1. Explore Costa Rica 2. Explore Costa Rica 3. Explore Costa Rica 4. Explore Costa Rica 5. Explore Costa Rica 6. Explore Costa Rica

Spansk, surfing eller yoga, frivillig arbeid og reising

En 4-ukers tur som kombinerer spansk, surfing eller yoga, frivillig arbeid, skilpadder og naturvern i et fantastisk destinasjon. Gi noe tilbake til samfunnet og naturen gjennom frivillig arbeid mens du nyter livet i Santa Teresa. Pura vida!

Les mer

Explore Costa Rica

Har drømmen om Sentral-Amerika aldri gitt helt slipp? Nå har du sjansen! For deg som lengter deg bort til varme, spansktalende trakter, har vi nå skreddersydd et 4 ukers program i tropiske Costa Rica - en gylden mulighet for deg mellom 18 og 25, og som ikke har klart å overtale noen hjemme om å bli med på tur. Du kommer til å reise med en gruppe likesinnede, reiselystne mennesker, og sammen skal dere lære spansk, jobbe som frivillig, gjøre yoga eller lære å surfe, og delta på en 4 dagers ekskursjon gjennom den fantastiske Monteverde nasjonalpark. Minnene har du med deg resten av livet!

Noen raske fakta om Explore Costa Rica
Passer for17 år og oppover
Lengde4 uker
AnkomstplassSan Jose (reiser rett videre dagen etter)
Antall deltakereVanligvis over 20
Burde bestillesHelst 3 måneder i forkant
AnnetDe fleste er mellom 18 og 25
StartdatoSe REISE overskriften
Frivillig arbeidFrivillig arbeid med dyrSurfingSjølivetSpanskkursSkilpadderRundreiserGruppereiser
Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Prosjekt

En opplevelse som Costa Rica er en som bør deles med andre, så du trenger ikke å bekymre deg for å måtte reise alene! Fremme i Costa Rica vil du treffe gjengen du skal reise sammen med - forhåpentligvis treffer du noen venner for livet.

I løpet av den første og andre uken, handler det om å enten lære, eller forbedre surfeferdighetene dine. Men hvis surfing ikke er helt din greie, kan du bytte surfingen ut med yoga timer. Dette kombineres med spanskundervisningen, som er tilpasset ditt nivå - om du er nybegynner eller ganske dreven! På ettermiddagen får du mulighet til å bidra som frivillig på en rekke ulike lokale prosjekter. Og på fritiden kan du gjøre akkurat det som passer deg best, om det så er å ligge på stranda, bade, utforske området du bor i, eller ligge horisontalt i en strandstol ved bassenget.

Den tredje uken handler om å gi litt tilbake til lokalsamfunnet og naturen på Costa Rica, og du kommer til å jobbe som frivillig på et skilpaddeklekkeri. I høysesongen (august til januar) er det fokus på å beskytte skilpaddeeggene og de nyklekte skilpaddene. Objektivet er å beskytte skilpaddemødrene og redene deres fra oversvømmelse, fra mennesker og andre dyr. Høysesongen for klekking er juli til november. I løpet av tiden som frivillig, er 3 måltider inkludert.

For den siste uken, legges det opp til et eventyr i Monteverde National Park. Dere bor i den nydelige byen Santa Elena, som blir basen for de neste 4-7 dagene. Det blir to hikes i løpet av disse dagene, men du kan også velge å bli med på hesteridning, ziplining (den lengste i hele Latin Amerika!), besøke en kakao- og sukkerproduksjon, bungee jumping - og mye mer! Velger du å bli i Santa Elena i 4 dager, reiser du tilbake til Santa Teresa før helgen. Velger du 7 dager i Santa Elena, reiser du direkte herfra til flyplassen.

Det er hvilken tid på året som bestemmer hvor du begynner eventyret ditt. Du vil enten starte i Monteverde og avslutte i Santa Teresa, eller motsatt, avhengig av avreisedatoen din.

Send denne siden til meg som PDF

Boforhold

Bo på en helt unik surfecamp, bortgjemt og omringet av tropisk skog og med et rikt dyreliv, men alikevel nærme Stillehavet. Her finner du aper, dovendyr og kolibri for å nevne noe. Du har til og med mulighet til en avkjølende kveldsdupp i campens basseng!
Campen ligger dessuten kun en 5 minutters gåtur fra caféer, barer og butikker som ligger langs den 6 km lange Playa Santa Teresa og Playa El Carmen.

Frokost og lunsj er inkludert i ukedagene, og en herlig brunsj i helgen. På kvelden kan du lage middag selv, eller ta turen på en av de lokale restaurantene.

Ønsker du å legge til en ekstra natt er det absolutt mulig, og du kan også oppgradere til enkeltrom dersom det er ledig, begge deler mot et tillegg i prisen.

I uke 3 vil du bo på et frivillighetshus, enten i Cirenas eller Montezuma - begge midt i den skjønne costaricanske naturen. Huset har ett stort oppholdsrom, delt sovesal med køyesenger, samt kjøkken og baderom med dusj.

Uke 4 bor du på et hostel i Santa Helena i Monteverde. Frokost og lunsj er inkludert. Til middag anbefaler vi at du prøver deg på en av de mange restaurantene i nærområdet.Hvorfor Explore Costa Rica med GoXplore?

 • Et variert 4-ukers eventyr i Costa Rica med andre unge reisende
 • Jobb frivillig med skilpaddekonservering
 • Utforsk Monteverde nasjonalpark
 • Lær spansk i Costa Rica
 • Surf på strendene Santa Teresa, de beste strendene i verden
 • Få venner for livet!
 • Bo i en jungelleir ved stranden
 • Jobb frivillig i lokalsamfunnet

Visum

Nordmenn får turistvisum for innreise til Costa Rica ved opphold på inntil 90 dager. Passet ditt må være gyldig for hele oppholdet og du må være over 18 år for å få dette visumet. Hvis du har tenkt til å oppholde deg i Costa Rica lenger enn 90 dager må du forlenge visumet mens du er i Costa Rica. Dette gjøres enkelt og greit ved å reise ut av landet i minst 72 timer. Mange av våre frivillige velger å reise til Panama, og trenger du tips til hvordan du skal komme deg dit er vi behjelpelige med det.

Når du reiser inn igjen til Costa Rica vil du få et nytt stempel i passet ditt, som gir deg et turistvisum for nye 90 dager.

Vi gjør oppmerksom på at de flyselskap opererer med at man må ha en returbillett innen tre måneder. Vi anbefaler at du sjekker dette med agenten du reserverer reisen din hos. Har du booket billetten din gjennom oss kan vi undersøke det for deg, det er bare å spørre.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Reise

Startdato er på utvalgte søndager hele året. Du må mest sannsynlig ankomme San Jose på en lørdag, da det er få fly som ankommer tidlig nok til å rekke transport til Santa Teresa. Vi kan hjelpe deg med å arrangere en ekstra natt i San José om det behøves. Programmet avsluttes på en lørdag.

Tidlig søndag morgen reiser du til Nicoya-halvøya. Reisen begynner med en 2 timers kjøretur til Puntarenas, etterfulgt av en times fergetur over Golf de Nicoya til Paquera. Halvannen time til på veien, så er du fremme i Santa Teresa. Velkommen til paradis!

Startdatoer for 2024

 • 4. februar
 • 3. mars
 • 31. mars
 • 28. april
 • 2. juni
 • 30. juni
 • 28. juli
 • 1. september
 • 29. september
 • 27. oktober
 • 24. november

Vi anbefaler at du melder deg på tidlig, da programmet er populært og fylles raskt opp!

Du må ankomme Santa Teresa en søndag og reiser hjem igjen på lørdag. Ønsker du å bli noen dager ekstra før eller etter programme er dette så klart ikke noe problem, men du vil da måtte betale for de ekstra nettene.

Transport fra San José til Santa Teresa er inkludert i programprisen. Når du har fått bekreftet plass på programmet vil vi sende deg mer informasjon om spesifikke klokkeslett du må forholde deg til ved bestilling av flybillett.

Priser

Startdato i 2024 Pris
Explore Costa Rica 4 uker (m/transport) 30850

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen.

Inkludert i programmet

IKKE inkludert i programmet

Tranport

Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet. Flybillett er ikke inkludert i programprisen, men pleier å koste fra 5500 kroner i lavsesong og fra 8000 kroner til 11 000 kroner i høyesesong, tur retur. Deltakerne kjøper selv flybillett og påser at de flyr til nærmeste oppgitte flyplass ved prosjektet. Transport fra flyplassen til Santa Teresa har vi inkludert i programprisen. Dersom du ønsker å tilbringe noen dager i Costa Rica før eller etter prosjektet starter, så skjer dette for egen regning.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

FAQ

Må jeg ta vaksiner?

Vi anbefaler at du tar kontakt med Reiseklinikken i Oslo eller en annen vaksineklinikk for faglig veiledning. Det er smart å planlegge hjemreisen før du bestiller time hos legen. På denne måten vet du hvilke land du skal innom på veien hjem i hvilke sesonger.

Må jeg har reiseforsikring?

Ja. Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb på frivillighetsprosjekter.

Er internett tilgjengelig over hele landet?

I de store byene er det internettkafeer på de fleste hostellene og egne internettkafeer. Reiser du rundt vil det fortsatt være internettkafeer, men kun på tettsteder og hvor det er mange reisende. Bruk internett når du er i de store byene slik at du ikke må lete etter internettkafeer mens du er ute på landet. Bruk av internett er forholdsvis dyrt og du må regne med å betale mellom US$ 0,65 og US$ 3,00 i timen.

Når er den beste tiden å reise til Costa Rica?

I slutten av desember til midten av april er det generelt tørt og veldig behagelig å være i Costa Rica! Da er det imidlertid også høysesong og prisene kan være tilsvarende høye (på flybilletter blant annet).

I Costa Rica har du et tropisk klima med tørkeperioder mellom desember - april og regnperiode mellom mai og november. Klimaet varierer fra område til område, men gjennomsnittstemperaturen ligger gjerne et sted mellom 21 - 27 varmegrader.

Kan man surfe i Costa Rica?

Så klart! Det er utrolig flotte surfeforhold i Costa Rica - noen av verdens beste! Du kan surfe hele året rundt, og noen spesielt flotte steder å surfe er Jaco, Santa Teresa, Pavones og Avellanas.

Hvorfor betale for å jobbe frivillig?

I mange tilfeller er frivillige - både med tanke på arbeidskraften og pengene - eneste grunn til at programmene har mulighet til å fortsette driften.

Programmene vi tilbyr blir ofte drevet av ildsjeler som virkelig brenner for det de driver med, vanligvis uten noe form for statlig støtte. Når du jobber som frivillig så får programmene gratis arbeidskraft, noe som er til stor hjelp. Men det er også en del ekstra kostnader som oppstår i forbindelse med ditt opphold, f.eks. transport, kost og losji, planlegging, informasjon osv. Derfor betaler du en programpris for å dekke disse kostnadene. Det du betaler inkluderer også donasjoner til prosjektet og våre kostnader i Norge. Mesteparten av det du betaler går til våre lokale partnere, noe som igjen er med på å skape flere arbeidsplasser i landene vi har programmer.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Besøkte program

← Se alle program du har vært innom

→ Steng liste med programmene

Ja, send meg informasjon om disse programmer!

→ Steng liste med programmene

Ring eller send SMS

Hjem » Land » Costa Rica » Explore Costa Rica

Siste nyhet: Unike muligheter for deg som er glad i hest!