Login

Frivillig arbeid i India

Reis og jobb som frivillig i India! Frivillighetsarbeid i India gir deg muligheten til å gjøre en forskjell, samtidig som du opplever mangfoldet av kultur, mat og vennlighet som dette landet har å by på. Du kan reise til Goa, Rajasthan eller Madikeri

Les mer

Kontakt Mai-Brit

Frivillig India

Noen raske fakta om Frivillig India
Fra kr. 7900
Passer for17 år og oppover
KvalifikasjonerGlad i å jobbe med mennesker
LengdeTre uker til fire måneder
AnkomstplassGoa, Udaipur eller Bangalore
Frivillig arbeidPraksisFrivillig arbeid med barnMedisin & Helse

Velkommen til fargerike, vakre og fantastiske India! De hellige kuers land åpner alle sansene dine. Lukter, smaker, lyder, dans, livlige tempelseremonier, festivaler, pulserende markeder, kulinariske matopplevelser, elefanter og kuer i gatene, langstrakte strender, palmer og jungel er bare noe av det du kan oppleve!

India er kjent for pyramideliknende templer, fargerike gater og ikke minst folkeliv. Fra The Golden Triangle av Delhi, Jaipur og Agra til kysten der Ayurvedi medisinen ble oppfunnet har India noe helt spesielt å by på for deg som vil oppleve noe helt utenom det vanlige.

Landet består at ca 4636 separate samfunn, huser 1,2 milliarder mennesker, snakker 461 forskjellige språk og har over 2000 dialekter. India er utrolig rikt på kultur og kulturarv! Sommeren strekker seg fra midten av mars - juni. Da kan det være veldig varmt og gjennomsnittstemperaturer på 45 grader. Regnsesongen er fra juli - september og det er med mye regn og fuktig vær. Vinteren har behagelige temperaturer og går fra desember - februar.

Frivillighetsprosjekterene i India gir deg muligheten til å gjøre en forskjell, samtidig som du opplever mangfoldet av kultur, mat og vennlighet som dette landet har å tilby!

I nord grenser landet til verdens høyeste fjellkjede og i sør møtes landet av hav. India har noen av de mest spektakulære palass, festninger og templer i verden, samtidig som landet kan skilte med urørt natur og svært fargerike omgivelser. India kan ikke forklares, bare oppleves. Incredible India!

Jobb på en skole, på slum-prosjekt eller med spesialundervisning i områdene Goa eller Rajasthan.
Du har blant annet mulighet til å jobbe med engelskundervisning eller slum outreach, hvor du følger opp barn og unge med lek og læring, samt hjelper til der det er behov.

I løpet av den første uken vil det være en introduksjonsuke der du vil lære om den indiske kulturen og historien, lage tradisjonell indisk mat og se en Bollywood-film på kino! Det vil også være sightseeing og yoga inkludert. Når de fem introduksjonsdagene er over har du et par dager fri før jobben som frivillig starter.

Les mer om Jeanett`s reise til India.

Hvem kan delta?

For å kunne være med på programmet må du ha fylt 18 år og kunne snakke engelsk. Du bør være motivert til å ta i et tak og jobbe selvstendig. India er et uforutsigbart land der alt kan skje, så det er viktig at du har evnen til å være fleksibel og ikke minst tilpasningsdyktig. Alle deltakere må sende inn politiattest.

Klikk her for å lese om Liv Unni sine fantastiske opplevelser som frivillig i India.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
De seks ukene i India fløy uten at jeg engang merket at jeg hadde vært borte fra Norge i 1,5 måned allerede. Da jeg smått begynte å pakke sakene mine, var det eneste jeg tenkte; " hvorfor reiser jeg videre? Hvorfor drar jeg herfra, når jeg har funnet min plass og gode venner?

Eline // Frivillig India

Prosjekter

Vår samarbeidspartner i India vil ta godt vare på deg og du vil bli plassert sammen med andre frivillige på ulike prosjekter alt ettersom hva det er behov for. Det kan for eksempel være en uke der du jobber med slum outreach hvor dine viktigste arbeidsoppgaver er å følge opp barna, undervise, finne på aktiviteter og hjelpe til der det trengs. Eller det kan være leksehjelp og sportsaktiviteter på et annet prosjekt på ettermiddagen.

Arbeidstiden din avhenger av hvilket prosjekt du kommer til å jobbe med. Du kan regne med å jobbe mellom to og fem timer om dagen. På noen prosjekter blir dagene lengre. Avhengig av hvor hjelpen trengs vil de frivillige jobbe ulike steder, og du har mulighet til å kombinere ulike prosjekter i løpet av en og samme dag om du ønsker å fylle større deler av dagen med arbeid. Merk deg at arbeidsdagen er delt i 2. Det vil si at du jobber på 2 forskjellige prosjekter i løpet av 1 dag. Du jobber ca 3,5 timer på ett prosjekt på formiddagen, så 3,5 time på ett annet prosjekt på ettermiddagen.

Når du er meldt på kan du komme med ønsker om hva slags prosjekt du ønsker å jobbe på, men vi kan ikke garantere at du får jobbe med akkurat dette.

Hvilket prosjekt du blir plassert på kommer helt an på hvilket behov de ulike prosjektene har for hjelp fra frivillige. Uansett vil du få muligheten til å bidra der det trengs, og muligheten til å prøve deg på noe du kanskje aldri har opplevd før.

Vi har prosjekter i Goa og Rajasthan. Ønsker du å reise til flere av destinasjonene i India for å jobbe som frivillig organiserer vi gjerne dette for deg. Vi har også forskjellige aktiviteter som du kan kombinere arbeidet med.

Noen av de ulike prosjektene i Goa er:


Slum outreach

Vår lokale partner har startet opp egne prosjekter som går ut på å besøke ulike deler av slummen i Goa. Frivillige er med på å undervise barn og familier som lever i slummen og forberede aktiviteter og leker. Hovedvekten ligger på undervisning, og du vil lære bort engelsk til mennesker, både barn og voksne, som kanskje aldri har gått på skole. Det kan være helt grunnleggende som å lære bort alfabetet eller å telle til ti. Du vil bruke deler av dagen til å besøke slummen og resten av dagen på å forberede aktiviteter til neste dag. Det er mulig at du kan få ansvar for å sette opp pensum, og skaffe læremidler til barna så vær forberedt. Vi anbefaler at du tar med gamle skolesaker eller småting som tegnebøker, tegnestifter osv som du kan gi bort til barna. De setter utrolig stor pris på det lille som de får. prosjektet. Minimum arbeidsperiode: 2 uker.

Arbeidstider er som oftest fra 9 - 12 og 2 - 5. Merk deg at dette kan endre seg etter hvor mye behov man har på prosjektet.

Eldrehjem
På eldrehjemmet hjelper du eldre mennesker som ikke har et hjem eller familie. Du vil bidra med å gi pleie og kjærlighet til eldre mennesker som kanskje ikke kan få dette fra familie. Arbeidsoppgavene dine vil være å være sammen med de eldre, fortelle og høre på historier og snakke med de eldre samt gjøre øvelser for å holde de mentalt aktive. Det kan også hende du vil bidra med å organisere fysiske øvelser for de eldre.

Minimum arbeidsperiode: 2 uker.

Computer Education
Vår lokale partner i India har satt opp et eget computer rom for slum prosjektet og kvinnene på kvinnesenteret. Her trenger de frivilliges hjelp til å lære bort enkle datakunnskaper til både barn og voksne. Målet er å gjøre barn, unge og voksne fra det underprivilegerte lokalsamfunnet bevisste på hvor viktig bruken av data er i resten av verden og hvordan enkel datakunnskap kan være et viktig verktøy å ha for fremtiden. Forhåpentligvis kan denne kunnskapen gjøre at flere mennesker kan få seg betalt arbeid. Det er fint om du har grunnleggende kunnskap om data, som sending av mail, bruke internett, Word, Power Point og Excel.

Minimum arbeidsperiode: 2 uker.

Noen av de forskjellige prosjektene i Rajasthan er:

Skole for barn med nedsatt funksjonsevne
Her assisterer frivillige lærere, og som frivillig bidrar du med på å skape et miljø for læring og vekst der man kan undervise barn som har mentale handicap.

Minimum arbeidsperiode: 2 uker.

Skole for barn med nedsatt hørsel
Her assisterer du lærere i forskjellige oppgaver. Du kommuniserer med studenter gjennom grunnleggende tegnspråk og setter i gang aktiviteter som vil hjelpe studentene med å forstå emner bedre. Hvis det er behov for det kan du bli satt til å undervise på egen hånd, så her må du være forberedt på å gi mye av deg selv.

Minimum arbeidsperiode: 2 uker.

Undervisning
Du kan jobbe med undervisning i barnehage. Her lærer du bort engelsk til guttene og hjelper dem med å utvikle egenskaper som kan hjelpe dem i fremtiden, som f.eks selvdisiplin. I tillegg til engelskundervisning lærer også barna håndtverksfag og sport/aktiviteter. I India starter de med undervisning mye tidligere enn i Norge. Du kan bruke aktiviteter og spill for å hjelpe barna med visse temaer.

Minimum arbeidsperiode: 4 uker.


Det er viktig å merke seg at skoler, barnehager og mange barnehjem har stengt fra mars til midten av juni på grunn av høytid og ferier. Barna reiser gjerne til slektninger og det er derfor lite behov for hjelp på disse prosjektene i denne perioden. Om dette er det du helst vil jobbe med, vil vi anbefaler deg å reise i januar/februar og fra og med midten av juni. Det vil fortsatt være behov for hjelp på andre type prosjekter, som slum outreach, men det er viktig at du har en fleksibel innstilling i forhold til jobb om du reiser i perioden mars-juni.

Ta gjerne kontakt med
Mai-Brit for mer informasjon.

Les om Christines reise til Goa her

Send denne siden til meg som PDF

Reise

Før du starter å jobbe på prosjektene i India, vil du være med på en introduksjonsuke.
Denne uken er det faste oppstartsdatoer for, og du må derfor legge ankomsten din etter disse datoene.

Introduksjonsuken starter alltid på en mandag så vi anbefaler ankomst søndagen før. Du vil bli hentet på flyplassen av en representant fra vår samarbeidspartner i India, og fraktet til huset der de frivillige bor. Dersom du har lyst til å reise litt før du starter perioden din som frivillig er dette selvfølgelig helt greit, men husk å avtale med oss hvordan du skal komme deg til huset for de frivillige.
Ankommer du på en annen dag enn søndag, og vil bli hentet må du betale 25 EUR ekstra for henting.

Når du er i India har du mulighet til å reise rundt i helgene. Det er også vanlig å reise med noen av de andre frivillige ved slutten av oppholdet. Det er billig å reise rundt i India. Det går både busser, tog og Rickshaws som kjører langs veiene og plukker opp folk som praier den.

Oppstartsdatoene for introduksjonsuken er:

2019
Public Holidays in India:

Nov 07

Wednesday

Diwali (Festival of Lights)

Holiday. Join in the festivities with the locals!

Nov 23

Friday

Guru Nanak Birthday

Holiday.

Dec 24 – Dec 26

Christmas Holidays

Holiday. 25th Celebrate Christmas with the locals.

Dec 30 – Jan 02

New Year

Holiday

NB! Grunnet høytider er det få prosjekter å jobbe på fra mars til midten av juni i Goa, Rajasthan. Skoler, barnehager og flere barnehjem vil være stengt og behovet for hjelp er derfor mindre enn til vanlig.

Vi sender deg et uforpliktende flytilbud på reisen din til India etter at du har betalt depositumet og fått en bekreftet plass på prosjektet. Generelt sett koster en tur retur reise fra Oslo til India mellom 6000 NOK og 10 000 NOK avhengig av sesong. Du kan selvfølgelig bestille flybilletten selv, men da er det veldig viktig at du ikke bestiller den før du har fått bekreftet plassen på prosjektet. Bestiller du din flyreise hos oss har vi tilgang til alle dine detaljer og kan dermed lett gi deg, og våre partnere, informasjon dersom noe skulle endre seg før du starter programmet. Reiser du til prosjektet som en del av en større reise så kan vi sende deg tilbud for hele reisen. Informasjon om regler for håndbagasje på fly finner du her

De seks ukene i India fløy uten at jeg engang merket at jeg hadde vært borte fra Norge i 1,5 måned allerede. Da jeg smått begynte å pakke sakene mine, var det eneste jeg tenkte; " hvorfor reiser jeg videre? Hvorfor drar jeg herfra, når jeg har funnet min plass og gode venner?

Eline // Frivillig India

Hvorfor Frivillig India med GoXplore?

Boforhold

Du bor i hus sammen med andre frivillige. Husene er utstyrt med kjøkken, stue og bad, liten bibliotek, og i det ene huset i Goa er det et arbeidsrom med pc. Frivillige bor som regel 2-4 stk sammen på et rom. Noen ganger kan antall personer som deler rom variere.

De tre måltidene som er inkludert (to i helgene) lages av en lokalperson, og mat utenom disse måltidene står man for selv. Det er muligheter for å lage egen mat. Frivillighets huset ligger ca 15-40 minutter ifra prosjektene i Goa. Merk deg at standarden i India er noe helt annet enn det vi er forventet til i Norge, som at sengene kan være harde enn du er vant med. Det er som oftest innetid fra ca. 22:00

Måltider er en blanding av vestlig og indisk mat, bestående hovedsakelig av vegetariske retter, inkludert ris og grønnsaker. Du kan forvente å få kylling omtrent to ganger per uke. Du kan også bruke kjøkkenet til å lage mat selv eller spise ute på noen av de lokale restaurantene da på egen regning.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Visum

Du vil få mer informasjon om hvordan du gjøre dette etter at du har meldt deg på programmet.

Visumet må være innvilget før avreise til India og begynner å gjelde fra du mottar det. Visumet søkes enten hos BLS International Services her i Oslo eller, online. Ikke send søknad/møt opp personlig til BLS for tidlig, da visumet vil begynne å gjelde fra utstedelsesdato. Vi anbefaler å søke om visum ca 1 mnd før avreise. Alle deltakere må søke om Entry Visum. Deltakere trenger invitasjonsbrev for å søke om dette som vil bli sendt til deltaker. Husk at alle deltakere er selv ansvarlig for å ha et pass som er gyldig i 6 mnd etter hjemreise fra India. Du får som oftest visum for 3 eller 6 mnd og dette er et tursitvisum.

Priser

Sosiale prosjekter Pris
3 uker 7900
4 uker 9600
5 uker 11300
6 uker 13100
7 uker 14800
8 uker 16600
9 uker 18300
10 uker 20100
11 uker 21800
12 uker 23500

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen. Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet. Flybillett er ikke inkludert i programprisen, men bruker å koste fra 6.000 kroner i lavsesong og fra 8.000- til 10.000 kroner i høysesong, tur retur. Vi sender deg et flytilbud etter at du er påmeldt. Du vil bli hentet og fraktet tilbake til flyplassen. Dersom du ønsker å tilbringe noen dager i India før eller etter prosjektet starter, så skjer dette for egen regning.

Ta kontakt for mer informasjon om priser og opplegg for andre programlengder.

Hva er inkludert i prisen?

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Blogg fra Frivillig India

Les flere reiseblogg og reisebrev fra våre deltakere
Jeg hadde det utrolig bra i India! En opplevelse for livet som jeg kommer til å huske for alltid! Det har gitt mersmak, både til India og å jobbe mer som frivillig!

Magnus // Frivillig India

Aktiviteter i India

FAQ

Er det trygt å reise ned til India og jobbe som frivillig, i forhold til at det har vært en ustabil periode der nede?

I det siste har blitt satt søkelys på at turister, spesielt kvinner, bør være forsiktige når de reiser i India, og at antall overgrep har økt den siste tiden. Vi er i tett kontakt med våre samarbeidspartnere i India, og de har ikke frarådet oss å fortsette å sende frivillige til India. Du vil bli hentet på flyplassen i Goa eller Shimla og kjørt til huset du skal bo i sammen med andre frivillige. Der er det koordinatorer du kan snakke med om det skulle være noe, og du vil også få et nødnummer som du kan ringe til en hver tid. Da får du kontakt med en av koordinatorene i Goa eller Shimla. Det er absolutt viktig å ta normale forhåndsregler, og det er lurt å passe litt ekstra på seg selv og de rundt seg. Ikke gå alene og sørg for at noen alltid vet hvor du er. Vi har aldri fått noen tilbakemeldinger på at det har skjedd noe med noen av våre frivillige. Vi føler oss derfor trygge på å la frivillige reise, men ta forhåndsregler. Det er en annen og fremmed kultur, så det er alltid viktig å passe på. GoXplore følger UD, så dersom de kommer med reisefraråd til Goa eller andre steder der vi har prosjekter, følger vi dette.

Hvordan kommuniserer jeg med de hjemme mens jeg er i India?

Det er rimelig å ringe fra telefonautomater, og du kan bruke dem ved å kjøpe et telefonkort i en butikk i nærheten av telefonautomaten. Du kan også kjøpe et til mobilen din. Hvis du vil sende brev kan du kjøpe frimerker på et lokalt postkontor. Husk at postsystemet i India er tregere enn her hjemme. Brev kommer fram, men det kan ta opp til tre uker. Det er internett i huset der de frivillige bor og det finnes internettkafeer hvor du kan sende e-post.

Hva slags vaksiner må jeg ta før jeg reiser?

Vi anbefaler å ta vaksine mot Hepatitt A og B, Difteri, stivkrampe, kikhoste, polio, tyfoidfeber, japansk encefalitt, tuberkulose og evt. rabies og Gulfeber (om du reiser fra et land med risiko for Gulfeber må du ha tatt Gulfebervaksine for å kunne reise inn i India). Det er fare for Gulfeber og malaria i visse deler av landet. Vi anbefaler at du tar kontakt med Reiseklinikken i Oslo eller en annen vaksineklinikk for faglig veiledning. Det er smart å planlegge hjemreisen før du bestiller time hos legen. På denne måten vet du hvilke land du skal innom på veien hjem i hvilke sesonger. Har du noen allergier så er det lurt å informere oss om dette før du bestiller programmet.

Må jeg har reiseforsikring?

Ja! Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb på frivillighetsprosjekter.

Hvor mye lommepenger bør jeg ha med?

Hvis du skal jobbe i to måneder bør du ha med deg minimum NOK 5000. Måltidene i uken er inkludert, men i helgene må du stå for maten selv. Du kan spise på restaurant for ca 30 kr. Det er billig i India, spesielt om en går på de lokale markedene og handler. Beløpet du må ha med avhenger av hvor høyt personlig forbruk du har og om du har tenkt til å reise litt i helgene. Hvis du skal reise etter at du er ferdig med å jobbe, bør du ha med mer penger for å dekke dette.

Gjør man mye sosialt sammen med de andre frivillige?

Dette er vanligvis opp til deg som frivillig. De fleste reiser litt sammen i helgene, eller de går ut for å spise, drar på båtturer, rir elefanter, drar på markeder eller andre aktiviteter.

Hva om jeg ikke trives?

Hvis du ikke trives med det du jobber med og ikke ønsker å fortsette der du er, må du kontakte vår samarbeidspartner i India. De vil gå gjennom situasjonen med deg og hvis det ikke hjelper med forandringer på arbeidsplassen, vil de finne et nytt prosjekt til deg. Koordinatorene i India er veldig opptatte av at de frivillige skal ha det bra, så ikke vær redd for å snakke med dem om hvordan du har det.

Finnes det vaskeri på frivillighetshuset?

Det finnes dessverre ingen vaskeri på huset, men du vil ha mulighet for å vaske klær for hånd. Det finnes noen vaskerier i nærområdet der du kan få vasket klær mot kostnad.

Hva slags mat vil jeg få under oppholdet?

Som oftest får du vegetarmat og filtrert vann. I noen tilfeller kan du få servert kjøtt. Det anbefales ikke å drikke vann fra springen eller drinker med isbiter i.

Hva slags klær bør man ha på seg?

Det er smart å følge skikker og kultur til det landet du er i. Det kommer helt an på når på året du reiser men vi anbefaler at du går i formelle klær som eksempel bukser, skjorter, t-shirt. Husk regnfrakk i regnsesong

Trenger jeg å ta med meg myggnett eller myggspray?

Det er smart å ha med seg myggnett og diverse midler for å forhindre å bli bitt av myggen som kan være ubehagelig.

Hvordan er det med å ta gaver til lokalbefolkningen?

Vi anbefaler at du tar med deg gaver som lett leste engelsk bøker som passer for barn i alderns 5 - 15år, leker, puslespill osv. Lokalbefolkningen setter utrolig stor pris på dette. Det er fullt mulighet for å kjøpe disse midlene på plass i Goa til en mye rimeligere penge enn her i Norge.

Hvorfor betale for å jobbe frivillig?

I mange tilfeller er frivillige - både med tanke på arbeidskraften og pengene - eneste grunn til at programmene har mulighet til å fortsette driften. Programmene vi tilbyr blir ofte drevet av ildsjeler som virkelig brenner for det de driver med, vanligvis uten noe form for statlig støtte. Når du jobber som frivillig så får programmene gratis arbeidskraft, noe som er til stor hjelp. Men det er også en del ekstra kostnader som oppstår i forbindelse med ditt opphold, f.eks. transport, kost og losji, planlegging, informasjon osv. Derfor betaler du en programpris for å dekke disse kostnadene. Det du betaler inkluderer også donasjoner til prosjektet og våre kostnader i Norge. Mesteparten av det du betaler går til våre lokale partnere, noe som igjen er med på å skape flere arbeidsplasser i landene vi har programmer.

Kan jeg dra alene eller må jeg reise sammen med noen?

Det kommer helt an på deg selv. Du kan gjerne dra med en gruppe du kjenner fra før av, med en venn, familie eller alene. Ikke vær redd for å dra på egenhånd. Du kommer til å bli kjent med mange nye mennesker og flere av de andre frivillige pleier å reise alene. De ansatte på prosjektet og den indiske befolkningen generelt er veldig vennlige og åpne.

Hvordan er det med avgangsskatt?

De fleste som reiser til India fra Norge, reiser med fly. Da er stort sett avgangsskatten medregnet i selve flybilletten.

Hvordan ta ut penger i India?

Du har lov til å ta med deg opp til 10,000 US$ inn i landet. Det er stort sett mulig å veksle Amerikanske dollar og Euro på steder som tilbyr det, men merk at de ofte tar en avgift for å veksle. De fleste byer, fine restauranter og turist steder pleier å ta kort. Vi anbefaler også å helst bruke kort eller å ta ut penger på en trygg minibank. Du kan spørre de ansatte på prosjektet om tips. Noen som reiser til India fra Norge opplever problemer med å ta ut penger. Sjekk med banken din på forhånd. Hos noen banker må du gå inn i nettbanken og åpne en sperre, slik at du kan bruke kortet i India.

Hvor kommer jeg til å bo?

Så lenge du jobber på det frivillige prosjektet, er bosted arrangert for deg. Stort sett bor dere på Green Lion senteret, der dere bor med de andre frivillige i fellesrom med delt bad. Du har uansett en kontaktperson du kan kontakte på senteret til enhver tid.

Er det lov til å drikke alkohol på senteret vi bor eller hos vertsfamilien?

Nei, det er ikke lov til å drikke der dere bor. Husk at det er en ganske annen kultur i India. Både alkohol, tobakk og seksuelle aktivitet der dere bor er forbudt og de er svært strenge med disse reglene. Dersom dere vil drikke eller røyke, kan dette gjøres utenfor prosjektets områder.

Trenger jeg å være i god form?

Det er ikke nødvendig å være i toppform, men vanlig god helse er anbefalt. Du skal være i stand til å klare de oppgavene som er forventet på prosjektet.

Hvordan forbereder jeg meg til prosjektet?

Introduksjonsuken dekker det meste av nødvendig informasjon og tid til å bli vant til de kulturelle forskjellene. Det kan også være en fordel å sette seg godt inn i programmet på forhånd og lese litt om India og kulturen på nett. Du har svært mange nye inntrykk i vente og det kan være noe overveldende. India er et fantastisk reisemål, men kan også være svært krevende. Det er særlig kvinnesynet som kan være utfordrende å vende seg til. Som kvinne bør man ta ekstra forhåndsregler.

Kommer jeg til å jobbe med indere eller andre fra vesten på prosjektet?

De andre frivillige kommer stort sett fra land over hele verden, mange av dem fra vestlige land. De ansatte på prosjektet er indiske.

Hvor mye penger bør jeg ha på meg når jeg reiser rundt?

Det er ofte mange steder der du kan ta ut penger, men vi anbefaler att du har med deg mellom 4000-10,000 Indiske rupi (ca. 500 til 1000 NOK). Husk å være oppmerksom mot lommetyver!

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Hjem » Land » India » Frivillig India

Elise K bestilte vårt Frivillig Bali program for 0t siden. Er det noe for deg også?!