Login

Frivillig arbeid på Bali

Reis og jobb som frivillig på fargerike Bali! Du kan jobbe på skole, barnehage, bygg- og renoveringsprosjekter, helseprosjekt, miljøutdanning eller skilpaddeprosjekt i Ubud og Nusa Penida.

Les mer

Kontakt Rabiya

Frivillig Bali

Noen raske fakta om Frivillig Bali
Fra kr. 7300
Passer for18 og oppover, Barnefamilier
KvalifikasjonerGlad i arbeid med mennesker og dyr
Lengde3 til 12 uker
AnkomstplassDenpasar
Nærkontakt med dyrPå skilpaddeprosjekt - Ja
Frivillig arbeidFrivillig arbeid med dyrUndervisningFrivillig arbeid med barnSkilpadderMedisin & HelseFamilievennlig

Bali er farger, dans, spennende smaker, surfing og ikke minst vakre strender. Bali regnes som Indonesias viktigste turistmål og er kjent for kunstformer som for eksempel dans, malerier, skulpturer, tre utskjæringer, scenekunst og håndverk. Du kan ikke reise til Bali uten å ha opplevd balinesisk dans, enten det er på en hvit strand, i et hellig tempel eller på en fargerik festival.

Gjennom GoXplore får du muligheten til å oppleve den spesielle kulturen samtidig som du gir noe tilbake til lokalsamfunnet. Du kan blant annet hjelpe til med enkel engelskundervisning og andre aktiviteter i en lokal barnehage eller lære bort grunnleggende førstehjelp og hygieniske prinsipper på et medisinsk prosjekt. På det medisinske prosjektet er det også behov for hjelp og assistanse fra frivillige med medisinsk bakgrunn til helsecamper og tannlegesjekker. Drømmer du om å bli lærer eller har du kanskje lærerutdannelse kan undervisningsprosjektet være noe for deg. Gjennom programmet har du også muligheten til å kombinere frivillig arbeid med aktiviteter som «Yoga & Mind» uken i Ubud eller en uke med «Bali Adventure» der du blant annet besøker en aktiv vulkan og får prøvd deg på elverafting på elven Ayung. Har du lyst kan du også legge til en uke med «Beach Holiday» på Sanur stranda (må være minst to deltakere på denne aktiviteten for at den skal bli arrangert).

Hvem kan delta?

Programmet er lagt opp for deg som er over 18 år.

For å kunne være med på programmet må du kunne snakke engelsk. Du bør være motivert til å ta i et tak og jobbe selvstendig. Det å jobbe som frivillig byr ofte på uforutsigbarhet, så det er viktig at du har evnen til å være fleksibel og ikke minst tilpasningsdyktig.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Det er supervanskelig å trekke frem bare en ting, for det er så mye som har gjort inntrykk på meg her. Jeg lander på folkene her på Bali. De har lite, men møter deg med et stort smil hver dag. Man kan ikke annet enn å bli i godt humør. Og omgivelsene! For en nordmann gjør det godt i sjelen å ha de vakreste strender i kjøreavstand og palmer hvor enn man ser. Og enda en ting, skuldrene senkes her og man venner seg til at ting ikkje skjer like kjapt som hjemme i Norge, og det kan absolutt være en god ting.

Cecilie // Frivillig Bali

Prosjekter

Vi har prosjekter i Ubud og Nusa Penida og introduksjonsuken som begynner på mandag holdes i Ubud. Denne gir deg en fin og myk start på oppholdet ditt. Uken begynner med litt språkundervisning og en orientering i nærområdet og følges opp av kulturelle utflukter, besøk på ulike templer og en tur rundt i pittoreske Ubud. Du vil også få oppleve et tradisjonelt balinesisk danseshow og gå på en ekte risterrasse og rismarker. Du vil lære om den lokale batikk kunsten, og utforske dine kulinariske ferdigheter i et grunnleggende balinesisk matlagingskurs. Uken avsluttes med en åndelig tur til det berømte tempelet "Pura Tirta" der du kan dusje i vievann og be for lykke.

Etter introduksjonsuken begynner du å jobbe på ett eller flere prosjekter.

De ulike prosjektene i Ubud er:

Barnehage
Dette prosjektet tilbyr gratis førskole til de lokale 4-5 åringer fra landsbyer rundt Ubud. Barnehagen er uformell, og som barn flest vil barna her gjerne heller leke og ha det gøy enn å lære. Men ved å oppfordre barna til utdanning og læring og lære dem noen grunnleggende engelske uttrykk, for eksempel enkle hilsener, vil du være i stand til å så frøene til livslang læring for disse barna. Du kan blant annet undervise i engelsk og lære dem å kommunisere. Du vil være i stand til å gi dem verdifulle råd som de vil ha nytte av i årene som kommer. I løpet av den tiden du er på prosjektet har du muligheten til å være en viktig og verdifull del av lokalsamfunnet. For å jobbe på dette prosjektet må du like barn for du vil være omgitt av dem mesteparten av dagen.

Undervisning
Som frivillig på et undervisningsprosjekt vil du få mulighet til å undervise på den lokale skolen eller på programmets egne undervisningssentere rundt omkring i Ubud. Undervisningstilbudet som støttes av myndighetene er noen ganger bare et par ganger i uka, så støtte fra frivillige gir skoler og undervisningstilbud muligheten til å tilby barna mer gratis undervisning. Arbeidet kan variere fra flere engelskbaserte fag, til undervisning i musikk, sport og kunst. I løpet av perioden du er på prosjektet kan du få muligheten til å holde undervisningen på egenhånd eller sammen med en annen frivillig, men dette kommer an på dine ferdigheter og ønske om å drive undervisningen på egen hånd. Barna er 4-7 år i førskolen og mellom 7-14 år i grunnskolen. Prosjektet passer best for deg som har erfaring eller kunnskap med undervisning, men det er ikke et krav. Du må snakke godt engelsk og være glad i barn.

Bygg og renovering
Dette prosjektet fokuserer på å bygge og renovere hus og kommunale bygg, skoler, biblioteker og lekeplasser i landsbyer rundt Ubud. Frivillige jobber sammen med en lokal veileder som veileder og jobber sammen med lokale familier og frivillige. Prosjektet innebærer hardt fysisk arbeid. Du vil kunne hjelpe til med å legge murstein, snekre, male, legge fliser og planering/hagearbeid. Frivilliges bidrag gjør en forskjell ved å støtte lokale familier og barn og gi dem bedre levekår. Dette igjen bidrar med å avlaste pårørende.

Medical
På dette prosjektet er din jobb som frivillig å undervise lokale barn om hygiene og gjøre de interessert i lære hvordan kroppen fungerer og hvordan de kan ta vare på den. Dette prosjektet trenger dyktige og engasjerte frivillige som kan hjelpe til å utvikle prosjektet. I tillegg trenger de fagfolk som er interessert i undervisning i grunnleggende førstehjelp og hygiene. Å få hjelp fra frivillige med rett kompetanse for disse formålene har stor betydning for prosjektet fordi det er så store ytterpunkter når det gjelder hygiene. Som frivillig kan du bidra til å forebygge mange unødvendige helseproblemer og lett overførbare sykdommer. Prosjektet trenger både faglærte helsearbeidere, men også frivillige som kan lære enkle hygienevaner som å vaske hender, pusse tenner, bruke rene klær og generell renslighet. Det kan virke som svært enkle ting, men det er utrolig viktige skritt for å bidra til å forbedre den generelle helsen. Prosjektet har ikke som mål å innføre vestlig helsestandarder på Bali, det er allerede gode hygieniske vaner i deler av lokalbefolkningen. Det er de som har svært dårlig helse og hygiene prosjektet er rettet mot. En tannundersøkelse eller generell helsesjekk kan gjøre en stor forskjell for disse menneskene .

Miljøutdanning
Dette prosjektet fokuserer på å gi miljøopplæring på grunnskolene på Bali. Ditt arbeid som frivillig går ut på å arbeide sammen med prosjektledere, andre frivillige og elever for å bedre miljøet og å vise for barna at dette er viktig arbeid. Prosjektet omfatter i dag aktiviteter som å plante trær, rydde opp strender og elver og en kampanje mot bruk og feil bruk av plast.

Prosjektet i Nusa Penida er:

Skilpaddebevaring
Skilpaddeprosjeket ligger på den koselige øya Nusa Penida, 45 minutter med hurtigbåt fra Bali. Prosjektet er i en oppstartsfase og frivillige vil bidra til å samle inn viktige data om skilpaddepopulasjonen på Nusa Penida. Avhengig av sesongen, kan du også identifisere ulike skilpaddearter, samle egg, overvåke reir eller sikre at skilpaddeungene kommer seg i sikkert ned til sjøen. På dagtid underviser frivillige også engelsk på en av de lokale skolene på øya. Frivillige må være forberedt på en lavere levestandard på øya, med noen butikker og attraksjoner, men med stranden rett utenfor døren! Du må bli på prosjektet minst to uker for å kunne delta som frivillig på Turtle Conservation Project.

Send denne siden til meg som PDF

Reise

Du må ankomme Ngurahrai international airport Bali, i Denpasar.

Før du starter å jobbe på et prosjekt har du en introduksjonsuke. Denne introduksjonsuken har faste oppstartsdatoer, to mandager i mnd. Det er derfor viktig at du ankommer Denpasar søndagen før introuken begynner. Overnatting er inkludert fra denne søndagen av. Når du ankommer denne søndagen vil du bli møtt på flyplassen og kjørt til huset du skal bo i. Om du har planer om å reise i Indonesia før programmet starter går det fint, men husk å kontakte oss og avtal hvor du skal møte en representant fra vår lokale partner så du kommer deg frem dit du skal bo.

Om du ankommer før søndagen og vil overnatte i huset for de frivillige koster det 35 EUR per natt per person i tillegg til 35 EUR ekstra for henting på flyplassen.

Oppstartsdatoene for 2017 er:

Vi sender deg et uforpliktende flytilbud på reisen din til Bali etter at du har betalt depositumet og fått en bekreftet plass på prosjektet. Generelt sett koster en tur retur reise fra Oslo til Denpasar mellom 7000 NOK og 9500 NOK avhengig av sesong. Du kan selvfølgelig bestille flybilletten selv, men da er det veldig viktig at du ikke bestiller den før du har fått bekreftet plassen på prosjektet. Bestiller du din flyreise hos oss har vi tilgang til alle dine detaljer og kan dermed lett gi deg, og våre partnere, informasjon dersom noe skulle endre seg før du starter programmet. Reiser du til prosjektet som en del av en større reise så kan vi sende deg tilbud for hele reisen. Informasjon om regler for håndbagasje på fly finner du her.

Det er supervanskelig å trekke frem bare en ting, for det er så mye som har gjort inntrykk på meg her. Jeg lander på folkene her på Bali. De har lite, men møter deg med et stort smil hver dag. Man kan ikke annet enn å bli i godt humør. Og omgivelsene! For en nordmann gjør det godt i sjelen å ha de vakreste strender i kjøreavstand og palmer hvor enn man ser. Og enda en ting, skuldrene senkes her og man venner seg til at ting ikkje skjer like kjapt som hjemme i Norge, og det kan absolutt være en god ting.

Cecilie // Frivillig Bali

Hvorfor Frivillig Bali med GoXplore?

Boforhold

Hvordan du bor kommer helt an på hvilket prosjekt du skal jobbe på, men du vil hovedsakelig bo i hus sammen med andre frivillige der du deler rom med 3-6 personer totalt. Om du ønsker privat rom er det mulig mot en ekstra kostnad på 70 EUR per person per uke. Det forventes at alle deltakere tar ansvar for miljøet og bruker alle ressurser med tilbakeholdenhet, spesielt vann, papir og elektrisitet. Det forventes at du rydder opp etter deg og tar del i å holde boligen ren og ryddig. Til gjengjeld får du et sosialt og morsomt sted å bo i løpet av oppholdet ditt.

Det er greit å være forberedt på at standarden vil være noe lavere enn det vi er vant med fra Norge, men det er noe av opplevelsen.

Det er inkludert måltider i programprisen. De består som oftest av tradisjonell balinesisk mat. Det er tre måltider i ukedagene og to måltider i helgene.Det er WiFi i huset og internattkafeer rundt omkring i Ubud. Det meste av fasiliteter og butikker finnes i Ubud.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Visum

For å reise til Bali må du ha visum. Som norsk statsborger kan du få et 30 dagers visum ved innreise i landet. Dette er et turistvisum og kan forlenges med ytterligere 30 dager så du får oppholdstillatelse i 60 dager. For å få dette visumet må du ha et norskt pass som er gyldig minst 6 mnd. fra innreise til Indonesia. Prisen for dette visumet er 35 USD som du må kunne betale i visumskontrollen på flyplassen på Bali. Du burde ha med beløpet i cash da det kan være vanskelig å få tatt ut der.

Skal du være lenger på Bali enn 30 dager vil vi likevel anbefale at du søker om visum på forhånd. Da slipper du å søke utvidelse mens du er på programmet og kan heller bruke tiden på å kose deg.

Om du har tenkt til å være på Bali lenger enn 60 dager må du søke om visum før du reiser. Dette søker du om på den indonesiske ambassaden i Oslo. Du får mer informasjon om dette etter at du har meldt deg på.

Priser

Sosiale prosjekter Pris
3 uker 7300
4 uker 9000
5 uker 10800
6 uker 12500
7 uker 14200
8 uker 16000
9 uker 17700
10 uker 19400
11 uker 21200
12 uker 22900
Skilpaddeprosjekt Pris
3 uker 9600
4 uker 12600
5 uker 15500
Øvrig Pris
1 uke ekstra på sosiale prosjekter 1800
1 uke ekstra på skilpaddeprosjekt 3200
Yoga & Meditasjon (kombinert med andre prosjekter) 3200
Adventure uke (kombinert med andre prosjekter) 3500
Strand uke (kombinert med andre prosjekter) 3500

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen. Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet. Flybillett er ikke inkludert i programprisen, men pleier å koste fra 7000kroner i lavsesong og fra 9500 kroner i høysesong, tur retur. Vi sender deg et flytilbud etter at du er påmeldt.

Prisen inkluderer en introduksjonsuke der du får muligheten til å bli bedre kjent med den indonesiske kulturen og andre frivillige.

Om du kun vil jobbe med et av prosjektene eller vil blande ulike prosjekter skreddersyr vi gjerne et opplegg for deg. Disse prosjektene kan kombineres og settes sammen sånn som du ønsker det, og du kan også kombinere prosjekter med en eller flere av våre aktiviteter.

Ta kontakt med Siril for mer informasjon om priser og kombinasjoner.

Hva er inkludert i prisen?

Transport

Deltakerne kjøper selv flybillett og påser at de flyr til nærmeste oppgitte flyplass ved prosjektet. Du vil bli hentet på flyplassen. Merk at prosjektene på Bali har fastsatte ankomstdatoer. Dersom du ønsker å tilbringe noen dager på Bali, før eller etter prosjektet starter, så skjer dette for egen regning.

Vi sender deg et uforpliktende flytilbud på reisen din til Bali etter at du har betalt depositumet og fått en bekreftet plass på prosjektet. Reiser du til prosjektet som en del av en større reise så kan vi sende deg tilbud for hele reisen. Informasjon om regler for håndbagasje finner du her.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Blogg fra Frivillig Bali

Les flere reiseblogg og reisebrev fra våre deltakere
Det er supervanskelig å trekke frem bare en ting, for det er så mye som har gjort inntrykk på meg her. Jeg lander på folkene her på Bali. De har lite, men møter deg med et stort smil hver dag. Man kan ikke annet enn å bli i godt humør. Og omgivelsene! For en nordmann gjør det godt i sjelen å ha de vakreste strender i kjøreavstand og palmer hvor enn man ser. Og enda en ting, skuldrene senkes her og man venner seg til at ting ikkje skjer like kjapt som hjemme i Norge, og det kan absolutt være en god ting.

Cecilie // Frivillig Bali

Aktiviteter i Bali

FAQ

Hvordan kommuniserer jeg med de hjemme mens jeg er på Bali?

Det er rimelig å ringe fra telefonautomater, og du kan bruke dem ved å kjøpe et telefonkort i en butikk i nærheten av telefonautomaten. Noen steder vil du også kunne kjøpe et til mobilen din. Hvis du vil sende brev kan du kjøpe frimerker på et lokalt postkontor. Husk at postsystemet på Bali er tregere enn her hjemme. Brev kommer fram, men det kan ta flere uker. Det finnes internettkafeer og kafeer med Wi-fi hvor du kan sende e-post, og det er også WiFi i huset i Ubud.

Hva slags vaksiner må jeg ta før jeg reiser?

Vi anbefaler at du tar kontakt med Reiseklinikken i Oslo eller en annen vaksineklinikk for faglig veiledning. Det er smart å planlegge hjemreisen før du bestiller time hos legen. På denne måten vet du hvilke land du skal innom på veien hjem i hvilke sesonger.

Må jeg har reiseforsikring?

Ja! Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb på frivillighetsprosjekter.

Hvor mye lommepenger bør jeg ha med?

Beløpet du må ha med avhenger av hvor høyt personlig forbruk du har og om du har tenkt til å reise litt i helgene. Hvis du skal reise etter at du er ferdig med å jobbe, bør du ha med mer penger for å dekke dette. Vi anbefaler å sette opp et eget budsjett for dagligdagse kostnader og ett for reising i helgene.

Gjør man mye sosialt sammen med de andre frivillige?

Dette er vanligvis opp til deg som frivillig. De fleste reiser litt sammen i helgene, eller de går ut for å spise, drar på markeder eller andre aktiviteter.

Hva om jeg ikke trives?

Hvis du ikke trives med det du jobber med og ikke ønsker å fortsette der du er, må du snakke med en av koordinatorene på Bali. De vil gå gjennom situasjonen med deg og hvis det ikke hjelper med forandringer på arbeidsplassen, vil de finne et nytt prosjekt til deg. Koordinatorene på Bali er veldig opptatte av at de frivillige skal ha det bra, så ikke vær redd for å snakke med dem om hvordan du har det.

Hvorfor betale for å jobbe frivillig?

I mange tilfeller er frivillige - både med tanke på arbeidskraften og pengene - eneste grunn til at programmene har mulighet til å fortsette driften. Programmene vi tilbyr blir ofte drevet av ildsjeler som virkelig brenner for det de driver med, vanligvis uten noe form for statlig støtte. Når du jobber som frivillig så får programmene gratis arbeidskraft, noe som er til stor hjelp. Men det er også en del ekstra kostnader som oppstår i forbindelse med ditt opphold, f.eks. transport, kost og losji, planlegging, informasjon osv. Derfor betaler du en programpris for å dekke disse kostnadene. Det du betaler inkluderer også donasjoner til prosjektet og våre kostnader i Norge. Mesteparten av det du betaler går til våre lokale partnere, noe som igjen er med på å skape flere arbeidsplasser i landene vi har programmer.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Hjem » Land » Bali » Frivillig Bali

Siste nyhet: Jordskjelv utenfor Ecuadors kyst