Login Inspirasjonskveld i Oslo - Work & Travel eller frivillig arbeid

Dere har rett.

Canned hunting og salg av løver er noe som foregår i Sør-Afrika, hver eneste dag. Det er en helt grusom industri og på samme måte som dere, blir vi helt kvalme av tanken. Vi er uten tvil på samme side i denne saken - vi er sterkt i mot canned hunting. Dere har åpenbart gjort en del research og satt dere inn i materialet og det er flott. Det er fantastisk at det blir mer fokus på dette, og det applauderer vi dere for Kristina, Eidbjørg og Sophie Elise!

Det vi synes er forferdelig synd er at de programmene som prøver å øke løvebestanden, tar vare på skadde dyr og som faktisk redder løver fra canned hunting blir satt i den samme grusomme båsen. Skal vi la være å samarbeide med disse programmene?

Det er nok ikke alle våre valg opp i gjennom årene som har vist seg å være de beste, men takket være tilbakemeldinger fra frivillige og gjennomgangen av disse har vi ryddet opp i dette. Mange vil kanskje mene at oppryddingen skjedde for sent, men vi må også ta hensyn til en hel del andre aspekter som ikke synes på "utsiden". Det som er helt sikkert er at vi ikke samarbeider med programmer som selger løver, og det er derfor helt umulig at programmene vi tilbyr er involvert i canned hunting.

Gårdene som er på "bad" lista på Facebooksiden til Volunteers in Africa Beware (ViAB) er, som de også selv skriver, IKKE koblet til canned hunting. Grunnen til at de er med på lista kan virke litt vilkårlig, noe som også raskt kommer frem hvis man leser gjennom kommentarene på siden. Vi tror de som er admin på siden har gode hensikter, men at de kan være litt raske til å trekke konklusjoner. Et eksempel på dette er at GoXplore fortsatt står oppført der med et program vi aldri har hatt (og det har nå stått der i over 1 år).

ViAB har også valgt å ta med land som ikke nødvendigvis har samme problem med canned hunting som Sør-Afrika har. På denne listen står blant annet Antelope Park i Zimbabwe, hjem til noen av våre prosjekter. Løvene som har vært/er der kan man enkelt spore opp gjennom denne siden. Det er med andre ord helt utelukket at disse har endt opp i canned hunting industrien.

Denne forkastelige industrien er ikke noe vi ønsker å være en del av - verken som bedrift eller som privatpersoner. Det vi ønsker å være en del av og det vi brenner for er dyrenes velferd og rettigheter - vi ønsker å bidra til noe positivt. Vi vil være, og er, en del av programmer som bidrar til at løvebestanden øker, tar vare på skadde dyr, og tar seg av blant annet løver som har blitt oppfostret som kjæledyr eller i fangenskap. Noen av disse løvene var tiltenkt canned hunting, men takket være disse programmene er de fremdeles i live (og har det egentlig ganske bra).

Det er nærmere 200 gårder i Sør-Afrika som driver oppdrett av løver, så ja, det er mange løver som avles frem. Det er usikkert hvor mange som tar i mot frivillige, men hvis vi bruker listen laget av VAB er det ca 20 gårder, dvs 10%, som driver med breeding og som også tar i mot frivillige. Det er dermed også viktig at vi ikke glemmer å finne løsninger som også vil hindre de andre 90% i å fortsette som før!

Vi gir dere en liten applaus til fordi det fortjener dere. Dere skriver om en veldig viktig sak og vi håper dere når ut til veldig mange! Ikke minst håper vi at alt jakt på løver blir forbudt, både på de ville dyrene og de som jaktes i canned hunting. Allerede 24. september kan et viktig steg bli tatt fordi da er det fremmet et forslag om å endre løvenes status i CITES registeret, noe som vil gjøre import/eksport mye vanskeligere for de som jakter på de.

Vi heier på det som et stort steg i riktig retning!


Bildet er tatt i 2009 og er av løven Zulu, som er en del av ALERT. Han lever i beste velgående og har til og med egne avkom (som aldri skal ha menneskelig kontakt). Du kan finne han på denne lista.

Dette ble lagt ut onsdag 21 september 2016 kl 13:01

Hjem » Nyheter » Dere har rett.

Emma S bestilte vårt Surf & Adventure program for 129t siden. Er det noe for deg også?!