1. Farm & Travel 3. 4. 4. 5. 6.

Jobb på gård i Australia

Jobb på gård, reis og bo med oppholds- og arbeidsvisum i Australia i inntil ett år! Du binder deg til å jobbe 3-4 måneder på gård. Kombiner dette med for eksempel en jorda-rundt-reise for en opplevelse du aldri vil glemme!

Les mer

Farm & Travel Australia

COVID STATUS

Stengt

Legg inn navn og e-post adresse for å bli varslet ved gjenåpning.

Dette programmet er for de som kunne tenke seg å lære om livet og driften på en australsk gård, på alt fra kveggårder til vingårder. På dette programmet må du være forberedt på å ta i et tak, ha god engelsk og kunne oppholde deg og jobbe i Australia for minst 3-4 måneder.

Du må ha vanlig førerkort (klasse B) og har du tidligere erfaring fra gårdsdrift, hester eller andre ting som kan være relevant er det supert. På dette programmet er du garantert jobb på en gård i Australia og vi hjelper deg fra påmelding til avreise og hjem igjen.

Samme dag som du ankommer Brisbane reiser du videre til Halse Lodge Guest House i Noosa hvor du får 4 herlige dager i solen til å komme deg over jetlagget. I løpet av disse dagene vil du også få mer informasjon om programmet og begynne å gjøre deg klar for introduksjonsuken.

Vi vil anbefale deg å ikke bare jobbe mens du er i Australia. Australia et land som har fantastisk mye å tilby, og det ville være synd hvis du reiser hele veien dit uten å oppleve litt mer av landet. Vi vil i løpet av bestillingsprosessen informere deg om forskjellige opplevelser/attraksjoner som det kan være gøy å få med seg når du kommer «Down Under». Men ikke vær redd for å ta ting litt som de kommer heller. Planer har en tendens til å endre seg raskere enn du rekker å legge de på en reise som dette.

Vi anbefaler at du melder deg på dette programmet minst 1-2 måneder før ønsket avreise dette på grunn av et begrenset antall plasser.

Hvem kan delta?

Det er viktig at du som ønsker å delta på dette programmet er klar over at det vil være hardt arbeid og at det kan være lange dager. Vi har laget en liten liste over punkter som er viktige i forbindelse med dette programmet. Dersom de fleste punktene passer deg er dette et program du bør vurdere.

Hvilket program i Australia passer deg?

Vi har 4 forskjellige programmer i Australia der du kan jobbe. Detaljer om de forskjellige finner du på programsidene, men for å gjøre det litt enklere har vi satt opp denne oversiktstabellen. Klikk deg gjerne inn på de forskjellige for å lese mer.

Program Jobbgaranti Hjelp med jobb under reisen Bosted klart før avreise Hjelp med bosted under reisen Minimumslengde
Work & Travel Valgfritt
All Set - Hospitality 6 måneder
All Set - Internship 3 måneder
Farm & Travel 3-4 måneder
Noen raske fakta om Farm & Travel Australia
Passer for18 - 30 år
KvalifikasjonerVillig til å ta i et tak
LengdeMinst 3-4 måneder og opptil 12 måneder
AnkomstplassBrisbane
JobbgarantiJa
Betalt arbeidJa
Nærkontakt med dyrSannsynligvis
Burde bestillesMinst 2-3 måneder før ønsket avreise
Work & TravelGårdsarbeidHesterBetalt arbeidGarantert jobb
Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Vil anbefale Farm & Travel på det sterkeste! Min opplevelse var bare helt fantastisk fra begynnelse til slutt. Etter å ha reist med fly nesten et helt døgn og havnet på andre siden av jordkloden, langt fra venner og familie, var det trygt og godt å vite at man hadde Springbrook Farm som støtte.

Anne // Farm & Travel Australia

Arbeidsoppgaver

Jobbdelen av programmet begynner i Goomeri på Springbook Farm med en innbydende lunsj, søknad om en bankkonto, skattenummer og Medicare - her kan du også handle om nødvendig.

I løpet av den første dagen går du gjennom hva slags jobb du vil og hvor du vil jobbe. Dine preferanser og profil vil da bli tilgjengelig for 1500 arbeidsgivere. I løpet av introduksjonsuken vil du få forskjellige jobbtilbud å velge mellom. Ditt valg blir så ditt reisemål på fredagsettermiddag eller lørdagsmorgen.

Du vil selvfølgelig ikke bli utlært på denne uken, men du får en smakebit på hvordan gårdslivet og de daglige oppgavene kan være. Dette er med på å gjøre deg mer attraktiv som arbeidstaker.

Jobbene er over hele landet, og du kan arbeide med storfe og sau, hester eller som en traktor- eller maskinoperatør. Slik blir de forskjellige valgene forklart av vår partner;

Agriculture Hospitality Work
ATV bike riding (firhjuling) Vineyard and cellar door
Stock horse riding Rural pub and hotel
Tractor driving and operation
Cattle work on horseback and on foot Teaching distance education
Fencing, chain saw & lots of information Homestead helper work
Outback, farm & rural safety, vehicle maintenance Child care

Etter din første jobb er du fri til å reise i Australia hvis du ønsker det. Du kan selvfølgelig også jobbe videre hos en annen arbeidsgiver.

95% av disse jobbene vi tilbyr er også den type jobber som gjør det mulig for deg å søke om det såkalte Second Year Working Holiday Visa, som vil gi deg lov til å jobbe og reise i Australia i enda et år.

OBS! Reiser dere flere sammen bør dere være fleksible på hva slags type jobb dere kunne tenke dere. Det vil være vanskeligere å finne jobb til 2 på samme gård, men det er ikke umulig.

Lønn

Din lønn vil ligge på mellom 200 og 400 AUD per uke og kost og losji er stort sett inkludert i programmet (les mer her). På den måten kan nesten alt du tjener spares til videre reiser. Beløpet du tjener vil variere, og vil være tilpasset den kunnskapen du har ved oppstart. Har du tidligere erfaring og vilje til å jobbe lengre dager kan du tjene opp mot 1000AUD på en uke.

Da det er begrenset med utgifter når man jobber på gård, og du ofte er et stykke unna de store byene, vil du ha mulighet til å kunne spare mye penger etter noen måneder med gårdsarbeid. 6000AUD er en ganske realistisk sum en deltaker kan regne med å spare seg opp i løpet av en 3 måneders periode.

OBS! Reiser dere flere sammen kan det være mulig å jobbe på samme gård selv om det kun er en stilling ledig dersom dere velger å dele lønnen på to.

Send denne siden til meg som PDF

Reise

Oppstart hver torsdag med noen unntak (avreise fra Norge tirsdag).

Første oppstart i 2020 vil være 9. januar 2020
Siste oppstart i 2020 vil være 3. desember 2020

Første oppstart i 2021 vil være 7. januar 2021
Siste oppstart i 2021 vil være 2. desember 2021

I forbindelse med COVID-19 tar ikke programmet i mot deltakere på ubestemt tid

Fra du melder deg på og vi har fått inn påmelding dokumentene dine tar det gjerne ca en uke før du får bekreftet plassen din. Vi anbefaler at du IKKE booker flybilletter før du har fått bekreftet plass.

Vi kan booke flybilletter til deg fra Oslo til Brisbane hvor du blir plukket opp av våre partner når du lander. Turen går videre til Noosa der du skal bo de første nettene.

Kunne du tenke deg å fly hjem fra en annen by enn Brisbane, eller via et eller flere land på hjemveien er det bare å si fra.

Jeg storkoser meg her! Har tilbragt ganske lang tid i Byron Bay nå, og skal neste uke på en 5-dagers yoga Retreat her. Etter det reiser jeg rett ned til Adelaide for å starte gårdsarbeid. Fikk jobb på første telefonsamtalen, skal jobbe med trening av hester, så jeg er strålende fornøyd!

Tatjana // Farm & Travel Australia

Hvorfor Farm & Travel Australia med GoXplore?

  • Vi er skandinavias største spesialist på å kombinere jobb og reise rundt i verden
  • Du er garantert jobb på gård i minst 3-4 måneder
  • Vi har enten reist på programmet eller bodd og jobbet i Australia over lengre perioder
  • Du får også bankkonto og skattenummer
  • Vi søker visumet for deg!
  • Vi liker å reise og kan derfor fortelle deg om opplevelser og gi deg reisetips utenom det vanlige

Visum

På dette programmet trenger du et Working Holiday-visum som kun er tilgjengelig for deltakere fra Norge og et fåtall andre nasjoner. Visumet gir deg mulighet til å jobbe i inntil 12 måneder (fra ankomstdato) i Australia med følgende forutsetninger:

Dersom du har et annet statsborgerskap er det viktig at du tar kontakt slik at vi kan sjekke om dette visumet er tilgjengelig for deg også.

De australske myndighetene anbefaler at du har med deg ca 30 000,- som en slags startkapital når du reiser på dette visumet.

Visum nr 2

Hvis du har jobbet minst tre måneder innenfor visse postsoner på landsbygda i Australia kan du søke om Working Holiday visum for 2. gang. Du må kunne bevise at du har jobbet minst 3 måneder, ellers er kravene for å få visum de samme som for visum nr. 1. Du kan få hjelp av oss til å finne ut om de jobbene du har hatt kvalifiserer til å søke om visum nr. 2.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Priser

Startdato i 2022 Pris
Farm & Travel (med visum) 23350
Farm & Travel (uten visum) 19800

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen. Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet. Flybillett er ikke inkludert i programprisen, men pleier å koste fra 9000 kroner i lavsesong og fra 12 000 kroner i høysesong, tur/retur. Vi sender deg et flytilbud etter at du er påmeldt.

Inkludert i prisen:

Ikke inkludert i prisen:

Transport

Deltakerne kjøper selv flybillett og påser at de flyr til nærmeste oppgitte flyplass ved programmet. Du vil bli hentet og fraktet tilbake til flyplassen.

Vi sender deg et uforpliktende flytilbud på reisen din til Australia etter at du har betalt depositumet og fått en bekreftet plass på programmet. Reiser du til programmet som en del av en større reise så kan vi sende deg tilbud for hele reisen.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Blogg fra Farm & Travel Australia

Les flere reiseblogg og reisebrev fra våre deltakere
Jeg trives utrolig masse! Hver dag er like spennende og jeg gleder meg alltid til å ta fatt på ny dag og ny uke! Jeg lærer så enormt mye. Har også en helt fantastisk gjeng jeg jobber sammen med. Første måned har fløyet unna og jeg er nesten litt trist over at jeg ikke kan bli lenger.

Mona // Farm & Travel Australia

Aktiviteter i Australia

FAQ

Er kost og losji inkludert når jeg jobber på gårdene?

Normal lønnen ligger på ca AU$200-AU$400 per uke etter at skatten er trukket. På de aller fleste av våre gårder er kost og losji inkludert, men skulle det mot formodning være en gård der det ikke er slik vil lønnen din være høyere for å dekke kostnadene for mat.

Når skal visumsøknaden leveres inn?

Så fort som mulig etter booking, men minst en måned før avreise. Husk at dersom det er noe spesielt med din helsetilstand eller du har noe på rullebladet ditt vil søknaden ta lenger tid og vi må ha inn visumsøknaden så tidlig som mulig.

Hvor mye penger må jeg ha med meg?

Det er anbefalt at du har med deg ca 30 000,- når du reiser på dette programmet.

Hvordan er prisene i Australia?

Prisene i Australia er omtrent det samme som Norge, men i visse tilfeller billigere.

Kan jeg ta med medisiner på reisen?

Selvfølgelig kan du ta med deg medisiner på reisen. Vi anbefaler at du får fastlegen til å skrive en bekreftelse på engelsk på hva slags medisiner det er, hva de inneholder og at dette er noe du trenger.

Hva gjør jeg dersom noe skjer og jeg må til lege mens jeg er i Australia?

Som norsk statsborger har du rett til nødvendig medisinsk behandling under hele ditt opphold med godkjent visum. Du trenger et Medicare kort, og dette søker du om når du er i Australia. Du vil da trenge pass og visum. Legg merke til at dette ikke erstatter reiseforsikring og at du fremdeles må skaffe dette.

Må jeg ha reiseforsikring?

Ja! Reiseforsikring er obligatorisk på alle våre programmer. Vi formidler Gouda reiseforsikring som dekker deg hele perioden du er på reise, også når du jobber. Den kan du lese mer om her.

Dekker reiseforsikringen meg om jeg reiser innom andre land enn Australia?

Ja. Så lenge du har valgt Verden som dekningsområde dekker den alle land i hele verden.

Jeg reiser alene. Vil det være lett å møte nye mennesker?

Det er omtrent halvparten av de som reiser gjennom oss som reiser alene. Dersom det er flere som reiser på samme oppstart prøver vi alltid å få dere inn på samme fly. Du vil også få tilgang til deltakerliste over de som reiser på samme program i samme periode som deg, både fra kontoret her i Norge og fra kontorene våre i Sverige og Finland. Du kommer uansett til å møte mange spennende mennesker fra forskjellige land på reisen din.

Må jeg være i Australia i 12 måneder?

Nei, det er opptil deg hvor lenge du ønsker å være i Australia. Flybillettene dine er gyldige i 12 måneder etter avreise fra Norge og visumet er gyldig i 12 måneder etter ankomst i Australia. Husk at du på dette programmet binder deg til å være minst 3-4 måneder.

Hva skal jeg pakke med meg av klær?

Det er veldig greit å ha med seg behagelige arbeidsklær (jeans, skjorte) og arbeidssko (uten lisser). Husk at du også kan kjøpe dette i Australia. Tenker du å jobbe på en hestegård og har rideutstyr kan du gjerne ta med dette, men legg merk til at dette da må være helt rent ved ankomst i Australia.

Hva slags gårder kan jeg jobbe på?

Vi samarbeider med ca 1500 gårder i hele Australia så her kan du jobbe på det meste. Vi har for eksempel gårder som driver med hest, sau, kveg og korn.

Hvor lenge kan jeg jobbe på en gård?

Du kan jobbe opptil 6 måneder for hver arbeidsgiver.

Kan jeg reise til New Zealand eller andre land mens jeg er i Australia?

Ja. Du kan velge om du vil reise innom et land på veien eller om du vil reise tur/retur mens du er i Australia. Husk at dette vil gjøre at flybillettene dine blir dyrere, men vi hjelper deg gjerne med dette.

Hva trenger jeg av vaksiner?

På dette programmet må du ha en oppdatert stivkrampevaksine. Vi anbefaler at du tar kontakt med vaksineklinikk for svar på hvorvidt du trenger andre vaksiner.

Hvor gammel må jeg være for å kunne kjøre bil i Australia?

18 år så det samme som her hjemme.

Trenger jeg internasjonalt førerkort?

Ja. Dette er rett og slett en oversettelse av førerkortet ditt og de forskjellige klassene du kan kjøre. Du kan få internasjonalt fører kort hos NAF. Husk å ta med deg passbilde.

Hvor gammel må jeg være for å leie eller kjøpe bil i Australia?

18 år gammel. Enkelte utleieselskaper krever en ekstra forsikring dersom du er under en viss alder.

Trenger jeg adapter i Australia?

Ja. Du kommer til å trenge en såkalt tre-bens-kontakt (ikke lik som i Storbritannia). Elektrisiteten i Australia er 220-240 volt.

Kan alle nordiske statsborgere søke gjennom GoXplore?

Ja, så lenge du har nordisk pass kan du det. Vi sjekker gjerne muligheten dersom du er utenlandsk statsborger.

Hvor lang tid tar det å få visumet godkjent?

Dette vil variere etter hvilke svar du gir. Vanligvis får vi svar i løpet av et par dager, men dersom det er noe spesielt med din helse eller du har noe på rullebladet ditt kommer det til å ta lenger tid.

Kan jeg overføre penger fra min norske konto til min australske konto?

Ja, dette kan du gjøre via nettbank eller ved oppmøte i banken allerede før du reiser til Australia. Det er også mulig å gjøre det mens du er i Australia. Legg merke til at noen banker/type kontoer ikke har mulighet for utenlandsbetalinger.

Er det garantert at jeg får ri når jeg er på gården dersom jeg vil jobbe med hester?

Vi vil aldri kunne garantere at du vil få ri siden dette vil variere etter din tidligere erfaring med hester. Har du tidligere erfaring med hest/hestehold kan vi garantere at du får jobbe med hester, men spesifikt om/hvor mye du får ridd kan vi ikke garantere før du er i Australia.

Når må jeg senest melde meg på?

Vi anbefaler at du er ute i god tid. Dersom det ikke er ledig på datoen du har ønsket gir vi deg beskjed om når den nærmeste muligheten er.

Kan jeg endre hjemreisebillettene min?

Det kommer an på hva slags billetter du har booket. Booker du gjennom oss ser vi på endringsbare billetter som gjør at du mot et gebyr vil kunne endre datoene på billettene dine.

Kan jeg reise sammen med en venn?

Ja, selvfølgelig kan du det. Legg merke til at det er noen gårder som kun tar i mot en deltaker om gangen så det er viktig at dere er fleksible på hva slags gård dere ønsker å jobbe på. Det kan være mulig at to stk deler en stilling (og dermed også lønnen).

Hva skjer når jeg er ferdig med jobben?

Det er opptil deg. Vi kan hjelpe deg med å finne jobb i løpet av hele oppholdet ditt. Legg merke til at det kan hende det tar litt tid å finne en ny jobb og vi anbefaler at du reiser litt mellom hver jobb.

Kan allergier/spesialkost eller andre faktorer påvirke min plassering?

Om du har spesialkost kan du i visse tilfeller måtte hjelpe mer til med matlaging for å gjøre det lettere for familien. Er du veganer, vil det bli veldig vanskelig å finne en gårdsplassering, da australske gårdseiere dessverre har et inntrykk av at dette er noe som er vanskelig å forholde seg til og ta hensyn til - rett og slett fordi kjøtt er en stor del av kostholdet på en australsk gård. Er du veganer eller vegetarianer vil du måtte være forberedt på å være flekibel i dietten din.


For deg som ønsker å jobbe med hester kan vekt og høyde ha en betydning for hvor mye du får ri.


Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Hjem » Land » Australia » Farm & Travel Australia

Siste nyhet: 3 land i 8 dager - safari, strand og kulturopplevelser!