Seychelles

Moder jordens store stolthet - kritt hvite, øde sandstrender ved dine føtter, turkis-skinnende vann uansett hvor du ser, dramatiske granittklipper og kokospalmer, behagelige vintertemperaturer for en gjennomfrossen nordmann, ingen stress så langt øyet kan se!

Covid status

Ingen krav i forbindelse med Covid. Alle tiltak er opphevet.

  • 3. Manta ray
  • 2. Diving buddies
  • 4. Diving group
  • 1. Volunteer Seychelles.
  • 6. Group in sunset
  • 5. Whale shark

Fakta om Seychelles

Offisielt navn: Republikken Seychellene

Hovedstad: Victoria

Religion: Seychellerne er et land med religiøs mangfoldighet. Den mest utbredte religionen er den romersk-katolske kristendommen, men det er også en betydelig tilstedeværelse av anglikanere og andre kristne trossamfunn. Det er også mindre grupper av hinduer og muslimer. Samtidig praktiserer noen mennesker tradisjonelle afrikanske trosretninger. Religionsfrihet respekteres på Seychellene, og landet har en åpen og tolererende tilnærming til religiøs mangfoldighet.

Valuta: Valutaen på Seychellene er Seychellisk rupi, og dens internasjonale valutakode er SCR.

Størrelse: Seychellene har et samlet areal på omtrent 459 kvadratkilometer, noe som gjør det til ett av verdens minste land i form av landareal. Landet består av omtrent 115 øyer, hvor hovedøya Mahé er den største og mest befolkede.

Språk: Seychellene har tre offisielle språk:

  1. Engelsk: Engelsk er det formelle språket som brukes i regjeringen, utdanning og forretningsforbindelser.
  2. Fransk: Fransk brukes også bredt og har en betydelig tilstedeværelse i utdanningssystemet og i noen aspekter av kulturen.
  3. Seychellois Creole: Seychellois Creole er et kreolsk språk basert på fransk, men det har utviklet seg som et unikt språk på Seychellene. Det er det mest utbredte språket i daglig kommunikasjon og i lokale samfunn.

Klima: Seychellene har et tropisk klima med høye temperaturer året rundt. Klimaet påvirkes av passatvindene og har to hovedsesonger: en varm og fuktig sesong og en kjøligere og tørrere sesong. Varm og fuktig sesong (desember til april): Dette er sommerperioden, hvor temperaturen kan nå opp til rundt 30 grader Celsius. Det er høy luftfuktighet, og perioden kan også preges av regnbyger. Dette er også tiden når havtemperaturen er varmest og ideell for svømming og vannsport. Kjøligere og tørrere sesong (mai til september): Dette er vinterperioden, hvor temperaturene er litt lavere, vanligvis mellom 24 og 29 grader Celsius. Luftfuktigheten er lavere, og det er vanligvis mindre nedbør. Denne sesongen er også mer behagelig, og det er en populær tid for turister å besøke Seychellene.

Det tropiske klimaet og de behagelige temperaturene gjør Seychellene til en attraktiv destinasjon året rundt, men reisende kan velge den sesongen som passer best for deres preferanser og aktiviteter.

Strøm: På Seychellene bruker de elektrisk strøm med en standard spenning på 240 V og en frekvens på 50 Hz. De bruker britiske type G-stikkontakter, så hvis du reiser til Seychellene, må du sørge for å ha nødvendige adaptere hvis elektronikk bruker en annen stikkontakt. Det er alltid lurt å dobbeltsjekke stikk og spenningskrav når du reiser til et nytt land for å unngå eventuelle problemer med elektronikk.

Kredittkort: Visa og MasterCard aksepteres de fleste steder i større byer og turiststeder og kan brukes til å ta ut lokal valuta fra minibanker.

Tidsforskjell til Norge: Avhengig av sommer-/vintertid er tidsforskjellen 3 timer (de er foran).

Velg et program i Seychelles

Ring eller send SMS

Hjem » Land » Seychelles

Siste nyhet: Unike muligheter for deg som er glad i hest!