1. Jobb og reis i Australia 2. 3. 4. 5. 6.

Jobb & Reis i Australia

Jobb, reis og bo med oppholds- og arbeidsvisum i Australia i inntil ett år! Du får frihet til å jobbe og reise rundt som du selv ønsker. Kombiner dette med for eksempel en jorda-rundt-reise for en opplevelse du aldri vil glemme!

Les mer

Work & Travel Australia

COVID STATUS

Stengt

Legg inn navn og e-post adresse for å bli varslet ved gjenåpning.

Jobb, reis og bo med oppholds- og arbeidsvisum i Australia i inntil ett år! Du får friheten til å jobbe og reise rundt som du selv ønsker. Dette kan du kombinere med for eksempel en jorda-rundt-reise!

Ved å jobbe og reise i Australia får du en mulighet til å oppleve dette landet på en helt unik måte. Vi garanterer en opplevelse du aldri vil glemme!

Work & Travel-programmet gir deg medlemskap hos en arbeidsformidler som finner skreddersydde jobber for reisende. Her får du din egen personlige jobbkonsulent. Dette medlemskapet får du kun hvis du reiser gjennom Work & Travel Company.

Vi har hovedkontor i Sydney og et kontor i Melbourne, samt et stort nettverk over hele landet. Gjennom vår serviceorganisasjon i Australia vil vi alltid være tilgjengelige for å hjelpe deg underveis. Vår service og din trygghet behøver ikke koste deg mer enn om du drar på egen hånd.

Hvem kan delta?

Hvilket program i Australia passer deg?

Vi har 4 forskjellige programmer i Australia der du kan jobbe. Detaljer om de forskjellige finner du på programsidene, men for å gjøre det litt enklere har vi satt opp denne oversiktstabellen. Klikk deg gjerne inn på de forskjellige for å lese mer.

Program Jobbgaranti Hjelp med jobb under reisen Bosted klart før avreise Hjelp med bosted under reisen Minimumslengde
Work & Travel Valgfritt
All Set - Hospitality 6 måneder
All Set - Internship 3 måneder
Farm & Travel 3-4 måneder
Noen raske fakta om Work & Travel Australia
Passer for18 - 30 år
KvalifikasjonerIngen
LengdeOpptil 1 år
AnkomstplassSydney og Melbourne
Betalt arbeidJa
Burde bestillesMinst 2-3 måneder før ønsket avreise
Work & TravelSurfingBetalt arbeid
Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Vil først og fremst i ros til både kontoret i Sydned og Melbourne. De er lette å få tak i og bryr seg virkelig om backpackerne som reiser gjennom "Work & Travel". Takk for de unike og uforglemmelige 6 månedne Down Under!

Ingeborg // Work & Travel Australia

Jobb

Som deltaker på vårt Work & Travel Australia-program blir du medlem i Work & Travel Companys egen arbeidsformidling; Work & Travel Company-jobbservice. Dette er det største jobbformidlingskontoret i Australia, og vi er de eneste i Norge som har avtale med dem.

Work & Travel Company har hjulpet tusenvis av reisende med å finne jobb. De samarbeider med arbeidsgivere over hele Australia. Hovedvekten ligger på jobber i Sydney og omegn, men de har også kontakt med resorter langs hele kysten fra Melbourne til Cairns. Det er blant annet jobber på restauranter, kafeer og lager i andre byer og den ultimate Outback-opplevelse; jobb på Ayers Rock Resort, midt i landet!

Vår jobbservice jobber kontinuerlig med å skaffe våre deltakere arbeid. Kontoret formidler minst 300 jobber i måneden og totalt over 7000 jobber i året. Mulighetene er mange. Legg merke til at det er mange av jobbene som er såkalte "casual" jobber. Det vil si at det kan hende du jobber et par dager i uken, eller at du har to vakter i forbindelse med et arrangement.

I Australia som alle andre steder kreves det egeninnsats for å faktisk få jobb. Arbeidsgivere ønsker seg i hovedsak entusiastiske arbeidstakere som ikke er redd for å ta i et tak og som tar initiativ. Det er selvfølgelig også mulig å søke jobber på egenhånd, skriv ut CV'er og ta deg en runde - kanskje finner du drømmejobben!

Jobb innenfor serveringsbransjen

Jobber innenfor serveringsbransjen står for om lag en tredjedel av jobbene som formidles gjennom oss, og er med dette den nest største kategorien av jobber som vi formidler. Hvis du har erfaring fra kafé, bar eller restaurant kan du vente deg jobber innenfor denne kategorien også i Australia. Her vil erfaring hjemmefra være en fordel.

Lønnsnivå i Australia

Du kan regne med å tjene fra 23,71 australske dollar i timen. Siden det kan ta tid før du får din første lønning må du ha med tilstrekkelig med penger hjemmefra til å klare deg den første tiden. Vi vil anbefale deg å ta med deg minst 30 000 kroner hvis du skal være borte i et helt år. Lønningene er lavere enn de norske, men prisnivået er også 30% lavere enn i Norge. For eksempel koster en øl rundt 20 norske kroner og en Big Mac meny ca. 35 norske kroner.

Send denne siden til meg som PDF

Reise

Vi anbefaler avreise på tirsdager til Sydney og Melbourne hvor du flyr rett ned til Australia med ankomst torsdag. Du vil få tilgang til en deltakerliste med kontaktdetaljer til de andre som reiser i samme periode som deg før avreise. Dersom du vil ha en stopp på veien til Australia kan du ta kontakt med oss.

Vi anbefaler at du melder deg på minst 2-3 måneder før ønsket avreisedato. Melder du deg på senere enn dette kan vi ikke garantere at vi rekker å organisere reisen din i tide.

Gruppeavganger 2020

I forbindelse med COVID-19 tar ikke programmet i mot deltakere på ubestemt tid

Ankommer du Melbourne i perioden 12. - 15. mars så vil det legges på et lite tillegg siden prisene på overnatting er noe høyere i forbindelse med Grand Prix.

Ønsker du å ankomme Sydney rundt jul og nyttår er siste mulighet for å sjekke inn 25. desember og første mulighet til å sjekke ut 4. januar. Du vil da måtte booke minst 10 netter på Wake Up.

Det vil også lønne seg å booke overnatting på forhånd siden folketallet i Sydney nærmest dobles i løpet av jul og nyttår.

Nå har jeg vært i Australia i 5 uker og har ikke angret et sekund på at jeg dro ned!! Har det helt fantastisk!! Har fått utrolig mange nye venner fra hele verden, mange av de som jeg virkelig kommer til å holde kontakten med i lang tid!!

Solveig // Work & Travel Australia

Hvorfor Work & Travel Australia med GoXplore?

  • Vi har ekslusive avtaler for Norge med egen arbeidsformidler for backpackere i hele Australia!
  • Du får bla. bankkonto, skattenummer, jobbtips, mobilnummer og innføring i sikkerhet på stranden
  • Billig bagasjeoppbevaring på kontoret i Sydney
  • 24 timers døgnåpent nødnummer i Australia
  • Vårt sikkernettsnett i Australia hjelper deg med spørsmål under hele oppholdet
  • Enkelte jobber via tekstmelding!
  • Vi søker visumet for deg!

Boforhold

De fire første nettene bor du på Wake Up Hostel i Sydney eller Europa Melbourne hostell i Melbourne. Hostellet er et svært gunstig utgangspunkt for oppholdet ditt i Australia. Dagene på hostellet er veldig sosiale og mange reiser videre eller flytter sammen med andre deltakere som de har møtt her. Alle som reiser på Work and Travel er der for samme grunn; reise, opplevelser og ikke minst nye bekjentskaper.

Hjelp til å finne et sted å bo i Sydney

Blir du lenge på et sted er det vanlig å leie et hus eller leilighet sammen med andre. Work & Travel-kontoret i Sydney har en boligformidlingsservice (Accomodation Service) som vil komme deg som deltaker på programmet til gode. De samarbeider med mange forskjellige utleiere, og du kan velge mellom alt fra tomme leiligheter til et kollektiv hvor de ser etter én person. De kan ikke garantere at de finner en bolig til deg, men de vil gjøre sitt beste for å hjelpe deg med å finne husly. Det er uansett greit å få tips og råd av kontoret om leiekontrakt og priser etc.

Hva om du vil reise videre?

Etter de fire nettene på hostellet står du helt fritt til å gjøre hva du måtte ønske. Noen velger å reise videre med en gang. Kanskje spleiser dere på en van og kjører oppover østkysten? Eller velger å hoppe på en buss og reise på oppdagelsestur i ørkenlandskapet og ser aboriginernes hellige områder i midten av landet? Valgmulighetene er uendelige!

Over hele Australia finner du vandrehjem/hostel, og du vil motta en oversikt over disse når du ankommer landet. På hostellene rundt i landet møter du reisende fra hele verden som er ute etter annerledes opplevelser på lik linje med deg. Denne boformen preges av en sosial atmosfære og mange gode reisetips utveksles her. Overnatting koster mellom 20 og 40 dollar natten. På Work & Travel Australia-programmet får du et rabattkort som gir deg avslag i prisen på både transport og overnatting.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Visum

På dette programmet trenger du et Working Holiday-visum som kun er tilgjengelig for deltakere fra Norge og et fåtall andre nasjoner. Visumet gir deg mulighet til å jobbe i inntil 12 måneder (fra ankomstdato) i Australia med følgende forutsetninger:

Dersom du har et annet statsborgerskap er det viktig at du tar kontakt slik at vi kan sjekke om dette visumet er tilgjengelig for deg også.

De australske myndighetene anbefaler at du har med deg ca 30 000,- som en slags startkapital når du reiser på dette visumet.

Visum er inkludert i prisen for programmet (med unntak av på Aussie Basic)!

Reiser du på Aussie Basic kan du bestille Forsikring+ som er visum og forsikring i ett! Les mer om det her.

Visum nr 2

Hvis du har jobbet minst tre måneder innenfor visse postsoner på landsbygda i Australia kan du søke om Working Holiday visum for 2. gang. Du må kunne bevise at du har jobbet minst 3 måneder, ellers er kravene for å få visum de samme som for visum nr. 1. Du kan få hjelp av oss til å finne ut om de jobbene du har hatt kvalifiserer til å søke om visum nr. 2.

Priser

Prisene er ikke satt ennå. Ta kontakt for å høre mer om mulighetene neste år.

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen. Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet. Flybillett er ikke inkludert i programprisen, men pleier å koste fra 9000 kroner i lavsesong og fra 12 000 kroner i høysesong, tur/retur. Vi sender deg et flytilbud etter at du er påmeldt.

Inkludert i prisen

Ikke inkludert i prisen

Transport

Deltakerne kjøper selv flybillett og påser at de flyr til nærmeste oppgitte flyplass ved programmet. Du vil bli hentet og fraktet tilbake til flyplassen.

Vi sender deg et uforpliktende flytilbud på reisen din til Australia etter at du har betalt depositumet og fått en bekreftet plass på programmet. Reiser du til programmet som en del av en større reise så kan vi sende deg tilbud for hele reisen.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Blogg fra Work & Travel Australia

Les flere reiseblogg og reisebrev fra våre deltakere
Nå har jeg vært i Australia i 5 uker og har ikke angret et sekund på at jeg dro ned!! Har det helt fantastisk!! Har fått utrolig mange nye venner fra hele verden, mange av de som jeg virkelig kommer til å holde kontakten med i lang tid!!

Solveig // Work & Travel Australia

Aktiviteter i Australia

Forsikring+

Reiser du på vårt Aussie Basic program, og ønsker hjelp med din Working Holiday Visum søknad, kan vi tilby deg vår Forsikring+ pakke. Forsikring+ betyr at vi søker både Working Holiday visum for deg og at vi inkluderer vår skreddersydde reiseforsikring for backpackere (kåret Best i Test av Dine Penger).

Velger du å kjøpe Forsikring+ får du 10% rabatt på totalprisen på forsikring og visum kombinert.

Working Holiday visumet koster per i dag (03.08.2018) 455 AUD, eller kr. 2.900,- NOK. Det tilkommer også et gebyr på betaling med kort. Vi pleier ikke å tilby visumsøknad til de som ikke reiser på vårt program, men i de tilfellene vi gjør det tar vi en fast pris på kr. 3400 for hjelp, informasjon og søknad.

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen.

FAQ

Må man være i Australia i et år?

Nei, du velger selv hvor lenge du vil være i Australia. Visumet er gyldig i ett år fra den dagen du ankommer Australia. Du kan reise hjem når som helst innen denne tid. Visumet med jobbmulighet får du som regel kun en gang (det finnes et unntak, se her for mer info). Det er ingen kvoter på hvor mange visum Australia gir ut pr år (hvis du ikke har plettfritt rulleblad må du legge med en vandelsattest med visumsøknaden til oss).

Hvor mye penger må jeg ha med på turen?

Dette er vanskelig å svare på fordi alle legger opp turen sin forskjellig og har ulikt forbruk. Noen vil bo på et sted og jobbe store deler av tiden de er i Australia, mens andre vil reise så mye som mulig. Vi anbefaler at man har med minst 30.000,- NOK hvis man vil bli 1 år. Dette er en god startkapital og en grei sum å ha i bakhånd, men man må selvfølgelig regne med å jobbe ved siden av. Du kan også regne med at du vil bruke omtrent 1500 AUD per måned (nødvendige utgifter). Ekstra utgifter som restaurantbesøk, sosiale aktiviteter, turer og lignende kommer i tillegg.

Må jeg vaksinere meg?

Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege/vaksineklinikk for å høre hva de anbefaler. Det er smart å planlegge hjemreisen før du gjør dette. På denne måten vet du hvilke land du skal innom på veien hjem i hvilke sesonger.

Trenger man internasjonalt førerkort?

Du trenger ikke førerkort for å reise på vårt program og jobbe i Australia. Har du førerkort kan det være smart å skaffe seg en internasjonal bekreftelse før avreise fra Norge. Kontakt NAF (Norsk Automobil Forbund) for utstedelse av internasjonalt førerkort.

Kan jeg studere i Australia på Working Holiday visumet?

Ja, på Working Holiday Visum kan du studere inntil fire måneder.

Kan jeg reise til Australia uten visum?

Nei. Du må søke om visum før ankomst til Australia. Hvilket visum du trenger kommer an på hva du skal gjøre i Australia.

Kan jeg jobbe i andre land?

Ja, du kan blant annet jobbe og reise i New Zealand akkurat som i Australia. Det krever at du søker eget visum for dette. Ta kontakt med oss hvis du har lyst til å kombinere begge landene! Du kan også jobbe i Canada.

Hvilke type jobber kan jeg få?

Working Holiday Visumet baserer seg på mennesker som vil oppleve Australia, og samtidig spe på reisekassen sin ved å jobbe. Det er kanskje ikke alltid drømmejobben, men du får mange spennende jobberfaringer. Vi kan hjelpe deg med jobb både i byene (spesielt Sydney, men også Cairns og Melbourne) og ute i outbacken. De vanligste jobbene i byene er innenfor servering, turisme, salg, og kontor. I outbacken kan du velge mellom fruktplukking (f.eks. bananer, mangoer, meloner, bomull og druer) og gårdsarbeid. På gårdene hjelper du til med det daglige gårdsarbeidet som å trene hestene, klippe sauer, fikse gjerder, flytte dyr fra beite til beite, lage mat og hente inn kyr. Ta en titt på hjemmesiden til samarbeidspartneren vår. Deres side oppdateres hver dag og gir en idé om hva slags jobber som venter down under. Husk at du også kan søke andre jobber som måtte dukke opp underveis på turen, ikke bare de vi formidler.

Hvordan får jeg meg jobb?

Selve jobbsøkingen foregår først når du ankommer Australia, men det er viktig at du er godt forberedt før ankomst. CV og attester bør oversettes til engelsk før avreise. Du får tips og hjelp til dette pluss mye annet i håndboken vår som sendes deg når du er påmeldt. På hovedkontoret vårt vil du finne store tavler med jobber å velge mellom samt at du vil få din egen personlige jobbkonsulent som også har store databaser å søke i.

Hvorfor kan jeg ikke jobbe hos samme arbeidsgiver mer enn 6 måneder?

På et Working Holiday Visum for Australia er det kun lov å jobbe seks måneder hos samme arbeidsgiver. Dette er fordi du ikke skal ta jobben fra lokalbefolkningen og fordi visumet er lagt opp slik at du skal oppleve mer av Australia.

Er det vanskelig å få jobb?

Det er avhengig av hvor fleksibel du er. Det er lettest å få jobb fra april til september, men det er alltid jobber å oppdrive så lenge man er fleksibel. Arbeidsformidlingsbyrået vårt er Australias største arbeidsformidler innenfor sesongbetont backpackerarbeid, og har et stort nettverk og gode avtaler med faste arbeidsgivere. Det er lurt å stå på i starten og vise at man vil jobbe. Kontoret formidler minst 300 jobber hver måned, så her er det mye å velge mellom.

Må jeg ha arbeidserfaring for å få jobb?

Det kreves ikke, men akkurat som i Norge vil du lettere få en jobb som er relatert til din bakgrunn. For å få bedre betalte jobber, f.eks. innen kontor, ønsker australske arbeidsgivere at du har noen års jobberfaring å skilte med. Jo mer du kan vise til desto bedre, så la ingen attester og referanser ligge igjen i skuffen hjemme.

Hvor mye kan jeg regne med å tjene?

Gjennomsnittslønnen er på ca 145 norske kroner i timen. Husk at leve- og bokostnadene i Australia er noe lavere enn i Norge. F.eks. koster en øl i Australia ca. 25 NOK og en Big Mac meny ca. 30 NOK.

Hva koster overnatting i Australia?

Vandrehjem (hostell) koster ca. 250 NOK natten. Prisene for vandrerhjem i Australia kan sjekkes på Travellerspoint. Om man leier en leilighet eller et hus kan man komme ned i ca. 1500-3000 NOK pr måned, avhengig av standard.

Hvor skal jeg bo?

De fire første nettene er inkludert i Australia-programmet vårt. Du vil få tips om hvordan du kan bo når du deltar på informasjonsmøtet vårt. Vi har også store tavler med boligformidling på kontorene. Du kan leie en leilighet/hus med andre eller ta deg inn på ett av de mange vandrehjemmene. Det kommer an på hvor lenge du har planer om å være på stedet. Mulighetene er mange.

Må jeg har reiseforsikring?

Ja! Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb og reise i utlandet.

Hvorfor er det mange ulike priser på programmet?

Fordi du selv kan velge om du vil at vi skal søke visum for deg eller om du vil gjøre det selv.

Hvor lenge kan jeg være på de ulike destinasjonene på hjemreisen?

Du må ta hensyn til visumbestemmelsene til de landene du skal besøke og at flybilletten din varer i 12 mnd fra avreisedato fra Norge. Innenfor de rammene bestemmer du selv hvor lenge du blir. Vanligvis kan du være i et land i tre måneder på turistvisum, men det er viktig at du sjekker dette før du reiser. Hør med oss om du skulle være i tvil. Sjekk denne siden for informasjon angående visumbestemmelser.

Kan jeg endre dato underveis på reisen?

Det kommer an på flybillettene du har bestilt. Booker vi billetter for deg ser vi på endringsbare billetter slik at du kan endre datoen mot et gebyr underveis skulle du ønske det.

Jeg vil også til New Zealand; hvor lang tid anbefaler dere å tilbringe på New Zealand?

New Zealand er delt i to øyer, og det er vanlig å anbefale cirka to uker på hver øy.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Hjem » Land » Australia » Work & Travel Australia

Maren G bestilte Sports & Adventure. Noe for deg?!