Bali

Bali er farger, dans, spennende smaker, surfing og ikke minst vakre strender! Øya er kjent for sin vakre dans og du kan ikke reise fra Bali uten å ha opplevd den, enten det er på en hvit strand, i et hellig tempel eller på en fargerik festival. Bali må oppleves, og vi hjelper deg på veien dit!

Covid status

For reisende som er fullvaksinerte (siste dose må være tatt minst 14 dager før avreise) er det ikke lenger karantenekrav.

  • 4. Volunteer Ubud
  • 2. Volunteer Lovina
  • 7. Volunteer Ubud

Fakta om Bali

Offisiselt navn: Republic of Indonesia

Hovedstad: Denpasar

Religion: Hinduisme (90%), Annet (10%)

Valuta: Rupiah (IDR)

Styresett: Republikk

Størrelse: 1 900 000 km² (hele Indonesia)

Språk: Bahasa Indonesia

Klima: Bali har et tropisk klima hvor det er varmt året rundt med dagstemperaturer på ca. 30 grader og nattemperaturer på ca. 20-25 grader. Regnperioden starter rundt Desember og varer til Mars. I denne perioden er luftfuktigheten høy, 70-85 %, og det faller ofte mer enn 200 mm regn hver måned. Regnet kommer som oftest i kraftige skurer ut av det blå, men som solen pleier vanligvis og titte frem rett etterpå Dette gjør at det ikke er så farlig når på året man reiser hit, det er svært sjeldent det er en hel dag uten sol. Høysesongen er definert som perioden april-oktober og da er fuktigheten lavere (ca. 60 %) med betydelig mer spredte og sjeldene skurer. I juni-august er det ofte en svalende havsbris som gjør det litt kjøligere. Fjellområdene i innlandet på Bali er kjøligere enn kystområdene, spesielt på nattetid. Skal man besøke vulkanen eller andre fjellstrøk bør man ha med seg bukse og genser. Vanntemperaturen ligger jevnt på 28 grader året rundt.

Strøm/telefon: Samme som i Norge, 220 V. Så stikkontaktutløp er vanligivs like som i Norge.

Kredittkort: Visa og MasterCard akspeteres de fleste steder i storbyer og turiststeder, og kan benyttes ved uttak av lokal valuta fra minibank.

Åpningstider butikk:

Butikker har vanligvis åpent fra 10.00 til 21.00. Noen forretninger er stengt søndag, men de aller fleste kjøpesentre er åpne. Banker har vanligvis åpent fra 08.30 til 16.00, men er stengt lørdag og søndag.

Nødtelefon:

Politi: 112

Tidsforskjell til Norge: Bali ligger 7 timer foran norsk tid.

Norsk ambassade:

By: Jakarta

Ambassadør: Stig Ingemar Traavik

Tel: +62 21 5761523/4

Internett: http://www.norway.or.id

E-post: emb.jakarta@mfa.no

Åpningstider: 0830-1600. Lørdag stengt

Kilde: www.landsider.no

www.asiaguide.no

Velg et program i Bali

Aktiviteter i Bali

Ring eller send SMS

Hjem » Land » Bali

Siste nyhet: Unike muligheter for deg som er glad i hest!