1. Farm & Travel 3. 4. 4. 5. 6.

Jobb på gård i Australia

Jobb på gård, reis og bo med oppholds- og arbeidsvisum i Australia i inntil ett år! Du binder deg til å jobbe 3-4 måneder på gård. Kombiner dette med for eksempel en jorda-rundt-reise for en opplevelse du aldri vil glemme!

Les mer

Farm & Travel Australia

Dette programmet er for de som kunne tenke seg å lære om livet og driften på en australsk gård, på alt fra kveggårder til vingårder. På dette programmet må du være forberedt på å ta i et tak, ha god engelsk og kunne oppholde deg og jobbe i Australia for minst 4 måneder.

Du må helst ha vanlig førerkort (klasse B) og har du tidligere erfaring fra gårdsdrift, hester eller andre ting som kan være relevant er det supert. På dette programmet er du garantert jobb på en gård i Australia og vi hjelper deg fra påmelding til avreise og hjem igjen.

Har du allerede erfaring med gårdsarbeid fra før anbefaler vi deg vår Farm & Travel Australia All Set program - her er du garantert jobb før avreise allerede!

Oppsett ved ankomst
Du blir møtt på flyplassen i Brisbane torsdag morgen og tar turen derfra til Brisbane hostel. Dette blir basen din de første 4 dager mens du kommer over jetlaggen din. Du får også et australsk SIM kort og hjelp til å sette opp denne. På fredag besøker gruppen din Riverlife for vannsport, BBQ lunsj, og for en gjennomgang av forskjellige praktiske saker du trenger for å jobbe i Australia (bank, skjemaer, informasjon om jobber osv). Lørdag og søndag har du fritid til å oppdage mer av Brisbane - besøk Australia Zoo, prøv deg på litt (wind)surfing eller kano, eller bare heng med nye venner. Dette er også perfekte dager for å ta en RSA kurs (hvis du vil jobbe på bar), eller fylle ut søknadene for en White (byggeindustri) eller Blue (jobb med barn) card. Du får mer informasjon etter ankomst om mulighetene.

På mandag reiser dere per bus til gården til hovedtreneren, et flott sted rett ved en innsjø 3 timer nordøst for Brisbane. Her begynner 5 dager med trening som skal gjøre deg forberedt på hvordan det er å jobbe på gård i Australia. Her blir det ridning, jobb med kveg, mønstring, kjøring av traktorer og motorsykkel, vedlikehold av kjøretøy, reparasjon av gjerder og mye mer. De vil også gå gjennom praktiske sikkerhetstips for livet på gård og i den australske 'outbacken'.

I løpet av disse dager vil du også ta kontakt med gårder som har gitt deg jobbtilbud, og få hjelp til å velge den som passer deg best. Når jobben er landet hjelper vår partner i Australia med å ordne transport til gården. Kostnaden for dette er ikke inkludert, for gården kan både være nærme, men også veldig langt unna (Australia er like stor som Europa). Fredag ettermiddag reiser du tilbake til Brisbane og videre til gården basert på det du har avtalt med de. Du kan altså starte jobben din på et gård i Australia 9 dager etter at du har ankommet landet. Inkludert i pakken er at vår partner også hjelper deg med flere jobb resten av tiden du er i Australia, om du ønsker dette.

Vi vil anbefale deg å ikke bare jobbe mens du er i Australia. Australia et land som har fantastisk mye å tilby, og det ville være synd hvis du reiser hele veien dit uten å oppleve litt mer av landet. Vi vil i løpet av bestillingsprosessen informere deg om forskjellige opplevelser/attraksjoner som det kan være gøy å få med seg når du kommer «Down Under». Men ikke vær redd for å ta ting litt som de kommer heller. Planer har en tendens til å endre seg raskere enn du rekker å legge de på en reise som dette.

Hvem kan delta?

Det er viktig at du som ønsker å delta på dette programmet er klar over at det vil være hardt arbeid og at det kan være lange dager. Vi har laget en liten liste over punkter som er viktige i forbindelse med dette programmet. Dersom de fleste punktene passer deg er dette et program du bør vurdere.

Hvilket program i Australia passer deg?

Vi har 4 forskjellige programmer i Australia der du kan jobbe. Detaljer om de forskjellige finner du på programsidene, men for å gjøre det litt enklere har vi satt opp denne oversiktstabellen. Klikk deg gjerne inn på de forskjellige for å lese mer.

Program Jobbgaranti Jobb før avreise Jobbhjelp under reisen Bosted før avreise Bostedhjelp under reisen Min.lengde
Work & Travel Valgfritt
All Set - Hospitality 6 måneder
All Set - Internship 3 måneder
Farm & Travel All Set 3-4 måneder
Farm & Travel 3-4 måneder
Noen raske fakta om Farm & Travel Australia
Passer for18 - 30 år (visumkrav!)
KvalifikasjonerVillig til å ta i et tak
LengdeMinst 3-4 måneder og opptil 12 måneder
AnkomstplassBrisbane
JobbgarantiJa
Betalt arbeidJa
Burde bestillesMinst 2-3 måneder før ønsket avreise
StartdatoUtvalgte torsdager hele året
Work & TravelGårdsarbeidHesterBetalt arbeidGarantert jobb
Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Jeg har storkost meg med opplæringen og har fått drømmejobben på kvegfarm! Det som absolutt har gjort mest inntrykk har vært familien på gården og ikke minst Clinton! Han har tatt varmt imot hele gjengen og gjort alt han kan for oss!

Sandra-Sofie Farm & Travel Australia

Arbeidsoppgaver

I løpet av de første dagene i Brisbane går du gjennom hva slags jobb du vil og hvor du vil jobbe. Dine preferanser og profil vil da bli tilgjengelig for 1500 arbeidsgivere. I løpet av introduksjonsuken vil du få forskjellige jobbtilbud å velge mellom. Ditt valg blir så ditt reisemål på fredagsettermiddag eller lørdagsmorgen.

Du vil selvfølgelig ikke bli utlært på denne uken, men du får en smakebit på hvordan gårdslivet og de daglige oppgavene kan være. Dette er med på å gjøre deg mer attraktiv som arbeidstaker.

Jobbene er over hele landet, og du kan arbeide med storfe og sau, hester eller som en traktor- eller maskinoperatør. Slik blir de forskjellige valgene forklart av vår partner:

Agriculture Hospitality Work
ATV bike riding (firhjuling) Vineyard and cellar door
Stock horse riding Rural pub and hotel
Tractor driving and operation
Cattle work on horseback and on foot Teaching distance education
Fencing, chain saw & lots of information Homestead helper work
Outback, farm & rural safety, vehicle maintenance Child care

Etter din første jobb er du fri til å reise i Australia hvis du ønsker det. Du kan selvfølgelig også jobbe videre hos en annen arbeidsgiver. 95% av disse jobbene vi tilbyr er også den type jobber som gjør det mulig for deg å søke om det såkalte Second Year Working Holiday Visa, som vil gi deg lov til å jobbe og reise i Australia i enda et år.

OBS! Reiser dere flere sammen bør dere være fleksible på hva slags type jobb dere kunne tenke dere. Det vil være vanskeligere å finne jobb til 2 på samme gård, men det er ikke umulig.

Lønn

Din lønn vil ligge på mellom 200 og 400 AUD per uke og kost og losji er stort sett inkludert i programmet (les mer her). På den måten kan nesten alt du tjener spares til videre reiser. Beløpet du tjener vil variere, og vil være tilpasset den kunnskapen du har ved oppstart. Har du tidligere erfaring og vilje til å jobbe lengre dager kan du tjene opp mot 1000AUD på en uke.

Da det er begrenset med utgifter når man jobber på gård, og du ofte er et stykke unna de store byene, vil du ha mulighet til å kunne spare mye penger etter noen måneder med gårdsarbeid. 6000AUD er en ganske realistisk sum en deltaker kan regne med å spare seg opp i løpet av en 3 måneders periode.

OBS! Reiser dere flere sammen kan det være mulig å jobbe på samme gård selv om det kun er en stilling ledig dersom dere velger å dele lønnen på to.

Send denne siden til meg som PDF

Reise

Vår partner anbefaler at du ankommer flyplassen i Brisbane torsdag morgen. Dette betyr vanligvis avreise fra Norge på tirsdag eller veldig tidlig onsdag. Om det overhodet ikke passer, så kan du ankommer en dag eller to i forkant og bare nyte livet i Australia på egen hånd i noen dager.

Programmet har i utgangspunkt oppstart hver torsdag, hele året, men noen måneder, som september til november, fylles fortere opp enn andre! Etter du har meldt deg på vil vi sette deg opp på den først mulig ledige datoen som er nærmest datoen du ønsker. 

Fra du melder deg på og vi har fått inn dokumentene dine tar det gjerne ca en uke før du får bekreftet plassen din. Vi anbefaler at du IKKE booker flybilletter før du har fått bekreftet plass.

Du kan selvfølgelig gjøre flyreisen din så spennende som du selv ønsker! Veldig mange velger å legge til stopp på New Zealand, Bali, Fiji eller Thailand på veien hjem. Det er utrolig mange muligheter å velge mellom her, og vi hjelper deg gjerne med tips.

Jeg har storkost meg med opplæringen og har fått drømmejobben på kvegfarm! Det som absolutt har gjort mest inntrykk har vært familien på gården og ikke minst Clinton! Han har tatt varmt imot hele gjengen og gjort alt han kan for oss!

Sandra-Sofie Farm & Travel Australia

Hvorfor Farm & Travel Australia med GoXplore?

  • Vi er skandinavias største spesialist på å kombinere jobb og reise rundt i verden
  • Du er garantert jobb på gård i minst 3-4 måneder
  • Vi har enten reist på programmet eller bodd og jobbet i Australia over lengre perioder
  • Du får også bankkonto og skattenummer
  • Vi søker visumet for deg!
  • Vi liker å reise og kan derfor fortelle deg om opplevelser og gi deg reisetips utenom det vanlige

Visum

På dette programmet trenger du et Working Holiday-visum som kun er tilgjengelig for deltakere fra Norge og et fåtall andre nasjoner. Visumet gir deg mulighet til å jobbe i inntil 12 måneder (fra ankomstdato) i Australia med følgende forutsetninger:

Dersom du har et annet statsborgerskap er det viktig at du tar kontakt slik at vi kan sjekke om dette visumet er tilgjengelig for deg også.

De australske myndighetene anbefaler at du har med deg ca 30 000,- som en slags startkapital når du reiser på dette visumet.

Visum nr 2

Hvis du har jobbet minst tre måneder innenfor visse postsoner på landsbygda i Australia kan du søke om Working Holiday visum for 2. gang. Du må kunne bevise at du har jobbet minst 3 måneder, ellers er kravene for å få visum de samme som for visum nr. 1. Du kan få hjelp av oss til å finne ut om de jobbene du har hatt kvalifiserer til å søke om visum nr. 2. På Farm & Travel programmet vårt er du nesten garantert til å opparbeide deg rett til en visum nr 2.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Priser

Startdato i 2024 Pris
Farm & Travel (excl working holiday visa) 25550
Farm & Travel (inkl working holiday visum) 30800

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen.

Inkludert i prisen:

Ikke inkludert i prisen:

Flybillett

Flybillett er ikke inkludert, men vi kan få en av våre samarbeidspartnere til å sende deg et uforpliktende flytilbud på reisen din til Brisbane, Australia etter at du har fått bekreftet plass. En tur-retur flybillett fra Oslo til Brisbane koster alt fra 9000kr i lavsesong og oppover. Om du legger til mange stopp på veien hjem går selvfølgelig prisen oppover.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Reisebrev fra Farm & Travel Australia

Les flere reisebrev fra våre deltakere
Må igjen takke deg for at du hjalp meg til en helt fantastisk tur. Har jobbet på storfestasjon nå i to måneder. Helt fantastisk utsikt midt i Australia på en stasjon som er på 27 000 kvadratkilometer.

Albin Farm & Travel AustraliaOversatt

Aktiviteter i Australia

FAQ

Er kost og losji inkludert når jeg jobber på gårdene?

Normal lønnen ligger på ca AU$200-AU$400 per uke etter at skatten er trukket. På de aller fleste av våre gårder er kost og losji inkludert, men skulle det mot formodning være en gård der det ikke er slik vil lønnen din være høyere for å dekke kostnadene for mat.

Når skal visumsøknaden leveres inn?

Så fort som mulig etter booking, men minst en måned før avreise. Husk at dersom det er noe spesielt med din helsetilstand eller du har noe på rullebladet ditt vil søknaden ta lenger tid og vi må ha inn visumsøknaden så tidlig som mulig.

Hvor mye penger må jeg ha med meg?

Det er anbefalt at du har med deg ca kr. 30 000,- når du reiser på dette programmet.

Hvordan er prisene i Australia?

Prisene i Australia er omtrent det samme som Norge, men i visse tilfeller billigere.

Kan jeg ta med medisiner på reisen?

Selvfølgelig kan du ta med deg medisiner på reisen. Vi anbefaler at du får fastlegen til å skrive en bekreftelse på engelsk på hva slags medisiner det er, hva de inneholder og at dette er noe du trenger.

Hva gjør jeg dersom noe skjer og jeg må til lege mens jeg er i Australia?

Som norsk statsborger har du rett til nødvendig medisinsk behandling under hele ditt opphold med godkjent visum. Du trenger et Medicare kort, og dette søker du om når du er i Australia. Du vil da trenge pass og visum. Legg merke til at dette ikke erstatter reiseforsikring og at du fremdeles må skaffe dette.

Må jeg ha reiseforsikring?

Ja! Reiseforsikring er obligatorisk på alle våre programmer. Vi formidler en enkeltreiseforsikring som dekker deg hele perioden du er på reise, også når du jobber. Les mer om den her.

Dekker reiseforsikringen meg om jeg reiser innom andre land enn Australia?

Ja. Så lenge du har valgt Verden som dekningsområde dekker den alle land i hele verden.

Jeg reiser alene. Vil det være lett å møte nye mennesker?

Det er omtrent halvparten av de som reiser gjennom oss som reiser alene. Dersom det er flere som reiser på samme oppstart prøver vi alltid å få dere inn på samme fly. Du vil også få tilgang til deltakerliste over de som reiser på samme program i samme periode som deg, både fra kontoret her i Norge og fra kontorene våre i Sverige og Finland. Du kommer uansett til å møte mange spennende mennesker fra forskjellige land på reisen din.

Må jeg være i Australia i 12 måneder?

Nei, det er opptil deg hvor lenge du ønsker å være i Australia. Flybillettene dine er gyldige i 12 måneder etter avreise fra Norge og visumet er gyldig i 12 måneder etter ankomst i Australia. Husk at du på dette programmet binder deg til å være minst 3-4 måneder.

Hva skal jeg pakke med meg av klær?

Det er veldig greit å ha med seg behagelige arbeidsklær (jeans, skjorte) og arbeidssko (uten lisser). Husk at du også kan kjøpe dette i Australia. Tenker du å jobbe på en hestegård og har rideutstyr kan du gjerne ta med dette, men legg merk til at dette da må være helt rent ved ankomst i Australia.

Hva slags gårder kan jeg jobbe på?

Vi samarbeider med ca 1500 gårder i hele Australia så her kan du jobbe på det meste. Vi har for eksempel gårder som driver med hest, sau, kveg og korn.

Hvor lenge kan jeg jobbe på en gård?

Du kan jobbe opptil 6 måneder for hver arbeidsgiver.

Kan jeg reise til New Zealand eller andre land mens jeg er i Australia?

Ja. Du kan velge om du vil reise innom et land på veien eller om du vil reise tur/retur mens du er i Australia. Husk at dette vil gjøre at flybillettene dine blir dyrere, men vi hjelper deg gjerne med dette.

Hva trenger jeg av vaksiner?

På dette programmet må du ha en oppdatert stivkrampevaksine. Vi anbefaler at du tar kontakt med vaksineklinikk for svar på hvorvidt du trenger andre vaksiner. For Australia som helhet må du nå også være vaksinert mot COVID.

Hvor gammel må jeg være for å kunne kjøre bil i Australia?

18 år så det samme som her hjemme.

Trenger jeg internasjonalt førerkort?

Ja. Dette er rett og slett en oversettelse av førerkortet ditt og de forskjellige klassene du kan kjøre. Du kan bestille en internasjonalt førerkort online hos NAF.

Hvor gammel må jeg være for å leie eller kjøpe bil i Australia?

18 år gammel. Enkelte utleieselskaper krever en ekstra forsikring dersom du er under en viss alder.

Trenger jeg adapter i Australia?

Ja. Du kommer til å trenge en såkalt tre-bens-kontakt (ikke lik som i Storbritannia). Elektrisiteten i Australia er 220-240 volt.

Kan alle nordiske statsborgere søke gjennom GoXplore?

Ja, så lenge du har nordisk pass kan du det. Vi sjekker gjerne muligheten dersom du er utenlandsk statsborger.

Hvor lang tid tar det å få visumet godkjent?

Dette vil variere etter hvilke svar du gir. Vanligvis får vi svar i løpet av et par dager, men dersom det er noe spesielt med din helse eller du har noe på rullebladet ditt kommer det til å ta lenger tid.

Kan jeg overføre penger fra min norske konto til min australske konto?

Ja, dette kan du gjøre via nettbank eller ved oppmøte i banken allerede før du reiser til Australia. Det er også mulig å gjøre det mens du er i Australia. Legg merke til at noen banker/type kontoer ikke har mulighet for utenlandsbetalinger.

Er det garantert at jeg får ri når jeg er på gården dersom jeg vil jobbe med hester?

Vi vil aldri kunne garantere at du vil få ri siden dette vil variere etter din tidligere erfaring med hester. Har du tidligere erfaring med hest/hestehold kan vi garantere at du får jobbe med hester, men spesifikt om/hvor mye du får ridd kan vi ikke garantere før du er i Australia.

Når må jeg senest melde meg på?

Vi anbefaler at du er ute i god tid. Dersom det ikke er ledig på datoen du har ønsket gir vi deg beskjed om når den nærmeste muligheten er.

Kan jeg endre hjemreisebillettene min?

Det kommer an på hva slags billetter du har booket. Vi anbefaler deg å bestille fleksible billetter da planene ofte endrer seg på disse litt lengre opphold.

Kan jeg reise sammen med en venn?

Ja, selvfølgelig kan du det. Legg merke til at det er noen gårder som kun tar i mot en deltaker om gangen så det er viktig at dere er fleksible på hva slags gård dere ønsker å jobbe på. Det kan være mulig at to stk deler en stilling (og dermed også lønnen).

Hva skjer når jeg er ferdig med jobben?

Det er opptil deg. Vi kan hjelpe deg med å finne jobb i løpet av hele oppholdet ditt. Legg merke til at det kan hende det tar litt tid å finne en ny jobb og vi anbefaler at du reiser litt mellom hver jobb.

Kan allergier/spesialkost eller andre faktorer påvirke min plassering?

Om du har spesialkost kan du i visse tilfeller måtte hjelpe mer til med matlaging for å gjøre det lettere for familien. Er du veganer, vil det bli veldig vanskelig å finne en gårdsplassering, da australske gårdseiere dessverre har et inntrykk av at dette er noe som er vanskelig å forholde seg til og ta hensyn til - rett og slett fordi kjøtt er en stor del av kostholdet på en australsk gård. Er du veganer eller vegetarianer vil du måtte være forberedt på å være flekibel i dietten din.


For deg som ønsker å jobbe med hester kan vekt og høyde ha en betydning for hvor mye du får ri.


Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Besøkte program

← Se alle program du har vært innom

→ Steng liste med programmene

Ja, send meg informasjon om disse programmer!

→ Steng liste med programmene

Ring eller send SMS

Hjem » Land » Australia » Farm & Travel Australia

June I bestilte Work & Travel Australia. Noe for deg?!