Reise

Du kan delta på programmet mesteparten av året, men om du ønsker å jobbe på en av skolene bør du ta høyde for skoleferiene (se skoleterminer nedenfor). I 2024 er først mulig ankomstdato 14. januar, og sist mulig ankomstdato 24. november 2024. Prosjektet har åpent helt frem til 14. desember 2024 når den stenges for juleferie (veldig mye i Sør-Afrika stenges helt ned i disse 4 uker mellom midten av desember og januar).

Ankomstdatoer

Anbefalt ankomstdato er alltid på en søndag, men det er mulig å ankomme andre dager om dette ikke lar seg gjøre. Du hentes på flyplassen og transporteres til vårt frivillighetshus, hvor du overnatter fra søndag til mandag. De som har valgt frivillighetshus blir etter dette boende der, og de som har valgt vertsfamilie har første natt hos vertsfamilien på mandag.

Tips! På vår Volunteer & Safari fellestur har vi kombinert 3 uker med frivillig arbeid i Cape Town med en 4 dagers safari i Kruger nasjonalpark. Førstkommende ankomstdato i Cape Town er 15.09.2024. Her er du sammen med en gruppe norske, danske og svenske deltakere hele veien. Les mer litt lenger ned!

Hvis du ønsker å delta på en education/teaching prosjekt, ta kontakt for å dobbeltsjekke skoleferier i perioden. Skoleterminer i 2024 er lagt opp slik:

Om du jobber på en skoleprosjekt i en periode som inkluderer en ferie, blir du midlertidig plassert på en av childcare prosjektene mens det er ferie. Eventuelt kan du velge å ha fri i perioden, og reise litt.

Etter at du har fått en bekreftet plass så kan du bestille flyreisen din. Om du ønsker hjelp til dette så kan vi sette deg i kontakt med en samarbeidspartner. Vanligvis koster en tur-retur reise fra Oslo til Sør-Afrika mellom 6000 NOK og 9500 NOK avhengig av sesong. Det er veldig viktig at du ikke bestiller flybillett før du har fått bekreftet plass på prosjektet.

Flyplassen du skal fly til heter Cape Town International Airport. Foretrukket ankomstdato er en søndag, men om du ankommer en dag eller to før, så ordner vi det. Du vil bli hentet på flyplassen av en representant fra vår lokale partner. Prosjektet slutter på en lørdag. Kost & losji utover prosjektperioden dekkes ikke, ei heller transport tilbake til flyplassen etter endt opphold.

Vi anbefaler deg å reise litt rundt for å oppleve mer av hva dette naturskjønne landet har å by på etter endt prosjektperiode. En Kruger safari er også noe som kan anbefales på det sterkeste (starter vanligvis i Nelspruit). Afrika er kjent for alle sine ville dyr, og Sør-Afrika er det stedet der det er lettest å se dem. Mange liker også å tilbringe en stund ved surfebyen Durban. Du kan sjekke ut Baz Bus for informasjon om bussruter. Det er vanlig å betale for lunsj selv når du er på dagstur i Sør-Afrika. Om du ønsker å legge til noen dager i Cape Town, så jobber vi mye sammen med 91 Loop hostel, et helt nyoppusset hostel som ligger midt i byen, og hvor alle rom har eget bad.


Lukk vindu