Vi som jobber i GoXplore

Siril

Dette er meg

«Not all those who wander are lost» - J.R.R. Tolkien. Jeg begynte å jobbe for GoXplore i mars 2012 og trives kjempebra! Her har jeg muligheten til å fortelle andre om noe av det jeg liker aller best, nemlig reising. Jeg får lov til å hjelpe reisende til opplevelser like utrolige som de jeg hadde da jeg dro med GoXplore til Australia og rundt kloden i 2006/2007. Etter et år på reisefot var det ikke tvil om at jeg ville jobbe med reiseliv! Jeg har gjennomført en treårig bachelorgrad i Reiselivsledelse og gleder meg til et langt liv fylt med reiser på den ene eller andre måten.

Beste reiseopplevelse

«Remember yesterday, dream about tomorrow, but LIVE TODAY!» Det er helt umulig å skulle velge seg ut kun en reiseopplevelse, alle betyr i liten eller stor grad mye for meg. Men som den Ringenes Herre tilhengeren jeg er var det utrolig stort å kunne tusle rundt i Hobbiton! Jeg har danset på en øde, hvit strand, dykket med haier, skilpadder og Nemo, gått lange turer i utrolige landskap, kysset Langbein på kinnet og sett utallige soloppganger, solnedganger, stjernehimler og fantastiske fyrverkeri. Jeg kunne nevnt opplevelser i fleng; rafting ned et 7 meter loddrett fossefall på New Zealand, interrail i Europa eller rutsjeturen ned en naturlig vannsklie i Mossman Gorge, men mest av alt er det en opplevelse å møte nye og spennende mennesker, ofte kan du få en venn for livet.

Favorittdestinasjon

«No worries mate!» Dersom jeg kun kan velge en må det bli Australia. Det er et digert og variert land med så mange forskjellige muligheter at jeg ville blitt forundret dersom noen ikke finner noe de kunne tenke seg å gjøre eller oppleve der. Følelsen av å høre til selv om du egentlig ikke gjør det er noe av det jeg liker best med «The Land Down Under». Og nærheten til blant annet Bali, Fiji og New Zealand er jo bare en bonus. Kan jo heller ikke komme utenom verken Europa som helhet eller lille Norge. Vi har fantastiske opplevelser rett utenfor døra og hytta hjemme på skauen har en helt spesiell plass i hjertet mitt. Afrika, Sør-Amerika, Antarktisk og Cuba står høyt på listen over drømmedestinasjoner. Egentlig er hele verden min favorittdestinasjon!

Rabiya

Dette er meg

Jeg er en blid og positiv jente, som elsker å jobbe med reiser. Det å oppfylle drømmen til reiseglade mennesker er min motivasjon og glede i livet. Jeg jobber som program koordinator for Zimbabwe, Zambia, Bali, Sri Lanka, Thailand, Nepal, India, Kina og Madagaskar samt hjelper alle GoXplore-reisende med flybilletter til sitt program. Jeg er veldig glad for at jeg er med på teamet!

Jeg har en bred erfaring innenfor reiseliv fra min reiselivsutdannelse og 12 års arbeid hos min gamle arbeidsgiver Ticket. Jeg elsker selv å reise og oppleve nye destinasjoner og har blant annet vært i: USA, Karibean, Kina, Jordan, Dubai, Marokko, Hellas, Spania, Frankrike, Italia, Sør-Afrika Thailand, Bali, Sri Lanka mm.

Beste reiseopplevelse

Reisen min til Thailand til fantastiske templer i Singhburi og se kulturen og tradisjonene var helt fantastisk. Jeg har mange favoritter, men hvis jeg skulle skille ut noe så blir det nok Jordan. Jeg elsket menneskene der nede, som er så utrolig vennlige. Høydepunktet er Petra klippebyen. Det å bare gå dit er som å ha et mål du har klart å oppnå da det er ganske lang gåtur. Det å se solnedgangen i Wadi Rum var meget spesielt og helt fantastisk for meg med arabiske rytmer i bakgrunnen. Bade i Dødehavet er en unik opplevelse - så mye salt i vannet at de som ikke kan svømme flyter her. Ellers så er de andre destinasjonene jeg har vært også utrolig bra, så det er veldig vanskelig å begrense seg.

Favorittdestinasjon

Det er vanskelig å sette finger på hva som er best men jeg tror nok Bali har gjort ett veldig godt inntrykk på meg. Det er så mye å oppleve - noe helt FANTASTISK. Kultur, god mat, musikk, varme og ikke minst vennlige mennesker, som tar deg imot med åpne armer. Det å bare se på landskapet og naturen samt jobbe med bevaring av skilpadder eller bade med elefanter i Sri Lanka var også noe som varmet mitt hjerte!


Mai-Brit

Dette er meg

Helt siden jeg i 2016 valgte å bryte med A4-livet og sa opp jobben som eiendomsmegler for å reise jorda rundt, har jeg ansett meg selv som ivrig frontfigur for fenomenet Gap-Year! Etter fire måneder på reisefot skjønte jeg at det var nettopp det jeg likte best - nemlig å reise. Ikke bare det å fysisk reise, men alt som følger med; planlegging, koffertpakking, sommerfuglene i magen, endeløs research og ville forventninger. Etter litt soul-searching ble det nødvendig med et veloverveid karriereskifte og etter ett år på skolebenken sitter jeg her på GoXplore!

Å reise, gjerne både langt og lenge, er den beste måten å bli litt bedre kjent med seg selv på, og hva man faktisk vil og setter pris på i livet, så mitt råd til deg som leser dette er definitivt; if in doubt, TRAVEL! Det er en fantastisk følelse å vite at jeg får lov til å være med på å planlegge noen andres kanskje livs største eventyr, og jeg vet at jeg er ufattelig heldig som har tidenes beste jobb.

Beste reiseopplevelse

Som den selvproklamerte nerden jeg er, er det kanskje spesielt ett reiseminne som raver et par hakk over resten, nemlig turen til Mt. Sunday i New Zealand. For dere der ute som ikke er like sykelig opptatt av Ringenes Herre som meg, så er dette Edoras, eller Rohan fra filmen Ringenes Herre - To Tårn. Selv om dette bare var en av flere slike utflukter, var det noe helt spesielt med å stå på toppen av en klippe midt uti ingensteds, omgitt av vakker Newzealandsk natur, med King Theodens sverd i den ene hånden og Rohans flag i det andre.. Det var heller ikke så aller verst å få holde en koala på Steve Irwin Zoo i Beerwah Australia, kjøre rutsjebane fra Queentowns høyeste topp, delta på en vaskeekte tradisjonell japansk te-seremoni i Kamakura og padle rundt i kano i det turkise vannet på Emerald Lake i Canada... Det var ganske greit alt det der også, altså.

"It's a dangerous business, Frodo, going out your door. You step onto the road, and if you don't keep your feet, there's no knowing where you might be swept off to."

Favorittdestinasjon

Jeg føler at jeg allerede har avslørt meg litt her - hvor ellers enn New Zealand?! På mange måter føler jeg at New Zealand lever litt i skyggen av sin mye større og kanskje mer populære storebror; Australia, og derfor ofte blir litt oversett eller nedprioritert til fordel for Australias utvilsomt forlokkende temperaturer og langstrakte strender. New Zealand er mindre ja, men har ikke av den grunn mindre å tilby! Strender, natur, bungy-jumping, vennlige mennesker, kultur og storbyliv - New Zealand's got it all! Japan er dessuten et helt fantastisk land som jeg kommer til å reise tilbake til mange ganger. Å reise til Japan er som å lande på en annen planet der mye bare rett og slett er bedre. Sett bort ifra maten. Men så har de heldigvis McDonalds også i Japan.

Sam

Sam

Dette er meg

Jeg vokste opp på Salomonøyene i Stillehavet og er halvt nederlandsk, halvt amerikansk. Familien flyttet tilbake til Nederland da jeg var 13 og jeg fikk verdens største kultursjokk; det at folk gikk med sko tok lang tid å venne seg til... Studerte i Amsterdam men hadde både studieutveksling og praksisperiode i Australia. Praksisen var i Sydney, og inneholdt blant annet å ta imot hundrevis av backpackere som kom for å oppleve Australia på et work & travel eventyr. En fantastisk periode! Begynte ikke lenge etter studiene å jobbe i Nederland som ansvarlig for oppsett av Work & Travel Company kontorer i Europa, og det var sånn jeg endte opp i Norge for å hjelpe den norske avdelingen med oppsett av en database. Her møte jeg Margit, en av de søte grundere til selskapet, og flyttet til Oslo i 2003 grunnet henne. I 2004 fikk jeg mulighet til å ta over selskapet og som de sier på engelsk the rest is history.

Beste reiseopplevelse

Det er ofte de små tingene, opplevelser som kommer uventet, som man husker best etter en reise. For eksempel når vi var i Costa Rica og på vei tilbake til overnattingsstedet i jungelen, med en liten 15-fots båt, når det plutselig dukket opp rundt 20 små hval rundt båten. Det tok ikke lang tid før flere av oss var i vannet med snorkel på! Eller den gangen vi klatret opp et fjell i Australia for å overnatte under et overheng. Soloppgangen på Byron Bay Beach, løpeturen fra Cape Town til Camps Bay for å starte dagen, overnattingen i telt i minus 5 ved Uluru... det er så mange!!!

Favorittdestinasjon

Her er det virkelig vanskelig å velge! Sør-Afrika, Canada, Thailand, USA, Costa Rica, Bali, New Zealand... alle sammen er fantastiske! Men jeg tror det må være oppholdene mine i Australia som ligger på topp. Ikke bare pga landet (som er fantastisk!), men mye takket være alle de jeg møte underveis fordi jeg reiste alene. Når du reiser alene virker det lettere å møte folk, fordi du fort lærer å åpne opp og begynne samtaler med en fremmed. I tillegg lærer du mye om deg selv når du reiser, samtidig som du får oppleve et nytt land og en ny kultur på nært hold.

Ring eller send SMS

Hjem » Vi som jobber i GoXplore

Siste nyhet: Unike muligheter for deg som er glad i hest!