1. Wildlife Habitat Australia 2. Baby kengeroo 3. 5. 5. Koala sover 6. Tree kangaroo

Frivillig arbeid med dyr i Australia

Jobb med de australske dyrene på Wildlife Habitat Sanctuary i Port Douglas. Du vil assistere de faste dyrepasserne og får opplæring og oppfølging gjennom hele programmet.

Les mer

Wildlife Habitat Australia

Wildlife Habitat er en øko-godkjent dyrepark som befinner seg nord i Australia. De har kun australske dyr og har stort fokus på at dyrene har åpne områder de kan bevege seg på. Wildlife Habitat er et av kun to steder i verden der man får mulighet til å se den sjeldne Lumholtz' tre kenguru på nært hold!

Parken huser også den utrydningstruede og meget spesielle Cassowarie fuglen, som er livsnødvendig for spredning av frø i regnskogen. Om denne fuglen blir utryddet er det fare for at flere plantesorter forsvinner fra skogen.

Wildlife Habitat har utviklet et lærings- og opplevelseområde der gjester kan få nærkontakt med dyr som pytonslanger, ferskvannkrokodiller, kenguruer, koalaer og en hel mengde ville fugler.

I tillegg tar parken hvert år til seg syke, foreldreløse og truede dyr som får behandling og omsorg av dedikerte dyrepassere. Wildlife Rescue programmet drives ved hjelp av donasjoner og inngangspenger. Noen dyr blir kun en dag, andre flere måneder, og de hardest skadede blir i parken resten av livet. Antallet av rehabliteringsdyr som trenger pleie og hjelp varierer fra uke til uke og vi kan ikke garantere at du som deltaker vil kunne jobbe i denne delen av parken. Hensikten med prosjektet er at dyrene skal tilbake til sitt naturlige miljø. Det er viktig å huske på at mange av dyrene ikke er tamme, og at de derfor ikke skal ha for mye menneskelig kontakt.

Hvem kan delta?

Du må ha fylt 18 år for å delta på dette programmet. Det er ingen øvrig aldersgrense, men man må være i relativt god form da en del av arbeidet kan være fysisk krevende.

Prosjektet er ofte fullbooket mange måneder i forveien, så ikke nøl med å melde deg på om dette er noe for deg!

Noen raske fakta om Wildlife Habitat Australia
Passer for18 år og opp
KvalifikasjonerGod fysisk helse
Lengde4, 6 eller 8 uker
AnkomstplassCairns (selve prosjekt er i Port Douglas)
Nærkontakt med dyrJa
Antall deltakereMaks 12 om gangen.
Burde bestillesAnbefalles minst 3 måneder i forkant (ofte fullt!)
StartdatoCa annenhver tirsdag (ankomst mandag) - se REISE
Frivillig arbeidFrivillig arbeid med dyrNærkontakt med dyr
Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
It is going very well here, and I love working with the animals. And the other volunteers and the general staff are all very great.

Mille Wildlife Habitat Australia

Arbeidsoppgaver

Som frivillig assisterer du de faste dyrepasserne i parken og får opplæring og oppfølging under hele programmet. Den første uken vil gå med til en orientering om parken generelt og innføring i hva slags arbeidsoppgaver du vil få. Du vil følge dyrepasserne rundt på den daglige runden, og er du heldig kan du være med å pleie syke og skadede dyr. Du får også muligheten til å delta på undervisningsopplegg i natur- og dyrevern. De fleste oppgavene er praktiske og kan være fysisk krevende så deltagere må være forberedt på å ta i et tak. Vedlikehold og tilberedelse av mat er en stor del av jobben i parken.

Oppgaver vil blant annet være følgende

Du kan også få oppgaver som

En vanlig dag i parken er delt inn i tre deler.

Du vil bli tilknyttet en dyrepasser som gir deg oppgaver gjennom dagen og som naturligvis hjelper deg om nødvendig.

Frokost og lunsj får du servert i parken og er inkludert i programmet. I tillegg er det en liten cafe der du får kjøpt forfriskninger og snacks. Du jobber til midt på ettermiddagen, slik at du får god tid til å utforske området rundt Port Douglas og Great Barrier Reef.

Uniform

Du vil få utdelt uniform som du må bruke når du er på jobb.

Du må selv ha med deg:

Send denne siden til meg som PDF

Reise

Programmet har oppstart ca annenhver tirsdag. Man må ankomme Cairns på mandag. NB! Det er max 12 plasser per startdato så vær tidlig ute! Vi kan ikke garantere deg plass på programmet før vi faktisk har fått booket deg inn.

Oppstart 2024

Oppstart 2025

Du er selv ansvarlig for å komme deg til Cairns der overnattingen mandag til tirsdag er inkludert i programmet. På tirsdagen vil du blir kjørt ut til Port Douglas, hvor du vil få omvisning og orientering.

Transport tilbake til Cairns er på lørdag, så siste offisielle prosjektdag er fredag. Overnatting i Cairns er inkludert siste lørdag og søndag, så de fleste velger å fly hjemover på mandag, men det er fullt mulig å utvide dette.

Hei, jeg koser med fryktelig mye her nede, har blitt kjempe godt kjent med resten av folka som er her! Det som er best er jo hvor nært du jobber med dyrene. Tusen takk for hjelpen med å ordne alt dette for meg, er virkelig verdt hver eneste krone!

Marte M. 2020 Wildlife Habitat Australia

Hvorfor Wildlife Habitat Australia med GoXplore?

  • Unik mulighet til å jobbe som dyrepasser for australske dyr
  • Lær om den australske regnskogen
  • Bo i tropiske Port Douglas
  • Besøk eventyrhovedstaden i Australia - Cairns
  • Opplev de gjestfrie australierne
  • Lær deg meningen med No Worries Mate!
  • Fast kontaktperson hos GoXplore som hjelper deg før, underveis og etter turen
  • Overnatting på hostel er inkludert så her blir du kjent med mange andre underveis
  • Utforsk The Great Barrier Reef og Daintree National Park, som begge ligger rett ved Port Douglas

Boforhold

Du vil under hele oppholdet bo på hostel i Port Douglas og Cairns. Dette er moderne og koselige hosteller. Du vil bo på dorm rom (du deler med 4-7 andre) med air condition. Du finner alt av fasiliteter du trenger, inkludert svømmebasseng, internettilgang og felleskjøkken på hostellene. Det er gåavstand til matbutikk og flere koselige restauranter. Middag er ikke inkludert i programmet. Frokost og lunsj er inkludert alle dager utenom fridager.

Wildlife Habitat ligger ved Port Douglas, et sjarmerende sted ca. en time fra Cairns. Disse områdene omgir seg med regnskog og the Coral Sea. Det er det eneste stedet i verden der to steder på listen over Verdens Naturarv ligger side ved side: The Great Barrier Reef og regnskogene Daintree og Cape Tribulation.

Her oppe ligger opplevelsene på rekke og rad. The Great Barrier Reef kan lokke med fantastisk dykking, snorkling, seiling, fisking og øybesøk. The Coral Sea byr på azurblått og oppfriskende vann og vakre Four Mile Beach har gylden sand og tropiske palmer. Opplev naturen og dyrelivet i Daintree regnskogen, dra på fotturer og safari. Mulighetene er mange!

Port Douglas og Cairns er lokalisert i tropiske Queensland, der klimaet er varmt og fuktig i sommermånedene, mens vinteren er mild og tørr. Regntiden strekker seg vanligvis fra januar til mars.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Visum

Som norsk statsborger vil du måtte søke om et turistvisum før ankomst til Australia. Dette vil være gyldig i 3 måneder fra ankomst.

Når du er påmeldt vil vi sende deg en forenklet visumsøknad. Vi vil da søke visum for deg nærmere avreise.

Priser

Startdato i 2024 Pris
4 uker 28150
6 uker 37700
8 uker 47250
Startdato i 2025 Pris
4 uker 29950
6 uker 39950
8 uker 50000

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen.

Programpris inkluderer

Prisen inkluderer ikke

Flybillett

Flybillett er ikke inkludert, men vi kan få en av våre samarbeidspartnere til å sende deg et uforpliktende flytilbud på reisen din til Australia etter at du har fått en bekreftet plass på prosjektet. Generelt sett koster en tur-retur reise fra Oslo til Australia mellom 9000 NOK og 13000 kr avhengig av sesong, og eventuelle stopp på veien dit/hjem. Du kan selvfølgelig bestille flybilletten selv, men da er det veldig viktig at du ikke bestiller den før du har fått bekreftet plass på prosjektet.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Reisebrev fra Wildlife Habitat Australia

Les flere reisebrev fra våre deltakere
Jeg tuller ikke når jeg sier at dette har vært de beste 6 ukene i livet mitt! Jeg kommer tilbake!

Håkan Wildlife Habitat AustraliaOversatt

Aktiviteter i Australia

FAQ

Hvorfor betale for å jobbe frivillig?

I mange tilfeller er frivillige - både med tanke på arbeidskraften og pengene - eneste grunn til at programmene har mulighet til å fortsette driften.

Programmene vi tilbyr blir ofte drevet av ildsjeler som virkelig brenner for det de driver med, vanligvis uten noe form for statlig støtte. Når du jobber som frivillig så får programmene gratis arbeidskraft, noe som er til stor hjelp. Men det er også en del ekstra kostnader som oppstår i forbindelse med ditt opphold, f.eks. transport, kost og losji, planlegging, informasjon osv. Derfor betaler du en programpris for å dekke disse kostnadene. Det du betaler inkluderer også donasjoner til prosjektet og våre kostnader i Norge. Mesteparten av det du betaler går til våre lokale partnere, noe som igjen er med på å skape flere arbeidsplasser i landene vi har programmer.

Hvordan kan en vanlig dag på prosjektet se ut?

Frivillige blir hentet rundt kl 7:15, og kjørt tilbake kl 15. En vanlig dag kan bestå av å forberede mat til dyrene, drive generelt vedlikehold i parken, jobbe i innhegningene, assistere dyrepasserne og være med på de daglige guidede turene rundt i parken, mating av kenguruer, samle inn blader til koalaene og generelt omgå og stelle med dyrene.

Hvor mye fritid får jeg?

Frivillige jobber 5 dager, og får 2 dager fri. Det kan ikke alltid garanteres at de 2 dager er sammenhengende (eller i helgen), men prosjektet prøver alltid å sette det opp sånn at de er sammenhengende. Du er tilbake på hostellet rundt kl 16 hver dag og har resten av dagen fri.

Hvor stor er parken?

Parken er 3,5 hektar, eller 35 mål.

Hvor mange ulike dyrearter er det i parken?

Det finnes mer enn 100 ulike arter i parken, og det er over 600 dyr totalt!

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Besøkte program

← Se alle program du har vært innom

→ Steng liste med programmene

Ja, send meg informasjon om disse programmer!

→ Steng liste med programmene

Ring eller send SMS

Hjem » Land » Australia » Wildlife Habitat Australia

Sofia J bestilte Frivillig Sør-Afrika. Noe for deg?!