Madagaskar

Øst for Mosambik ligger denne mystiske og spennende øya som er kjent for sitt bisarre dyreliv, dramatiske landskap og unike økosystem. Spesielt er Madagaskar kjent for den berømte Lemuren. Dette interessante dyret kan man oppleve og studere på nært hold på vårt Wildlife prosjekt i Madagaskar.

  • 6. Renovation project Madagascar
  • 3. Teaching Madagascar
  • 4. Lemur project Madagascar
  • 1. Lemur
  • 7. Lemur
  • 5. Madagascar sunset

Fakta om Madagaskar

Offisiselt navn: République de Madagascar/Repoblikan'i Madagasikara – Republikken Madagaskar

Hovedstad: Antananarivo (også bare kalt Tana, ligger midt inne i landet ca. 1300 moh. )

Større byer: Antananarivo (ca. 2 mill. innbyggere), Antsirabe, Toamasina, Mahajanga, Tulear

Beliggenhet: Madagascar er en øy i det indiske hav, øst for Mosambik.

Folketall: Det er ca. 26 millioner boende på Madagascar

Nasjonalitet: Madagasser, gasser

Etniske grupper:Befolkningen er fordelt på 18 etniske grupper, er av blandet indonesisk og afrikansk opprinnelse. Det er også arabiske, indiske og europeiske innslag. 30 prosent av befolkningen bor i byer. De største folkegruppene er merina, med omtrent 3 millioner medlemmer, og betsileo med omtrent 2 millioner medlemmer. Langs vestkysten finner vi sakalava.

Religion: Tradisjonell trosretning 52%, kristne 41%, muslimer 7%

Nasjonaldag: 26.Juni

Valuta: Madagassisk ariary (MGA)

Myntenhet og kredittkort

Myntenheten er Ariary (MGA). Kun større hoteller og shoppingsenter i Antananarivo aksepterer kredittkort. Det kan trekkes på kredittkort i banker og minibanker i de største byene og på turiststeder som Nosy Be (nord-vest) og Ile St. Marie. Det mest utbredte kredittkortet er VISA. Kun et mindretall banker aksepterer Mastercard. Det er ingen øvre grense for innføring av valuta, men må oppgis ved innreise som ledd i kontrollen med det svarte marked. Det gjøres oppmerksom på at svært mange fremdeles oppgir priser i den tidligere valutaen Madagassisk Franc (FMG). Bytteforholdet er 5 FMG = 1 MGA.

Det lønner seg å ha med cash fra Norge og EURO (ikke høyere enn 100 Euro-seddler)

Styresett: Madagaskar er en presidentstyrt republikk, og landets statsminister leder både regjeringen og parlamentet som har to kamre.

Størrelse: 587.000 km2

Språk: Fransk (offisiell), malagassisk (offisiell), engelsk

Klima: Madagaskars klima varierer veldig etter hvor du befinner deg i landet. Nord er kjent som varmt og tropisk, øst som vått, vest som varmt og fuktig og sør har sitt tørre klima.

Det er to årstider på Madagaskar, en varm og regnfull fra november til april, mens en kjøligere og tørr periode varer fra mai til oktober. Vindene kommer stort sett fra sørøst, og sykloner kan opptre av og til.

Madagaskar er et værutsatt land, og voldsomme uvær feier ofte over øya i regntiden, som varer fra desember til april. Regntiden innebærer også store mengder regn.

Strøm/telefon: 220 volt. Stikkontakt som i Norge.

Mobiltelefonnettet er fortsatt under utbygging, og enkelte områder befinner seg fremdeles uten dekning.. Man bør undersøke på forhånd med sin mobilleverandør om mobilabonnementet kan brukes til "roaming" på Madagaskar. Et alternativ er å kjøpe et kontantkort-abonnement av en lokal leverandør. Det finnes internettkafeer i de fleste større byer og turiststeder.

Kredittkort: Det mest utbredte kredittkortet er VISA. Kun et mindretall banker aksepterer Mastercard.

Åpningstider butikk: Butikker: Fra 09.00/10.00 til 18.00/19.00. (også lørdager)
Supermarkeder: Fra 09.00 til 19.30 (alle hverdager), søndag 09.00 til 13.00.
Bank: fra 08.00 til 15.30 – stengt lørdag/søndag
Kontorer og butikker er ofte stengt midt på dagen (12.00 – 14.00).

Kriminalitet: Ta normale forholdsregler, spesielt på kveldene når det har blitt mørkt.

Situasjonen på feriestedet Nosy Be er noe bedret den siste tiden, men reisende bør som på ethvert turistmål utvise ytterste aktsomhet. Det bes om å følge følgende anbefalinger for ethvert turistmål:

Det er anbefalt at reisende til Madagaskar registrerer seg på www.reiseregistrering.no, og de oppfordres til å ta kontakt med ambassadeseksjonen i Antananarivo, evt. ambassaden i Pretoria før planlagt utreise. Besøkende bør utvise aktsomhet, holde seg godt informert og lytte til råd fra lokale myndigheter og befolkningen.

Det er registrert økende og delvis grovere kriminalitet i landet, særlig i de større byene. Generell aktsomhet bør utvises, spesielt etter mørkets frembrudd. Lommetyverier forekommer hyppig. Det bør for øvrig utvises særlig aktsomhet i områder som er hyppig besøkt av turister. Reisende oppfordres til å holde seg unna større forsamlinger og demonstrasjoner.

Både veistandarden og bilparkens standard er generelt dårlig på Madagaskar. Det oppfordres til å utvise stor forsiktighet i trafikken, både for kjørende og fotgjengere. Bilkjøring etter mørkets frembrudd bør unngås.

Generelle forholdsregler ved reiser til Madagaskar:

Nødtelefon: Politi: 17 eller 22 227 35
Brann/ulykke: 118

Tidsforskjell til Norge: +1 time (sommertid) +2 timer (vintertid).

Sommer: + 1 time
Vinter: + 2 timer

Norsk ambassade

Ansvarlig ambassade: Sør-Afrika

By: Pretoria

Ambassadør: Trine Skymoen

Tel: +27 123643700 / 23952600

Internett: http://www.norway.org.za

E-post: emb.pretoria@mfa.no

Åpningstider: 0830-1600 mandag-fredag

I nødssituasjoner utenfor ambassadens arbeidstid (08.00-15.30 lokal tid) kan Utenriksdepartementets operative senter kontaktes på telefon + 47 23 95 13 00.

Norsk Misjonsselskap har også en web-side: http://www.nms.no, hvor en kan finne informasjon om Madagaskar.

I Norge :
Madagaskars generalkonsulat
Parkalleen 3B (Hauges gt. 36)
3019 Drammen
Telefon: 32 89 30 60
Mobil: 909 111 77
e-post: malagasy@online.no

Kilde: www.landsider.no

Velg et program i Madagaskar

Ring eller send SMS

Hjem » Land » Madagaskar

Siste nyhet: Unike muligheter for deg som er glad i hest!