbacken kan du velge mellom fruktplukking (f.eks. bananaer, mangoer, meloner, bomull og druer) og gårdsarbeid. På gårdene hjelper du til med det daglige gårdsarbeidet som å trene hestene, klippe sauer, fikse gjerder, flytte dyr fra beite til beite, lage mat og hente inn kyr. Ta en titt på hjemmesiden til samarbeidspartneren vår. Deres side oppdateres hver dag og gir en idé om hva slags jobber som venter down under. Husk at du også kan søke andre jobber som måtte dukke opp underveis på turen, ikke bare de vi formidler.

Hvordan får jeg meg jobb?

Selve jobbsøkingen foregår først når du ankommer Australia, men det er viktig at du er godt forberedt før ankomst. CV og attester bør oversettes til engelsk før avreise. Du får tips og hjelp til dette pluss mye annet i håndboken vår som sendes deg når du er påmeldt. På hovedkontoret vårt vil du finne store tavler med jobber å velge mellom samt at du vil få din egen personlige jobbkonsulent som også har store databaser å søke i.

Hvorfor kan jeg ikke jobbe hos samme arbeidsgiver mer enn 6 måneder?

På et Working Holiday Visum for Australia er det kun lov å jobbe seks måneder hos samme arbeidsgiver. Dette er fordi du ikke skal ta jobben fra lokalbefolkningen.

Er det vanskelig å få jobb?

Det er avhengig av hvor fleksibel du er. Det er lettest å få jobb fra april til september, men det er alltid jobber å oppdrive så lenge man er fleksibel. Arbeidsformidlingsbyrået vårt er Australias største arbeidsformidler innenfor sesongbetont backpackerarbeid, og har et stort nettverk og gode avtaler med faste arbeidsgivere. Det er lurt å stå på i starten og vise at man vil jobbe. Kontoret formidler minst 300 jobber hver måned, så her er det mye å velge mellom.

Må jeg ha arbeidserfaring for å få jobb?

Det kreves ikke, men akkurat som i Norge vil du lettere få en jobb som er relatert til din bakgrunn. For å få bedre betalte jobber, f.eks. innen kontor, ønsker australske arbeidsgivere at du har noen års jobberfaring å skilte med. Jo mer du kan vise til desto bedre, så la ingen attester og referanser ligge igjen i skuffen hjemme.

Hvor mye kan jeg regne med å tjene?

Gjennomsnittslønnen er på ca 70-100 norske kroner i timen. Husk at leve- og bokostnadene i Australia er omlag 30% lavere enn i Norge. F.eks. koster en øl i Australia ca. 25 NOK og en Big Mac meny ca. 30 NOK.

Hva koster overnatting i Australia?

Vandrehjem (hostell) koster ca. 200 NOK natten. Prisene for vandrerhjem i Australia kan sjekkes på Travellerspoint. Om man leier en leilighet eller et hus kan man komme ned i ca. 1500-3000 NOK pr måned, avhengig av standard.

Hvor skal jeg bo?

De fire første nettene i Sydney er inkludert i Australia-programmet vårt. Du vil få tips om hvordan du kan bo når du deltar på informasjonsmøtet vårt i Sydney. Vi har også store tavler med boligformidling på hovedkontoret i Sydney. Du kan leie en leilighet/hus med andre eller ta deg inn på ett av de mange vandrehjemmene. Det kommer an på hvor lenge du har planer om å være på stedet. Mulighetene er mange.

Må jeg har reiseforsikring?

Ja! Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb og reise i utlandet.

Hvorfor er det mange ulike priser på programmet?

De fleste avgangene fra Norge til Australia går direkte til Sydney. På veien hjem velger du selv velge hvor ferden skal gå og derfor varierer også prisene. Vi tilbyr mange spennende alternativer på hjemreisen. Vi kan også skreddersy hjemreisen din akkurat slik du ønsker.

Hvor lenge kan jeg være på de ulike destinasjonene på hjemreisen?

Du må ta hensyn til visumbestemmelsene til de landene du skal besøke og at flybilletten din varer i 12 mnd fra avreisedato fra Norge. Innenfor de rammene bestemmer du selv hvor lenge du blir. Vanligvis kan du være i et land i tre måneder på turistvisum, men det er viktig at du sjekker dette før du reiser. Hør med oss om du skulle være i tvil. Sjekk denne siden for informasjon angående visumbestemmelser.

Kan jeg endre dato underveis på reisen?

Du står fritt til å endre dato underveis. Nøyaktig hva dette vil koste vil variere etter billetten du har. Du vil selvfølgelig få informasjon om hvor mye det er snakk om når vi sender deg forslag på reiserute. For endringer før avreise betaler du kun gebyret flyselskapet krever. For endringer etter avreise legger vi på 400,- i tillegg til gebyret til flyselskapet.

Jeg vil også til New Zealand; hvor lang tid anbefaler dere å tilbringe på New Zealand?

New Zealand er delt i to øyer, og det er vanlig å anbefale cirka to uker på hver øy.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Hjem » Land » Australia » Work & Travel Australia

Siste nyhet: Au Pair USA - Online informasjonsmøter