Over 30 og reiselysten?

Vi har laget en oversikt med noen av programmene som passer ekstra godt for de som ikke nødvendigvis er mellom 18-25 år, men som allikevel vil oppleve noe helt nytt og annerledes! Det er ingen øvrig aldersgrense på våre frivillighetsprogrammer og vi har dessuten gruppereiser og rundturer dersom man vil ha en variert og opplevelsesrik tur.

Vi i GoXplore har siden 2001 spesialisert oss på frivillig arbeid og opererer i både Afrika, Asia Australia og Amerika. Det er plenty å velge mellom. Det gjelder bare å bestemme seg for hvilket land og hva du vil jobbe med. Vi vet selv hvor vanskelig det kan være å velge og hjelper deg å finne det programmet som passer best for deg!


Hvis du vil forbedre spansken, lære salsa og oppleve en spennende og fargerik kultur, kan Cuba være midt i blinken for deg.Begynn på språkkurs i eksotiske Havanna, der du kan bo hjemme hos en Cubansk familie i et såkalt Casa Particulares. Lær mer om kulturen, språket og delta på dansekurs - det passer både for nybegynnere og drevne dansere med rytme!


Hvis det er Afrika og ville dyr som frister, kan du jobbe med å rehabilitere ville dyr som leoparder, løver og bavianer i Namibia. I Sør-Afrika kan du jobbe på et senter der de hjelper unge nesehorn. Disse dyrene har blitt foreldreløse etter at moren ble drept av krypskyttere. Den økende ulovlige jakten truer nesehornrasen og traumatiserer de unge som ikke klarer seg på egenhånd uten hjelp. I likhet med de andre frivillige prosjektene med dyr, er målet alltid å slippe de som er friske nok tilbake i naturen slik at de kan få leve et fullt liv. Det samme gjelder for neshornene. De er mer tilpasningsdyktige enn andre dyr og klarer overgangen til det fri bedre enn f.eks. løver ettersom de ikke er avhengig av mennesker for å finne mat.

Du kan også jobbe på reservatet Welgevonden Navnet betyr "well found reserve". Her jobber de for å opprettholde mangfoldet blant dyrene, hjelpe de som blir syke og jobbe for å forhindre krypskyting. Mange dyr utenfor reservater blir drept av bønder eller trofejakt. Derfor er det så viktig å bevare disse nasjonalparkene. Det er variert og aktivt arbeid. Welgevonden er ikke en ferie, men en opplevelse for livet! Du får mulighet til å se "the Big five" med løver, bøffler, elefant, nesehorn og leopard.


Østover finnes det også en rekke fantastiske turer. I Bali kan du blant annet jobbe som frivillig med barn eller byggeprosjekter for å bygge opp lokalmiljøet. Det er også mulig å jobbe med skilpadder, ved at man kartlegger artene for senere å hjelpe nyklekkede skilpadde unger med å komme seg trygt ut i vannet.

Det samme kan du gjøre på eventyrlige Sri Lanka. På skilpaddeprosjektet bor du rett på stranda. Arbeid består blant annet av å samle inn egg, grave dem trygt ned i klekkeriet, mate skilpaddene som blir rehabilitert på senteret, rydde stranden jevnlig og være med på å slippe ut de som er klare for havet på egenhånd. Kanskje vil du kombinere prosjektet med en ekstra uke med yoga eller med elefanter? Ellers kan gruppereisen være en flott måte å oppleve landet på en unik og miljøbevisst måte.

Til sist vil vi gjerne anbefale Nepal. I tillegg til frivillig arbeid, kan du også reise på vår skreddersydde rundreise. Her får du lære om den flotte kulturen og besøke buddhistiske templer. På lik linje med gruppereisen til Sri Lanka er dette et øko-prosjekt, som vil si at vi strekker oss for å være så miljøvennlig som mulig. Dere besøker nasjonalparker, landsbyer og får en rekke vakre naturopplevelser.

Ring eller send SMS

Hjem » Over 30 og reiselysten?

Siste nyhet: Unike muligheter for deg som er glad i hest!