Frivillig arbeid

Vi samarbeider med lokale organisasjoner over hele verden for å sørge for at din innsats vil gjøre forskjell for lokalsamfunnet. Velg hva slags frivillig arbeid i utlandet passer deg best - med barn, dyr, miljøvern, helse og så mye mer! Sjekk ut noen av de anbefalte prosjekter nedenfor, eller les mer om alle muligheter enda litt lenger ned.

Vis meg Frivillig arbeid +

Les mer om Frivillig arbeid

Å reise til utlandet for å jobbe som frivillig innebærer en reise hvor du jobber for å forbedre forholdene på prosjektet du velger, setter deg inn i en ny kultur, lærer mye om den og deg selv, og ikke minst får nye venner fra over hele verden og en opplevelse for livet! På prosjektet du skal jobbe på vil du få hjelp og veiledning av våre lokale koordinatorer og du vil bli ønsket velkommen inn i lokalsamfunnet, og bli en del av det. Dette betyr at du kommer til å bo, spise og følge lokalsamfunnets levemåte. Dette skiller seg derfor markant fra en vanlig ferietur og gir en form for kulturutveksling som både du og de du møter vil dra nytte av.

Du jobber ikke hver dag og heller ikke fulle dager hver dag, noe som betyr at du er i stand til å reise rundt og oppleve nærområdet når du har fri. Det at du reiser rundt og opplever landet du besøker, gjør at du også bidrar ved å legge igjen ekstra økonomisk støtte gjennom turisme.

GoXplore samarbeider med lokale prosjekter over hele verden og jobber kontinuerlig med å finne nye, gode og lokale prosjekter vi kan samarbeide med. Akkurat nå har vi prosjekter i:

Frivillig arbeid i utlandet

Hvem kan reise?

Det viktigste er at du har et åpent sinn, er tilpasningsdyktig og respekter dine medmennesker og deres kultur og tradisjoner. Er du denne personen kommer du garantert til å få ditt livs opplevelse! Mange prosjekter krever ingen spesiell faglig bakgrunn, men på andre vil det være nødvendig å vise til erfaring som vil hjelpe prosjektet. Vi har mange prosjekter over hele verden innenfor forskjellige områder og er temmelig sikre på at vi kan finne et som passer for akkurat deg. Å jobbe som frivillig kan også være en del av utdannelse (praksis eller oppgave) eller jobb.

Du må ha fylt 18 år på de aller fleste av våre programmer og må kunne vise til politiattest for å kunne jobbe som frivillig. Er du usikker på hva som kan passe for deg er det bare å ta kontakt med oss!

Betale for å jobbe frivillig?

Det kan kanskje virke underlig at du betaler penger for å jobbe som frivillig, men uten privat finansiering hadde ikke de fleste av våre prosjekter eksistert i dag. Det er kostbart å drive et frivillig prosjekt og prosjektene har ofte svært begrensede midler til rådighet. Ved å betale for reisen og oppholdet ditt selv, bidrar du som frivillig til at prosjektene og lokalsamfunnet har mulighet til å utvikle seg ved for eksempel ansettelse av lokale mennesker for å skape arbeidsplasser. En del av programkostnaden går direkte til prosjektet, som er med på å dekke kostnader som nye senger for barnehjemsbarna, utstyr til skolene, medisinsk utstyr og mye mer.

Vi i GoXplore hjelper deg med å realisere drømmen om å jobbe som frivillig, noe som også medfører en ekstra kostnad for hjelpen vi gir deg underveis. Du betaler for at prosjektet kan opprettholdes og for at vi hjelper deg ut på et organisert, spennende og uforglemmelig frivillig eventyr!

Hva betaler du for?

Vi i GoXplore syns det er viktig at du som frivillig vet hvor pengene går og ønsker derfor å liste opp noen av punktene.

Kost, losji & transport

Absolutt største delen av programprisen dekker dine kostnader for kost, losji og transport i landet du reiser til! Hvis du ikke hadde betalt for dette, hadde prosjektet rett og slett ikke kunne ta imot frivillige.

Midler til prosjekter

En del av det du betaler går direkte til vår lokale samarbeidspartner i det landet du jobber som frivillig i. De fordeler dette til enhver tid til de prosjektene som trenger hjelp med å forbedre standarden (barnehjem, skoler, boliger, etc.), til å betale skolepenger, til medisinsk utstyr og mye mer.

Frivillige prosjekter

For at du skal få en best mulig start på oppholdet holder lokal samarbeidspartner et introduksjon- og velkomstmøte i løpet av dine første dager på programmet. På noen programmer får du også være med på en hel introduksjonsuke. På den måten vet du hva som skjer den første dagen på prosjektet, hvilke regler som må følges underveis og ellers andre ting som er viktig å vite under oppholdet. Ikke minst får du muligheten til å bli kjent med andre frivillige. Det vil være en koordinator på plass som jobber på vår partners kontor, som kan hjelpe deg underveis dersom det skulle dukke opp problemer. Du vil også få et nødnummer som du kan ringe til 24 timer i døgnet i tilfelle noe skulle skje. På de fleste prosjektene vil både mat og overnatting være inkludert i programprisen.

Personlig service

Alle i GoXplore har selv vært ute i verden og gjort lignende turer som den du står overfor. Vi kan derfor gi deg gode tips og råd om alt fra prosjekter, vaksiner, lommepenger, attraksjoner til transport. Vi gir deg personlig veiledning før, under og etter turen og du bestemmer selv hvor tett kontakt du ønsker å ha med oss. Vi kontakter alle reisende i god tid før avreise for å passe på at alt er klappet og klart før turen.

Frivillig arbeid i Nepal


Vi holder jevnlige informasjonsmøter i Oslo og kommer til Bergen og Trondheim to ganger i året for å fortelle om våre programmer. Er du i Oslo tar vi gjerne også i mot deg for et personlig møte på vårt kontor dersom du ønsker å få mer informasjon og snakke med oss personlig.

Administrasjon

Før du reiser på ditt livs eventyr må alle dokumenter, flyreisen, visum, transport, overnatting, mat osv. være organisert. Vi passer på at alt dette er i orden, og at du er så forberedt som mulig før avreise. På de fleste programmer sender vi deg detaljert informasjon om prosjektet du skal jobbe på slik at du kan forberede deg på opplevelsene du har i vente.

Uforglemmelig opplevelse

Selvfølgelig betaler du også for en opplevelse! Vi gjør det mulig for deg å skape fantastiske minner, møte mange hyggelige mennesker og få ditt livs opplevelse som frivillig.

Hvorfor jobbe som frivillig hos oss?

Vi i GoXplore har selv god reiseerfaring og vet dermed hvilke følelser, tanker og opplevelser våre frivillige står overfor. Vi ønsker derfor å bruke vår personlige erfaring til å gi deg god service, tips og veiledning gjennom hele prosessen. GoXplore er Skandinavias største spesialist på å kombinere jobb og reise rundt om i verden. Vi ønsker å tilby våre kunder god service, sikkerhet, og et personlig engasjement.

Uansett hvilket prosjekt du velger å reise på så hjelper vi deg med alt du trenger å vite og organisere i forkant, slik som visumsøknad og flyreisen. Vi gir våre kunder trygghet gjennom veiledning fra våre GoXplore ansatte, vårt forsikringsselskap og lokale koordinatorer!

Vi er et flott team på kontoret i Oslo, som alle ønsker at du skal få en så fantastisk reise som mulig. Vi svarer gjerne på alle mulige og umulige spørsmål! Hvis du har noe du lurer på så håper vi at du tar kontakt med oss!

Personlige fordeler med å jobbe som frivillig

Formålet med din frivillighetsreise er å gi deg mulighet til å komme hjem med kunnskap og innsikt i en annen kultur, med nye bekjentskaper og med minner for livet.

Internasjonale relasjoner

Noe vi GoXplore jobber for er å redusere de kulturelle barrierene som finnes i verden. Vi tror at å reise som frivillig skaper en forståelse for andre kulturer, som kan være med på å minimere disse barrierene. En frivillig reise i utlandet er ikke bare en hjelpende hånd til mennesker som trenger hjelp, men den gir også en forståelse for andre kulturer og tradisjoner. Du opplever verden på en helt annen måte enn som vanlig turist og kommer garantert hjem med mange "Aha-opplevelser"!

Dine penger hjelper

Deler av pengene du bruker på frivillighetsreisen går til prosjektet, og disse pengene vil være til stor hjelp! I motsetning til å "bare" donere penger til en organisasjon, hvor du aldri ser hvor pengene går eller hvilken nytte de har, vil du med egne øyne se at den hjelpen man gir virkelig hjelper og blir satt utrolig pris på av de som mottar den.

Forbedre din CV

Det at du har valgt å bruke din tid og dine penger på å jobbe som frivillig vil automatisk være med på å skille din CV fra alle de andre i mengden. Vi vet av erfaring at arbeidsgivere ser positivt på mennesker som tar utfordringer og viser at de ikke er redd for å jobbe hardt.

Forbedre dine språkkunnskaper

Hvordan likte du språkundervisning på skolen? Enten du har god eller dårlig karakter i språk vil en slik reise være med på å forbedre dine språkkunnskaper. Vi kan garantere at det du lærte på skolen kommer tilbake når du må praktisere det "live". Du skal jobbe med lokalbefolkning og internasjonale frivillige så du kommer derfor til å måtte praktisere språket i løpet av prosjektoppholdet. På de aller fleste prosjektene er det engelsk man snakker, men vi har også frivillige prosjekter i spansktalende land for de som ønsker å lære spansk!

Utvikle deg som person

Det å jobbe som frivillig krever at du er fleksibel, tilpasningsdyktig og elsker mennesker og dyr. Du vil komme i situasjoner hvor du må stige ut av komfortsonen og teste dine personlige grenser, noe som vil være med på å utvikle deg som person.

Venner for livet

Du vil møte flotte likesinnede mennesker på reisen, som du vil få et nært forhold og vennskap til! Det kan være både med lokalbefolkningen og med andre frivillige, men det båndet som er skapt mellom dere er spesielt og noe som aldri vil forsvinne. Du vil få venner for livet!

Spørsmål eller annet?

Ring eller send SMS

Hjem » Programtyper » Frivillig arbeid

Sofia J bestilte Frivillig Sør-Afrika. Noe for deg?!