Frivillig arbeid på Bali

Reis og jobb som frivillig på fargerike Bali! Du kan jobbe på skole, barnehage, bygg- og renoveringsprosjekter, helseprosjekt, miljøutdanning eller skilpaddeprosjekt i Ubud, Lovina og Nusa Penida.

Les mer

Frivillig Bali

Covid status

Stengt

Legg inn navn og e-post adresse for å bli varslet ved gjenåpning.

Bali er farger, dans, spennende smaker, surfing og ikke minst vakre strender. Bali regnes som Indonesias viktigste turistmål og er kjent for kunstformer som for eksempel dans, malerier, skulpturer, tre utskjæringer, scenekunst, templer og håndverk og ikke minst landskap. Du kan ikke reise til Bali uten å ha opplevd balinesisk dans, enten det er på en hvit strand, i et hellig tempel eller på en fargerik festival.

Gjennom GoXplore får du muligheten til å oppleve den spesielle kulturen samtidig som du gir noe tilbake til lokalsamfunnet. Du kan blant annet hjelpe til med enkel engelskundervisning og andre aktiviteter i en lokal barnehage eller lære bort grunnleggende førstehjelp og hygieniske prinsipper på et medisinsk prosjekt. På det medisinske prosjektet er det også behov for hjelp og assistanse fra frivillige med medisinsk bakgrunn til helsecamper og tannlegesjekker. Drømmer du om å bli lærer eller har du kanskje lærerutdannelse kan undervisningsprosjektet være noe for deg. Gjennom programmet har du også muligheten til å kombinere frivillig arbeid med aktiviteter som «Yoga & Mind» uken i Ubud/ Lovina eller en uke med «Bali Adventure» der du blant annet besøker en aktiv vulkan og får prøvd deg på elverafting på elven Ayung. Har du lyst kan du også legge til en uke med «Beach Holiday» på Sanur stranda (må være minst to deltakere på denne aktiviteten for at den skal bli arrangert).

GoXplore har vært og besøkt prosjekter i Bali i 2017. Vennligst ta kontakt med oss for mer informasjon!
Du kan også lese reisebrev fra Bali 2017 her: Reisebrev Bali

Hvem kan delta?

Programmet er lagt opp for deg som er over 18 år.

For å kunne være med på programmet må du kunne snakke engelsk. Du bør være motivert til å ta i et tak og jobbe selvstendig. Det å jobbe som frivillig byr ofte på uforutsigbarhet, så det er viktig at du har evnen til å være fleksibel og ikke minst tilpasningsdyktig.

Noen raske fakta om Frivillig Bali
Passer for18 og oppover, Barnefamilier
KvalifikasjonerGlad i arbeid med mennesker og dyr
Lengde3 til 12 uker
AnkomstplassDenpasar
Nærkontakt med dyrPå skilpaddeprosjekt - Ja
Frivillig arbeidFrivillig arbeid med dyrUndervisningFrivillig arbeid med barnSkilpadderMedisin & HelseFamilievennlig
Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
De to første dagene har gått bra. Det er fortsatt nervøst. Nervøs for at undervisningen ikke blir bra nok med da skjønner jeg at jeg gjør så godt jeg kan, noe som settes pris på - for her ville det ikke vært noen skole uten folk som stiller opp.

Frivillig BaliOversatt

Prosjekter

Vi har prosjekter i Ubud, Lovina og Nusa Penida og introduksjonsuken som begynner på mandag holdes i Ubud . Denne gir deg en fin og myk start på oppholdet ditt. Uken begynner med litt språkundervisning og en orientering i nærområdet og følges opp av kulturelle utflukter, besøk på ulike templer og en tur rundt i pittoreske Ubud. Du vil også få oppleve et tradisjonelt balinesisk danseshow og gå på en ekte risterrasse og rismarker. Du vil lære om den lokale batikk kunsten, og utforske dine kulinariske ferdigheter i et grunnleggende balinesisk matlagingskurs. Uken avsluttes med en åndelig tur til det berømte tempelet "Pura Tirta" der du kan dusje i vievann og be for lykke.

Velger du å jobbe i Lovina er det mulighet for introduksjonsuke i Lovina.

Etter introduksjonsuken begynner du å jobbe på ett eller flere prosjekter.

De ulike prosjektene i Ubud er:

Barnehage
Dette prosjektet tilbyr gratis førskole til de lokale 4-5 åringer fra landsbyer rundt Ubud. Barnehagen er uformell, og som barn flest vil barna her gjerne heller leke og ha det gøy enn å lære. Men ved å oppfordre barna til utdanning og læring og lære dem noen grunnleggende engelske uttrykk, for eksempel enkle hilsener, vil du være i stand til å så frøene til livslang læring for disse barna. Du kan blant annet undervise i engelsk og lære dem å kommunisere. Du vil være i stand til å gi dem verdifulle råd som de vil ha nytte av i årene som kommer. I løpet av den tiden du er på prosjektet har du muligheten til å være en viktig og verdifull del av lokalsamfunnet. For å jobbe på dette prosjektet må du like barn for du vil være omgitt av dem mesteparten av dagen. Man jobber som oftest tidlig på dagen og avslutter rundt 12 tiden. Etter dette så bruker man ca 2-3 timer i frivillighets sentret til å planlegge neste dag. Arbeidsdagen i barnehagen varer i ca 2-3 timer. Det kan hende at du må stå for undervisningen selv, noen ganger jobber du som assistent. Det er ingen fast mal eller pensum man skal følge for å lære barna engelsk så her det bare å være kreativ. Du vil få all hjelp med støtte og materiale av Green Lion om du skulle trenge dette. Prosjektet er stengt i perioden Juni, Juli, August og Desember.

Undervisning
Som frivillig på et undervisningsprosjekt vil du få mulighet til å undervise på den lokale skolen eller på programmets egne undervisningssentere rundt omkring i Ubud. Undervisningstilbudet som støttes av myndighetene er noen ganger bare et par ganger i uka, så støtte fra frivillige gir skoler og undervisningstilbud muligheten til å tilby barna mer gratis undervisning. Arbeidet kan variere fra flere engelskbaserte fag, til undervisning i musikk, sport og kunst. I løpet av perioden du er på prosjektet kan du få muligheten til å holde undervisningen på egenhånd eller sammen med en annen frivillig, men dette kommer an på dine ferdigheter og ønske om å drive undervisningen på egen hånd. Barna er 4-7 år i førskolen og mellom 7-14 år i grunnskolen. Prosjektet passer best for deg som har erfaring eller kunnskap med undervisning, men det er ikke et krav. Du må snakke godt engelsk og være glad i barn. Det er meget viktig å undervise disse barna på en måte som gjør det morsomt for dem å lære engelsk i hverdagen. Man jobber noen timer om dagen på skolen og resten går til å forberede neste dags leksjoner.

Bali IT Skills Training:
Som frivillig tilbringer du tid for å forbedre IT-ferdigheter og kunnskap til videregående studenter i Ubud, og inspirerer dem til å drømme utover horisonten. Du hjelper elevene med å svare på spørsmål og støtte dem med IT-opplæring. Hjelp dem til å bygge sine karrierer i IT ved å starte en lidenskap for å lære og sikte høyt i livet. Bli med på programmet der du vil lære studentene fra det grunnleggende om Microsoft Office til avansert programmering og akademisk bruk av programvare. Du trenger ikke å være en ekspert i IT for å delta i dette programmet, men du må være ivrig etter å hjelpe elevene og lære og nyte tiden med studentene. Studentene dine er svært ivrige etter å lære og er en absolutt glede å lære. På dette prosjektet vil du tilbringe omtrent fire timer hver morgen og om ettermiddagen brukes tiden til å forberede til leksjonene. Det er helt opp til deg hvordan du vil lære, men det er en generell pensum for deg å følge og eksempler på hva tidligere deltakere har lært for deg å fortsette med.
Studentene dine er mellom 11-15 år fra Junior High School & High School. Hvis du er ny på undervisning, kan du ønske å samarbeide med andre medspillere, da to til tre lærere i klasserommet fungerer ofte bra med hensyn til selvtillit bygging og får større kontroll over klassen, hvis entusiasme ofte spyler ut i stor spenning. For pris på dette prosjektet vennligst ta kontakt!

Bygg og renovering
Dette prosjektet fokuserer på å bygge og renovere hus og kommunale bygg, skoler, biblioteker og lekeplasser i landsbyer rundt Ubud. Frivillige jobber sammen med en lokal veileder som veileder og jobber sammen med lokale familier og frivillige. Prosjektet innebærer hardt fysisk arbeid. Du vil kunne hjelpe til med å legge murstein, snekre, male, legge fliser og planering/hagearbeid. Frivilliges bidrag gjør en forskjell ved å støtte lokale familier og barn og gi dem bedre levekår. Dette igjen bidrar med å avlaste pårørende. Merk deg at det kan være veldig varmt i sommer mnd å jobbe med renoveringsprosjektet. I Sommer mnd så er det ekstremt varmt å jobbe på dette prosjektet så du må være i fysisk god helse for å delta.

Medical
På dette prosjektet er din jobb som frivillig å undervise lokale barn om hygiene og gjøre de interessert i lære hvordan kroppen fungerer og hvordan de kan ta vare på den. Dette prosjektet trenger dyktige og engasjerte frivillige som kan hjelpe til å utvikle prosjektet. I tillegg trenger de fagfolk som er interessert i undervisning i grunnleggende førstehjelp og hygiene. Å få hjelp fra frivillige med rett kompetanse for disse formålene har stor betydning for prosjektet fordi det er så store ytterpunkter når det gjelder hygiene. Som frivillig kan du bidra til å forebygge mange unødvendige helseproblemer og lett overførbare sykdommer. Prosjektet trenger både faglærte helsearbeidere, men også frivillige som kan lære enkle hygienevaner som å vaske hender, pusse tenner, bruke rene klær og generell renslighet. Det kan virke som svært enkle ting, men det er utrolig viktige skritt for å bidra til å forbedre den generelle helsen. Prosjektet har ikke som mål å innføre vestlig helsestandarder på Bali, det er allerede gode hygieniske vaner i deler av lokalbefolkningen. Det er de som har svært dårlig helse og hygiene prosjektet er rettet mot. En tann undersøkelse eller generell helsesjekk kan gjøre en stor forskjell for disse menneskene .

Miljøutdanning
Dette prosjektet fokuserer på å gi miljø opplæring på grunnskolene på Bali. Ditt arbeid som frivillig går ut på å arbeide sammen med prosjektledere, andre frivillige og elever for å bedre miljøet og å vise for barna at dette er viktig arbeid. Prosjektet omfatter i dag aktiviteter som å plante trær, rydde opp strender og elver og en kampanje mot bruk og feil bruk av plast.

Prosjektet i Nusa Penida er:

Turtle Conservation & Rehabilitation
Skilpaddeprosjeket ligger på den koselige og sjarmerende øya Nusa Penida, 45 minutter med hurtigbåt fra Bali. Frivillige vil bidra til å samle inn viktige data om skilpaddepopulasjonen på Nusa Penida. Avhengig av sesong, kan du også identifisere ulike skilpaddearter, samle egg, overvåke reir eller sikre at skilpaddeungene kommer seg i sikkerhet ned til sjøen. Du arbeider som frivillig med et lokalt team til å bidra og beskytte truende havskilpadder i Indonesia. På dagtid/ettermiddagen underviser frivillige også engelsk på en av de lokale skolene på øya. Frivillige må være forberedt på en lavere levestandard på øya, med noen butikker og attraksjoner, men med stranden rett utenfor døren! Du må bli på prosjektet minst to uker for å kunne delta som frivillig på Turtle Conservation Project.

Prosjektene i Lovina er:

Barnehage
Dette prosjektet tilbyr gratis førskole til de lokale 4-5 åringer fra landsbyer rundt Lovina. Barnehagen er uformell, og som barn flest vil barna her gjerne heller leke og ha det gøy enn å lære. Men ved å oppfordre barna til utdanning og læring og lære dem noen grunnleggende engelske uttrykk, for eksempel enkle hilsener, vil du være i stand til å så frøene til livslang læring for disse barna. Du kan blant annet undervise i engelsk og lære dem å kommunisere. Du vil være i stand til å gi dem verdifulle råd som de vil ha nytte av i årene som kommer. I løpet av den tiden du er på prosjektet har du muligheten til å være en viktig og verdifull del av lokalsamfunnet. For å jobbe på dette prosjektet må du like barn for du vil være omgitt av dem mesteparten av dagen. Man jobber som oftest tidlig på dagen og avslutter rundt 12 tiden. Etter dette så bruker man ca 2-3 timer i frivillighets sentret til å planlegge neste dag.

Undervisning
Som frivillig på et undervisningsprosjekt vil du få mulighet til å undervise på den lokale skolen eller på programmets egne undervisningssentere rundt omkring i Lovina. Undervisningstilbudet som støttes av myndighetene er noen ganger bare et par ganger i uka, så støtte fra frivillige gir skoler og undervisningstilbud muligheten til å tilby barna mer gratis undervisning. Arbeidet kan variere fra flere engelskbaserte fag, til undervisning i musikk, sport og kunst. I løpet av perioden du er på prosjektet kan du få muligheten til å holde undervisningen på egenhånd eller sammen med en annen frivillig, men dette kommer an på dine ferdigheter og ønske om å drive undervisningen på egen hånd. Barna er 4-7 år i førskolen og mellom 7-14 år i grunnskolen. Prosjektet passer best for deg som har erfaring eller kunnskap med undervisning, men det er ikke et krav. Du må snakke godt engelsk og være glad i barn. Det er meget viktig å undervise disse barna på en måte som gjør det morsomt for dem å lære engelsk i hverdagen.

Bygg og renovering
Dette prosjektet fokuserer på å bygge og renovere hus og kommunale bygg, skoler, biblioteker og lekeplasser i landsbyer rundt Lovina. Frivillige jobber sammen med en lokal veileder som veileder og jobber sammen med lokale familier og frivillige. Prosjektet innebærer hardt fysisk arbeid. Du vil kunne hjelpe til med å legge murstein, snekre, male, legge fliser og planering/hagearbeid. Frivilliges bidrag gjør en forskjell ved å støtte lokale familier og barn og gi dem bedre levekår. Dette igjen bidrar med å avlaste pårørende. Merk deg at det kan være veldig varmt i sommer mnd å jobbe med renoveringsprosjektet.

Send denne siden til meg som PDF

Reise

Du må ankomme Ngurahrai international airport Bali, i Denpasar. Selve transporten fra Denpasar til Ubud er ca 3timer med bil.

Før du starter å jobbe på et prosjekt har du en introduksjonsuke. Denne introduksjonsuken har faste oppstartsdatoer, hver mandag. Det er derfor viktig at du ankommer Denpasar søndagen før introuken begynner. Overnatting er inkludert fra denne søndagen av. Når du ankommer denne søndagen vil du bli møtt på flyplassen og kjørt til huset du skal bo i. Om du har planer om å reise i Indonesia før programmet starter går det fint, men husk å kontakte oss og avtal hvor du skal møte en representant fra vår lokale partner så du kommer deg frem dit du skal bo.

Om du ankommer før søndagen og vil overnatte i huset for de frivillige koster det 35 EUR per natt per person i tillegg til 35 EUR ekstra for henting på flyplassen.


Helligdager Bali 2020:

Date

Holiday

Activities during holiday

Programs not running:

Jan 1

(Mon)

New Year's Day

Community cleaning around the village.

 • Teaching project
 • Kindergarten project
 • Healthcare education project
 • Environmental project

Feb 16

(Fri)

Imlek New Year Chinese New Year

Alternatives for Kindergarten project will be available.

 • Kindergarten project

Mar 30

(Fri)

Good Friday

Alternatives for Kindergarten project will be available.

 • Kindergarten project

April 13

(Fri)

National Holiday

Alternatives for Kindergarten project will be available.

 • Kindergarten project

May 1

(Tue)

National Holiday

Alternatives for Kindergarten project will be available.

 • Kindergarten project

May 10

(Thur)

National Holiday

(The first day of fasting)

Cleaning at Schools.

 • Teaching project
 • Kindergarten project
 • Healthcare education project
 • Environmental project

May 15 - 16

(Tue - Wed)

National Holiday

Cleaning at Schools

 • Teaching project
 • Kindergarten project
 • Healthcare education project
 • Environmental project

Aug 17

(Fri)

Independence day

Community cleaning around the village.

 • Teaching project
 • Kindergarten project
 • Healthcare education project
 • Environmental project

Sep 11

(Tue)

National Holiday

Islamic New Year

No activities.

 • Teaching project
 • Kindergarten project
 • Healthcare education
 • Environmental project

Nov 20

(Tue)

National Holiday

 • Kindergarten project (alternatives for Kindergarten project will be available)


Merk deg at man kan delta på andre prosjekter når det er helligdager. Spør oss om anbefalinger!

Skolefri med tanke på undervisningsprogram:

Date

Holiday/Event

Activities during holiday

Programs not running:

Mar 5 - 10

(Mon - Sun)

School examinations

Cleaning and renovation activities.

 • Teaching project
 • Kindergarten project
 • Healthcare education project
 • Environmental project

Jun 17 - Jul 12

(Mon - Fri)

School Holidays

Normal Activities for primary school

(Please note during this period the number of students may be less)

 • Kindergarten project

Jul 22 -

Aug 2

(Mon - Fri)

Hindu Holiday

Galungan And

Kuningan

(2 Weeks)

School cleaning and Renovation Camp

 • Teaching project
 • Kindergarten project
 • Healthcare education project
 • Environmental project

Oct 7 - 11

(Mon - Sat)

Mid Semester Examinations

Kindergarten Project is available (During these days participants can have their days off by informing the coordinator in advance)

 • Teaching project
 • Healthcare education
 • Environmental project

Skolefri datoene kan endre seg!

Vi sender deg et uforpliktende flytilbud på reisen din til Bali etter at du har betalt depositumet og fått en bekreftet plass på prosjektet. Generelt sett koster en tur retur reise fra Oslo til Denpasar mellom 7000 NOK og 9500 NOK avhengig av sesong. Du kan selvfølgelig bestille flybilletten selv, men da er det veldig viktig at du ikke bestiller den før du har fått bekreftet plassen på prosjektet. Bestiller du din flyreise hos oss har vi tilgang til alle dine detaljer og kan dermed lett gi deg, og våre partnere, informasjon dersom noe skulle endre seg før du starter programmet. Reiser du til prosjektet som en del av en større reise så kan vi sende deg tilbud for hele reisen.

Det er vanskelig å sette ord på opplevelsen. Jeg hadde 4 fantastiske uker på Bali, som jeg savner allerede.

Ann Kristin Frivillig Bali

Hvorfor Frivillig Bali med GoXplore?

 • Du vil bli kjent med frivillige fra over hele verden
 • Du får oppleve en annen side av den indonesiske kulturen enn hva du ville gjort som turist
 • Du får muligheten til å gi noe tilbake til lokalsamfunnet på Bali
 • Du får muligheten til å oppleve vakre og stemningsfulle Ubud og Nusa Penida
 • Du har 24 timers support på plass
 • Du får være med på en hel introduksjonsuke med på spennende aktiviteter
 • Du kan kombinere frivillig arbeid med opplevelser som yoga og elverafting
 • Opplev Bali sine farger, dans, spennende smaker, surfing og vakre strender.
 • Du får en mulighet til å knytte sterke bånd med mennesker fra en annen kultur!
 • Du vil få en opplevelse for livet!

Boforhold

Hvordan du bor kommer helt an på hvilket prosjekt du skal jobbe på, men du vil hovedsakelig bo i hus sammen med andre frivillige der du deler rom med 3-6 personer totalt. Om du ønsker privat rom er det mulig mot en ekstra kostnad på ca, 100 EUR per person per uke. Det forventes at alle deltakere tar ansvar for miljøet og bruker alle ressurser med tilbakeholdenhet, spesielt vann, papir og elektrisitet. Det forventes at du rydder opp etter deg og tar del i å holde boligen ren og ryddig. Til gjengjeld får du et sosialt og morsomt sted å bo i løpet av oppholdet ditt. I Ubud så har vår partner 7-8 frivillighets hus der frivillige kan bo. De er enkle med bunk beds for opptil 6 personer og vifte og bad på rommet. Det finnes felles rom der de frivillige kan sitte sammen på kveldene eller når de har fri. De har også mulighet for å oppbevare mat/drikke i felles kjøleskapet. Selve måltidene blir servert i "kantinen" som er innen gåavstand fra bostedet.

Det er greit å være forberedt på at standarden vil være noe lavere enn det vi er vant med fra Norge, men det er noe av opplevelsen.

Det er inkludert måltider i programprisen. De består som oftest av tradisjonell balinesisk mat. Det er tre måltider i ukedagene og to måltider i helgene.Det er WiFi i huset og internettkafeer rundt omkring i Ubud. Det meste av fasiliteter og butikker finnes i Ubud.

Husk at noen av bostedene ligger unna sentrum av Ubud og noen litt nærmere. Man kan ikke bestemme hvor man skal bo på forhånd.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Visum

For å reise til Bali må du ha visum. Som norsk statsborger kan du få et 60 dagers Social visum som du må søke på forhånd i Indonesiske ambassaden her i Oslo. Dette er et Social Visa og man har mulighet for å forlenge med ytterligere 60 dager så du får oppholdstillatelse i 120 dager. Forlengelsen kan man søke på i Indonesia.

For å få dette visumet må du ha et norsk pass som er gyldig minst 6 mnd fra innreise til Indonesia. Du vil få all informasjon om hvordan du skal gå frem når du er meldt på programmet. Du trenger invitasjonsbrev fra oss for å søke på dette visumet.

Pga Covid-19 så kreves Foreign Ministry i Indonesia at alle reisende til Indonesia har med seg helseattest signert og utført av en lege her i Norge. Helsesjekken må gjøres de siste 2ukene før avreise inn til Indonesia. Du får mer informasjon om dette når du bestiller din reise hos oss. PS: kommer du med eldre helseattest så kommer man dessverre ikke inn i landet!

Priser

Startdato i 2022 Pris
1 uke intro + 1 uke skilpadder 8800
1 uke intro + 10 uker sosiale prosjekter 28950
1 uke intro + 11 uker sosiale prosjekter 31400
1 uke intro + 2 uker skilpadder 12650
1 uke intro + 2 uker sosiale prosjekter 9450
1 uke intro + 3 uker skilpadder 16450
1 uke intro + 3 uker sosiale prosjekter 11900
1 uke intro + 4 uker sosiale prosjekter 14300
1 uke intro + 5 uker sosiale prosjekter 16750
1 uke intro + 6 uker sosiale prosjekter 19200
1 uke intro + 7 uker sosiale prosjekter 21650
1 uke intro + 8 uker sosiale prosjekter 24050
1 uke intro + 9 uker sosiale prosjekter 26500

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen. Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet. Flybillett er ikke inkludert i programprisen, men pleier å koste fra 7000kroner i lavsesong og fra 9500 kroner i høysesong, tur retur. Vi sender deg et flytilbud etter at du er påmeldt.

Prisen inkluderer en introduksjonsuke der du får muligheten til å bli bedre kjent med den indonesiske kulturen og andre frivillige.

Om du kun vil jobbe med et av prosjektene eller vil blande ulike prosjekter skreddersyr vi gjerne et opplegg for deg. Disse prosjektene kan kombineres og settes sammen sånn som du ønsker det, og du kan også kombinere prosjekter med en eller flere av våre aktiviteter.

Ta kontakt med Rabiya for mer informasjon om priser og kombinasjoner.

Hva er inkludert i prisen?

Pris på Lovina prosjektene gis etter forespørsel!

Transport

Deltakerne kjøper selv flybillett og påser at de flyr til nærmeste oppgitte flyplass ved prosjektet. Du vil bli hentet på flyplassen. Merk at prosjektene på Bali har fastsatte ankomstdatoer. Dersom du ønsker å tilbringe noen dager på Bali, før eller etter prosjektet starter, så skjer dette for egen regning.

Vi sender deg et uforpliktende flytilbud på reisen din til Bali etter at du har betalt depositumet og fått en bekreftet plass på prosjektet. Reiser du til prosjektet som en del av en større reise så kan vi sende deg tilbud for hele reisen. Informasjon om regler for håndbagasje finner du her.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Blogg fra Frivillig Bali

Les flere reiseblogg og reisebrev fra våre deltakere
Jeg fikk oppleve og se utrolig mye, det er fortsatt litt vanskelig å få tak i alt. Jeg er veldig glad for at jeg meldte meg frivillig - minner som varer livet ut!

Gisela Frivillig BaliOversatt

Aktiviteter i Bali

FAQ

Hvordan kommuniserer jeg med de hjemme mens jeg er på Bali?

Det er rimelig å ringe fra telefonautomater, og du kan bruke dem ved å kjøpe et telefonkort i en butikk i nærheten av telefonautomaten. Noen steder vil du også kunne kjøpe et til mobilen din. Hvis du vil sende brev kan du kjøpe frimerker på et lokalt postkontor. Husk at postsystemet på Bali er tregere enn her hjemme. Brev kommer fram, men det kan ta flere uker. Det finnes internettkafeer og kafeer med Wi-fi hvor du kan sende e-post, og det er også WiFi i huset i Ubud.

Hva slags vaksiner må jeg ta før jeg reiser?

Vi anbefaler at du tar kontakt med Reiseklinikken i Oslo eller en annen vaksineklinikk for faglig veiledning. Det er smart å planlegge hjemreisen før du bestiller time hos legen. På denne måten vet du hvilke land du skal innom på veien hjem i hvilke sesonger.

Må jeg har reiseforsikring?

Ja! Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb på frivillighetsprosjekter.

Hvor mye lommepenger bør jeg ha med?

Beløpet du må ha med avhenger av hvor høyt personlig forbruk du har og om du har tenkt til å reise litt i helgene. Hvis du skal reise etter at du er ferdig med å jobbe, bør du ha med mer penger for å dekke dette. Vi anbefaler å sette opp et eget budsjett for dagligdagse kostnader og ett for reising i helgene. Det er meget billig å leve i Bali.

Gjør man mye sosialt sammen med de andre frivillige?

Dette er vanligvis opp til deg som frivillig. De fleste reiser litt sammen i helgene, eller de går ut for å spise, drar på markeder eller andre aktiviteter.

Hva om jeg ikke trives?

Hvis du ikke trives med det du jobber med og ikke ønsker å fortsette der du er, må du snakke med en av koordinatorene på Bali. De vil gå gjennom situasjonen med deg og hvis det ikke hjelper med forandringer på arbeidsplassen, vil de finne et nytt prosjekt til deg. Koordinatorene på Bali er veldig opptatte av at de frivillige skal ha det bra, så ikke vær redd for å snakke med dem om hvordan du har det.

Hvis jeg skal delta på flere av prosjektene i Bali, er transport inkludert mellom prosjektene?

Nei, det er ikke inkludert transport mellom de ulike prosjektene i Bali, men det er klart at programkoordinator på plass vil hjelpe deg å booke transport slik at du kommer deg dit du skal. Gi beskjed - så vil de hjelpe deg!

Hvorfor betale for å jobbe frivillig?

I mange tilfeller er frivillige - både med tanke på arbeidskraften og pengene - eneste grunn til at programmene har mulighet til å fortsette driften. Programmene vi tilbyr blir ofte drevet av ildsjeler som virkelig brenner for det de driver med, vanligvis uten noe form for statlig støtte. Når du jobber som frivillig så får programmene gratis arbeidskraft, noe som er til stor hjelp. Men det er også en del ekstra kostnader som oppstår i forbindelse med ditt opphold, f.eks. transport, kost og losji, planlegging, informasjon osv. Derfor betaler du en programpris for å dekke disse kostnadene. Det du betaler inkluderer også donasjoner til prosjektet og våre kostnader i Norge. Mesteparten av det du betaler går til våre lokale partnere, noe som igjen er med på å skape flere arbeidsplasser i landene vi har programmer.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Hjem » Land » Bali » Frivillig Bali

Laura M bestilte Work & Travel Australia. Noe for deg?!