1. 2. 3. 4. 5.

Praksis som lege eller sykepleier på Sri Lanka

Om du studerer, eller nettopp er ferdig studert i, medisin eller som sykepleier og ønsker deg relevant jobb erfaring er dette en unikt mulighet til å jobbe i en av de offentlige sykehus på Sri Lanka.

Les mer

Medical & Nursing Sri Lanka

Covid status

Åpent!

Per 07.12.2022 ikke lenger krav om testing eller fremleggelse av vaksinasjonskort ved ankomst på Sri Lanka. Dette gjelder også for uvaksinerte reisende.

Sri Lanka er det eneste landet i Sør-Asia som tilbyr gratis helsetjenester til alle sine innbyggere, noe som har skapt et stort offentlig helsevesenet. På Medical & Nursing har deltakere derfor tilgang til et stor og bredt nettverk av fagpersoner og pasienter, og kan jobbe på et omfattende sett med avdelinger og spesialenheter. Det er også et større behov å bistå i offentlig sektor ettersom det store antallet pasienter de får hovedsakelig kommer fra lavere sosioøkonomiske klasser i landet.

Medical & Nursing er ment for de som studerer, eller er ferdigutdannet i enten medisin eller sykepleie, og ønsker å få praktisk erfaring. Du må med andre ord ha bakgrunn og/eller erfaring fra det medisinske feltet for å kunne delta. Om du leter etter en praksisplass er dette en perfekt mulighet. Om du fortsatt vurderer å studere medisin og vil se om det kan passe deg har vi også et program for deg - ta kontakt for mer info om denne.

For leger/de som studerer medisin

Deltakere vil ha muligheten til å rotere mellom en rekke avdelinger og enheter på det offentlige sykehuset basert på deres interesser. I jobben vil man få en bedre forståelse på hvordan det medisinske systemet i et utviklingsland som Sri Lanka fungerer og lære førstehånds av lokale leger, samt bidrar i den daglige driften.

For sykepleiere/de som studerer til sykepleie

Plassering av programmet: Følgende institusjoner er tilgjengelige for våre medisinske praktikanter:

1. Teaching Hospital Karapitiya – dette er det største offentlige sykehuset i den sørlige provinsen på Sri Lanka, og det tredje største sykehuset på hele Sri Lanka. Kapasitet på ~2000 senger (utvides til 3000 senger i løpet av de neste to årene). Den har totalt 54 avdelinger og flere andre spesialiserte enheter.

2. Government Ayurveda Institute - dette sykehuset spesialiserer seg på tradisjonell medisin av Ayurveda

3. Samfunnsprosjekter – vi samarbeider med et av de viktigste pediatriske rehabiliteringssentrene i Galle, ulike lokale skoler og samfunnsorganisasjoner. Våre deltakere har muligheten til å tilbringe noe av tiden på disse stedene for en mer intim opplevelse av å jobbe med barn med spesielle behov hvis de ønsker det.

Alle de ovennevnte institusjonene ligger innen 20 minutter fra frivillighuset vårt.

Noen raske fakta om Medical & Nursing Sri Lanka
Passer for18+
KvalifikasjonerStudere, eller ferdig studert i, medisin/sykepleie
Lengde1 uke og oppover (minst 4 anbefalt)
AnkomstplassColombo Bandaranaike International Airport
JobbgarantiJa
Betalt arbeidNei
Antall deltakereMaks 15 medical/20 sykepleie
Burde bestillesMinst 3 måneder i forkant
StartdatoHele året på lørdager
Frivillig arbeidPraksisMedisin & Helse
Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Arbeidet

Praktikanter har mulighet til å få rotasjonseksponering på tvers av ulike avdelinger, enheter og institusjoner, inkludert:

• Generell kirurgisk avdeling / ETC skadestue – oppgavene inkluderer å observere direkte operasjoner (ved rutineteater eller skadestue, støttepersonell for å transportere pasienter mellom enheter, teatre og avdelinger, klargjøre senger, assistere med sengebad til sengeliggende pasienter, hjelpe sykepleieren betjenter for sårforbinding, kontroll av vitale tegn til pasienter og deltar i avdelingsrunder og/eller avdelingstimer.

• Generell pediatrisk avdeling – støtte sykepleiere og mødre til å utføre invasive prosedyrer ved å håndtere barna, hjelpe mødre med å mate barna, rengjøre babyene og utføre aktiviteter for å sosialisere med barna.

• Emergency Treatment Unit (ETU) – oppgaver inkluderer sengesideundervisning vedrørende akuttledelse, avdelingstime med avdelingsrunde, bistå pleiepersonalet under akuttledelser mv.

• Pediatrisk kardiologisk enhet – typiske aktiviteter inkluderer å observere levende pediatriske hjerteoperasjoner, støtte personale til å håndtere pasienter i klinikken, overføring av pasienter mellom avdelinger/enheter, etc.

• Fysioterapi- og rehabiliteringssenter – støtte pasienter til å gjennomføre sine daglige fysio- og ergoterapiøvelser, gjennomføre gruppeaktiviteter for å støtte pasientens psykiske velvære og andre lignende aktiviteter

• Ayurvedisk medisin – introduksjon til tradisjonell østlig medisinsk praksis av Ayurveda.

• Pediatrisk rehabilitering – sosialt samvær med barn som har lidd av alvorlige sykdommer/skader eller har funksjonshemninger.

• Fellesskapsprosjekter – arbeider ved lokale skoler og samfunnsorganisasjoner for å støtte lokale barns velvære, inkludert funksjonshemmede barn.

I tillegg har medisinske praktikanter også muligheten til å jobbe i en rekke spesialiserte enheter, inkludert (men ikke begrenset til):

• Karkirurgi

• Kirurgisk onkologisk enhet

• Nevrokirurgi

• Neonatal intensivavdeling

• Dialyseenhet

Opplevelsen på sykehuset har en tendens til å være mer observasjonsbasert, hvor deltakerne vil få eksponering for et bredt spekter av tilfeller og pasienttyper. Noen deltakere som viser mer avansert kunnskap eller evner kan få muligheten til å få mer praktisk erfaring der de har lov til å samhandle direkte med de lokale pasientene, men det er helt opp til sykehuspersonalets skjønn basert på deres komfortnivå med spesiell student.

I tillegg støttes alle praktikanter av vår erfarne prosjektkoordinator som gir regelmessig veiledning og støtte for å ytterligere forbedre deres læring og kunnskapsutvikling.

Krav

Deltakere må være registrert ved et anerkjent sykepleieruniversitet i hjemlandet. Videre er følgende dokumenter nødvendig for å søke:

1. Gjeldende CV eller CV

2. Motivasjonserklæring eller intensjonsbrev som beskriver personlig bakgrunn og begrunnelse for

forfølge denne praksisplassen

3. Universitetets referansebrev

4. Politiets bakgrunnssjekk

5. Kopi av pass

I tillegg må deltakerne forstå de spesielle omstendighetene når de jobber i et land som Sri Lanka hvor de medisinske standardene avviker sterkt fra det de kunne ha opplevd i hjemlandet. De bør være åpne, respektfulle overfor det lokale personalet og lærevillige.

Send denne siden til meg som PDF

Boforhold

Mens du er på programmet bor du i et fantastisk frivillighetshus som ligger frodig til på en liten høyde med utsikt over Unawatuna Beach og det indiske havet. Huset er bygget i kolonialsk stil, har 4 etasjer og totalt 11 rom med hver sin egen bad og balkong. Det er kort vei til det meste, med kjente turistattraksjoner som Galle Dutch Fort, Galle Navy, Wijaya Beach og tidligere nevnt Unawatuna innen 5km avstand.

Huset har blant annet en utendørs badebasseng, hage med lounge- og andre sittemuligheter hvor det holdes ukentlige yogatimer, grønnsakshage, 3 fellesrom og et stort spiseområdet. Varmtvann og høyhastighets WiFi er inkludert.

Alle de 11 rom har bad/wc som deles med den du bor på rommet med. Man sover i køyesenger. Det finnes skap i rommene slik at frivillige kan oppbevare sine ting her på eget ansvar. Man får madrass, laken, sengetøy og pute. Det finnes vifter på alle rom, og de er godt ventilert med vinduer i tillegg. Mot et lite tillegg så kan man få rom med aircondition om det er ledig. Dette må man bestille på forhånd. Selve huset har plass til litt over 40 personer av gangen. Ta kontakt om du vil ha ditt eget rom, så kan vi sjekke muligheten i perioden du tenker å reise.

Det er rask WiFi i huset og hver deltaker får 10GB per måned inkludert. Om du vil ha med en egen myggnett er det lurt å ta med en som passer på køyesenger.

Kontoret til vår partner på Sri Lanka ligger i første etasje, og dette er også basen til det lokale teamet som består av en programleder, driftsleder, ulike prosjektkoordinatorer og en kokk som tilbereder de 3 måltider frivillige blir servert daglig. Måltider er i huset og blir tilberedt med ferske, lokale råvarer stort sett basert på sesongen. Frokost er vanligvis pannekaker eller egg eller til tider tradisjonell ris med melk og frukt. Lunsj og middag er tradisjonell lankisk karri med ris eller brød. Måltider serveres med salat og frukt for å sikre at du får et sunt måltid.

Galle er en av Sri Lankas mest fortryllende destinasjoner, hjemmet til den berømte nederlandske fortet fra det 17. århundre som huser mange vakre stykker kolonial arkitektur bak sine vegger, i tillegg til en samling quirky butikker og restauranter. Galle er et stort område som ikke bare omfatter det berømte fortet, men også strender i verdensklasse, både for svømming og surfing - feks Mirissa, Wijaya, Ahangama og Weligama.

Hvorfor Medical & Nursing Sri Lanka med GoXplore?

  • En fin måte å få uvurderlig praktisk erfaring på
  • Tilgjengelig for de som studerer eller praktiserer enten medisin eller sykepleie
  • Et stort offentlig helsesystem da Sri Lanka er det eneste landet i Sør-Asia med gratis helsehjelp
  • Få bred rotasjonseksponering på tvers av ulike avdelinger, enheter og institusjoner
  • Alt organisert før du reiser hjemmefra
  • Tilgjengelig året rundt
  • Sosiale aktiviteter med andre praktikanter og frivillige
  • Bor sammen med frivillige og praktikanter nær Unawatuna-stranden
  • Mulighet for å bli plassert på sykehus som praktiserer Ayurveda

Visum

Fra 1. januar, 2012 innførte lankesiske myndigheter et elektronisk system der man søker om ETA – Electronic Travel Authorization før man reiser til Sri Lanka: www.eta.gov.lk

Visumet er gyldig i enten 30 eller 180 dager og koster 50 USD, som ikke er refunderbart. Du kan også velge å søke visum ved ankomst, men denne er litt dyrere og 180 dagers versjon er da ikke mulig, så de fleste velger å søke online i forkant.

Du vil få mer informasjon om visum til Sri Lanka etter at du er meldt på og plassen er bekreftet.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Reise

Oppstart på programmet er på lørdager, hele året rundt. Du vil bli hentet på flyplassen av en representant fra vår samarbeidspartner på Sri Lanka, og kjørt til huset der de frivillige bor. Før du starter med programmet så vil du og programkoordinator på plass ha en detaljert introduksjon og kulturell opplæring, samt en omvisning i nærområdet.

Når du har startet å jobbe på prosjektet har du helgene fri og kan da reise litt rundt om du vil det. Det er også mange som velger å reise med noen av de andre frivillige ved slutten av oppholdet.

Avreise skjer også på lørdager, om du ikke ønsker å være på Sri Lanka lenger på egenhånd.

Om du ønsker det, kan vi få vår flybillett partner til å sende deg et uforpliktende tilbud på flyreisen til Sri Lanka etter at du har fått en bekreftet plass på prosjektet. Generelt sett koster en tur retur reise fra Oslo til Colombo mellom 6500 NOK og 10 000 NOK avhengig av sesong. Du kan selvfølgelig bestille flybilletten selv om du foretrekker dette. Det er uansett veldig viktig at du ikke bestiller flybillett før du har fått bekreftet plassen på prosjektet! Informasjon om regler for håndbagasje på fly finner du her.

7 dagers rundreise på Sri Lanka

For deg som vil se mye på kort tid kan vi anbefale å avslutte tiden din på Sri Lanka med en fantastisk rundreise på Sri Lanka. I løpet av 7 dager tar du inn mange av høydepunkter på øya, inkludert en safari i Yala, Ella, Nine Arches Bridge, Little Adam's Peak, Ravana, togturen fra Ella til Nanu Oya, Kandy, Sigiriya, Dambulla og Negombo. Rundreisen starter i Galle, og avsluttes ikke langt fra flyplassen i Colombo, så vi anbefaler at du legger denne til slutten av oppholdet ditt. Les mer om turen her.

Priser

Startdato i 2023 Pris
2 uker 13750
3 uker 16200
4 uker 18600
5 uker 21050
6 uker 23500
7 uker 25950
8 uker 28350
10 uker 33250
12 uker 38100
16 uker 47850
20 uker 57600
24 uker 67250

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen. Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet. Ta kontakt med oss for priser utover disse antall ukene.

Hva er inkludert i prisen?

Transport

Deltakerne kjøper selv flybillett og påser at de flyr til nærmeste oppgitte flyplass ved prosjektet. Du vil bli hentet og fraktet tilbake til flyplassen. Dersom du ønsker å tilbringe noen dager på Sri Lanka før eller etter prosjektet starter, så skjer dette for egen regning.

Om du ikke rekker å ankomme mellom 6 og 18:30 på lørdag så tilkommer det ca 650kr for privattransport. Det samme gjelder om du reiser hjem utenom tidsrommet mellom 9 og 21:30 på lørdag. Du får mer info om dette når din plass på prosjekt er bekreftet.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Aktiviteter i Sri Lanka

FAQ

Hvordan kommuniserer jeg med de hjemme mens jeg er på Sri Lanka?

Det er dyrt å ringe fra og til Sri Lanka med et norsk abonnement. Et alternativ er å kjøpe et lokalt sim-kort, selv om det kun er for databruk. Da kan du ringe/melde via Messenger, Whatsapp, Facetime og Skype så lenge du har data. I frivillighetshuset er det WiFi så der skal dette ikke være noe problem. Hvis du vil sende brev kan du kjøpe frimerker på et lokalt postkontor. Husk at postsystemet på Sri Lanka er tregere enn her hjemme. Brev kommer fram, men det kan ta flere uker.

Hva slags vaksiner må jeg ta før jeg reiser?

Vi anbefaler å ta vaksine mot Hepatitt A, Difteri, stivkrampe, kikhoste, polio, tyfoidfeber, japansk encefalitt, tuberkulose og evt. rabies og Gulfeber (om du reiser fra et land med risiko for Gulfeber må du ha tatt Gulfebervaksine for å kunne reise inn i Sri Lanka). Det er fare for Gulfeber og malaria i visse deler av landet. Vi anbefaler at du tar kontakt med Reiseklinikken i Oslo eller en annen vaksineklinikk for faglig veiledning. Det er smart å planlegge hjemreisen før du bestiller time hos legen. På denne måten vet du hvilke land du skal innom på veien hjem i hvilke sesonger.

Må jeg har reiseforsikring?

Ja! Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb på frivillighetsprosjekter.

Hvor mye lommepenger bør jeg ha med?

Beløpet du må ha med avhenger av hvor høyt personlig forbruk du har og om du har tenkt til å reise litt i helgene. Hvis du skal reise etter at du er ferdig med å jobbe, bør du ha med mer penger for å dekke dette. Vi anbefaler å sette opp et eget budsjett for dagligdagse kostnader og ett for reising i helgene. Husk at kost og losji allerede er dekket, så det er ikke voldsomt mye du trenger penger til. Vi anbefaler å ha mellom 1000,- og 1500,- per uke til dagligdagse ting som snacks, vann og transport.

Gjør man mye sosialt sammen med de andre frivillige?

Dette er vanligvis opp til deg som frivillig. De fleste reiser litt sammen i helgene, eller de går ut for å spise, drar på markeder eller andre aktiviteter.

Hva om jeg ikke trives?

Hvis du ikke trives med det du jobber med og ikke ønsker å fortsette der du er, må du snakke med en av koordinatorene på Sri Lanka. De vil gå gjennom situasjonen med deg og hvis det ikke hjelper med forandringer på arbeidsplassen, vil de finne et nytt prosjekt til deg. Koordinatorene på Sri Lanka er veldig opptatte av at de frivillige skal ha det bra, så ikke vær redd for å snakke med dem om hvordan du har det.

Finnes det air conditioning på frivillighetshuset?

Det finnes i utgangspunkt ikke air conditioning på soverommene, men de har mobile enheter som du kan leie per uke. Ta gjerne med en liten vifte om du har plass i bagasjen.

Bør jeg har med regnfrakk?

Vi anbefaler at du har med deg regnfrakk eller paraply.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Hjem » Land » Sri Lanka » Medical & Nursing Sri Lanka

Laura M bestilte Work & Travel Australia. Noe for deg?!