1. Farm & Travel All Set 2. Farm work in Australia 3. 4. 5. 5.

Gårdsjobb i Australia før avreise

Har du allerede litt erfaring fra gårdsdrift? Da er dette programmet for deg! Her blir jobben din i Australia ordnet allerede før du reiser hjemmefra, så du vet nøyaktig hvor mye du skal tjene og hvor du skal bo i forkant. Vi ordner alt!

Les mer

Farm & Travel Australia All Set

Har du jordbrukserfaring og lyst til å prøve deg på livet som bonde i Australia? Da kan vi love deg en opplevelse for livet, for på landsbygda er det enormt stor etterspørsel etter spenningssøkende, hardtarbeidende og erfarne folk - som deg!

Du har sikkert hørt at gårdene i Australia er er så store at du kan gå deg vill. At storfe kjøres rundt med helikopter. Og at det er her du finner verdens største gård – på størrelse med Belgia. Alt dette er sant - så det er kanskje ikke så rart at bonden har behov for et par ekstra hender når det er mye å henge fingrene i!

Ranchlivet er et hardt, men utrolig givende liv full av utfordringer, personlig vekst og spenning. Hvis du alltid har drømt deg bort til Australia, og vil tjene tjene til livets opphold (og kanskje til og med spare litt penger på toppen av det), samtidig som du får bo og oppleve Australia og den unike bushen, så kan dette midt i blinken for deg.

Har du erfaring med landbruk, kanskje du har vokst opp på gård eller jobbet med hest, eller er i gang med en landbruksutdanning hvor du trenger en praksisperiode i utlandet – da er dette programmet skreddersydd for deg. Du må ha en lidenskap for livet på landet, men vet at det er hardt arbeid. Du må være full av mot, og ivrer etter å lære om jordbruk i Australia. På dette programmet har du jobben på plass før du ankommer Australia, og du må gjennom en intervjurunde med oss for å bli akseptert som deltaker.

Partneren vår i Australia har mer enn 20 års erfaring innen landbruk. Som erfaren bonde vet de hvor viktig det er å finne en plassering som passer for akkurat deg, og du vil få helt individuelle råd slik at dere sammen finner det perfekte stedet for deg.

Hvem er du?

Du er enten:

Om du ikke har erfaring med en av disse fra før, men ønsker å jobbe på gård i Australia anbefaler vi deg vår standard Farm & Travel Australia program hvor du vil få trening før du får jobb.

Du må også:

Hva får du ut av det?

Ting du bør vite

Mange australiere som bor i villmarken er konservative, og de er derfor ikke alltid åpne for ting vi her hjemme kanskje ikke tenker over; som gutter med langt hår, store tatoveringer eller piercinger - hos begge kjønn. Røyker du kan dette også være en utfordring for enkelte arbeidsgivere.

Tonen i utmarken kan være hard, spesielt i perioder hvor det er mye å gjøre. Så vær forberedt på høye rop og høylytte kommandoer og tilbakemeldinger – men ikke ta det personlig. Det er varmt, møkkete og arbeidsdagene er lange. Du bør innstille deg på et enklere liv enn det du har her hjemme med tanke på komfort og renslighet.

Det kan være et skikkelig kultursjokk å reise så langt hjemmefra, og det tar litt tid å omstille seg. På mange storfegårder består måltidene hovedsakelig av kjøtt, og det er derfor ikke mulig å delta som vegetarianer eller veganer på dette programmet.

Australia er et stort land, faktisk 177 ganger større enn Norge og du må være forberedt på dårlig mobildekning i store deler av landet. Du kan bli plassert på en gård som er utenfor mobilnettverkets rekkevidde. De fleste gårder har mulighet for internett, men det kan være begrenset - så være klar for å måtte leve en periode "off grid".

Program Jobbgaranti Jobb før avreise Jobbhjelp under reisen Bosted før avreise Bostedhjelp under reisen Min.lengde
Work & Travel Valgfritt
All Set - Hospitality 6 måneder
All Set - Internship 3 måneder
Farm & Travel All Set 3-4 måneder
Farm & Travel 3-4 måneder
Noen raske fakta om Farm & Travel Australia All Set
Passer for18 - 30 år (visumkrav!)
KvalifikasjonerErfaring med gårdsarbeid/hester
LengdeMinst 3-4 måneder og opptil 12 måneder
AnkomstplassSydney (eller direkte til gården)
JobbgarantiJa
Betalt arbeidJa
Burde bestillesMinst 2-3 måneder før ønsket avreise
StartdatoHele året (faste startdato i Sydney)
Work & TravelGårdsarbeidHesterBetalt arbeidGarantert jobb
Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Vi har hatt to dager i fjøset nå, veldig deilig å være i gang med jobbing! Vi var på tur forrige uke, og det var såååå gøy å bli kjent med alle folka. Føler vi fikk sett halve verden på den uka.

Ingeborg Farm & Travel Australia All Set

Gårdsjobb

Med ca. 500 arbeidsgivere, er det mange forskjellige plasseringer å ta stilling til. Hver deltaker blir vurdert individuelt og jobben søkes på vanlig måte basert på CV, kvalifikasjoner og personlighet.

Lønnen er ikke lik for alle. Det avtales på individuell basis mellom deg og din fremtidige arbeidsgiver. Absolutt minimum er 350–525 AUD per person, pr uke når skatt/pensjon/mat/overnatting er trukket fra. Avhengig av dine kvalifikasjoner kan det lett bli mer. Alle arbeidsgiverne som får delta gjennom vårt program er alle medlemmer av fairwage, og du vil derfor aldri få jobb som ligger under minstelønn.

Send denne siden til meg som PDF

Boforhold

Hvordan du vil bo kommer helt an på gården du skal jobbe på. Vanligvis er dette gratis, eller sterkt rabattert - for eksempel kan det være at du betaler 100 AUD i uken (som trekkes av lønnen din). Du får mer informasjon om boforholdene som er tilgjengelig når du gjennomfører intervjuet med arbeidsgiveren din.

Vi har hatt to dager i fjøset nå, veldig deilig å være i gang med jobbing! Vi var på tur forrige uke, og det var såååå gøy å bli kjent med alle folka. Føler vi fikk sett halve verden på den uka.

Ingeborg Farm & Travel Australia All Set

Hvorfor Farm & Travel Australia All Set med GoXplore?

  • Garantert jobb på en kvalitetsgård før avreise hjemmefra
  • Bosted på plass før du ankommer Australia
  • Et stort utvalg av gårder å velge mellom
  • Gode lønnsbetingelser
  • Vi organiserer alt - visum, bankkonto, skattenr. og jobb
  • Gode muligheter til å spare penger, for så å reise Australia rundt etterpå
  • Mulighet for working holiday visum nr 2 etter fullført jobb
  • Personlig veiledning og service før og i løpet av oppholdet
  • Fast kontaktperson i GoXplore
  • Mer erfaring fra gård = flere muligheter

Working Holiday Visum

På dette programmet trenger du et Working Holiday-visum som kun er tilgjengelig for deltakere fra Norge og et fåtall andre nasjoner. Visumet gir deg mulighet til å jobbe i inntil 12 måneder (fra ankomstdato) i Australia med følgende forutsetninger:

Dersom du har et annet statsborgerskap er det viktig at du tar kontakt slik at vi kan sjekke om dette visumet er tilgjengelig for deg også.

Visum koster for tiden 495 AUD + kortgebyr. Du kan velge om vi gjør jobben og søker den for deg, eller du kan søke selv. Se forskjell i prisene her.

Australske myndigheter anbefaler at du har med deg ca 30 000,- som en slags startkapital når du reiser på dette visumet.

Ikke glem å sjekke visumreglene i andre land du er innom på din reise.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Reise

Du kan få jobb hvor som helst i Australia. Jobben får du på bakgrunn av erfaringen du har, og egenskapene dine.

Når du har vært igjennom intervjurunden, fått tilbudt jobb og alt er på plass i forhold til når du skal begynne å jobbe, anbefaler vi at du ankommer Sydney og har en uke her før du reiser videre til gården du skal jobbe på. Da rekker du å komme deg etter en lang reise, og har tid til å ha det litt moro i hovedstaden før du drar ut på landsbygda. Det er dessuten litt administrativt, som bankkonto, skattenummer etc., som må på plass før du er klar til å jobbe. Du får all den hjelpen du trenger, og det er i tillegg lagt opp til massevis av aktiviteter og must-do´s i løpet av denne uken som du ikke bør gå glipp av!

De andre deltakerne på den felles oppstartsuken er fra hele verden, og de aller fleste er registrert i vårt Work & Travel-program. Disse deltakerne må imidlertid ut og finne jobb etter oppstartsuken er over, mens du allerede ligger ti skritt foran og bare kan kose deg før du reiser videre til gårdsjobben som venter på deg.

Startdatoer

Dette er individuelt for hver plassering, så vi vet først din reelle startdato når jobben er organisert, men vi vil gjøre alt for å komme så nært ønsket avreisedato som mulig.

Søknadsfrist

Minimum 3-4 måneder før ønsket avreise. Ønsker du å reise på kortere varsel, ber vi deg ta kontakt med oss, så skal vi se på mulighetene dine.

Alder

18-31 år – dette er et visumkrav. Vår erfaring viser imidlertid at de fleste bønder foretrekker deltakere fra 21 år og oppover.

Sydney Startpakke

Du kan velge mellom 4 eller 8 netter i Sydney før du reiser videre. Hva de første dagene dine vil inneholde, avhenger av hvilken pakke du velger. Begge vil være stappfull av aktiviteter, nyttig info, og utflukter som du vil oppleve med en gruppe nye venner - og en erfaren guide. Her ordner vi alt du trenger slik at du kan slappe av og finne deg til rette i livet Down Under.

4 dagers Startspakke i Sydney

Gruppeopplevelser med reiselederOrienteringsmøte om friåret ditt
Henting på flyplassenWork & Travel informasjonsmøte
4 netter i Sydneys beste hostelPrivat cruise på en catamaran i Sydney (incl BBQ)
Guidet Sydney City WalkPort Stephens delfin cruise
Velkomstmiddag på hostelletCoastal Beach Walk
Nattelivet i Sydney (sikkert et par ganger...)Bondi Beach besøk
Aktivering av din australske SIM kortTransport

8 netters Startspakke i Sydney

Gruppeopplevelser med reiselederOrienteringsmøte om friåret ditt
Henting på flyplassenWork & Travel informasjonsmøte
8 netter i Sydneys beste hostel4WD gjennom Worimi Conservation Lands
Guidet Sydney City WalkPort Stephens delfin cruise
Velkomstmiddag på hostelletCoastal Beach Walk
Privat cruise på en catamaran i Sydney (incl BBQ)Bondi Beach besøk
Nattelivet i Sydney (sikkert et par ganger...)Mt Tomaree Bush Hike & Lookout
TransportSandboarding ned Stockton Bight Dunes
Strandkveld med stjernetittingMøte med australske dyr
3 middager, 2 frokoster og en lunsj
Aktivering av din australske SIM kort
Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Priser

Startdato i 2023 Pris
Direkte til gården 20750
Sydney 4-night starter pack 21150
Sydney 8-netter startpakke 24300

INKLUDERT

IKKE INKLUDERT I PRISEN

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Vi har hatt to dager i fjøset nå, veldig deilig å være i gang med jobbing! Vi var på tur forrige uke, og det var såååå gøy å bli kjent med alle folka. Føler vi fikk sett halve verden på den uka.

Ingeborg Farm & Travel Australia All Set

Aktiviteter i Australia

FAQ


Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Besøkte program

← Se alle program du har vært innom

→ Steng liste med programmene

Ja, send meg informasjon om disse programmer!

→ Steng liste med programmene

Hjem » Land » Australia » Farm & Travel Australia All Set

Siste nyhet: Unike muligheter for deg som er glad i hest!