Frivillig arbeid i Sør-Afrika

Jobb og bo i Sør-Afrika som frivillig. Vi har flere spennende prosjekter som trenger din hjelp. Du kan bo enten hos en lokal vertsfamilie eller på vårt frivillighetshus. Kombiner ditt opphold med en safari eller aktiviteter som strikkhopping.

Les mer

Frivillig Sør-Afrika

COVID STATUS

Stengt

Legg inn navn og e-post adresse for å bli varslet ved gjenåpning.

Kunne du tenke deg å hjelpe underpriviligerte barn i Sør-Afrika? Jobb som frivillig i Sør-Afrika og bidra til at mennesker og barn får en bedre fremtid.

Mange av prosjektene våre i Sør-Afrika er på skoler, i barnehager eller innenfor idrett. Her kan du hjelpe til med alt fra undervisning og lek med barna til bygging av lekestativer og hjelp på fotballtreninger. Mange skoler og barnehager har ikke mulighet til å ansette så mange mennesker som de har bruk for, og barna der trenger den ekstra støtten du som frivillig kan gi dem.

GoXplore samarbeider med en non-profit organisasjon i Sør-Afrika som har prosjekter i og rundt vakre og storslåtte Cape Town. Hvilket prosjekt du jobber på avhenger både av dine interesser, hvilken erfaring du har og hvilke behov som finnes i lokalsamfunnet når du melder deg på programmet.

Cape Town er den mest vestlige byen i hele Afrika. Mange frivillige kommer hit og tenker at folk lever i en ekstrem fattigdom, og vil veldig gjerne "redde" de ut av den situasjonen. Mange opplever da å bli skuffet når de kommer frem og ser at Cape Town er en stor by med mye turisme og utvikling i samfunnet. Men det som er så viktig og huske på er at det er store forskjeller i levevilkår, og at du som frivillig hjelper barn og unge til å se verden i et større perspektiv. Å jobbe som frivillig i Sør-Afrika vil gi deg en erfaring utenom det vanlige, og du vil bli kjent med landet på en helt annerledes måte enn som turist. Selv om landet har gjort fremskritt og utviklet seg, og på den måten blitt det nye maktsenteret i Afrika, er det fortsatt et stykke igjen.

Sizamile Creche i Kayamandi Township utenfor Cape Town huser en gjeng barn med stort behov for oppmerksomhet. Prosjektet Future Factory ble startet av en tidligere toppidrettsutøver i Sør-Afrika, og i dag lærer frivillige barna på prosjektet alt fra fotball til aerobic. Det finnes også sosiale prosjekter og prosjekter innenfor miljøvern. Hjelpen fra de frivillige blir tatt imot med takknemmelighet, og din innsats på prosjektene vil ha betydning.

Du vil begynne oppholdet med å delta på en orienteringsdag i Cape Town på mandagen. Sammen med de andre deltakerne vil denne dagen gi deg en innføring i sørafrikansk kultur og levesett. Etter introduksjonsdagen reiser du videre til ditt utvalgte prosjekt. I løpet av prosjekttiden bor du hos en vertsfamilie i en av landsbyene utenfor Cape Town, eller i et frivillighetshus i byen. For deg som vil oppleve et eksotisk land, gjøre en innsats for befolkningen og samtidig ha masse severdigheter utenfor dørstokken, er noen uker/måneders opphold som frivillig i Sør-Afrika perfekt.

Her er en video hvor to GoXplore deltakere forteller litt om sine erfaringer.

Vi anbefaler deg å reise litt rundt for å oppleve mer av hva dette naturskjønne landet har å by på. Du bestemmer selv hvor du ønsker å reise og bo. Kanskje velger du først å tilbringe en stund i Cape Town og besøke noen av de mange attraksjonene byen kan by på. Mange foretrekker også å tilbringe en stund ved surfebyen Durban. En villdyrssafari er også noe som kan anbefales på det sterkeste. Afrika er kjent for alle sine ville dyr, og Sør-Afrika er det stedet der det er lettest å se dem. For overnatting kan vi varmt anbefale en av de mange hosteller i Sør-Afrika. I Cape Town jobber vi mye sammen med 91 Loop hostel, et helt nyoppusset hostel som ligger midt i byen, rett ovenfor kontoret til vår partner, og som også har restaurant og kafé. Du kan sjekke ut Baz Bus for informasjon om bussruter. Det er vanlig å betale for lunsj selv når du er på dagstur i Sør-Afrika.

Du må være over 18 år for å kunne melde deg på programmet. Det viktigste er at du ønsker å strekke ut en hjelpende hånd, er engasjert og tilpasningsdyktig. Gode engelskkunnskaper er en fordel.

Noen raske fakta om Frivillig Sør-Afrika
Passer for18 år til 60 år
KvalifikasjonerIngen bortsett fra på prosjekter innenfor helse
LengdeFra 2 uker (min.4 uker på barnehjem)
AnkomstplassCape Town
Burde bestillesMinst 1 måned før ønsket avreise
Frivillig arbeidUndervisningFrivillig arbeid med barnMedisin & HelseSport
Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Nå har det allerede gått 8 uker siden jeg ankom Sør-Afrika og tiden har flydd av sted! 5 uker gjenstår før jeg er tilbake i Norge! Så langt har jeg hatt mange, mange positive opplevelser her og mange minner for livet er skapt! Har blitt kjent med mange fantastiske mennesker fra hele verden og uten denne turen ville jeg ikke møtt disse personene! Jeg har vokst mye på meg selv og det å tørre å ta sjanser og gripe muligheten når du har den har jeg blitt enda flinkere til! Jeg angrer i ikke på turen, det er sikkert og visst! Det å oppleve en ny «normal» hverdag har kommet godt med, og det å oppleve en annen kultur og tradisjon enn hva jeg er vant med har man bare godt av innimellom!

Helene // Frivillig Sør-Afrika

Prosjekter

I Sør-Afrika er det vanlig å jobbe åtte timer per dag. Unntaket er på skoler, der man gjerne jobber 5-6 timer hver dag. Her er noen av prosjektene du kan jobbe på i Sør-Afrika.

Teach a Child

Å jobbe med barn i ulike alderstrinn kan være svært givende for enhver som er glad i barn. Du kan selv være med å bestemme hvilken aldersgruppe du ønsker å jobbe med. En av skolene du kan jobbe på er Ikaya Primary School som ligger i Kayamandi Township. Ikaya er et svært utfordrende prosjekt da de har ca 1600 elever og 39 lærere. Elevene her er i aldersgruppen 6 til 15 år, og de fleste elevene ved skolen kommer fra svært fattige familier. Det finnes også ulike videregående skoler som ligger i og rundt fattige strøk. Du vil bistå disse på en daglig basis. Alderen på elevene her varierer fra 13 til 18 år.

Du kan også jobbe på Creches eller førskoler. De har ofte svært lite ressurser, og de fleste av de ansatte har liten eller ingen formell opplæring i barneomsorg for små barn. De får etterutdanning i barnehagen, og det er derfor viktig at du har forståelse og god tålmodighet. Alderen på barna her varierer fra 3 måneder gamle babyer til 6-åringer. Dine arbeidsoppgaver vil være å hjelpe til med å tilberede måltider, mating av barna, spille, lage pedagogiske leker og læremidler.

Velger man et prosjekt i Cape Town så jobber man i "middel-klasse" områder. Det er viktig og merke seg at selv om barna går på skole her, så kommer de fra lokalsamfunn og townships som er preget av stor fattigdom. Selv om barna kan se lykkelige og velstelte ut, sliter de med ulike problemer hjemme slik som alkoholmisbruk i familien, fraværende far og fattigdom. Foreldrene har ofte ikke råd til å betale for mat og skoleutgifter fordi de har brukt penger på klær slik at barna ikke skal se fattige ut. Manglende betalinger av skoleutgifter fører til at skolene ikke har råd til å ansette mange nok lærere. I tillegg må barna reise store avstander hver dag for å komme seg til skolene i Cape Town, noe som resulterer i en svært lang dag for barna. Hjelp fra frivillige er derfor også her satt veldig stor pris på.

Coaching/Sports Development

På dette prosjektet jobber du med idrett i skoler rett over Western Cape. Her får barn lære grunnleggende ferdigheter i forskjellige idretter, samt livsferdigheter. Barna har også mulighet til å spille på idrettslag etter skoletid og konkurrere mot andre skoler. SASTS samarbeider med The Future Factory, en lokal sport- og utviklingsorganisasjon i Cape Town.

Social Welfare

Denne typen prosjekter trenger hjelp på ulike områder. Viktig å merke seg er at man må jobbe i minimum 4 uker på disse prosjektene, og at ønsker man å jobbe på barnehjem/hjem for forlatte barn så må man bo hos vertsfamilie. Dette er blant de mest krevende prosjektene, da barna har hatt det tøft og trenger god oppfølging. Prosjektene innenfor Social Welfare er blant annet:

Healthcare

Dette er et svært utfordrende prosjekt der frivillige jobber på lokale klinikker og legesentre. Noe erfaring til det medisinske feltet er obligatorisk. Det er viktig å merke seg at selv om du har medisinsk bakgrunn, så vil du likevel fungere som en assistent. Det meste av arbeidet er observasjonsbasert. Det betyr at du blir satt til å hjelpe en lege eller sykepleier som gjør det meste av de fysiske oppgavene. I følge Sør-Afrikansk lov er det strenge regler mot at frivillige kan gjøre visse medisinske inngrep. Dette gjelder uavhengig av hvilken bakgrunn og kvalifikasjoner den frivillige har hjemmefra. Dette er hovedsakelig på grunn av de store risikoene som er knyttet til denne typen arbeid.

Frivillige på det medisinske programmet vil for det meste få oppgaver* som å:

*Oppgavene kan variere ettersom hva som trengs når du er på programmet.

Basert på hvilken bakgrunn du har vil du når du blir mer kjent med daglige rutiner og med personalet få flere arbeidsoppgaver. Pasientene har ofte kroniske sykdommer som HIV/aids og tuberkulose.


Kayamandi Township er et av områdene man kan jobbe som frivillig i. Townshipet har stort behov for hjelp fra frivillige, og her kan man jobbe på 'social welfare' prosjekter, skoler og barnehager.

Orienteringsdag i Cape Town

Mandag starter du orienteringsdagen på vår lokale partners kontor i Cape Town, hvor man får innføring i kultur, historie og hvordan oppholdet legges opp. Orienteringsdagen er inkludert i programprisen.

Send denne siden til meg som PDF

Boforhold

Under prosjekttiden bor du enten hos en lokal vertsfamilie eller i frivillighetshus. Velger du vertsfamilie bor du i de aller fleste tilfellene sammen med en annen frivillig. Dere vil da dele et rom i huset til vertsfamilien. Gutter og jenter deler ikke rom, og du vil ikke dele rom med noen i vertsfamilien. Velger du å bo hos en vertsfamilie får du en større innsikt i den lokale kulturen og får oppleve hverdagen deres på nært hold.

Selv om vertsfamiliene bor i fattigere områder, og noen i Townships, så er husene flotte og man har tilgang til alt man trenger. Det er også enkelt å komme seg inn til Cape Town i helgene om ønskelig. Alt av kost og losji er inkludert, men ønsker du noe ekstra som kjeks, godteri, brus og lignende må du kjøpe dette selv. Melk er dyrt i Sør-Afrika så vi anbefaler at du kjøper inn litt selv dersom du drikker mye melk. Du får melk til å bruke i kaffe eller te av vertsfamilien, men ellers bør du kjøpe inn eget.

Dersom du ikke ønsker å bo hos en lokal vertsfamilie, kan du bo på frivillighetshus. Frivillighetshusene er lokalisert sentralt i Cape Town, hvor du finner shopping center, forskjellige markeder, strender og restauranter. Man deler rom med 6-8 frivillige. Frivillighetshusene er store, og her har man alt man trenger. Velger man å bo her, så er det viktig å notere seg at 2 måltider er inkludert man-fre, frokost og middag. Frokosten blir servert som en self-service, mens middagen blir servert i en lokal restaurant. I helgene er kun frokost inkludert og man må stå for resten av maten selv. Måltidene er satt til bestemte tidspunkt, men det vil man få beskjed om ved ankomst.

Nyhet: Nå kan du bo i frivillighetshus samtidig som du jobber i Township!

Det er gratis Wifi tilgjengelig på frivillighetshuset. Noen vertsfamilier har også Wifi, men det kan også lønne seg og kjøpe et lokalt sim-kort med data.

Viktig å merke seg at dersom du ønsker å jobbe på barnehjem/hjem for forlatte barn, så må du bo hos vertsfamilie, da disse prosjektene befinner seg et stykke utenfor Cape Town.

Vi har virkelig hatt "time of our life" og har opplevd så utrolig mye som vi kommer til å ta med oss videre i livet. Vi ble tatt i mot med åpne armer når vi ankom og vi følte oss hjemme hos vertsfamilien fra første stund. I løpet av de 9 ukene vi var der var på to forskjellig prosjekter som var en stor bonus for oss! Vi fikk erfaringer og opplevlser som vi aldri kommer til å glemme og føler nå at vi har fått et større perspektiv på livet - Gunhild & Helene Betina,

- Gunhild & Helene Betina, // Frivillig Sør-Afrika

Hvorfor Frivillig Sør-Afrika med GoXplore?

  • Du får oppleve mer av Cape Town og kulturen enn en vanlig turist ville gjort
  • Du får være med på 1 orienteringsdag før prosjektet starter
  • Du får muligheten til å hjelpe til på et lokalt prosjekt
  • Du får en dag på hostell før orienteringsdagen begynner
  • Møte frivillige fra hele verden, og knytte nye vennskapsbånd
  • Mulighet til å booke safari eller andre aktiviteter som strikkhopping
  • Du har som regel helgene fri til å gjøre det du selv ønsker
  • Delta på en tredagers tur ned til Kapp Det Gode Håp før prosjektet
  • Du får bo hos lokal vertsfamilie eller på frivillighetshus
  • Du får møte lokalbefolkningen og oppleve kulturen

Visum

Ved ankomst i Sør-Afrika vil du, som norsk statsborger, få utstedt et 90 dagers turistvisum. Dette koster ingenting og du trenger ikke søke før avreise. For å få denne er det viktig at du sjekker dette:

Alle reisende til, eller via, Sør-Afrika må følge myndighetens regler i forhold til innreisebestemmeleser, visum og pass. Om du er mindreårig, eller reiser med mindreårige barn, gjelder det spesielle regler. Les de fullstendige reglene her. Dersom du ønsker å være i Sør-Afrika lengre enn 90 dager er det viktig at du sier fra til oss i god tid.

Det er veldig viktig at du husker å vaksinere deg, og du har selv ansvaret for at dette blir gjort. Hvilke vaksiner du trenger avhenger av hvilket område du skal til, hva du allerede har tatt, og hva du skal gjøre i Sør-Afrika. Krav og anbefalinger vedrørende vaksinasjon endres løpende, derfor anbefaler vi at du kontakter din egen lege eller nærmeste vaksinasjonskontor for detaljert informasjon vedrørende nødvendige vaksiner. Folkehelseinstitutt har også en side med mye god info om vaksiner som anbefales for reiser til Afrika. Dersom du skal reise til andre afrikanske land, enten før eller etter oppholdet, kan det være lurt å ta gulfebervaksinen da enkelte land krever at man har denne vaksinen for å komme inn i landet.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Reise

Du kan delta på programmet mesteparten av året, men om du ønsker å jobbe på en av skolene bør du ta høyde for skoleferiene. Det er ikke mulig å ankomme i desember pga feriene, men du kan ankomme i november og være på prosjektet til ca midten av desember.

Ankomstdatoer i 2022

Anbefalt ankomstdato er alltid på en søndag, men det er mulig å ankomme andre dager om dette ikke lar seg gjøre. Du hentes på flyplassen og transporteres til vårt frivillighetshus, hvor du overnatter fra søndag til mandag. De som har valgt frivillighetshus blir etter dette boende der, og de som har valgt vertsfamilie har første natt hos vertsfamilien på mandag.

Hvis du ønsker å delta på en education/teaching prosjekt, ta kontakt for å dobbeltsjekke skoleferier i perioden. Terminene i 2022 er lagt opp slik:

Om du jobber på en skoleprosjekt i en periode som inkluderer en ferie, blir du midlertidig plassert på en av childcare prosjektene mens det er ferie.

Etter at du har fått en bekreftet plass så kan du bestille flyreisen din. Om du ønsker hjelp til dette så kan vi sette deg i kontakt med en samarbeidspartner. Vanligvis koster en tur-retur reise fra Oslo til Sør-Afrika mellom 6000 NOK og 9500 NOK avhengig av sesong. Det er veldig viktig at du ikke bestiller flybillett før du har fått bekreftet plass på prosjektet.

Flyplassen du skal fly til heter Cape Town International Airport. Husk at foretrukket ankomstdato er en søndag. Du vil bli hentet på flyplassen av en representant fra vår lokale partner. Prosjektet slutter på en lørdag. Kost & losji utover prosjektperioden dekkes ikke, ei heller transport tilbake til flyplassen etter endt opphold. Dersom du ønsker å tilbringe noen dager i Sør-Afrika før prosjektet starter eller etter endt prosjektperiode, skjer dette for egen regning. Vi anbefaler 91 Loop hostel som ligger midt i Cape Town og er helt nyoppusset. De har både privat og delte rom, men alle rom har eget bad.


Priser

Startdato i 2022 Pris
2 uker 6600
3 uker 8250
4 uker 10150
5 uker 11800
6 uker 13450
7 uker 14450
8 uker 15750
9 uker 17100
10 uker 18400
12 uker 21050

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen.

Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet. Flybillett er ikke inkludert i programprisen, men bruker å koste fra 6000 kroner tur-retur (avhengig av sesong). Du vil bli hentet på flyplassen ved ankomst.

Dersom du ønsker å tilbringe noen dager i Afrika, før eller etter prosjektet starter, så skjer dette for egen regning. Vi har masse tips til dette, og hjelper deg gjerne med å planlegge årets tur! Reiser du til prosjektet som en del av en større reise så kan vi sende deg tilbud for hele reisen.

Hva er inkludert i prisen?

Merk følgende: Transport til/fra prosjekt, samt transport til flyplass etter prosjekt er ikke inkludert i prisen. Om prosjektet er for langt unna til å gå, anbefaler vi Uber som er både trygg og rimelig. De fleste frivillige går sammen om organisering av dette.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Blogg fra Frivillig Sør-Afrika

Les flere reiseblogg og reisebrev fra våre deltakere
Nå har det allerede gått 8 uker siden jeg ankom Sør-Afrika og tiden har flydd av sted! 5 uker gjenstår før jeg er tilbake i Norge! Så langt har jeg hatt mange, mange positive opplevelser her og mange minner for livet er skapt! Har blitt kjent med mange fantastiske mennesker fra hele verden og uten denne turen ville jeg ikke møtt disse personene! Jeg har vokst mye på meg selv og det å tørre å ta sjanser og gripe muligheten når du har den har jeg blitt enda flinkere til! Jeg angrer i ikke på turen, det er sikkert og visst! Det å oppleve en ny «normal» hverdag har kommet godt med, og det å oppleve en annen kultur og tradisjon enn hva jeg er vant med har man bare godt av innimellom!

Helene // Frivillig Sør-Afrika

Aktiviteter i Sør-Afrika

FAQ

Hvorfor betale for å jobbe frivillig?

I mange tilfeller er frivillige - både med tanke på arbeidskraften og pengene - eneste grunn til at programmene har mulighet til å fortsette driften. Programmene vi tilbyr blir ofte drevet av ildsjeler som virkelig brenner for det de driver med, vanligvis uten noe form for statlig støtte. Når du jobber som frivillig så får programmene gratis arbeidskraft, noe som er til stor hjelp. Men det er også en del ekstra kostnader som oppstår i forbindelse med ditt opphold, f.eks. transport, kost og losji, planlegging, informasjon osv. Derfor betaler du en programpris for å dekke disse kostnadene. Det du betaler inkluderer også donasjoner til prosjektet og våre kostnader i Norge. Mesteparten av det du betaler går til våre lokale partnere, noe som igjen er med på å skape flere arbeidsplasser i landene vi har programmer.

Hvor lenge jobber jeg?

Dersom du jobber i barnehage jobber du vanligvis mellom 8 og 13. Barna sover ofte mellom 12:30 og 14:00. Du har da valget mellom å gå hjem når de har sovnet eller bruke sovetiden til lunsj og heller jobbe igjen mellom 14:00 og 16:00.

Jobber du på skole er det vanlig å jobbe mellom 8 og 14:30. Dersom du jobber på en skole med en overvekt av muslimske barn og ansatte vil du være ferdig 12:30 på fredager.

Dette vil du få informasjon om i bekreftelsen du får før avreise.

Hvordan kommuniserer jeg med dem hjemme?

De fleste bruker apper som Facetime, Skype eller Whatsapp for å ringe hjem. Med disse ringer du vanligvis gratis, så lenge du har tilgang til internettet. Du kan også kjøpe telefonkort i Sør-Afrika. Her finnes det både kort som fungerer i telefonbokser og kort som kan brukes for å ringe fra mobil. Du kan også kjøpe et sørafrikansk SIM-kort (startpakke) som vil gi deg et sørafrikansk mobilnummer. Dermed betaler du ikke for å motta samtaler og i tillegg vil du ha data på mobilen som du kan bruke for appene som Facetime, Skype og Whatsapp når du ikke er på trådløst nettverk. Startpakken er billig, og vår samarbeidspartner kan gi råd om hvor det er enklest å kjøpe en.

Hva slags vaksiner må jeg ta før jeg reiser?

Vi anbefaler at du tar kontakt med Reiseklinikken eller fastlegen din for faglig veiledning. Fra 1. oktober 2011 innførte Sør-Afrika regler om at besøkende, som har vært i andre afrikanske land, må fremvise bevis på gulfebervaksinen. Ta derfor med vaksineboken din på reisen dersom du skal reise i andre land enten før eller etter programmet. Vi anbefaler generelt sett at alle frivillige tar stivkrampe, hepatitt A og B, samt drikkevaksinen Ducoral i tillegg, samt at du rådfører deg med vaksinekontoret om hvilke vaksiner som anbefales for din reise. Prosjektet ligger ikke i et malariaområde, så du trenger derfor ikke ta malariatabletter.

Bør jeg ta med myggnett selv?

Prosjektet ligger ikke i malariaområder så myggnett er derfor ikke nødvendig i forhold til malariamygg. Det kan dog være greit å ta med myggspray mot vanlig mygg.

Må jeg har reiseforsikring?

Ja. Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb og reise i utlandet.

Hvor mye lommepenger bør jeg ha med?

Vi anbefaler deg å ha med minst 3000kr per måned. Beløpet kommer også ann på hvor høyt personlig forbruk du har. Dersom du skal reise rundt i landet i tillegg, bør du ta med mer enn dette. Transport frem og tilbake til prosjektene, samt lunsj og måltider i helgene er ikke inkludert i prisen. Kostnaden for transport er veldig avhengig av hvor langt det er til prosjekten du blir plassert på, men med 50kr per dag kommer du langt. Noen er på gåavstand. Om du budsjetterer med 50kr per dag for lunsj bør du også ha mer enn nok.

Hvilken valuta brukes i Sør-Afrika?

Den lokale valutaen heter Rand (ZAR). Dette kan du få vekslet til i en del norske banker i forkant av reisen. Du kan også få tatt ut Rand når du lander på flyplassen i Sør-Afrika.

Hvordan er årstidene?

Sør-Afrika har motsatte årstider fra Norge, så det er viktig at du pakker ut fra når på året du skal reise. Det er stort sett et solfylt liv i Sør-Afrika, der den beste perioden regnes fra midten av september frem til mars/april. Dette er deres sommer. Klimaet varierer med landets topografi. November til februar er den varmeste årstiden og er stort sett varm og tørr. Mai til september regnes som vintermåneder, og temperaturen kan gå ned mot null. Dette gjelder spesielt om kvelden og natten. Vi anbefaler da at du tar med deg varme klær og gjerne også ullundertøy. Ta også med sovepose om vinteren (mellom april og september). Ta gjerne med både et par lukkede sko (tennissko) og et par gode sandaler. Dersom du ønsker å sjekke temperaturen før avreise, kan du ta en titt på www.yahooweather.com

Gjør man mye sosialt med vertsfamilien?

Dette er vanligvis opp til deg som frivillig. Hvis du viser interesse for å være med på sosiale arrangementer som vertsfamilien er på, vil de ta deg med dersom det er noe som skjer mens du er der. Dette vil hjelpe deg til å bli bedre kjent med vertsfamilien din og lokalbefolkningen, og vi anbefaler deg å bli med på arrangementer som vertsfamilien din deltar på om du får muligheten. De fleste går i kirken hver søndag, og dette er også veldig sosialt.

Hva om jeg ikke trives?

Hvis du ikke trives med det du jobber med og ikke ønsker å fortsette, må du kontakte vår samarbeidspartner i Sør-Afrika som du vil møte under orienteringsdagen. De vil gå gjennom situasjonen med deg og hvis det ikke hjelper med forandringer på arbeidsplassen, vil de forsøke å finne en ny arbeidsgiver til deg så langt det lar seg gjøre.

Må jeg ha med adapter?

Ja, du trenger adapter for Sør-Afrika. Dette kan du kjøpe på reisebutikker, for eksempel Chillout.

Er det trygt å jobbe og reise i Sør-Afrika?

Ja, forutsatt at du følger de normer og regler som finnes. Sør-Afrikas kultur er annerledes fra den norske. Det anbefales å ikke gå ut alene på kvelden, så pass på å bevege deg rundt sammen med en gruppe. Dette gjelder særlig for jenter. Ikke bær på vesker/sekker dersom du kan unngå det. Dette minsker sjansen for å bli utsatt for ran. Dersom du skal bruke offentlig transport bør du gjøre det mens alle andre gjør det. Ikke kjør tog alene sent om kvelden eller i helgene.

Er det farlig å reise til Sør-Afrika?

GoXplore forholder seg i alle land til Utenriksdepartementets offisielle reiseråd. Sør-Afrika har ikke vært på UDs liste på mange år nå og vi opplever situasjon i landet som veldig stabil. Ta gjerne kontakt med oss hvis du har spørsmål angående dette.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Hjem » Land » Sør-Afrika » Frivillig Sør-Afrika

Maren G bestilte Sports & Adventure. Noe for deg?!