Login Japansk aften hos GoXplore!

Frivillig arbeid med dyr og barn, garden route og mye mer!

Dra på gruppereise til fantastiske Sør-Afrika med andre reisende. Toppe din 23 dagers reise med opplevelser som dyr, barn, storbyer og en av verdens vakreste vegstrekninger langs Garden Route - fullpakket med eventyrlige aktiviteter.

Les mer

Kontakt Sam

Gruppereise Sør-Afrika

Noen raske fakta om Gruppereise Sør-Afrika
kr. 29900
Passer forMinst 18 år
KvalifikasjonerIngen
Lengde23 dager
AnkomstplassJohannesburg & Cape Town
JobbgarantiNei
Betalt arbeidNei
Nærkontakt med dyrJa
Antall deltakereMaks 10
Burde bestillesHelst 3 måneder før
Frivillig arbeidFrivillig arbeid med dyrFrivillig arbeid med barnRundreiser

Her har du muligheten til å være med på tidenes eventyr i Sør-Afrika - 23 dager fullpakket med opplevelser!

GoXplore har laget en reise for deg som vil oppleve alle de ulike kontrastene Sør-Afrika har å by på, på en trygg og sikker måte, sammen med andre reisende fra Norden.

Nå er det kun 8 plasser igjen!

Høydepunkter:

Praktisk informasjon

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Reiseplan

Detaljert reiseplan 23 dagers gruppereise i Sør-Afrika

Avreise fra Norge: 22. november
Ankomst til Norge: 16. desember

Dag 1: Ankomst Johannesburg
Ankomst 23. november.
Du blir hentet på flyplassen og transportert til Homebase Backpackers i Melville der du blir tatt i mot av personale og sjekker inn. På kvelden blir det tradisjonell sørafrikans Babecue på hostellet.

Måltider inkludert: Middag
Boforhold: Delte rom på hostel

Dag 2: (Lørdag) Dagstur
Etter frokost møter du din guide for dagen og blir transportert til Johannesburg City Centre der din "walking tour" begynner. Etter å ha gått rundt i byen drar dere videre til Soweto Township. Det er det største Township-området i Sør-Afrika med ca. 1.3 millioner innbyggere. Her finner du også Nelson Mandelas House Museum. Etter din kulturelle opplevelse får du muligheten til å prøve sørafrikansk mat til lunsj rundt klokken 14.15.

Måltider inkludert: Frokost
Boforhold: Delte rom på hostel

Dag 3: (Søndag) Reise til Wild Cat Sanctuary
Etter frokost møter du din guide og blir transportert til bussene som tar deg til Wild Cat Sanctuary i Kimberly. Du kommer fram ca. 16:00 og blir mottatt av en fantastisk familie som sørger for at du kommer ordentlig til rette innen middag serveres.

Måltider inkludert: Frokost og middag.

Dag 4-8: (Mandag - fredag) Wild Cat Sanctuary, Kimberly
Felidae Centre (Wild Cat Sanctuary) er basen for dette frivillighetsprosjektet, der du jobber nære både store og små kattedyr. Disse dyrene er her av ulike årsaker. Enkelte av de kan ikke leve i det fri på egen hånd fordi de er syke, skadde eller har blitt reddet fra uetiske prosesser slik som krypskyting eller turistaktiviteter. Der det fins muligheter streber prosjektet etter å slippe dyrene tilbake i det fri der de kan leve uten menneskelig kontakt. Prosjektet fungerer både som et permanent fristed for Afrikanske dyr som ikke kan slippes ut igjen samt arbeid med rehabilitering av dyr slik at de en dag kan slippes ut i det fri igjen.

Dag 9: (Lørdag) Avreise med fly fra Kimberly til Cape Town
Ankomst Cape Town 1. desember.
Når du ankommer Cape Town blir du møtt av din guide som kommer til å transportere deg til SaltyCrax Backpacker der du kommer til å bo i 2 netter før du reiser videre på Garden Route; en av verden vakreste turer.

Dag 10: (Søndag) Dagstur i Cape Town
Etter frokost kommer din guide til å lære deg mer om Sør-Afrikas buss-system før du drar videre til Cape Town sentrum. På din tour kommer du til å besøke historiske plasser slik som; St. Georges Cathedral, Company Gardens, The Slave Lodge og samtidig lære hvordan livet var under apartheid i Sør-Afrika. Du får også muligheten til å shoppe afrikansk kunst på Greenmarket Square og i St. Georges Mall.

Når du har lært litt mer om kulturen kan du sammen med resten av de reisende, dra til Victoria & Alfred Waterfront og utforsk de mange restaurantene der. Sett deg ned å nyt en cocktail eller en kaffe mens du hører på musikerne som spiller langs fortauet. Eller hvorfor ikke ta en turen opp Table Mountain og nyt en fantastisk utsikt over Cape Town og havet. Eller besøk Robben Island. Det finns utrolig mye å gjøre i Cape Town og du bestemmer helt selv hva du vil oppleve. Når dager er ferdig tar du buss (eller Uber Taxi) tilbake til hostellet.
Vi anbefaler at du leser litt om Cape Town før du reiser.

Måltider inkludert: Frokost
Boforhold: Delte rom på hostel

Dag 11-15: (Mandag - fredag) Garden Route & Addo Tour
Et favorittreisemål for reisende og sørafrikanere. Sør-Afrikas berømte Garden Route byr på generøse doser av natur og eventyr kombinert med en perfekt lekeplass for både barn og voksne. Veiene omringes av gårdlandskap, natur og hav. Fra vingårder til villmark, Tsitsikamma's skoger til høye berg kilometer etter kilometer. Du kommer til å oppleve en hel del på dette eventyret. Det fins valgfritt bungy-jump og ziplining for deg som søker adrenalin, padle kano i Wilderness National Park eller et dypp i det varme Indiske hav for naturelskere. Vandre i Tsitsikamma National Park, kjenn lyden av stillheten i Cango limstone grotter og se på dyr i Addo Elephant National Park. Pluss at du kommer til å komme utrolig nære verden største fugler i fjærhovdstaden Oudtshoorn, og vandre med verdens største dyr på Klein Kaaro.

Og om det ikke var nok og du kjenner på lysten for å teste havets bølger kan du lære deg å surfe på noen av verdens beste bølger, eller sett høyrefoten fram og bli med på sandboardning i Jeffreys Bay.

Disse dagene på Garden Route gir deg en indikator på hva som kan skje. Været kan påvirke den eksakte reiseruten så vi ber deg komme med et åpent sinn for å få den beste opplevelsen mulig. Vi gjør alt vi kan for at det skal bli så bra som mulig.

Garden Route Tour - dag for dag

Dag 11
Du vil bli hentet på hostellet av en guide som skal ta dere med på The Garden Route Tour. På din første dag med kjøring fra Cape Town komme dere til å kjøre langs en fjellovergang hvor du kan se bavianer langs veien, vingårder og havet som ruller inn mot sørafrikanske klipper. Du har et stopp i Riviersonderend for at den som vil kan teste særafrikansk hjemmebakst. Du kommer ikke til å angre om prøver.

De kjempestore Aloe Vera-plantene som er langs veien mot Albertininia tar seg veldig bra ut på et Instagram-bilde. Her får du muligheten til å ta en ettermiddags padletur og nyte den vakre naturen og den friske luften. For deg som setter pris på en god natts søvn er kystbyen Sedgefield en bra plass for akkurat det. Dette vil være siste destinasjon for dagen og her tar de livet ganske med ro. Dra å se den rustikke strandrestauranten og kjenn sanden mellom tærne.

Måltider inkludert: Frokost
Boforhold: Delte rom på hostel

Dag 12
Dagen for eventyr har begynt og den er fullpakket med adrenalin. Fra morgenen av vil du oppleve utsikten fra Knysna Heads og Bloukrans Bridge - verdens høyeste bungy-jump!! Eller så kan du velge å dra til Tsitsikamma forest å ta zipline.

Bungy brua er ganske ordinær når du kjører over den, men det blir ganske så interessant når du ser hva som foregår rett under deg. Det er definitivt verdt et stopp. Her hopper tilsynelatende helt normale mennesker 216 meter rett ned med hode først før de spretter opp igjen som en jojo. Så om du føler deg beredt - hvorfor ikke teste det?

Denne regionen er en lekeplass for eventyr, og for de som foretrekker å ha beina på jorda så fins det fantastisk natur å utforske i Tsitsikamma-området. Når du kommer ut mot kysten kommer du til å passere paradisområder slik som Plettenberg Bay som forklarer hvorfor dette områder, og Tsitsikamma National Park, er favoritter for turister og lokalbefolkningen.

De store hvite bølgene ved Jeffreys Bay markerer at du er ferdig med den offisielle Garden Route, og at du har ankommet Sør-Afrikas Surf City. Heng med lokalbefolkningen, lei et surfebrett, test sandboardning, shopp og slapp av.

Måltider inkludert: Frokost
Boforhold: Delte rom på hostel

Dag 13: Safari
Det å våkne i 4-tiden på morgenen høres kanskje ikke så bra ut til å begynne med, men vi kan forsikre deg om at det er verdt det! Du får nemlig muligheten til å se dyrene og naturen våkne til liv. Din guide kommer til å finne dyrene langs støvete veier - forhåpentligvis hele The Big Five. Her kan du velge om du vil dra på en tre timers game drive i din egen buss eller hoppe på en 4x4 safari med en lokal guide.

Den tidlige morgenen betyr fritid på ettermiddagen i Jeffreys Bay. Her fins det muligheter for shopping på en hel masse forskjellige outlets. Eller om du heller vil henge på stranden så gjør du det. Det ene ekskluderer ikke det andre.

Måltider inkludert: Frokost
Boforhold: Delte rom på hostel

Dag 14
Sør-Afrika leverer kontraster med landskap og kulturer; du drar fra strandlinjen til det Indiske hav og tar deg fram gjennom Langkloof Mountains til de tørre landskapene i Klein Karoo. Her begynner strutsegårdene å regjere. Beiter fulle av struts langs veiene med fargerike fjær, staller og gårder rundt hvert hjørne når du nærmer deg Oudtshoorn. De palasslignende bygningene står høyt mot sky, som tar deg tilbake til en periode hvor strutsegårder var mer hvert enn gull. Et besøk til Cango Ostrich Show farm gir deg et innblikk i gårdsindustrien. Her får du muligheten til å observere verdens største fugl på nært hold. Etter besøket på gården drar dere videre for å utforske hva som finnes under jorden. Det er på tide å gå dypt ned til de magiske Cango Cave's limestone grotter - levende med dråpeformasjoner og malerier. Her har do to valg: enten tar du den enkle veien, eller så tar du den litt mer spennende versjonen der du presser deg gjennom passasjer på en litt mer eventyrlig rute! Returner til overflaten for en valgfri 4x4 safari på Buffeldrift Private Game Reserve.

Måltider inkludert: Frokost
Boforhold: Delte rom på hostel

Dag 15
Når solen går opp i Oudtshoorn, Sør-Afrikas sørligste stat - kan du ta en valgfri gåtur med elefanter i Buffeldrifts Private Game Reserve - du er tross alt i Afrika. De rolige gigantene har dette som sitt hjem etter at deres foreldre har blitt skutt nord i Sør-Afrika. Denne opplevelsen kommer til å gi deg minner for livet.

Etter ditt morgeneventyr er det på tide å dra tilbake mot Cape Town langs Route 62, skapt etter USA's Route 66, men med en tydelig lokal vri. Route 62 er mer en bare burgere og øl, gårder og små steder. Denne motorveien er den lengste vinruten i Western Cape. Du kommer til å stoppe på et par vingårder på veien for å nyte noen av Sør-Afrikas fantastiske viner.

Måltider inkludert: Frokost
Boforhold: Delte rom på hostel

Dag 16: (Lørdag) Surfetimer
Etter frokost blir du hentet av din surfeinstruktør som kommer til å forberede deg på en formiddag på surfebrettet på en av Sør-Afrikas vakre strender. På ettermiddagen har du egentid til å utforske området, eller bare ta det med ro på SaltyCrax Backpackers.

Måltider inkludert: Frokost
Boforhold: Delte rom på hostel

Dag 17: (Søndag) Fri dag
Denne dagen har du helt til din egen rådighet. Utforsk Cape Town eller book noen andre aktiviteter som fallskjermhopp, paragliding over Cape Town, eller kanskje en tur opp Table Mountain?

Måltider inkludert: Frokost
Boforhold: Delte rom på hostel

Dag 18-22: (Mandag - fredag) Frivillig arbeid
Vårt Sports & Adventure program er til for at barn som bor i utsatte områder hvor det ikke finnes tilgang til sport og dermed bruker sine dager etter skolen på gaten, skal ha noe å bruke dagene sine på. Her vil du som frivillig ha et mål om å få barna bort fra gaten gjennom å lære de verdifulle livserfaringer i form av sport, eventyr, teambuilding og trening. Prosjektet ligger i West Cape ca. 30 min utenfor Cape Town. Du kommer til å være på skoler og har hovedfokus på aktiviteter og idrett som nevnt nedenfor:

Som frivillig på Sports & Adventure programmet hjelper du til i den daglige driften av programmet, som for eksempel:

Som frivillig kommer du til å ta del i prosjektet ut i fra to ulike aspekter:

Hvordan ser en uke ut på prosjektet?
Dagene kan variere og det er derfor viktig at du er fleksibel. Som frivillig jobber du mellom 3-5 dager i uken med barna. Noen dager jobber du 8 timer og andre dager jobber du mellom 4-5 timer. Noen ganger har du aktiviteter med barna på lørdager. Om du vil får du også personlig mulighet til å lære deg å surfe ved hjelp av en de surfeinstruktørene som er der. Surfebrett kan du leie når du vil om det er ledig. Din tid som frivillig tilpasses etter dine egne kunnskaper og interesser. Om du for eksempel er god til å danse eller spille fotball kan du lage et program der du underviser barna i dette.

Slik kan en uke se ut:


Mandag

Tirsdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

Lørdag

Søndag

Formiddag

Frivillighetsmøte

Assistent skole

Assistent skole

Assistent skole

Assistent skoleFri eller aktivitet med barn

Fri

Ettermiddag

Kontordag

Surfe/svømme
/skate/sport

Surfe/svømme
/skate/sport

Surfe/svømme
/skate/sport

Surfetimer

Fri

Fri


De fleste barna snakker engelsk selv om deres lokale språk er Afrikaan eller Xhosa så du kommer til å kunne kommunisere med de uten problemer. Ettersom mange av de kommer fra familier som ikke oppmuntrer til trening eller aktiviteter etter skolen er sjansen for å få lære seg å svømme osv. sammen med frivillige noe de setter stor pris på. Barna må gå på skolen for å kunne ta del i Sports-prosjektet. Mellom alderen 12-14 år begynner barna å bli mottagelige for de lokale gjengene og de får en enorm fordel gjennom å ta del i strukturerte aktiviteter. En annen viktig faktor er at barna har det vanskelig hjemme. Narkotika og alkohol er store problemer i Cape Town, derfor er Adventure Sport Club en positiv aktivitet som de kan få bruk for flere ganger i uken.

Informasjon om barna og skolene:

Dag 23: (Lørdag) Hjemreise
Hjemreise er 15. desember. Nå er det på tide å si farvel til Sør-Afrika og returnere hjem til Norge igjen med mange nye inntrykk og flere nye venner.

Send denne siden til meg som PDF

Visum

Ved ankomst i Sør-Afrika vil du, som norsk statsborger, få utstedt et 90 dagers turistvisum. Dette koster ingenting og du trenger ikke søke før avreise. For å få denne er det viktig at du sjekker dette:

Alle reisende til, eller via, Sør-Afrika må følge myndighetens regler i forhold til innreisebestemmeleser, visum og pass. Om du er mindreårig, eller reiser med mindreårige barn, gjelder det spesielle regler. Les de fullstendige reglene her. Dersom du ønsker å være i Sør-Afrika lengre enn 90 dager er det viktig at du sier fra til oss i god tid.

Det er veldig viktig at du husker å vaksinere deg, og du har selv ansvaret for at dette blir gjort. Hvilke vaksiner du trenger avhenger av hvilket område du skal til, hva du allerede har tatt, og hva du skal gjøre i Sør-Afrika. Krav og anbefalinger vedrørende vaksinasjon endres løpende, derfor anbefaler vi at du kontakter din egen lege eller nærmeste vaksinasjonskontor for detaljert informasjon vedrørende nødvendige vaksiner. Folkehelseinstitutt har også en side med mye god info om vaksiner som anbefales for reiser til Afrika. Dersom du skal reise til andre afrikanske land, enten før eller etter oppholdet, kan det være lurt å ta gulfebervaksinen da enkelte land krever at man har denne vaksinen for å komme inn i landet.

Hvorfor Gruppereise Sør-Afrika med GoXplore?

Priser

Gruppereise Sør-Afrika Pris
23 dager - November 29900

Priser for valgfrie aktiviteter på Garden Route Tour

Hva er inkludert i prisen?

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Aktiviteter i Sør-Afrika

FAQ

Hvorfor betale for å jobbe frivillig?

I mange tilfeller er frivillige - både med tanke på arbeidskraften og pengene - eneste grunn til at programmene har mulighet til å fortsette driften. Programmene vi tilbyr blir ofte drevet av ildsjeler som virkelig brenner for det de driver med, vanligvis uten noe form for statlig støtte. Når du jobber som frivillig så får programmene gratis arbeidskraft, noe som er til stor hjelp. Men det er også en del ekstra kostnader som oppstår i forbindelse med ditt opphold, f.eks. transport, kost og losji, planlegging, informasjon osv. Derfor betaler du en programpris for å dekke disse kostnadene. Det du betaler inkluderer også donasjoner til prosjektet og våre kostnader i Norge. Mesteparten av det du betaler går til våre lokale partnere, noe som igjen er med på å skape flere arbeidsplasser i landene vi har programmer.

Hvor mye trenger jeg i lommepenger?

Regn med å ha lommepenger i lokal valuta for maten som ikke er inkludert i løpet av reisen. Som pekepinne kan man spise en enkel middag med noe å drikke til under 100kr. Lunsj er inkludert på prosjektene men ikke på de reisedagene, så regn med ca 12 dager hvor du må betale for lunsj og middag. Øvrige utgifter kommer an på hva du vil gjøre i løpet av fritiden din. I blant kan det være lurt å ta det helt enkelt siden det er en fullpakket tidsplan under denne gruppereisen. Vi pleier å anbefale de som reiser med oss til Sør-Afrika å ha med ca 3000kr i lommepenger for 4 uker. Det skal i utgangspunkt holde her også, men om du velger mange av de ekstra aktivitetene må du ta høyde for dette.

Får jeg tatt ut penger på prosjektene?

Det finnes ingen mulighet til å ta ut penger på Wild Cat Sanctuary, men på Sports & Adventure har du mulighet til det. Du kommer til å bruke noen dager i både Johannesburg og Cape Town hvor du kan ta ut penger. Du kan også ta ut penger før du reiser fra Norge eller på flyplassen.

Hvilken valuta brukes i Sør-Afrika?

Den lokale valutaen i Sør-Afrika heter Rand (ZAR). Dette kan du få vekslet til i endel norske banker i forkant av reisen. Du kan også få tatt ut Rand når du lander på flyplassen i Sør-Afrika. Du vil også få informasjon om hvilke minibanker du kan bruke for å ta ut penger når du er i Sør-Afrika.

Hvordan er kommunikasjonsmulighetene på prosjektene?

Du har tilgang til WiFi på både Wild Cat Sanctuary og Sports & Adventure. Dette kan komme med en liten ekstra kostnad. Internettilgangen og telefondekningen kan dog være litt opp og ned.

Hvordan kommuniserer jeg med dem hjemme?

Vi anbefaler at du forteller familie og venner at du ikke kommer til å ha mye dekning eller tid til å sitte på internet i løpet av reisen. Du kan kjøpe et sørafrikansk SIM-kort (startpakke) i løpet av de første dagene i Johannesburg. Da får du et sørafrikansk mobilnummer og betaler ikke for å motta samtaler. Startpakken er billig, og vår samarbeidspartner kan gi råd om hvor det er enklest å kjøpe en startpakke. Dette simkortet kan du dermed bruke gjennom hele oppholdet i Sør-Afrika.

Må jeg har reiseforsikring?

Ja. Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb på frivillighetsprosjekter. Vi anbefaler at du kjøper vår helårsforsikring i og med at den inkluderer en avbestillingsforsikring.

Hva slags vaksiner må jeg ta før jeg reiser?

Vi anbefaler at du tar kontakt med Reiseklinikken eller fastlegen din for faglig veiledning. Fra 1. oktober 2011 innførte Sør-Afrika regler om at besøkende, som har vært i andre Afrikanske land, må fremvise bevis på gulfebervaksinen. Ta derfor med vaksineboken din på reisen dersom du skal reise i andre land på egen hånd etter programmet.

Hvilke klær bør jeg pakke?

Det er viktig at du pakker komfortable klær, som du ikke er redd for. Du skal jobbe med dyr og generelt gårdsarbeid og klærne kan derfor bli både skitne og ødelagte. Generelt sett anbefales det å ta med klær som ikke er støtende når man reiser til andre kulturer, også til Sør-Afrika. Ikke vis for mye hud, eks. bryst, mage, lår etc. Generelt sett i Afrika er det viktig å dekke til skuldre, mage og knær. Når det er sagt så er Sør-Afrika mer liberal enn mange andre Afrikanske land, og prosjektene du skal bo og jobbe på er turistifisert. De er derfor ikke så strenge. Du kan ha på deg shorts og singlet'er på dagtid, men pass på å likevel dekke bryst, mage og lår slik at det er respektabelt og ikke støter noen. Når det gjelder farger så kan du i utgangspunktet ta med det du ønsker, men det er nok lurt å passe på å ikke ha veldig sterke farger eller mønster når du jobber med dyrene. Beige, grønt, blått, hvitt, svart, brunt etc. er helt perfekt. På kveldene kan du ha på deg det du selv ønsker, men vi anbefaler at du tar med langermet genser og bukse til kveldene, slik at du unngår myggbitt. (ikke malariamygg, men vanlig mygg). Husk: Swimwear!

Hvordan er årstidene?

Sør-Afrika har motsatte årstider fra Norge, så det er viktig at du pakker ut fra når på året du skal reise. Det er stort sett et solfylt liv i Sør-Afrika, der den beste perioden regnes fra midten av september frem til mars/april. Dette er deres sommer. Klimaet varierer med landenes topografi. November til februar er den varmeste årstiden og er stort sett varm og tørr. Mai til september regnes som vintermåneder, og temperaturen kan gå ned mot null. Dette gjelder spesielt om kvelden og natten. Ta gjerne med både et par lukkede sko (tennissko) og et par gode sandaler. I oktober til desember vil det være solrike og varme dager, så det holder å ta med sommertøy til dagtid. På kveldstid kan det være lurt med langermet genser og bukser. Dersom du ønsker å sjekke temperaturen før avreise, kan du ta en titt på www.yahooweather.com

Må jeg ha med adapter?

Ja, du trenger adapter for Sør-Afrika. Dette kan du kjøpe på reisebutikker, for eksempel Chillout.

Er det trygt å jobbe og reise i Sør-Afrika?

Ja, forutsatt at du følger de normer og regler som finnes. Du skal bo på prosjekter gjennom oppholdet og kan ikke forlate gården uten følge av prosjektleder, så du kan føle deg helt trygg. Den siste uken i Cape Town har du mer fritid og fleksibilitet, så vi anbefaler at du er varsom og følger de retningslinjer som er gitt. Sør-Afrikas kultur er annerledes fra den norske. Det anbefales derfor generelt sett å ikke gå ut alene på kvelden, så pass på å bevege deg rundt sammen med en gruppe. Dette gjelder særlig for jenter. Ikke bær på vesker/sekker dersom du kan unngå det.

Er det farlig å reise til Sør-Afrika?

GoXplore forholder seg i alle land til Utenriksdepartementets offisielle reiseråd. Sør-Afrika har ikke vært på UDs liste på mange år nå og vi opplever situasjon i landet som veldig stabil. Ta gjerne kontakt med oss hvis du har spørsmål angående dette.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Hjem » Land » Sør-Afrika » Gruppereise Sør-Afrika

Vårt neste infomøte er 22.11.2018 i Oslo. Bli med, eller se alle de neste infomøtene her!