Jenna i Zimbabwe

Følgende reisebrev er skrevet av en GoXplore deltaker fra et annet land og er automatisk oversatt til norsk. Teksten kan derfor være litt utydelig til tider.

Jeg har et sterkt ønske om å reise og se forskjellige kulturer, så da jeg fant dette prosjektet ble jeg umiddelbart interessert, jeg har alltid ønsket å se Afrika, løver og andre afrikanske dyr, så selvfølgelig ville jeg reise, selv om tanken på å reise dit alene var litt spennende i begynnelsen. Jeg er veldig glad for at jeg dro dit.

Da jeg kom dit, var jeg egentlig ikke nervøs i det hele tatt, og jeg følte meg umiddelbart hjemme, jeg var bare der i 2 uker, og på den tiden rakk jeg å gjøre og se mye, men jeg følte likevel at det var for kort en gang, jeg kunne ha blitt lenger, og jeg planlegger å returnere dit en gang om dagen. Personalet var fantastisk og utrolig hyggelige og jeg ble overrasket over hvor godt alle snakket engelsk, så jeg visste først at det er et andre morsmål i Afrika. De ønsker å gi råd og hjelpe, og bryr seg virkelig om dyrene og andre aktiviteter der.

Selv om jeg reiste alene, var jeg ikke alene der, det var mange frivillige fra andre deler av verden og alle hadde samme interesse, jeg fikk nye venner der. Det var best når man alltid ventet på neste dag for å se hva som ville skje og gjøres, om morgenene kunne det som regel være en morgentur med løver eller elefanter og så alltid fortsette med andre aktiviteter. Om morgenen måtte jeg vanligvis våkne 06:45, men det virket ikke vanskelig engang å våkne, faktisk våknet jeg alltid automatisk tidligere, fordi jeg fikk rytmen og visste at jeg kunne gjøre noe. Og det var som regel aktiviteter slik at den siste startet, enten kl 15:00 eller 16:10, slik at etter det ble det fritid, jeg hadde selv sett for meg aktiviteter, lengre og tyngre, men de overrasket meg på en positiv måte.

Det var den beste opplevelsen i livet mitt så langt, jeg kan ikke beskrive den turen med ord, jeg fikk se og oppleve så mye nytt på kort tid og så, da jeg følte at jeg på en eller annen måte var isolert fra resten av verden, som var fantastisk, som om Afrika var sin egen verden, den var helt annerledes når som er en del av hverdagen. Så, når jeg så det prosjektet, går pengene virkelig til en god sak.

Dette var en mye bedre opplevelse enn å bare reise på ferie til Afrika, når jeg var der som frivillig fikk jeg så mye mer ut av det, nesten hver dag så jeg ville dyr i naturen, f.eks. sebraer og antiloper, så matingen av løvene og til og med forberedte den, deretter rengjøringen av innhegningen til elefanter og løver, det føltes godt å hjelpe til med de daglige aktivitetene og prosjektet kommer nærmere livene jeg trodde. Jeg anbefaler definitivt!


Reisebrev fra 2017 (Oversatt)

Lyst til å oppleve noe lignende?! Dette er et reisebrev fra Lions, Rhinos & Elephants.

Ring eller send SMS

Hjem » Reisebrev » Jenna i Zimbabwe

Shine M bestilte Frivillig Sør-Afrika. Noe for deg?!