En måned som forandrer hele livet ditt

Mars måned 2016 har vært den mest lærerike noensinne. Full av nye inntrykk og erfaringer du aldri ville fått i Norge. Denne måneden har jeg tilbrakt i Livingstone i Zambia på Community Service, nærmere bestemt på medisin og helseprosjektet. Det har nok ikke helt gått opp for meg alt jeg fikk være med på. Jeg har fått sett fattigdommen på nært hold, de store manglene på kunnskap og ressurser og den evige kampen om å få mat på bordet. Men jeg har også fått sett så mye vakkert. Mødre som ofrer alt for barna sine, fedre som jobber dagen lang for det som går langt under minstelønnen i Norge, barn med store framtidsdrømmer. På medisinprosjektet i Livingstone får du bli med å spre håp, glede og kunnskap.


Vi har alle har sett fattigdommen på tv. Stadig vekk får vi se hvordan millioner av mennesker lider i mangelen på mat, helsehjelp og tak over hodet. Uansett hvor mye du prøver å forestille deg hvordan det må være, blir det uansett ikke det samme når du står midt oppi det og får se det med egne øyne. Det er tøft, men du får oppleve en evig takknemlighet for det lille du kan gjøre for dem. Litt vitaminer, smertestillende, et plaster og noen gode ord er alt som skal til for å gjør dagen deres litt bedre. For du trenger ikke mye erfaring eller kompetanse for å være et medmenneske. Du har ører å lytte med, øyne å se med, og et smil til å spre glede med. Det er alt du trenger for å delta på medisinprosjektet.

Jeg føler meg så utrolig takknemlig som fikk jobbe som frivillig og bli kjent med et annet land, en ny kultur og gi noe tilbake til mennesker som trenger det. Jeg har møtt mange inspirerende mennesker i alle aldre, knyttet vennskap over hele verden og fått sett en realitet vi ikke er vandt med. I helgene får du også oppleve mye gøy og spennende. Dra til fantastiske Victoria Falls, helgetur til Zimbabwe og Botswana, gå med leoparder og løver, dra på safari, se nydelige solnedganger, ta noen lokale øl, Mosi, og dra ut og la de lokale lære deg å danse. Om du søker litt adrenalin er bungee jump fra Victoria Falls bridge noe å anbefale.

Det noe magisk med Afrika og jeg gleder meg allerede til jeg skal tilbake en dag. Å se virkeligheten gjør noe med deg som menneske. Reis som frivillig og bli med å gjør en forskjell du også.

- Vibeke Beinset, deltaker på Health & Community Zambia


Reisebrev fra 2016

Lyst til å oppleve noe lignende?! Dette er et reisebrev fra Community Service.

Ring eller send SMS

Hjem » Reisebrev » En måned som forandrer hele livet ditt

Siste nyhet: Unike muligheter for deg som er glad i hest!