1. Farm & Travel All Set 2. Farm work in Australia 3. 4. 5. 5.

Gårdsjobb i Australia før avreise

Har du allerede litt erfaring fra gårdsdrift? Da er dette programmet for deg! Her blir jobben din i Australia ordnet allerede før du reiser hjemmefra, så du vet nøyaktig hvor mye du skal tjene og hvor du skal bo i forkant. Vi ordner alt!

Les mer

Farm & Travel Australia All Set

Har du jordbrukserfaring og lyst til å prøve deg på livet som bonde i Australia? Da kan vi love deg en opplevelse for livet, for på landsbygda er det enormt stor etterspørsel etter spenningssøkende, hardtarbeidende og erfarne folk - som deg!

Du har sikkert hørt at gårdene i Australia er er så store at du kan gå deg vill. At storfe kjøres rundt med helikopter. Og at det er her du finner verdens største gård – på størrelse med Belgia. Alt dette er sant - så det er kanskje ikke så rart at bonden har behov for et par ekstra hender når det er mye å henge fingrene i!

Livet på gård er et hardt, men utrolig givende liv full av utfordringer, personlig vekst og spenning. Hvis du alltid har drømt deg bort til Australia, og vil tjene tjene til livets opphold (og kanskje til og med spare litt penger på toppen av det), samtidig som du får bo og oppleve Australia og den unike bushen, så kan dette midt i blinken for deg.

Har du erfaring med landbruk, kanskje du har vokst opp på gård eller jobbet med hest, eller er i gang med en landbruksutdanning hvor du trenger en praksisperiode i utlandet – da er dette programmet skreddersydd for deg. Du må ha en lidenskap for livet på landet, men vet at det er hardt arbeid. Du må være full av mot, og ivrer etter å lære om jordbruk i Australia. På dette programmet har du jobben på plass før du ankommer Australia, og du må gjennom en intervjurunde med oss for å bli akseptert som deltaker.

Partneren vår i Australia har mer enn 20 års erfaring innen landbruk. Som erfaren bonde vet de hvor viktig det er å finne en plassering som passer for akkurat deg, og du vil få helt individuelle råd slik at dere sammen finner det perfekte stedet for deg.

Hvem er du? Du er enten:

Det er veldig viktig at du har praktisk erfaring fra gård for å kvalifisere til programmet! Om du ikke har erfaring, men ønsker å jobbe på gård i Australia anbefaler vi deg vår standard Farm & Travel Australia program hvor du vil få trening før du får jobb.

Du må også:

Hva får du ut av det?

Ting du bør vite

Mange australiere som bor i villmarken er konservative, og de er derfor ikke alltid åpne for ting vi her hjemme kanskje ikke tenker over; som gutter med langt hår, store tatoveringer eller piercinger - hos begge kjønn. Røyker du kan dette også være en utfordring for enkelte arbeidsgivere.

Tonen i utmarken kan være hard, spesielt i perioder hvor det er mye å gjøre. Så vær forberedt på høye rop og høylytte kommandoer og tilbakemeldinger – men ikke ta det personlig. Det er varmt, møkkete og arbeidsdagene er lange. Du bør innstille deg på et enklere liv enn det du har her hjemme med tanke på komfort og renslighet.

Det kan være et skikkelig kultursjokk å reise så langt hjemmefra, og det tar litt tid å omstille seg. På mange storfegårder består måltidene hovedsakelig av kjøtt, og det er derfor ikke mulig å delta som vegetarianer eller veganer på dette programmet.

Australia er et stort land, faktisk 177 ganger større enn Norge og du må være forberedt på dårlig mobildekning i store deler av landet. Du kan bli plassert på en gård som er utenfor mobilnettverkets rekkevidde. De fleste gårder har mulighet for internett, men det kan være begrenset - så være klar for å måtte leve en periode "off grid".

Program Jobbgaranti Jobb før avreise Jobbhjelp under reisen Bosted før avreise Bostedhjelp under reisen Min.lengde
Work & Travel Valgfritt
All Set - Hospitality 6 måneder
All Set - Internship 3 måneder
Farm & Travel All Set 4-5 måneder
Farm & Travel 3-4 måneder
Noen raske fakta om Farm & Travel Australia All Set
Passer for18 - 30 år (visumkrav!)
KvalifikasjonerErfaring med gårdsarbeid/hester
LengdeMinst 3-4 måneder og opptil 12 måneder
AnkomstplassSydney (eller direkte til gården)
JobbgarantiJa
Betalt arbeidJa
Burde bestillesMinst 2-3 måneder før ønsket avreise
StartdatoHele året (faste startdato i Sydney)
Work & TravelGårdsarbeidHesterBetalt arbeidGarantert jobb
Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Vi har hatt to dager i fjøset nå, veldig deilig å være i gang med jobbing! Vi var på tur forrige uke, og det var såååå gøy å bli kjent med alle folka. Føler vi fikk sett halve verden på den uka.

Ingeborg Farm & Travel Australia All Set

Gårdsjobb

Med ca. 500 arbeidsgivere, er det mange forskjellige plasseringer å ta stilling til. Hver deltaker blir vurdert individuelt og jobben søkes på vanlig måte basert på CV, kvalifikasjoner og personlighet.

Første steg etter påmelding vil være å sende dine kvalifikasjonene og motivasjonen til vår partner i Australia. De fleste vil bli tatt videre til en digitalt intervjurunde, og etter at denne er gjennomført, vil vår partner i Australia avgjøre om du blir akseptert eller ikke. Grunn til avslag kan være kvalifikasjoner, manglende praktisk erfaring, hvordan intervjuet gikk, ønskene dine (om du kun vil jobbe i noen få måneder senkes sjansen betraktelig) mm. Om du har blitt akseptert vil du få et skriv med det som er avtalt med deg, og vil vår partner gå videre og finne en jobb som passer til deg og det som har blitt avtalt i intervjuet. Det er først etter at du har blitt akseptert at du må betale depositumet.

Lønnen er ikke lik for alle. Det avtales på individuell basis mellom deg og din fremtidige arbeidsgiver. Absolutt minimum er 350–525 AUD per person, pr uke når skatt/pensjon/mat/overnatting er trukket fra. Avhengig av dine kvalifikasjoner kan det lett bli mer. Alle arbeidsgiverne som får delta gjennom vårt program er alle medlemmer av fairwage, og du vil derfor aldri få jobb som ligger under minstelønn.

Send denne siden til meg som PDF

Boforhold

Hvordan du vil bo kommer helt an på gården du skal jobbe på. Vanligvis er dette gratis, eller sterkt rabattert - for eksempel kan det være at du betaler 100 AUD i uken (som trekkes av lønnen din). Du får mer informasjon om boforholdene som er tilgjengelig når du gjennomfører intervjuet med arbeidsgiveren din.

Vi har hatt to dager i fjøset nå, veldig deilig å være i gang med jobbing! Vi var på tur forrige uke, og det var såååå gøy å bli kjent med alle folka. Føler vi fikk sett halve verden på den uka.

Ingeborg Farm & Travel Australia All Set

Hvorfor Farm & Travel Australia All Set med GoXplore?

  • Garantert jobb på en kvalitetsgård før avreise hjemmefra
  • Bosted på plass før du ankommer Australia
  • Et stort utvalg av gårder å velge mellom
  • Gode lønnsbetingelser
  • Vi organiserer alt - visum, bankkonto, skattenr. og jobb
  • Gode muligheter til å spare penger, for så å reise Australia rundt etterpå
  • Mulighet for working holiday visum nr 2 etter fullført jobb
  • Personlig veiledning og service før og i løpet av oppholdet
  • Fast kontaktperson i GoXplore
  • Mer erfaring fra gård = flere muligheter

Working Holiday Visum

På dette programmet trenger du et Working Holiday-visum som kun er tilgjengelig for deltakere fra Norge og et fåtall andre nasjoner. Visumet gir deg mulighet til å jobbe i inntil 12 måneder (fra ankomstdato) i Australia med følgende forutsetninger:

Dersom du har et annet statsborgerskap er det viktig at du tar kontakt slik at vi kan sjekke om dette visumet er tilgjengelig for deg også.

Visum koster for tiden ca 650 AUD. For enkelthetens skyld har vi inkludert visum i prisen, men om du ønsker å søke selv, så trekkes dette fra programprisen.

Australske myndigheter anbefaler at du har med deg ca 30 000,- som en slags startkapital når du reiser på dette visumet.

Ikke glem å sjekke visumreglene i andre land du er innom på din reise.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Reise

Du kan få jobb hvor som helst i Australia. Jobben får du på bakgrunn av erfaringen du har, og egenskapene dine.

Vi anbefaler de fleste å reise rett til gården de skal jobbe på, og heller legge reising og utforsking av Australia til slutten av oppholdet. Erfaringsmessig gir det den beste opplevelsen. Om du ønsker det så kan du legge inn noen dager i Sydney eller Brisbane rett etter ankomst for å komme over jetlaggen. Vi hjelper deg gjerne med dette. Da rekker du å komme deg etter en lang reise, og har tid til å ha det litt moro i hovedstaden før du drar ut på landsbygda. Vår partner vil sørge for at skattenummer og lokalt bankkort er ordnet for deg, sånn at du har det du trenger på plass for å kunne jobbe.

Startdatoer

Dette er individuelt for hver plassering, så vi vet først din reelle startdato når jobben er organisert, men vi vil gjøre alt for å komme så nært ønsket avreisedato som mulig.

Søknadsfrist

Minimum 3-4 måneder før ønsket avreise. Ønsker du å reise på kortere varsel, ber vi deg ta kontakt med oss, så skal vi se på mulighetene dine.

Alder

18-31 år – dette er et visumkrav. Vår erfaring viser imidlertid at de fleste bønder foretrekker deltakere fra 21 år og oppover.

Priser

Startdato i 2023 Pris
Direkte til gården 21200
Sydney 4-night starter pack 21650
Sydney 8-netter startpakke 24850

INKLUDERT

IKKE INKLUDERT I PRISEN

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Vi har hatt to dager i fjøset nå, veldig deilig å være i gang med jobbing! Vi var på tur forrige uke, og det var såååå gøy å bli kjent med alle folka. Føler vi fikk sett halve verden på den uka.

Ingeborg Farm & Travel Australia All Set

Aktiviteter i Australia

FAQ

Når må jeg melde meg på?

Vi anbefaler påmelding minst 5 måneder før planlagt avreise.

Kan jeg reise med en venn?

I utgangspunkt er dette mulig, men det vil begrense jobbmulighetene en del, og i tillegg må begge to ha gode nok kvalifikasjoner til å bli akseptert inn i programmet. Om dere er usikker på dette, anbefaler vi vår standard Work & Travel Australia program, eller standard Farm & Travel Australia program.

Kan jeg ta med medisiner?

Ja, men om det er mye så anbefaler vi at legen din skriver en bekreftelse på at du trenger disse til turen. Det er noen begrensninger på hvor mye du kan ta med per medisin, så dette bør sjekkes i forkant. Medisin skal være i originalpakken!

Hva om noe skjer og jeg må oppsøke lege?

Hvis du har gyldig visum har du rett til nødvendig behandling under hele oppholdet. Du trenger et medicare kort som du søker i Australia, og du må ha med pass og visum for å få dette. Du trenger fortsatt reiseforsikring!

Trenger jeg vaksinasjoner?

Vi anbefaler at tetanus vaksinen din er i orden, men det er strengt tatt ikke nødvendig.

Trenger jeg et internasjonalt førerkort?

Ja. Og en oversettelse av hvilke klasser du kan kjøre. Denne kan du søke hos NAF feks.

Hvor gammel må jeg være for å leie/kjøpe bil i Australia?

18, men noen bilutleiefirmaer vil kreve at du tegner en ekstra forsikring om du er 18.

Trenger jeg adapter i Australia?

Ja, du trenger adapter. Australia bruker det samme som UK, de har 220-240 volt (samme som i Norge).

Hvor lang tid tar det å få visumet mitt godkjent?

Dette varierer avhengig av svarene dine på søknaden. Normalt vil det bli godkjent i løpet av dager, men har du spesifikke helseproblemer og rulleblad vil det ta lengre tid.

Kan jeg reise ut av Australia på Working Holiday visum?

Hvis du har godkjent Working Holiday kan du reise til Australia innen 12 måneder fra godkjenningsdatoen, bo i Australia 12 måneder fra ankomstdagen, og reise inn og ut av Australia så mye du vil innen 12 måneder etter første ankomst. Du kan jobbe i opptil 6 måneder hos hver arbeidsgiver og studere inntil 4 måneder.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Besøkte program

← Se alle program du har vært innom

→ Steng liste med programmene

Ja, send meg informasjon om disse programmer!

→ Steng liste med programmene

Ring eller send SMS

Hjem » Land » Australia » Farm & Travel Australia All Set

Siste nyhet: Unike muligheter for deg som er glad i hest!