Frivillig arbeid på Madagaskar

Jobb og reise som frivillig til Madagaskar. Du kan jobbe på skole, barnehage, bygg- og renoveringsprosjekter, skogvern, kvinnesenter i fattige landsbyer eller i det hele tatt møte " King Julien" fra filmene Madagascar!

Les mer

Frivillig Madagaskar

Stengt

Legg inn navn og e-post adresse for å bli varslet ved gjenåpning.

Madagaskar er noe for seg selv! Øst for Mosambik ligger denne mystiske og spennende øya som er kjent for sitt bisarre dyreliv, dramatiske landskap, gjestfrie folkeslag og unike økosystem. Madagaskar er verdens fjerde største øy. Det er utrolig fascinerende å reise i Madagaskar, selv om infrastrukturen ligger noen år bak. Madagaskar er hjemmet til lemurene, verdens største og minste kameleon, enorme Baobab-trær, regnskog og ikke minst et vennlig og spennende folkeslag som du absolutt bør oppleve. Om lag 80% av dyrelivet på Madagaskar finnes ingen andre steder i verden.

Gjennom GoXplore får du muligheten til å oppleve dette mystiske landet samtidig som du gir noe tilbake til lokalbefolkningen. Du kan blant annet hjelpe til med engelsk undervisning og andre aktiviteter i en lokal barnehage eller skole, jobbe på kvinnesenter, være med på å forbedre levestandarden i et lokalsamfunn eller jobbe med landskap/natur og den fantastiske skapningen Lemur. Drømmer du om å bli lærer eller har du kanskje lærerutdannelse kan undervisnings programmet være noe for deg.

Hvem kan delta?

Programmet er lagt opp for deg som er over 18 år.

For å kunne være med på programmet må du kunne snakke engelsk. Du bør være motivert til å ta i et tak og jobbe selvstendig. Det å jobbe som frivillig byr ofte på uforutsigbarhet, så det er viktig at du har evnen til å være fleksibel og ikke minst tilpasningsdyktig. Du må ha plettfri vandel.

Noen raske fakta om Frivillig Madagaskar
Passer for18 år til 60 år
KvalifikasjonerIngen
LengdeFra 3uker
AnkomstplassNosy Bee eller Antananarivo, Madagaskar
JobbgarantiJa
Betalt arbeidNei
Nærkontakt med dyrJa
Antall deltakereOpptil 10 personer
Burde bestillesHelst 2-3 mnd før avreise
Frivillig arbeidFrivillig arbeid med dyr
Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Vancouver er en utrolig mangfoldig by. Jeg skulle så ønske jeg kunne ha blitt i landet enda lenger. Treningen min i Canada gikk bra, og jeg er veldig glad for at jeg våget å hoppe inn i dette eventyret.

Joonas Frivillig MadagaskarOversatt

Prosjekter

Vi har programmer i Nosy Be. Programmet starter alltid med en introduksjonsuke. Denne uken vil gi deg en fin og myk start på oppholdet ditt. Uken begynner med litt språkundervisning og en orientering i nærområdet og følges opp av kulturelle utflukter, fargerike markeder, eksotisk mat, lære om SAKALAVA BOENY Kingdom og besøke Petite plage som er et av de mest populære strendene av Nosy Be for yoga og avslapping.

Etter introduksjonsuken begynner du å jobbe på ett eller flere av programmene.

De ulike programmene er:

Barnehage
Dette programmet tilbyr gratis førskole til de lokale 2-7 åringer fra landsbyer rundt Nosy Be. Barnehagen er uformell, og som barn flest vil barna her gjerne heller leke og ha det gøy enn å lære. Men ved å oppfordre barna til utdanning og læring og lære dem noen grunnleggende engelske uttrykk, for eksempel enkle hilsener, vil du være i stand til å så frøene til livslang læring for disse barna. Du kan blant annet undervise i engelsk og lære dem å kommunisere. Du vil være i stand til å gi dem verdifulle råd som de vil ha nytte av i årene som kommer. I løpet av den tiden du er på programmet har du muligheten til å være en viktig og verdifull del av lokalsamfunnet. For å jobbe på dette programmet må du like barn for du vil være omgitt av dem mesteparten av dagen. Man jobber som oftest 3 timer på morgenen og ca 2 timer etter lunsj. Det kan hende at du må stå for undervisningen selv, noen ganger jobber du som assistent. Det er ingen fast mal eller pensum man skal følge for å lære barna engelsk så her det bare å være kreativ. Du vil få all hjelp med støtte og materiale av Green Lion om du skulle trenge dette.

Undervisning
Som frivillig på et undervisningsprogram vil du få mulighet til å undervise på den lokale skolen eller på programmets egne undervisningssenter rundt omkring i Nose By eller i landlige små landsbyer. Undervisningstilbudet som støttes av myndighetene er noen ganger bare et par ganger i uka, så støtte fra frivillige gir skoler og undervisningstilbud muligheten til å tilby barna mer gratis undervisning. Arbeidet kan variere fra flere engelskbasert fag, til undervisning i musikk, sport og kunst. I løpet av perioden du er på programmet kan du få muligheten til å holde undervisningen på egenhånd eller sammen med en annen frivillig, men dette kommer an på dine ferdigheter og ønske om å drive undervisningen på egen hånd. Barna er 4-7 år i førskolen og mellom 7-14 år i grunnskolen. Programmet passer best for deg som har erfaring eller kunnskap med undervisning, men det er ikke et krav. Du må snakke godt engelsk og være glad i barn. Det er meget viktig å undervise disse barna på en måte som gjør det morsomt for dem å lære engelsk i hverdagen. Man jobber noen timer om dagen på skolen og resten går til å forberede neste dags leksjoner. Alle dager er ulike så det finnes ikke en mal til dette.

Bygg og renovering
Bygg og renovering programmet i Nose By støtter små lokalsamfunn i og rundt øya. Målet er å bygge og renovere bygninger som er avgjørende for vekst og utvikling av lokalsamfunnet. Vi jobber generelt på skoler, samfunnssentre, lekeplasser, offentlige biblioteker og støtter lokale familier ved å forandre levestandarden deres. Vårt program bidrar til å øke livskvaliteten under de stressende forholdene de lever under. Frivillige jobber sammen med en lokal veileder som veileder og jobber sammen med lokale familier og frivillige. Programmet innebærer hardt fysisk arbeid. Du vil kunne hjelpe til med å legge murstein, snekre, male, legge fliser og planering/hagearbeid. Frivilliges bidrag gjør en forskjell ved å støtte lokale familier og barn og gi dem bedre levekår. Dette igjen bidrar med å avlaste pårørende. I sommer månedene er det ekstremt varmt å jobbe på dette programmet så du må være i fysisk god helse for å delta.

Community Care
På dette programmet er din jobb som frivillig å aktivt engasjere seg i lokalsamfunnutvikling ved å arbeide på et kvinnesenter eller være med på å forbedre levestandarden i et lokalsamfunn. Som frivillig på dette prosjektet kan du hjelpe til med å lære jentene engelsk på morsomme og interessante måter, spille spill, finne på aktiviteter, alt for å skape en avslappet atmosfære for barna og kvinnene. Programmet er ganske nytt og per nå så trenger prosjektet hjelp av de frivillige til å bygge opp dette kvinnesentret. Så mye av arbeidet går også ut på renovering/bygg. Den kulturelle utvekslingen og interaksjonen mellom frivillige og kvinnene gir barna og kvinnene selvtillit og eksponering som de ofte sårt trenger. På kveldene kommer du til de nærliggende samfunnene og lærer ulike fag til underprivilegerte barn som ikke har råd til å gå på skole. Hovedpoenget med programmet er å undervise om ernæring og hygiene, inkludert engelsk språk.

Lemur Species Rehabilitation
På dette spennende programmet vil de frivillige være involvert i viktig arbeid for å opprettholde og bevare Nose By's dyreliv ved å jobbe på et rehabiliteringssenter for lemurarter. Du vil som frivillig først lære om dette fantastiske dyrearten som er unik i den nordvestlige delen av Madagaskar men du vil også lære mye om fiskeørn og Ploughshare skilpadde. Noe av arbeidsoppgavene vil være matlaging for lemur og mating deretter, rengjøring av bur, utbedre gården slik at dyrene får større plass. Merk deg at dette er bare en mal. Ingen dager er like på prosjektet.

Mangrove Forest Conservation
På dette eksklusive programmet vil deltakerne være involvert i viktig arbeid for å opprettholde og bevare Nose By `s naturlivsarv. Du vil som frivillig jobbe med konservering og bevaring av mangrove i nord-vestlige Madagaskar. Du vil først jobbe med å designe og undervisningshåndbok for barn om miljø og bærekraft. Etter dette begynner du med opplæringsprogram for miljøutdanning, vårt samfunnsopplæringsprogram for miljøopplæring, og bidra til å markere betydningen av mangrove og dens bærekraft for lokalsamfunn og skoler. Du vil jobbe på en mangrove skogsfrøbed. Hovedmålet med programmer er å bidra til rehabilitering av mangrove skog, gjennom miljøutdanning og etterplanting av mangrove.

Helligdager i Madagascar:

Date

Holiday

Activities during holiday

Programs not running:

Jan 1

(Wed)

New Year's Day

We will celebrate with local people.

 • Teaching Project
 • Mangrove Forest Conservation
 • Nosy Be Lemurs Project
 • Kindergarten Teaching
 • Construction and Renovation
 • Community Care

Mar 8

(Sun)

Women's Day

Help Set-up and event at the TGL Center and invite the women of the local community.

 • Teaching Project
 • Mangrove Forest Conservation
 • Nosy Be Lemurs Project
 • Kindergarten Teaching
 • Construction and Renovation
 • Community Care

Mar 29

(Sun)

Martyrs' Day

The participants can engage in any activity like Trekking or walk on the beach, our house coordinator will assist.

 • Teaching Project
 • Mangrove Forest Conservation
 • Nosy Be Lemurs Project
 • Kindergarten Teaching
 • Construction and Renovation
 • Community Care

Apr 12

(Sun)

Easter Sunday

We will celebrate with local people.

 • Teaching Project
 • Mangrove Forest Conservation
 • Nosy Be Lemurs Project
 • Kindergarten Teaching
 • Construction and Renovation
 • Community Care

Apr 13

(Mon)

Easter Monday

We will celebrate with local people. Having a feast at the TGL Center be a part of the celebrations.

 • Teaching Project
 • Mangrove Forest Conservation
 • Nosy Be Lemurs Project
 • Kindergarten Teaching
 • Construction and Renovation
 • Community Care

May 1

(Fri)

Labour Day

We will celebrate with local people. Embark on a trip to discover the island of NOS.

 • Teaching Project
 • Mangrove Forest Conservation
 • Nosy Be Lemurs Project
 • Kindergarten Teaching
 • Construction and Renovation
 • Community Care

May 21

(Thu)

Ascension Day

The day is open to participants to explorer palm beach.

 • Teaching Project
 • Mangrove Forest Conservation
 • Nosy Be Lemurs Project
 • Kindergarten Teaching
 • Construction and Renovation
 • Community Care

May 24

(Sun)

Id al Fitr

Enjoy the local cuisine with the locals.

 • Teaching Project
 • Mangrove Forest Conservation
 • Nosy Be Lemurs Project
 • Kindergarten Teaching
 • Construction and Renovation
 • Community Care

May 31

(Sun)

Whit Sunday

We will celebrate with local people.

 • Teaching Project
 • Mangrove Forest Conservation
 • Nosy Be Lemurs Project
 • Kindergarten Teaching
 • Construction and Renovation
 • Community Care

Jun 1

(Mon)

Whit Monday

With long weekend at hand participants can plan for a short trip (Please consult our local team before planning)

 • Teaching Project
 • Mangrove Forest Conservation
 • Nosy Be Lemurs Project
 • Kindergarten Teaching
 • Construction and Renovation
 • Community Care

Jun 26

(Fri)

Independence Day

We will celebrate with local people.

 • Teaching Project
 • Mangrove Forest Conservation
 • Nosy Be Lemurs Project
 • Kindergarten Teaching
 • Construction and Renovation
 • Community Care

Jul 31

(Fri)

Id al Adha

We will celebrate with local people.

 • Teaching Project
 • Mangrove Forest Conservation
 • Nosy Be Lemurs Project
 • Kindergarten Teaching
 • Construction and Renovation
 • Community Care

Aug 15

(Sat)

Assumption Day

We will celebrate with local people.

 • Teaching Project
 • Mangrove Forest Conservation
 • Nosy Be Lemurs Project
 • Kindergarten Teaching
 • Construction and Renovation
 • Community Care

Nov 1

(Sun)

All Saints' Day

We will celebrate with local people.

 • Teaching Project
 • Mangrove Forest Conservation
 • Nosy Be Lemurs Project
 • Kindergarten Teaching
 • Construction and Renovation
 • Community Care

Dec 25

(Fri)

Christmas Day

We will celebrate with local people.

 • Teaching Project
 • Mangrove Forest Conservation
 • Nosy Be Lemurs Project
 • Kindergarten Teaching
 • Construction and Renovation
 • Community Care

Skolefri:

Date

Holiday/Event

Activities during holiday

Programs not running:

Dec 21,2019 - Jan 5, 2020

Christmas Holidays

Alternative program/activities will be suggested.

 • Teaching Project
 • Kindergarten Teaching

Feb 26 - 28

School Day

Join the School Cleaning day activities with students.

 • Teaching Project

Apr 9 - 19

Easter Vacation

Alternative program/activities will be suggested.

 • Teaching Project
 • Kindergarten Teaching

Jul 1 - Oct 5

Summer Vacation

Summer Camps will be organized at the school.

 • Teaching Project
 • Kindergarten Teaching

Jul 7

CEPE Exam

Alternative program/activities will be suggested.

 • Teaching Project

Jul 20 -24

BEPC Exam

Alternative program/activities will be suggested.

 • Teaching Project

Jul 29 -30

CAE/EP Exam

Alternative program/activities will be suggested.

 • Teaching Project

Oct 27 -28

CAP / EP

Alternative program/activities will be suggested.

 • Teaching Project
 • Kindergarten Teaching

Nov 6

Casual Break

Alternative program/activities will be suggested.

 • Teaching Project
 • Kindergarten Teaching

Dec 18 - Jan 4, 2021

Christmas Holidays

Alternative program/activities will be suggested.

 • Teaching Project
 • Kindergarten Teaching

PS: Skolefri datoene kan endre seg!

Send denne siden til meg som PDF

Reise

Du ankommer Nosy Be Flyplass, Fascene Airport. Ankomst er på søndager mellom 06:00 - 23:00. Det er ca 30 minutter transfer fra flyplassen til frivillighetshuset.

Før du starter å jobbe på et program har du en introduksjonsuke. Denne introduksjonsuken har faste oppstartsdatoer, to mandager i måneden. Det er derfor viktig at du ankommer Nosy Be søndagen før introuken begynner. Overnatting er inkludert fra denne søndagen av. Når du ankommer denne søndagen vil du bli møtt på flyplassen og kjørt til huset du skal bo i. Om du har planer om å reise i Madagaskar før programmet starter går det fint, men husk å kontakte oss og avtal hvor du skal møte en representant fra vår lokale partner så du kommer deg frem dit du skal bo.

Merk at på grunn av situasjonen rundt COVID-19 så har lokale myndigheter sett seg nødt til å innskrenke muligheten for innreise til Madagaskar i følgende måneder: Mars, April og Mai 2020.
1 Juni vil være første mulige dato for innreise pr dags dato.

Vi anbefaler alle å følge WHO guidelines og UD sine reiseråd fremover for å holde seg oppdatert på situasjonen.

Oppstartsdatoene for 2020:

Du kan ankomme hver søndag i måneden!
Vi sender deg et uforpliktende flytilbud på reisen din til Madagaskar etter at du har betalt depositumet og fått en bekreftet plass på prosjektet. Generelt sett koster en tur retur reise fra Oslo til Nosy Be mellom 12 000 NOK og 15 000 NOK avhengig av sesong. Du kan selvfølgelig bestille flybilletten selv, men da er det veldig viktig at du ikke bestiller den før du har fått bekreftet plassen på prosjektet. Bestiller du din flyreise hos oss har vi tilgang til alle dine detaljer og kan dermed lett gi deg, og våre partnere, informasjon dersom noe skulle endre seg før du starter programmet. Reiser du til prosjektet som en del av en større reise så kan vi sende deg tilbud for hele reisen. Informasjon om regler for håndbagasje på fly finner du her.
Vancouver er en utrolig mangfoldig by. Jeg skulle så ønske jeg kunne ha blitt i landet enda lenger. Treningen min i Canada gikk bra, og jeg er veldig glad for at jeg våget å hoppe inn i dette eventyret.

Joonas Frivillig MadagaskarOversatt

Hvorfor Frivillig Madagaskar med GoXplore?

 • Du vil bli kjent med frivillige fra over hele verden
 • Du får oppleve en annen side av kulturen i Madagaskar enn hva du ville gjort som turist
 • Du får muligheten til å gi noe tilbake til lokalsamfunnet på Madagaskar
 • Du får muligheten til å oppleve vakre og stemningsfulle Nosy Be
 • Du har 24 timers support på plass
 • Du får være med på en hel introduksjonsuke med på spennende aktiviteter
 • Opplev Madagaskar sine farger, dans, spennende smaker, surfing og vakre strender.
 • Du får en mulighet til å knytte sterke bånd med mennesker fra en annen kultur!
 • Du vil få en opplevelse for livet!

Boforhold

Hvordan du bor kommer helt an på hvilket program du skal jobbe på, men du vil hovedsakelig bo i hus sammen med andre frivillige der du deler rom med 3-6 personer totalt. Om du ønsker privat rom er det mulig mot en ekstra kostnad. Det forventes at alle deltakere tar ansvar for miljøet og bruker alle ressurser med tilbakeholdenhet, spesielt vann, papir og elektrisitet. Det forventes at du rydder opp etter deg og tar del i å holde boligen ren og ryddig. Til gjengjeld får du et sosialt og morsomt sted å bo i løpet av oppholdet ditt. I frivillighetshuset er det en spisestue, et salongområde hvor du kan slappe av med de andre deltakerne og en vakker hage for å slappe av i. Balkong og en stor takterrasse er også tilgjengelig for deg tilbringe litt kvalitetstid. Videre er det et kjøleskap som du er velkommen til å bruke til å oppbevare mat og drikke.

Det er greit å være forberedt på at standarden vil være noe lavere enn det vi er vant med fra Norge, men det er noe av opplevelsen.

Måltider er en blanding av vestlig og madagassisk mat, bestående hovedsakelig av vegetariske retter, inkludert ris og grønnsaker. Du kan forvente å få kylling omtrent to ganger per uke. Du kan også bruke kjøkkenet til å lage mat selv eller spise ute på noen av de lokale restaurantene på egen bekostning.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Visum

Nordmenn trenger gyldig pass (varig minst seks måneder utover innreisetidspunktet) samt visum for innreise til Madagaskar. Man kan få turistvisum utstedt på flyplassen ved ankomst eller før avreise hos Madagaskars generalkonsulat i Drammen. Gebyr for visumutstedelse i Norge er for tiden NOK 400.

Man kan få turistvisum opp til 90 dager utstedt på flyplassen ved ankomst. Visum for 1 måned koster per dags dato ca 250 NOK, 30-60 dager ca 350 NOK, og visum opp til 90 dager ca 500 NOK. Viktig å merke seg at det visumet man får ved ankomst ikke kan forlenges! Visum som kan forlenges (1 månedsvisum) er kun tilgjengelig hos konsulatet.

Det har nå blitt mer vanskelig å få visum ved ankomst i Madagaskar, så vi anbefaler at du søker om 3 mnd visum hos konsulatet i Drammen for å unngå problemer med visum.

Det anbefales alle reisende til utlandet å tegne egen reise- og sykeforsikring før utreise. Det anbefales også å medbringe gyldig vaksinasjonskort.

Priser

Startdato i 2020 Pris
3 uker -  LEMUR PROSJEKT 11600
3 uker - COMMUNITY/MANGROVE 9250
3 uker - CONSTRUCTION & RENOVATION 10150
4 uker -  LEMUR PROSJEKT 15100
4 uker - COMMUNITY/MANGROVE 11600
4 uker - CONSTRUCTION & RENOVATION 12850
5 uker -  LEMUR PROSJEKT 18600
5 uker - COMMUNITY/MANGROVE 14000
5 uker - CONSTRUCTION & RENOVATION 15550
6 uker - COMMUNITY/MANGROVE 16350
6 uker - CONSTRUCTION & RENOVATION 18250
6 uker - LEMUR PROSJEKT 22100

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen. Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet. Flybillett er ikke inkludert i programprisen, men pleier å koste fra 9000,- kroner i lavsesong og fra 13 500,- kroner i høysesong, tur retur. Vi sender deg et flytilbud etter at du er påmeldt.

Prisen inkluderer en introduksjonsuke der du får muligheten til å bli bedre kjent med den madagassisk kulturen og andre frivillige.

Om du kun vil jobbe med et av program eller vil blande ulike programmer skreddersyr vi gjerne et opplegg for deg. Disse programmene kan kombineres og settes sammen sånn som du ønsker det, og du kan også kombinere programmer med en eller flere av våre aktiviteter.

Alle prosjektene er forskjellige priser, for mer informasjon om dette vennligst ta kontakt!

Ta kontakt med Rabiya for mer informasjon om priser og kombinasjoner.

Hva er inkludert i prisen?

Transport
Deltakerne kjøper selv flybillett og påser at de flyr til nærmeste oppgitte flyplass ved programmet. Du vil bli hentet på flyplassen. Merk at programmene på Madagaskar har fastsatte ankomstdatoer. Dersom du ønsker å tilbringe noen dager på Madagaskar, før eller etter programmet starter, så skjer dette for egen regning.

Vi sender deg et uforpliktende flytilbud på reisen din til Madagaskar etter at du har betalt depositumet og fått en bekreftet plass på programmet. Reiser du til programmet som en del av en større reise så kan vi sende deg tilbud for hele reisen. Informasjon om regler for håndbagasje finner du her.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Blogg fra Frivillig Madagaskar

Les flere reiseblogg og reisebrev fra våre deltakere
Vancouver er en utrolig mangfoldig by. Jeg skulle så ønske jeg kunne ha blitt i landet enda lenger. Treningen min i Canada gikk bra, og jeg er veldig glad for at jeg våget å hoppe inn i dette eventyret.

Joonas Frivillig MadagaskarOversatt

Aktiviteter i Madagaskar

FAQ

Hvorfor betale for å jobbe frivillig?

I mange tilfeller er frivillige - både med tanke på arbeidskraften og pengene - eneste grunn til at programmene har mulighet til å fortsette driften. Programmene vi tilbyr blir ofte drevet av ildsjeler som virkelig brenner for det de driver med, vanligvis uten noe form for statlig støtte. Når du jobber som frivillig så får programmene gratis arbeidskraft, noe som er til stor hjelp. Men det er også en del ekstra kostnader som oppstår i forbindelse med ditt opphold, f.eks. transport, kost og losji, planlegging, informasjon osv. Derfor betaler du en programpris for å dekke disse kostnadene. Det du betaler inkluderer også donasjoner til prosjektet og våre kostnader i Norge. Mesteparten av det du betaler går til våre lokale partnere, noe som igjen er med på å skape flere arbeidsplasser i landene vi har programmer.

Hva slags vaksiner må jeg ta før jeg reiser?

Husk å kontakte ditt lokale vaksinasjonskontor i god tid før avreise for veiledning og anbefalinger rundt vaksinering. Vi anbefaler at du tar kontakt med Reiseklinikken eller fastlegen din for faglig veiledning. Det er risiko for malaria i store deler av landet og det anbefales å søke råd hos lege/helsestasjon før avreise om behov for malariaprofylakse. Husk at myggolje bør alltid være med, og medbrakt myggnett kan være nyttig hvis man reiser utenfor byer og større turiststeder. Krav og anbefalinger vedrørende vaksinasjon endres løpende, derfor anbefaler vi at du kontakter din egen lege eller nærmeste vaksinasjonssentral for detaljert informasjon vedrørende nødvendige vaksiner.

Må jeg har reiseforsikring?

Ja! Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb på frivillighetsprosjekter.

Hvor mye lommepenger bør jeg ta med?

Siden all kost og losji er inkludert i programprisen trenger du ikke mye ekstra. Vi anbefaler ca. 800 kr pr uke i prosjekttiden. Ønsker du å delta på ekstra turer eller utflukter som ikke er en del av prosjektet må du betale for disse utenom.

Bør jeg ta med myggnett selv?

Ja, vi anbefaler at du tar med ditt eget myggnett.

Hvor mange timer om dagen jobber man på frivillighetsprosjektene?

Det forventes at man jobber ca 4- 6 timer om dagen, 5 dager i uken. Man har fri helger. Merk at tidsrommet for arbeidet kan variere fra dag til dag, da noen ganger drar på fieldwork tidlig om morgenen eller noen ganger veldig sent. Dette kan variere, så det er viktig å være fleksibel.

Hvordan kommuniserer jeg med dem hjemme?

Det er ok tlf-dekning, men den kan være noe ustabil. Vi anbefaler å holde kontakten via tekstmeldinger. Internett kan man bruke når man er i byen på fridagen.

Hvor lenge kan jeg være i Madagascar?

Du kan være der i opptil 90 dager. Merk at opphold under 30 dager så er visumgratis, og man får dette ved ankomst. Dersom man ønsker å være på prosjektet mellom 30-60 dager så vil visumet koste 25 Euro. Skal du være der mellom 60-90 dager så vil det koste 50 Euro. Veldig viktig å dobbeltsjekke at man har fått riktig visum og for riktig antall dager. Skulle det være slik at du ønsker å være der lengre enn 90 dager så må man søke om et spesielt visum på forhånd.

Hvordan er boforholdene under oppholdet?

Du vil bo i såkalte frivillighets senter, hvor du deler rom med de andre frivillige. Det er viktig å merke seg at dette er veldig enkelt standard, og man bør ikke forvente seg noe luksusrøst.

Hva hvis jeg ikke trives?

Dersom du ikke trives på ditt prosjekt, ber vi deg om å ta kontakt med lokal partner slik at de kan forsøke å hjelpe deg. Vår samarbeidspartner forståelse for det. Skulle du mot formodning velge å reise hjem tidligere, så vil de ekstra kostnadene ved en tidligere hjemreise belastes deg. Vi har heller ikke mulighet til å refundere noe av programprisen.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Besøkte program

← Se alle program du har vært innom

→ Steng liste med programmene

Ja, send meg informasjon om disse programmer!

→ Steng liste med programmene

Hjem » Land » Madagaskar » Frivillig Madagaskar

Jenny G bestilte Wildlife Rescue Centre. Noe for deg?!