Reise

Oppstartsmøter for programmet er på tirsdager i Auckland. For å rekke dette må du sannsynligvis reise fra Norge minst 2 dager før. Det er ikke noe problem å ankomme noen dager i forkant (og faktisk ganske fint for å komme over jetlaggen litt også) - vi kan ordne ekstra netter på hostellet i Auckland. Siste oppstart hvert år er første tirsdagen i desember.

Du kan delta 4, 8, 12, 16, 20, eller 24 uker på dette programmet, basert på tidligere erfaring.

Working holiday visumet som er inkludert i programprisen gir deg mulighet til å være på New Zealand i 12 måneder, så etter endt program er det fult mulig å bli igjen og ta en betalt jobb et annet sted. Det er også mulig å få flere plasseringer mot tillegg i prisen.

Husk at årstidene på New Zealand er motsatt av det de er her hjemme, så det er sommer der når det er vinter her. Her er en liten sammendrag på hva du kan forvente i de forskjellige årstider, værmessig:

Januar/februar/mars/april er vanligvis de beste værmånedene. Varmt, solrikt og varmt nok til stranden gjennom disse månedene - en favoritttid for mange!
April/mai - avkjølende men fortsatt ganske fin og en god periode til å være ute og jobbe på gården
Juni/juli - anbefales egentlig ikke å starte i disse vintermånedene. Det er ganske kaldt, regner mye og snør på fjellet osv. Boligene på New Zealand er heller ikke de beste når det kommer til isolasjon og oppvarming. Men hvis det ikke skremmer deg, så kan vi absolutt fortsatt finne en gård til deg, i det varmeste hjemmet som er mulig.
August - fortsatt ganske kaldt, og litt snø her og der i fjellene, men nå er våren rett rundt hjørne, så en populært tid å ankomme.
September/oktober/november - et av de mest populære tider å ankomme med vår i full sving. Mye arbeid med lamming, kalving og start på hoppsesongen. Mange hestegårder begynner å gjøre seg klare for sommerkonkurransene fra september, og alle som kan bli hele sesongen (ca. 6 måneder) fra september-mars er en bonus for mange sprang- og hestegård!

Er du interessert i å jobbe i løpet av konkurransesesongen på en gård som driver med hester, starter denne i september og avsluttes med Horse of the Year konkurransen i mars. Galoppstallene har sin konkurranse- og salgssesong i februar til juni. Hvis du er interessert i å jobbe på gårder med kveg eller sau begynner kalving i august og lamming i september.

Lukk vindu