Ecuador

Ecuador har uten tvil noe for alle! Kyst med surfing, kalde drinker og sene kvelder. Høylandet med gårds liv og lokale markeder og regnskogen med tropisk natur og eksotisk dyreliv. Sist men ikke minst, Galapagosøyene med et dyreliv du aldri har opplevd maken til! Trenger vi si mer?

Covid status

Ingen innreisekrav ifm covid.

  • 2. Explore Ecuador
  • 1. Encounter Ecuador
  • 4.
  • 6.
  • 5.
  • 3.
  • 4.
  • Snart lanserar vi volontärresor till Ecuador.... Stay Tuned. :)
  • Camilla uppdaterar från Galapagos.

Fakta om Ecuador

Offisielt navn: República del Ecuador

Hovedstad: Quito

Folketall: ca. 15,7 millioner

Religion: Katolikk (80,44%), Protestant (11,30%), Ateist (7,94%), Annet (8%).

Valuta: Amerikanske dollar (USD)

Styresett: Republikk

Størrelse: 276 840 km²

Språk: Det offisielle språket er Spansk

Klima: Ecuador ligger nært ekvator, og det er derfor veldig små variasjoner i klima, men Ecuadors mange forskjellige typer landskap medfører også mange forskjellige typer vær. På sørkysten er klimaet kjølig, og det faller kun små mengder med regn. På nordkysten er det varmere, omkring 30° hele året rundt, og det fører til en del regn, hele 2000 mm om året. I fjellregionene ligger temperaturen på 13° i gjennomsnitt, mens det i dalen mellom de to Andes-høyderyggene er vår-aktig og 24° hele året. I det store jungelområde mod øst er det alltid varmt og regnfullt.

Strøm/telefon: 110/120 V, stikkontakt type A og B, adapter trengs for norske stikkontakter.

Kredittkort: Kredittkort kan brukes i de større byene, også for å ta ut penger i minibanker. Utenfor større byer kan det imidlertid være vanskelig å finne banker eller hotell som aksepterer kredittkort. Kredittkortsvindel er et betydelig problem i Ecuador. Vis aktsomhet ved uttak i minibanker og ikke slipp kortet av syne ved betaling i restauranter og barer. Det anbefales å ta ut penger i bankens åpningstid, også ved bruk av minibank.

Kriminalitet: Kriminaliteten som rammer turister er vanligvis pengemotivert, i form av tyveri og væpnet ran. Hendelser skjer både på dag- og kveldstid. Reisende oppfordres til å ta fornuftige forholdsregler og spesielt vise aktsomhet i valg av bosted og hvor man ferdes. De fattige bydelene i utkanten av de store byene kan være farlige og bør unngås til enhver tid av døgnet dersom en ikke er sammen med lokale personer som en har full tillit til. Bagasje bør holdes under nøye oppsyn på flyplasser, busstasjoner etc.

Nødtelefon:

Emergency: 911

Fire-Dept: 102

Police: 101

Tidsforskjell til Norge: 6 timer etter Norge vintertid, 7 timer etter sommertid.

Norsk ambassade:

(Den norske ambassaden i Ecuador ligger i Chile)

Ambassadør: Hege Araldsen

By: Santiago De Chile

Tel: +56 2 234 2888

E-post: emb.santiago@mfa.no

Internett: http://www.noruega.cl

Åpningstider: ma-fre 09.00-12.00

Kilde: www.landsider.no

Velg et program i Ecuador

Ring eller send SMS

Hjem » Land » Ecuador

Sofia J bestilte Frivillig Sør-Afrika. Noe for deg?!