Reise

Ankomst skal være på en onsdag eller søndag, og du kan reise ned hele året. I og med at visumsøknaden kan ta litt tid, anbefaler vi at du melder deg på i god tid. Du vil bli hentet på flyplassen av en representant fra vår lokale partner, og tatt med til frivillighetshuset.

Aktiv flytid fra Norge til Ghana er mellom 9 og 10 timer, og vanligvis koster en tur retur fra Oslo til Kotoka International Airport i Accra mellom 9000 NOK og 12000 NOK avhengig av sesong. Du bestiller i utgangspunkt flybilletten selv, men det er veldig viktig at du ikke bestiller den før du har fått bekreftet plass på prosjektet. Om du foretrekker personlig hjelp ved bestilling av billett så har vi et samarbeidspartner som kan hjelpe til med dette.

Accra

Våre prosjekter er basert i Accra, den livlige hovedstaden i Ghana, med rundt 2,3 millioner innbyggere. Byen ligger sør i landet, rett ved kysten av Atlanterhavet. Hvis du jobber i metropolen, kan du dykke dypt ned i den afrikanske byjungelen og også få smake på den maritime luften.

I tillegg til tradisjonelle markeder og et fargerikt utvalg av afrikanske delikatesser, venter høyblokk og moderne kjøpesentre på deg. Til tross for sin størrelse er det beste måten å utforske byen til fots. På vei gjennom Accra vil du alltid legge merke til spennende kontraster. For eksempel finner du fortsatt slottet fra Accras tidlige dager, som i dag fungerer som en modern regjeringssete. Eller fiskerne som fortsatt fisker på tradisjonell måte.

Hovedstaden kan være varmt og i begynnelsen overveldende med sine fulle gater. Men uansett om du er i sentrum, i vestlige deler av byen eller nær stranden, vil Accra fortsette å overraske deg med muligheter for god mat, utmerket nattliv og ekstremt hyggelige mennesker! Når du er i Ghana har du mulighet til å reise rundt etter arbeidstid og i helgene, og mange frivillige finner på ting sammen. Det er billig å reise rundt i Ghana og det går både busser og tro tro's, som er billige minibusser.

Lukk vindu