1. Hester og sjiraff. 2. Hester i Zimbabwe 3. Polocrosse i Zimbabwe 4. Elefanter i Zimbabwe 5. Bading med hestene 6. Stallen

Frivillig arbeid med hester i Zimbabwe

Jobb som frivillig på vår Horse Management prosjekt i Zimbabwe for en opplevelse du aldri vil glemme! Her lærer du hvordan det er å drive en stall i Afrika samtidig som du får masse rideopplevelser i den afrikanske bushen.

Les mer

Horse Management

Med den ikoniske afrikanske bushen som bakteppe blir du med på et bredt utvalg av hestebaserte aktiviteter. Lær hvordan de driver stall i Afrika, ri på savannen, spill polo, bad med hestene, eller utvikle hoppeferdighetene - alt dette og mer kan du oppleve på vår Horse Management prosjekt. Det er kun 15 plasser og prosjektet fylles fort, så ikke nøl med å ta kontakt om du vurderer turen, så kan vi sjekke om det er ledig i perioden du ønsker.

Sjekk ut disse Instagram stories lagt ut av Bertine fra Horse Management på høsten 2022. Prosjektet er VELDIG populært, så meld deg på i god tid! Sjekk ledige ankomstdatoer her.

Ryttere på alle nivåer er velkommen, det viktigste er lidenskap og interesse for hester! Nybegynnere blir guidet i ridning med vanlige ridetimer på skolen og rolige turer ute i bushen. For de med mer erfaring på hesteryggen, og for de som ønsker å presse seg selv, tilbyr vi mer avanserte muligheter som raskere hestesafarier og muligheter til å konkurrere i eksterne ridekonkurranser, som månedlige sprangoppvisninger. Du vil få erfaring innen stalldrift, med vårt stallteam som støtte underveis. Jo lengre du er på prosjektet, jo mer ansvar og plikter du vil få. Du kan for eksempel bli bedt til å lede en gjestetur eller lære bort noe til de nyere deltakere.

Dette er det ultimate eventyret for enhver heste- og dyrelivsentusiast. Du vil få en innføring i det travle, men spennende livet i en afrikansk stall i løpet av den første uken. Trinn for trinn blir du guidet gjennom din ukeplan, introdusert for de 35 hestene og vist hvordan alt funker. Som på de fleste prosjekter vi har, er ingen dag like - hver dag byr på nye utfordringer eller oppgaver som skal gjøres. Her får du masse muligheter til å "lære på jobben", og med litt fleksibilitet vil du få masse ut av prosjektet. Dagene dine kan bli lange, men givende.

På kveldene kan du blant annet nyte den afrikanske stjernehimmelen rundt bålet. Du bor på samme gård som frivillige på Lion Centre, Kids & Lions og Medical & Lions prosjektene, så kveldene er veldig sosiale. Dagene er varierte og gir deg maksimalt ut av ditt opphold i Zimbabwe. I helgene har du muligheten til å bli med til sentrum av Gweru, spille polo, slappe av ved bassengkanten, eller bli med på en av de valgfrie utflukter.

Hvem kan delta?

Du må være over 17 år gammel og det er ingen øvre aldersgrense. De fleste deltakerne på programmet er 18-35 år. Det er viktig at du er i glad i mennesker og dyr, og ikke er redd for å ta i et tak. I og med at du skal jobbe nært med lokalbefolkningen og med ville dyr så er det viktig å følge retningslinjene som blir gitt. Klær som ikke er støtende og ydmyk oppførsel er viktig. Det er også viktig med gode engelskkunnskaper.

Noen raske fakta om Horse Management
Passer for17 til 65 år
KvalifikasjonerIngen (fordel om du har erfaring med hest)
Lengde2 til 12 uker
AnkomstplassBulawayo eller Harare
Antall deltakere15 stk
Burde bestilles2 mnd. i forkant
StartdatoSpesifikke mandager - se 'REISE' nedenfor
Frivillig arbeidFrivillig arbeid med dyrLøverNeshornHesterElefanterJobb med dyr
Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Tiden i Zimbabwe var helt fantastisk! Angrer ikke ett sekund på at jeg valgte dra på Horses and Lions :)

Malin Isabella Horse Management

Arbeidsoppgaver

Du vil bistå med ulike aktiviteter og arbeidsoppgaver gjennom oppholdet, samt delta i praktisk arbeid i og utenfor stallen. Hestene er en blanding av "cross-breeds", som blir brukt til hestesafariene på gården, og fullblodshester, som blir trent for å delta i Polo og Polo Crosse. Den første uken av programmet er hovedsakelig en introduksjon hvor du får opplæring før du starter arbeidet. Uken etter begynner du å bistå guidene og får også mer ansvar i stallen. Jo lengre du deltar på prosjektet jo mer ansvar overlates også til deg. Hele prosjektet er en læringsprosess.

I dyrenes rike er ingen dag lik, men en arbeidsuke kan se slik ut:

Send denne siden til meg som PDF

Boforhold

Frivillige bor i en 'volunteer village' på prosjektets område, hvor fire frivillige deler rom. Gutter og jenter bor hver for seg, men det finnes også noen dobbeltrom. Toaletter og dusjer deles. Hvert rom har tepper, puter og sengetøy, men ta med egen sovepose om vinteren da det kan bli kaldt. Det er vaskeriet på prosjektet hvor du kan levere klær til vask. Det er en ganske god WiFi nettverk (for Zimbabwe å være) tilgjengelig for de frivillige.

Det er en landsby i nærheten av prosjektet hvor du kan få tak i det mest nødvendige i løpet av prosjekttiden. Fordi du bor på selve prosjektet har du ikke mulighet til å gjøre andre aktiviteter på kveldstid, med mindre prosjektet selv organiserer det.

Alle måltider er inkludert i programprisen og vegetarianere, og andre med særskilte matønsker, er selvfølgelig også velkommen. Maten er internasjonal og blir tilberedt av prosjektets ansatte. Vannet er trygt å drikke fra springen. Det er også mulighet for å kjøpe flaskevann dersom du ønsker det, men dette er for egen regning. Det er en liten bar på prosjektet, som tilbyr mineralvann, øl, sjokolade etc. Du vil få informasjon ved ankomst om hvilke regler som finnes på prosjektet, om du kan bevege deg rundt i området på egen hånd og generelt om sikkerhet. Det er tilgang på TV, video og grillområder (såkalte "braai areas", en afrikansk tradisjon). Lading av mobiltelefoner byr ikke på problemer, men du trenger adapter. Du kan kjøpe internet i resepsjonen på gården. Skulle du mot all formodning komme ut for en ulykke, transporterer representantene deg til nærmeste sykehus.

Å jobbe i stallen var som en drøm! Ubeskrivelig natur, kjempehyggelige mennesker og flotte hester.

Emilia Horse Management

Hvorfor Horse Management med GoXplore?

  • Du får kombinere jobb med hester og løver
  • Du får opplæring i dyreatferd og håndtering på plass
  • Du får ri ute på savannen
  • Du får nærkontakt med elefanter
  • Du får møte lokalbefolkningen og oppleve kulturen tett på
  • Du får besøke lokale barnehjem en gang i uken
  • Du deltar på gårdsarbeid
  • Du får muligheten til å se løver i steg 2
  • Du kan bli med på tur til Victoria Falls, Lake Kariba, Great Zimbabwe og Matopos National Park
  • Du får venner for livet

Visum

Ved ankomst til Zimbabwe kjøper du et turist visum på flyplassen. Det mest vanlige er at du får en single entry versjon som varer i 30 dager og koster 30 USD. Vi anbefaler at du ber om den double entry versjonen som koster 45 USD, da slipper du å søke på nytt hvis du tar en tur over grensen ila oppholdet (feks til Zambia siden av Victoria Falls, eller på safari til Botswana). Det er viktig at du har med nok amerikanske dollar til å dekke visumkostnaden. Det er ikke mulig å betale med annen valuta, eller med kort.

Om du skal være i landet lenger enn 30 dager og har fått en visum som varer kortere, så kan denne forlenges etter ankomst, og vår partner i Zimbabwe vil hjelpe deg med dette.

Det er også viktig at du har med et maskinlesbart pass, og at denne er gyldig i minst 6 måneder etter ankomst i Zimbabwe. Den skal ha minst to ubrukte/tomme sider, og gjerne 6 om du reiser via Sør-Afrika. Om du har reist i områder med høy forekomst av gulfeber, eller skal til disse etterpå, er det viktig at du har med bevis på gyldig gulfebervaksine. Les mer på UD sine landsider.

Under 18 år?
Dersom du reiser via Sør-Afrika og ikke har fylt 18 år enda vil du måtte medbringe ekstra informasjon til immigrasjonsmyndighetene i Sør-Afrika. Grunnet voksende global handel med barn, har Sør-Afrika nylig introdusert krav om at alle reisende under 18 år må fremvise dokumentasjon til myndighetene. Dersom du er under 18 år så er det viktig at du kontakter oss for for mer informasjon.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Reise

Horse Management starter spesifikke mandager hele året. Prosjektet er veldig populært og fylles raskt opp, så det er viktig å melde deg på tidlig. Ta gjerne kontakt med oss dersom du ønsker å reise på datoer som allerede er fulle. Vi sjekker gjerne tilgjengeligheten for deg!

Ankomstdager 2024

Juni 3, 17
Juli 1, 8, 15 & 22 (kun 2 plasser ledig i juli!)
August 12, 19, 26
September 2, 16
Oktober 7, 14 (få plasser igjen)
November 4, 11, 25
Desember 9, 23

De fleste velger å bestille flybillett på egen hånd, men vi kan også få en av våre samarbeidspartnere til å sende deg et uforpliktende flytilbud på reisen din til Zimbabwe om du foretrekker det. Vanligvis koster en tur retur reise fra Oslo til Zimbabwe mellom 7000 og 12000 NOK avhengig av sesong. Det er veldig viktig at du ikke bestiller flybillett før du har fått bekreftet plassen på prosjektet!

Transport fra/til flyplassen

Nærmeste flyplass ved prosjektet er Bulawayo International Airport. Du vil bli hentet på flyplassen ved ankomst og brakt tilbake etter endt prosjekt. Losji utover prosjektperioden dekkes ikke, så dersom du ønsker å tilbringe noen dager i Zimbabwe før eller etter prosjektperioden, skjer dette for egen regning. Kontakt oss gjerne dersom du ønsker å reise på en dato som allerede er full.

Du kan også ankomme Harare International Airport, men merk at reiseveien er lengre, og det tilkommer en ekstra kostnad på USD 250 hver vei når du velger Harare. Vi vil sende deg mer informasjon om datoer og tider som du må forholde deg til etter at plassen er bekreftet. 

Priser

Startdato i 2024 Pris
2 uker 22250
3 uker 29650
4 uker 36850
5 uker 43500
6 uker 50000
7 uker 56250
8 uker 62450
9 uker 68700
10 uker 74900
11 uker 81150
12 uker 87450

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen.

Hva er inkludert i prisen?

Midler fra frivillige bidrar i stor grad til driften av prosjektet. Forskning og bevaring er kostbart, men takket være programavgiften som de frivillige betaler, kan prosjektene driftes på fulltid. Som frivillig bidrar du også til vedlikehold på gården og støtter lokalsamfunnet.

Ikke inkludert i programprisen

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Reisebrev fra Horse Management

Les flere reisebrev fra våre deltakere
Reisen har vært helt fantastisk og over all forventning.

Kristine Horse Management

Aktiviteter i Zimbabwe

Turer

Prosjektet organiserer ulike aktiviteter og opplevelser i løpt av oppholdet. Dette er valgfritt og bestilles i løpet av oppholdet. Alle turene og aktivitetene blir organisert i løpet av oppholdet og er ikke inkludert i programprisen.

Victoria Falls

En til to ganger per måned blir det arrangert en firedagers tur til Victoria Falls, et av verdens syv under. Turen varer i fire dager og koster ca. USD $ 500 og dekker transport og overnatting i Victoria Falls. Du bør ta med et sted mellom USD 300-500 for å dekke måltider og aktiviteter i løpet av turen. Denne turen er valgfri og må bestilles etter ankomst på gården.

Matopos National Park

Bli med på dagstur til nasjonalparken Matopos National Park, hvor du får være med på safaritur til fots. Forhåpentligvis ser du blant annet nesehorn. Turen koster USD 125 per person og bestilles etter ankomst til gården.

Lake Kariba

Du kan være med på en fire dager og tre netters tur til nydelig Lake Kariba, som er en av Zimbabwes flotteste steder. Du tilbringer oppholdet i en søt husbåt og kan slappe av i rolige omgivelse. kanskje du har lyst til å bruk dagene til å fiske eller kanskje du heller ønsker å holde utkikk etter eksotiske dyr. Det er visst 'plenty' av elefanter, flodhester og krokodiller.. Turen koster USD 425 per person og bestilles etter ankomst til gården.

The Great Zimbabwe

Bli med på dagstur til UNESCOs World Heritage Site og lær masse spennende og interessant om historie og kulturen til landet Zimbabwe. Turen koster USD 125 per person og bestilles etter ankomst til gården.

FAQ

Hvorfor betale for å jobbe frivillig?

Det er en del kostnader som oppstår i forbindelse med ditt opphold, f.eks. transport, kost og losji, planlegging, informasjon osv. Derfor betaler du en programpris for å dekke disse kostnadene. Det du betaler inkluderer også donasjoner til prosjektet og våre kostnader i Norge. Mesteparten av det du betaler går til våre lokale partnere, noe som igjen er med på å skape flere arbeidsplasser i landene vi har programmer. I mange tilfeller er frivillige - både med tanke på arbeidskraften og pengene - eneste grunn til at programmene har mulighet til å fortsette driften. Programmene vi tilbyr blir ofte drevet av ildsjeler som virkelig brenner for det de driver med, vanligvis uten noe form for statlig støtte. Når du jobber som frivillig så får programmene gratis arbeidskraft, noe som er til stor hjelp.

Hvor mye trenger jeg i lommepenger?

Siden all kost og losji er inkludert i programprisen trenger du ikke mye ekstra. Vi anbefaler ca. 800 kr pr uke i prosjekttiden. Ønsker du å delta på ekstra turer eller utflukter, som ikke er en del av prosjektet, må du betale for disse utenom.

Hvordan er kommunikasjonsmulighetene på prosjektet?

Det er WiFi tilgjengelig på gården. Internettilgangen og telefondekningen kan være litt opp og ned til tider.

Må jeg har reiseforsikring?

Ja. Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb på frivillighetsprosjekter.

Bør jeg ta med myggnett selv?

Prosjektet ligger i lavrisikoområder og myggnett er derfor ikke nødvendig i forhold til malariamygg. Det er veldig liten sjanse for at det er malariamygg på prosjektet. I Victoria falls er det malariamygg, så det er myggnetting nødvendig.

Får jeg tatt ut penger på prosjektet?

Det er ingen mulighet til å ta ut penger på prosjektet, men du kan få tatt ut i minibank i Gweru town en gang i uken. Alle frivillige på får muligheten til å dra til supermarked og minibank hver lørdag formiddag. Dersom du skal være med på turen til Victoria Falls i løpet av oppholdet så kan du betale dette med kort.

Hvilken valuta brukes i Zimbabwe?

Den lokale valutaen heter USD (Amerikanske Dollar). Du må derfor veksle inn i USD i Norge før avreise og ta med på reisen. Det er viktig at alle sedlene er fra 1993 eller nyere og at sedlene er så lave som mulig (ikke ta med USD 100 eller 50. Dette kan være vanskelig å bruke).

Trenger jeg vaksiner?

Zimbabwe er et malarialand, men prosjektet ligger i et lavrisikoområde. Det er veldig liten sannsynlighet for at det er malariamygg der. Det er derfor helt opp til hver frivillig å selv bestemme mht malariatabletter. Dersom du skal være med på Victoria falls turen i løpet av oppholdet så må du ha malariatabletter for den turen. Vi anbefaler da typen 'malarone. Dersom du tenker deg en tur over grensen til Botswana eller Zambia i løpet av turen så anbefaler vi at du tar gulfebervaksinen i forkant av reisen. Husk å ta med vaksineboken på reisen da dette må fremvises ved grenseovergangen. Det er ingen myggnett på prosjektet, men du kan selv ta med dersom du ønsker det. Ut over dette anbefaler prosjektet sterkt at du tar stivkrampevaksinen og rabiesvaksinen. Det kan også være lurt å ta hepatitt A og B, samt drikkevaksinen Ducoral (mot e-coli bakterien og kolera).

Må jeg sende inn politiattest?

Fordi mange av deltakere på Horse Management valgte å besøke våre sosiale prosjekter i nærheten, ble det innført krav om politiattest fra og med mai 2012. Men pga covid er de sosiale prosjektene foreløpig stengt for frivillige, så dette kravet er foreløpig droppet. Vi vil informere de deltakere som trenger å sende inn en politiattest i god tid. Denne søker du om på nett og så sender du en kopi av attesten til GoXplore når den er klar.

Hvilke klær bør jeg pakke?

Det er viktig at du pakker komfortable klær, som du ikke er redd for. Du skal jobbe med dyr og generelt gårdsarbeid, og klærne kan derfor bli både skitne og ødelagte. Generelt sett anbefales det å ta med klær som ikke er støtende når man reiser til andre kulturer, også til Zimbabwe. Ikke vis for mye hud, eks. bryst, mage, lår etc. Du vil merke at du automatisk får mer respekt og kanskje til og med flere arbeidsoppgaver dersom du følger retningslinjene og kler deg respektabelt. Du kan ha på deg shorts og singlet'er på dagtid (om sommeren), men pass på å dekke bryst, mage og lår slik at det er respektabelt og ikke støter noen. Det er både turister og lokale på gården. Når det gjelder farger så kan du i utgangspunktet ta med det du ønsker, men det er nok lurt å passe på å ikke ha veldig sterke farger eller mønster når du jobber med dyrene. Beige, grønt, blått, hvitt, svart, brunt etc. er helt perfekt. På kveldene kan du ha på deg det du selv ønsker, men det er nok lurt å ha lange bukser og gensere slik at du dekker deg til for myggen. (ikke malariamygg, men vanlig mygg).

Hvordan er årstidene?

Zimbabwe har motsatte årstider fra Norge, så det er viktig at du pakker ut fra når på året du skal reise.Det er stort sett et solfylt liv i Zimbabwe, der den beste perioden regnes fra midten av september november. Dette er deres sommer. Klimaet varierer med landets topografi. Desember til April er den varmeste årstiden og er stort sett varm, men det kan også regne litt da det er regntid. Mai til august regnes som vintermåneder, og temperaturen kan gå ned mot null. Dette gjelder spesielt om kvelden og natten. Vi anbefaler da at du tar med deg varme klær og gjerne også ullundertøy. Ta også med sovepose om vinteren (mellom april og september). Ta gjerne med både et par lukkede sko (tennissko) og et par gode sandaler. Dersom du ønsker å sjekke temperaturen før avreise, kan du ta en titt på www.yahooweather.com

Må jeg ha med adapter?

Ja, du trenger adapter for Zimbabwe. Dette kan du kjøpe på reisebutikker, for eksempel Chillout.

Får jeg vasket klær?

Prosjektet tilbyr vask av klær i løpet av oppholdet. Du leverer inn skitne klær til de ansatte på vaskeriet og kan hende dem ferdig vasket, tørket og brettet 24 timer senere. Prosjektet tar nå betaling for denne tjenesten og koster USD 5 per 'load'.

Er det farlig å reise til Zimbabwe?

GoXplore forholder seg i alle land til Utenriksdepartementets offisielle reiseråd. Zimbabwe har ikke vært på UDs liste på mange år nå og vi opplever situasjon i landet som veldig stabil. Ta gjerne kontakt med oss hvis du har spørsmål angående dette.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Besøkte program

← Se alle program du har vært innom

→ Steng liste med programmene

Ja, send meg informasjon om disse programmer!

→ Steng liste med programmene

Ring eller send SMS

Hjem » Land » Zimbabwe » Horse Management

Shine M bestilte Frivillig Sør-Afrika. Noe for deg?!