1. Frivillig arbeid med barn i Zambia 2. Zambia klasse 3. Ecobricks 3. Girl empowerment i Zambia 5. Lærer Zambia 6.

Frivillig arbeid i Livingstone, Zambia

Som frivillig i Zambia kan du gi en hjelpende hånd, og bli kjent med en fantastisk kultur i Zambia. Hver formiddag jobber du på ditt valgte hovedprosjekt, og på ettermiddagen vil du jobbe på ulike prosjekter, som reading club, eldresenter og mye mer.

Les mer

Community Service

Kan du tenke deg å bruke noen måneder på å jobbe frivillig med å lære bort engelsk til barn i Zambia, jobbe på klinikk, miljøvern eller kanskje sportslige aktiviteter for ungdom?

GoXplore gi deg muligheten til å hjelpe lokalsamfunnet i Livingstone, og utrette en forskjell gjennom ditt arbeid som frivillig.

Vi har både lærerike og flotte arbeidsoppgaver og du vil lære mye om deg selv mens du deltar. I tillegg til at du får være med på å jobbe med spennende og utfordrende prosjekter, vil du også få lære den Zambiske kulturen å kjenne. I og med at Livingstone bare ligger 10 kilometer fra fantastiske Victoria Falls, kjent som et av verdens "syv underverker", anses byen for å være Zambias hjerte når det kommer til turisme.

Våre 5 hovedprosjekter består av utdanning og skole, klinikkarbeid, sport, jenters rettigheter og miljøvern. På dagtid jobber frivillige på det hovedprosjektet de har valgt, og på ettermiddagene blir man plassert på forskjellige samfunnsprosjekter som man roterer på hver dag. På denne måten får man prøvd seg på mye forskjellig, og får en god variasjon i arbeidsoppgaver. Gruppene på ettermiddagene er vanligvis større da frivillige som har valgt forskjellige prosjekter samarbeider på tvers. En veldig fin måte å bli kjent med alle frivillige på! 

Generell informasjon om prosjektene:

De fleste deltakerne tilbringer fire uker på prosjektet, men kortere varighet er mulig. Prosjektene i Zambia har startdato hver mandag, og det er viktig at man ankommer mandagen man skal starte. Zambia har mye å by på, og vi anbefaler absolutt at dere bruker tiden til oppleve det dette vakre landet har å by på. Her vil du ikke bare ha muligheten til å besøke Victoria Falls, se vakker natur og oppleve et rikt dyreliv, men du vil også bli kjent med deres flotte kultur og tradisjoner. Det anbefales å ta en båttur oppover Zambezi elven hvor du kan oppleve en vakker solnedgang, se masse fantastiske dyr og natur, eller ta en helgetur til Botswana eller Zimbabwe.

Hvem kan delta?

Du må være over 18 år, ha god helse og være motivert for å gjøre en innsats. De fleste deltakerne på programmet er 18-35 år, men prosjektet har ingen øvre aldersgrense. Det viktigste er at du ønsker å strekke ut en hjelpende hånd, er engasjert og tilpasningsdyktig. Gode engelskkunnskaper er en fordel. Det er en fordel at du ikke er redd for å ta i et tak, da det kan være fysisk arbeid på prosjektene, og at du er glad i å jobbe med mennesker.

En av våre norske frivillige laget denne video mens hun var i Zambia. Anbefalt!

Noen raske fakta om Community Service
Passer for18 år til 60 år
KvalifikasjonerIngen
LengdeFra 2 uker
AnkomstplassLivingstone
Burde bestillesHelst 4 mnd i forveien
StartdatoHver mandag
Frivillig arbeidUndervisningFrivillig arbeid med barnMedisin & HelseSport
Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Prosjektene var organisert på en super måte og har fått opplevd så mye! Jeg savner vær dag jeg tilbragte der.

Katja Community Service

Prosjekter

I Livingstone har vi flere forskjellige hovedprosjekter:

Du trenger ingen tidligere erfaring for å jobbe på prosjektene. Det viktigste er at du vil hjelpe, er engasjert, har evnen til å ta initiativ og er glad og positiv. Det er også en fordel med gode engelskkunnskaper. Du velger et hovedprosjekt du jobber på om formiddagen og deretter blir dere rullert på forskjellige prosjekter på ettermiddagen der det trengs.

Arbeidstiden er fra ca kl 7:30-17, mandag–fredag. Man har en lunsjpause i løpet av dagen. Helgene har du fri til å gjøre det du selv ønsker. Her er et eksempel på hvordan en uke kan se ut, men dette justeres basert på årstid og det som trengs på prosjektene.

Teaching & Community

Dette prosjektet har sitt hovedfokus på å hjelpe innenfor skole og undervisning. Frivillige som har dette som sitt hovedprosjekt bruker tiden sin på å gi sin hjelp innenfor utdanningsinstitusjoner i Livingstone. Man jobber som assistent, og hjelper til i undervisningen. Dette innebærer å gi ekstra «one-on-one» oppmerksomhet til barna i klassen som trenger litt ekstra hjelp med sitt arbeid. Samt gi noe undervisning i Engelsk, matte og andre ting. Mens læreren står foran klassen og leder leksjoner, er det svært verdifullt å ha en assistent som kan gå rundt og hjelpe det enkelte barn med sine oppgaver.

Skolene ønsker å være i stand til å hjelpe mer, men uten finansiering kan de ikke ha ekstra ansatte. En lærerassistent kan gi individuell oppmerksomhet der det er nødvendig. Det er også mange områder i samfunnet der frivillig støtte er nødvendig, og du vil bli involvert i et bredt spekter av aktiviteter i samfunnet. De frivillige bidrar til å gjøre en positiv innvirkning på livet til underpriviligerte barn.

Sports & Community

Her er hovedfokuset på det å lære viktige verdier gjennom sport og aktiviteter. Idretten kan være et viktig og effektivt verktøy for å undervise om ulike temaer som HIV, ernæring, hygiene og en sunn livsstil. Sport kan også bidra til å utvikle en rekke ferdigheter i barn, inkludert å lære sporten selv, samt dynamikken i å jobbe som et team, og engasjement. Idrettsfag er veldig forsømt på grunn av mangel på utdannede lærere og det har heller ikke vært noe spesielt fokus på det å ha fysisk aktivitet inn i skolen. Frivillige vil ikke bare bidra til å organisere og drive sportslige aktiviteter, men kan også få muligheten til å hjelpe med og trene det lokale fotballaget, samt hjelpe til med daglige oppgaver og lagøvelser. Frivillige på dette prosjektet har som hovedfokus å hjelpe barn/ungdom med trening og teambuilding i Livingstone, vedlikehold av utstyr, assistere lærerne, samt hjelpe med å få fokus på hvor viktig det er å ha fysisk aktivitet i skolen, og også hjelpe til der dette allerede har blitt en del av skolen.

NB! Sports & Community er kun tilgjengelig mellom juni og august (siste dato er 28.08.2023). Du kan selvfølgelig kombinere dette med en annen prosjekt om du har tenkt å reise delvis i denne perioden.

Medical / Healthcare & Community

Dette prosjektet gir deg muligheten til å hjelpe innenfor helse i lokalsamfunnet i Livingstone. Du får ta del i et medisinsk prosjekt hvor man blant annet drar på hjemmebesøk da mange ikke har mulighet til å komme seg til klinikkene. Man drar rundt og informerer om HIV og lærer folk om denne sykdommen, samt andre sykdommer slik som diabetes, tuberkulose osv. Man hjelper til på lokale klinikker og sykehus der det er behov, samt bidrar til å ta vare på svært syke mennesker i hjemmene sine. Dette prosjektet har også et element av eldreomsorg og støtte, HIV utdanning og opplæring for å hjelpe lokalbefolkningen om hvordan de kan hjelpe de syke i sine lokalsamfunn.

Frivillige hjelper og støtter utdannet personale på et nivå som passer til deres erfaring for at flere personer kan bli sett raskere, at de trengende får oppmerksomhet, støtte og en hjelpende hånd i et system som sliter med å takle stigende HIV tall, begrenset utdanning og mangel på ressurser.

Girl Empowerment

Jenter er en sterk ressurs i Afrika. Å investere i unge jenter komme ikke bare å hjelpe dem med å virkeliggjøre det som er deres menneskerettigheter, men er også avgjørende for å minske fattigdom og forbedre helsen og fremtiden for økonomisk vekst.

Etter 10 år med prosjekter innen samfunnsutvikling i Afrika, har vår samarbeidspartner sett hundrevis av jenter miste grunnutdanning eller jenter som har blitt tvunget inn i ekteskap med tidlig graviditet og dette kun fordi de er jenter. "Girl Impact" initiativet vil gi muligheter for unge jenter til å skape et nettverk innenfor sitt lokalsamfunn, slik at de kan ta informerte valg når de vokser opp.

Tenårene er en kritisk periode når en jentes potensial og muligheter for fremtiden kommer gjennom skole, læring og sosial støtte. Alternativt kan dette potensiale bli helt ødelagt på grunn av skader som barneekteskap, tidlig graviditet og HIV medfører. Å gi tenåringsjenter rettigheter innenfor helse, utdanning og beskyttelse mot vold og overgrep, sørger for at jentene kan nå sitt potensiale og kan bli streke kvinner som kan støtte sin familie, lokalsamfunnet og landet.

Litt enkel statistikk som viser noen av problemene:

Dette prosjektet gir deg muligheten til å gi verdifull hjelp til jenter som lever med disse problemene hver dag, utdanne gutter/menn og deres lokalsamfunn om problemstillingene og de mulighetene jentene har.

Opplæring: Gi flere jenter tilgang på opplæring så de blir i skolen lengre og har bedre sjans til å kunne forsørge seg.
Helse: Utdanning av jenter og gutter i relevant helserisiko og bidra til å forebygge og gi støtte til de som lever med helsespørsmål.
Tidig graviditet: Utdanne jenter og gutter til å unngå graviditet og støtte jenter under graviditet og i moderskapet.
Sikkerhet: Endre holdninger i forhold til vold og støtte jenter som har blitt utsatt for det.
Selvtillit: Bygge jenters selvfølelse og selvtillit, slik at de kan ta mer ansvar for sin egen fremtid.

Involvere guttene - En av de viktigste tyngdepunktene i dette prosjektet er å inkludere og utdanne gutter og unge menn. De er en integrert del i å forme samfunnets oppfatninger og holdninger til kvinner, så de kommer til å være med på noen workshops og diskusjoner som holdes på prosjektet.

Waste Reduction & Ecobricks

Frivillige jobber tett med det lokale samfunnet for å finne bærekraftige og praktiske løsninger for plastavfall. Her vil du blant annet lage og bygge med EcoBricks, jobbe med upcycling, delta i oppryddingsarbeid og bidra på workshops for å øke bevisstheten rundt miljøvern og problemene med plastavfall. Prosjektet har 4 fokusområder: 

 1. Bærekraftig bygging med EcoBricks
  Lær hvordan du lager og bruker EcoBricks (en plastflaske fylt med plastavfall som brukes som murstein) på bærekraftige byggeprosjekter. Et relativt nytt konsept som gjør plastavfall som er samlet inn om til noe nyttig som kan brukes til å bygge vegger og bygninger. Frivillige har brukt EcoBricks til å bygge en kompostbinge, hønsehus og grisestall, et toalettbygg og benker til skoler. Det drives også en byttesjappe med skoleelever for å oppmuntre dem til å delta. Elevene kan bytte EcoBricks de har laget mot skrivesaker, leker og fotballdrakter. Veldig kult!
 2. Workshops rundt miljøvern
  Frivillige holder workshops for skoler, samfunnsgrupper, kvinneforeninger og lokale bedrifter om viktigheten av avfallshåndtering og hvorfor miljøvern er viktig. Å øke bevisstheten er avgjørende for å starte reisen med å minimere avfall.
 3. Samfunnsprosjekter
  Å skape praktiske måter å gjenbruke og resirkulere avfall på er en bærekraftig måte å hjelpe lokalbefolkningen med å skaffe seg inntekt samtidig som de rydder opp i samfunnet. Du vil møte noen av menneskene som gjør avfall om til produkter de selger med suksess. Som frivillig vil du også være med på å tenke ut innovative måter å gjøre plastforurensning om til produkt på. Dette vil inkludere å jobbe med våre samfunnsgrupper for å prøve ut nye oppstartinitiativer som vil bidra til å redusere, gjenbruke og resirkulere.
 4. Oppryddingsaksjoner
  Opprydning av søppel er en overraskende morsom og rask måte å gjøre umiddelbar innvirkning på, og er en flott unnskyldning for å komme seg utendørs i tillegg. Det lokale samfunnet i Livingstone er alltid ivrige etter å delta i disse, så du vil bli med i store grupper som møtes for å rydde landsbyer og områder av naturskjønnhet, inkludert breddene av Zambezi- og Muramba-elvene. Zambezi og de omkringliggende nasjonalparkene er hjemsted for noen av Afrikas mest ikoniske dyrearter som trues av plast som strømmer fra de nærliggende byene og landsbyene. Når det er mulig, inviterer vi også våre elever, kvinneforeninger og samfunnsledere til å bli med oss på disse!
Send denne siden til meg som PDF

Boforhold

Frivillige fra alle de 5 hovedprosjektene bor sammen på et komfortabelt frivillighetshus. Det ligger ca 5-minutters spasertur fra Livingstone sentrum. Huset ligger inne på et sikkert område med bar, svømmebasseng, stor hage, og en klatrevegg! Noen rom på området blir også leid ut til «vanlige» gjester og backpackere, men de frivillige har en egen bygning som kun er til bruk for de frivillige, mens noen av fellesområdene brukes av alle.

Hvert soverom i frivillighetshuset har sengeplasser til 6 personer, med tre køyesenger i hvert rom. Noen av de større rommene har opptil 8 personer i rommet, hvor man deler rom med samme kjønn. Man vil få tildelt sengetøy, men man bør ha med seg sitt eget håndkle. Renholdstjeneste vil gjøre rent på rommet ditt daglig. Hvert soverom har et låsbart skap for verdisakene dine, men husk å medbringe en lås for å kunne låse skapet. Det er 24 timers vaktservice.

Under ditt opphold så vil du fra mandag til fredag få 3 måltider servert i løpet av dagen. Frokost er en såkalt buffet hvor man forsyner seg selv, og den består av frokostblanding, toast, te og kaffe. Lunsj og middag er fulle måltider, og vil bli tilberedt for deg av kjøkkensjefen på hostellet. Dersom du enten er vegeterianer eller har noen allergi, gi beskjed så tidlig som mulig slik at prosjektet kan imøtekomme dine behov.

Merk: Måltidene blir kun servert mandag-fredag. I helgene må man stå for egen mat, og du kan bruke kjøkkenet til dette. De fleste frivillige velger dog å prøve ut lokal mat og restauranter i nærheten. Helgene er også perfekt til å utforske området rundt Livingstone mer: velg blant annet mellom lokale markeder, white water rafting på Zambezi elven, eller en safari i Botswana. Victoria Falls er kjent som Africa's Adventure Capital, så her er det mye å se og oppleve! Vi anbefaler absolutt å reise litt rundt i helgene for å oppleve mer av hva dette naturskjønne landet har å by på.

Ja jeg trives veldig her! Har en del ting som har gjort inntrykk. Men spesielt voksenopplæringen i engelsk. Siden der satt vi å jobbet sammen to og to, og det var lettere å faktisk se at det jeg gjør ga resultater. Og jeg la godt merke til at de satt så stor pris på tiden jeg brukte på dem. Samme med gamlehjemmet. De var så utrolig hyggelige, selv om de bor i så forferdelige kår. Jeg kunne så godt legge merke til a de satt pris på at jeg var der, og var veldig pratsomme selv om noen ikke kan engelsk.

Deltaker 2020 Community Service

Hvorfor Community Service med GoXplore?

 • Du får orientering og opplæring ved ankomst av vårt lokale personal
 • Jobbe på et spennende og lærerikt hovedprosjekt på dagtid
 • Delta på spennende ettermiddagsaktiviteter som kunstklubb, leseklubb, eldresenter
 • Møte frivillige fra hele verden, og knytte nye vennskapsbånd
 • Jobbe med varierte oppgaver og dager sammen med de ansatte
 • Du har som regel helgene fri til å gjøre det du selv ønsker
 • Du vil bo sammen med de andre frivillige på et frivillighetshus
 • Bo 5 min fra Livingstone sentrum, med kort avstand til butikker
 • Muligheten til å reise rundt og oppleve Zambia på sitt beste i helgene
 • Du får møte lokalbefolkningen og oppleve kulturen

Visum

Du vil få et invitasjonsbrev av oss som gir deg mulighet til å anskaffe en 30 dagers business visum ved ankomst i Zambia. Business visum er er krav for alle som ønsker å jobbe som frivillig på sosiale prosjekter. Det er veldig viktig at passet ditt er gyldig i minst 6 måneder etter ankomst i Zambia og at du fremlegger invitasjonsbrevet fra oss til immigrasjonsmyndighetene når du kjøper visumet. Dette "invitation letter" får du tilsendt av oss etter at plassen din er bekreftet. Vi anbefaler at du kjøper et "double entry visum" (USD80), slik at du kan besøke enten Zimbabwe eller Botswana på fridagene dine i løpet av oppholdet.

Dersom du ønsker å være på prosjektet lengre enn disse 30 dagene, kan visumet utvides inntil tre måneder (TEP visum). Vår samarbeidspartner kan hjelpe til med dette. Denne utvidelsen gjelder kun for frivillige over 21 år og gjøres på prosjektet. Om du er under 21 kan du dessverre kun jobbe som frivillig i 4 uker. Utvidelsen koster ca. 500 USD. Dette visumet krever at du tar en røntgen av lungene mens du er i Zambia, noe som koster USD 70-100. Våre prosjektansatte hjelper deg med denne prosessen.

Avreiseskatt (gjelder alle prosjektene i Zambia)
For internasjonale avreiser er det en avreiseskatt på USD 32. Noen ganger er denne allerede inkludert i flybilletten du har kjøpt. 

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Reise

Ankomstdatoer

Zambia Community Service har oppstart hver mandag gjennom hele året. 

Du flyr til Livingstone flyplass som ligger ca 15min kjøring fra prosjektet. Du vil bli hentet og fraktet tilbake til flyplassen. Da prosjektene starter på mandag, anbefaler vi deg å ankomme i løpet av helgen. Returen kan bestilles til søndagen eller mandagen etter endt prosjektperiode. Du vil få mer informasjon om dette etter bekreftet plass på prosjektet. Losji utover prosjektperioden dekkes ikke.

Hvis du har lyst til å oppleve andre steder i Afrika enten før eller etter oppholdet er det helt opp til deg. Ta kontakt om muligheter til å kombinere prosjektet i Zambia med andre GoXplore prosjekter.

Priser

Startdato i 2024 Pris
2 uker 18200
3 uker 21300
4 uker 24350
5 uker 27400
6 uker 30300
7 uker 33300
8 uker 36250
10 uker 42150
12 uker 47400

Merk at prisen kan endre seg ved større valutasvinger mellom dagen du bestiller og reiser.

Inkludert i prisen

Ikke inkludert

Flybillett

En flybillett tur-retur Oslo-Livingstone flyplass i Zambia koster vanligvis mellom 7500 NOK og 10000 NOK avhengig av sesong. Flybillett er ikke inkludert, men om du ønsker det så kan vi få en av våre samarbeidspartnere til å sende deg et uforpliktende flytilbud på reisen din til Zambia etter at du har fått en bekreftet plass på prosjektet. Du kan selvfølgelig bestille flybilletten selv, men da er det veldig viktig at du ikke bestiller den før du har fått bekreftet plass på prosjektet! Du får mer informasjon og nøyaktige datoer av oss etter at plassen din er sikret.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Reisebrev fra Community Service

Les flere reisebrev fra våre deltakere
Befolkninga i Zambia generelt er veldig imøtekomande og hjelpsame og ein følar seg alltid velkommen.

Ingunn Community Service

Aktiviteter i Zambia

FAQ

Hvorfor betale for å jobbe frivillig?

Når du jobber som frivillig så får prosjektene gratis arbeidskraft, noe som er til stor hjelp. Men det er også en del ekstra kostnader som oppstår i forbindelse med ditt opphold, f.eks. transport, kost og losji, planlegging, informasjon osv. Programprisen du betaler dekker først og fremst disse kostnadene. Det du betaler inkluderer også donasjoner til prosjektet og våre kostnader i Norge. Mesteparten av det du betaler går til våre lokale partnere, noe som igjen er med på å skape flere arbeidsplasser i landene vi har programmer i. I mange tilfeller er frivillige - både med tanke på arbeidskraften og pengene - eneste grunn til at programmene har mulighet til å fortsette driften. Programmene vi tilbyr blir ofte drevet av ildsjeler som virkelig brenner for det de driver med, vanligvis uten noe form for statlig støtte.

Hvor mye trenger jeg i lommepenger?

Siden all kost og losji er inkludert man-fre i programprisen trenger du ikke mye ekstra. Vi anbefaler ca. 800 kr pr uke i prosjekttiden. Ønsker du å delta på ekstra turer eller utflukter som ikke er en del av prosjektet må du betale for disse utenom.

Hvordan er kommunikasjonsmulighetene på prosjektet?

Det er internettilgang ved frivillighetshuset, men det kan være noe ustabilt til tider. Mange frivillige skaffer også lokalt sim kort som lades opp med data, og bruker dermed tjenester som Whatsapp, Messenger, Facetime osv til å kommunisere med de hjemme. 

Bør jeg ta med myggnett selv?

Ja, vi anbefaler at du tar med ditt eget myggnett. Prosjektet har myggnett, men disse er gjerne hullete og gjør ikke samme nytten lengre.

Får jeg tatt ut penger på prosjektet?

Det er ingen mulighet til å ta ut penger der du bor, men du kan få tatt ut i en minibank som ligger ca 5 minutters gange fra frivillighetshuset.

Hvilken valuta brukes i Zambia?

Den lokale valutaen heter Kwatcha og kan ikke fås i Norge før avreise. Du må derfor veksle inn i USD i Norge før avreise. Dette kan du veksle til Kwatcha i Livingstone etter ankomst.

Må jeg har reiseforsikring?

Ja. Reiseforsikring er obligatorisk.GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb på frivillighetsprosjekter.

Trenger jeg vaksiner?

FHI anbefaler dTP-IPV, MMR og Hep A vaksiner til alle som skal reise til Zambia, i tillegg til at man sjekker med en reiseklinikk eller fastlegen din om andre individuelle vaksiner som anbefales. Om du kommer fra et land med høy forekomst av gulfeber må du også kunne bevise at du har tatt gulfebervaksinen. Ta med vaksineboken når du reiser. Zambia har forekomst av malaria, så vi anbefaler at du tar malariatabletter.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Besøkte program

← Se alle program du har vært innom

→ Steng liste med programmene

Ja, send meg informasjon om disse programmer!

→ Steng liste med programmene

Ring eller send SMS

Hjem » Land » Zambia » Community Service

Siste nyhet: Unike muligheter for deg som er glad i hest!