1. Frivillig arbeid med løver i Zimbabwe 2. Frivillig arbeid med elefanter 3. Frivillige i Zimbabwe 4. Jobb med elefanter i Afrika 5. Frivillig arbeid med løver i Afrika 6. Frivillig arbeid Afrika zebra

Frivillig arbeid med nesehorn, løver og elefanter i Zimbabwe

Gjør deg klar for en uforglemmelig dyrelivsopplevelse, og jobb sammen med noen av Afrikas mest ikoniske arter, med unike muligheter å komme tett på nesehorn, løver, elefanter og de andre dyr som bor på reservatet.

Les mer

Lions, Rhinos & Elephants

På Lions, Rhinos & Elephants blir du en del av den daglige driften av gården, og får jobbe med løver, elefanter og andre afrikanske villdyr som bor på reservatet. Her vil du blant annet lager leker av naturlige elementer i naturen, kutte opp kjøtt, delta på matingen, rengjøre innhegningene, spre informasjon om viktigheten av bevaring i lokalsamfunnet og delta på vedlikeholdsarbeid på gården. Programmet gir deg en ekte innføring i problemene løve- og elefant bestandene i Afrika møter, og god kunnskap om det som kreves for å drive med bevaring i Afrika. I tillegg til å jobbe tett med løvene og elefanter vil du få oppleve mange andre afrikanske villdyr på prosjektet via bush walks, game drives, telling, mating, fugletitting og mer! Om du er glad i hester har du også muligheten til å ri på savannen gjennom oppholdet.

ALERT

ALERT står for African Lion and Environmental Research Trust og er en internasjonalt registrert non-profit organisasjon grunnlagt i 2005 med mål om å gjøre en reell forskjell for bevaring og lokalsamfunnene i Afrika. Det ble opprinnelig etablert som støtte for Lion Rehabilitation-programmet, men har siden utviklet seg til en helhetlig, multidisiplinert bevaringsorganisasjon. Organisasjonen har fokusprosjekter i to sentrale nasjonalparker i Zimbabwe hvor hele økosystemer studeres og overvåkes, inkludert store rovdyr, byttedyrene deres og andre nøkkelarter som elefanter. En stor del av ALERTs tilnærming er den svært viktige involveringen av lokalsamfunnene som ligger ved siden av de beskyttede områdene og som ofte lider av konflikter med dyrelivet. Med utdanning om bevaring og støtte til klasserom jobber ALERT med å spre viktigheten av bevaring til neste generasjon, ved å involvere lærere, samfunnsledere og barn i å utvikle bedre måter å sameksistere med dyrelivet. Det er mange av disse prosjektene frivillige bidrar til gjennom sine daglige aktiviteter.

Hvem kan delta?

Du må være over 17 år gammel, men det er ingen øvre aldersgrense. Det er viktig at du er i glad i dyr og ikke er redd for å ta i et ta, for ingen dag er lik i villdyrenes rike! Det er viktig at du er innstilt på å følge reglene på ditt prosjekt og at du følger alle retningslinjer som blir gitt da sikkerhet er viktig, både for deg og for dyrene. Naturfargede klær og ydmyk oppførsel er viktig og så er det en fordel med gode engelskkunnskaper.

Noen raske fakta om Lions, Rhinos & Elephants
Passer for17 til 65 år
LengdeFra 2 til 12 uker
AnkomstplassBulawayo eller Harare
Nærkontakt med dyrJa, les mer her.
Antall deltakereOpptil 30 stk.
Burde bestillesMinst 2 mnd. i forkant
Startdato Spesifikke mandager
Frivillig arbeidFrivillig arbeid med dyrLøverNeshornNærkontakt med dyrElefanter
Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Jeg har det veldig bra, og vi har det bra begge to. Det som har gjort størst inntrykk må være at alle er fornøyde, selv om de kanskje ikke lever under de beste forholdene, og det vil jeg si er veldig inspirerende å være vitne til :)

Ida Aggerholm Lions, Rhinos & ElephantsOversatt

Arbeidsoppgaver

Dagene dine vil være varierte og avhengig av hva som må gjøres den dagen. Her er noen av de forskjellige aktiviteter du kan forvente å bli involvert i:

Som deltaker vil du lære hva du skal gjøre, og hva du ikke skal gjøre. Hele prosjektet er en læringsprosess. I dyrenes rike er ingen dag lik, men en vanlig dag kan se slik ut:

7 - 8 - kortere aktiviteter som bushwalk, fugletitting, 'vekking' av elefantene i boma de sover i og så gåtur med de osv.
8 - 8:30 - frokost
9 - 13 - du deltar på ulike arbeidsoppgaver, for eksempel å rengjøre burene, gamedrive eller game count, søke etter snarer ute i naturen, vedlikehold av gården eller kutting av kjøtt.
13 - 14 - lunsj
14 - 16/17 - ettermiddagen består av ulike arbeidsoppgaver, for eksempel matlaging til elefantene og nesehorn, behaviour enrichment eller rengjøring av innhegninger.
18:15 - gjennomgang av dagens som har vært og gjennomgang av planen for neste dag og aktiviteter. Har noe spesielt skjedd i dag?
18:30 - middag
19 og utover - fritid og sosiale aktiviteter med de andre frivillige

Send denne siden til meg som PDF

Boforhold

Frivillige bor i en 'volunteer village' på prosjektets område, hvor fire frivillige deler rom. Gutter og jenter bor hver for seg, men det finnes også noen dobbeltrom. Toaletter og dusjer deles. Hvert rom har tepper, puter og sengetøy, men ta med egen sovepose om vinteren da det kan bli kaldt. Det er vaskeriet på prosjektet hvor du kan levere klær til vask. Det er en ganske god WiFi nettverk (for Zimbabwe å være) tilgjengelig for de frivillige.

Det er en landsby i nærheten av prosjektet hvor du kan få tak i det mest nødvendige i løpet av prosjekttiden. Fordi du bor på selve prosjektet har du ikke mulighet til å gjøre andre aktiviteter på kveldstid, med mindre prosjektet selv organiserer det.

Alle måltider er inkludert i programprisen og vegetarianere, og andre med særskilte matønsker, er selvfølgelig også velkommen. Maten er internasjonal og blir tilberedt av prosjektets ansatte. Vannet er trygt å drikke fra springen. Det er også mulighet for å kjøpe flaskevann dersom du ønsker det, men dette er for egen regning. Det er en liten bar på prosjektet, som tilbyr mineralvann, øl, sjokolade etc. Du vil få informasjon ved ankomst om hvilke regler som finnes på prosjektet, om du kan bevege deg rundt i området på egen hånd og generelt om sikkerhet. Det er tilgang på TV, video og grillområder (såkalte "braai areas", en afrikansk tradisjon). Lading av mobiltelefoner byr ikke på problemer, men du trenger adapter. Du kan kjøpe internet i resepsjonen på gården. Skulle du mot all formodning komme ut for en ulykke, transporterer representantene deg til nærmeste sykehus.

Reisen var en drøm som gikk i oppfyllelse! Helt fra startfasen i planleggingen til hjemreisen har jeg følt meg trygg og i varetatt både av ansatte i Zimbabwe og gjennom GoXplore.

Ann Elin Lions, Rhinos & Elephants

Hvorfor Lions, Rhinos & Elephants med GoXplore?

  • Opplev elefanter og andre afrikanske villdyr på et fantastisk sted i Zimbabwe
  • Gå tur med de 4 foreldreløse elefanter på gård
  • Lag leker for løvene og opplev de på nært hold
  • Delta i game drives, bush walks, vilttelling, fôring mm
  • Du deltar på gårdsarbeid
  • Mulighet til å ri hest på savannen
  • Opplæring i dyreatferd og håndtering på plass
  • Du lærer masse om den Afrikanske kulturen og historien
  • Bli med på tur til mektige Victoria Falls, Lake Kariba, Great Zimbabwe og Matopos National Park
  • Venner for livet

Visum

Ved ankomst til Zimbabwe kjøper du et turist visum på flyplassen. Det mest vanlige er at du får en single entry versjon som varer i 30 dager og koster 30 USD. Vi anbefaler at du ber om den double entry versjonen som koster 45 USD, da slipper du å søke på nytt hvis du tar en tur over grensen ila oppholdet (feks til Zambia siden av Victoria Falls, eller på safari til Botswana). Det er viktig at du har med nok amerikanske dollar til å dekke visumkostnaden. Det er ikke mulig å betale med annen valuta, eller med kort.

Om du skal være i landet lenger enn 30 dager og har fått en visum som varer kortere, så kan denne forlenges etter ankomst, og vår partner i Zimbabwe vil hjelpe deg med dette.

Det er også viktig at du har med et maskinlesbart pass, og at denne er gyldig i minst 6 måneder etter ankomst i Zimbabwe. Den skal ha minst to ubrukte/tomme sider, og gjerne 6 om du reiser via Sør-Afrika. Om du har reist i områder med høy forekomst av gulfeber, eller skal til disse etterpå, er det viktig at du har med bevis på gyldig gulfebervaksine. Les mer på UD sine landsider.

Under 18 år?
Dersom du reiser via Sør-Afrika og ikke har fylt 18 år enda vil du måtte medbringe ekstra informasjon til immigrasjonsmyndighetene i Sør-Afrika. Grunnet voksende global handel med barn, har Sør-Afrika nylig introdusert krav om at alle reisende under 18 år må fremvise dokumentasjon til myndighetene. Dersom du er under 18 år så er det viktig at du kontakter oss for for mer informasjon.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Reise

Lions & Elephants starter spesifikke mandager hele året. Prosjektet er veldig populært og fylles raskt opp, så det er viktig å melde deg på tidlig. Ta gjerne kontakt med oss dersom du ønsker å reise på datoer som allerede er fulle. Vi sjekker gjerne tilgjengeligheten for deg!

Ankomstdager 2024

April 1, 15
Mai 6, 13, 27
Juni 3, 17
Juli 1, 8, 15 & 22
August 12, 19, 26
September 2, 16
Oktober 7, 14
November 4, 11, 25
Desember 9, 23

Vi kan få en av våre samarbeidspartnere til å sende deg et uforpliktende flytilbud på reisen din til Zimbabwe etter at du har fått en bekreftet plass på prosjektet. Generelt sett koster en tur retur reise fra Oslo til Bulawayo mellom 7000 NOK og 10500 NOK og fra Oslo til Harare mellom 7000 NOK og 10 000 NOK avhengig av sesong. Du kan selvfølgelig bestille flybilletten selv, men da er det veldig viktig at du ikke bestiller den før du har fått bekreftet plassen på prosjektet.

Hvis du har lyst til å oppleve andre steder i Afrika enten før eller etter oppholdet er det opp til deg. Hvis du er interessert i safari kan vi også hjelpe deg med det. Les mer om våre Kruger safari her.

Transport fra/til flyplassen

Nærmeste flyplass ved prosjektet er Bulawayo International Airport. Du vil bli hentet på flyplassen ved ankomst og brakt tilbake etter endt prosjekt. Losji utover prosjektperioden dekkes ikke, så dersom du ønsker å tilbringe noen dager i Zimbabwe før eller etter prosjektperioden, skjer dette for egen regning. Kontakt oss gjerne dersom du ønsker å reise på en dato som allerede er full.

Du kan også ankomme Harare International Airport, men merk at reiseveien er lengre, og det tilkommer en ekstra kostnad på USD 250 per vei når du velger Harare. Vi vil sende deg mer informasjon om datoer og tider som du må forholde deg til etter at plassen er bekreftet. 

Priser

Startdato i 2024 Pris
2 uker 22550
3 uker 30050
4 uker 37350
5 uker 44100
6 uker 50700
7 uker 57050
8 uker 63350
9 uker 69700
10 uker 76000
11 uker 82350
12 uker 88700

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen. Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet. Flybillett er ikke inkludert i programprisen, men bruker å koste fra 7000 kroner tur retur.

Hva er inkludert i prisen?

Midler fra frivillige bidrar i stor grad til driften av prosjektet. Forskning og bevaring er kostbart, men takket være programavgiften som de frivillige betaler, kan prosjektene driftes på fulltid. Som frivillig bidrar du også til vedlikehold på gården og støtter lokalsamfunnet.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Reisebrev fra Lions, Rhinos & Elephants

Les flere reisebrev fra våre deltakere
Ikke bare selve prosjektet var kjempegøy å jobbe med, men miljøet og menneskene du møter der var flotte. Da er det gøy at det er andre prosjekter på plass og hvordan de henger sammen, for eksempel var jeg med på samfunnsprosjektene noen ganger.

Angelica Lions, Rhinos & ElephantsOversatt

Aktiviteter i Zimbabwe

Turer

Prosjektet organiserer ulike aktiviteter og opplevelser i løpt av oppholdet. Dette er valgfritt og bestilles i løpet av oppholdet. Alle turene og aktivitetene blir organisert i løpet av oppholdet og er ikke inkludert i programprisen.

Victoria Falls

En til to ganger per måned blir det arrangert en firedagers tur til Victoria Falls, et av verdens syv under. Turen varer i 4 dager og koster ca. USD $ 400 og dekker transport og overnatting i Victoria Falls. Du bør ta med et sted mellom USD 300-500 for å dekke måltider og aktiviteter i løpet av turen. Denne turen er valgfri og må bestilles etter ankomst på gården. Om du ønsker å kombinere prosjekter, sjekk gjerne også vår Victoria Falls prosjekt.

Matopos National Park

Bli med på dagstur til nasjonalparken Matopos National Park, hvor du får være med på safaritur til fots. Forhåpentligvis ser du blant annet nesehorn. Turen koster USD 125 per person og bestilles etter ankomst til gården.

The Great Zimbabwe

Bli med på dagstur til UNESCOs World Heritage Site og lær masse spennende og interessant om historien og kulturen til landet Zimbabwe. Turen koster USD 425 per person og bestilles etter ankomst til gården.

FAQ

Er Lion Centre involvert i Canned Hunting?

Nei, Lion Centre er ikke involvert i canned hunting. Ingen løver på Antelope Park gården blir solgt. Gården har detaljerte lister og oversikt over alle sine løver og hva som har skjedd med hver løve. Denne oversikten ligger ute på ALERT sin nettside og er tilgjengelig for alle; https://lionalert.org/page/RPlionsintheprogram.

Kan nærkontakt med dyrene egentlig regnes som bevaring?

NB! På Lions & Elephants vil du ikke kunne 'ta på' løvene eller gå tur med de! Nærkontakt med dyr kan nok ikke på egenhånd regnes som bevaring og har derfor blitt faset ut. Det er mange som er i mot at vi mennesker skal ha noe som helst nærkontakt med dyr. Vi mener at det har en så stor påvirkning på bevisstheten rundt utfordringen med løvebestanden (konflikt mellom mennesker/villdyr, canned hunting/troféjakt osv) og at fordelen med nærkontakt er større enn ulempen. Vi føler også at et viktig element med bevaring er at den er bærekraftig, så vi må se på modeller som finansierer seg selv og ikke kun er avhengig av donasjoner.

Hvorfor betale for å jobbe frivillig?

I mange tilfeller er frivillige - både med tanke på arbeidskraften og pengene - eneste grunn til at programmene har mulighet til å fortsette driften. Programmene vi tilbyr blir ofte drevet av ildsjeler som virkelig brenner for det de driver med, vanligvis uten noe form for statlig støtte. Når du jobber som frivillig så får programmene gratis arbeidskraft, noe som er til stor hjelp. Men det er også en del ekstra kostnader som oppstår i forbindelse med ditt opphold, f.eks. transport, kost og losji, planlegging, informasjon osv. Derfor betaler du en programpris for å dekke disse kostnadene. Det du betaler inkluderer også donasjoner til prosjektet og våre kostnader i Norge. Mesteparten av det du betaler går til våre lokale partnere, noe som igjen er med på å skape flere arbeidsplasser i landene vi har programmer.

Hvor mye trenger jeg i lommepenger?

Siden all kost og losji er inkludert i programprisen trenger du ikke mye ekstra. Vi anbefaler ca. 800 kr pr uke i prosjekttiden. Ønsker du å delta på ekstra turer eller utflukter, som ikke er en del av prosjektet, må du betale for disse utenom.

Hva bør jeg ta med?

Zimbabwe har motsatte årstider fra Norge, så det er viktig at du pakker ut fra når på året du skal reise.Det er stort sett et solfylt liv i Zimbabwe, der den beste perioden regnes fra midten av september november. Dette er deres sommer. Klimaet varierer med landets topografi. Desember til April er den varmeste årstiden og er stort sett varm, men det kan også regne litt da det er regntid. Mai til august regnes som vintermåneder, og temperaturen kan gå ned mot null. Dette gjelder spesielt om kvelden og natten. Vi anbefaler da at du tar med deg varme klær og gjerne også ullundertøy. Ta også med sovepose om vinteren (mellom april og september). Ta gjerne med både et par lukkede sko (tennissko) og et par gode sandaler. Dersom du ønsker å sjekke temperaturen før avreise, kan du ta en titt på www.yahooweather.com

Hvordan er kommunikasjonsmulighetene på prosjektet?

Prosjektet tilbyr wifi mot betaling. Internettilgangen og telefondekningen kan være litt opp og ned til tider.

Må jeg har reiseforsikring?

Ja. Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb på frivillighetsprosjekter.

Bør jeg ta med myggnett selv?

Prosjektet ligger i lav risikoområder og myggnett er derfor ikke nødvendig i forhold til malariamygg. Det er veldig liten sjanse for at det er malariamygg på prosjektet. I Victoria falls er det malariamygg, så der er myggnetting nødvendig.

Får jeg tatt ut penger på prosjektet?

Det er ingen mulighet til å ta ut penger på prosjektet, men du kan få tatt ut i minibank i Gweru town en gang i uken. Alle frivillige på får muligheten til å dra til supermarked og minibank hver lørdag formiddag. Dersom du skal være med på turen til Victoria Falls i løpet av oppholdet så kan du betale med kort.

Hvilken valuta brukes i Zimbabwe?

Den lokale valutaen heter USD (Amerikanske Dollar). Du må derfor veksle inn i USD i Norge før avreise og ta med på reisen. Det er viktig at alle sedlene er fra 1993 eller nyere og at sedlene er så lave som mulig. (ikke ta med USD 100 eller 50. Dette kan være vanskelig å bruke).

Trenger jeg vaksiner?

Zimbabwe er et malarialand, men prosjektet ligger i et lavrisikoområde. Det er veldig liten sannsynlighet for at det er malariamygg der. Det er derfor helt opp til hver frivillig å selv bestemme mht malariatabletter. Dersom du skal være med på Victoria falls turen i løpet av oppholdet så må du ha malariatabletter for den turen. Vi anbefaler da typen 'malarone. Dersom du tenker deg en tur over grensen til Botswana eller Zambia i løpet av turen så anbefaler vi at du tar gulfebervaksinen i forkant av reisen. Husk å ta med vaksineboken på reisen da dette må fremvises ved grenseovergangen. Det er ingen myggnett på prosjektet, men du kan selv ta med dersom du ønsker det. Ut over dette anbefaler prosjektet sterkt at du tar stivkrampevaksinen og rabiesvaksinen. Det kan også være lurt å ta hepatitt A og B, samt drikkevaksinen Ducoral (mot e-coli bakterien og kolera). Kontakt din fastlege for nærmere helseinformasjon.

Får jeg vasket klær?

Prosjektet tilbyr vask av klær i løpet av oppholdet. Du leverer inn skitne klær til de ansatte på vaskeriet og kan hende dem ferdig vasket, tørket og brettet 24 timer senere. Prosjektet tar nå betaling for denne tjenesten og dette koster USD 5 per 'load'.

Er det farlig å reise til Zimbabwe?

GoXplore forholder seg i alle land til Utenriksdepartementets offisielle reiseråd. Zimbabwe har ikke vært på UDs liste på mange år nå og vi opplever situasjon i landet som veldig stabil. Ta gjerne kontakt med oss hvis du har spørsmål angående dette.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Besøkte program

← Se alle program du har vært innom

→ Steng liste med programmene

Ja, send meg informasjon om disse programmer!

→ Steng liste med programmene

Ring eller send SMS

Hjem » Land » Zimbabwe » Lions » Rhinos & Elephants

Siste nyhet: Unike muligheter for deg som er glad i hest!