1. 2. 3. 4. 5. 6.

Jobb som frivillig på Sri Lanka

Frivillig arbeid som lærer på en skole, med kvinnerettigheter, på en barnehage eller med munker i Galle, Sri Lanka! Her er muligheten til å kombinere sosialt frivillig arbeid med en fantastisk beliggenhet på en av verdens vakreste øy.

Les mer

Frivillig Sri Lanka

Velkommen til frodige og fargerike Sri Lanka, som byr på store kulturopplevelser og fantastisk natur!

Som frivillig på Sri Lanka har du mange prosjekter å velge i mellom; blant annet med engelsk undervisning, i barnehage, på kvinnesenter eller med undervisning av munker (se Prosjekter nedenfor).

Du bor i et fantastisk hus rett ved en av de mest kjente strendene på Sri Lanka - Unawatuna Beach. Her bor du sammen med andre frivillige fra samme prosjekt, men også med frivillige fra havskilpaddeprosjektet og medical & nursing. Sri Lanka er den lille øya utenfor Indias sørlige kyst, med frodig, grønn og vakker natur. Øya kapret førsteplassen da Lonely Planet skulle kåre de ti beste reisemålene for 2019! Turismen blomstrer på øya etter at borgerkrigen tok slutt i 2009 og landet har blitt roligere, men det er fortsatt et land som mangler ressurser på mange områder. Hvorfor ikke reise til den lille grønne øya og gjøre en forskjell?

Prosjektet er helt fullt frem til 18. mai. Ikke vent med å melde deg på for andre dato i 2024 - blir fort fullt utover året!

Hvem kan delta?
For å delta på dette programmet må du ha fylt 18 år. Du må kunne snakke engelsk og være motivert til å ta i et tak og jobbe selvstendig. I møte med en fremmed kultur er det også viktig at du har evnen til å være fleksibel og ikke minst tilpasningsdyktig.

Tid på prosjektet: du vil jobbe ca 4 timer per dag (inkl reisetid), så du vil vanligvis ha enten morgen eller ettermiddag fri. Frivillige bruker ofte den tiden til å utforske nærområdet, eller reiser til Galle eller ett av de nærliggende (surfe)strender.

Noen raske fakta om Frivillig Sri Lanka
Passer for18 og oppover
KvalifikasjonerDu må kunne snakke engelsk
LengdeMinst 2 uker
AnkomstplassColombo internasjonal flyplass
Antall deltakereVanligvis over 20
Burde bestillesHelst minst 2 måneder før
StartdatoHver lørdag (året rundt)
Frivillig arbeidUndervisningFrivillig arbeid med barn
Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Jeg har følt meg trygg og ivaretatt siden lokalbefolkningen er varmhjertet og gode mennesker. Nå sitter jeg igjen med perspektiver som jeg aldri ville hatt uten denne turen. Anbefaler sterkt!

Vilde Frivillig Sri Lanka

Prosjekter

Vi har følgende prosjekter tilgjengelig på Sri Lanka:

Undervisning av engelsk på skole

Hvis du elsker å jobbe med barn i 6 til 15 års alderen og vil få internasjonal erfaring innen undervisning, vil dette prosjektet på Sri Lanka virkelig booste CVen din! Med mye fritid på kveldene og i helger, har du i tillegg mange muligheter til å reise og oppleve Sri Lanka.

Det nåværende utdanningssystemet på Sri Lanka står overfor flere store utfordringer knyttet til dårlig undervisningskvalitet, ingen fast læreplan/pensum, mangel på opplæring av lærere og ineffektiv administrasjon. Ikke bare er de offentlige utgiftene på utdanning begrenset, men det er mangel på klar nasjonal/statlig utdanningspolitikk, det er store politiske endringer og mangelfull lærerutdanning. Til sammen har dette ført til generelt lav kvalitet på utdanningen for barn.

Det største problemet med utdanning er mangelen på engelsk blant de fattigste. Engelsk er ekstremt viktig på Sri Lanka, og de mest velstående sender derfor sine barn til internasjonale skoler. Med en forbedring i engelskkunnskapene til barn på Sri Lanka, vil flere kunne se lyst på fremtiden, med bedre jobbmuligheter og stabil inntekt.

Frivillige på dette prosjektet vil jobbe i lokale grunnskoler i underprivilegerte områder, men også med unge munker mellom 6 og 12 år, i templer/pirivenas rundt Galle området. Her bistår du både lærere og studenter i engelskundervisningen. Vanligvis jobber du 4 dager i uken med barn på skole, og 1 dag i uken med munkene. Barna er svært ivrige etter å lære og dette gjør det ekstra gøy å jobbe som frivillig! Målet med programmet er å legge et godt grunnlag for studentens engelskspråklige ferdigheter og forbedre de mulighetene de vil ha senere i livet.

Du jobber enten på morgenen eller ettermiddagen, i 2-3 timer per dag. Du må også regne med å bruke ca 1 time daglig på forberedelser og timeplan for neste dag. Typisk klassestørrelse varierer fra 10-30 barn. Frivillige jobber ofte med små grupper av barn om gangen, og gir spesiell oppmerksomhet hvor det er behov for det. Vår koordinator vil følge deg til klasserommet og være til stede for å hjelpe deg om det er nødvendig.

Vanlige aktiviteter inkluderer undervisning i engelsk (lese, snakke, lytte og skrive), aktivitetsbasert læring og muntlig engelsk, grammatikktimer, forståelse, uttalelse og alfabetet for de yngste.

Du må være komfortabelt i engelsk for å delta på prosjektet, og det passer best for de som har mye energi og ikke minst liker å tilbringe tid med barn. Om du i tillegg har tålmodighet, empati, og en sans for humor stiller du godt.

Maks 6 frivillige om gangen, og ikke mulig i desember (kun delvis i januar, april og november).

Barnehage

Målet med dette prosjektet er å gi støtte, oppmerksomhet og omsorg til svært unge underprivilegerte barn (i alderen 3-6 år) i det sørlige Sri Lanka, så de har mulighet til å utvikle sine sosiale, mentale, emosjonelle, språklige, lese- og skriveferdigheter. Det er store forskjeller i kvaliteten på omsorg/oppmerksomhet blant barnehager på Sri Lanka, basert på inntektene til foreldrene. Frivillige vil hjelpe til på de barnehagene der det er minst ressurser, for å maksimere deres bidrag.

De faste ansatte på disse lavinntektsbarnehagene er ofte underbetalt og overarbeidet, med utilstrekkelige ressurser og fasiliteter. Derfor er det ekstra viktig med frivillige, som har mulighet og overskudd til å overøse barna med oppmerksomhet og omsorg.

Deltakerne bistår lokale barnehagelærere med den daglige driften. Du jobber på morgenen fra mandag til fredag i 3-4 timer per dag. Ca 3 av disse timene i barnehagen, og resten av tiden på planleggingen. Typisk gruppestørrelse varierer fra 15-30 barn. Frivillige jobber ofte med små grupper om gangen. Prosjektkoordinatoren vil følge de frivillige til prosjektstedet og veilede. Typiske aktiviteter inkluderer undervisning i grunnleggende engelsk (lesing, prating og skriving), pedagogiske spill, synging, dansing m.m. Sosialt samvær med barna og å gi de massevis av omsorg er en viktig del av opplevelsen. Dette prosjektet er ideelt for deltakere som er energiske, tålmodige og liker å tilbringe tid med små barn.

Maks 12 frivillige om gangen, og ikke mulig i desember (kun delvis i januar, april og november).

Women's Empowerment

Situasjonen for kvinner i Sri Lanka er blitt formet av sin tradisjonelle kultur, kolonihistorie og politikk. Mens kvinnene har en relativt høy status i forhold til resten av Sør-Asia, er kjønnsideologier fortsatt svært fremtredende på Sri Lanka. Kvinner blir sett på som "avhengige koner" eller "tilskuddsmottakere".

Women empowerment kan gjøres på mange måter, og vi har tatt opp engelsk utdanning som et verktøy for å utstyre kvinner med den selvtilliten og evnen som kreves for å finne arbeid. Kvinnene vi jobber med kommer fra fattige til lavere inntektsfamilier, og hovedsakelig fra de muslimske samfunnene, som har lidd mest. De fleste har hatt tidlige ekteskap og har blitt nektet muligheten til å forsørge seg selv og familien sin. Mange av disse kvinnene er ivrige etter å lære engelsk, nettopp for å øke sannsynligheten for ansettelse i fremtiden. Å få snakke med og være sosiale med de frivillige blir dessuten en velkommen pause fra hverdagen.

Frivillige vil undervise i engelsk på grunnleggende og mellomnivå for kvinner i små til mellomstore grupper, på ettermiddagen. Du jobber mellom 2 - 3 timer, mandag til fredag. Det er nødvendig med en del forberedelser for å planlegge for disse øktene, som kommer i tillegg. Frivillige får hjelp fra programkoordinator i hvilke emner som skal undervises i, og får tips til noen kreative undervisningsmetoder du kan ta i bruk. Hvordan du legger opp undervisningen har du imidlertid ansvar for selv.
Det vil være mellom 2 og 15 studenter i ett klasserom.

Undervisningen vil ha et muntlig fokus, og ikke nødvendigvis gramatikk. Vi foretrekker fortrinnsvis studenter som har fullført en TEFL for å kunne arbeide i et slikt miljø, men alle som er opptatt av undervisning eller med gode engelskspråklige ferdigheter, bør også søke.

Plass til 8 frivillige om gangen, og kun delvis mulig i desember og januar.

Buddhist Monk Teaching

Munkeprosjekt er utilgjengelig ut 2024. Om du velger engelsk undervisning, så er 1 dag i uke reservert for å lære bort engelsk til barnemunker i alderen 6-12 år. Vil du veldig gjerne jobbe mer med munk, så sjekk prosjektet i Darjeeling India eller i kloster i Nepal.

En "Pirivena" er en utdanningsinstitusjon av buddhistiske munker (munkskole). Unge munker bor her med andre eldre kunnskapsrike munker for å studere og praktisere Buddhas lære og andre klassiske emner som Pali (et indo-arisk språk), sanskrit, historie, prosodi, astrologi og logikk. Utdanningssystemet i Pirivena legger stor vekt på å lære av hjertet (rote learning), kunnskap funnet i de forskjellige skrifter gjennom konstant lesing, recitation, diskusjon, retensjon og analyse av emnet. Pirivena er også stedet der unge munker er utdannet av sine mestere vil følge reglene og forskrifter utgitt i Vinaya Pitaka(et fremtredende buddhistiske skrift). En av de tre delene som utgjør Tripitaka; samling av buddhistiske læresetninger som er grunnlaget for Theravada buddhistiske filosofi.

I tillegg til religiøse studier, er mange opptatt av å lære engelsk, men de fleste Pirivenas i Sri Lanka mangler finansieringen som kreves for å ansette dyktige engelsklærere. Derfor et det stort behov for kompetente engelsktalende frivillige til å lære bort grunnleggende engelsk, og gi dem en bedre forståelse av omverdenen.

Frivillige vil undervise engelsk på et grunnleggende nivå til unge munker i alderen 8-18 år, i små til mellomstore grupper, om morgenen (mandag-fredag). Hver sesjon er undervist i Pirivena og er ca 2 timer lang. I tillegg er det nødvendig med god forberedelse i forkant av disse øktene (1-2 timer daglig).

Frivillige får hjelp fra programkoordinator i hvilke emner som skal undervises i og kreative undervisningsmetoder, men leksjonsplanleggingen og undervisning er de frivillige ansvarlig for selv. Det vil være mellom 2 til 15 studenter i ett klasserom og frivillige kan jobbe i små grupper eller med hele klassen. Det er svært få lære-ressurser i Pirivena, så vær så oppmerksom på det.

Maks 6 frivillige om gangen, og ikke mulig i april, august eller desember (og deler av november).

Send denne siden til meg som PDF

Reise

Oppstart på programmet er på lørdager, hele året rundt. Du vil bli hentet på flyplassen av en representant fra vår samarbeidspartner på Sri Lanka, og kjørt til huset der de frivillige bor. Før du starter på programmet, vil du og programkoordinator ha en detaljert introduksjon og kulturell opplæring, samt omvisning i nærområdet.

Når du har startet å jobbe på prosjektet har du helgene fri. Det betyr at du har mulighet til å se mer av området der du bor, eller ta en lengre utflukt! Det er også mange som velger å reise videre med andre frivillige etter oppholdet.

Avreise skjer også på lørdager, om du ikke ønsker å være på Sri Lanka på egenhånd etter programslutt.

Om du ønsker det, kan vi få vår flybillett partner til å sende deg et uforpliktende tilbud på flyreisen til Sri Lanka etter at du har fått en bekreftet plass på prosjektet. Generelt sett koster en tur retur reise fra Oslo til Colombo mellom 6500 NOK og 10 000 NOK avhengig av sesong. Du kan selvfølgelig bestille flybilletten selv om du foretrekker dette. Det er uansett veldig viktig at du ikke bestiller flybillett før du har fått bekreftet plassen på prosjektet! Informasjon om regler for håndbagasje på fly finner du her.

Alle prosjekter er stengt på offentlige høytidsdager.

I tillegg er det skoleferie:

Undervisning med munker er stengt i april, juli, august og november.

7 dagers rundreise på Sri Lanka

For deg som vil se mye på kort tid kan vi anbefale å avslutte tiden din på Sri Lanka med en fantastisk rundreise på Sri Lanka. I løpet av 7 dager tar du inn mange av høydepunkter på øya, inkludert en safari i Yala, Ella, Nine Arches Bridge, Little Adam's Peak, Ravana, togturen fra Ella til Nanu Oya, Kandy, Sigiriya, Dambulla og Negombo. Rundreisen starter i Galle, og avsluttes ikke langt fra flyplassen i Colombo, så vi anbefaler at du legger denne til slutten av oppholdet ditt. Les mer om turen her.

Jeg har det helt fantastisk på Sri Lanka! Jeg var i barnehage forrige uke, og det var veldig koselig. Barna var så glade og skjønne! Denne uken er det women’s empowerment. Kvinnene er veldig hyggelige og takknemlige, og det er veldig givende! Hvis jeg kun skulle valgt ett prosjekt tror jeg det måtte ha blitt dette!

Caroline Frivillig Sri Lanka

Hvorfor Frivillig Sri Lanka med GoXplore?

  • Bidra positivt til lokalmiljøet
  • Undervise engelsk til barn, munker eller kvinner
  • Oppleve frodige, fargerike og solfylte Sri Lanka!
  • Du får tett oppfølging under hele prosessen og 24 timers support på plass
  • Du får en variert og innholdsrik reise
  • Du får reise sammen med andre og oppleve mye sosialt sammen
  • Hjelp til å søke om visum
  • Lære om historie og kulturen ved å bli kjent med de lokale
  • Inkluder kost og losji på frivillighetshuset med lokal mat
  • En opplevelse for livet!

Overnatting

Mens du jobber på prosjektet, bor du i et fantastisk frivillighetshus som ligger frodig til på en liten høyde, og med utsikt over Unawatuna Beach og det indiske hav. Huset er bygget i kolonialsk stil, har 4 etasjer og totalt 11 rom med hvert sitt egen bad og balkong. Det er kort vei til det meste, med kjente turistattraksjoner som Galle Dutch Fort, Galle Navy, Wijaya Beach og tidligere nevnt Unawatuna innen 5km avstand.

Huset har blant annet utendørs basseng, hage med lounge- og andre sittemuligheter (hvor det holdes ukentlige yogatimer), grønnsakshage, 3 fellesrom og et stort spiseområde. Varmtvann og høyhastighets WiFi er inkludert.

Alle 11 rom har bad/wc som deles med den du bor på rommet med. Du sover i køyeseng.
I tillegg er det skap på rommet, for oppbevaring av eiendelen på eget ansvar. Laken, sengetøy og pute, er inkludert. Det er vifter på alle rom, og det er godt ventilert med vinduer. Mot et tillegg kan du oppgradere til et rom med aircondition, om det er ledig. Dette må du bestille på forhånd. Huset har plass til litt over 40 personer av gangen.
Ta kontakt om du vil ha ditt eget rom, så kan vi sjekke muligheten i perioden du tenker å reise.

Det er rask WiFi i huset og hver deltaker får 10GB per måned inkludert. Om du vil ha med en egen myggnett er det lurt å ta med en som passer på køyesenger.

Kontoret til vår partner på Sri Lanka ligger i første etasje, og dette er også basen til det lokale teamet som består av en programleder, driftsleder, ulike prosjektkoordinatorer og en kokk som tilbereder de 3 måltidene frivillige blir servert daglig. Måltider er i huset og blir tilberedt med ferske, lokale råvarer, basert på sesong. Frokost er vanligvis pannekaker eller egg, eller til tider tradisjonell ris med melk og frukt. Lunsj og middag er tradisjonell lankisk karri med ris eller brød. Måltider serveres med salat og frukt for å sikre at du får et sunt måltid.

Galle er en av Sri Lankas mest fortryllende destinasjoner, hjemmet til den berømte nederlandske fortet fra det 17. århundre som huser mange vakre stykker kolonial arkitektur bak sine vegger, i tillegg til en samling "quirky" butikker og restauranter. Galle er et stort område som ikke bare omfatter det berømte fortet, men også strender i verdensklasse, både for svømming og surfing - feks Mirissa, Wijaya, Ahangama og Weligama.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Visum

I april 2024 innførte lankesiske myndigheter et elektronisk system der man søker om en eVisa før avreise til Sri Lanka. Denne erstatter Electronic Travel Authorization som eksisterte de siste årene. Søknad for eVisa gjøres via www.srilankaevisa.lk

Det er noen forskjellige muligheter og lengder, og vi vil sende deg mer informasjon om søknadsprosessen som en del av påmeldingsprosessen. De fleste velger enten 30 dager single-entry eller 6 måneder med double-entry (hvert opphold kan kun vare i 60 dager). Visumkostnaden som betales direkte til immigrasjonsdepartementet i Sri Lanka er ikke refunderbart.

Du vil få mer informasjon om visum til Sri Lanka etter at du er meldt på og plassen er bekreftet.

Priser

Startdato i 2024 Pris
2 uker 12050
3 uker 14250
4 uker 16400
5 uker 18550
6 uker 20750
7 uker 22900
8 uker 25050
9 uker 27150
10 uker 29200
11 uker 31300
12 uker 33350
14 uker 37500
16 uker 41200
20 uker 48700
24 uker 56150

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen. Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet. Ta kontakt med oss for priser utover disse antall ukene.

Det er mulig å kombinere flere av prosjektene. Dette koster 75USD (ca 750kr) ekstra per program du ønsker. Prisen du betaler for prosjektene er gjennomsnittet av de du velger.

Hva er inkludert i prisen?

Transport

Deltakerne kjøper selv flybillett og påser at de flyr til nærmeste oppgitte flyplass ved prosjektet. Du vil bli hentet og fraktet tilbake til flyplassen. Dersom du ønsker å tilbringe noen dager på Sri Lanka før eller etter prosjektet starter, så skjer dette for egen regning.

Om du ikke rekker å ankomme mellom 6 og 18:30 på lørdag, tilkommer det ca 650kr for privattransport.
Det samme gjelder om du reiser hjem utenom tidsrommet mellom 9 og 21:30 på lørdag. Du får mer info om dette når din plass på prosjekt er bekreftet.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Reisebrev fra Frivillig Sri Lanka

Les flere reisebrev fra våre deltakere
Det går strålende her! Det har vært så mye nytt å se og oppleve, synes det er superspennende. Så langt tror jeg prosjektet jeg jobber frivillig på har gjort mest inntrykk, synes det er så fint å se hvor ivrig og lærevillig damene er til å lære og hvor stort potensiale de har til å lære engelsk og bli mer selvsikker!

Vera Frivillig Sri Lanka

Aktiviteter i Sri Lanka

FAQ

Hvordan kommuniserer jeg med de hjemme mens jeg er på Sri Lanka?

Det er dyrt å ringe fra og til Sri Lanka med et norsk abonnement. Et alternativ er å kjøpe et lokalt sim-kort, selv om det kun er for databruk. Da kan du ringe/melde via Messenger, Whatsapp, Facetime og Skype så lenge du har data. I frivillighetshuset er det WiFi så der skal dette ikke være noe problem. Hvis du vil sende brev kan du kjøpe frimerker på et lokalt postkontor. Husk at postsystemet på Sri Lanka er tregere enn her hjemme. Brev kommer fram, men det kan ta flere uker.

Hva slags vaksiner må jeg ta før jeg reiser?

Vi anbefaler å ta vaksine mot Hepatitt A, Difteri, stivkrampe, kikhoste, polio, tyfoidfeber, japansk encefalitt, tuberkulose og evt. rabies og Gulfeber (om du reiser fra et land med risiko for Gulfeber må du ha tatt Gulfebervaksine for å kunne reise inn i Sri Lanka). Det er fare for Gulfeber og malaria i visse deler av landet. Vi anbefaler at du tar kontakt med Reiseklinikken i Oslo eller en annen vaksineklinikk for faglig veiledning. Det er smart å planlegge hjemreisen før du bestiller time hos legen. På denne måten vet du hvilke land du skal innom på veien hjem i hvilke sesonger.

Må jeg har reiseforsikring?

Ja! Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb på frivillighetsprosjekter.

Hvor mye lommepenger bør jeg ha med?

Beløpet du må ha med avhenger av hvor høyt personlig forbruk du har og om du har tenkt til å reise litt i helgene. Hvis du skal reise etter at du er ferdig med å jobbe, bør du ha med mer penger for å dekke dette. Vi anbefaler å sette opp et eget budsjett for dagligdagse kostnader og ett for reising i helgene. Husk at kost og losji allerede er dekket, så det er ikke voldsomt mye du trenger penger til. Vi anbefaler å ha mellom 1000,- og 1500,- per uke til dagligdagse ting som snacks, vann og transport.

Gjør man mye sosialt sammen med de andre frivillige?

Dette er vanligvis opp til deg som frivillig. De fleste reiser litt sammen i helgene, eller de går ut for å spise, drar på markeder eller andre aktiviteter.

Hva om jeg ikke trives?

Hvis du ikke trives med det du jobber med og ikke ønsker å fortsette der du er, må du snakke med en av koordinatorene på Sri Lanka. De vil gå gjennom situasjonen med deg og hvis det ikke hjelper med forandringer på arbeidsplassen, vil de finne et nytt prosjekt til deg. Koordinatorene på Sri Lanka er veldig opptatte av at de frivillige skal ha det bra, så ikke vær redd for å snakke med dem om hvordan du har det.

Finnes det air conditioning på frivillighetshuset?

Det finnes i utgangspunkt ikke air conditioning på soverommene, men de har mobile enheter som du kan leie per uke. Ta gjerne med en liten vifte om du har plass i bagasjen.

Bør jeg har med regnfrakk?

Vi anbefaler at du har med deg regnfrakk eller paraply.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Besøkte program

← Se alle program du har vært innom

→ Steng liste med programmene

Ja, send meg informasjon om disse programmer!

→ Steng liste med programmene

Ring eller send SMS

Hjem » Land » Sri Lanka » Frivillig Sri Lanka

Sofia J bestilte Frivillig Sør-Afrika. Noe for deg?!