Zambia

Bli med til Zambia, landet med legendariske Victoria Falls, den ville Zambezi-elven, nasjonalparken Mosi oa Tunya, det rike dyrelivet, og den rå villmarken. Møt lokalbefolkningen eller jobb tett med Afrikas villdyr. Zambia skuffer aldri!

Covid status

Enten fullvaksinert mot covid, eller negativt PCR-test ikke eldre enn 72 timer før ankomst.

  • 3. Ecobricks
  • 5. Lærer Zambia
  • 2. Zambia klasse
  • 3. Girl empowerment i Zambia
  • 6.
  • 1. Frivillig arbeid med barn i Zambia

Fakta om Zambia

Zambia er en innenlandsstat i det sørlige Afrika, det vil si at den ikke grenser til hav. Zambia har et tropisk klima og består hovedsakelig av høyt platå med noen høyder og fjell. Landet har ikke egen kyststripe. Under kolonitiden frem til 1962 var territoriet underlagt England under navnet Nord-Rodesia. Sør i Zambia utgjør en del av Zambezielven, med en av verdens største fosser, Victoriafallene, grensen mot Zimbabwe.

Offisielt navn: Republic of Zambia

Hovedstad: Lusaka

Folketall: 17 millioner

Valuta: Zambisk Kwacha (ZMK)

Størrelse: 752 614 km²

Språk: Engelsk - i tillegg 7 lokale hovedspråk med til sammen 73 dialekter, hvorav Bemba og Nyanja er mest brukt

Klima: Zambia har tre hovedsesonger. Desember til april er varm og våt, mai til august er kjølig og tørr, mens september til november er varm og tørr. Gjennomsnittlig temperatur om sommeren er 25 til 35 °C 6 til 24 °C om vinteren.

Strøm/telefon: 220/240 volt, noen strømbrudd ved ujevne mellomrom, bruker engelsk støpsel (3 flate pinner). Mobilnett dekker Lusakaområdet, Livingstone og Copperbelt, men dekningsområdene utvides stadig. Mobiltelefoner medbrakt fra Norge kan ofte ikke brukes som de er, men man kan få kjøpt SIM-kort og taletid (kontantkort) lokalt.

Kredittkort: Visa og American Express kan brukes i større butikker, hoteller, restauranter og reisebyrå. Det finnes minibanker i Lusaka og de største byene. Vær klar over at en rekke servicebedrifter legger på en "ekstra avgift" ved betaling med kredittkort

Kriminalitet: Zambia regnes som et relativt trygt land å reise til. Småkriminalitet må alltid påregnes i visse områder i de større byene. Forhør deg på forhånd hvis du er usikker på hvor du ikke bør ferdes til fots. Ferdsel etter mørkets frembrudd fordrer særlig aktpågivenhet.

Tidsforskjell til Norge: Vintertid i Norge: pluss 1 time. Sommertid: ingen forskjell.

Zambia's ambassade for Norge: Engelbrektsgatan 7, Stockholm. Postadresse: Box 26013 SE-100 41, Stockholm, Sweden Telephone +46 (0) 8 6799040, E-mail info@zambiaembassy.se

Norsk ambassade?: Norge har ambassade i Lusaka. Adresse til ambassaden: Corner Birdage Walk/Haile Selassie Avenue. Plot: 245/61, P.O. Box 34570, Lusaka, Zambia. Tel: +260 21 1 252 188. Fax: +260 21 1 253 915. E-post: emb.lusaka@mfa.no Nettside: http://www.norway.org.zm/info/embassy.htm / http://www.embassies.mfa.no

Avreisetax: Man må betale US$ 25 når man forlater landet.

Visum: Norske statsborgere behøver visum

Kilde: UDs Landsider

Hvor mye trenger jeg i lommepenger?

Siden all kost og losji er inkludert i programprisen trenger du ikke mye ekstra. Vi anbefaler ca. 800 kr pr uke i prosjekttiden. Ønsker du å delta på ekstra turer eller utflukter som ikke er en del av prosjektet må du betale for disse utenom.

Hvordan er kommunikasjonsmulighetene på prosjektet?

Prosjektene har internettilgang, men det kan være noe ustabilt.

Bør jeg ta med myggnett selv?

Ja, vi anbefaler at du tar med ditt eget myggnett. Prosjektet har myggnett, men disse er gjerne hullete og gjør ikke samme nytten lengre.

Får jeg tatt ut penger på prosjektet?

Det er ingen mulighet til å ta ut penger på prosjektet, men du kan få tatt ut i minibank i Livingstone town på Lion Release ,og i Chingola på Sjimpanse-prosjektet.. Alle frivillige på Lion Release får dra til Livingstone town et par ganger i uken. Frivillige som deltar på sjimpanseprosjektet drar inn til Chingola ca 1 gang i uken.

Hvilken valuta brukes i Zambia?

Den lokale valutaen heter Kwatcha og kan ikke fås i Norge før avreise. Du må derfor veksle inn i USD i Norge før avreise. Dette kan du veksle til Kwatcha i Livingstone (lion release) / Ndola ( sjimpanse-prosjekt) etter ankomst.

Må jeg har reiseforsikring?

Ja. Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb på frivillighetsprosjekter.

Trenger jeg vaksiner?

Alle deltakere bør oppdatere stivkrampevaksinen og rabiesvaksinen da prosjektene krever disse. Det kan være lurt å ta hepatitt A og B, samt drikkevaksinen Ducoral også. Zambia krever at alle reisende må ha gyldig gulfebervaksine. Det er derfor viktig at du tar med vaksineboken på reisen da du nok må fremvise bevis for å ha tatt vaksinen. Zambia har forekomster av malaria, så vi anbefaler at du tar malariatabletter. Vi anbefaler typen som heter Malarone. Øvrige vaksiner kan reiseklinikken eller fastlegen din hjelpe deg med.

Velg et program i Zambia

Aktiviteter i Zambia

Ring eller send SMS

Hjem » Land » Zambia

Siste nyhet: Unike muligheter for deg som er glad i hest!