Emilia i Namibia - Wildlife Rescue Center

Følgende reisebrev er skrevet av en GoXplore deltaker fra et annet land og er automatisk oversatt til norsk. Teksten kan derfor være litt utydelig til tider.

Jeg tilbrakte to uker i Namibia ved Naankusen Wildlife Rescue Centre. Jeg hadde lenge utsatt beslutningen om å reise på tur fordi jeg aldri hadde reist alene før og tanken på det virket veldig skummel. Til slutt bestemte jeg meg for å gjøre drømmen min til virkelighet og bestilte en tur til Naanku. Jeg valgte Naankusen som reisemål fordi det, basert på det jeg leste, virket som et pålitelig og etisk sted. Beslutningen om å gå til Naanku var definitivt den riktige. Personalet er veldig dedikert til arbeidet sitt og bryr seg virkelig om dyrenes velferd; i alle aktiviteter setter vi dyrene først. Hver dag var annerledes og jeg fikk en unik mulighet til å oppleve ting jeg hadde drømt om lenge. Forventningene mine til turen var høye, men turen overgikk allikevel forventningene mine med et kast. Jeg skjønte også at frykten min for å reise alene var meningsløs, for jeg var egentlig ikke alene, alle de andre frivillige var i nøyaktig samme situasjon som meg selv.

I Naankus startet dagene klokken åtte om morgenen, da morgenens arbeidsoppgaver ble delt ut. Det ble en lang matpause på dagtid, deretter ble det fordelt nye arbeidsoppgaver for ettermiddagen. Arbeidsdager ble vanligvis avsluttet senest kl 17 og kveldene var fri. Det ble mer fritid i helgene og det var anledning til bl.a. soling, tilbringe tid med å leke med andre eller for eksempel gå på besøk til byen.

Oppgavene var allsidige og takket være den roterende arbeidslisten får alle være med på alt etter tur. Arbeidsoppgavene omfattet bl.a. mating av dyrene, rengjøring av innhegningene, ta bavianene ut og aktivering av dyrene på en artstypisk måte. Det er dyr overalt i Naankuse, f.eks. kattedyr, bavianer, hester, ville hunder og også mindre dyr som manguster. Turen som helhet var helt fantastisk, jeg fikk f.eks. tilbringe en dag med en liten fem uker gammel bavianunge, som ble foreldreløs og derfor trengte konstant menneskelig kontakt. Jeg fikk også f.eks. å være med på å ta gepardene ut og delta i utsettingen av antilopen tilbake i naturen. Det er vanskelig å skille ut visse opplevelser fremfor andre fordi hele den to uker lange perioden var fylt med mange øyeblikk da hjertet mitt føltes som om det sprakk av lykke og takknemlighet for å ha hatt det privilegium å oppleve ting som jeg praktisk talt hadde drømt om hele livet.

Jeg kan på det varmeste anbefale Naankuse til alle som planlegger en lignende tur. Det er imidlertid viktig å forstå at Naankuse ikke er en dyrehage hvor du kan klappe søte ville dyr. Naankuse er et redningssenter for dyr som av en eller annen grunn ikke lenger kan overleve i naturen og derfor trenger et sted hvor de kan leve ut resten av livet i fred eller til de kan returneres til naturen. Denne turen skapte definitivt en gnist til å gjøre noe slikt i fremtiden også og jeg tror jeg kommer til Naankusen for å reise igjen.

Reisebrev fra 2018 (Oversatt)

Lyst til å oppleve noe lignende?! Dette er et reisebrev fra Wildlife Rescue Centre.

Ring eller send SMS

Hjem » Reisebrev » Emilia i Namibia - Wildlife Rescue Center

Knut Einar J bestilte Work & Travel Japan. Noe for deg?!