Login

Frivillig arbeid med skilpadder på Sri Lanka

Ønsker du å jobbe med et super morsomt program på en av verdens fineste destinasjoner? Vel, dette er din sjanse! Bo rett ved stranden og bidra til å bevare havskilpaddebestanden i fantastiske Sri Lanka.

Les mer

Kontakt Rabiya

Sea Turtle Conservation

Noen raske fakta om Sea Turtle Conservation
Fra kr. 7900
Passer for16 år og oppover
KvalifikasjonerGlad i arbeid med mennesker og dyr
AnkomstplassColombo
Nærkontakt med dyrJa
Antall deltakereMaks 40 samtidig
Burde bestillesMinimum 1 mnd før avreise
Frivillig arbeid med dyrNærkontakt med dyrSkilpadder

Merk at på grunn av COVID-19 har programmet måtte stenge frem til 1.juni 2020.

Sri Lanka er den lille øya utenfor Indias sørlige kyst, med frodig, grønn og vakker natur. Øya kapret førsteplassen da Lonely Planet skulle kåre de ti beste reisemålene for 2019! Turismen blomstrer på øya etter at borgerkrigen tok slutt i 2009 og landet har blitt roligere, men det er fortsatt et land som mangler ressurser på mange områder. Hvorfor ikke reise til den lille grønne øya og gjøre en forskjell? Sri Lankas kultur er en blanding av både buddhistiske og hinduistiske påvirkninger. Buddhismen alene står for ca 70% av befolkningen. Srilankere er veldig lett å snakke med da folkeslaget er meget tilgivende, og er takknemlig for mennesker som respekterer deres livsførsel og er interessert i å lære mer om deres kultur.

Jobb frivillig med å bevare havskilpaddebestanden i Sri Lanka nær stranden med flotte omgivelser! Programmet finner sted i byen Galbokka som er ca 45minutter fra Galle. Flere steder i verden ser man på skilpaddeegg som en delikatesse og afrodisiakium, noe som truer skilpaddebestandene. Alle skilpadder, også havskilpadder, legger egg på land og graver dem ned. Havskilpadder søker mot strendene der de selv ble klekket ut for å legge sine egne egg, så det er viktig at disse strendene bevares. I tillegg med økt turisme og fiskeaktivitet blir skilpadder også fanget i fiskenett og skadet. For å beskytte seg mot dette og sørge for havskildpaddets velvære, har regjeringen i Sri Lanka autorisert flere skilpadde klekkerier langs landets vestlige og sørlige kystlinje.

Selve klekkeriet er i Galbokka, men strandbevaring og opplæring av lokalbefolkning finner sted i Galle.

Hovedformålet med klekkeriet er å sørge for at det er generell velvære av havskildpaddene og øke bestanden deres gjennom bevaringsarbeid. Dette inkluderer overvåking av moderskildpaddene når de kommer for å legge egg, bevarer eggene fra rovdyr og illegal fangst. Dette gir et trygt fristed for klekking, ta vare på baby skilpadder, slippe de friske i havet og ta vare på syke, skadede skilpadder ved å gi dem et rent miljø og mate dem hver dag. Mens disse klekkeriene engasjerer seg i bevaringsarbeid for å støtte havskildpaddens økosystem, er det også viktig å merke seg at de er avhengige at bidrag fra frivillige, da det det ikke kommer noen finansiell hjelp fra myndighetene i Sri Lanka for å opprettholde disse prosjektene.

En skilpadde legger mellom 60 og 140 egg av gangen. Etter en periode på rundt 45 -55 dager i rugehuset klekkes eggene, og skilpaddebabyene hjelpes tilbake til havet. Klekkeperioden er fra desember til midten av mai.

Sri Lanka byr på vakre strender, shopping på lokale markeder, barnehjem for elefanter, rørende historier og vennlige mennesker. Opplev alt dette samtidig som du bidrar med noe positivt for andres menneskers liv!

Galle, er en av Sri Lankas mest fortryllende destinasjoner, hjemmet til den berømte nederlandske fortet fra det 17. århundre som huser mange vakre stykker kolonial arkitektur bak sine vegger, samt samling av quirky butikker og restauranter. Galle er et ekspansivt område som omfatter ikke bare det berømte fortet, men det er også i nærheten av noen verdensklasse strender (det er flott for surfing og svømming), som inkluderer noen perler som Tangallestranden, den livlige Mirissa-stranden, skilpadde laguner av Wijeya strand og surfing havner Ahangama og Weligama, samt fantastiske landlige innlandslandsbyer omgitt av rismarker og kanelplantasjer.

Hvem kan delta?

For å delta på dette programmet må du ha fylt 16 år. Du må kunne snakke engelsk og være motivert til å ta i et tak og jobbe selvstendig. I møte med en fremmed kultur er det også viktig at du har evnen til å være fleksibel og ikke minst tilpasningsdyktig. Om man er under 18år så må man ha foreldre erklæring.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Prosjekt

På dette programmet, som frivillige, vil du utføre en rekke aktiviteter som er avgjørende for en jevn drift av havskildpadden. Før man starter på programmet så vil du få full veiledning og introduksjon i programmet . Den første dagen går til introduksjon der du vil få muligheten til å bli bedre kjent med nærområdet, den lankesiske kulturen og andre frivillige. Vår lokale partner informerer og gir tips om hvilken hensyn man bør ta med tanke på sikkerhet, transport, kvinner osv. I tillegg vil du bli kjent med buddhismens mystiske mytologi!

Klekkeriet er i Galbokka som er ca 45minutter fra Galle mens bevaring av strand/ lære lokalmiljøet om bevaring finner sted i Galle. Merk deg at man bor i Galle.

Noen av arbeidsoppgavene er:

Frivillige på havskildpaddeprogrammet jobber mandag til fredag enten tidlig på morgenen eller sent på ettermiddagen, som varer 2-3 timer om dagen. På helgene kan du utforske det vakre landet Sri Lanka og besøke strendene for surfing eller dykke.
Dette programmet er egnet for familier, enslige reisende, studenter, venner og marinebevaringsentusiaster.

Send denne siden til meg som PDF

Reise

Før du starter med programmet så vil du og programkoordinator på plass ha en detaljert introduksjon og kulturell opplæring samt vise de frivillige rundt i nærområdet.

Oppstart på programmet er på lørdager. Du vil bli hentet på flyplassen av en representant fra vår samarbeidspartner på Sri Lanka, og fraktet til huset der de frivillige bor.

Når du har startet å jobbe på prosjektet har du helgene fri og kan da reise litt rundt om du vil det. Det er også mange som velger å reise med noen av de andre frivillige ved slutten av oppholdet.

2020
4th January4th April4th July17th October
11th January11th April11th July24th October
18th January18th April18th July31th October
25th January25th April25th July7th November
1nd February2th May1rd August14th November
8th February9th May8th August21th November
15th February16th May15th August28th November
22rd February23th May22th August5th December
29nd February30th May29th August12th December
7th March6th June19st September19st December
14th March13th June26th September26th December
21rd March20nd June3th October
28th March27th June10th October

Vi sender deg et uforpliktende flytilbud på reisen din til Sri Lanka etter at du har betalt depositumet og fått en bekreftet plass på prosjektet. Generelt sett koster en tur retur reise fra Oslo til Colombo mellom 6700 NOK og 10 000 NOK avhengig av sesong. Du kan selvfølgelig bestille flybilletten selv, men da er det veldig viktig at du ikke bestiller den før du har fått bekreftet plassen på prosjektet. Bestiller du din flyreise hos oss har vi tilgang til alle dine detaljer og kan dermed lett gi deg, og våre partnere, informasjon dersom noe skulle endre seg før du starter programmet. Reiser du til prosjektet som en del av en større reise så kan vi sende deg tilbud for hele reisen. Informasjon om regler for håndbagasje på fly finner du her

Hvorfor Sea Turtle Conservation med GoXplore?

Boforhold

Vårt frivillighetshus ligger i Katugoda-området i Galle-regionen omgitt i frodige omgivelser. Ikke så langt unna huset ligger den skjønne stranda Sahana Beach hvor frivillige kan svømme, surfe eller finne fasiliteter som supermarkeder og lokale restauranter / kafeer. Som de sier i Sør-Sri Lanka, er du aldri for langt unna det blå havet og det som gyldne sanden.

Du vil bo i et frivillighetshus med 9 soverom. Man bor som oftest 4-6 personer i ett rom. Man sover i køyesenger. Det finnes også skap i rommene slik at man kan oppbevare sine ting her på eget ansvar. Man får madrass, laken, sengetøy og pute. Det finnes vifter på rommene. Mot et lite tillegg så kan man få rom med aircondition om det er ledig. Dette må man bestille på forhånd.

Alle rommene har bad/wc som deles med den du bor sammen med. Selve huset har plass til 40 personer av gangen. I høysesong så kan man bli plassert på et gjestehus som ikke ligger så langt unna hovedhuset. Det er kjøkken, spisestue, fellesområde, og privat terrasse. Huset ligger i et avslappet nabolag i Galle, omgitt av frodige omgivelser og tropisk skjønnhet. Det er kun 8-10 minutter fra det historiske Galle Fort og stranden ligger bare 10 min gange fra huset. Kontoret til partner ligger i første etasje og lokale teamet består av en programleder, en driftsleder, ulike prosjektkoordinatorer, intern kokk som tilbereder 3 ferske måltider om dagen, rengjøringspersonale, minivans og sjåfører.

Måltider er i huset og blir tilberedt med ferske råvarer som er tilgjengelig lokalt og sesongbasert. Frokost er vanligvis pannekaker eller egg eller til tider tradisjonell ris med melk og frukt. Lunsj og middag er tradisjonell lankisk karri med ris eller brød. Måltider serveres med salat og frukt for å sikre at du får et sunt måltid.

Det finnes Wifi i hovedhuset som de frivillige kan benytte seg av mot kostnad! Dette betales på plass.

Fellesområde blir godt benyttet av de frivillige. Her samler de frivillige seg for å bli bedre kjent med hverandre, sitte og spille.

Te, kaffe og filtrert vann er tilgjengelig for de frivillige. Det finnes også 3 kjøleskap på området der de frivillige kan oppbevare sin egen mat om de har noe.

Det finnes en egen privat terrasse på taket som de frivillige bruker for å sole seg på eller være med på yoga klasser som blir arrangert noen ganger.

Merk deg at det er "curfew" fra 23:00. Det betyr at alle frivillige må være inne hus til da.

Video av hovedhuset:

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Visum

Fra 1. januar, 2012 innførte lankesiske myndigheter et elektronisk system der man søker om ETA – Electronic Travel Authorization før man reiser til Sri Lanka: www.eta.gov.lk

Ved søknad om ETA må det betales et gebyr på USD 20 som ikke er refunderbart. Man kan også søke om ETA ved ankomst, men må da betale et høyere gebyr på USD 70, i tillegg til at man kan risikere å ikke bli innvilget.

Dette visumet gjelder for 30 dager. Det er mulig å forlenge dette med 60 dager, og dette må man gjøre innen det første visumet går ut. For å forlenge visumet må man reise til Department of Immigration & Emigration (Head Office) i Colombo, Sri Lanka.

Du vil få mer informasjon om visum til Sri Lanka etter at du er meldt opp.

Priser

Skilpaddeprosjekt Pris
1 uke 7900
2 uker 9400
3 uker 10900
4 uker 12400
5 uker 13900
6 uker 15400
7 uker 16900
8 uker 18400
10 uker 21400
12 uker 24400

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen. Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet. Ta kontakt med oss på mail for priser utover disse antall ukene.

Hvis du kun vil være med på tilleggsaktivitetene eller et av de øvrige prosjektene er det også fint om du kontakter oss, da prisene vil være noe annerledes.

Hva er inkludert i prisen?

Transport

Deltakerne kjøper selv flybillett og påser at de flyr til nærmeste oppgitte flyplass ved prosjektet. Du vil bli hentet og fraktet tilbake til flyplassen. Dersom du ønsker å tilbringe noen dager på Sri Lanka før eller etter prosjektet starter, så skjer dette for egen regning.

Vi sender deg et uforpliktende flytilbud på reisen din til Sri Lanka etter at du har betalt depositumet og fått en bekreftet plass på prosjektet. Reiser du til prosjektet som en del av en større reise så kan vi sende deg tilbud for hele reisen. Informasjon om regler for håndbagasje på fly finner du her.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Aktiviteter i Sri Lanka

FAQ

Hvordan kommuniserer jeg med de hjemme mens jeg er på Sri Lanka?

Det er ofte dyrt å ringe fra og til Sri Lanka med et norsk abonnement. Du kan få et internasjonalt sim-kort fra oss som er billigere å bruke enn Telenor f.eks. Et annet alternativ er å kjøpe et lokalt sim-kort men vi kan ikke garantere at dette er billigere. Hvis du vil sende brev kan du kjøpe frimerker på et lokalt postkontor. Husk at postsystemet på Sri Lanka er tregere enn her hjemme. Brev kommer fram, men det kan ta flere uker. Det finnes internettkafeer og kafeer med Wi-fi hvor du kan sende e-post og skype, men være forberedt på dårlige signaler som kan gjøre skype samtaler utfordrende til tider.

Hva slags vaksiner må jeg ta før jeg reiser?

Vi anbefaler å ta vaksine mot Hepatitt A, Difteri, stivkrampe, kikhoste, polio, tyfoidfeber, japansk encefalitt, tuberkulose og evt. rabies og Gulfeber (om du reiser fra et land med risiko for Gulfeber må du ha tatt Gulfebervaksine for å kunne reise inn i Sri Lanka). Det er fare for Gulfeber og malaria i visse deler av landet. Vi anbefaler at du tar kontakt med Reiseklinikken i Oslo eller en annen vaksineklinikk for faglig veiledning. Det er smart å planlegge hjemreisen før du bestiller time hos legen. På denne måten vet du hvilke land du skal innom på veien hjem i hvilke sesonger.

Må jeg har reiseforsikring?

Ja! Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb på frivillighetsprosjekter.

Hvor mye lommepenger bør jeg ha med?

Beløpet du må ha med avhenger av hvor høyt personlig forbruk du har og om du har tenkt til å reise litt i helgene. Hvis du skal reise etter at du er ferdig med å jobbe, bør du ha med mer penger for å dekke dette. Vi anbefaler å sette opp et eget budsjett for dagligdagse kostnader og ett for reising i helgene. Husk at kost og losji allerede er dekket, så det er ikke voldsomt mye du trenger penger til. Vi anbefaler å ha mellom 1000,- og 1500,- per uke til dagligdagse ting som snacks, vann og transport.

Gjør man mye sosialt sammen med de andre frivillige?

Dette er vanligvis opp til deg som frivillig. De fleste reiser litt sammen i helgene, eller de går ut for å spise, drar på markeder eller andre aktiviteter.

Hva om jeg ikke trives?

Hvis du ikke trives med det du jobber med og ikke ønsker å fortsette der du er, må du snakke med en av koordinatorene på Sri Lanka. De vil gå gjennom situasjonen med deg og hvis det ikke hjelper med forandringer på arbeidsplassen, vil de finne et nytt prosjekt til deg. Koordinatorene på Sri Lanka er veldig opptatte av at de frivillige skal ha det bra, så ikke vær redd for å snakke med dem om hvordan du har det.

Finnes det Air Condition på frivillighetshuset?

Det finnes ingen Air Condition på frivillighetshuset men du kan få dette mot et lite pristillegg. Vi anbefaler at man har med en liten vifte.

Bør jeg har med regnfrakk?

Vi anbefaler at du har med deg regnfrakk eller paraply.

Finnes det toalettpapir på frivillighets sentret?

Vi anbefaler at man tar med seg dette.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Hjem » Land » Sri Lanka » Sea Turtle Conservation

Siste nyhet: Nye åpningstider hos GoXplore