Reise

Før du starter selve frivillig arbeid i India, vil du være med på en introduksjonsuke. Denne starter hver mandag, og dermed anbefaler vi ankomst dagen før, dvs søndag. Du vil bli hentet på flyplassen av en representant fra vår samarbeidspartner i India, og kjørt til huset der de frivillige bor. Dersom du har lyst til å reise litt før du starter perioden din som frivillig er dette selvfølgelig helt greit, så lenge det er avtalt i forkant når du ankommer. Ankommer du på en annen dag enn søndag og vil bli hentet er det en liten merkostnad.

Ila introduksjonsuken vil du få innsikt i livet og stilen til folket i Goa, en viktig forberedelse for oppholdet ditt i India. Du vil oppleve nye ting og ha muligheten til å stille spørsmål om organisasjonen, programmene, landet og kulturen. Uken inkluderer språkundervisning, matlagingskurs, yoga, sightseeing, besøk i indiske hjem og kulturelle verksteder. Programmet vektlegger lokal kommunikasjon, praktisk matlaging, yoga og bruk av offentlig transport for en autentisk opplevelse.

Det er billig å reise rundt i India, så de frivillige gjør ofte dette sammen i helgene. Det er også vanlig å reise med noen av de andre frivillige på slutten av oppholdet, så det kan være fornuftig å ha en flybillett som det er enkelt å endre dato på, i tilfelle planene dine endrer seg. Populære transportmidler er busser, tog og rickshaws som kjører langs veiene og plukker opp folk som praier den.

India er kjent for pyramideliknende templer, fargerike gater og ikke minst folkeliv. Fra The Golden Triangle av Delhi, Jaipur og Agra til kysten der Ayurvedi medisinen ble oppfunnet har India noe helt spesielt å by på for deg som vil oppleve noe helt utenom det vanlige.

Landet består at ca 4636 separate samfunn, huser 1,2 milliarder mennesker, snakker 461 forskjellige språk og har over 2000 dialekter. India er utrolig rikt på kultur og kulturarv! Sommeren strekker seg fra midten av mars - juni. Da kan det være veldig varmt og gjennomsnittstemperaturer på 45 grader. Regnsesongen er fra juli - september og det er med mye regn og fuktig vær. Vinteren har behagelige temperaturer og går fra desember - februar.

Lukk vindu