GoXplore på Farm & Travel Australia

Så var tiden endelig inne for å sjekke ut Farm & Travel Australia programmet vårt. Etter et par travle dager på messe i Sydney var det godt å komme til rolige Noosa der alt går i et mer bedagelig tempo. Etter to netter på Halse Lodge, en solfylt dag (husk solkrem folkens!) og et informasjonsmøte bar turen videre til Springbrook Farm der jeg skulle være med på de første dagene av introduksjonsuken.

Den første dagen gikk med til reise fra Noosa og til gården og til å gå gjennom en del praktiske ting som skattenummer, bankkonto, medicare og en gjennomgang av selve programmet og hva som er ventet av deltakerne. Vi fikk også en rask gjennomgang av hvordan man kjører motorsykler – type crosser. Jeg som er mest vant til å kjøre på asfalt syns det var veldig gøy å prøve litt mer ujevnt terreng. Det var rart å ikke måtte bekymre seg for om bilene så deg, men heller om kuene så deg. Det kan lønne seg å være oppmerksom på hvor du kjører – før jeg reiste var det nemlig to som havnet i bekken og endte opp med et ufrivillig bad for både crosser og menneske. Deltakerne får også ansvar for å fôre en del av dyrene på gården og rutinene rundt dette ble gjennomgått før vi fikk middag.

Dagen etter ble det en todeling der vi delte oss i en hestegruppe og en crossergruppe. Jeg fikk være med på hestegruppa og fikk en fin gjennomgang på hvordan man saler opp og en super tur i området rundt gården. De som kjørte crossere fikk teste sine nye kunnskaper med å kjøre opp og ned større bakker. Begge grupper hadde en fin dag ute i stekende sol. Etter lunsj reiste vi sammen ut for å kappe litt trær. Vi fikk gjennomgang i hvordan motorsag skulle brukes og de som ville fikk prøve. Den ene gruppen fikk se en koala så det kan lønne seg å være oppmerksom.

Min siste dag ble brukt til å prate litt mer med de som jobber på Visitoz og ta bilder av deltakerne som nå hadde byttet aktivitet. Jeg skulle virkelig ønske at jeg kunne vært på gården resten av uken og egentlig deltatt på programmet selv. Opplegget er veldig bra lagt opp og selv om du ikke rekker å lære på langt nær alt som trengs for å jobbe på gård i Australia er det en super innføring på noe av det du kan vente deg. Visitoz begynner allerede før du ankommer å se etter jobb for deg og mange har et par tilbud klar når de ankommer gården på mandag. Nå kan det jo hende at jeg er litt upartisk, men jeg virkelig ELSKER Australia! Dette var min fjerde tur og det blir helt klart ikke den siste :)

Siril

Reisebrev fra 2016

Lyst til å oppleve noe lignende?! Dette er et reisebrev fra Farm & Travel Australia.

Hjem » Reisebrev » GoXplore på Farm & Travel Australia

Siste nyhet: Unike muligheter for deg som er glad i hest!