Work & Travel Canada

Jobb & Reis i Canada

Jobb, reis og bo med oppholds- og arbeidsvisum i Canada i inntil ett år! Du får frihet til å jobbe og reise rundt som du selv ønsker. Kombiner dette med for eksempel en jorda-rundt-reise for en opplevelse du aldri vil glemme!

Les mer

Work & Travel Canada

COVID STATUS

Stengt

Legg inn navn og e-post adresse for å bli varslet ved gjenåpning.

Har du lyst på et år utenom det vanlige? Lar du deg friste av storslått natur og multikulturelle samfunn? Da kan working holiday i Canada være noe for deg! Dette er en unik mulighet til å oppleve alt dette naturskjønne landet har å by på ved å finansiere reisen ved å jobbe underveis. I 2006 skrev Norge og Canada under en avtale som gir inntil 100 ungdommer mellom 18 og 35 år muligheten til å jobbe i Canada i opptil et år for samme arbeidsgiver.

Du bestemmer selv hvor mye du vil jobbe i løpet av oppholdet, noe som gir deg stor frihet. Det å jobbe i et fremmed land er den beste måten å bli kjent med landet og kulturen på, samtidig som du vil få en opplevelse for livet! I Canada kan du få med deg både vakre nasjonalparker og pulserende verdensmetropoler som Vancouver og Toronto. Dette er landet som i mange år har blitt rangert som et av de beste landene å bo i, basert på helse og livskvalitet.

Gjennom vårt Work & Travel-program ankommer du Vancouver hvor du vil få hjelp til å finne den jobben som passer best for deg. For å gjøre overgangen til et nytt land litt lettere er de første nettene på hostel inkludert i programmet og du vil i løpet av de første dagene delta på et informasjonsmøte der vår samarbeidspartner i Canada vil gå gjennom alt fra åpning av canadisk bankkonto til hvordan du går fram på jobbmarkedet. Ved å reise gjennom et Work & Travel-program vil du merke tryggheten i å ha en organisasjon i ryggen som alltid er der om du trenger råd eller hjelp underveis.

Hvem kan delta?

Noen raske fakta om Work & Travel Canada
Passer for18 - 35 år
LengdeOpptil 12 måneder
AnkomstplassVancouver
JobbgarantiJa, på All Set Mountains
Betalt arbeidJa
Antall deltakereOpptil 100 per år fra hele Norge
Burde bestillesMinst 3-4 måneder før ønsket avreise
Work & TravelBetalt arbeidSkiGarantert jobbJobb på hotell
Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Efter att ha ansök till GoXplore i Sverige gick det en vecka tills jag hade en telefonintervju med deras samarbetspartner i Kanada. Jag var nervös , men det måste ha gått bra för efter ett par veckor fick jag ett erbjudande om en position på kundservice på ett hotell i Banff.

En av våre reisende // Work & Travel Canada

Jobb

Spesielt med Canada er at vi tilbyr tre forskjellige Work & Travel programmer i tillegg til et Ranchstay program. Her er det opptil deg hvor mye du ønsker at vi skal organisere før avreise og hvor fleksibel du ønsker å være.

Work & Travel Canada er programmet for deg som vil ha frihet og velger å søke jobb etter ankomst til Vancouver. Det er også vårt mest fleksible program hvor det i bunn og grunn er opp til deg hva du ønsker å gjøre, hvor i Canada du vil gjøre det og hvor lenge. Hva slags jobb du søker på bestemmer du selv, vår samarbeidspartner i Canada vil hjelpe deg i prosessen. Legg merke til at enkelte jobber som krever erfaring og utdannelse vil være vanskelig å få tak i. På dette programmet er det ingen bindingstid. Du må være mellom 18 og 35 år på dette programmet.

Jobbmulighetene i Canada er mange! De forskjellige programmene har forskjellige betingelser, men vi hjelper deg med hele prosessen. De fleste jobbene er innenfor service-industrien på hoteller og skiområder i hele landet.

Her er noen eksempler på hva slags type jobber* som venter deg i Canada:

*Noen av jobbene krever tidligere erfaring.

Er du mer interessert i å få aktiv hjelp med å komme i jobb, enten før du reiser fra Norge eller at vi arrangerer opptil 6 jobbintervjuer for deg etter ankomst?

All Set Mountains

Dette er programmet for deg som vil være godt forberedt og være sikret jobb før avreise fra Norge! Vi formidler jobber innenfor turisme og service i The Rocky Mountains og i Whistler området. Det er mange ulike stillinger, og hva slags jobb du får kommer an på hvilke kvalifikasjoner du har i form av erfaring, engelskkunnskaper og personlighet. Intervjuprosessen vil foregå over Skype med vår canadiske partner.

Les mer om programmet her.

City placement

Er du en utadvent person som drømmer om å jobbe i en storby? Urbane, multikulturelle og inspirerende omgivelser? City Placement er et program som gir deg mulighet til å jobbe i en restaurant, kafé eller butikk i Vancouver i Canada.

Les mer om programmet her.

Send denne siden til meg som PDF

Reise

Ankomst Work & Travel

Du kan ankomme Work & Travel Canada programmet hele året! Vi anbefaler imidlertid ankomst på torsdager.

Hjemreisen

Vi anbefaler deg å reise innom USA på vei hjem. Kanskje Hawaii frister? Muligheten er mange, dette er din reise, så du bestemmer hvor ferden skal gå! Bare gi oss beskjed, så vi kan booke flybilletten din. Pristillegg vil forekomme.

Jeg har det veldig bra. Det er kjempe fint her og jobben er morsom. Får stått masse på ski og har det helt topp. Mange hyggelige mennesker her og vi har blitt en liten gjeng som gjør masse gøy sammen. Det nærmer seg jul, og det er skikkelig god stemning i Lake Louise. Mange julefester i møte og mye kalkun! Hehe. Jeg er den eneste fra Norge, og det er veldig bra fordi jeg må snakke engelsk hele tiden. Deler leilighet med fem gutter og en jente. Hun er fra Tyskland, og vi er som søsken!

Anett // Work & Travel Canada

Hvorfor Work & Travel Canada med GoXplore?

  • Vi er skandinavias største på jobb og reisemuligheter i utlandet
  • 24 timers døgnåpent nødnummer i Canada
  • Visumveiledning
  • Vi kan hjelpe deg med å skaffe bankkonto, skattenummer og mobilnummer
  • Informasjonsmøte etter ankomst i Vancouver med informasjon om jobbmuligheter og kultur
  • På City Placement skaffer vi deg opptil fem intervjuer
  • På All Set er du garantert jobb før avreise fra Norge
  • Vi er tilgjengelig på mail og telefon før, under og etter din reise
  • Dyktige ansatte på kontoret i Vancouver hjelper deg med det du måtte lure på underveis
  • Vi liker å reise og kan derfor fortelle deg om opplevelser og gi deg reisetips utenom det vanlige

Boforhold

De fire første nettene i Canada bor du på hostell. Her møter du både nordmenn og andre deltakere fra blant annet Sverige, Danmark, Tyskland, Nederland, Brasil, Korea og Russland! Dagene på hostellet er vanligvis veldig sosiale og mange reiser videre eller flytter sammen med andre deltakere de har møtt.

Vårt hostell

Alle våre deltakere bor på HI Hostel de fire første nettene, her er også frokost inkludert. Hostellet ligger sentralt i Vancouver og er et fint utgangspunkt for å utforske byen før du reiser videre til stedet du skal jobbe. De fire første nettene er inkludert i prisen. Om du ønsker å bo der lenger enn fire dager kan vi ordne dette for deg før avreise.

Homestay

Kunne du kanskje tenke deg å begynne oppholdet ditt hos en Canadisk vertsfamilie? Det kan vi arrangere for deg før du reiser! Mange velger å bo alt fra 1 måned hos en vertsfamilie i Vancouver-området for å ha et sted å "lande" mens man søker jobb, lære mer om kulturen og ikke minst få tips og råd til oppholdet videre.
Ta gjerne kontakt med oss for å få mer informasjon om dette.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Visum

På dette programmet vil du måtte ha et Work Permit (Working Holiday) som kun er tilgjengelig for deltakere fra Norge og et par andre land. Du vil selv måtte søke visum online, men vi hjelper deg gjennom prosessen etter påmelding.

Prosessen er ganske lang og visumet må være i boks før vi gjør noe annet. Det er derfor viktig at du melder deg på programmet tidlig, og griper muligheten mens det fortsatt er flere visum igjen. Visumet gir deg mulighet til å jobbe i inntil 12 måneder (fra ankomstdato) i Canada.

Det er nå ganske vilkårlig hvem som får søke visum. Du som kunde blir plassert på en venteliste, eller i en "pool" sammen med de andre som søker. I løpet av året vil søkere bli trukket ut fra denne listen for å kunne gå videre med søknaden. Når du blir trukket ut mottar du en melding i søknadssystemet på nett om at du du kan gå videre med din søknad. Etter at du har blitt trukket ut kan du starte din visumsøknad med vår hjelp.

For å få informasjon om det å få plass i poolen må du melde deg på programmet og betale depositum. Dersom du mot formodning ikke blir trukket ut for å fortsette søknaden får du selvfølgelig tilbake depositumet. Dersom du ikke får visum selv etter å ha gått gjennom hele søknaden får du kun tilbake depositumet dersom det har skjedd en feil som du ikke har hatt kontroll over.

MERK: grunnet nye regler som tiltrådte 31.07.2018 må alle som søker visum i dag avlegge fingeravtrykk og bilde på en Visa Application Center i Stockholm Sverige. Det er for øyeblikket dessverre ikke mulig å gjøre dette i Norge.
Dette vil du få mer informasjon om etter påmelding.

Krav for å få Working Holiday visum:

Dette visumet kan du få en gang i livet. Visum er ikke inkludert i prisen for programmet. Visumet koster rundt CAD355.

Priser

Prisene er ikke satt ennå. Ta kontakt for å høre mer om mulighetene neste år.

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen.

Visum kommer i tillegg til programprisen og koster CAD355. Du vil få full veiledning og hjelp til visumprosessen før avreise.

Vi sender deg automatisk et forslag på reise tur/retur Oslo -Vancouver. Siden vi anbefaler deg å benytte sjansen til å utforske flere land på vei hjem er det selvfølgelig ikke noe problem å legge til stopp på hjemveien dersom du ønsker det. Om du ønsker å legge til stopp på hjemreisen blir det et pristillegg avhengig av hvilken rute du velger.

Alle billettene er gyldige i 12 måneder, men flyselskaper setter ikke opp ruter mer enn ti måneder frem i tid. Dersom en deltaker vil være borte lenger, må dato for retur endres mens du er i Canada. Datoer kan forandres mot et lite beløp under reisen. Reiselivsbransjen er i stadig endring, og ved jevne mellomrom endrer flyselskapene sine regler eller priser. Dette kan desverre føre til endringer i våre priser og hjemreiser. Vi tar derfor forbehold om prisendringer.

Høysesongtillegg På grunn av høysesong og økte flypriser vil det være et tillegg for billetter i enkelte perioder.

Inkludert i Work & Travel programmene

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Blogg fra Work & Travel Canada

Les flere reiseblogg og reisebrev fra våre deltakere
Jeg har det strålende :) Jeg har derimot ikke søkt om noen jobb, fordi jeg bestemte meg for å kun stå på ski i Whistler isteden. Nå skal jeg en tur til Alaska, før jeg skal reise rundt BC

Marte // Work & Travel Canada

Aktiviteter i Canada

FAQ

Hvor lenge kan jeg være i Canada?

Alle programmene har en varighet på mellom 6 og 12 måneder. Du kan altså være i landet i inntil 12 måneder.

Hvor mye penger må jeg ha med på turen?

Dette er vanskelig å svare på fordi alle legger opp turen sin forskjellig og har ulikt forbruk. Du kan regne med å tjene mellom CAD $8 og $12 i timen og jobbe ca 30 til 35 timer i uken. Det anbefales at du har minst CAD 2500,- til de første 2-3 månedene i landet. Dette tilsvarer ca 16000,- NOK.

Må jeg vaksinere meg?

Nordmenn trenger ingen vaksiner for å reise til Canada. Vi anbefaler likevel at du dobbeltsjekker dette med fastlege/vaksinasjonsklinikk.

Trenger man internasjonalt førerkort?

Du trenger ikke førerkort for å reise på vårt program og jobbe i Canada. Har du førerkort kan det være lurt å skaffe seg en internasjonal bekreftelse før avreise fra Norge. Kontakt NAF (Norsk Automobil Forbund) for utstedelse av internasjonalt førerkort.

Kan jeg studere i Canada på dette visumet?

Du kan ikke studere på dette visumet, men du kan ta kveldskurs og språkkurs som ikke inngår i en universitetsutdannelse. Kursene kan ikke vare i mer enn seks måneder.

Trenger jeg å søke om politiattest?

Ja. I forbindelse med visumet vil du måtte levere politiattest på engelsk fra alle land du har bodd mer enn 6 måneder i siden du fylte 18 år. Spesielt politiattestene fra andre land enn Norge vil det lønne seg at du har klare før du begynner å søke visumet.

Hvilke type jobber kan jeg få?

Ønsker man å jobbe innenfor turisme og service kan man få tildelt jobb før avreise. Utenom det kan man jobbe innenfor alt bortsett fra lærer på barne- og ungdomsskole, jobber innenfor helsesektoren og jobber med barn.

Hvordan får jeg meg jobb?

Avhengig av hvilken pakke du velger vil du enten ha en jobb før avreise eller du vil få hjelp til å finne jobb når du er i Canada. Hva slags jobb du vil bli tilbudt vil avhenge av relevant erfaring, utdanning, språkkunnskaper og motivasjon. Du kan komme med ønske om hvilken type jobb du vil ha, men vi kan ikke garantere deg førstevalget da dette vil avhenge av hvor mye erfaring du har fra tidligere.

Er det vanskelig å få jobb?

Det er avhengig av hva slags utdannelse du har og hvor mye erfaring du har fra tidligere arbeid. I noen perioder er det lettere å få jobb enn andre.

Må jeg ha arbeidserfaring for å få jobb?

Det kreves ikke, men akkurat som i Norge vil du få en jobb som er relatert til din bakgrunn.

Hvor mye kan jeg regne med å tjene?

Gjennomsnittslønnen vil ligge på ca NOK 60,- i timen, avhengig av hva slags stilling du har.

Hva koster overnatting i Canada?

Dette avhenger av standard og hvor mange du deler med, men du kan regne med ca. 300 til 600 NOK i uken.

Hvor skal jeg bo?

De første fire nettene i Canada er inkludert i prisen. Utover det kommer det an på hvor du jobber. Mange hotell har egne leiligheter for de som jobber der, hvor man da ofte deler kjøkken, bad og soverom med en eller flere. Leien blir enten betalt på forhånd eller trukket fra lønnen. Du vil også få beskjed om du har mulighet til å bo hos en vertsfamilie, det avhenger av hvor du skal jobbe.

Må jeg har reiseforsikring?

Ja. Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb og reise i utlandet.

Hvor lenge kan jeg være på de ulike destinasjonene på hjemreisen?

Du må ta hensyn til visumbestemmelsene til de landene du ønsker å besøke, og huske at flybilletten du har er gyldig ett år. Innenfor de rammene kan du være så lenge du vil på de ulike destinasjonene. Vanligvis kan du være i landet i tre måneder på turistvisum, men det er viktig at du sjekker dette før du reiser. Hør med oss om du skulle være i tvil.

Kan jeg endre dato underveis på reisen?

Du står fritt til å endre dato underveis. Det eneste du trenger gjøre er å kontakte oss. Hva det vil koste å endre din billett underveis får du informasjon om sammen med reiseruten før avreise. Det forutsetter at det er ledig plass på ønsket dato.

Kommer jeg til å få ferie/fri fra jobben?

Skulle du trenge å få fri fra jobben må dette søkes om til din sjef. Du er ikke garantert å få noe ferie i perioden du jobber.

Hva slags klær kan jeg bruke på jobb?

Canadiere er regnet for å være ganske uformelle, men noen kontorjobber kan kreve 'business antrekk'. For kvinner vil det være skjørt og skjorte med jakke til, for menn er det skjorte, slips, jakke og mørk bukse.

Kan jeg reise sammen med en venn?

Ja, det er fullt mulig at to venner reiser sammen. Så sant begge er kvalifisert, er det også mulighet for å få jobb på samme sted.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Hjem » Land » Canada » Work & Travel Canada

Siste nyhet: Nye åpningstider hos GoXplore