Zimbabwe

Med magiske fossefall, eksotiske dyr, godhjertede mennesker og et helt spesielt lys er Zimbabwe en populær turistdestinasjon. Fra å være et av Afrikas rikeste land er livet i Zimbabwe i dag utfordrende og vanskelig for mange. Bli med til The Great Zimbabwe!

  • Frivillig arbeid som lærer
  • 5. Frivillig arbeid med løver i Afrika
  • 3. Polocrosse i Zimbabwe
  • 2. Frivillige hos Victoria Falls
  • 5. Frivillig arbeid med løver Vic Falls
  • 6. Magiske Vic Falls
  • 3. Safari bil Vic Falls

Fakta om Zimbabwe

Zimbabwe

Zimbabwe var tidligere et av Afrikas rikeste land. Etter mange år med økonomisk nedgang, politisk vanstyre og dårlige avlinger har mer enn tre millioner mennesker forlatt landet. Zimbabwe betyr "stort steinhus", og landet er oppkalt etter en stor stenby fra 1200-tallet. (Great Zimbabwe). Zimbabwe var lenge et rikt handelssentrum, men på 1400-tallet ble byen forlatt etter at klimaet forandret seg og gjorde jorden ufruktbar. De neste århundrene begynte europeere å komme til området, og de lokale kongedømmene mistet mye makt og store landområder. Det britiske Sør-Afrika-kompaniet fikk kontroll over dagens Zimbabwe på slutten av 1800-tallet, inntil landet ble britisk koloni under navnet Sør-Rhodesia i 1923. I 1962 kom det rasistiske partiet Rhodesisk front (RF) til makten etter en klar valgseier, og i 1965 erklærte landet seg selvstendig fra Det britiske samveldet. Landet fikk navnet Rhodesia, og ble styrt av et hvitt mindretall. FN vedtok i 1968 en resolusjon som forbød alle medlemmer å handle med landet. En svart motstandsbevegelse vokste frem, og drev geriljakrig mot regjeringen gjennom hele 1970-tallet. I 1980 ble landet selvstendig under navnet Zimbabwe, og har siden vært styrt av frigjøringslederen Robert Mugabe.

Offisielt navn: Republikken Zimbabwe

Hovedstad: Harare (1.5 millioner innbyggere)

Folketall: 14 millioner mennesker

Valuta: Zimbabwisk Dollar (ZWD)

Størrelse: 390 580 km²

Språk: Engelsk, shona og ndebele

Klima: På grunn av høyden over havet har store deler av landet subtropisk klima. Det er stor forskjell på dag- og nattemperatur. I sommertiden (sept.-april) kan temperaturen om dagen gå opp i 35 grader, mens det om natten kan komme under 20 grader. I vintermånedene juni- august ligger temperaturen om dagen på 15-20 grader mens den om natten kan gå ned mot null grader. Regn faller sjelden bortsett fra mellom november og mars.

Strøm/telefon: 220-230 V, 50 perioder, vekselsstrøm. Mobiltelefonnettet er operativt med mobiltelefondekning.

Kredittkort: Visa og American Express.

Kriminalitet: Selv om kriminaliteten i landet er økende, er landet relativt trygt sammenliknet med andre land i regionen. En bør unngå å gå i ukjente områder på kveldstid.

Nødtelefon: Sekretærvakt ambassade: +263 11 605 298

Tidsforskjell til Norge: Sommer-/vintertid 0t/+1t.

Norsk ambassade? Norge har ambassade i Harare. Adresse til ambassaden: Kgl. norske ambassade, 5 Lanark Road, Belgravia, Harare. Ambassadens telefon: +263 4 252 426, e-post: emb.harare@mfa.no, internett: www.norway.info

Kilde: UDs Landsider.

Hvor mye trenger jeg i lommepenger?

Siden all kost og losji er inkludert i programprisen trenger du ikke mye ekstra. Vi anbefaler ca. 800 kr pr uke i prosjekttiden. Ønsker du å delta på ekstra turer eller utflukter, som ikke er en del av prosjektet, må du betale for disse utenom.

Hvordan er kommunikasjonsmulighetene på prosjektet?

De fleste prosjektene tilbyr wifi mot betaling.Internettilgangen og telefondekningen kan være litt opp og ned til tider.

Må jeg har reiseforsikring?

Ja. Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb på frivillighetsprosjekter.

Bør jeg ta med myggnett selv?

Flere av prosjektene ligger i lavrisikoområder og myggnett er ikke nødvendig i forhold til malariamygg. I Victoria falls er det malariamygg, så det er myggnetting nødvendig. Dette finnes på prosjektet, men ta gjerne med eget.

Får jeg tatt ut penger på prosjektet?

Det er ingen mulighet til å ta ut penger på prosjektet, men du kan få tatt ut i minibank i Gweru town en gang i uken. Alle frivillige på Lion Breeding, Kids & Lions, Medical & Lions får muligheten til å dra til supermarked og minibank hver lørdag formiddag. Frivillige på Victoria Falls kan få tatt ut penger uten problemer i Victoria Falls town.

Hvilken valuta brukes i Zimbabwe?

Den lokale valutaen heter USD (Amerikanske Dollar). Du må derfor veksle inn i USD i Norge før avreise og ta med på reisen. Det er viktig at alle sedlene er fra 1993 eller nyere og at sedlene er så lave som mulig. (ikke ta med USD 100 eller 50. Dette kan være vanskelig å bruke).

Trenger jeg vaksiner?

Alle deltakere bør oppdatere stivkrampevaksinen og ta rabiesvaksinen. Prosjektet anbefaler også hepatitt A og B vaksinene, samt drikkevaksinen Ducoral. Victoria Falls ligger i et område med forekomster av malaria, så du vil trenge malariatabletter. Vi anbefaler typen som heter Malarone. Det er ikke malariarisiko på våre andre prosjekter. Dersom du ønsker å reise inn til Zambia i løpet av oppholdet i Zimbabwe så kreves en oppdatert gulfebervaksine. Kontakt din fastlege for nærmere helseinformasjon. Du kan også kontakte oss for eksakt beliggenhet for de forskjellige prosjektene.

Er det farlig å reise til Zimbabwe?

GoXplore forholder seg i alle land til Utenriksdepartementets offisielle reiseråd. Zimbabwe har ikke vært på UDs liste på mange år nå og vi opplever situasjon i landet som veldig stabil. Ta gjerne kontakt med oss hvis du har spørsmål angående dette.

Velg et program i Zimbabwe

Aktiviteter i Zimbabwe

Ring eller send SMS

Hjem » Land » Zimbabwe

Sam T bestilte Work & Travel Australia. Noe for deg?!