Reise alene?

Hei du.

Ja, du ja!

Hvis du leser dette har du sikkert allerede vært å lest deg opp på noen av programmene vi tilbyr, og vi kan vedde på at du fant minst ett som fikk det til å krible skikkelig i reise-lysten, om ikke flere! Du føler deg kanskje klar som et hardkokt egg og skulle aller helst sittet på flyet allerede i går - men du nøler litt fordi du ikke har noen å reise sammen med.

Og slik snublet du inn her, i søken etter noen motiverende og kanskje beroligende ord som vil hjelpe deg å komme over kneika som akkurat nå er det eneste som står mellom deg og en fantastisk opplevelse!

Da er du kommet til riktig sted!

Er det spørsmål vi svarer på så og si hver eneste dag, så er de som dreier seg om akkurat dette.
"Hvordan er det å reise alene på dette programmet? Er det lett å komme i kontakt med folk og er det sosiale aktiviteter jeg kan bli med på? Flyr jeg alene fra Norge?"
Vi har tatt for oss disse spørsmålene og flere under, så du kan senke skuldrene litt i forbindelse med reisen din.

Kan du reise alene på programmene våre?

Ja! Du kan reise alene på alle våre programmer, og faktisk er det en større prosentandel av de som melder seg på som reiser alene, enn de som reiser sammen; mer enn 50%. Uansett om du skal reise og jobbe gjennom et av våre Work & Travel programmer eller som frivillig er det tilrettelagt for at man skal kunne reise og delta på programmet alene, og er som nevnt også mest normalt.

Reiser man for eksempel sammen med en venninne, kjæreste eller samboer vil vi behandle hver påmelding individuelt og selv om vi gjør det vi kan for å sikre at man enten får bo sammen, reise på samme flyvning eller jobbe på samme prosjekt kan vi aldri garantere noe før vi har fått sikret dere en plass og booket flybilletter. En som reiser alene er dessuten ofte mer fleksibel og, etter våre erfaringer, gjerne mer åpen for å stifte nye bekjentskaper enn et par som reiser sammen. Vær åpen, imøtekommende og blid, og ikke vær redd for å ta kontakt. De fleste som er ute å reiser gjør det nettopp for å treffe nye spennende mennesker, gjerne med en annen bakgrunn enn en selv! For en backpacker fra Kina kan det være utrolig spennende å treffe en nordmann, som fort kan bli et minne for livet.

Deltakerliste før avreise

Vi i GoXplore har alle selv vært ute å reist alene og vet akkurat hvor lett det kan være å bli kjent med folk på reise; alt fra lokalbefolkningen, til ansatte som jobber på programmet og ikke minst andre deltakere! Vi vet imidlertid at mange syns det kan være litt skummelt å reise til et fremmed land uten å kjenne noen, og at det kan være en liten ekstra trygghet å vite at det kanskje er andre nordmenn, svensker eller finner som reiser gjennom GoXplore samtidig som deg. Derfor har vi laget noe som heter Deltakerlister som alle påmeldte får tilgang til etter at du er sikret en plass på programmet. Her vil du kunne se om noen fra Norge/Sverige/Finland skal delta på samme program og reise til samme tid som deg, samt kontaktinformasjonen deres. Vi vet etter mange år med å sende unge reisende rundt i verden at flere av deltakerne våre har brukt disse listene til å knytte kontakter før avreise. Mange har dessuten endt opp med å reise sammen enten før eller etter programstart/slutt!

Selv om vi ikke kan garantere at det er noen fra Norge, Sverige eller Danmark som reiser samtidig som deg eller er på programmet når du ankommer, så er det stor sannsynlighet for at det allikevel er deltakere på programmet, men fra andre deler av verden. Vi samarbeider med lokale partnere som mottar frivillige/reisende også fra andre land, så sannsynligheten for at du treffer på en tysker/new zealander/kineser/amerikaner/franskmann/brite er stor!

Sosiale aktiviteter

På mange av våre frivillighetsprogrammer er det inkludert noen sosiale aktiviteter i programprisen, eller det er lagt opp til at de frivillige kan reise og oppleve landet de dagene du har fri. Noen steder hjelper våre partnere deg med å booke slike aktiviteter, og dette er gjerne gruppeaktiviteter flere av de frivillige har lyst til å bli med på! Vi tilbyr dessuten en rekke tilleggs-aktiviteter til flere av programmene våre. For Work & Travel Australia er surfekurs den perfekte måten å treffe likesinnede og er gjerne inngangsporten til mange nye vennskap! For de som vil reise og jobbe som frivillig i Afrika kunne kanskje en safari-tur vært en suveren måte å avslutte reisen på, eller kanskje en uke med yoga på Bali?

Gruppeturer og Roadtrips

Fortsatt ikke helt komfortabel med å reise alene? Fear not - vi har en rekke programmer som er midt i blinken for deg!

Vi har to program-typer som vi deler inn i Gruppereiser og Roadtrips. På begge disse vil det være deltakere (fra hele verden) som reiser og opplever noe av det fantastiske vertslandet har å by på sammen. Det vil ikke nødvendigvis bety at man reiser med samme fly, men det er felles oppstart som betyr at dere ankommer til samme tid, på samme sted og begynner reisen derfra. Begge har et satt opplegg med daglige gjøremål og aktiviteter, samtidig som det er lagt opp til litt fritid - den perfekte kombinasjonen mellom egentid og sosial omgang!
I Gruppereisen er det inkludert flybilletter, hvilket betyr at deltakerne reiser sammen fra Norge.

Vi har for øyeblikket Gruppereiser for Cuba & Costa Rica, Bali og Sør-Afrika. Vi har Roadtrips i Fiji, India, Nepal og Sri Lanka.
Ta gjerne kontakt med oss for mer informasjon om oppstartsdato eller ved spørsmål!

Moralen er å ikke la frykten for å reise alene stoppe deg i det som kan ende opp med å bli ditt livs største opplevelse. Vi er her for å hjelpe deg, gi deg tips og råd, og ikke minst sørge for at du ikke kommer til å angre ett sekund på at du valgte å reise!

Nei dere, livet er topp der solen alltid skinner. Klart jeg savner Norge, men jeg angrer ikke et milisekund på min beslutning om å komme hit. Så hvis det sitter noen i Norge med en liten GoXplorer i magen, drar blader av blomster og tenker skal - skal ikke, bare gjør det. Jeg kan ikke engang begynne å forklare - men akkurat her, i store Australia, i lille Gold Coast, trives jeg så godt, jeg har fått så mange verdifulle vennskap, opplevelser, og man lærer så mye - og ikke bare om alt annet, aller mest om seg selv. Kom dere ut av døra folkens, et reist hjerte er et lykkelig hjerte - Sandra, tidligere deltaker på Work & Travel Australia

Ring eller send SMS

Hjem » Reise alene?

Siste nyhet: Unike muligheter for deg som er glad i hest!