Jeg har hatt 6 fantastiske uker i Namibia

Følgende reisebrev er skrevet av en GoXplore deltaker fra et annet land og er automatisk oversatt til norsk. Teksten kan derfor være litt utydelig til tider.

Jeg har hatt 6 fantastiske uker i Namibia og på Naankuse!

Fire uker ble tilbrakt på selve Naankuse Wildlife Sanctuary. Der jobbet vi dels med dyrene som ble tatt vare på, vi matet, ryddet innhegninger, bygget leker, og blant de beste – turer for å gi dem mosjon og stimulering! Vi gikk også turer med geparder og en hyeneunge, det var fantastisk å se dem på nært hold og en dag jaktet de til og med litt. Men det beste var å gå med de unge bavianene. Så kom vi veldig nære, de klatret over oss og spilte triks, så søtt!

Vi gjorde også vilttellinger, både i bil og på hesteryggen. Kult å se alle de ville dyrene og spesielt når vi syklet, da kom vi så nærme. Og så deilig å bare galoppere over slettene!

Jeg syntes også at blant det morsomste var å delta i forskningen, man fikk virkelig lære om de ville dyrene og hvordan Naankuse jobber for å redusere konflikten mellom rovdyr og mennesker. Det var veldig interessant og det var merkbart at koordinatorene virkelig ønsket at vi skulle lære.

Det var også veldig kult når vi hadde "Night Watch", og sov ute i et vakttårn - jeg har aldri sett så mange stjerner før! En av nettene jeg skulle sove ute, derimot, regnet og tordnet det så mye at vi måtte ta en Night Drive i bilen i stedet og drikke varm sjokolade ute i mørket, det var koselig og vi så mange ville dyr.

Jeg tilbrakte også en uke i Neuras, hvor mye av fokuset var på forskning. Vi gikk flere "turer" i den karrige, men kjempefine, fjellnaturen. Vi jobbet også med de syv gepardene som bodde på Neuras, og det var kjempebra da de følte seg litt mer "ville". En dag dro vi til Sossusvlei og besteg sanddynen Big Daddy, det var så vanskelig å gå opp men en fantastisk utsikt på toppen og fremfor alt veldig gøy å løpe ned sandbakken. På to dager dro vi også til forskjellige naturlige kilder hvor vi badet, noe som var både vakkert og morsomt. Jeg satte veldig pris på å se litt vann haha.

Nok en uke ble tilbrakt i Kanaan, med fantastisk utsikt over sanddyner og sletter. Her ble det også litt research og "hikes", morsomt og varmt. Blant annet så sporet vi hyener. På fritiden prøvde vi sandboarding og fikk også tilbringe litt kvalitetstid med de tamme gule mangustene deres. Det beste var imidlertid når vi sov ute i en gammel vanntank, og de ville hyenene gikk rundt utenfor, bare noen få meter unna oss!

Den beste delen av turen har vært alle de fantastiske opplevelsene og å få lære så mye om dyrelivet og naturen i Namibia, og fremfor alt å bli kjent med nye venner og komme så nær dem på kort tid!

Reisebrev fra 2017 (Oversatt)

Lyst til å oppleve noe lignende?! Dette er et reisebrev fra Wildlife Rescue Centre.

Ring eller send SMS

Hjem » Reisebrev » Jeg har hatt 6 fantastiske uker i Namibia

Knut Einar J bestilte Work & Travel Japan. Noe for deg?!