Login Inspirasjonskveld i Oslo - Work & Travel eller frivillig arbeid

Vi som jobber i GoXplore

Siril

Dette er meg

«Not all those who wander are lost» - J.R.R. Tolkien. Jeg begynte å jobbe for GoXplore i mars 2012 og trives kjempebra! Her har jeg muligheten til å fortelle andre om noe av det jeg liker aller best, nemlig reising. Jeg får lov til å hjelpe reisende til opplevelser like utrolige som de jeg hadde da jeg dro med GoXplore til Australia og rundt kloden i 2006/2007. Etter et år på reisefot var det ikke tvil om at jeg ville jobbe med reiseliv! Jeg har gjennomført en treårig bachelorgrad i Reiselivsledelse og gleder meg til et langt liv fylt med reiser på den ene eller andre måten.

Beste reiseopplevelse

«Remember yesterday, dream about tomorrow, but LIVE TODAY!» Det er helt umulig å skulle velge seg ut kun en reiseopplevelse, alle betyr i liten eller stor grad mye for meg. Men som den Ringenes Herre tilhengeren jeg er var det utrolig stort å kunne tusle rundt i Hobbiton! Jeg har danset på en øde, hvit strand, dykket med haier, skilpadder og Nemo, gått lange turer i utrolige landskap, kysset Langbein på kinnet og sett utallige soloppganger, solnedganger, stjernehimler og fantastiske fyrverkeri. Jeg kunne nevnt opplevelser i fleng; rafting ned et 7 meter loddrett fossefall på New Zealand, interrail i Europa eller rutsjeturen ned en naturlig vannsklie i Mossman Gorge, men mest av alt er det en opplevelse å møte nye og spennende mennesker, ofte kan du få en venn for livet.

Favorittdestinasjon

«No worries mate!» Dersom jeg kun kan velge en må det bli Australia. Det er et digert og variert land med så mange forskjellige muligheter at jeg ville blitt forundret dersom noen ikke finner noe de kunne tenke seg å gjøre eller oppleve der. Følelsen av å høre til selv om du egentlig ikke gjør det er noe av det jeg liker best med «The Land Down Under». Og nærheten til blant annet Bali, Fiji og New Zealand er jo bare en bonus. Kan jo heller ikke komme utenom verken Europa som helhet eller lille Norge. Vi har fantastiske opplevelser rett utenfor døra og hytta hjemme på skauen har en helt spesiell plass i hjertet mitt. Afrika, Sør-Amerika, Antarktisk og Cuba står høyt på listen over drømmedestinasjoner. Egentlig er hele verden min favorittdestinasjon!

Jeanett

Dette er meg

Jeg føler meg så heldig som har muligheten til å jobbe med min største lidenskap og hobby, nemlig reising. Jeg har en bachelorgrad i reklame og kommunikasjon og er utdannet reiselivskoordinator. Gode opplevelser er det jeg gleder meg til og det som driver meg. Jeg må innrømme at jeg er en "skrape kartet" reiser, som liker å dra til så mange destinasjoner og oppleve så mye som mulig! Med så mange historier og opplevelser i bagasjen, så er det en glede å få lov til å fortelle og dele erfaringer med andre eventyrlystne mennesker. Jeg er genuint interessert i å gi andre mennesker flotte opplevelser, og råder alle til å gripe enhver mulighet!

Beste reiseopplevelse

Denne reisetrangen startet da jeg var med mine foreldre på ett års seiltur fra Norge til Karibien og tilbake - noe som jeg ser tilbake på som det beste året i mitt liv. Senere har jeg virkelig benyttet enhver sjanse til å reise.

Det er vanskelig å bare komme på én reiseopplevelse som den beste, så jeg nevner to. Jeg har jobbet frivillig med løver i Zambia og lever på dette hver dag. Minner om halvvoksne løver som gnir seg inntil meg som en vanlig huskatt i stua, er ganske vilt å tenke på i dag. Jeg var også på campingtur i Botswana hvor vi var på safari både til lands og til vanns. Vi campet i telt midt i bushen og jeg ble veldig bevisst på at det var ville dyr rundt teltområdet da jeg ble skikkelig dårlig og måtte kaste opp. Det var ikke den beste reiseopplevelsen der og da, MEN det er en god historie i dag.

En annen opplevelse jeg bare må nevne er da jeg var i bryllup i India. Jeg var på fotokurs og ble tilfeldigvis (da jeg og en til drakk te med bøffelmelk hjemme hos en guide) invitert i bryllupet til nabojenta. Jeg kjøpte meg sari og fikk hjelp til å fikse den av jentene i huset. Før de tok på meg sarien igjen spurte jeg pent om jeg kunne låne toalettet. De fulgte meg ut i bakgården forbi en ku, en bøffel, en kamel og to geiter før de pekte på et skur. Der var det et hull i bakken. Da sarien var på var det middag til 17 (jeg fikk nemlig lov til å ta med hele reisefølget) laget på åpent bål, før det var bryllup i nabohuset. Det er noe av det mest surrealistiske jeg har vært med på!

Favorittdestinasjon

Alle... Jeg klarer ikke å velge én fordi det er så mange av stedene jeg har vært på som har gitt meg så mange forskjellige opplevelser og minner, som det rett og slett ikke går an å sammenligne. Men jeg har lagt min elsk på Costa Rica, Sør-Afrika og Australia, fordi jeg studerte der.

Neste skrapeprosjekt er Peru, Columbia, Madagaskar, Japan, og egentlig resten av verden.

Rabiya

Dette er meg

Jeg er en blid og positiv jente, som elsker å jobbe med reiser. Det å oppfylle drømmen til reiseglade mennesker er min motivasjon og glede i livet. Jeg er det nyeste medlemmet i teamet, og den som sitter som flightansvarlig. Jeg hjelper alle GoXplore-reisende med flybilletter til sitt program. Jeg er veldig glad for at jeg er med på teamet!

Jeg har en bred erfaring innenfor reiseliv fra min reiselivsutdannelse og 12 års arbeid hos min gamle arbeidsgiver Ticket. Jeg elsker selv å reise og oppleve nye destinasjoner og har blant annet vært i: USA, Karibean, Kina, Jordan, Dubai, Marokko, Hellas, Spania, Frankrike, Thailand mm.

Beste reiseopplevelse

Jeg har mange favoritter, men hvis jeg skulle skille ut noe så blir det nok Jordan. Jeg elsket menneskene der nede, som er så utrolig vennlige. Høydepunktet er Petra klippebyen. Det å bare gå dit er som å ha et mål du har klart å oppnå da det er ganske lang gåtur. Det å se solnedgangen i Wadi Rum var meget spesielt og helt fantastisk for meg med arabiske rytmer i bakgrunnen. Bade i Dødehavet er en unik opplevelse - så mye salt i vannet at de som ikke kan svømme flyter her. Ellers så er de andre destinasjonene jeg har vært også utrolig bra, så det er veldig vanskelig å begrense seg.

Favorittdestinasjon

Jordan er nok vinneren. Det er så mye å oppleve - noe helt FANTASTISK. Kultur, god mat, musikk, varme og ikke minst vennlige mennesker, som tar deg imot med åpne armer.

Siren

Siren

Dette er meg

Sørlandsjente med sansen for det gode liv! Jeg har jobbet i GoXplore siden oktober 2008 og syns det er stas å sende folk ut i verden. Det å kunne oppfylle andres drømmer og samtidig få frem smilene til de som mottar hjelp er givende. Jeg har verdens beste jobb! Studieårene mine tilbrakte jeg i Australia og på Hawaii, og etter så mange år med morsomme opplevelser og inntrykk er «reisebug'en» sterkere enn noen gang. Reising er min største lidenskap, så jeg har alltid et eller annet på gang. "The world is a book, and those who do not travel read only a page." – St. Augustine

Beste reiseopplevelse

Mitt aller beste reiseminne er de ukene jeg jobbet som frivillig på GoXplores prosjekt Kids & Lions i Zimbabwe. Jeg falt pladask for smilene, gleden og vennligheten jeg ble møtt med der. Det å kunne være en del av deres hverdag, oppleve en så annerledes kultur så tett på og våkne med en lykkefølelse hver dag er noe jeg unner alle å oppleve. Frivillig arbeid har forandret meg som person og jeg ville aldri vært det foruten. Jeg elsker Zimbabwe!

Favorittdestinasjon

Australia er og forblir min favorittdestinasjon. Landet har alt man kan tenke seg, så man går aldri lei. Storby, rød sand, hvite strender, bush, regnskog, vindestrikt, gode surfemuligheter og flotte Great Barrier Reef. Det er nok turen min til Uluru (Ayers Rock) som har gjort aller størst inntrykk. Å stå på toppen av Uluru og bare se rød sand så langt øyet rekker, var en helt fantastisk følelse. "Aussie, aussie, aussie – oi, oi, oi!". Ellers må jeg jo også nevne at jeg syns Buenos Aires i Argentina er en helt fantastisk by. Trivelig atmosfære, tango og høy musikk, flotte bygninger, god mat (Argentina er kjent for god biff) og trivelige mennesker er vel verdt et besøk!

Sam

Sam

Dette er meg

Jeg vokste opp på Salomonøyene i Stillehavet og er halvt nederlandsk, halvt amerikansk. Familien flyttet tilbake til Nederland når jeg var 13 og jeg fikk verdens største kultursjokk; det at folk gikk med sko tok lang tid å venne seg til... Studerte i Amsterdam men hadde både studieutveksling og praksisperiode i Australia. Praksisen var i Sydney, og inneholdt blant annet å ta imot hundrevis av backpackere som kom for å oppleve Australia på et work & travel eventyr. En fantastisk periode! Begynte ikke lenge etter studiene å jobbe i Nederland som ansvarlig for oppsett av Work & Travel Company kontorer i Europa, og det var sånn jeg endte opp i Norge for å hjelpe den norske avdelingen med oppsett av en database. Her møte jeg Margit, en av de søte grundere til selskapet, og flyttet til Oslo i 2003 grunnet henne. I 2004 fikk jeg mulighet til å ta over selskapet og som de sier på engelsk the rest is history.

Beste reiseopplevelse

Det er ofte de små tingene, opplevelser som kommer uventet, som man husker best etter en reise. For eksempel når vi var i Costa Rica og på vei tilbake til overnattingsstedet i jungelen, med en liten 15-fots båt, når det plutselig dukket opp rundt 20 små hval rundt båten. Det tok ikke lang tid før flere av oss var i vannet med snorkel på! Eller den gangen vi klatret opp et fjell i Australia for å overnatte under et overheng. Soloppgangen på Byron Bay Beach, løpeturen fra Cape Town til Camps Bay for å starte dagen, overnattingen i telt i minus 5 ved Uluru... det er så mange!!!

Favorittdestinasjon

Her er det virkelig vanskelig å velge! Sør-Afrika, Canada, Thailand, USA, Costa Rica, Bali, New Zealand... alle sammen er fantastiske! Men jeg tror det må være oppholdene mine i Australia som ligger på topp. Ikke bare pga landet (som er fantastisk!), men mye takket være alle de jeg møte underveis fordi jeg reiste alene. Når du reiser alene virker det lettere å møte folk, fordi du fort lærer å åpne opp og begynne samtaler med en fremmed. I tillegg lærer du mye om deg selv når du reiser, samtidig som du får oppleve et nytt land og en ny kultur på nært hold.

Hjem » Vi som jobber i GoXplore

Vårt neste infomøte er 03.05.2018 i Oslo. Bli med, eller se alle de neste infomøtene her!