1. Unawatuna strand - 100m fra frivillighetshuset. 2. Baby skilpadder på vei til havet. 3. Stilt fishing på Sri Lanka. 4. Baby havskilpadde 5. Nedgraving av skilpaddeegg på klekkeriet 6. Yoga minst 1 gang i uken ved frivillighets huset i Galle

Frivillig arbeid med skilpadder på Sri Lanka

Ønsker du å jobbe med et super morsomt program på en av verdens fineste destinasjoner? Vel, dette er din sjanse! Bo rett ved fantastiske Unawatuna stranden og bidra til å bevare havskilpaddebestanden på fantastiske Sri Lanka.

Les mer

Sea Turtle Conservation

COVID STATUS

Åpent!

Kun vaksinerte. PCR test før avreise.

Målet med prosjektet er å beskytte og bevare de kritisk truede havskilpadder som er hjemmehørende i det indiske hav, og spesielt rundt og på Sri Lanka. For å ha best mulig effekt er prosjektet delt opp i forskjellige initiativer, som til sammen skal sikre bedre vilkår for havskilpaddebestanden, og bidra til å øke bestanden. Disse initiativer inkluderer rehabilitering av skadde og syke skilpadder, bevaring av eggene deres fra rovdyr slik at ungene kan klekkes ut på en trygg måte, frigjøring av sunne skilpaddeunger i havet, strandopprydding for å gi rene hekkeplasser, opplæring av lokalsamfunnet om viktigheten av skilpadder og bevaring av havet generelt, bevistgjøringskampanjer og mer.

Du bor i et fantastisk hus rett ved en av de mest kjente strendene på Sri Lanka - Unawatuna Beach. Her bor du sammen med andre frivillige på havskilpaddeprosjektet, eller en av de andre prosjektene vår partner på Sri Lanka driver. Sri Lanka er den lille øya utenfor Indias sørlige kyst, med frodig, grønn og vakker natur. Øya kapret førsteplassen da Lonely Planet skulle kåre de ti beste reisemålene for 2019! Turismen blomstrer på øya etter at borgerkrigen tok slutt i 2009 og landet har blitt roligere, men det er fortsatt et land som mangler ressurser på mange områder. Hvorfor ikke reise til den lille grønne øya og gjøre en forskjell?

Hvem kan delta?

For å delta på dette programmet må du ha fylt 16 år. Du må kunne snakke engelsk og være motivert til å ta i et tak og jobbe selvstendig. I møte med en fremmed kultur er det også viktig at du har evnen til å være fleksibel og ikke minst tilpasningsdyktig. Om man er under 18år så må man ha med en erklæring fra foreldrene.

Noen raske fakta om Sea Turtle Conservation
Passer for16 år og oppover
KvalifikasjonerGlad i arbeid med mennesker og dyr
AnkomstplassColombo
Nærkontakt med dyrJa
Antall deltakereMaks 40 samtidig
Burde bestillesMinimum 1 mnd før avreise
Frivillig arbeid med dyrNærkontakt med dyrSkilpadder
Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Prosjekt

Før man starter på programmet så vil du få full veiledning og introduksjon i programmet. Den første dagen går til introduksjon der du vil få muligheten til å bli bedre kjent med nærområdet, den srilankesiske kulturen og de andre frivillige. Vår lokale partner informerer og gir tips om hvilken hensyn man bør ta med tanke på sikkerhet, transport, kultur osv.

Selve prosjektet er delt opp i 3 hoveddeler - arbeid på klekkeriet, strandrengjøring og andre aktiviteter.

Hver uke er annerledes, men vanligvis jobber du 3 dager i uken på klekkeriet i Galbokka (ca 1 times kjøretur fra frivillighetshuset), 1 dag i uke med strandopprydding (strendene i nærheten av frivillighetshuset), og 1 dag i uke med andre aktiviteter feks bevisstgjøring blant det lokale samfunn om viktigheten av miljøvern og bevaring av havskilpadder spesielt, lage og sette opp skilter, kampanjer for å få til mer gjenbruk osv. I hovedhekkesesong (november til mai) kan du også bli med på nattpatruljeringsleirer i håpet om å se skilpaddene legge egg, og bevare de fra rovdyr eller lokalbefolkningen som graver de opp som en delikatesse og afrodisiakium.

Alle skilpadder, også havskilpadder, legger egg på land og graver dem ned. Havskilpadder søker mot strendene der de selv ble klekket ut for å legge sine egne egg, så det er viktig at disse strendene bevares. I tillegg til økt turisme og fiskeaktivitet blir skilpadder også fanget i fiskenett og skadet. For å beskytte seg mot dette, og sørge for havskildpaddets velvære, har regjeringen i Sri Lanka autorisert flere skilpadde klekkerier langs landets vestlige og sørlige kystlinje, deriblant den våre frivillige jobber på.

Hovedformålet med klekkeriet er å sørge for det generelle velvære av havskildpaddene og øke bestanden deres gjennom bevaringsarbeid. Dette inkluderer overvåking av moderskildpaddene når de kommer til land for å legge egg, samt bevaring av eggene mot rovdyr og illegal fangst. Dette gir et trygt fristed for klekking og overvåkning av nyklekkede skilpadder. De friske blir sluppet fri, mens de tar vare på syke eller skadede skilpadder ved å gi dem et rent miljø og mat. Selv om disse klekkerier er utnevnt av myndighetene i landet får de få midler til drift, og innsats fra frivillige gjør at de kan forsette sin arbeid for fullt.

Noen av arbeidsoppgavene kan være

Du jobber mandag til fredag, og har fri i helgene.

Dette programmet er egnet for familier, enslige reisende, studenter, venner og marinebevaringsentusiaster.

Send denne siden til meg som PDF

Reise

Oppstart på programmet er på lørdager, hele året rundt. Du vil bli hentet på flyplassen av en representant fra vår samarbeidspartner på Sri Lanka, og kjørt til huset der de frivillige bor. Før du starter med programmet så vil du og programkoordinator på plass ha en detaljert introduksjon og kulturell opplæring, samt en omvisning i nærområdet.

Pga nye forskrifter ifm COVID, så er det foreløpig privattransport for alle som ankommer, så selve ankomsttid på lørdager er ikke viktig. Privattransporten medfører en ekstra kostnad på 90USD (ca 900kr) for hver deltaker (inkluderer henting og bringing).

Når du har startet å jobbe på prosjektet har du helgene fri og kan da reise litt rundt om du vil det. Det er også mange som velger å reise med noen av de andre frivillige ved slutten av oppholdet.

Avreise skjer også på lørdager, om du ikke ønsker å være på Sri Lanka lenger på egenhånd.

Om du ønsker det, kan vi få vår flybillett partner til å sende deg et uforpliktende tilbud på flyreisen til Sri Lanka etter at du har fått en bekreftet plass på prosjektet. Generelt sett koster en tur retur reise fra Oslo til Colombo mellom 6500 NOK og 10 000 NOK avhengig av sesong. Du kan selvfølgelig bestille flybilletten selv om du foretrekker dette. Det er uansett veldig viktig at du ikke bestiller flybillett før du har fått bekreftet plassen på prosjektet! Informasjon om regler for håndbagasje på fly finner du her.

Hvorfor Sea Turtle Conservation med GoXplore?

  • Kost og losji (3 måltider daglig) under hele prosjektperioden
  • Ukentlige yogatimer og filmkvelder, og månedlige guidet sykkelturer, BBQ og tempelbesøk
  • Orienteringsdag etter ankomst med opplæring og mulighet til å bli bedre kjent med andre frivillige
  • Daglig oppfølging av vår samarbeidspartner på Sri Lanka
  • Fritt bruk av badebasseng ved frivillighetshus
  • Personlig oppfølging under hele prosessen før avreise
  • Du kan få hjelp til å booke flybillett og forsikring om du trenger det
  • Du får en oversikt over andre som reiser gjennom oss samtidig som deg
  • Du har 24 timers support fra vår lokale partner i løpet av oppholdet ditt
  • Du blir hentet på flyplassen i Colombo og kjørt direkte til huset du skal bo i

Boforhold

Mens du er på prosjektet bor du i et fantastisk frivillighetshus som ligger frodig til på en liten høyde med utsikt over Unawatuna Beach og det indiske havet. Huset er bygget i kolonialsk stil, har 4 etasjer og totalt 11 rom med hver sin egen bad og balkong. Det er kort vei til det meste, med kjente turistattraksjoner som Galle Dutch Fort, Galle Navy, Wijaya Beach og tidligere nevnt Unawatuna innen 5km avstand.

Huset har blant annet en utendørs badebasseng, hage med lounge- og andre sittemuligheter hvor det holdes ukentlige yogatimer, grønnsakshage, 3 fellesrom og et stort spiseområdet. Varmtvann og høyhastighets WiFi er inkludert.

Alle de 11 rom har bad/wc som deles med den du bor på rommet med. Man sover i køyesenger. Det finnes skap i rommene slik at frivillige kan oppbevare sine ting her på eget ansvar. Man får madrass, laken, sengetøy og pute. Det finnes vifter på alle rom, og de er godt ventilert med vinduer i tillegg. Mot et lite tillegg så kan man få rom med aircondition om det er ledig. Dette må man bestille på forhånd. Selve huset har plass til litt over 40 personer av gangen. Ta kontakt om du vil ha ditt eget rom, så kan vi sjekke muligheten i perioden du tenker å reise.

Det er høyhastighets WiFi i huset og hver deltaker får 10GB per måned inkludert. Om du vil ha med en egen myggnett er det lurt å ta med en som passer på køyesenger.

Kontoret til vår partner på Sri Lanka ligger i første etasje, og dette er også basen til det lokale teamet som består av en programleder, driftsleder, ulike prosjektkoordinatorer og en kokk som tilbereder de 3 måltider frivillige blir servert daglig. Måltider er i huset og blir tilberedt med ferske, lokale råvarer stort sett basert på sesongen. Frokost er vanligvis pannekaker eller egg eller til tider tradisjonell ris med melk og frukt. Lunsj og middag er tradisjonell lankisk karri med ris eller brød. Måltider serveres med salat og frukt for å sikre at du får et sunt måltid.

Galle er en av Sri Lankas mest fortryllende destinasjoner, hjemmet til den berømte nederlandske fortet fra det 17. århundre som huser mange vakre stykker kolonial arkitektur bak sine vegger, i tillegg til en samling quirky butikker og restauranter. Galle er et stort område som ikke bare omfatter det berømte fortet, men også strender i verdensklasse, både for svømming og surfing - feks Mirissa, Wijaya, Ahangama og Weligama.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Visum

Fra 1. januar, 2012 innførte lankesiske myndigheter et elektronisk system der man søker om ETA – Electronic Travel Authorization før man reiser til Sri Lanka: www.eta.gov.lk

Ved søknad om ETA må det betales et gebyr på USD 20 som ikke er refunderbart. Man kan også søke om ETA ved ankomst, men må da betale et høyere gebyr på USD 70, i tillegg til at man kan risikere å ikke bli innvilget.

Dette visumet gjelder for 30 dager. Det er mulig å forlenge dette med 60 dager, og dette må man gjøre innen det første visumet går ut. For å forlenge visumet må man reise til Department of Immigration & Emigration (Head Office) i Colombo, Sri Lanka.

Du vil få mer informasjon om visum til Sri Lanka etter at du har meldt deg på.

Priser

Startdato i 2022 Pris
1 uke 8650
2 uker 10450
3 uker 12300
4 uker 14100
5 uker 15750
6 uker 17400
7 uker 19000
8 uker 20650
10 uker 23800
12 uker 26950

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen. Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet. Ta kontakt med oss for priser utover disse antall ukene.

Hva er inkludert i prisen?

COVID
Pga nye retningslinjer i forbindelse med COVID tilkommer det foreløpig en kostnad på 90USD (ca 900kr) for privat transport hver vei fra/til flyplassen.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Aktiviteter i Sri Lanka

FAQ

Hvordan kommuniserer jeg med de hjemme mens jeg er på Sri Lanka?

Det er ofte dyrt å ringe fra og til Sri Lanka med et norsk abonnement. Du kan få et internasjonalt sim-kort fra oss som er billigere å bruke enn Telenor f.eks. Et annet alternativ er å kjøpe et lokalt sim-kort men vi kan ikke garantere at dette er billigere. Hvis du vil sende brev kan du kjøpe frimerker på et lokalt postkontor. Husk at postsystemet på Sri Lanka er tregere enn her hjemme. Brev kommer fram, men det kan ta flere uker. Det finnes internettkafeer og kafeer med Wi-fi hvor du kan sende e-post og skype, men være forberedt på dårlige signaler som kan gjøre skype samtaler utfordrende til tider.

Hva slags vaksiner må jeg ta før jeg reiser?

Vi anbefaler å ta vaksine mot Hepatitt A, Difteri, stivkrampe, kikhoste, polio, tyfoidfeber, japansk encefalitt, tuberkulose og evt. rabies og Gulfeber (om du reiser fra et land med risiko for Gulfeber må du ha tatt Gulfebervaksine for å kunne reise inn i Sri Lanka). Det er fare for Gulfeber og malaria i visse deler av landet. Vi anbefaler at du tar kontakt med Reiseklinikken i Oslo eller en annen vaksineklinikk for faglig veiledning. Det er smart å planlegge hjemreisen før du bestiller time hos legen. På denne måten vet du hvilke land du skal innom på veien hjem i hvilke sesonger.

Må jeg har reiseforsikring?

Ja! Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb på frivillighetsprosjekter.

Hvor mye lommepenger bør jeg ha med?

Beløpet du må ha med avhenger av hvor høyt personlig forbruk du har og om du har tenkt til å reise litt i helgene. Hvis du skal reise etter at du er ferdig med å jobbe, bør du ha med mer penger for å dekke dette. Vi anbefaler å sette opp et eget budsjett for dagligdagse kostnader og ett for reising i helgene. Husk at kost og losji allerede er dekket, så det er ikke voldsomt mye du trenger penger til. Vi anbefaler å ha mellom 1000,- og 1500,- per uke til dagligdagse ting som snacks, vann og transport.

Gjør man mye sosialt sammen med de andre frivillige?

Dette er vanligvis opp til deg som frivillig. De fleste reiser litt sammen i helgene, eller de går ut for å spise, drar på markeder eller andre aktiviteter.

Hva om jeg ikke trives?

Hvis du ikke trives med det du jobber med og ikke ønsker å fortsette der du er, må du snakke med en av koordinatorene på Sri Lanka. De vil gå gjennom situasjonen med deg og hvis det ikke hjelper med forandringer på arbeidsplassen, vil de finne et nytt prosjekt til deg. Koordinatorene på Sri Lanka er veldig opptatte av at de frivillige skal ha det bra, så ikke vær redd for å snakke med dem om hvordan du har det.

Finnes det Air Condition på frivillighetshuset?

Det finnes ingen Air Condition på frivillighetshuset men du kan få dette mot et lite pristillegg. Vi anbefaler at man har med en liten vifte.

Bør jeg har med regnfrakk?

Vi anbefaler at du har med deg regnfrakk eller paraply.

Finnes det toalettpapir på frivillighets sentret?

Vi anbefaler at man tar med seg dette.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Hjem » Land » Sri Lanka » Sea Turtle Conservation

Siste nyhet: 3 land i 8 dager - safari, strand og kulturopplevelser!