Login Inspirasjonskveld - Work & Travel og frivillig arbeid i utlandet

Frivillig arbeid med dyr i Namibia

Jobb som frivillig i Namibia, og få muligheten til nærkontakt med fantastiske afrikanske dyr som leopard, løve, bavianer, gepard, antilope, hester, og mange flere. Et unikt og utrolig eventyr venter på deg!

Les mer

Kontakt Mai-Brit

Wildlife Rescue Centre

Noen raske fakta om Wildlife Rescue Centre
Fra kr. 11600
Passer for18 år till 60 år
KvalifikasjonerVære glad i dyr, og kunne grunnleggende engelsk
LengdeFra 2 uker til 12 uker
AnkomstplassWindhoek
Nærkontakt med dyrJa
Antall deltakereMaks 75 totalt
Burde bestillesMinst 3 mnd før avreise
Bekymret pga Canned Hunting? Les dette.
Frivillig arbeid med dyrGårdsarbeidMiljøvernNærkontakt med dyr

N/A'an ku SÉ (Naankuse) ligger ca. 40 km utenfor Windhoek, og drives av en veldig dedikert og miljøbevisst kvinne ved navn Marlice van Vuuren. Hun driver dette sammen med sin mann og familie. Marlice er kjent i Namibia for å være en miljøforekjemper og dyrevenn. Hun er ikke bare opptatt av naturen og dyrene, men er også opptatt av å kunne hjelpe det lokale stammefolket, San Bushmen, som regnes for å være de eldste menneskene i verden. De har blant annet en egen skole på prosjektet for barna og en helsestasjon.

Gården ligger i et naturreservat som er 3200 hektar stort, og som er et fantastisk naturområde, og man får virkelig oppleve Namibias vakre natur på sitt beste. Prosjektets mål er å beskytte og bevare den skjøre naturen og ikke minst dyrelivet. Deres intensjon er at gården og reservatet skal være et trygt sted for foreldreløse og skadde dyr som trenger hjelp, pleie og rehabilitering. Den grunnleggende visjonen er at ville dyr hører hjemme i naturen, og de er fokusert på rehabilitering av skadde dyr med mål om at de skal kunne slippes helt fri igjen, og leve videre uten påvirkning eller innblanding av mennesker. Dessverre er ikke alle dyr som kommer til prosjektet i stand til å bli satt tilbake i naturen av ulike årsaker. Disse dyrene får allikevel en ny sjanse til å leve et trygt og godt liv på gården, og får den beste oppfølgingen og omsorgen de kan få.

Mange av dyrene som har kommet til gården, har kommet dit fordi de har blitt funnet hardt skadet, blitt foreldreløse, blitt holdt som kjæledyr eller blitt holdt i fangenskap under dårlige forhold uten mulighet til å kunne klare seg på egenhånd i naturen. Ingen av disse dyrene hadde overlevd i naturen dersom de ikke hadde kommet til Naankuse, og fått pleie, mat og medisin. Er det muligheter for at dyrene kan bli 100% rehabilitert slik at de kan klare seg på egenhånd i det fri, så er det første alternativ. De ønsker ikke å beholde dyr på reservatet som fint kan klare seg på egenhånd.

Ingen dyr blir bortvist, og prosjektet ønsker å beskytte og hjelpe dyrene uansett dyreart. En liten fugl har like stor betydning som en løve. Alle dyr har lik verdi, og alle får en ny sjanse hos Naankuse.

Som frivillig vil du oppleve at du er en del av et seriøst og dyktig team som setter all sin tid til bevaring av naturen og til dyrene. Du vil få muligheten til å jobbe hands on med dyr som trenger pleie og aktivisering. Du har også muligheten til å kombinere ditt opphold med småprosjekter som å jobbe med hest, jobbe på skolen som er startet for barna til San-folket, eller bli med research-teamet.

Generell informasjon om prosjektet

Prosjektet er veldig populært og blir derfor fullbooket veldig tidlig. Minimumslengden er to uker, men de fleste deltakerne tilbringer fire til seks uker på prosjektet. Man kan være på prosjektet opp til 3 mnd. totalt ettersom visumet kun tillater 3 mnd. innreise om gangen.

På fridagene så har de frivillige muligheten til å delta på forskjellige utflukter mot en ekstra kostnad, men merk at dette er utflukter over flere dager. Du vil få mer informasjon om de forskjellige utfluktene når du starter på prosjektet. Søndager så er det mulighet for å bli med inn til Windhoek på dagstur.

The Clever Cubs School

Prosjektet startet i 2009 en skole på området for barna til de som jobber på gården. Som frivillig på Naankuse så kan noen av oppgavene i løpet av prosjekttiden innebære å hjelpe til på skolen.

Skolen ble åpnet som et skoletilbud til San-barna slik at de har muligheten og tilgang til skole, noe de ikke hadde fått ellers. Foreldrene jobber på gården og i reservatet mens barna går på den lokale skolen. Skolen er også gratis slik at her får alle muligheten til skolegang. Skolen gir barna mulighet til fullt pensum inkludert engelsk, matematikk, kunst, formgivning, sport og miljørettet fag. Samt de lærer å skrive og lese. Prosjektet jobber også for at de eldre barna etterhvert får muligheten til å gå på skole i Windhoek for å kunne fortsette sin utdannelse. San-barna er kjent for å være veldig imøtekommende, vennlige og entusiastiske. Barna elsker å møte nye folk, lære nye ting, og det er umulig og ikke bli smittet av deres utrolige entusiasme og store smil.

Merk at du må binde deg til å jobbe i minimum 5 dager på Clever Cubs School. For å være sikker på at skolen er åpen i perioden du skal reise, ta kontakt med oss!

Offentlige helligdager/fridager når prosjektet er stengt:

Hvem kan delta?

For å delta på dette programmet må du være over 18 år gammel . De fleste deltakerne på programmet er 18-35 år. Det er viktig at du er i glad i dyr, har god fysisk form og ikke er redd for å ta i et tak. Siden prosjektet håndterer ville dyr er det viktig at du er fleksibel. Ingen dag vil være lik i villdyrenes rike! Siden du skal ha med ville dyr å gjøre er det viktig å følge sikre retningslinjer. Naturfargede klær og ydmyk oppførsel er viktig. Det er også viktig med gode engelskkunnskaper.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
I've been to N/a 'an ku se two times thus far and the time I was not there I missed it all of the time. I am so completely in love with N/a'an ku se, it's hard to imagine. Every day at the farm is a new adventure and to be this close to the animals makes me so happy. N/a'an ku se really loves their animals and their needs always come first. It's so amazing to see their work and to be involved in it. And the staff cares about this project so much and are really keen about making the volunteers an important part of it. My favorite part of this place is the baboons. The baboon walks and being the babies mother for the night, to let them sleep in your bed. Baboons are such a misunderstood animal in Namibia, people see them as a pest but they are animals full of love and compassion. Marlice once told us that baboons can see into your soul and I really believe that. They can tell what your intentions are and how you feel about them. If you love them, they'll love you back. One of the best days of my life was when I got to go with two staff members and pick up a new baby baboon named Chrisi. Even though we found her in a cage and she was so scared I could see straight away that she's special. She was the most beautiful creature I've ever seen and we bonded so quickly. It was my job to take care of her in the car and her first day at the farm. On the ride home back to N/a'an ku se she was in my arms the whole time and I couldn’t stop looking at her. It was love at first sight. You don't get these moments often, the moments that fills your heart with warmth, but at N/a'an ku se you get them 10 times a week. If I could I would stay here forever.

Camilla Forsell, Switzerland, March 2015 // Wildlife Rescue Centre

Arbeidsoppgaver

Gården er stor, og det finnes mange forskjellige arter på gården hvor hvert eneste dyr er like viktig som det andre. Det kommer stadig flere dyr som trenger hjelp, og oppgavene vil være mange og varierende. Du vil nok ikke kjede deg på dette programmet, og det fins alltid noe man kan gjøre.

Som frivillig vil du få muligheten til å jobbe hands on med blant annet store kattedyr, bavianer og andre dyr på prosjektet. Du vil lære om hvordan deres adferdsmønster er, og lære om de ulike dyreartene. Dersom det er cubs på prosjektet vil du lære hvordan du skal ta vare på dem og hvordan du skal mate og stelle dem. Du vil hjelpe til med å stelle dersom det er noen syke dyr på prosjektet, og du vil lære fra de ansatte hvordan du best mulig med din hjelp kan bevare det afrikanske dyrelivet og økosystemet. Målet til prosjektet er å kunne sette de dyrene som har mulighet ut i det fri igjen, slik at de kan fortsette å leve uten påvirkning og innblanding fra mennesker. De dyrene som ikke kan settes fri igjen, ønsker prosjektet å gjøre det så fritt og komfortabelt som mulig for, slik at de vil kunne leve sitt liv i trygge omgivelser.

De som jobber på prosjektet vil gi deg innføring og undervisning i hvordan man tar vare på hvert enkelt dyr da de har alle forskjellige behov. De dyrene som skal bli re-introdusert til det fri igjen, vil du ha mindre kontakt med da prosjektet ønsker at de skal være så ville som det lar seg gjøre.

På prosjektet jobber man i grupper der man roterer på arbeidsoppgaver hver dag. Man har to hovedoppgaver om dagen. Det tar vanligvis rundt 10 dager før man har fått vært med på alle oppgavene, slik at vi anbefaler minimum 2 uker på hovedgården, samt research-uker for å få mest ut av oppholdet.

Mulige arbeidsoppgaver (varierer utifra behov).

Forbehold: antall dyr, alder og art kan variere.

Helgene er som regel fritiden til de frivillige, og da finnes det mange muligheter til hva man kan gjøre. Lørdag er dagen de prøver å arrangere noen morsomme fellesaktiviteter på gården, selv om du må beregne generelle arbeidsoppgaver også denne dagen. Eller du kan velge å gå på en bushwalk i reservatet, bade i svømmebassenget, spille fotball, eller du kan rett og slett bruke fritiden til å bare nyte dagen, og slappe helt av.

På søndagene så arrangeres det som regel en tur inn til Windhoek, hvor man har muligheten til å dra på internettkafe, shoppe eller bare titte litt rundt. Hvis du en helg ønsker litt mer luksus så kan du velge å bo på den lekre lodgen som finnes på reservatet dersom det er ledige rom. Merk at du da må betale for oppgraderingen, og at det da er kun for 1 eller 2 netter.

Du har også mulighet til å kombinere researchprosjektene Kanaan eller Neuras med ditt opphold på Naankuse. På den måten vil du få muligheten til å oppleve mer av dette naturskjønne landet. Det koster 5200 kroner per uke man er på et researchprosjekt. Ta kontakt med oss for mer informasjon.

Send denne siden til meg som PDF

Research uke

Som frivillig på Wildlife Rescue Centre har du muligheten til å kombinere prosjektet med 1 eller flere uker på deres research program i henholdsvis Neuras eller Kanaan.

Det vil si at reiser du 4 uker totalt så kan du f.eks. ta 3 uker på hovedprosjektet og 1 uke på research-programmet. På den måten får du opplevd mer av programmet, vært med på alle arbeidsoppgavene, og ikke minst sett mer av Namibia. Det er en fantastisk opplevelse, og man lærer så utrolig mye!

Velger du å kombinere Naankuse med en Research-uke blir prisen 5.200 NOK per uke.

På research-programmet er man med teamet som jobber på disse prosjektene, og assisterer de i varierte oppgaver. Man kan si at disse 2 sideprosjektene er en forlengelse av det de jobber mot på prosjektet på gården. Du vil få muligheten til å kunne observere rovdyr og andre dyr i området, og bidra til at viktig informasjon blir samlet inn, og rapportert videre. Dette er viktig informasjon som brukes i forhold til å dempe konflikter mellom mennesker og dyr i Namibia.

Begge delprosjektene kjøres med 7 dagers rotasjon med transport til og fra Naankuse (hovedgården) på lørdager. Så delprosjektene går da fra lørdag til lørdag. Du kan velge å melde deg på delprosjektene før avreise, eller etter at du har kommet til prosjektet. Men det er viktig å merke seg at det er plassbegrensninger på begge delprosjektene så det anbefales å booke det i forkant av reisen for å være sikker på at det er plass.

Du kan lese mer om Nauras og Kanaan på nettsiden vår.

Å velge en eller flere av ukene til et av del-prosjektene over anbefales på det sterkeste, og du vil få en unik, fantastisk og lærerik opplevelse. Samt sett mye mer av dette naturskjønne landet.

Mangetti

Naankuse har siden 2008 forsøkt å involvere Namibiske grunneiere og gårdseiere som er den største utfordringen for bevaringen av utrydningstruede arter: Mennesker vs ville dyr-konflikten. Menneskelig påvirkning på dyrelivet har sjeldent vært mer åpenbar enn på to av Afrikas dyr: den afrikanske villhunden og elefanten som begge har opplevd tiår med lidelse av miljøødeleggelser og jakt.

Som frivillig vil du hjelpe forskere med å dokumentere bevegelser av villhunder og elefanter ved hjelp av GPS og VHF, overvåkning, kameraer og tradisjonelle teknikker for sporing.

Noen av oppgavene du kan få.

Make the most out of you stay! Å velge ett eller flere av disse research-ukene som en del av hovedprosjektet er noe vi absolutt anbefaler.

Veterinærkurs

2 ganger i året er det mulig å være med på et 10-dagers veterinærkurs på Naankuse. Da vil jobbe side om side og lære av Naankuse sin egen veterinær. Dette er et program som vil være egnet kun for veterinærstudenter eller kvalifiserte veterinærer. Dersom dette høres interessant ut ta kontakt for mer informasjon.

Neste mulighet har oppstart:

The first time I came to N/a'an ku se was in October 2014. Right away I had the feeling of coming home. The first couple of days everything was new and a bit overwhelming. On my first day I joined my group on research and feeding the big carnivores. Fresh out of the plane I saw three puff adders, a lot of cheetahs, leopards, lions and a pack of wild dogs. Why N/a'an ku se is such a special place to me is the dedication of all the people involved and the variety of animals which you get to work with hands on and learn a lot about in the process. I was lucky enough to make great friends from all over the world who together with the animals and the great staff will always be in my heart.

Renate Wiechert, Netherlands, February 2015 // Wildlife Rescue Centre

Hvorfor Wildlife Rescue Centre med GoXplore?

Boforhold

Det finnes ulike boalternativer på gården. Du får vite hvilken av de du skal bo i når du ankommer.

1. Rom i hus: Som frivillig bor du i rom sammen med 3-4 andre frivillige men 2 køyesenger og garderobe, skrivebord og speil.
2. Telt som hører til huset: 2 personer - dusj og toalett utenfor teltet.
3. Bushcamp som ligger ca. 15 min fra hovedgården: Telt med egen dusj og toalett.

Det varme vannet er oppvarmet med solcellepanel, så det er begrenset hvor lenge du kan stå under en varm dusj. Det er ikke strøm i rom/teltene, men du kan få ladet ting i fellesområdet.

Tre måltider per dag er inkludert i programprisen og dette er internasjonal mat.
Vegeterianere og andre med særskilte matønsker er selvfølgelig også velkommen. Dette må da prosjektet vite om i god tid på forhånd. Vannet er trygt å drikke på prosjektet så lenge det tappes under halvtak. I helgene arrangeres det ofte lokal braii (grilling). Du har mulighet til å kjøpe drikke, snacks og røyk i den lokale shoppen på prosjektet, men merk at ting som solkrem etc må kjøpes i Windhoek.

Prosjektet tilbyr vaskeri-tjeneste, men undertøy og sokker må vaskes selv.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Hesteuke

For deg som er en erfaren rytter, kan man tilbringe tid på hesteprosjektet som ligger på gården. Dette kan man kombinere med Wildlife prosjektet om man ønsker det, ved å ta en eller flere uker med hestene. Man må være minst 2 uker tilsammen på gården.

Målet med prosjektet er at hesten skal bygge en relasjon med deg, gjennom lekende arbeid og rideturer. På rideturer får man opplevd den fantastiske afrikanske savannen fra hesteryggen. Hvor mye riding det blir avhenger av hestene som er på prosjektet.

Noen av oppgavene på hesteprosjektet kan være:

Etter påmelding vil man motta mer informasjon om hesteprosjektet.

Visum

Det er nylig kommet nye regler rundt visum til Namibia og for Norske statsborgere med Norsk pass trengs det ikke lenger søkes visum i forkant av reisen, dersom du skal oppholde deg i landet mindre enn 90 dager.

Det er allikevel krav om at passet du reiser med er gyldig i minimum 6 måneder etter utreise. I tillegg må du ha minst 1 ledig pass-side i passet ditt, samt kunne vise til en tur/retur billett innenfor visumet gyldighet.
Du må også ha bevis på at du har tatt gulfebervaksinen, og bevise at du har tilstrekkelige midler - altså kort/kontanter.

Nye regler for innreise til, og transit i Sør-Afrika

Skal du reise via Sør-Afrika til Namibia gjelder følgende regler i forhold til innreisebestemmeleser, visum og pass.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Reise

OBS! Det lønner seg å melde seg på tidlig til prosjektet da det er veldig populært (min.2,5 mnd før avreise pga visum).

Ankomst er hver mandag og torsdag hele året og du bestemmer selv hvilken mandag eller torsdag du ønsker å melde deg på til. Du vil bli hentet på flyplassen (Hoseo Kutako International Airport) denne dagen og kjørt til prosjektet. Dette er inkludert i programprisen. Dette er faste ankomstdager og man har ikke mulighet til å starte på prosjektet på andre dager enn dette. Ankommer du Windhoek senere enn dette, må du selv betale for transport til prosjektet.

Siste dag på prosjektet vil være på en mandag/torsdag. Du må være på prosjektet i minimum to uker. Noen velger å ankomme noen dager før eller å være igjen noen ekstra dager for å oppleve mer av Namibia, og det kan være en spennende opplevelse.


Fullt på følgende datoer


Merk at vi ikke kan garantere plass på prosjektet før vi har mottatt påmelding, og selve prosjektet har bekreftet plass.

Vi sender deg et uforpliktende flytilbud på reisen din til Namibia etter at du har betalt depositumet og fått en bekreftet plass på prosjektet. Generelt sett koster en tur-retur reise fra Oslo til Namibia mellom 7.500 NOK og 10.000 NOK avhengig av sesong. Du kan selvfølgelig bestille flybilletten selv, men da er det veldig viktig at du ikke bestiller den før du har fått bekreftet plass på prosjektet. Bestiller du din flyreise hos oss har vi tilgang til alle dine detaljer og kan dermed lett gi deg, og våre partnere, informasjon dersom noe skulle endre seg før du starter programmet. Reiser du til prosjektet som en del av en større reise så kan vi sende deg tilbud for hele reisen.

Merk høytidsdager for Namibia 2019

DateDayHoliday
01 JanuaryTuesdayNew Year's day
21 MarchThursdayIndependence day
19 AprilFridayGood Friday
22 AprilMondayEaster Monday
01 MayWednesdayWorkers day
04 MaySaturdayCassinga day
25 MaySaturdayAfrica day
30 MayThursdayAscension day
26 AugustMondayHeroes day
10 DecemberTuesdayHuman Rights day/Women's day
24 DecemberTuesdayChristmas Eve
25 DecemberWednesdayChristmas day
26 DecemberThursdayFamily day

Merk at hvis du reiser i en periode med en/flere offentlige høytidsdager kan enkelte aktiviteter falle bort. Høytidsdager ansees som fritid for de frivillige.

Priser

Pris
2 uker 11600
3 uker 15900
4 uker 20300
5 uker 24600
6 uker 28900
7 uker 32400
8 uker 37300
9 uker 38100
10 uker 41400
11 uker 44500
12 uker 47600


Velger du å kombinere Naankuse med en Research-uke blir prisen 5.200 NOK per uke.

Vi sender deg et flytilbud etter at du har betalt depositumet og fått en bekreftet plass på prosjektet.

Hva er inkludert i prisen?

Midler fra frivillige bidrar i stor grad til driften av prosjektet. Forskning på dyrekonservering er kostbart, men takket være programavgiften som de frivillige betaler, kan prosjektene driftes som konserveringsprosjekter på fulltid. Som frivillig bidrar du også til vedlikehold på gården og støtter lokalsamfunnet.

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes i forhold til avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen.


Transport

Deltakerne kjøper selv flybillett og påser at de flyr til nærmeste oppgitte flyplass ved prosjektet. Det er viktig at du informerer oss om dine reisedetaljer, også forandringer, da du vil bli hentet på og fraktet tilbake til flyplassen. Losji utover prosjektperioden dekkes ikke. Dersom du ønsker å tilbringe noen dager i Afrika før prosjektet starter, skjer dette for egen regning.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Blogg fra Wildlife Rescue Centre

Les flere reiseblogg og reisebrev fra våre deltakere
The first time I came to N/a'an ku se was in October 2014. Right away I had the feeling of coming home. The first couple of days everything was new and a bit overwhelming. On my first day I joined my group on research and feeding the big carnivores. Fresh out of the plane I saw three puff adders, a lot of cheetahs, leopards, lions and a pack of wild dogs. Why N/a'an ku se is such a special place to me is the dedication of all the people involved and the variety of animals which you get to work with hands on and learn a lot about in the process. I was lucky enough to make great friends from all over the world who together with the animals and the great staff will always be in my heart.

Renate Wiechert, Netherlands, February 2015 // Wildlife Rescue Centre

Aktiviteter i Namibia

FAQ

Hvorfor betale for å jobbe frivillig?

I mange tilfeller er frivillige - både med tanke på arbeidskraften og pengene - eneste grunn til at programmene har mulighet til å fortsette driften. Programmene vi tilbyr blir ofte drevet av ildsjeler som virkelig brenner for det de driver med, vanligvis uten noe form for statlig støtte. Når du jobber som frivillig så får programmene gratis arbeidskraft, noe som er til stor hjelp. Men det er også en del ekstra kostnader som oppstår i forbindelse med ditt opphold, f.eks. transport, kost og losji, planlegging, informasjon osv. Derfor betaler du en programpris for å dekke disse kostnadene. Det du betaler inkluderer også donasjoner til prosjektet og våre kostnader i Norge. Mesteparten av det du betaler går til våre lokale partnere, noe som igjen er med på å skape flere arbeidsplasser i landene vi har programmer.

Er N/aán ku sê involvert i Canned Hunting?

Nei, N/aán ku sê er ikke involvert med canned hunting. Ingen løver fra N/aán ku sê blir solgt så dette er ikke mulig. I Namibia er det forbudt å avle store rovdyr i fangenskap. Gården ønsker minst mulig menneskelig kontakt med de store rovdyrene som er øremerket til å potensielt bli satt fri. Det skal også sies at N/aán ku sê har sluppet fri over 500 dyr!

Hvor mye trenger jeg i lommepenger?

Siden all kost og losji er inkludert i programprisen trenger du ikke mye ekstra. Vi anbefaler ca. 800 kr pr uke i prosjekttiden. Ønsker du å delta på ekstra turer eller utflukter som ikke er en del av prosjektet må du betale ekstra for disse.

Hvordan er kommunikasjonsmulighetene på prosjektet?

Det er ikke internett på hovedgården Naankuse.

Må jeg har reiseforsikring?

Ja. Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb på frivillighetsprosjekter.

Trenger jeg vaksiner?

Vi anbefaler at du tar kontakt med Reiseklinikken eller fastlegen din for faglig veiledning. Ta med vaksineboken din på reisen dersom du skal reise i andre land enten før eller etter programmet.

Prosjektet anbefaler at du har tatt rabiesvaksinen og stivkrampevaksinen.
Og vi anbefaler generelt sett at alle frivillige tar hepatitt A og B, samt drikkevaksinen Ducoral i tillegg. Det er liten risiko for malaria i området prosjektet ligger i, men vi kan allikevel ikke garantere for at det kan være en mulighet. Det er derfor opp til deg om du ønsker å ta det eller ikke. Det anbefales uansett å søke råd hos lege/helsestasjon før avreise om behov for malariaprofylakse. Husk at myggolje alltid bør være med. Kontakt ditt lokale vaksinasjonskontor i god tid før avreise for veiledning og anbefalinger rundt vaksinering da de sitter inne med oppdatert kunnskap og kompetanse da krav og anbefalinger vedrørende vaksinasjon endres løpende.

Bør jeg ta med myggnett selv?

Du trenger ikke å ta med myggnetting. Det kan være greit å ta med myggspray mot vanlig mygg.

Hvilke klær bør jeg pakke?

Det er viktig at du pakker komfortable klær, som du ikke er redd for. Du skal jobbe med dyr og generelt gårdsarbeid, og klærne kan derfor bli både skitne og ødelagte. Generelt sett anbefales det å ta med klær som ikke er støtende når man reiser til andre kulturer, også til Namibia. Ikke vis for mye hud, eks. bryst, mage, lår. Generelt sett i Afrika er det viktig å dekke til skuldre, mage og knær. Når det er sagt så er Namibia mer liberalt enn mange andre Afrikanske land, og prosjektet du skal bo og jobbe på er ikke så strenge. Du kan ha på deg shorts og singlet'er på dagtid, men pass på å likevel dekke bryst, mage og lår slik at det er respektabelt og ikke støter noen. Når det gjelder farger så kan du i utgangspunktet ta med det du ønsker, men det er nok lurt å passe på å ikke ha veldig sterke farger eller mønster når du jobber med dyrene. Beige, grønt, blått, hvitt, svart, brunt etc. er helt perfekt. På kveldene kan du ha på deg det du selv ønsker, men det er nok lurt å ha lange bukser og gensere slik at du dekker deg til for myggen. Anbefaler å ha med gode sko, samt ridesko (eventuelt sko med litt hel som gir bedre feste når du rir).

Hvordan er årstidene?

Namibia har motsatte årstider fra Norge, så det er viktig at du pakker ut fra når på året du skal reise. Det er stort sett et solfylt liv i Namibia, der den beste perioden regnes fra midten av september frem til mars/april. Dette er deres sommer. Klimaet varierer med landets topografi. November til februar er den varmeste årstiden og er stort sett varm og tørr. Mai til september regnes som vintermåneder, og temperaturen kan gå ned mot null. Dette gjelder spesielt om kvelden og natten. Vi anbefaler da at du tar med deg varme klær og gjerne også ullundertøy. Ta også med sovepose om vinteren (mellom april og september). Ta gjerne med både et par lukkede sko (tennissko) og et par gode sandaler. Dersom du ønsker å sjekke temperaturen før avreise, kan du ta en titt på www.yahooweather.com

Må jeg ha med adapter?

Ja, du trenger adapter for Namibia. Dette kan du kjøpe på reisebutikker, for eksempel Chillout.

Er det trygt å jobbe og reise i Namibia?

Ja, forutsatt at du følger de normer og regler som finnes. Du skal bo på prosjektet gjennom oppholdet og kan ikke forlate gården uten følge eller avtale med prosjektleder, så du kan føle deg helt trygg. Namibias kultur er annerledes fra den norske. Det anbefales derfor generelt sett å ikke gå ut alene på kvelden, så pass på å bevege deg rundt sammen med en gruppe. Dette gjelder særlig for jenter. Ikke bær på vesker/sekker dersom du kan unngå det.

Er det farlig å reise til Namibia?

GoXplore forholder seg i alle land til Utenriksdepartementets offisielle reiseråd. Namibia har ikke vært på UDs liste på mange år nå og vi opplever situasjon i landet som veldig stabil. Ta gjerne kontakt med oss hvis du har spørsmål angående dette.

Hvilken periode kan man jobbe på Clever Cubs School?

Merk at det er en minimumsperiode på 5 dager dersom man vil jobbe som frivillig på Clever Cubs School.

Skoleåret 2019:
Offentlig fridag: 21. mars og 22. mars.

Første semester: 12. april - 13. mai

"Ascension day": 30. mai

Andre semester: 09. august - 02. september

Ferieperiode: 29. november - januar

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Hjem » Land » Namibia » Wildlife Rescue Centre

Vårt neste infomøte er 07.11.2019 i Oslo. Bli med, eller se alle de neste infomøtene her!