Jobb & Reis på New Zealand

Jobb, reis og bo med oppholds- og arbeidsvisum på New Zealand i inntil ett år! Du får frihet til å jobbe og reise rundt som du selv ønsker. Kombiner dette med for eksempel en jorda-rundt-reise for en opplevelse du aldri vil glemme!

Les mer

Work & Travel New Zealand

COVID STATUS

Stengt

Legg inn navn og e-post adresse for å bli varslet ved gjenåpning.

Kia Ora!

Er du lysten på et eventyr langt vekk fra Norge? Hva er råere enn å reise så langt vekk du kan komme? New Zealand er et fantastisk vakkert land som ligger på den andre siden av jordkloden, klar for å ta i mot nettopp deg. Reiser du lenger enn New Zealand er du faktisk på vei hjem igjen!

Landet har ekstremt mye å by på. Til tross for at landet er lite vil ditt opphold være fullspekket av opplevelser. Du kan gjøre alt fra å surfe og dykke i tropiske nord til å gå på vulkaner, bade i 'hot pools' og oppleve Maorikulturen på nordøya. Oppdageren i deg kan nyte isbrévandring, stå på ski/snowboard, padle kajakk, svømme med delfiner eller hoppe i fallskjerm. Velkommen til det råeste, sprøeste og flotteste landet du noen gang kommer til å besøke!

Vi har reist mye på New Zealand, og som deltaker vil du få personlig veiledning og tips til hvordan du kan gjøre ditt år utenlands ekstra minneverdig. New Zealands fantastiske natur, forbløffende dyreliv og behagelige klima gjør det til et drømmested for friluftsliv og utendørsaktiviteter, og ikke minst et fantastisk sted å jobbe og reise. New Zealand er ekstremsportens vugge og har et ufattelig tilbud av halsbrekkende hopp fra broer, bygninger og fly, rafting, hanggliding, fjellklatring og andre helsprø aktiviteter.

Hvem kan delta?

Hvilket program på New Zealand passer deg?

Vi har 3 forskjellige programmer på New Zealand der du kan jobbe. Detaljer om de forskjellige finner du på programsidene, men for å gjøre det litt enklere har vi satt opp denne oversiktstabellen. Klikk deg gjerne inn på de forskjellige for å lese mer.

Program Jobbgaranti Hjelp med jobb under reisen Bosted klart før avreise Hjelp med bosted under reisen Minimumslengde
Work & Travel Valgfritt
All Set - Hospitality 6 måneder
All Set - Internship 4 måneder
Noen raske fakta om Work & Travel New Zealand
Passer for18 - 30 år
LengdeOpptil 12 måneder
AnkomstplassAuckland
Betalt arbeidJa
Burde bestillesMinst 2-3 måneder før ønsket avreise
Work & TravelBetalt arbeid
Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Utrolig program, har hatt en uforglemmelig opplevelse. Bra opplegg gjennom denne organisasjonen, mye oppfølging, og hjelp når man trenger der. Man er fort i gang og ting faller fort på plass ettersom man reiser, men er veldig lettende og ha en organisasjon som en ledetråd i begynnelsen!

Per Stian // Work & Travel New Zealand

Jobb

New Zealand har den siste tiden hatt meget lav arbeidsledighet, og mulighetene for jobb er store. Det er mye sesongarbeid, og hvis du er fleksibel og vil jobbe både på landet og i byen burde det ikke være noe problem å få seg jobb. Det har aldri vært lettere å finne jobbe i New Zealand. Om sommeren i New Zealand vil det være mange jobber innenfor gårdsarbeid og fruktplukking, og om vinteren kan du trekke sørover til skiområdene på sør-øya der det da er et kjempebehov for folk innenfor servicenæringen på hoteller, kafeer og restauranter.

Gjennomsnittslønnen for en backpacker er NZ$17.70 før skatt, men faglærte som jobber innenfor sitt felt kan fort tjene NZ$20 og oppover.

Vi hjelper deg med forberedelsene. Du vil få jobbtips og hjelp til oppsett av en newzealandsk CV og vi kan også hjelpe deg å oversettelse attester. En god CV er et viktig verktøy når du begynner å søke jobb. IEP - vår New Zealanske samarbeidspartner - vil hjelpe deg med å komme raskt i jobb etter ankomst. De vet når det er høysesong og kan også veilede deg når det gjelder lønn og skatt. De har en egen hjemmeside for medlemmer med lister over jobber som er tilgjengelige for medlemmer.

Vanlige jobber innen: fruktplukking, hospitality-bransjen, serveringsbransjen, barnevakt/au-pair, turistnæringen, telefonsalg, administrasjon, fabrikkarbeid, butikkarbeid og gårdsarbeid.

Ski Resort

Ha jobben klar før du reiser!

På vårt New Zealand Ski Resort program arrangerer vi jobb til deg allerede før du reiser fra Norge! New Zealand kan skryte av å ha noen av de mest fantastiske skibakkene i verden - blant annet Mount Ruapehu, som ligger sentralt på nordøya. Fjellet er omgitt av vakker natur, smaragdgrønne innsjøer, varme kilder og ikke minst fantastiske skibakker for både nybegynnere og de mer erfarne. Nevnte vi at du i tillegg til jobb i bakken får sesongpass inkludert? Så hva venter du på!

Det er to skibakker rundt Mount Ruapehu - Whakapapa og Turoa. Her finner du alt fra grønne nybegynnerbakker, freestyle parker til svarte løyper for deg som liker å leve livet på kanten! I tillegg til fantastisk skiføre kan du ved Mount Ruapehu finne aktiviteter som sledekjøring, white water rafting, flyvefiske, avslapping i de varme kildene og fantastiske stier for turer i naturen. Merk at vintersesongen begynner i juni/juli og varer frem til september/oktober.

Kombiner Work & Travel New Zealand med Ski Resort så hjelper vi deg med jobb allerede før avreise.

Ønsker du å reise i 2020? Påmelding for oppstart vinter 2020 er fortsatt åpen - intervjuprosessen finner sted mellom mars og april 2020. Meld deg på i dag!

Inkludert:

Send denne siden til meg som PDF

Reise

Ankomstdatoer

Vi anbefaler ankomst i Auckland på torsdag, noe som vanligvis vil tilsi avreise fra Norge på tirsdag. Du vil få tilgang til en deltakerliste med kontaktdetaljene til de andre som reiser i samme periode som deg fra både Norge, Sverige og Finland så dere kan bli kjent før dere reiser.

Vi sender deg automatisk et uforpliktende tilbud på tur/retur Oslo - Auckland etter at du har meldt deg på.

Er du mer interessert i å ankomme Christchurch, er dette også en mulighet - ta kontakt med oss for mer informasjon!

Vær oppmerksom på informasjon fra Immigration New Zealand. Nyheten gjelder de som har oppholdt seg i eller reist via fastlands-Kina fra og med 1. februar 2020 og begrenser tilgangen til New Zealand i en ubestemt periode utover den datoen.

Eksotiske stoppesteder
Vi anbefaler et stopp i Stillehavet på vei hjem. New Zealand er så langt vekk fra Norge, og når du først er i nærheten av tropeparadis som Fiji, Samoa eller Tonga bør du få dem med deg. På veien videre hjemover kan du stoppe i Los Angeles hvis du ønsker det. Du kan også få retur via Bali, Singapore eller Bangkok. Dette er din reise, du bestemmer hvor ferden skal gå! Gi oss beskjed, så vi kan booke flybilletten din.

Ankomst New Zealand

Deltakerne påser at de flyr til nærmeste oppgitte flyplass ved prosjektet; Auckland International Airport. Du vil bli tilsendt en voucher for transport fra flyplassen til hostellet du skal tilbringe de første nettene på. Losji utover de første 4 nettene dekkes ikke.


Vi sender deg et uforpliktende flytilbud på reisen din til New Zealand etter at du har betalt depositumet og fått en bekreftet plass på prosjektet. Dersom det er lang tid mellom påmelding og avreise kan det hende vi venter litt med å sende deg tilbud for å få mest mulig riktige datoer med en gang. Generelt sett koster en tur retur/reise fra Oslo til Auckland mellom 10 200 NOK og 16 100 NOK avhengig av sesong. Du kan selvfølgelig bestille flybilletten selv, men da er det veldig viktig at du ikke bestiller den før du har fått bekreftet plassen på prosjektet. Bestiller du din flyreise hos oss har vi tilgang til alle dine detaljer og kan dermed lett gi deg, og våre partnere, informasjon dersom noe skulle endre seg før du starter programmet. Reiser du til prosjektet som en del av en større reise så kan vi sende deg tilbud for hele reisen.

JEG HAR DET HELT TOPP :D Har kommet ganske sent i gang med jobb leting og slikt, har hatt litt ferie naa de forste dagene. Sitter naa og fullforer CV'n min. Vi er 6 stk som har funnet en leilghet aa bo i naa naar Rugby World Cup begynner. Jeg digger aa vaere her, og prover aa oppdatere de hjemme hvordan det gaar paa bloggen!

Jannike // Work & Travel New Zealand

Hvorfor Work & Travel New Zealand med GoXplore?

  • Vi er skandinavias største på jobb og reisemuligheter i utlandet
  • 24 timers døgnåpent nødnummer i New Zealand
  • Vi tar oss av visumsøknaden din og ordner blant annet flybilletter og mobilnummer før avreise
  • Ved å ha mulighet til å jobbe kan du være lenger i New Zealand enn på et turistvisum
  • Dyktige ansatte på kontoret i Auckland hjelper deg med det du måtte lure på underveis
  • 4 netter på hostell inkludert i pakken for å gi deg en myk start
  • Vi er tilgjengelige på telefon og mail både før, under og etter din reise
  • Finn en ny reisevenn gjennom vår database enten fra Norge eller Sverige
  • Attest fra oss etter endt opphold

Boforhold

Når du ankommer Auckland vil du bli innlosjert på YHA International i Auckland som ligger veldig sentrumsnært og kun 7 minutter å gå til vår partner kontor. De fire første nettene på YHA er inkludert i prisen, men du kan booke flere netter om du ønsker det (med forbehold om ledige senger).

Hostell

Hosteller, eller vandrehjem som det ofte blir kalt på norsk, er den mest sosiale måten å reise på som backpacker. Den sosiale stemningen på hostellene gjør at du ikke vil ha problemer med å finne fremtidige reisekamerater, romkamerater eller arbeidskollegaer, selv om du så skulle ha reist alene fra Norge. Det er på hostellene de beste reisetipsene blir utvekslet og mange møter andre som har samme planer som dem, og ender opp med å reise videre sammen. Prisen for en natt på hostell ligger på ca NZ$20-35. Prisen avhenger av beliggenhet og standard. Husk å spørre om de har rabatter hvis du bestiller flere netter samtidig. På noen hosteller er det kanskje mulighet for å jobbe litt på hostellet mot gratis overnatting eller frokost.

Campingbil

Hvis dere er flere som reiser sammen kan det være lurt, for ikke å snakke om innmari gøy, å leie en campingbil. I tillegg til at bilen er et transportmiddel gir den dere et sted å sove hver natt, og den eneste bekymringen dere har er hvor dere skal parkere bilen. Det koster litt på offisielle campingplasser, men dere får da tilgang til bad og dusj. Prisen på en campingbil ligger på mellom NZ$80-100 per døgn, alt ettersom hvor stor den er og hvor mange fasiliteter den har.

Leilighet

Billigste boformen over lengre tid er helt klart å leie seg en leilighet. Hvis du er alene kan du kanskje få leid et rom. Hvis dere er flere kan dere gå sammen om deres egen leilighet. Det er også billigere å lage middag hjemme enn å spise ute, og de fleste går raskt lei av nudlene som er en klassiker på backpackerhostellene. Mange deler også rom for å bo enda billigere. I storbyene Auckland og Wellington koster et rom i sentrum mellom NZ$120-180 i uka. Utenfor sentrum og på mindre steder kan du få et rom for NZ$70-100.

NB: Vi gjør oppmerksom på at prisene varierer, og at det er tatt utgangspunkt i hva man regner som normale priser på New Zealand. Det er sikkert mulig å få overnatting både billigere og dyrere enn de prisene som er oppgitt her.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Visum

For dette programmet trenger du et Working Holiday-visum som kun innvilges til norske statsborgere og deltakere fra et fåtall andre nasjoner. Visumet gir deg mulighet til å jobbe i inntil 12 måneder i New Zealand (fra ankomstdato), men har følgende forutsetninger:

Dersom du har et annet statsborgerskap er det viktig at du tar kontakt med oss slik at vi kan sjekke om du har mulighet til å få dette visumet.

2nd Year Visa

GoXplore har kjempegode nyheter til deg som drømmer om å reise til New Zealand på arbeidsferie!

Vi har nå fått nye 2nd year visum for New Zealand for 2020, som betyr at du kanskje vil være en av de heldige som vil få mulighet til å reise til New Zealand i 2020! Så har du allerede benyttet ditt første working holiday visum eller er over 31 år (men fortsatt under 35 år) har du enda en mulighet!

Vårt program - 2. Sjansen

På dette programmet hjelper vi deg med alle forberedelser til reisen din som å søke visum, åpne bankkonto, ordne skattenummer, samt generell informasjon om å bo og jobbe i New Zealand.

Det kan ta inntil 6 måneder før visumsøknaden din er ferdig behandlet hos den New Zealandske Ambassaden i London. Dette er et helt spesielt visum det kun utdeles et fåtall av, som betyr at det handler om å være rask da det er førstemann til mølla!

Inkludert:

For å få dette visumet må du oppfylle enkelte krav satt av New Zealand Immigration:

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Priser

Prisene er ikke satt ennå. Ta kontakt for å høre mer om mulighetene neste år.

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen. Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet. Flybillett er ikke inkludert i programprisen.

Det vi sender deg er et tilbud på tur/retur Oslo - Auckland/Christchurch.
Ønsker du en annen rute er dette selvfølgelig mulig. Her er mulighetene uendelige og det er opp til deg og finne din drømmerute! Ønsker du en annen rute vil du måtte beregne en høyere pris.

Legg merke til at siden billettene kun kan bookes ca 10 måneder frem i tid er det mulig du ikke får booket deg på riktig hjemreise før avreise fra Norge.

I tillegg til programpris og flybilletter, er reiseforsikring og lommepenger. De fleste velger vår skreddersydde reiseforsikring som dekker både arbeids- og reiseuhell.

Inkludert i prisen

Ikke inkludert i prisen

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Blogg fra Work & Travel New Zealand

Les flere reiseblogg og reisebrev fra våre deltakere
Utrolig program, har hatt en uforglemmelig opplevelse. Bra opplegg gjennom denne organisasjonen, mye oppfølging, og hjelp når man trenger der. Man er fort i gang og ting faller fort på plass ettersom man reiser, men er veldig lettende og ha en organisasjon som en ledetråd i begynnelsen!

Per Stian // Work & Travel New Zealand

Aktiviteter i New Zealand

FAQ

Hvor mye koster det å kjøpe en bil?

Når du kommer til Auckland kan du besøke "the Backpackers Car Market" som er åpent daglig hvor du kan gjøre en bra handel. Du kan forvente å måtte betale mellom NZ$700-2000 for en bil og NZ$1000-3500 for en van. Alle biler i New Zealand må registreres og dette koster NZ$220 for et år. De må også godkjennes for en seks måneders garanti som sjekker bilens ferdigheter på veien. Du kan få mer informasjon om dette på hovedkontoret vårt i Auckland.

Kan jeg ordne med bil på forhånd?

Ja, dersom du ønsker det har du muligheten til å organisere kjøp av bil før ankomst. Disse bilene vil være sjekket av en mekaniker, ha en garanti på 20 000km (fra kjøpet) og et buy-back alternativ. Med dette er du garantert at du vil få solgt bilen igjen når det er på tide å reise hjem igjen.

Er det lett å reise mellom nordøya og sørøya?

Du kan enten ta fly eller båt mellom de to øyene. Det er en del flyselskap som flyr mellom de store byene på begge øyene, mens det er tre forskjellige fergeselskap som går mellom Wellington and Picton. Prisen for en enveisbillett på fergen er NZ$30 per person eller opptil NZ$200 hvis du har med deg bil.

Kan jeg ordne jobb før jeg ankommer?

Du har nå muligheten til å organisere jobb før ankomst New Zealand. Gi meg beskjed dersom du ønsker mer informasjon om dette.

Hva er minstelønnen?

Minstelønnen er NZ$17.70 i timen. Hvis du har erfaring fra arbeidslivet og har opparbeidet deg spesielle ferdigheter samtidig som du er god i engelsk (gjelder mest kontorarbeid), kan du regne med å tjene fra NZ$20 og oppover.

Hva må jeg betale i skatt?

Når du har ett Working Holiday -visum betaler du 20% i skatt. Det er viktig at du sørger for at alle arbeidsgiverne trekker dette, slik at du ikke får en skattesmell før du skal reise hjem.

Kan jeg jobbe på veien hjem?

På grunn av visumbestemmelsene er det kun mulighet for nordmenn å jobbe og reise i Australia og Canada i tillegg til New Zealand. Det visumet som er inkludert i pakken gjelder kun for New Zealand. Derfor anbefaler vi deg å sette av nok penger til å kunne ha ferie i de landene du ønsker å besøke på hjemturen. Ønsker du å jobbe og reise i Australia også, kan du ta kontakt med oss på telefon 21 51 39 90.

Må jeg ha reiseforsikring?

Ja. Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb og reise i utlandet.

Pakkeliste

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Hjem » Land » New Zealand » Work & Travel New Zealand

Siste nyhet: 3 land i 8 dager - safari, strand og kulturopplevelser!