1. Mating av dyr på Wildlife Rescue Centre 3. Dyr i håret 4. Aper overalt. 5. Baby apekatt 6. Skilpadder

Frivillig arbeid med dyr i Namibia

Jobb som frivillig i Namibia, og få muligheten til nærkontakt med fantastiske afrikanske dyr som leopard, løve, bavianer, gepard, antilope, hester, og mange flere. Et unikt og utrolig eventyr venter på deg!

Les mer

Wildlife Rescue Centre

N/A'an ku SÉ (Naankuse) ligger ca. 40 km utenfor Windhoek, og drives av en veldig dedikert og miljøbevisst kvinne ved navn Marlice van Vuuren. Hun driver dette sammen med sin mann og familie. Marlice er kjent i Namibia for å være en miljøforekjemper og dyrevenn. Hun er ikke bare opptatt av naturen og dyrene, men er også opptatt av å kunne hjelpe det lokale stammefolket, San Bushmen, som regnes for å være de eldste menneskene i verden. De har blant annet en egen skole på prosjektet for barna og en helsestasjon.

Gården ligger i et naturreservat som er 3200 hektar stort, og som er et fantastisk naturområde, og man får virkelig oppleve Namibias vakre natur på sitt beste. Prosjektets mål er å beskytte og bevare den skjøre naturen og ikke minst dyrelivet. Deres intensjon er at gården og reservatet skal være et trygt sted for foreldreløse og skadde dyr som trenger hjelp, pleie og rehabilitering. Den grunnleggende visjonen er at ville dyr hører hjemme i naturen, og de er fokusert på rehabilitering av skadde dyr med mål om at de skal kunne slippes helt fri igjen, og leve videre uten påvirkning eller innblanding av mennesker. Dessverre er ikke alle dyr som kommer til prosjektet i stand til å bli satt tilbake i naturen av ulike årsaker. Disse dyrene får allikevel en ny sjanse til å leve et trygt og godt liv på gården, og får den beste oppfølgingen og omsorgen de kan få.

Mange av dyrene som har kommet til gården, har kommet dit fordi de har blitt funnet hardt skadet, blitt foreldreløse, blitt holdt som kjæledyr eller blitt holdt i fangenskap under dårlige forhold uten mulighet til å kunne klare seg på egenhånd i naturen. Ingen av disse dyrene hadde overlevd i naturen dersom de ikke hadde kommet til Naankuse, og fått pleie, mat og medisin. Er det muligheter for at dyrene kan bli 100% rehabilitert slik at de kan klare seg på egenhånd i det fri, så er det første alternativ. De ønsker ikke å beholde dyr på reservatet som fint kan klare seg på egenhånd.

Ingen dyr blir bortvist, og prosjektet ønsker å beskytte og hjelpe dyrene uansett dyreart. En liten fugl har like stor betydning som en løve. Alle dyr har lik verdi, og alle får en ny sjanse hos Naankuse.

Som frivillig vil du oppleve at du er en del av et seriøst og dyktig team som setter all sin tid til bevaring av naturen og til dyrene. Du vil få muligheten til å jobbe hands on med dyr som trenger pleie og aktivisering.

Generell informasjon om prosjektet

Prosjektet er veldig populært og kan derfor i perioder bli fullbooket. Vi anbefaler derfor at du melder deg på minst 4 måneder i forkant. Minstelengde på prosjektet er 2 uker, og det er rett og slett fordi det tar 2 uker før du har vært innom alle de forskjellige oppgaver og aktiviteter som er satt opp. De fleste deltakerne tilbringer fire til seks uker på prosjektet, og kombinerer det med 1 eller flere av de delprosjektene som er mulig. Man kan være på prosjektet i opp til 3 måneder om gangen (maks lengde på visumet).

På fridagene så har de frivillige muligheten til å delta på forskjellige utflukter mot en ekstra kostnad, men merk at dette er utflukter over flere dager. Du vil få mer informasjon om de forskjellige utfluktene når du starter på prosjektet. Søndager så er det mulighet for å bli med inn til Windhoek på dagstur.

Hvem kan delta?

For å delta på dette programmet må du være over 17 år gammel, og det er fint om du snakker ok engelsk. Det er ingen øvrig aldersgrense, så lenge du er glad i dyr, har god fysisk form og ikke er redd for å ta i et tak vil dette programmet passe for alle! Siden prosjektet håndterer ville dyr er det viktig at du er fleksibel. Ingen dag vil være lik i villdyrenes rike! Siden du skal ha med ville dyr å gjøre er det viktig å følge sikre retningslinjer, oppføre deg ydmyk og kle deg på en respektfullt måte.

Noen raske fakta om Wildlife Rescue Centre
Passer for17 år till 60 år
KvalifikasjonerVære glad i dyr, og kunne grunnleggende engelsk
LengdeFra 2 uker til 12 uker
AnkomstplassWindhoek
Nærkontakt med dyrJa
Antall deltakereMaks 40 totalt
Burde bestillesHelst minst 1 mnd før avreise (kan bli fullt!)
AnnetKombiner gjerne med delprosjektene!
StartdatoMandag og torsdag anbefales
Frivillig arbeidFrivillig arbeid med dyrMiljøvernNeshornFrivillig arbeid med barnNærkontakt med dyrJobb med dyrMedisin & HelseFamilievennligVeterinær
Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Vi har det veldig bra her! Vi har hatt det så gøy, og møtt masse fine folk allerede❤️

Cleo Wildlife Rescue Centre

Arbeidsoppgaver

Gården er stor, og det finnes mange forskjellige arter på gården hvor hvert eneste dyr er like viktig som det andre. Det kommer stadig flere dyr som trenger hjelp, og oppgavene vil være mange og varierende. Du vil nok ikke kjede deg på dette programmet, og det fins alltid noe man kan gjøre.

Som frivillig vil du få muligheten til å jobbe hands on med blant annet store kattedyr, bavianer og andre dyr på prosjektet. Du vil lære om hvordan deres adferdsmønster er, og lære om de ulike dyreartene. Dersom det er cubs på prosjektet vil du lære hvordan du skal ta vare på dem og hvordan du skal mate og stelle dem. Du vil hjelpe til med å stelle dersom det er noen syke dyr på prosjektet, og du vil lære fra de ansatte hvordan du best mulig med din hjelp kan bevare det afrikanske dyrelivet og økosystemet. Målet til prosjektet er å kunne sette de dyrene som har mulighet ut i det fri igjen, slik at de kan fortsette å leve uten påvirkning og innblanding fra mennesker. De dyrene som ikke kan settes fri igjen, ønsker prosjektet å gjøre det så fritt og komfortabelt som mulig for, slik at de vil kunne leve sitt liv i trygge omgivelser.

De som jobber på prosjektet vil gi deg innføring og undervisning i hvordan man tar vare på hvert enkelt dyr da de har alle forskjellige behov. De dyrene som skal bli re-introdusert til det fri igjen, vil du ha mindre kontakt med da prosjektet ønsker at de skal være så ville som det lar seg gjøre.

På prosjektet jobber man i grupper der man roterer på arbeidsoppgaver hver dag. Man har to hovedoppgaver om dagen. Det tar vanligvis rundt 10 dager før man har fått vært med på alle oppgavene, slik at vi anbefaler minimum 2 uker på hovedgården, samt ekstra uker på delprosjektene for å få mest ut av oppholdet.

Arbeidsoppgaver (varierer utifra behov)

Forbehold: antall dyr og deres art kan variere.

Helgene er som regel fritiden til de frivillige, og da finnes det mange muligheter til hva man kan gjøre. Lørdag er dagen de prøver å arrangere noen morsomme fellesaktiviteter på gården, selv om du må beregne generelle arbeidsoppgaver også denne dagen. Eller du kan velge å gå på en bushwalk i reservatet, bade i svømmebassenget, spille fotball, eller du kan rett og slett bruke fritiden til å bare nyte dagen, og slappe helt av.

På søndagene så arrangeres det som regel en tur inn til Windhoek, hvor man har muligheten til å dra på internettkafe, shoppe eller bare titte litt rundt. Hvis du en helg ønsker litt mer luksus så kan du velge å bo på den lekre lodgen som finnes på reservatet dersom det er ledige rom. Merk at du da må betale for oppgraderingen, og at det da er kun for 1 eller 2 netter.

Du har også mulighet til å kombinere tiden på hovedgården med en eller flere delprosjekter i andre deler av Namibia.  På den måten vil du få muligheten til å oppleve mer av dette naturskjønne landet. Se mer informasjon om litt lenger ned, eller ta kontakt med oss for mer informasjon. 

Send denne siden til meg som PDF

Boforhold

På gården bor du i 2 eller 3 persons 'telter'. Se bildene nedenfor, det er ikke telter som du tar med på tur :) Du blir delt inn sammen med venner eller familie du reiser med. Om du reiser alene blir du delt inn med andre som reiser alene (samme kjønn).

Det varme vannet er oppvarmet med solcellepanel, så det er begrenset hvor lenge du kan stå under en varm dusj. Det er ikke strøm i rom/teltene, men du kan få ladet ting i fellesområdet.

Tre måltider per dag er inkludert i programprisen og dette er internasjonal mat. Vegeterianere og andre med særskilte matønsker er selvfølgelig også velkommen. Dette må da prosjektet vite om i god tid på forhånd. Vannet er trygt å drikke på prosjektet så lenge det tappes under halvtak. I helgene arrangeres det ofte lokal braai (grilling). Du har mulighet til å kjøpe drikke, snacks og røyk i den lokale butikken på prosjektet, men merk at ting som solkrem etc må kjøpes i Windhoek.

Prosjektet tilbyr vaskeri-tjeneste. Det er i utgangspunkt wifi tilgjengelig i fellesområdet, men den kan være litt av og på, så mange velger å kjøpe lokalt sim kort med noen GB data til noen hundre kroner. Disse selges i butikken (eller på flyplassen hvis du har god tid ved ankomst).

En virkelig flott tur, svarte til forventningene på alle måter. Et sted som virkelig setter dyr først!

Emilia Wildlife Rescue CentreOversatt

Hvorfor Wildlife Rescue Centre med GoXplore?

  • Delta og assistere i dyrenes morgen/formiddagsmating
  • Møte frivillige fra hele verden, og knytte nye vennskapsbånd
  • Du får opplæring i dyreatferd og håndtering
  • Du har nærkontakt med løver, leoparder, geparder og mange andre dyr
  • Oppleve naturen og omgivelsene på sitt beste
  • Du får spise middag under stjernehimmelen med naturens lyder rundt deg
  • Stelle og gi omsorg til syke dyr dersom det er behov
  • Mulighet til å delta på forskjellige utflukter i området
  • Mulighet til å dra inn til Windhoek
  • Våkne opp til løvebrøl, og fantastiske lyder fra dyrelivet hver dag

Delprosjekter

Som frivillig på Wildlife Rescue Centre har du muligheten til å kombinere hovedprosjektet med 1 eller flere uker på delprosjekter. Dette er noe vi anbefaler alle som planlegger et opphold på 3 uker eller mer. Det vil si at reiser du 4 uker totalt så kan du f.eks. ta 3 uker på hovedprosjektet og 1 uke på en delprosjekt.Utenom skolen er disse i forskjellige deler av Namibia, så dette er også en fantastisk måte å se mer av Namibia og bli enda bedre kjent med landet. Det er helt umulig å velge den som er 'best', men om du kun skal velge 1, så er Neuras Adventure Week veldig populært. 

Neuras Adventure Week

Utrolige fotturer og verdens høyeste sanddyner er bare noen av eventyraktivitetene som lokker. Her vil du bo på vingården Neuras, og ha mulighet til å ta del i flere utflukter, blant annet Sossusvlei (veldig populært!!), Hauchabfontein, Naukluft park Excursion, Quiver Tree sunrise breakfast & Hike og en vintur spesielt for de frivillige. NB! Om du deltar på alle utflukter ila uken vil det koste 2800 N$ (ca 1800kr) ekstra, og disse betaler du på plass.

Minstelengde: 1 uke

Coastal Conservation

Her vil du bo i Long Beach, sør for Swakopmund, og delta på en delprosjekt dedikert til å verne om marine- og fuglearter truet av uansvarlig turisme og fisking. Fokusområder vil inkludere bevaring av sårbare arter, opprydding av strendene og å lære om økologiske verdien til kystøkosystemet.

Minstelengde: 1 uke

Harnas

Her har du mulighet til å jobbe som frivillig ved Namibias første dyrehjem, Harnas Wildlife Sanctuary, som ble etablert i 1978. Harnas var faktisk også det første dyreprosjekt GoXplore lanserte, helt tilbake i 2004! Det er moren til Marlice som startet det, og i 2022 tok Naankuse over driften. Dette hjemmet for foreldreløse og skadde dyr, omgitt av et viltreservat, gir frivillige en unik opplevelse. Aktivitetene inkluderer mating av forskjellige dyr, vedlikehold av innhegninger, og deltakelse i den tradisjonelle kulturen til Namibias San-samfunn.

Minstelengde: 1 uke (ingen ekstra kostnad)

Primary School

Skolen ble startet i 2009 for å gi barna til San befolkningen som jobber på gården en gratis skole på gåavstand, ingen selvfølge i Afrika. Her får barna fullt pensum inkludert engelsk, matematikk, kunst, formgivning, sport og miljørettet fag, i tillegg til skriving og lesing. Prosjektet jobber også for at de eldre barna etterhvert får muligheten til å gå på skole i Windhoek for å kunne fortsette sin utdannelse. San-barna er kjent for å være veldig imøtekommende, vennlige og entusiastiske. Barna elsker å møte nye folk, lære nye ting, og det er umulig og ikke bli smittet av deres utrolige entusiasme og store smil. 

Minstelengde: 1 uke (ingen ekstra kostnad - du bor på samme sted som hovedprosjekt)

Rhino Rangers

På Rhino Rangers trer du inn i den spennende verdenen av anti-krypskyting og utfordringer de støtter på. Du vil være sammen med, og lære direkte fra de i Anti-Poaching enheten. De har viet livet sitt til å beskytte den 7 600 hektar store Zannier Reserve rett ved Naankuse. Du blir med på patrulje, lærer sporing, møter anti-poaching-hundene, får våpenopplæring, bygger observasjonspunkter og vil overnatte i telt på reservatet. Forvent en uke utenom det vanlige, hvor du vokter neshorn, løver, elefanter, ville hunder og annet dyreliv.

Minstelengde: 1 uke (Se prislisten for kostnaden for 1 uke (erstatter pris for 1 uke på hovedprosjekt). Det skal være minst 2 deltakere for at det arrangeres!)

Lifeline Clinic

Faktisk er klinikken det første som familien startet, før de startet Naankuse. Klinikken er primærhelsetjeneste til det lokale samfunnet i Omawewozonyanda (øst i Namibia) og omkringliggende områder, og behandler rundt 3 500 pasienter hvert år, hovedsakelig San-folket. Frivillige både med og uten medisinisk erfaring kan bidra i klinikken, og det er også mulighet til å gjøre en praksis her som medisinstudent eller sykepleier.

Minstelengde: 5 (uke)dager. Det er ingen ekstra kostnad, du blir kjørt tilbake til hovedprosjekt før helgen.

Kanaan Desert Retreat

Trå inn i den magiske og imponerende Namib, den eldste ørken i verden. Her jobber frivillige med bevaring av 35 000 hektar av habitatet.

Minstelengde: 1 uke

Timbila Wildlife Reserve

Dette er stedet for andre sjanser! På en enorm 33 500 hektar naturreservat får flere av dyrene som reddes fra human-wildlife conflict et nytt hjem/liv.

Minstelengde: 1 uke

Veterinærkurs

2 ganger i året er det mulig å være med på et 10-dagers veterinærkurs på Naankuse. Da vil jobbe side om side og lære av Naankuse sin egen veterinær. Dette er et program som vil være egnet kun for veterinærstudenter eller kvalifiserte veterinærer. Det er ekstremt få plasser på kursen, så om dette er noe du er interessert i bør du planlegge minst 6-9 måneder i forkant.

Generelt

Alle delprosjekter kjøres med 7 dagers rotasjon og transport til og fra hovedgården er inkludert. Du kan velge å melde deg på delprosjektene før avreise, eller etter at du har kommet til prosjektet. Men det er viktig å merke seg at det er plassbegrensninger både pga transport og antall sengeplasser på hvert lokasjon, så det anbefales å booke det i forkant av reisen for å være sikker på at det er plass. Så kan du heller prøve å endre det etter ankomst om det passer bedre ihht andre du møter der. 

Å velge en eller flere av ukene til et av delprosjektene over anbefales på det sterkeste, og du vil få en unik, fantastisk og lærerik opplevelse!

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Visum

Norske statsborgere (med norsk pass) trenger ikke lenger å søke visum i forkant av reisen til Namibia, så lenge de skal oppholde seg i landet mindre enn 90 dager.

Det er allikevel krav om at passet du reiser med er gyldig i minimum 6 måneder etter utreise. I tillegg må du ha minst 1 ledig pass-side i passet ditt, samt kunne vise til en tur/retur billett innenfor visumets gyldighet.

Nye regler for innreise, og transit i Sør-Afrika

Skal du reise via Sør-Afrika til Namibia gjelder følgende regler i forhold til innreisebestemmeleser, visum og pass.

Reise

Du kan ankomme hvilken som helst dag i uken, hele året, men vi anbefaler enten mandag eller torsdag da dette etter vår mening passer best med arbeidsoppgavene. Du bestemmer selv hvilken dag du ønsker å melde deg på til. Du vil bli hentet på flyplassen (Hoseo Kutako International Airport) og kjørt til prosjektet, og også levering tilbake til flyplassen er inkludert i programprisen.

Du må være på prosjektet i minimum to uker. Noen velger å være igjen noen ekstra dager i Namibia på egenhånd for å oppleve mer av landet.

Merk at vi ikke kan garantere plass på prosjektet før vi har mottatt påmelding, og selve prosjektet har bekreftet plass.

Vi kan få en av våre samarbeidspartnere til å sende deg et uforpliktende flytilbud på reisen din til Namibia etter at du har fått en bekreftet plass på prosjektet. Generelt sett koster en tur-retur reise fra Oslo til Namibia mellom 7500 NOK og 10000 kr avhengig av sesong. Du kan selvfølgelig bestille flybilletten selv, men da er det veldig viktig at du ikke bestiller den før du har fått bekreftet plass på prosjektet.

Høytidsdager for Namibia 2024

Date Day Holiday
1 Jan Mon   New Year's Day
21 Mar Thu Independence Day
29 Mar Fri Good Friday
1 Apr Mon Easter Monday
1 May Wed Workers' Day
4 May Sat Cassinga Day
9 May Thu Ascension Day
25 May Sat Africa Day
26 Aug Mon Heroes Day
10 Dec Tue Human Rights Day / Women's Day
25 Dec Wed Christmas Day
26 Dec Thu Family Day

Hvis du reiser i en periode med en/flere offentlige høytidsdager kan enkelte aktiviteter falle bort. Høytidsdager ansees som fritid for de frivillige.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Priser

Startdato i 2024 Pris
2 uker 15050
3 uker 21200
4 uker 27200
5 uker 33250
6 uker 39250
7 uker 44250
8 uker 48250
9 uker 52350
10 uker 56950
11 uker 61300
12 uker 65450
Neuras/Kanaan/Timbila/Coastal 1 uke 6900
Rhino Rangers 1 uke 8450

Velger du å kombinere hovedprosjekt med delprosjekter så er det faste priser for hver uke på delprosjekt (se prisliste ovenfor). Dette erstatter 1 uke på hovedprosjekt, så ekstrakostnaden er vanligvis rundt 1000kr mer for hver delprosjekt du velger (dekker transport til/fra de forskjellige steder). Det er ikke noe merkostnad om du velger klinikk eller skolen! Ta kontakt om du har spørsmål om hva prisen blir med det oppsettet du ser for deg!

Hva er inkludert i prisen?

Midler fra frivillige bidrar i stor grad til driften av prosjektet. Forskning på dyrekonservering er kostbart, men takket være programavgiften som de frivillige betaler, kan prosjektene driftes som konserveringsprosjekter på fulltid. Som frivillig bidrar du også til vedlikehold på gården og støtter lokalsamfunnet. I tillegg dekker beløpet du betaler mat, losji og transport hele perioden du er i Namibia.

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes i forhold til avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen.

Flybillett

Flybillett er ikke inkludert, men vi kan få en av våre samarbeidspartnere til å sende deg et uforpliktende flytilbud på reisen din til Namibia etter at du har fått en bekreftet plass på prosjektet. Generelt sett koster en tur-retur reise fra Oslo til Namibia mellom 7500 og 10000 kr avhengig av sesong. Du kan selvfølgelig bestille flybilletten selv, men da er det veldig viktig at du ikke bestiller den før du har fått bekreftet plass på prosjektet. Det er viktig at du informerer oss om dine reisedetaljer, også forandringer, da du vil bli hentet på og fraktet tilbake til flyplassen. Losji utover prosjektperioden dekkes ikke.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Reisebrev fra Wildlife Rescue Centre

Les flere reisebrev fra våre deltakere
Hadde en helt fantastisk tur som gikk langt over forventningene mine før turen ❤️ Lærte så mye og møtte så mange hyggelige mennesker. Skulle ønske jeg kunne ha blitt lenger, men kommer definitivt tilbake en gang. Timbila var utrolig vakker, men gården har også sin sjarm, den føles som mitt andre hjem nå. Så det føles utrolig rart å være hjemme igjen. Føles som om det hele bare var en drøm fordi tiden gikk så fort.

Sofie Larsen Wildlife Rescue CentreOversatt

Aktiviteter i Namibia

FAQ

Hvorfor betale for å jobbe frivillig?

Programprisen du betaler går hovedsakelig til å dekke kostnader for kost og losji i Namibia. I tillegg dekker den transport, og deler av gårdsdriften (mat til dyrene!), samt de som jobber med organisering av din reise både i Namibia og Norge. I mange tilfeller er frivillige - både med tanke på arbeidskraften og pengene - eneste grunn til at programmene har mulighet til å fortsette driften. Programmene vi tilbyr blir ofte drevet av ildsjeler som virkelig brenner for det de driver med, vanligvis uten noe form for statlig støtte. Når du jobber som frivillig så får programmene gratis arbeidskraft, noe som er til stor hjelp. Men det er også en del ekstra kostnader som oppstår i forbindelse med ditt opphold, f.eks. transport, kost og losji, planlegging, informasjon osv. Derfor betaler du en programpris som er med til å dekke disse kostnadene. Det du betaler inkluderer også donasjoner til prosjektet og våre kostnader i Norge. Mesteparten av det du betaler går til våre lokale partnere, noe som igjen er med på å skape flere arbeidsplasser i landene vi har programmer.

Er N/aán ku sê involvert i Canned Hunting?

Nei, N/aán ku sê er ikke involvert med canned hunting. Ingen løver fra N/aán ku sê blir solgt så dette er ikke mulig. I Namibia er det forbudt å avle store rovdyr i fangenskap. Gården ønsker minst mulig menneskelig kontakt med de store rovdyrene som er øremerket til å potensielt bli satt fri. Det skal også sies at N/aán ku sê har sluppet fri over 500 dyr!

Hvor mye trenger jeg i lommepenger?

Siden all kost og losji er inkludert i programprisen trenger du ikke mye ekstra. Vi anbefaler ca. 800 kr pr uke i prosjekttiden. Ønsker du å delta på ekstra turer eller utflukter som ikke er en del av prosjektet må du betale ekstra for disse.

Hvordan er kommunikasjonsmulighetene på prosjektet?

Det er internett på hovedgården, og flere av de delprosjekter har også internett, av varierende kvalitet. Det er ikke alltid internettet er like bra, så om dette er viktig for deg, anbefales det å kjøpe et lokalt SIM kort etter ankomst. Denne kan du da lade opp med noen GB med data når du har behov for det.

Må jeg har reiseforsikring?

Ja. Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb på frivillighetsprosjekter.

Trenger jeg vaksiner?

Vi anbefaler at du tar kontakt med Reiseklinikken eller fastlegen din for faglig veiledning. Ta med vaksineboken din på reisen dersom du skal reise i andre land enten før eller etter programmet.

Prosjektet anbefaler at du har tatt rabiesvaksinen og stivkrampevaksinen.
Og vi anbefaler generelt sett at alle frivillige tar hepatitt A og B, samt drikkevaksinen Ducoral i tillegg. Det er liten risiko for malaria i området prosjektet ligger i, men vi kan allikevel ikke garantere for at det kan være en mulighet. Det er derfor opp til deg om du ønsker å ta det eller ikke. Det anbefales uansett å søke råd hos lege/helsestasjon før avreise om behov for malariaprofylakse. Husk at myggolje alltid bør være med. Kontakt ditt lokale vaksinasjonskontor i god tid før avreise for veiledning og anbefalinger rundt vaksinering da de sitter inne med oppdatert kunnskap og kompetanse da krav og anbefalinger vedrørende vaksinasjon endres løpende.

Trenger jeg sovepose?

Selv om alle frivillige får sengetøy og en håndkle så anbefales det at du har med en sovepose i tillegg. Både som ekstra varme på nettene (spesielt i vintersesongen), men også for de kveldene man overnatter i bushen som en del av Rhino Rangers Lite. Hvis du reiser på Rhino Rangers programmet, så må du ha med en sovepose!

Bør jeg ta med myggnett selv?

Du trenger ikke å ta med myggnetting. Det kan være greit å ta med myggspray mot vanlig mygg.

Hvilke klær bør jeg pakke?

Alle frivillige vil få 1 uniform etter ankomst. Dette for å sørge for at alle går med passende klær som også funker bra i bushen. Ellers er det viktig at du pakker komfortable klær, som du ikke er redd for. Du skal jobbe med dyr og generelt gårdsarbeid, og klærne kan derfor bli både skitne og ødelagte. Generelt sett anbefales det å ta med klær som ikke er støtende når man reiser til andre kulturer, også til Namibia. Ikke vis for mye hud, eks. bryst, mage, lår. Vi anbefaler at du dekker til skuldre, mage og knær. Når det er sagt så er Namibia mer liberalt enn mange andre Afrikanske land, og prosjektet du skal bo og jobbe på er ikke så strenge i fritiden. Du kan ha på deg shorts og t-skjorte på dagtid mens du jobber. Når det gjelder farger så kan du i utgangspunktet ta med det du ønsker, men lyse farger blir fort skittent :) Beige, grønt, blått, svart, brunt osv er helt perfekt. På kveldene kan du ha på deg det du selv ønsker, men det er nok lurt å ha lange bukser og gensere med slik at du dekker deg til for myggen, og husk at det kan bli kjølig på kveldene, spesielt på vinteren (vår sommer). Anbefaler å ha med gode sko, samt ridesko om du gjerne vil.

Hvordan er årstidene?

Namibia har motsatte årstider fra Norge, så det er viktig at du pakker ut fra når på året du skal reise. Det er stort sett et solfylt liv i Namibia, der den beste perioden regnes fra midten av september frem til mars/april. Dette er deres sommer. Klimaet varierer med landets topografi. November til februar er den varmeste årstiden og er stort sett varm og tørr. Mai til september regnes som vintermåneder, og temperaturen kan gå ned mot null. Dette gjelder spesielt om kvelden og natten. Vi anbefaler da at du tar med deg varme klær og gjerne også ullundertøy. Ta også med sovepose om vinteren (mellom april og september). Ta gjerne med både et par lukkede sko (tennissko) og et par gode sandaler. Dersom du ønsker å sjekke temperaturen før avreise, kan du ta en titt på www.yahooweather.com

Må jeg ha med adapter?

Ja, du trenger adapter for Namibia. Dette kan du kjøpe på reisebutikker, for eksempel Chillout.

Er det trygt å jobbe og reise i Namibia?

Ja, forutsatt at du følger de normer og regler som finnes. Du skal bo på prosjektet gjennom oppholdet og kan ikke forlate gården uten følge eller avtale med prosjektleder, så du kan føle deg helt trygg. Namibias kultur er annerledes fra den norske. Det anbefales derfor generelt sett å ikke gå ut alene på kvelden, så pass på å bevege deg rundt sammen med en gruppe. Dette gjelder særlig for jenter. Ikke bær på vesker/sekker dersom du kan unngå det.

Er det farlig å reise til Namibia?

GoXplore forholder seg i alle land til Utenriksdepartementets offisielle reiseråd. Namibia har ikke vært på UDs liste på mange år nå og vi opplever situasjon i landet som veldig stabil. Ta gjerne kontakt med oss hvis du har spørsmål angående dette.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Besøkte program

← Se alle program du har vært innom

→ Steng liste med programmene

Ja, send meg informasjon om disse programmer!

→ Steng liste med programmene

Ring eller send SMS

Hjem » Land » Namibia » Wildlife Rescue Centre

Siste nyhet: Unike muligheter for deg som er glad i hest!