1. Explore Costa Rica 2. Explore Costa Rica 3. Explore Costa Rica 4. Explore Costa Rica 5. Explore Costa Rica 6. Explore Costa Rica

Spanish, surf/yoga, volunteer, conservation & travel

A 4-week combination of Spanish, Surfing or Yoga, Volunteering, Turtle & Nature conservation in a travelling adventure. Give something back to the community & nature through volunteer work while enjoying life at Santa Teresa. Pura vida!

Les mer

Explore Costa Rica

Covid status

Stengt

Legg inn navn og e-post adresse for å bli varslet ved gjenåpning.

Bli med på en heftig men avslappende Surf & Yoga uke - eller uker. Hopp i det og lær deg å surfe, test yoga og lære deg spansk i vakre Santa Teresa som er en av verdens topp 10 surfedestinasjoner. Bo på en herlig jungel surfecamp som ligger litt bortgjemt, men likevel nære Stillehavet.

Utenom spanskundervisning og valget mellom surfing eller yoga inkluderer vi til og med andre aktiviteter slik som hiking for å utforske Nicoya halvøyen og for å få en følelse av det biologiske mangfoldet i denne spesielle delen av verden.

De livlige sandstranden Santa Teresa er verdenskjent for sine "surf spots" og urørte strender som gjør at du kan ha en del helt for deg selv. Her får du tid til å reflektere og slappe av etter en dag med surfing og yoga. Byen har mange kule surfebutikker, caféer, restauranter og natteliv for enhver smak og lommebok.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Prosjekt

Mandag, tirsdag, torsdag og fredag kan du velge mellom surfetimer eller yoga - og du kan til og med kombinere - valget er ditt!

Surf's up
Surfetimene (ca 2 timer om gangen) holdes av en profesjonell surfeintruktør. Utenom selve surfingen lærer du også litt om andre ting som er viktig i forbindelse med surfing; høy- og lavvann, rip tide, viktige sikkerhetsaspekter og do's and don'ts.

Surfebrett låner du selvfølgelig gratis i forbindelse med timene, men ønsker du å surfe utenom koster dette ca USD10.

Yoga
Alternativt kan du nyte magiske yogaklasser. Du kan velge mellom feks yoga for alle, Vinyasa Flow, Slow Flow, Ashtanga, Hatha, Deep Restorative, Relaxing & Meditation. Du kan så klart prøve flere forskjellige mens du er på programmet. Hver klasser er 90 minutter og du har 4 klasser i løpet av en uke.

Lenge har Santa Teresa vært en destinasjon for yogier fra hele verden. Det finnes klasser for absolutt alle nivåer. Det å trene yoga på en strand der du hører bølgene mot sanden eller i jungelstudioet der du er omgitt av fuglekvitter og den avslappende lyden av elven er noe helt eget. Yoga kan være med på å gi deg mental balanse, kroppskontroll og hjelpe deg med å koble av og virkelig nyte din reise i Costa Rica.

Dette blir en episk uke/episke uker med masse surfing, yoga og spennende bekjentskaper!

Hver onsdag kommer det til å arrangeres andre aktiviteter slik at du får oppleve mer av Nicoya halvøyen - et område med enestående naturlig skjønnhet. Den første turen er en 2 timers hike fra jungelen til elven i den frodige tropiske skogen.

Den andre onsdagen (for de som har valgt 2 uker) er det planlagt en hike fra strand til fossefall. Denne turen gjør det lettere å forstå hvordan økosystemet henger sammen og du vil også få informasjon om hvordan floraen kan brukes som medisin.

Send denne siden til meg som PDF

Spanskkurs

Hver ukedag holdes det 2 x 45 spansktimer mellom 9 og 11 (dette kan endres ettersom surfeforholdene endrer seg). Timene holdes av klassifiserte lærere og man deles inn i grupper etter hvilket nivå du ligger på slik at alle raskere kan forbedre spansken sin. Den første dagen må du gjennom en liten test for å sikre at du kommer i riktig gruppe.

Hvorfor med GoXplore?

Reise

Du må ankomme Santa Teresa en søndag og reiser hjem igjen på søndag. Ønsker du å bli noen dager ekstra før eller etter programme er dette så klart ikke noe problem, men du vil da måtte betale for de ekstra nettene.

Vi hjelper deg også med transporten fra San José til Santa Teresa og tilbake igjen. Spesifikke klokkeslett du må forholde deg til sender vi deg så klart mer informasjon om når du har fått bekreftet plass på programmet.

2020
Januar 5. og 19.
Februar 2. og 16.
Mars1. og 15.
April5. og 19.
Mai3. og 17.
Juni7. og 21.
Juli5. og 19.
August2. og 16.
September6. og 20.
Oktober4. og 18.
November1. og 15.
Desember6. og 20.
Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Boforhold

Bo på en herlig jungel surfecamp som ligger litt bortgjemt omringet av tropisk skog med et rikt dyreliv men likevel nære Stillehavet. Her finner du aper, dovendyr og kolibri for å nevne noe. Du har til og med mulighet til en avkjølende kveldsdupp i campens basseng.

Campen ligger omtrent 10 minutters gåtur fra kule caféer, barer og butikker som ligger langsmed den 6 km lange Playa Santa Teresa og Playa El Carmen.

Så klart har du også frokost og lunsj i ukedagene og en herlig brunsj i helgen inkludert i programprisen. På kvelden kan fu lage middag selv eller ta turen på en av de lokale restaurantene.

Ønsker du å legge til en ekstra natt er det absolutt mulig og du kan også oppgradere til enkeltrom dersom det er ledig, begge deler mot et tillegg i prisen.

Visum

Nordmenn får turistvisum for innreise til Costa Rica ved opphold på inntil 90 dager. Passet ditt må være gyldig for hele oppholdet og du må være over 18 år for å få dette visumet. Hvis du har tenkt til å oppholde deg i Costa Rica lenger enn 90 dager må du forlenge visumet mens du er i Costa Rica. Dette gjøres enkelt og greit ved å reise ut av landet i minst 72 timer. Mange av våre frivillige velger å reise til Panama, og trenger du tips til hvordan du skal komme deg dit er vi behjelpelige med det.

Når du reiser inn igjen til Costa Rica vil du få et nytt stempel i passet ditt, som gir deg et turistvisum for nye 90 dager.

Vi gjør oppmerksom på at de flyselskap opererer med at man må ha en returbillett innen tre måneder. Vi anbefaler at du sjekker dette med agenten du reserverer reisen din hos. Har du booket billetten din gjennom oss kan vi undersøke det for deg, det er bare å spørre.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Pris

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen. Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet. Flybillett er ikke inkludert i programprisen, men pleier å koste fra 5500 kroner i lavsesong og fra 8000 kroner til 11 000 kroner i høyesesong, tur retur. Vi sender deg et flytilbud etter at du er påmeldt.

Inkludert i programmet

IKKE inkludert i programmet

Tranport

Deltakerne kjøper selv flybillett og påser at de flyr til nærmeste oppgitte flyplass ved prosjektet. Du vil bli hentet og fraktet tilbake til flyplassen. Dersom du ønsker å tilbringe noen dager i Costa Rica før eller etter prosjektet starter, så skjer dette for egen regning.

Vi sender deg et uforpliktende flytilbud på reisen din til Costa Rica etter at du har betalt depositumet og fått en bekreftet plass på programmet Reiser du til prosjektet som en del av en større reise så kan vi sende deg tilbud for hele reisen.

Aktiviteter

Hver onsdag kommer det til å arrangeres andre aktiviteter slik at du får oppleve mer av Nicoya halvøyen - et område med enestående naturlig skjønnhet. Den første turen er en 2 timers hike fra jungelen til elven i den frodige tropiske skogen.

Den andre onsdagen (for de som har valgt 2 uker) er det planlagt en hike fra strand til fossefall. Denne turen gjør det lettere å forstå hvordan økosystemet henger sammen og du vil også få informasjon om hvordan floraen kan brukes som medisin.

FAQ

Må jeg ta vaksiner?

Vi anbefaler at du tar kontakt med Reiseklinikken i Oslo eller en annen vaksineklinikk for faglig veiledning. Det er smart å planlegge hjemreisen før du bestiller time hos legen. På denne måten vet du hvilke land du skal innom på veien hjem i hvilke sesonger.

Må jeg har reiseforsikring?

Ja. Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb på frivillighetsprosjekter.

Er internett tilgjengelig over hele landet?

I de store byene er det internettkafeer på de fleste hostellene og egne internettkafeer. Reiser du rundt vil det fortsatt være internettkafeer, men kun på tettsteder og hvor det er mange reisende. Bruk internett når du er i de store byene slik at du ikke må lete etter internettkafeer mens du er ute på landet. Bruk av internett er forholdsvis dyrt og du må regne med å betale mellom US$ 0,65 og US$ 3,00 i timen.

Når er den beste tiden å reise til Costa Rica?

I slutten av desember til midten av april er det generelt tørt og veldig behagelig å være i Costa Rica! Da er det imidlertid også høysesong og prisene kan være tilsvarende høye (på flybilletter blant annet).

I Costa Rica har du et tropisk klima med tørkeperioder mellom desember - april og regnperiode mellom mai og november. Klimaet varierer fra område til område, men gjennomsnittstemperaturen ligger gjerne et sted mellom 21 - 27 varmegrader.

Kan man surfe i Costa Rica?

Så klart! Det er utrolig flotte surfeforhold i Costa Rica - noen av verdens beste! Du kan surfe hele året rundt, og noen spesielt flotte steder å surfe er Jaco, Santa Teresa, Pavones og Avellanas.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Hjem » Land » Costa Rica » Explore Costa Rica

Kristian H bestilte Work & Travel Japan. Noe for deg?!