1. Horses & Wildlife 2. Horse and giraffe 3. Jumping 4. Horses 5. 6. Love Africa

Hesteferie i Sør-Afrika

Opplev den afrikanske savannen på hesteryggen og få følelsen av å være i paradis. Nå kan du oppleve drømmen og jobbe med hester på vårt fantastiske hesteprosjekt i Sør-Afrika. En utrolig og unik opplevelse hvor du kommer tett innpå dyrene!

Les mer

Horses & Wildlife

Elsker du hester? Ønsker du å utvikle dine rideferdigheter og samtidig være med på et fantastisk eventyr ute i den afrikanske bushen? Da er dette reisen for deg! Gjennom vårt Horses & Wildlife program får du som hesteinteressert maksimalt ut av din reise til Sør-Afrika, enten du er erfaren rytter eller ikke.

Stallen og huset der dere bor ligger i naturreservatet Hoedspruit Wildlife Estate, ikke langt fra verdenskjente Krugerparken.
Når du er ute og rir, vil du få muligheten til å se ville dyr som giraffer, sebra, leopard, vortesvin, ulike typer antiloper og mye mer.

Kombiner ridning med en unik naturopplevelse som har stort fokus på bevaring. Under oppholdet vil du få bli med på game-drives i safaribiler i et nærliggende naturreservat som er en del av Greater Kruger og hjem til the big 5 (løver, leopard, neshorn, elefant og afrikansk bøffel). Her vil du få lære om de lokale økosystemene, identifisering av planter, fugler og dyr, og dyreatferd - med bevaring som bakteppe. Dette en fantastisk mulighet til å se og oppleve noe av det mest spektakulære Afrika har å tilby!

Prosjektet drives av et lite, men kompetent team: Traci, Shannon og Ryan, en dedikert familie som jobber for at du skal få så mye ut av opplevelsen som mulig. Traci har jobbet med hester hele livet og er godkjent av en nasjonal jury til EQASA (Equestrian Qualification Authority of SA). Hun er også sertifisert av CEEPSA (Counsil of Equine & Equestrian Proffessionals of SA) til å jobbe med rideturisme. Familiens lidenskap for hester er tydelig i både deres personlige fremtreden, ridesenteret, men mest av alt på hestene.

Det finnes en hest for alle, uavhengig av om du er nybegynner eller om du har ridd lenge. Hver hest har sin personlighet, og du får tildelt en som passer din ridestil og ferdigheter.

Du får muligheten til å teste mye forskjellig i løpet av oppholdet ditt; dressur og sprang, hoppe barbak, bade med hestene, rideturer i måneskinn eller soloppgang, og mye annet spennende! Dette er et godt sammensatt program der hver dag er en ny opplevelse. I tillegg vil du knytte langvarige vennskap, og ikke minst få påfyll av ny kunnskap og erfaringer som du tar med deg hjem.

Hver onsdag vil du jobbe som frivillig i Sigagule-landsbyen, med hjemløse hunder og andre dyr som har behov for medisinsk behandling, samt forbedre levekårene deres. Det kan i løpet av oppholdet ditt også dukke opp mulighet for å hjelpe andre ideelle organisasjoner i Hoedspruit-området, som Nourish og Hoedspruit Paws.

Fritiden kan du bruke til å utforske de mange vakre stedene i området, inkludert Blyde River Canyon (den største grønne canyon i verden), den verdensberømte Kruger Nasjonalpark, God's Window i Graskop og mye annet.

Hvem kan delta?
Du må være mellom 18 og 35 år gammel. Det er viktig at du er i glad i dyr, spesielt hester, har god fysisk form og ikke er redd for å ta i et tak. Prosjektet har en vektgrense på maks 75 kg. Det vil si at den frivillige må veie under 75 kg for å kunne delta på programmet. Prosjektet er tilgjengelig for alle, men etter vår erfaring passer det best for erfarne ryttere, da de får mest ut av oppholdet.

Noen raske fakta om Horses & Wildlife
Passer for18 år til 35 år
KvalifikasjonerAlle nivåer, men passer best for erfarne ryttere
LengdeMinst 2 uker
AnkomstplassHoedspruit (eller Johannesburg)
Burde bestillesHelst 4 mnd i forveien
StartdatoHver mandag og fredag
Frivillig arbeidFrivillig arbeid med dyrMiljøvernHester
Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Jeg hadde en flott tur som jeg definitivt vil huske resten av livet, tusen takk for det!

Pauliina Horses & WildlifeOversatt

Prosjektet

Alle deltakere på Horses & Wildlife må forberede seg på å komme til en hestecamp. Fokuset er på hestene og ridning, men som en bonus har du hver uke mulighet til å delta på flere Game Drives i reservatet. Tracis genuine interesse og høye kompetanse innen hestehold og ridning kommer ikke bare til å utvikle deg som rytter, du komme også til å lære mye om hvordan man jobber med hester i Sør-Afrika.

Under ditt besøk vil du ha ekstra ansvar for utvalgte hester som må sjekkes daglig. Om noen av hestene har eksisterende skader, plager eller lignende som behøver lettere behandling, kommer du til å være første ansvarlige for dette. For eksempel skader som soleksem, kløende haler, nye sår eller lignende. Selvsagt vil du få en gjennomgang om hvordan og hvor ofte det skal behandles.

Du som deltar kommer ikke til å møkke ut av stallene eller fôre hestene da de har egne ansatte som gjør dette. Grunnen til at det finnes personale til disse arbeidsoppgavene er fordi det skaper arbeidsplasser i området.

Arbeidsoppgaver

Dagene er oppdelte, der du halve dagen (mandag - torsdag) jobber med hestene i stallen, og den andre halvparten består av å være ute i bushen, på utflukter eller liknende. Noe undervisning (hopping/dressur) holdes av Traci, og Shannon, men om man ønsker kan man hjelpe hverandre, og ha undervisning for å forbedre og utvikle sine egne lederegenskaper og treningsmuligheter.

Mulige arbeidsoppgaver med hestene:

Ingen dager er like, så vær forberedt på at endringer i opplegget kan skje dersom akutte saker oppstår. Det er dyr du jobber med og alt går ikke alltid som planlagt. Forbered deg på tidlige morgener, som til gjenngjeld resulterer i tidlige kvelder. En uke kan se slik ut:

Wildlife

Wildlife-delen er en ordentlig bonus på dette programmet. Dette legges enten til morgenen eller kveldene, for å få så mye ut av oppholdet som mulig. Ved soloppgang, solnedgang og i mørket er de ville dyrene mest aktive. Dere kommer til å kjøre rundt for å se og spore dyrene, og i blant får du bli med på "bushwalk". Under nattkjøring søkes det etter dyrene med en lampe for å se hva som befinner seg i mørket. Det er ikke uvanlig å finne en stor flokk med antiloper, bøfler eller elefanter like ved. Du kommer også til å få se verdens vakreste solnedgang og stjernehimmel under dine turer i bushen!

Send denne siden til meg som PDF

Boforhold

Deltagerne bor sammen i et stort hus som ligger på gangavstand fra stallene på Hoedspruit Wildlife Estate. Huset består av 1 rom for guiden, samt 5 rom for frivillige. To frivillige deler rom, og hvert rom har eget bad. Huset har et innendørs og utendørs loungeområde, badebasseng, en boma (grovt sagt en slags gapahuk) hvor du kan slappe av rundt bålet og nyte en tradisjonell braai (BBQ), et selvbetjent vaskerom, samt et fullt utstyrt og velfylt kjøkken.

Som deltager hjelper du til med matlagingen. Det rulleres på hvem som lager mat og det er satt opp hvilke dager du og dine romkamerater er ansvarlig for å lage middag. På mandager lager som oftest familien maten og på lørdager er det grilling. I blant går man ut for å spise middag for egen regning. Frokosten lager du selv, men selve maten kjøper de inn til deg. Kaffe, te, juice og drikkevann er inkludert. Drikke som alkohol, brus og lignende kan du kjøpe selv. På ukedagene tilbereder de som driver prosjektet en god og sunn lunsj til dere.

Det er løpe- og sykkelstier innenfor eiendommen for de som ønsker å trene eller utforske bushen på andre måter (sykler følger med). Det er ubegrenset internettilgang på gården, men dekningen kan være litt opp og ned.

Prosjektet ligger også såpass nærme Hoedspruit at de som ønsker det kan nyte en kveld der på en av de lokale restaurantene, og her kan du også handle inn det du eventuelt mangler.

Jeg hadde en flott tur som jeg definitivt vil huske resten av livet, tusen takk for det!

Pauliina Horses & WildlifeOversatt

Hvorfor Horses & Wildlife med GoXplore?

  • Opplev den afrikanske savannen på hesteryggen, og få følelsen av å være i paradis
  • Tren på dressur eller sprangridning
  • Spis middag under stjernehimmelen
  • Bruk hver dag sammen med de andre frivillige og hestene
  • Stell og ridetur hver dag
  • Opplev fantastiske naturomgivelser, og se dyr i sitt naturlig miljø
  • Passer for alle ryttere, unntatt nivå
  • Du har muligheten til å oppleve The Big Five

Visum

Ved ankomst i Sør-Afrika vil du, som norsk statsborger, få utstedt et 90 dagers turistvisum. Dette koster ingenting og du trenger ikke søke før avreise. For å få denne er det viktig at du sjekker dette:

Alle reisende til, eller via, Sør-Afrika må følge myndighetens regler i forhold til innreisebestemmeleser, visum og pass. Om du er mindreårig, eller reiser med mindreårige barn, gjelder det spesielle regler. Dersom du ønsker å være i Sør-Afrika lengre enn 90 dager er det viktig at du sier fra til oss i god tid.

Det er veldig viktig at du husker å vaksinere deg, og du har selv ansvaret for at dette blir gjort. Hvilke vaksiner du trenger avhenger av hvilket område du skal til, hva du allerede har tatt, og hva du skal gjøre i Sør-Afrika. Krav og anbefalinger vedrørende vaksinasjon endres løpende, og vi vil sende deg mer informasjon om dette i god tid før avreise. Folkehelseinstitutt har også en side med mye god info om vaksiner som anbefales for reiser til Afrika. Dersom du skal reise til andre afrikanske land, enten før eller etter oppholdet, kan det være lurt å ta gulfebervaksinen da enkelte land krever at man har denne vaksinen for å komme inn i landet.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Reise

Ankomstdatoer 2023

Programmet er ekstremt populært! Ta kontakt for å sjekke ledighet da dette kan endre seg fort. Dette gjelder også de periodene som vises som fullbooket - vi skal se hva vi kan gjøre for å finne en plass til deg!

Du kan ankomme på mandager eller fredager. Minimumslengde er 2 uker.

Januar 2023 Fullbooket!
Februar 2023 Fullbooket!
Mars 2023 1 plass ledig fra 27.03 (2 uker)
April 2023 Fullbooket!
Mai 2023 Fullbooket!
Juni 2023 Flere plasser ledig fra 30.06 (2 uker)
Juli 2023 Flere plasser ledig fra 30.06 (2 uker)
August 2023 Fullbooket!
September 2023 Fullbooket!
Oktober 2023 Ledige plasser
November 2023 Ledige plasser
Desember 2023 Ledige plasser

Vi anbefaler deg å fly til Hoedspruit flyplass, da henting og bringing herfra er inkludert i prisen. Eventuelt kan du fly til Johannesburg og ta en shuttle herfra til Hoedspruit (ca 430km). Vi sender deg mer informasjon om mulighetene etter at du har betalt depositumet og fått en bekreftet plass på programmet. Det er veldig viktig at du ikke bestiller flybillett før du har fått bekreftet plass!

Dersom du ønsker å tilbringe noen dager i Sør-Afrika før prosjektet starter eller etter endt prosjektperiode så skjer dette for egen regning. Kontakt oss gjerne dersom du ønsker å reise på en dato som allerede er full.

Priser

Startdato i 2023 Pris
2 weeks 14200
3 weeks 19850
4 weeks 25250
5 weeks 30750
6 weeks 36300
7 weeks 41800
8 weeks 47350
9 weeks 52950
10 weeks 58400
11 weeks 63950
12 weeks 69500

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen. Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet. Flybillett er ikke inkludert i programprisen, men koster normalt sett fra 6000 kroner tur-retur.

Hva er inkludert i prisen?

Midler fra frivillige bidrar i stor grad til driften av prosjektene. Forskning og dyrekonservering er kostbart, men takket være programavgiften som de frivillige betaler kan prosjektene driftes som konserveringsprosjekter på fulltid! Som frivillig bidrar du dessuten til å støtte lokalsamfunnet og skape arbeidsplasser.

Ikke inkludert i prisen

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Reisebrev fra Horses & Wildlife

Les flere reisebrev fra våre deltakere
Jeg hadde en flott tur som jeg definitivt vil huske resten av livet, tusen takk for det!

Pauliina Horses & WildlifeOversatt

Aktiviteter i Sør-Afrika

Utflukter

Hver lørdag/helg har deltakere mulighet til å gå på utflukter for å se mer av Lowveld og området rundt. Her er noen av de mulige utflukter du kan være med på. Utflukter er ikke inkludert i prisen og betales direkte på programmet ved deltakelse.

FAQ

Hvor mye trenger jeg i lommpenger?

Siden all kost og losji er inkludert i programprisen trenger du ikke mye ekstra. Vi anbefaler min. 500-600 kr pr uke i prosjekttiden. Ønsker du å delta på ekstra turer eller utflukter som ikke er en del av prosjektet må du betale for disse utenom. Prosjektet tilbyr flere aktiviteter og utflukter i løpet av oppholdet.

Får jeg tatt ut penger på prosjektet?

Det er ingen mulighet til å ta ut penger på selve prosjektet så du må ta med deg kontanter fra Norge eller eventuelt ta ut litt på flyplassen i Johannesburg. Men du kan ta ut i byen Hoedspruit som ligger i nærheten av prosjektet når dere dere drar hit ca 1 gang i uken.

Hvilken valuta brukes i Sør-Afrika?

Den lokale valutaen heter Rand (ZAR). Dette kan du få vekslet til i en del norske banker i forkant av reisen. Du kan også få tatt ut Rand når du lander på flyplassen i Sør-Afrika.

Hvordan er kommunikasjonsmulighetene på prosjektet?

Det finnes ubegrenset trådløst Wifi på prosjektet.

Hvordan kommuniserer jeg med dem hjemme?

De fleste bruker Whatsapp, Facetime og Messenger til å kommunisere med de hjemme da disse lar deg ringe gratis så lenge du har internett tilgang. Noen velger å kjøpe et sørafrikansk SIM-kort. Da får du et sørafrikansk mobilnummer, og betaler ikke for å motta samtaler. Startpakken er billig, og vår samarbeidspartner kan gi råd om hvor det er enklest å kjøpe sånt.

Må jeg har reiseforsikring?

Ja. Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb på frivillighetsprosjekter.

Hva slags vaksiner må jeg ta før jeg reiser?

Vi anbefaler på generelt grunnlag at du tar kontakt med fastlegen din for faglig veiledning. Vi kommer også til å sende deg mer informasjon om anbefalte vaksiner etter du har meldt deg på og fått bekreftet plass. Det er liten risiko for malaria i området prosjektet ligger i, men dersom man reiser i regnsesongen er risikoen for malariamygg større. Det anbefales da i en større grad at man tar forebyggende mot malaria enn resten av året. Det anbefales uansett å søke råd hos lege/helsestasjon før avreise om behov for malariaprofylakse. Husk at myggolje alltid bør være med.

Bør jeg ta med myggnett selv?

Du trenger ikke å ta med myggnetting. Det kan være greit å ta med myggspray mot vanlig mygg.

Hvilke klær bør jeg pakke?

Det er viktig at du pakker komfortable klær, som du ikke er redd for. Du skal jobbe med dyr og generelt gårdsarbeid, og klærne kan derfor bli både skitne og ødelagte. Generelt sett anbefales det å ta med klær som ikke er støtende når man reiser til andre kulturer, også til Sør-Afrika. Ikke vis for mye hud, eks. bryst, mage, og lår. Generelt sett i Afrika er det viktig å dekke til skuldre, mage og knær. Når det er sagt så er Sør-Afrika mer liberalt enn mange andre Afrikanske land, og prosjektet du skal bo og jobbe på er ikke så strengt. Du kan ha på deg shorts og singlet'er på dagtid, men pass på å likevel dekke bryst, mage og lår slik at det er respektabelt og ikke støter noen. På kveldene kan du ha på deg det du selv ønsker, men det er nok lurt å ha lange bukser og gensere slik at du dekker deg til for myggen. Det anbefales å ha med gode sko, samt ridesko (evt sko med litt hel som gir bedre feste når du rir).

Hvordan er årstidene?

Sør-Afrika har motsatte årstider fra Norge, så det er viktig at du pakker ut fra når på året du skal reise.Det er stort sett et solfylt liv i Sør-Afrika, der den beste perioden regnes fra midten av september frem til mars/april. Dette er deres sommer. Klimaet varierer med landets topografi. November til februar er den varmeste årstiden og er stort sett varm og tørr. Mai til september regnes som vintermåneder, og temperaturen kan gå ned mot null. Dette gjelder spesielt om kvelden og natten. Vi anbefaler da at du tar med deg varme klær og gjerne også ullundertøy. Ta også med sovepose om vinteren (mellom april og september). Ta gjerne med både et par lukkede sko (tennissko) og et par gode sandaler. Dersom du ønsker å sjekke temperaturen før avreise, kan du ta en titt på www.yahooweather.com

Må jeg ha med adapter?

Ja, du trenger adapter for Sør-Afrika. Dette kan du kjøpe på reisebutikker, for eksempel Chillout.

Er det trygt å jobbe og reise i Sør-Afrika?

Ja, forutsatt at du følger de normer og regler som finnes. Du skal bo på prosjektet gjennom oppholdet og bør ikke forlate gården uten følge av prosjektleder, slik at du kan føle deg helt trygg. Sør-Afrikas kultur er annerledes fra den norske. Det anbefales derfor generelt sett å ikke gå ut alene på kvelden, så pass på å bevege deg rundt sammen med en gruppe. Dette gjelder særlig for jenter. Ikke bær på vesker/sekker dersom du kan unngå det.

Er det farlig å reise til Sør-Afrika?

GoXplore forholder seg i alle land til Utenriksdepartementets offisielle reiseråd. Sør-Afrika har ikke vært på UDs liste på mange år nå og vi opplever situasjon i landet som veldig stabil. Ta gjerne kontakt med oss hvis du har spørsmål angående dette.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Besøkte program

← Se alle program du har vært innom

→ Steng liste med programmene

Ja, send meg informasjon om disse programmer!

→ Steng liste med programmene

Ring eller send SMS

Hjem » Land » Sør-Afrika » Horses & Wildlife

Siste nyhet: Unike muligheter for deg som er glad i hest!