Malin på Indian Road Trip

Følgende reisebrev er skrevet av en GoXplore deltaker fra et annet land og er automatisk oversatt til norsk. Teksten kan derfor være litt utydelig til tider.

India er så mye mer enn du kan forestille deg. Da jeg kom til India (New Delhi) fikk jeg et sjokk. Det var så mye eksos, folk, biler og bråk overalt. Jeg ble redd, og tenkte; Hva har jeg fått meg til? Jeg trodde jeg visste hva India betydde, men å se det med egne øyne er noe jeg alltid vil bære med meg. Men allerede dagen etter, da jeg fikk sove i, hadde jeg begynt å tilpasse meg kulturen deres og nyte den i stedet. Jeg elsker India. Alt er så annerledes. Folk er herlige og pratsomme. Maten er sterk og god. Været er helt fantastisk.

Jeg var i India i en måned, med India Roadtrip. Det er den beste avgjørelsen jeg har tatt. Mange tenker kanskje, hvorfor betale for slike ting når man kan reise rundt selv? Men nei, ikke gjør det. Med denne " roadtrippakken " får du alt! Du får mat (restaurantmat hvor du kan velge hva du ønsker fra menyen), alle innganger til ulike steder, taxi/buss/tog er inkludert. Og du får en personlig guide som følger deg hele tiden og som bestiller og planlegger alt for deg. Du reiser også sammen med andre mennesker fra forskjellige deler av verden, slik at du blir kjent med mange nye mennesker. Du føler deg veldig trygg på denne bilturen, og den er verdt hver krone. Det du måtte betale selv var vann og toalettpapir og noen steder måtte du også betale et lite beløp for noen bilder (valgfritt), men det er rundt 20 SEK eller så ellers var alt inkludert.

Jeg var i India desember-januar, i løpet av deres vintertid. Været var veldig varierende på de forskjellige flekkene vi var på. Vi reiste fra nord til helt sør. India er et veldig stort land så totalt reiste vi samme avstand som å gå fra Helsingborg til Athen eller Barcelona! Ikke rart været var annerledes. I nord (Shimla) var det som 5 grader og i sør (Goa) var det 35 grader på dagtid. Så jo lenger sør vi kom jo varmere ble det!

Det jeg likte best med turen var fotturer i Himalaya. Det var så fantastisk. Vi startet fotturer tidlig om morgenen, luften var så kjølig, skarp og ren. Vi gikk sakte men sikkert oppover. Det var soloppgang. Vel på toppen, 3100 m.o.s.l., var det en helt annen verden. Du kunne se så langt, og det var så fredelig. En annen tur jeg likte var å ri en kamel inn i ørkenen og overnatte der under åpen himmel. Om kvelden la vi oss på et teppe i sanddynene og bare så opp mot himmelen. Vi snakket om hvilke stjernetegn vi så og hvilke som var kjent. Vi så tre stjerneskudd!!! Det var herlig. Trenger jeg å si mer?

Man kan ikke forberede seg nok på en tur til India. Det viktigste er å virkelig ville det, og gjøre det fordi du vil og ingen andre! Du vil ikke angre hvis du går. Som klisjeen sier: Du angrer bare på ting du ikke gjorde.

PS. Du kan kjøpe mer klær enn du tror i India, så det er bare å ta med et par løse bukser og gjerne 3 t-skjorter, og en eller annen langermet skjorte :) Det er nok, jeg lover! Og du kan vaske klærne med såpe og vann i vasken :) - Malin


Reisebrev fra 2016 (Oversatt)

Lyst til å oppleve noe lignende?! Dette er et reisebrev fra Frivillig India.

Ring eller send SMS

Hjem » Reisebrev » Malin på Indian Road Trip

Siste nyhet: Unike muligheter for deg som er glad i hest!