Frivillig arbeid i India

Reis og jobb som frivillig i India! Frivillighetsarbeid i India gir deg muligheten til å gjøre en forskjell, samtidig som du opplever mangfoldet av kultur, mat og vennlighet som dette landet har å by på. Du kan reise til Goa, Rajasthan eller Madikeri

Les mer

Frivillig India

Covid status

Stengt

Legg inn navn og e-post adresse for å bli varslet ved gjenåpning.

Velkommen til fargerike, vakre og fantastiske India! De hellige kuers land åpner alle sansene dine. Lukter, smaker, lyder, dans, livlige tempelseremonier, festivaler, pulserende markeder, kulinariske matopplevelser, elefanter og kuer i gatene, langstrakte strender, palmer og jungel er bare noe av det du kan oppleve!


India er kjent for pyramideliknende templer, fargerike gater og ikke minst folkeliv. Fra The Golden Triangle av Delhi, Jaipur og Agra til kysten der Ayurvedi medisinen ble oppfunnet har India noe helt spesielt å by på for deg som vil oppleve noe helt utenom det vanlige.

Landet består at ca 4636 separate samfunn, huser 1,2 milliarder mennesker, snakker 461 forskjellige språk og har over 2000 dialekter. India er utrolig rikt på kultur og kulturarv! Sommeren strekker seg fra midten av mars - juni. Da kan det være veldig varmt og gjennomsnittstemperaturer på 45 grader. Regnsesongen er fra juli - september og det er med mye regn og fuktig vær. Vinteren har behagelige temperaturer og går fra desember - februar.

Frivillighetsprosjekterene i India gir deg muligheten til å gjøre en forskjell, samtidig som du opplever mangfoldet av kultur, mat og vennlighet som dette landet har å tilby!

I nord grenser landet til verdens høyeste fjellkjede og i sør møtes landet av hav. India har noen av de mest spektakulære palass, festninger og templer i verden, samtidig som landet kan skilte med urørt natur og svært fargerike omgivelser. India kan ikke forklares, bare oppleves. Incredible India!

Jobb på en skole, på slum-prosjekt eller med spesialundervisning i områdene Goa eller Rajasthan.
Du har blant annet mulighet til å jobbe med engelskundervisning eller slum outreach, hvor du følger opp barn og unge med lek og læring, samt hjelper til der det er behov.

I løpet av den første uken vil det være en introduksjonsuke der du vil lære om den indiske kulturen og historien, lage tradisjonell indisk mat og se en Bollywood-film på kino! Det vil også være sightseeing og yoga inkludert. Når de fem introduksjonsdagene er over har du et par dager fri før jobben som frivillig starter.

Les mer om Jeanett`s reise til India.

Hvem kan delta?

For å kunne være med på programmet må du ha fylt 18 år og kunne snakke engelsk. Du bør være motivert til å ta i et tak og jobbe selvstendig. India er et uforutsigbart land der alt kan skje, så det er viktig at du har evnen til å være fleksibel og ikke minst tilpasningsdyktig. Alle deltakere må sende inn politiattest.

Klikk her for å lese om Liv Unni sine fantastiske opplevelser som frivillig i India.

Noen raske fakta om Frivillig India
Passer for17 år og oppover
KvalifikasjonerGlad i å jobbe med mennesker
LengdeTre uker til fire måneder
AnkomstplassGoa, Udaipur eller Bangalore
Frivillig arbeidPraksisFrivillig arbeid med barnMedisin & Helse
Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Huset jeg bodde i var utrolig koselig. Der er kanskje litt lite møblert i forhold til hva man er vandt til her hjemme, men etter noen uker begynte jeg å si " ja, jeg kommer etterpå, må bare en tur hjemom først" :P Så vi følte oss veldig hjemme i huset. Og hagen har blitt veldig fin nå også. Koordinatorene var veldig hyggelige og hjelpsomme.

Marie Frivillig India

Prosjekter

Vår samarbeidspartner i India vil ta godt vare på deg og du vil bli plassert sammen med andre frivillige på ulike prosjekter alt ettersom hva det er behov for. Det kan for eksempel være en uke der du jobber med "Community Engangement Program" hvor dine viktigste arbeidsoppgaver er å følge opp eldre, folk med spesiell behov og kvinner. Du har også mulighet for å jobbe med undervisning på barnehage og skole, eller jobbe med bygg og renovasjon.

Arbeidstiden din avhenger av hvilket prosjekt du kommer til å jobbe med. Du kan regne med å jobbe mellom to og fem timer om dagen. På noen prosjekter blir dagene lengre. Avhengig av hvor hjelpen trengs vil de frivillige jobbe ulike steder, og du har mulighet til å kombinere ulike prosjekter i løpet av en og samme dag om du ønsker å fylle større deler av dagen med arbeid. Når du er meldt på kan du komme med ønsker om hva slags prosjekt du ønsker å jobbe på, men vi kan ikke garantere at du får jobbe med akkurat dette.

Hvilket prosjekt du blir plassert på kommer helt an på hvilket behov de ulike prosjektene har for hjelp fra frivillige. Uansett vil du få muligheten til å bidra der det trengs, og muligheten til å prøve deg på noe du kanskje aldri har opplevd før.

Vi har prosjekter i Goa og Rajasthan. Ønsker du å reise til flere av destinasjonene i India for å jobbe som frivillig organiserer vi gjerne dette for deg. Vi har også forskjellige aktiviteter som du kan kombinere arbeidet med.

Noen av de ulike prosjektene i Goa er:

Community Engagement Program:

Dette programmet er delt i 3prosjekter. Merk deg at arbeidsdagen er delt i 2. Det vil si at du jobber på 2 forskjellige prosjekter i løpet av 1 dag. Du jobber ca 3,5 timer på ett prosjekt på formiddagen, så 3,5 time på ett annet prosjekt på ettermiddagen.
- Elderly Care
- Special Needs Education And Care
- Women Empowerment - Det er kun kvinner som kan delta her!

Eldrehjem: På eldrehjemmet hjelper du eldre mennesker som ikke har et hjem eller familie. Du vil bidra med å gi pleie og kjærlighet til eldre mennesker som kanskje ikke kan få dette fra familie. Arbeidsoppgavene dine vil være å være sammen med de eldre, fortelle og høre på historier og snakke med de eldre samt gjøre øvelser for å holde de mentalt aktive. Det kan også hende du vil bidra med å organisere fysiske øvelser for de eldre.
Arbeidstid er på dagen fra ca 09:30 - 12:30

Special Needs Education And Care: Det er et hjem for voksne med forskjellige ferdighetsnivåer. Dette programmet er skapt for å inkludere voksne med intellektuelle funksjonshemminger til å føle seg velkomne. Med din hjelp håper vi å skape et sunnere samfunn. Arbeistid er på dagen fra ca 09:00 - 12:00

Women Empowerment: Målet med dette programmet er å gjøre kvinner selvhjulpne og å gjøre dem i stand til å forsørge familiene sine. Dette programmet har som mål å styrke kvinner på forskjellige måter som økonomisk (i begynnelsen), både mentalt og fysisk. Målgruppen for programmet er kvinner med mindre privilegerte bakgrunner bosatt i forskjellige landsbyer i Goa. De fleste av dem er analfabeter og jobber som hus "piker" og andre ufaglærte jobber. Om morgenen jobber noen av dem som stuepiker, kokker eller jobber med andre småjobber der de kan tjene penger. På ettermiddagen blir de med på programmet vårt for å lære nye ferdigheter og forbedre livene deres bedre for en lysere fremtid. I dette programmet, gjennom en trinnvis prosess, er hovedoppgaven vår å gi dem engelskopplæring (muntlig og skriftlig), bevissthet om helse og hygiene, yrkesopplæring slik at de kan være økonomisk stabile i fremtiden med sine egne bedrifter. Arbeidstid er på kvelden fra ca 14:30 - 17:00. Det er kun kvinner som kan delta på dette prosjektet.

Minimum arbeidsperiode: 2 uker.

Barnehage og Undervisning
Legg ut på en reise til Goa for å hjelpe til med å undervise barn i "slumområde". Skolen lærer ulike pedagogiske fag til vandrende "slumbarn" med underprivilegert bakgrunn. På dette programmet har du muligheten til å lære barna om hygiene og sanitet. Dette prosjektet er hovedsakelig gjennomført for barn i alderen 3-16 år som tilhører migrantfamilier som bor i slumområder i Goa. Innendørs- og uteskolen ble opprettet på grunn av befolkningen av arbeidsinnvandrere som øker dag for dag, noe som har vært situasjonen i Goa siden de siste årene. Den direkte negative effekten av denne migrantesituasjonen har påvirket barn i skolealderen. Barna må droppe ut av skolene sine i 4-5 måneder hvert år siden familiene deres migrerer til forskjellige steder hvert par måneder. De fleste migrantene er fra fjerntliggende regioner i Sør- og Nord-India (f.eks. Uttar Pradesh, Maharashtra, Karnataka, Madhya Pradesh, Bihar, Kolkata osv.). Dette migrantsamfunnet setter opp leirer i utkanten av byer og bor der i nesten et år, avhengig av de forskjellige jobbene de kan finne. Jo lenger de holder igjen, jo lenger får ikke barna muligheten til å gå på skole, og barna ender opp med å jobbe i veldig tidlig alder for å skaffe ekstra inntekt for familiene. Derfor er hovedmålet med dette prosjektet å oppmuntre disse vandrende barna til å fokusere på utdannelsen sin ved å gi dem muligheten til å fortsette utdanning.

Kontakt oss for pris på dette programmet!

Bygg og Renovasjon
På dette prosjektet vil du få hendene skitne med byggeprosjekter. Vårt hovedfokus når vi bygger er å arbeide på slum- og migrerende barneskoler. Til tross for den tidligere innsatsen er arbeidet her langt fra ferdig, og vi fortsetter med å pusse opp traséer, toaletter, vegger osv. Dessuten kan de med kunstneriske talenter hjelpe til med å dekorere veggene ved å lage bilder og skisser av sine hjemland og kulturer. Andre byggearbeid kan bli utført i en lokal landsby (renovere og bygge hus og sanitæranlegg) eller jobbe med byggeprosjekter på lokalsykehus - dette avhenger veldig av behovene til et bestemt tidspunkt, og slik at de frivillige vil bruke sine konstruksjonsevner der de er mest nødvendig!

Kontakt oss for pris på dette programmet!

Noen av de forskjellige prosjektene i Rajasthan er:

Kindergarden teaching & Community Outreach

Dette programmet er delt i 2programmer slik at du jobber både på dagtid og kveldstid:
Kindergarden teaching: Du jobber med undervisning i barnehage. Her lærer du bort engelsk til barn og hjelper dem med å utvikle egenskaper som kan hjelpe dem i fremtiden, som f.eks selvdisiplin. I India starter de med undervisning mye tidligere enn i Norge. Du underviser på en lokal skole om morgenen og på ettermiddagene er Hindi hovedsakelig undervist til barn som kommer fra stort sett familier som ikke har økonomiske hjelpemidler til å gå på skole. Disse skolene prøver å gi best mulig utdanning til barna til tuk-tuk (autorickshaw) sjåfører, hus- og kontorpiker, ufaglærte arbeidere. Lærerne på skolen er i stand til å oversette grunnleggende engelsk. Vi trenger din støtte for å lære små barn engelsk. Du kan bruke aktiviteter og spill for å hjelpe barna med visse temaer. Arbeidstider er fra ca 08:00 - 12:00

Community Outreach School: Community Outreach-programmet ligger i Udaipur. I lokalmiljøet går de fleste barna på skolen men, noen barn velger på grunn av forskjellige utfordringer å være på skolen ved internatet som er tilgjengelig på skolen. Disse skolene konsentrerer seg hovedsakelig om språk. På denne skolen så er det ca 30barn og alle er i alder mellom 10 - 16år. De er jenter. Disse barna bor på Hostel som er i regi med denne skolen. Disse barna kommer som oftest fra steder som er lagt unna deres eget hjem. Her jobber du med undervisning for unge, energiske, og entusiastiske jenter med å hjelpe de med leksehjelp. Arbeidstider er fra ca 16:00 - 18:00

Sports Coach
Dette programmet gir barna muligheten til å bli mer involvert i idrett. Det er foreløpig bare en times idrettsundervisning i uken i den eksisterende læreplanen. Treningsøktene består hovedsakelig av lagidretter som fotball, volleyball, hockey, friidrett, gymnastikk og så videre. Med dette programmet er målet å utvide sportsidene som disse barna kan delta i.Videre gir det også barna helsetimer om personlig helsehjelp og andre viktige spørsmål som likestilling. Alle elementene i programmet foregår på idrettsbanen på en morsom, aktiv og interaktiv måte. Å bruke idrett kan hjelpe den personlige utviklingen til ethvert barn da det fremmer sosial interaksjon, kunnskap og lidenskap. I skoletiden vil du gjennomføre 1 til 2 treninger. På ettermiddagene, rundt 13:00, vil du sørge for to ekstra timer med etter skoletid. Her kan planen variere.

Kontakt oss for pris på dette programmet!

Det er viktig å merke seg at skoler og barnehager har stengt fra mars til midten av juni på grunn av høytid og ferier. Barna reiser gjerne til slektninger og det er derfor lite behov for hjelp på disse prosjektene i denne perioden. Om dette er det du helst vil jobbe med, vil vi anbefaler deg å reise i januar/februar og fra og med midten av juni. Det vil fortsatt være behov for hjelp på andre type prosjekter, men det er viktig at du har en fleksibel innstilling i forhold til jobb om du reiser i perioden mars-juni.

Helligdager

Date

Holiday

Activities during holiday

Programs not running:

Jan 1

New Year

No Activities

 • Community Engagement Program
 • Teaching at Migrant Outreach School
 • Construction and Renovation
 • Animal Welfare

Feb 21

(Fri)

Maha Shivaratri

No Activities

 • Community Engagement Program
 • Teaching at Migrant Outreach School
 • Construction and Renovation
 • Animal Welfare

Mar 10

(Tue)

Holi

We will celebrate at projects

 • Animal Welfare

Apr 10

(Fri)

Good Friday

No Activities

 • Community Engagement Program
 • Teaching at Migrant Outreach School
 • Construction and Renovation
 • Animal Welfare
 • Body and Mind

Apr 14

(Tue)

Dr. Ambedkar Jayanti

No Activities

 • Community Engagement Program
 • Teaching at Migrant Outreach School
 • Construction and Renovation
 • Animal Welfare

May 1

(Fri)

May Day

No Activities

 • Community Engagement Program
 • Teaching at Migrant Outreach School
 • Construction and Renovation
 • Animal Welfare
 • Body and Mind

Aug 15

(Sat)

Independence Day

We will celebrate with local people.

 • Body and Mind
 • Community Engagement Program
 • Teaching at Migrant Outreach School
 • Construction and Renovation
 • Animal Welfare

Aug 22

(Sat)

Ganesh Chaturthi

We will celebrate with local people.

 • Community Engagement Program
 • Teaching at Migrant Outreach School
 • Construction and Renovation
 • Animal Welfare

Oct 2

(Fri)

Gandhi Jayanti

No Activities

 • Community Engagement Program
 • Teaching at Migrant Outreach School
 • Construction and Renovation
 • Animal Welfare
 • Body and Mind

Nov 14

(Sat)

Deepavali

We will celebrate with local people.

 • Community Engagement Program
 • Teaching at Migrant Outreach School
 • Construction and Renovation
 • Animal Welfare

Oct 26

(Mon)

Vijaya Dashami

We will celebrate with local people.

 • Community Engagement Program
 • Teaching at Migrant Outreach School
 • Construction and Renovation
 • Animal Welfare

Dec 3

(Thu)

Feast of St Francis Xavier

No Activities

 • Body and Mind
 • Community Engagement Program
 • Teaching at Migrant Outreach School
 • Construction and Renovation
 • Animal Welfare

Dec 19

(Sat)

Liberation Day

No Activities

 • Body and Mind
 • Community Engagement Program
 • Teaching at Migrant Outreach School
 • Construction and Renovation
 • Animal Welfare

Dec 25

(Fri)

Christmas Day

We will celebrate with local people.

 • Body and Mind
 • Community Engagement Program
 • Teaching at Migrant Outreach School
 • Construction and Renovation
 • Animal Welfare
 • Body and Mind

School Holidays

Date

Holiday/Event

Activities during

Holiday

Programs not running:

Feb 12 -15

(Thu- Sat)

School Tests

No Activities

 • Kindergarten Teaching and Community Outreach

Apr 9 - 24

(Thu - Fri)

Exams

No Activities

 • Kindergarten Teaching and Community Outreach

May 17 - Jun 24

(Sun - Wed)

Summer Vacation

No Activities

 • Kindergarten Teaching and Community Outreach

Aug 24 - 26

(Mon - Wed)

School Tests

No Activities

 • Kindergarten Teaching and Community Outreach

Oct 5 - 7

(Mon - Wed)

School Tests

No Activities

 • Kindergarten Teaching and Community Outreach

Oct 10 - Dec 23

(Sat - Wed)

Half Yearly Exam

No Activities

 • Kindergarten Teaching and Community Outreach

Dec 24 - Jan 3, 2020

(Tue - Wed)

Winter Break

Work with community Center Project

 • Kindergarten Teaching and Community Outreach

Ta gjerne kontakt med Rabiya for mer informasjon.

Les om Christines reise til Goa her

Send denne siden til meg som PDF

Reise

Før du starter å jobbe på prosjektene i India, vil du være med på en introduksjonsuke.
Denne uken er det faste oppstartsdatoer for, og du må derfor legge ankomsten din etter disse datoene.

Introduksjonsuken starter alltid på en mandag så vi anbefaler ankomst søndagen før. Du vil bli hentet på flyplassen av en representant fra vår samarbeidspartner i India, og fraktet til huset der de frivillige bor. Dersom du har lyst til å reise litt før du starter perioden din som frivillig er dette selvfølgelig helt greit, men husk å avtale med oss hvordan du skal komme deg til huset for de frivillige.
Ankommer du på en annen dag enn søndag, og vil bli hentet må du betale 25 EUR ekstra for henting.

Når du er i India har du mulighet til å reise rundt i helgene. Det er også vanlig å reise med noen av de andre frivillige ved slutten av oppholdet. Det er billig å reise rundt i India. Det går både busser, tog og Rickshaws som kjører langs veiene og plukker opp folk som praier den.

Merk at på grunn av situasjonen rundt COVID-19 så har indiske myndigheter sett seg nødt til å innskrenke muligheten for innreise i følgende måneder: Mars, April og Mai 2020. 1 Juni vil være første mulige dato for innreise pr dags dato.

Vi anbefaler alle å følge WHO guidelines og UD sine reiseråd fremover for å holde seg oppdatert på situasjonen.

Oppstartsdatoene for introduksjonsuken er:

2019
Public Holidays in India:

Nov 07

Wednesday

Diwali (Festival of Lights)

Holiday. Join in the festivities with the locals!

Nov 23

Friday

Guru Nanak Birthday

Holiday.

Dec 24 – Dec 26

Christmas Holidays

Holiday. 25th Celebrate Christmas with the locals.

Dec 30 – Jan 02

New Year

Holiday

NB! Grunnet høytider er det få prosjekter å jobbe på fra mars til midten av juni i Goa, Rajasthan. Skoler, barnehager og flere barnehjem vil være stengt og behovet for hjelp er derfor mindre enn til vanlig.

Vi sender deg et uforpliktende flytilbud på reisen din til India etter at du har betalt depositumet og fått en bekreftet plass på prosjektet. Generelt sett koster en tur retur reise fra Oslo til India mellom 6000 NOK og 10 000 NOK avhengig av sesong. Du kan selvfølgelig bestille flybilletten selv, men da er det veldig viktig at du ikke bestiller den før du har fått bekreftet plassen på prosjektet. Bestiller du din flyreise hos oss har vi tilgang til alle dine detaljer og kan dermed lett gi deg, og våre partnere, informasjon dersom noe skulle endre seg før du starter programmet. Reiser du til prosjektet som en del av en større reise så kan vi sende deg tilbud for hele reisen. Informasjon om regler for håndbagasje på fly finner du her

Dag 1 av introduksjonsuka ble fylt med litt undervisning om indisk kultur og religion, samt en tur til byen Mapusa og markedet der. Markedet var akkurat som man forestiller seg at det er med boder, masete folk, fluer og alt annet som hører med.

Christine Frivillig India

Hvorfor Frivillig India med GoXplore?

 • Vi er skandinavias største på jobb og reisemuligheter i utlandet
 • Vi har mange års erfaring med frivillig arbeid og har selv besøkt prosjektene
 • Du får personlig oppfølging under hele prosessen
 • Du får hjelp til å booke flybillett
 • Du får liste over andre deltakere som reiser samtidig som deg
 • Du har 24 timers support på plass
 • Du blir hentet på flyplassen ved ankomst og transport direkte til huset du skal bo i
 • Du får kost og losji under hele prosjektperioden
 • Du får muligheten til å møte andre frivillige fra hele verden
 • Du får en opplevelse du aldri kommer til å glemme!

Boforhold

Du bor i hus sammen med andre frivillige. Husene er utstyrt med kjøkken, stue og bad, liten bibliotek, og i det ene huset i Goa er det et arbeidsrom med pc. Frivillige bor som regel 2-4 stk sammen på et rom. Noen ganger kan antall personer som deler rom variere.

De tre måltidene som er inkludert (to i helgene) lages av en lokalperson, og mat utenom disse måltidene står man for selv. Det er muligheter for å lage egen mat. Frivillighets huset ligger ca 15-40 minutter ifra prosjektene i Goa. Merk deg at standarden i India er noe helt annet enn det vi er forventet til i Norge, som at sengene kan være harde enn du er vant med. Det er som oftest innetid fra ca. 22:00

Måltider er en blanding av vestlig og indisk mat, bestående hovedsakelig av vegetariske retter, inkludert ris og grønnsaker. Du kan forvente å få kylling omtrent to ganger per uke. Du kan også bruke kjøkkenet til å lage mat selv eller spise ute på noen av de lokale restaurantene da på egen regning.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Visum

Du vil få mer informasjon om hvordan du gjøre dette etter at du har meldt deg på programmet.

Visumet må være innvilget før avreise til India og begynner å gjelde fra du mottar det. Visumet søkes enten hos BLS International Services her i Oslo eller, online. Ikke send søknad/møt opp personlig til BLS for tidlig, da visumet vil begynne å gjelde fra utstedelsesdato. Vi anbefaler å søke om visum ca 1 mnd før avreise. Alle deltakere må søke om Entry Visum. Deltakere trenger invitasjonsbrev for å søke om dette som vil bli sendt til deltaker. Husk at alle deltakere er selv ansvarlig for å ha et pass som er gyldig i 6 mnd etter hjemreise fra India. Du får som oftest visum for 3 eller 6 mnd og dette er et tursitvisum.

Priser

Startdato i 2022 Pris
1 uke intro + 10 uker Goa 38400
1 uke intro + 10 uker renovasjon 42900
1 uke intro + 11 uker Goa 41700
1 uke intro + 11 uker renovasjon 46650
1 uke intro + 2 uker Goa 12000
1 uke intro + 2 uker renovasjon 12900
1 uke intro + 3 uker Goa 15300
1 uke intro + 3 uker renovasjon 16650
1 uke intro + 4 uker Goa 18600
1 uke intro + 4 uker renovasjon 20400
1 uke intro + 5 uker Goa 21900
1 uke intro + 5 uker renovasjon 24150
1 uke intro + 6 uker Goa 25200
1 uke intro + 6 uker renovasjon 27900
1 uke intro + 7 uker Goa 28500
1 uke intro + 7 uker renovasjon 31650
1 uke intro + 8 uker Goa 31800
1 uke intro + 8 uker renovasjon 35400
1 uke intro + 9 uker Goa 35100
1 uke intro + 9 uker renovasjon 39150

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen. Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet. Flybillett er ikke inkludert i programprisen, men bruker å koste fra 6.000 kroner i lavsesong og fra 8.000- til 10.000 kroner i høysesong, tur retur. Vi sender deg et flytilbud etter at du er påmeldt. Du vil bli hentet og fraktet tilbake til flyplassen. Dersom du ønsker å tilbringe noen dager i India før eller etter prosjektet starter, så skjer dette for egen regning.

Ta kontakt for mer informasjon om priser og opplegg for andre programlengder.

Hva er inkludert i prisen?

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Blogg fra Frivillig India

Les flere reiseblogg og reisebrev fra våre deltakere
Jeg er ikke i tvil om at de frivillige kan gjøre en forskjell, en stor forskjell i livene til disse barna. Lekeplassen på Mother Teresa-senteret var rusten og ødelagt, og barna lekte stort sett inne. Da de frivillige kom begynte de å jobbe med å rydde opp på lekeplassen og etter litt fiksing fungerte alt igjen. Ett av barna var delvis lam fra livet og ned og lå stort sett på gulvet da vi kom. Det var hennes verden. Etter å ha ordnet en rullestol som tidligere ble brukt av en eldre person, skjedde det ting. Det var etter at de frivillige tok initiativet at livet ble litt bedre for denne jenta. Det tok ikke lang tid før hun kunne løfte seg opp, sette seg over i rullestolen, først med hjelp og deretter uten hjelp. Hun smilte fra øre til øre:)) Hun fikk en "jeg-kan-ting-glede" som gjorde at hun kanskje tok på seg enda større utfordringer senere. Hun får et helt annet perspektiv ... hun er ikke på gulvet, der hun dro seg med små barn ved sin side. Dette ga meg en sterkere tro på at frivillighet hjelper. At det utgjør en forskjell for et barn, en kvinne, en mann og det teller for meg:)) at vi alle kan gjøre en forskjell!

Anders Håkansson Frivillig IndiaOversatt

Aktiviteter i India

FAQ

Er det trygt å reise ned til India og jobbe som frivillig, i forhold til at det har vært en ustabil periode der nede?

I det siste har blitt satt søkelys på at turister, spesielt kvinner, bør være forsiktige når de reiser i India, og at antall overgrep har økt den siste tiden. Vi er i tett kontakt med våre samarbeidspartnere i India, og de har ikke frarådet oss å fortsette å sende frivillige til India. Du vil bli hentet på flyplassen i Goa eller Shimla og kjørt til huset du skal bo i sammen med andre frivillige. Der er det koordinatorer du kan snakke med om det skulle være noe, og du vil også få et nødnummer som du kan ringe til en hver tid. Da får du kontakt med en av koordinatorene i Goa eller Shimla. Det er absolutt viktig å ta normale forhåndsregler, og det er lurt å passe litt ekstra på seg selv og de rundt seg. Ikke gå alene og sørg for at noen alltid vet hvor du er. Vi har aldri fått noen tilbakemeldinger på at det har skjedd noe med noen av våre frivillige. Vi føler oss derfor trygge på å la frivillige reise, men ta forhåndsregler. Det er en annen og fremmed kultur, så det er alltid viktig å passe på. GoXplore følger UD, så dersom de kommer med reisefraråd til Goa eller andre steder der vi har prosjekter, følger vi dette.

Hvordan kommuniserer jeg med de hjemme mens jeg er i India?

Det er rimelig å ringe fra telefonautomater, og du kan bruke dem ved å kjøpe et telefonkort i en butikk i nærheten av telefonautomaten. Du kan også kjøpe et til mobilen din. Hvis du vil sende brev kan du kjøpe frimerker på et lokalt postkontor. Husk at postsystemet i India er tregere enn her hjemme. Brev kommer fram, men det kan ta opp til tre uker. Det er internett i huset der de frivillige bor og det finnes internettkafeer hvor du kan sende e-post.

Hva slags vaksiner må jeg ta før jeg reiser?

Vi anbefaler å ta vaksine mot Hepatitt A og B, Difteri, stivkrampe, kikhoste, polio, tyfoidfeber, japansk encefalitt, tuberkulose og evt. rabies og Gulfeber (om du reiser fra et land med risiko for Gulfeber må du ha tatt Gulfebervaksine for å kunne reise inn i India). Det er fare for Gulfeber og malaria i visse deler av landet. Vi anbefaler at du tar kontakt med Reiseklinikken i Oslo eller en annen vaksineklinikk for faglig veiledning. Det er smart å planlegge hjemreisen før du bestiller time hos legen. På denne måten vet du hvilke land du skal innom på veien hjem i hvilke sesonger. Har du noen allergier så er det lurt å informere oss om dette før du bestiller programmet.

Må jeg har reiseforsikring?

Ja! Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb på frivillighetsprosjekter.

Hvor mye lommepenger bør jeg ha med?

Hvis du skal jobbe i to måneder bør du ha med deg minimum NOK 5000. Måltidene i uken er inkludert, men i helgene må du stå for maten selv. Du kan spise på restaurant for ca 30 kr. Det er billig i India, spesielt om en går på de lokale markedene og handler. Beløpet du må ha med avhenger av hvor høyt personlig forbruk du har og om du har tenkt til å reise litt i helgene. Hvis du skal reise etter at du er ferdig med å jobbe, bør du ha med mer penger for å dekke dette.

Gjør man mye sosialt sammen med de andre frivillige?

Dette er vanligvis opp til deg som frivillig. De fleste reiser litt sammen i helgene, eller de går ut for å spise, drar på båtturer, rir elefanter, drar på markeder eller andre aktiviteter.

Hva om jeg ikke trives?

Hvis du ikke trives med det du jobber med og ikke ønsker å fortsette der du er, må du kontakte vår samarbeidspartner i India. De vil gå gjennom situasjonen med deg og hvis det ikke hjelper med forandringer på arbeidsplassen, vil de finne et nytt prosjekt til deg. Koordinatorene i India er veldig opptatte av at de frivillige skal ha det bra, så ikke vær redd for å snakke med dem om hvordan du har det.

Finnes det vaskeri på frivillighetshuset?

Det finnes dessverre ingen vaskeri på huset, men du vil ha mulighet for å vaske klær for hånd. Det finnes noen vaskerier i nærområdet der du kan få vasket klær mot kostnad.

Hva slags mat vil jeg få under oppholdet?

Som oftest får du vegetarmat og filtrert vann. I noen tilfeller kan du få servert kjøtt. Det anbefales ikke å drikke vann fra springen eller drinker med isbiter i.

Hva slags klær bør man ha på seg?

Det er smart å følge skikker og kultur til det landet du er i. Det kommer helt an på når på året du reiser men vi anbefaler at du går i formelle klær som eksempel bukser, skjorter, t-shirt. Husk regnfrakk i regnsesong

Trenger jeg å ta med meg myggnett eller myggspray?

Det er smart å ha med seg myggnett og diverse midler for å forhindre å bli bitt av myggen som kan være ubehagelig.

Hvordan er det med å ta gaver til lokalbefolkningen?

Vi anbefaler at du tar med deg gaver som lett leste engelsk bøker som passer for barn i alderns 5 - 15år, leker, puslespill osv. Lokalbefolkningen setter utrolig stor pris på dette. Det er fullt mulighet for å kjøpe disse midlene på plass i Goa til en mye rimeligere penge enn her i Norge.

Hvorfor betale for å jobbe frivillig?

I mange tilfeller er frivillige - både med tanke på arbeidskraften og pengene - eneste grunn til at programmene har mulighet til å fortsette driften. Programmene vi tilbyr blir ofte drevet av ildsjeler som virkelig brenner for det de driver med, vanligvis uten noe form for statlig støtte. Når du jobber som frivillig så får programmene gratis arbeidskraft, noe som er til stor hjelp. Men det er også en del ekstra kostnader som oppstår i forbindelse med ditt opphold, f.eks. transport, kost og losji, planlegging, informasjon osv. Derfor betaler du en programpris for å dekke disse kostnadene. Det du betaler inkluderer også donasjoner til prosjektet og våre kostnader i Norge. Mesteparten av det du betaler går til våre lokale partnere, noe som igjen er med på å skape flere arbeidsplasser i landene vi har programmer.

Kan jeg dra alene eller må jeg reise sammen med noen?

Det kommer helt an på deg selv. Du kan gjerne dra med en gruppe du kjenner fra før av, med en venn, familie eller alene. Ikke vær redd for å dra på egenhånd. Du kommer til å bli kjent med mange nye mennesker og flere av de andre frivillige pleier å reise alene. De ansatte på prosjektet og den indiske befolkningen generelt er veldig vennlige og åpne.

Hvordan er det med avgangsskatt?

De fleste som reiser til India fra Norge, reiser med fly. Da er stort sett avgangsskatten medregnet i selve flybilletten.

Hvordan ta ut penger i India?

Du har lov til å ta med deg opp til 10,000 US$ inn i landet. Det er stort sett mulig å veksle Amerikanske dollar og Euro på steder som tilbyr det, men merk at de ofte tar en avgift for å veksle. De fleste byer, fine restauranter og turist steder pleier å ta kort. Vi anbefaler også å helst bruke kort eller å ta ut penger på en trygg minibank. Du kan spørre de ansatte på prosjektet om tips. Noen som reiser til India fra Norge opplever problemer med å ta ut penger. Sjekk med banken din på forhånd. Hos noen banker må du gå inn i nettbanken og åpne en sperre, slik at du kan bruke kortet i India.

Hvor kommer jeg til å bo?

Så lenge du jobber på det frivillige prosjektet, er bosted arrangert for deg. Stort sett bor dere på Green Lion senteret, der dere bor med de andre frivillige i fellesrom med delt bad. Du har uansett en kontaktperson du kan kontakte på senteret til enhver tid.

Er det lov til å drikke alkohol på senteret vi bor eller hos vertsfamilien?

Nei, det er ikke lov til å drikke der dere bor. Husk at det er en ganske annen kultur i India. Både alkohol, tobakk og seksuelle aktivitet der dere bor er forbudt og de er svært strenge med disse reglene. Dersom dere vil drikke eller røyke, kan dette gjøres utenfor prosjektets områder.

Trenger jeg å være i god form?

Det er ikke nødvendig å være i toppform, men vanlig god helse er anbefalt. Du skal være i stand til å klare de oppgavene som er forventet på prosjektet.

Hvordan forbereder jeg meg til prosjektet?

Introduksjonsuken dekker det meste av nødvendig informasjon og tid til å bli vant til de kulturelle forskjellene. Det kan også være en fordel å sette seg godt inn i programmet på forhånd og lese litt om India og kulturen på nett. Du har svært mange nye inntrykk i vente og det kan være noe overveldende. India er et fantastisk reisemål, men kan også være svært krevende. Det er særlig kvinnesynet som kan være utfordrende å vende seg til. Som kvinne bør man ta ekstra forhåndsregler.

Kommer jeg til å jobbe med indere eller andre fra vesten på prosjektet?

De andre frivillige kommer stort sett fra land over hele verden, mange av dem fra vestlige land. De ansatte på prosjektet er indiske.

Hvor mye penger bør jeg ha på meg når jeg reiser rundt?

Det er ofte mange steder der du kan ta ut penger, men vi anbefaler att du har med deg mellom 4000-10,000 Indiske rupi (ca. 500 til 1000 NOK). Husk å være oppmerksom mot lommetyver!

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Hjem » Land » India » Frivillig India

Viktoria F bestilte Farm & Travel Australia All Set. Noe for deg?!