1. Working holiday New Zealand 2. Hobbiton NZ 3. Bungee 4. 5. Kayaking New Zealand 6. Collie Lake Tekapo

Jobb & Reis på New Zealand

Jobb, reis og bo med oppholds- og arbeidsvisum på New Zealand i inntil ett år! Du får frihet til å jobbe og reise rundt som du selv ønsker. Kombiner dette med for eksempel en jorda-rundt-reise for en opplevelse du aldri vil glemme!

Les mer

Work & Travel New Zealand

Kia Ora!

Er du lysten på et eventyr langt vekk fra Norge? Hva er råere enn å reise så langt vekk du kan komme? New Zealand er et fantastisk vakkert land som ligger på den andre siden av jordkloden, klar for å ta i mot nettopp deg. Reiser du lenger enn New Zealand er du faktisk på vei hjem igjen! På vår Work & Travel New Zealand program har du mulighet til å være i New Zealand i opptil 1 år og jobbe underveis for å fylle opp reisekassen. Et fantastisk flott mulighet å bli ordentlig godt kjent med landet!

Landet har ekstremt mye å by på. Til tross for at landet er lite vil ditt opphold være fullspekket av opplevelser. Du kan gjøre alt fra å surfe og dykke i tropiske nord til å gå på vulkaner, bade i 'hot pools' og oppleve Maorikulturen på nordøya. Oppdageren i deg kan nyte isbrévandring, stå på ski/snowboard, padle kajakk, svømme med delfiner eller hoppe i fallskjerm. Velkommen til det råeste, sprøeste og flotteste landet du noen gang kommer til å besøke!

Vi har reist mye på New Zealand, og som deltaker vil du få personlig veiledning og tips til hvordan du kan gjøre ditt år utenlands ekstra minneverdig. New Zealands fantastiske natur, forbløffende dyreliv og behagelige klima gjør det til et drømmested for friluftsliv og utendørsaktiviteter, og ikke minst et fantastisk sted å jobbe og reise. New Zealand er ekstremsportens vugge og har et ufattelig tilbud av halsbrekkende hopp fra broer, bygninger og fly, rafting, hanggliding, fjellklatring og andre helsprø aktiviteter.

Hvem kan delta?

Hvilket program på New Zealand passer deg?

Vi har 3 forskjellige programmer på New Zealand der du kan jobbe. Detaljer om de forskjellige finner du på programsidene, men for å gjøre det litt enklere har vi satt opp denne oversiktstabellen. Klikk deg gjerne inn på de forskjellige for å lese mer.

Program Jobbgaranti Hjelp med jobb under reisen Bosted klart før avreise Hjelp med bosted under reisen Minimumslengde
Work & Travel Valgfritt
All Set - Hospitality 6 måneder
Ranchstay New Zealand Minst 4 uker
Noen raske fakta om Work & Travel New Zealand
Passer for18 - 30 år
LengdeOpptil 12 måneder
AnkomstplassAuckland
Betalt arbeidJa
Burde bestillesMinst 2-3 måneder før ønsket avreise
StartdatoTirsdager - Se Reise
Work & TravelSurfingBetalt arbeid
Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Det er flott at det finnes slike organisasjoner som hjelper til med å organisere slike revolusjonerende opplevelser. Så tusen takk! Du vil aldri glemme noe slikt. Tanken er at dette skulle være et steinkast til Australia, hvor det fortsatt er et ubrukt arbeidsferievisum :)

Janna Work & Travel New ZealandOversatt

Jobb

New Zealand har den siste tiden hatt meget lav arbeidsledighet, og mulighetene for jobb er store. Det er mye sesongarbeid, og hvis du er fleksibel og vil jobbe både på landet og i byen burde det ikke være noe problem å få seg jobb. Det har aldri vært lettere å finne jobbe i New Zealand. Om sommeren i New Zealand vil det være mange jobber innenfor gårdsarbeid og fruktplukking, og om vinteren kan du trekke sørover til skiområdene på sør-øya der det da er et kjempebehov for folk innenfor servicenæringen på hoteller, kafeer og restauranter.

Gjennomsnittslønnen for en backpacker er NZ$17.70 før skatt, men faglærte som jobber innenfor sitt felt kan fort tjene NZ$20 og oppover.

Vi hjelper deg med forberedelsene. Du vil få jobbtips og hjelp til oppsett av en newzealandsk CV og vi kan også hjelpe deg å oversettelse attester. En god CV er et viktig verktøy når du begynner å søke jobb. Vår New Zealandske samarbeidspartner vil hjelpe deg med å komme raskt i jobb etter ankomst. De vet når det er høysesong og kan også veilede deg når det gjelder lønn og skatt. De har en egen hjemmeside for medlemmer med lister over jobber som er tilgjengelige for medlemmer.

Vanlige jobber er innen: fruktplukking, hospitality-bransjen, serveringsbransjen, barnevakt/au-pair, turistnæringen, telefonsalg, administrasjon, fabrikkarbeid, butikkarbeid og gårdsarbeid.

Send denne siden til meg som PDF

Reise

Ankomstdatoer

Vi anbefaler ankomst i Auckland på søndager eller mandager, noe som vanligvis vil tilsi avreise fra Norge på lørdag eller søndag. Infomøte er på tirsdager, og den siste for året er første tirsdagen i desember.

Du vil få tilgang til en deltakerliste med kontaktdetaljene til de andre som reiser i samme periode som deg fra både Norge og Sverige så dere kan bli kjent før dere reiser.

Ankomst New Zealand
Deltakerne påser at de flyr til nærmeste oppgitte flyplass ved prosjektet; Auckland International Airport. Transport fra flyplassen til hostellet du skal tilbringe de første nettene på er inkludert i programprisen. Losji utover de første 3 nettene dekkes ikke, men du kan utvide med flere netter før avreise om du ønsker dette.

Eksotiske stoppesteder
Vi anbefaler et stopp i Stillehavet på vei hjem. New Zealand er så langt vekk fra Norge, og når du først er i nærheten av tropeparadis som Fiji, Samoa og Tonga bør du få dem med deg. På veien videre hjemover kan du stoppe i Los Angeles hvis du ønsker det. Du kan også få retur via Bali, Singapore eller Bangkok. Dette er din reise, du bestemmer hvor ferden skal gå!

Hadde mitt beste år noensinne i Australia og New Zealand. Jeg kan trygt si at reisene mine ikke tok slutt da jeg forlot Sydney.

Daniél Work & Travel New ZealandOversatt

Hvorfor Work & Travel New Zealand med GoXplore?

  • Vi er skandinavias største på jobb og reisemuligheter i utlandet
  • 24 timers døgnåpent nødnummer i New Zealand
  • Vi tar oss av visumsøknaden din
  • Ved å ha mulighet til å jobbe kan du være lenger i New Zealand enn på et turistvisum
  • Dyktige ansatte på kontoret i Auckland hjelper deg med det du måtte lure på underveis
  • 4 netter på hostell inkludert i pakken for å gi deg en myk start
  • Vi er tilgjengelige på telefon og mail både før, under og etter din reise
  • Finn en ny reisevenn gjennom vår database enten fra Norge eller Sverige
  • Attest fra oss etter endt opphold

Boforhold

Når du ankommer Auckland vil du bli innlosjert på LyLo hostel i Auckland, hovedstaden i New Zealand. De tre første nettene er inkludert i prisen, men du kan booke flere netter om du ønsker det (med forbehold om ledige senger). Dette er ett av de nyeste hosteller i Auckland, og består av såkalte pods - det vil si en slags private køyesenger. En kjempegod start på tiden på New Zealand - se bildene nedenfor fra hostellet.

Hostell

Hosteller, eller vandrehjem som det ofte blir kalt på norsk, er den mest sosiale måten å reise på som backpacker. Den sosiale stemningen på hostellene gjør at du ikke vil ha problemer med å finne fremtidige reisekamerater, romkamerater eller arbeidskollegaer, selv om du så skulle ha reist alene fra Norge. Det er på hostellene de beste reisetipsene blir utvekslet og mange møter andre som har samme planer som dem, og ender opp med å reise videre sammen. Prisen for en natt på hostel ligger mellom ca NZ$30 og 80, basert på beliggenhet, standard og tid på året. Husk å spørre om de har rabatter hvis du bestiller flere netter samtidig. På noen hosteller er det kanskje mulighet for å jobbe litt på hostellet mot gratis overnatting eller frokost.

Campingbil

Hvis dere er flere som reiser sammen kan det være lurt, for ikke å snakke om innmari gøy, å leie en campingbil. I tillegg til at bilen er et transportmiddel gir den dere et sted å sove hver natt, og den eneste bekymringen dere har er hvor dere skal parkere bilen. Det koster litt på offisielle campingplasser, men dere får da tilgang til bad og dusj. Prisen på en campingbil ligger på mellom NZ$80-100 per døgn, alt ettersom hvor stor den er og hvor mange fasiliteter den har.

Leilighet

Billigste boformen over lengre tid er helt klart å leie seg en leilighet. Hvis du er alene kan du kanskje få leid et rom. Hvis dere er flere kan dere gå sammen om deres egen leilighet. Det er også billigere å lage middag hjemme enn å spise ute, og de fleste går raskt lei av nudlene som er en klassiker på backpackerhostellene. Mange deler også rom for å bo enda billigere. I storbyene Auckland og Wellington koster et rom i sentrum mellom NZ$150-250 i uka. Utenfor sentrum og på mindre steder kan du få et rom for NZ$80-150.

NB: Vi gjør oppmerksom på at prisene varierer, og at det er tatt utgangspunkt i hva man regner som normale priser på New Zealand. Det er sikkert mulig å få overnatting både billigere og dyrere enn de prisene som er oppgitt her.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Visum

For dette programmet trenger du et Working Holiday-visum som kun innvilges til norske statsborgere og deltakere fra et fåtall andre nasjoner. Visumet gir deg mulighet til å jobbe i inntil 12 måneder i New Zealand (fra ankomstdato), men har følgende forutsetninger:

Dersom du har et annet statsborgerskap er det viktig at du tar kontakt med oss slik at vi kan sjekke om du har mulighet til å få dette visumet.

Priser

Startdato i 2024 Pris
Work & Travel New Zealand (inkludert 3 netter) 10350

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen. Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til du har fått bekreftet plass på programmet. Flybillett er ikke inkludert i programprisen.

Inkludert i prisen

Ikke inkludert i prisen

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Reisebrev fra Work & Travel New Zealand

Les flere reisebrev fra våre deltakere
Jeg har full forståelse for surferumper, tidligere karriereraketter som gjorde en forandring i livet, de som kom hit etter et mer avslappet liv og alle de andre utlendingene som har oppholdt seg i New Zealand permanent - jeg ville ikke vært klar til å reise hjem selv.

Pauliina Work & Travel New ZealandOversatt

Aktiviteter i New Zealand

FAQ

Hvor mye koster det å kjøpe en bil?

Når du kommer til Auckland kan du besøke "the Backpackers Car Market" som er åpent daglig hvor du kan gjøre en bra handel. Du kan forvente å måtte betale mellom NZ$700-2000 for en bil og NZ$1000-3500 for en van. Alle biler i New Zealand må registreres og dette koster NZ$220 for et år. De må også godkjennes for en seks måneders garanti som sjekker bilens ferdigheter på veien. Du kan få mer informasjon om dette på hovedkontoret vårt i Auckland.

Kan jeg ordne med bil på forhånd?

Ja, dersom du ønsker det har du muligheten til å organisere kjøp av bil før ankomst. Disse bilene vil være sjekket av en mekaniker, ha en garanti på 20 000km (fra kjøpet) og et buy-back alternativ. Med dette er du garantert at du vil få solgt bilen igjen når det er på tide å reise hjem igjen.

Er det lett å reise mellom nordøya og sørøya?

Du kan enten ta fly eller båt mellom de to øyene. Det er en del flyselskap som flyr mellom de store byene på begge øyene, mens det er tre forskjellige fergeselskap som går mellom Wellington and Picton. Prisen for en enveisbillett på fergen er NZ$30 per person eller opptil NZ$200 hvis du har med deg bil.

Kan jeg ordne jobb før jeg ankommer?

Nei, ikke på dette programmet. Sjekk ut vår Work & Travel New Zealand All Set program hvis du ønsker jobb organisert før ankomst på New Zealand.

Hva er minstelønnen?

Minstelønnen er NZ$17.70 i timen. Hvis du har erfaring fra arbeidslivet og har opparbeidet deg spesielle ferdigheter samtidig som du er god i engelsk (gjelder mest kontorarbeid), kan du regne med å tjene fra NZ$20 og oppover.

Hva må jeg betale i skatt?

Når du har ett Working Holiday -visum betaler du 20% i skatt. Det er viktig at du sørger for at alle arbeidsgiverne trekker dette, slik at du ikke får en skattesmell før du skal reise hjem.

Kan jeg jobbe på veien hjem?

På grunn av visumbestemmelsene er det kun mulighet for nordmenn å jobbe og reise i de landene med en working holiday visum avtale (per dags dato Australia, Canada og Japan i tillegg til New Zealand). Det visumet som er inkludert i pakken gjelder kun for New Zealand. Derfor anbefaler vi deg å sette av nok penger til å kunne ha ferie i de landene du ønsker å besøke på hjemturen.

Må jeg ha reiseforsikring?

Ja. Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd enkeltreiseforsikring som dekker jobb og reise i utlandet og som kan tegnes for opptil 1 år.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Besøkte program

← Se alle program du har vært innom

→ Steng liste med programmene

Ja, send meg informasjon om disse programmer!

→ Steng liste med programmene

Ring eller send SMS

Hjem » Land » New Zealand » Work & Travel New Zealand

Sofia J bestilte Frivillig Sør-Afrika. Noe for deg?!