1. Work & Travel Japan 2. Glad gammel man 3. Jobb som skilærer 4. Deltakere på Work & Travel Japan

Jobb og reis i Japan

Jobb, reis og lær deg japansk med oppholds- og arbeidsvisum i Japan i inntil ett år! Du får frihet til å jobbe og reise rundt som du selv ønsker. Kombiner dette med for eksempel en jorda-rundt-reise for en opplevelse du aldri vil glemme!

Les mer

Work & Travel Japan

Covid status

Åpent

Enten vaksinesertifikat (minst tre doser), eller sertifikat for negativ test (tatt senest 72 timer før avreise).

こんにちは - Konnichiwa - hello!

Er du klar for et år helt utenom det vanlige? Da er Japan stedet for deg! Japan er Anime og Mangaens fødested og det perfekte sted for deg som er klar for å oppleve noe som er helt annerledes - og så totalt forskjellig fra det kjære, kjente Norge. I 2013 ble norske og japanske myndigheter enige om å åpne for at nordmenn i alderen 18 til 30 år skal få mulighet til å arbeide i Japan under et Working Holiday Visa, i en periode på opptil 12 måneder. Formålet med avtalen er å skape større forståelse og innsikt i den japanske kulturen, som er så vidt forskjellig fra vår egen, og skal være en mulighet for unge å spe på reisekassen underveis.

Du bestemmer helt selv hvor mye du vil jobbe i løpet av oppholdet, noe som gir deg stor frihet. Det å jobbe i et fremmed land er den beste måten å bli kjent med landet, kulturen og menneskene, samtidig som du vil få en opplevelse for livet!

Du kan velge en pakke både med og uten 4 uker med japansk språkskole inkludert. Om du ikke kan japansk fra før er det absolutt best å velge den hvor du starter med 4 uker japansk, sånn at du kan stille mer forberedt på jobb.
どういたしまして - you're welcome. Vi hjelper deg med visumsøknaden din og all veiledning skjer på norsk.

Japan har utrolig mye å by på til tross for sitt noe snaue landareal og kan friste med alt fra eksotiske matretter (matcha er en storfavoritt, i både te og iskrem!) endeløse skyskrapere, onsen og spektakulær natur. I Japan er det for eksempel hverdagskost å se mennesker i full manga-cosplay på gaten; med noenfarget hår, knestrømper, Hello Kitty-tilbehør og lårkorte skjørt! Kawaii er et begrep som lever i beste velgående og du kommer til å lære at japanere verdsetter alt som er søtt. Japan er like vakkert året rundt, med sine nydelige kirsebærblomster om våren, kritthvite sandstrender om sommeren, løvfall og milde temperaturer om høsten og snødyner og fantastiske skimuligheter om vinteren. Det er vel egentlig ikke så mye å lure på?

Hvem kan delta?

Du kan velge mellom 3 ulike programmer i Japan - Work & Travel Standard, All Set Farm Placement og All Set Ryokan Hotel Placement!
Gjennom våre Work & Travel programmer ankommer du først Tokyo. De fleste begynner med et 4 ukers språkkurs for å gjøre jobbsøkingen enklest mulig. Du vil dessuten få mye informasjon om jobbsøkeprosessen og hjelp til å finne akkurat den jobben som passer best for deg, basert på dine forventninger, ønsker og tidligere erfaring.
For en myk start på oppholdet, inkluderer alle våre pakker 5 uker på et 'Shared House', der du vil treffe vår samarbeidspartner i Japan samt andre programdeltakere. Her vil det blant annet bli holdt et orienteringsmøte der du får gode råd i forhold til jobbsøkeprosessen, og informasjon om praktiske forhold rundt det å jobbe i Japan. Ved å reise gjennom et Work & Travel program vil du merke tryggheten i å ha en organisasjon i ryggen og som er der når du har behov for hjelp og råd underveis.

Noen raske fakta om Work & Travel Japan
Passer for18 - 30 år
KvalifikasjonerIngen
LengdeOpptil 12 måneder
AnkomstplassTokyo
JobbgarantiJa, på våre All Set programmer
Betalt arbeidJa
Burde bestillesMinst 3-4 måneder før avreise
Work & TravelGårdsarbeidBetalt arbeidGarantert jobbJobb på hotell
Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Går veldig fint så langt! Trives!

Lukas Work & Travel Japan

Jobb

Spesielt med Japan er at du kan velge mellom tre forskjellige Work & Travel programmer; Work & Travel, All Set Farm Placement og All Set Ryokan Hotel Placement. Hvilket du velger er helt opp til deg og hvor mye du ønsker at vi skal organisere før avreise. Work & Travel er vårt mest fleksible program der vi hjelper deg å finne jobb først etter ankomst. På våre All Set-programmer er du imidlertid garantert 6 jobbintervjuer, enten til gårdsarbeid eller et tradisjonelt japansk hotell, før avreise.

Uavhengig av hvilket program du velger, ankommer du først et av våre 'Shared House' i Tokyo for et orienteringsmøte med vår partner i Japan. I løpet av dette møtet vil du få informasjon om skattekort, bankkonto, hjelp til å oversette CV og søknad til japansk, hjelp til å fylle ut et 'recidency card' og vil få andre praktiske tips og råd rundt jobbsøkeprosessen.

Work & Travel Standard

I løpet av de neste dagene vil vår partner ta deg med til et jobbsenter - altså et vikarbyrå som fokuserer spesifikt på å få utenlandske statsborgere ut i arbeid. På dette møtet finner dere ut hva slags jobb som vil passe deg best med tanke på hvilke ønsker og erfaringer du har.

Vanlige jobber å få i Japan er:

Farm Placement

Dette er programmet for deg som vil være godt forberedt og være sikret jobb før avreise fra Norge! Du er garantert opptil 6 jobbintervjuer før avreise for arbeid på et japansk gårdsbruk, der du virkelig vil lære japansk kultur å kjenne. Vi har avtaler med alt fra små familiedrevne gårder, til større gårdsbruk med mange ansatte. Japanere tar gårdsarbeid og matvareproduksjon veldig alvorlig og streber etter perfeksjon og høy kvalitet på produktene de leverer, noe du raskt vil lære!

Vi samarbeider med gårder over hele Japan og vil kunne finne akkurat den gården som passer best for deg.

På dette programmet forventes det at du tar i et tak, da bonden ofte er avhengig av din hjelp mens du er på gården. Du vil arbeide i 6 dager i uken, 8 timer om dagen - som er normal arbeidstid i Japan. Arbeidet er imidlertid ofte både utrolig givende og ikke minst lærerikt, i tillegg til at du i løpet av oppholdet virkelig vil få testet språkferdighetene dine! Da det er svært få som snakker engelsk på den japanske landsbygda, må du kunne grunnleggende japansk for å delta på dette programmet.

Ryokan Hotel Placement

På Ryokan Hotel Placement er du garantert opptil 6 jobbintervjuer før avreise på et tradisjonelt japansk Ryokan hotell. Det som gjør Ryokan så spesielt, er det unike japanske utseende og det eksepsjonelt høye servicenivået! Et Ryokan er ikke som et vanlig hotell og ligner mer på et vertshus der gjesten virkelig blir fordypet i den japanske kulturen. Eierene av hotellet fokuserer på å preservere fremfor å modernisere, og er grunnen til at de ansatte gjerne går i tradisjonelle plagg som kimono og du ligger på tatami-matter fremfor madrasser. Normal arbeidstid i Japan er 48 timer i uken.

Vanlige arbeidsoppgaver inkluderer:

Ski Resort Placement

NB! Ikke mulig for øyeblikket.

Nå kan du endelig oppfylle drømmen om å jobbe som ski-instruktør! Eller kanskje du heller vil jobbe på hotell som entertainer eller med barnepass? Vi samarbeider med ski resorter i Hokkaido og Nagano prefecture og kan garantere deg jobb allerede før du reiser fra Norge.

For å kunne delta på Ski Resort programmet, må du oppfylle ett av følgende krav:

Jobbene innebærer at du kan jobbe en sesong (sommer eller vinter) enten som sportsinstruktør, hotellansatt, entertainer eller med barnepass. Det beste er at det ikke er noen språkkrav - så jobben kan du få helt uten å kunne japansk! Dette forutsetter imidlertid at du snakker godt engelsk. Du må kunne jobbe minst 3 måneder for å delta på dette programmet, men med mulighet til å jobbe en full sesong. Lønnen på dette programmet vil ligge på rundt 950JPY i timen.

MERK at språkkurs ikke er inkludert i Ski Resort Placement. Du kan velge språkkurs i tillegg - ta kontakt for mer informasjon om pris.

Hotell/service jobb

Resepsjonist, servitør, kjøkkenassistent, piccolo, oppvaskansvarlig, renholder. Det er ikke nødvendig med tidligere erfaring. Timelønnen for disse stillingene er 950 yen og du må regne med å jobbe 40-timer per uke.

Sportsinstruktør

Snowboard- og skiinstruktør, tennis-, bueskyting-, mountain biking- og yoga-instruktør. Det er vesentlig med tidligere erfaring innenfor disse feltene og du må kunne vise til lisens/profesjonell kvalifikasjon. Lønnen avhenger av tidligere erfaring.

Entertainer

Du vil underholde gjestene i løpet av dagen og delta i oppsatte kveldsshow på resorten, samt gjøre aktiviteter med barna. Det er vesentlig med tidligere erfaring innenfor disse feltene. Lønnen avhenger av tidligere erfaring.

Send denne siden til meg som PDF

Reise

Ankomst

Ankomstdato er vanligvis en fredag, uansett om du skal delta på språkkurs eller ikke. På fredager blir du nemlig møtt på flyplassen av vår samarbeidspartner, og dere reiser sammen inn til Tokyo med kollektivtransport, der du vil begynne ditt japanske eventyr!

Om du ønsker språkundervisning anbefaler vi deg å velge fredagen før de datoene du finner nedenfor. Da kan du starte språkkurset ditt mandagen etter ankomst.

Oppholdet ditt i Japan begynner på ett av vår partners Shared Houses i Tokyo. Etter ankomst er det lagt opp til orienteringsmøte der du vil du få informasjon om skattekort, bankkonto, sim-kort til mobil og andre praktiske tips og råd angående oppholdet ditt.

Startdatoer for språkkurs i 2023 er:

 • 10th of January, 2023 (Conversation Course or Intensive Course)
 • 6th of March, 2023 (Practical Course for Beginners)
 • 3rd of April, 2023 (Conversation Course or Intensive Course)
 • 5th of June, 2023 (Practical Course for Beginners)
 • 3rd of July, 2023 (Conversation Course or Intensive Course)
 • 4th of September, 2023 (Practical Course for Beginners)
 • 2nd of October, 2023 (Conversation Course or Intensive Course)
 • 27th of November, 2023 (Practical Course for Beginners)
Vi anbefaler at du melder deg på minst 3 måneder før ønsket avreisedato. Melder du deg på senere enn dette kan vi ikke garantere at vi rekker å organisere reisen din i tide.
Jeg har det supert! Og kommer godt overens men folket i huset, og har fått noen venner. Språkkurset er veldig artig, litt vanskelig, men det går bra! Elsker Tokyo så langt! Hvis det er en ting jeg skulla ha valgt som har gjort mest inntrykk er det hvor god hjelp du får å hvor snill folket er.

Linnea H. 2020 Work & Travel Japan

Hvorfor Work & Travel Japan med GoXplore?

 • Vi er skandinavias største på jobb og reisemuligheter i utlandet
 • Skypesamtale med vår partner i Tokyo før avreise
 • Visumveiledning på norsk!
 • Ukentlige informasjonsmøter angående jobbsøkeprosessen
 • På All Set er du garantert jobb
 • 4 ukers husleie i Japan er inkludert i programprisen
 • Dyktige ansatte i Tokyo hjelper deg gjennom jobbsøkeprosessen
 • Lær deg japansk før du begynner å jobbe
 • Vi hjelper deg med forsikring som er tilpasset din reise
 • 4 ukers språkkurs er inkludert i programprisen

Boforhold

Det er inkludert 5 ukers husleie på det som kalles et 'Shared House'. Dette er mer som et kollektiv enn et hostell og det stilles derfor visse krav til beboerne; som at du lager din egen mat og rydder og vasker opp etter deg. Her vil du møte andre deltakere fra Norge, men også andre deler av verden. Denne boformen er både sosial og rimelig, og mange av deltakerne velger å fortsette å bo i Shared Houses under hele oppholdet.

Vår partner bruker flere forskjellige Shared House og du vil få bekreftet hvilken du blir plassert i nærmere avreise. De fleste bor i delte rom med 4 eller 5 andre. Det er noen få enkeltrom og dobbeltrom som du også kan ønske deg mot merkostnad, men merk at du ofte må søke om disse god tid i forkant. Vi sjekker med deg etter påmelding om dette er noe du ønsker.

Husleien i Tokyo er blant de dyreste i verden og du må forvente å betale ca. 30% mer dersom du ønsker å bo i en leilighet, fremfor i våre Shared Houses. Har du lyst til å utforske Japan utover Tokyo, gir vi deg hjelp til å finne bolig her.

Farm Placement

På vårt All Set Farm Placement-program, får du kost og losji mot et fast trekk i din månedslønn. Det kommer an på hvilken gård du blir plassert på, men det er mest vanlig å bo enten på selve gården med bonden på såkalte 'tatami-rooms' eller på egne 'Farm Staff Houses'. Enten står arbeidsgiver for tilbereding av maten, eller så får du matvarene til å forberede egne måltider.

Ryokan Hotel Placement

På vårt All Set Ryokan Placement-program, bor du enten på enkeltrom eller i sovesal på et 'Staff House' i nærheten av hotellet du jobber på. Tilbys du kost og losji på din arbeidsplass, vil kostnaden bli trukket fra din månedlige lønn.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Språkkurs

For deg som skal bo og jobbe i Japan er et språkkurs uvurdelig. De færreste snakker engelsk i Japan så for å forstå og gjøre deg forstått er du nødt til å lære deg språket. Snakker du ikke noe japansk fra før anbefaler vi at du lærer deg litt før du reiser, selv om du velger vår program med 4 uker med språkkurs inkludert.

Språkkurset begynner mandagen etter du har ankommet, til faste oppstartsdatoer, og vil komme godt med når du skal begynne å søke jobber. Selv om det finnes jobber i Japan som ikke krever at du snakker japansk, vil det bli mye lettere for deg å finne en jobb, samtidig som du vil få mye mer ut av oppholdet ditt med litt japansk i ryggsekken.

Snakker du allerede japansk fra før, kan du velge pakken uten språkundervisning.

Avhengig av hvilket nivå du ligger på, er det mellom 12-20 elever i hver klasse. Det er lagt opp til et undervisningsopplegg med 20 timer i uken, mandag - fredag. En skoletime varer i ca. 50 minutter.

Startdatoer for språkkurs i 2023 er:

 • 10th of January, 2023 (Conversation Course or Intensive Course)
 • 6th of March, 2023 (Practical Course for Beginners)
 • 3rd of April, 2023 (Conversation Course or Intensive Course)
 • 5th of June, 2023 (Practical Course for Beginners)
 • 3rd of July, 2023 (Conversation Course or Intensive Course)
 • 4th of September, 2023 (Practical Course for Beginners)
 • 2nd of October, 2023 (Conversation Course or Intensive Course)
 • 27th of November, 2023 (Practical Course for Beginners)

Det er veldig viktig at du tar undervisningen seriøst for å bedre forutsetningene dine for å finne arbeid ved kursets slutt.

Snakker du allerede litt japansk fra før, vil du kunne velge et Intensivkurs på 4 uker - da vil du måtte ta en språktest etter påmelding. Ta kontakt med oss for mer informasjon.

Visum

På dette programmet trenger du et Working Holiday-visum som kun er tilgjengelig for deltakere fra Norge og et fåtall andre nasjoner. Visumet gir deg mulighet til å jobbe i inntil 12 måneder (fra ankomstdato) i Japan med følgende forutsetninger:

Du må selv søke visum og gjør dette ved å avtale personlig time hos den japanske ambassaden i Oslo. Du får selvfølgelig veiledning fra oss i GoXplore om prosessen og vi har gode hjelpedokumenter og videoer som viser hvordan du skal gå frem. Vi anbefaler deg å søke visum minst 6 uker før reisen din. I og med at du må reise inn i Japan senest 3 måneder etter at visum er utstedt, så det er tidligste tidspunkt for visumsøknaden. Det tar fort noen uker å ordne alle dokumenter og bekrefte plass i forkant, så derfor anbefaler vi at du melder deg på ca 4 måneder før tenkt avreise (flybilletter er vanligvis også rimeligere om du har litt god tid). Ikke glem å sjekke visumreglene i andre land du er innom på din reise.
Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Priser

Startdato i 2023 Pris
Standard (uten japanskkurs) 15300
Standard (inkl 4 ukers japanskkurs) 22950
All Set Farm Work (inkl 4 ukers japanskkurs) 25750
All Set Ryokan (inkl 4 ukers japanskkurs) 25750
Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen.

Inkludert i Work & Travel programmene

Ikke Inkludert

Flybillett

Flybillett er ikke inkludert, men vi kan få en av våre samarbeidspartnere til å sende deg et uforpliktende flytilbud på reisen din til Japan om du ønsker dette. Vanligvis koster en tur-retur reise fra Oslo til Tokyo mellom 5000 og 10000 kr avhengig av sesong. Du kan selvfølgelig bestille flybilletten selv, men det er veldig viktig at du ikke bestiller den før du har fått beskjed om at det er nødvendig.

NB! Du trenger ikke lenger å bestille flybillett før du får godkjent visum, men de fleste velger å gjøre dette. Det er derfor veldig viktig at du bestiller en så fleksibelt billett som mulig, i tilfelle du må gjøre en endring i datoene. Du får mer informasjon om prosedyrene for å få godkjent visum etter at du har meldt deg på.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Blogg fra Work & Travel Japan

Les flere reiseblogg og reisebrev fra våre deltakere
Er masse å se og oppleve, og har blitt kjent med mange hyggelige og artige folk, så vi reiser rundt sammen på forskjellige plasser i Tokyo for å utforske litt. Så det er veldig gøy!

Camilla Work & Travel Japan

FAQ

Hvilke type jobber kan jeg få?

Jo mer arbeidserfaring du har og jo mer kjennskap du har til den japanske kulturen og språket, desto større er sannsynligheten for at du får høyere kvalifiserte stillinger med høyere lønn. Vanlige jobber du kan få mens du er i Japan er allikevel stillinger innen serviceindustrien, som på restaurantkjeder, hoteller, barer og på café. Språk-caféer er for mange Japanere en god måte å lære seg å bruke det engelske språket og er derfor et populært sted å jobbe. Andre jobber det er vanlig å få er innen renholdsbransjen, salgsmedarbeider og på fabrikk.

Må jeg snakke flytende japansk?

Nei, du trenger ikke snakke flytende japansk, men det er selvfølgelig en fordel å kunne litt da det er lettere å få seg jobb dersom man behersker språket. Du kan imidlertid få jobber som ikke krever noen særlig språkferdigheter, som på fabrikk og med renhold. Du må imidlertid kunne gjøre deg forstått på engelsk, dersom du ikke snakker japansk.

Hvordan får jeg meg jobb?

Du får før avreise mye informasjon om hvordan du best bør gå frem for å få en jobb. Vår partner i Japan vil dessuten ha en skype-samtale med deg der du får nyttige tips og råd om alt fra japansk kultur til hvordan du bør kle deg på intervju. I tillegg vil ha litt intervjuteknikk med deg. Du vil dessuten få en time hos en japansk arbeidsformidler - vår kontaktperson i Japan reiser hit sammen med deg - som har tilgang på en database med utlyste stillinger. Ledige stillinger blir dessuten gjort tilgjengelig for deltakere på programmet i tillegg til at du kan få hjelp på vår partners kontor i Tokyo.

På All Set programmet vil det bli satt opp et Skype-møte med vår partner før du ankommer Japan, slik at de kan bli litt bedre kjent med deg, samt høre hvilke ønsker og tanker du eventuelt har til oppholdet ditt. Deretter vil det bli avtalt intervjuer med mulige arbeidsgivere - det er sjelden deltaker trenger mer enn 1-2 intervjuer før jobb bekreftes. Deretter kan vi begynne å planlegge ditt neste eventyr i Japan!

Må jeg begynne å jobbe med en gang?

Nei, det trenger du ikke. Faktisk bestemmer du helt selv om du ønsker å jobbe i det hele tatt! Det er det kun økonomien din som bestemmer. Jobbveiledningen skjer en gang i uken og det blir gjort ukentlige avtaler hos arbeidsformidler for deltakere. Det betyr at du velger selv når du ønsker å sette i gang jobbsøkeprosessen.

Er det dyrt å bo i Tokyo?

Dersom du fortsetter å bo på det samme 'Shared House' du kommer til å tilbringe dine første netter i Japan, vil en seng på en sovesal koste deg rundt 40 000 Yen per måned (ca. NOK 3 000,-). Er du dessuten flink til å holde restaurantbesøkene til et minimum ved å lage egen mat, kan du klare deg på et budsjett på rundt 30 000 Yen i måneden på mat. I tillegg trenger du mest sannsynlig en pendlerbillett, da du mest sannsynlig må ta kollektivt til/fra jobb - og på dette kan du regne med å bruke et sted mellom 7 000 - 10 000 Yen per måned.

Tokyo er på ingen måte en "billig" by å bo i, i motsetning til mange andre asiatiske land, så det kan være lurt å være nokså bevisst på forbruket sitt, kanskje spesielt i starten, slik at du får en idé av over hvor mye ting koster og kan justere forbruket ditt etter hvor mye du tjener.

Hvor mye penger må jeg ha med på turen?

Vi anbefaler at du har med deg nok penger på turen til å dekke deg i ca. 2 måneder uten arbeid. En sum på ca. 27.000 NOK vil være et godt utgangspunkt. Husk at jo mer penger du har med deg, desto større frihet har du økonomisk. Japan er et fantastisk og unikt land som har mye å by på i form av aktiviteter, men aktiviteter koster naturligvis penger! Da det er slik i Japan at du ofte ikke får lønn før den andre måneden i arbeid, er det lurt å ha litt ekstra i bakhånd.

Hvor mye kan jeg regne med å tjene?

Ved å jobbe i Tokyo, kan du forvente å tjene et sted mellom 1000 - 15000 Yen i timen. I tillegg må du regne med å betale ca. 21 % skatt. Jobber du deltid, ca. 28 timers uker, vil du kunne tjene et sted mellom 95.000 - 130.000 Yen (ca. NOK 6.000 - 9.000,-). 40 timers uker kan gi en lønn ett sted mellom 130.000 - 200.000 Yen (ca. NOK 9.000 - 15.000,-).

For All Set programmet ligger lønnen noe lavere (ca. 20%), men det er i tillegg rimeligere levekostnader, versus livet i Tokyo.

Hvor skal jeg bo?

Du kommer til å starte oppholdet ditt på et såkalt 'Shared House' i Tokyo. Dette er som et kollektiv der du deler rom som kjøkken, stue og bad med andre deltakere av programmet. Da dette ikke er et hostell, er det forventet at du rydder og vasker opp etter deg, men det hele tiden ansatte i nærheten som tildeler oppgaver etter behov - som å ta ut søppel og holde eget rom ryddig og rent. Renholdspersonale har hovedansvaret for å holde fellesarealene rene.
Det er, som med ethvert kollektiv, husregler som må følges og som det forventes at alle respekterer.

Det er mulig å utvide oppholdet, med forbehold om at det er ledig kapasitet. De fleste velger å fortsette å bo i disse husene, da dette både er sosialt og rimelig. Du er fri til å finne egen bolig, men da det er svært dyrt å bo alene spesielt i Tokyo, er et Shared House ofte den rimeligste løsningen.

Er det lov med overnattingsbesøk på dette Shared House?

Nei, kun personer som har en leiekontrakt kan overnatte der. Dessverre kan derfor ikke familie eller venner hjemmefra overnatte der sammen med deg.

Må jeg ha reiseforsikring?

Ja. Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb og reise i utlandet.

Kan jeg kombinere jobb med språkkurs?

Ja, det er mulig! Du kan fint kombinere språkkurs med deltidsarbeid, da leksjonene på den formelle språkskolen varer i 4 x 50 minutter, mandag til fredag.

Kan jeg jobbe deltid?

Ja, du kan velge om du ønsker å jobbe deltid eller fulltid. Det er ingen restriksjoner på hvor mye/lite du ønsker å arbeide.

Kan jeg reise ut av Japan for så å komme tilbake innenfor visumets gyldighet?

Det vil være mulig, men har du planer om å reise inn og ut av Japan på dette visumet anbefaler jeg at du leser om reglene i den forbindelse på japanske myndigheters nettside for foreign nationals her.

Må jeg være i Japan et helt år?

Selv om visumet tillater deg å være i Japan opptil et år, betyr ikke det at du må være der et helt år. Du kan reise hjem når du selv vil, men det kan være verdt å huske på at dette er et visum du kun får en gang i løpet av livet!

Hva er egentlig National Japanese Health Insurance, og er dette noe jeg må ha?

National Japanese Health Insurance er en forsikring som dekker medisinske kostnader når du er i Japan opp til en viss grense, og for enkelte behandlinger. Denne forsikringen er nå blitt obligatorisk for alle våre deltakere. Den dekker kun 70% av kostnaden for skaden, som er grunnen til at vi anbefaler på det sterkeste at du også tegner en reiseforsikring i tillegg som vil dekke deg når uhellet er ute. Dette koster rundt 1500JPY i måneden, men avhenger av området du bor i.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Hjem » Land » Japan » Work & Travel Japan

Siste nyhet: Få 2022 prisene i 2023!