1. Frivillig arbeid Vic Falls 2. Frivillige hos Victoria Falls 3. Safari bil Vic Falls 4. Frivillig arbeid Vic Falls 5. Frivillig arbeid med løver Vic Falls 6. Magiske Vic Falls

Frivillig arbeid ved Victoria Falls i Zimbabwe

Å jobbe frivillig med løver ved Victoria falls er magisk! Tenk deg å våkne opp til løvebrøl, fortsette dagen med frivillig arbeid for de løvene på prosjektet, og så white water rafting på Zambezi-elven. Du vil ikke angre på det!

Les mer

Victoria Falls

På Victoria Falls prosjektet jobber du nært dyrene og blir en del av den daglige driften av en privat reservat. Du vil blant annet lage leker av naturlige elementer i naturen, kutte opp kjøtt, delta på matingen, rengjøre innhegningene og bidra med generelt vedlikehold av gården. Programmet gir deg en ekte innføring og god kunnskap om de afrikanske villdyrene og deres liv, samt et nært innblikk i arbeidet til ALERT (African Lion and Environmental Research Trust), en stiftelse satt opp i 2005 for å jobbe for løver og bevisstheten rundt miljøvern i de lokale samfunnene de jobber med.

Et av hovedmålene med prosjektet er å opprettholde løvebestanden i Afrika. Tidligere fantes ca 250.000 løver på det afrikanske kontinentet. I dag finnes det kun ca 18 000 - 25 000 stykker igjen av dette kattedyret, noe som har sin bakgrunn i blant annet sykdommer, jakt og befolkningsspredning i området. På prosjektet vil du komme i tett kontakt med de løvene som bor der, og blant annet være med på mating av de. I tillegg bidrar du ved å undervise barna i lokalsamfunnet om viktigheten av å bevare naturen og dyrene som lever rundt de, såkalt Conservation Education. Human - wildlife konflikter er noe av det som legger mest press på dyrebestandene i Afrika og det er helt avgjørende å informere de lokale samfunn om måter å håndtere dette.

Her er en video fra prosjektet

Hvem kan delta?

Du må være over 18 år gammel og minst 155cm høy, men det er ingen øvre aldersgrense. Det er viktig at du er i glad i dyr og ikke er redd for å ta i et tak, for ingen dag er lik i villdyrenes rike! Det er viktig at du er innstilt på å følge reglene på ditt prosjekt og at du følger alle retningslinjer som blir gitt da sikkerhet er viktig, både for deg og for dyrene. Naturfargede klær og ydmyk oppførsel er viktig og så er det en fordel med gode engelskkunnskaper.

Noen raske fakta om Victoria Falls
Passer for17 til 65 år
KvalifikasjonerIngen
LengdeFra 2 til 12 uker
AnkomstplassVictoria Falls
Nærkontakt med dyrJa
Antall deltakere10 stk
Burde bestilles2 mnd. i forkant
StartdatoSe startdatoer under 'REISE' nedenfor
Frivillig arbeidFrivillig arbeid med dyrLøverNærkontakt med dyrJobb med dyr
Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Reisen til Victoria Falls, Zimbabwe har vært utrolig på veldig mange måter. Turen starter litt dårlig siden vi klarte å miste flyet vårt til Victoria Falls, så ble mye styr der med å få nye flybilletter, overnatting i Johannesburg osv. Da vi først kom oss til Victoria Falls og på prosjektet ble alt veldig bra, og jeg har lært så mye, både om dyr, menneskene og samfunnet i Zimbabwe, men ikke minst om meg selv. Blitt et sikkelig spesielt minne for livet, og jeg savner allerede stedet og «livet» jeg hadde i Victoria Falls, og veldig klar for å gjøre noe slikt igjen. Det som jeg tror har gjort mest inntrykk på meg er rett og slett å se hvordan de lokale levde i Victoria Falls; alt fra husene deres og skolene de har til vareutvalget i matbutikkene og hvor dårlig kvalitet det var på matvarer i de lokale butikkene. Jobber i matbutikk her hjemme så det var veldig spennende og lærerikt å se, hvilken forskjell det er der. Fikk virkelig kjenne på hvor godt vi har det her hjemme og det å sette pris på det jeg faktisk har. Menneskene der nede har også satt sikkelig inntrykk på meg med deres høflighet og nysgjerrighet, og hvor åpen de var mot meg. De ville lære meg alt mulig og høre masse om meg og livet mitt i Norge. Alt i alt har denne opplevelsen vært helt fantastisk, sett så mye av samfunnet i Victoria Fall, og i tillegg få være så nært og lære om 37 løver. Virkelig en fantastisk opplevelse. Dette er en opplevelse og minne jeg vil ta med meg videre. Tusen takk for god oppfølging og at du alltid har vært tilgjengelig!

Linda Victoria Falls

Arbeidsoppgaver

Ingen dag er lik når man jobber med løver og andre ville dyr. Også været spiller en avgjørende rolle i hvordan dagene blir delt inn. Og til slutt, så kan konseptet 'African Time' oppleves som frustrerende av oss som er mer vant til at ting skjer til avtalte tider. Dermed er noen av det viktigste egenskaper for å trives på prosjektet fleksibilitet, forståelse og eventyrlyst! Dette er blant aktivitetene du kan forvente å bli med på:

De få reservatene som er igjen i Zimbabwe er ekstremt verdifulle og må bevares for en hver pris. Noen av oppgavene på gården vil være å fine og fjerne feller, kontrollere hull, holde styr på gjerder og reparere dem.

Predator & Wildlife Research

På Zambezi National Park vil du jobbe sammen med vår talentfulle forskere, og her finner du løver, leopard, cheetah, afrikansk villhund, hyener og mer. Din rolle vil være å hjelpe og bistå ved å samle grunnleggende opplysninger om hver art som deretter brukes til å forbedre kunnskapen om dem. Dette innebærer og inkluderer sporing av datainnsamling og overvåking av hyene, leopard og andre rovdyr plassert i og rundt området. Du vil også kunne inkludere andre rovdyr ved hjelp av observasjon og undersøkelser. Store rovdyr spiller en viktig rolle i økosystemet, og deres antall og oppførsel må overvåkes kontinuerlig.

Lion Conservation

Her jobber du og tilbringer tid med løvene som er født og oppvokst her. Løvene må tilpasse seg miljøet ved å lære å forstå, observere, føle og lukte villmarken. Du er også involvert i omsorgen for dyrene - de trenger fôring, rengjøring, berikelse og noen ganger til og med veterinærpleie for å sikre at de føler seg bra.

Community Involvement

En viktig del av ditt frivillige opphold vil være å hjelpe til i lokalsamfunnet - her kan du bidra med utdanning og datainnsamling bare for å vise og gi kunnskap i konflikten mellom menneske og dyr. Det er viktig å vise og gi barna som bor i og/eller nær nasjonalparker fakta om dyrene som bor i Afrika, og gi dem kunnskap om hvorfor det er så viktig å opprettholde dyreliv og miljømessig bærekraft. Denne frivillige delen gir deg en nær og ekte smak av den zimbabwiske kulturen.

Elephant Research

Du vil dokumentere plasseringen, størrelsen og strukturen til elefantbesetningen - du vil bidra til å bygge en database over de enkelte elefantene ved å observere forskjellige identifikasjonsmarkører som deres ører, snabel størrelse og form som identifikasjonsmarkører.

Park Conservation

Tid til å skitne seg litt. Når det er på tide for bevaring av parken. Her hjelper du med å fjerne fremmede plantearter, hjelp med vannhull, fjerner feller som skader og dreper dyrene i villmarken, og plukk opp rusk for å holde naturen ren og ryddig.

Som deltaker på prosjektet vil du få en briefing før du starter arbeidet. Her vil du lære hva du skal gjøre, og hva du ikke skal gjøre. Hele prosjektet er en læringsprosess. De frivillige vil gå daglige turer med løvene. Dette er i seg selv en turistattraksjon, og derfor vil du ofte få selskap av flere turister. Ved andre anledninger vil de frivillige gå med løvene uten at noen turister er til stede, og da er formålet å overvåke løvenes karakteristikker. Dette hjelper de ansatte på prosjektet i arbeidet med å få klarhet i hvilke av løvene som er de dominerende i gruppen og hvilke som underkaster seg. De yngre løvene tas med ut hver dag for at de skal bli vant til det åpne landskapet. Dette gjøres sammen med en parkvakt.

Nedenfor finner du en video som en av våre frivillige lagde etter å ha jobbet som frivillig på Victoria Falls. NB! Videoen er noen år gammel og viser 'hands on' kontakt mellom frivillige og løver. Dette er ikke mulig lenger siden starten av 2020.

I dyrenes rike er ingen dag lik, men en vanlig uke kan se slik ut:


Monday

Tuesday

Wednesday

Thursday

Friday

AM 1


Enclosure check and boundary patrol

Enclosure check and Wildlife tracking

Bird Survey

Enclosure check and snare sweeping

Head out to Research Game Drive in the Zambezi National Park to document wildlife sightings for the research team

AM 2

Behaviour Enrichment

Bush management

Birds of prey talk

Camp road maintenance

PM 1


Camera Trapping

Bush management

Birds of prey talk

Photograph male lions running and pouncing on prey during lion feed

PM 2

Enclosure cleaning Tree Nursery/Planting or Invasive plant removal Enclosure cleaning/lion feeding Photograph male lions running and pouncing on prey during lion feed

Evening

Games/Movie Night/Quiz Night

Night drive around camp

Evening around the campfire

Night Game Drive

Dinner at one of Vic Falls renowned restaurants (extra cost)


Saturday

Sunday

AM

Join litter pick and recycling session

DAY OFF! Victoria Falls is the adventure capital of Africa so take advantage by doing a bungee, horse ride, boat cruise, and more!

PM


TIME OFF! Venture out on a sunset cruise or helicopter flight over the Falls.

Send denne siden til meg som PDF

Reise

Du kan ankomme hvilken som helst mandag ila året, men ta gjerne kontakt med oss for å sjekke om det er ledig på datoen du vurderer. Du flyr til nærmeste flyplass ved prosjektet, Victoria Falls International Airport, og blir hentet der. Det er en kort 10 minutters kjøretur til campen i Fuller Forest.

Etter bekreftelse på plass, kan vi få en av våre samarbeidspartnere til å sende deg et uforpliktende flytilbud på reisen din til Zimbabwe, eller så kan du bestille denne selv. Generelt sett koster en tur-retur reise fra Oslo til Victoria Falls mellom 8000 og 11000 kr avhengig av sesong. Det er veldig viktig at du ikke bestiller flybillett før du har fått bekreftet plass på prosjektet, i tilfelle prosjektet er fult i perioden du vurderer.

Hvis du har lyst til å oppleve andre steder i Afrika enten før eller etter oppholdet er det opp til deg, men vi hjelper deg gjerne med tips og råd. Losji utover prosjektperioden dekkes ikke, så dersom du ønsker å tilbringe noen dager i Zimbabwe før prosjektet starter eller etter endt prosjektperiode skjer dette for egen regning.

Jeg rakk såvidt å legge fra meg bagasjen min og hilse på de andre frivillige, før det bar rett ut i bushen for min første lion walk. Det var en ubeskrivelig opplevelse å få se løvene for første gang, i levende live, i Afrika! Det var seks løver på prosjektet da jeg var der; Sengwa, Savuti, Chobe, Chisa, Chundu og Chete.

Victoria Falls

Hvorfor Victoria Falls med GoXplore?

  • Utvid din kunnskap og lidenskap for løver og andre afrikanske villdyr
  • Du lærer masse om den afrikanske kulturen og historien
  • Bidra med viktig forskning i Zambezi nasjonalpark
  • Bli kjent med de løvene som bor på prosjektet
  • Mating av løvene og rengjøring av områdene de bor i
  • Massevis av aktiviteter rundt de mektige Victoria Falls
  • Lær om human-wildlife konflikter og prøv å finne løsninger for lokalsamfunnene
  • Du kan besøke Zambia eller Botswana på fridager
  • Hente inn og lagre data i internasjonale databaser brukt av forskere verden over
  • Du får venner for livet

Boforhold

De frivillige bor på Fuller Forest som ligger midt i naturen så du får virkelig følelsen av bush life og kan høre lydene fra dyrene bare få skritt unna. På kveldene kan du nyte brasa fra det egne "braai" området (BBQ området). Det er internett tilgjengelig i fellesområdene, men dekning på dette kan variere (det er tross alt Afrika!).

Fuller Forest er kun 15 - 20 minutter utenfor Victoria Falls noe som vil si at du på kvelder og i helgene har fleksibiliteten til å finne på forskjellige ting som strikkhopp, tur i nasjonalparken, helikoptertur over fossefallet og mye annet. I sentrum finner du så klart også banker, restauranter, utesteder og butikker. For å komme deg til sentrum trenger du transport, men dette kan du få hjelp til på programmet.

Alle måltider; frokost, lunsj og middag er inkludert i programprisen og tilberedes av personalet. Du bør kjøpe vann på flaske i løpet av oppholdet.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Vaksiner

Det er myggnett på prosjektet, men det kan likevel være lurt å ta med eget. Husk også at Victoria Falls ligger i et malariaområde og at du derfor bør ta malariatabletter gjennom oppholdet. (Vi anbefaler typen 'malarone'). Dersom du tenker deg en tur over grensen til et av nabolandene så anbefaler vi at du tar gulfebervaksinen i forkant av reisen. Husk å ta med vaksineboken på reisen da dette noen ganger må fremvises ved grenseovergangen. Ut over dette anbefaler prosjektet sterkt at du tar stivkrampevaksinen og rabiesvaksinen. Det kan også være lurt å ta hepatitt A og B, samt drikkevaksinen Ducoral (mot e-coli bakterien og kolera).

Visum

Du må ankomme på 30 dagers business visum. Denne får du på flyplassen ved ankomst. Det er viktig å ha gyldig norsk pass, som er gyldig minst 6 mnd. etter hjemreisen til Norge igjen, samt minst to blanke sider i passet.

Visumet koster 30USD (single entry), 45USD (double entry) eller 100 USD (multiple entry) for nordmenn, og dette beløpet er det viktig at du har med deg hjemmefra. Det er ikke mulig å betale med en annen valuta. Vi sender deg mer informasjon om dette nærmere avreise.

Dersom du skal jobbe som frivillig lengre enn 4 uker så vil du måtte kjøpe et Work Permit i tillegg, noe som koster USD 500. Dette kjøper du etter ankomst til prosjektet, for de første 30 dagene av business visumet er over, og de prosjektansatte hjelper deg med prosessen.


Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Priser

Startdato i 2024 Pris
2 uker 22900
3 uker 30500
4 uker 37950
5 uker 44800
6 uker 51500
7 uker 57950
8 uker 64350
9 uker 70850
10 uker 77250
11 weeks 83700
12 weeks 90150

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen. Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet. Flybillett er ikke inkludert i programprisen, men bruker å koste fra 7000 kroner tur retur.

Inkludert i prisen

Ikke inkludert i prisen

Midler fra frivillige bidrar i stor grad til driften av prosjektet. Forskning på dyrekonservering er kostbart, men takket være programavgiften som de frivillige betaler, kan prosjektene driftes som konserveringsprosjekter på fulltid. Som frivillig bidrar du også til vedlikehold på gården og støtter lokalsamfunnet.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Blogg fra Victoria Falls

Les flere reiseblogg og reisebrev fra våre deltakere
Jeg rakk såvidt å legge fra meg bagasjen min og hilse på de andre frivillige, før det bar rett ut i bushen for min første lion walk. Det var en ubeskrivelig opplevelse å få se løvene for første gang, i levende live, i Afrika! Det var seks løver på prosjektet da jeg var der; Sengwa, Savuti, Chobe, Chisa, Chundu og Chete.

Victoria Falls

Aktiviteter i Zimbabwe

Opplevelser

Victoria Falls er Afrikas eventyrsted nummer 1! Nedenfor finner du noen forskjellige forslag til noen av erfaringene du vil kunne ta del av:

Lion Centre, Antelope Park

Bli med på en tur til Antelope Park gården. Turen koster ca. USD $ 500 og dekker transport og overnatting på gården. Du bør ta med et sted mellom USD 300-500 for å dekke aktiviteter, som for eksempel 'sunset cruise'. Denne turen er valgfri og må bestilles etter ankomst på prosjektet. Turen er kun tilgjengelig om du er på prosjektet i over 3 uker.

Victoria Falls

I løpet av oppholdet ditt på prosjektet så har du kvelder til egen disposisjon. I tillegg har du en dag fri hver uke og kan gjøre hva du vil denne dagen. Victoria Falls kjennes som Afrikas ' adrenaline capital' så det finnes masse spennende du kan være med på. Hva med for eksempel helikoptertur over fallene, bungee jumping, rafting, ri på hest, game drives, skydive eller kanskje en dagstur eller helgetur til nabolandet Botswana.

FAQ

Er Victoria Falls Lions involvert i Canned Hunting?

Nei, Victoria Falls Lions er ikke involvert i canned hunting. Ingen løver på denne gården blir solgt. Gården har detaljerte lister og oversikt over alle sine løver og hva som har skjedd med hver løve. Denne oversikten ligger ute på ALERT sin nettside og er tilgjengelig for alle;https://lionalert.org/page/RPlionsintheprogram.

Hvorfor betale for å jobbe frivillig?

I mange tilfeller er frivillige - både med tanke på arbeidskraften og pengene - eneste grunn til at programmene har mulighet til å fortsette driften.
Programmene vi tilbyr blir ofte drevet av ildsjeler som virkelig brenner for det de driver med, vanligvis uten noe form for statlig støtte. Når du jobber som frivillig så får programmene gratis arbeidskraft, noe som er til stor hjelp. Men det er også en del ekstra kostnader som oppstår i forbindelse med ditt opphold, f.eks. transport, kost og losji, planlegging, informasjon osv. Derfor betaler du en programpris for å dekke disse kostnadene. Det du betaler inkluderer også donasjoner til prosjektet og våre kostnader i Norge. Mesteparten av det du betaler går til våre lokale partnere, noe som igjen er med på å skape flere arbeidsplasser i landene vi har programmer.

Hvor mye trenger jeg i lommepenger?

Siden all kost og losji er inkludert i programprisen trenger du ikke mye ekstra. Vi anbefaler ca. 800 kr pr uke i prosjekttiden. Ønsker du å delta på ekstra turer eller utflukter, som ikke er en del av prosjektet, må du betale for disse utenom.

Hvordan er kommunikasjonsmulighetene på prosjektet?

Det finnes internett i fellesområdene (der dere spiser og samleplassen for de frivillige). Internettilgangen og telefondekningen kan være litt opp og ned til tider.

Må jeg har reiseforsikring?

Ja. Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb på frivillighetsprosjekter.

Bør jeg ta med myggnett selv?

I Victoria falls er det malariamygg, så er myggnetting nødvendig. Dette finnes på prosjektet, men ta gjerne med eget dersom du føler det er tryggere.

Får jeg tatt ut penger på prosjektet?

Det er minibank i Victoria Falls town, så det er lett å få tatt ut penger. Noen av aktivitetene i Victoria Falls tar kort (Visa). Ekstra utflukter du booker på programmet kan du betale for med kort der. Det er uansett lurt å ha kontanter.

Hvilken valuta brukes i Zimbabwe?

Den lokale valutaen heter USD (Amerikanske Dollar). Du må derfor veksle inn i USD i Norge før avreise og ta med på reisen. Det er viktig at alle sedlene er fra 1993 eller nyere og at sedlene er så lave som mulig. (ikke ta med USD 100 eller 50. Dette kan være vanskelig å bruke).

Trenger jeg vaksiner?

Alle deltakere bør oppdatere stivkrampevaksinen og ta rabiesvaksinen. Prosjektet anbefaler også hepatitt A og B vaksinene, samt drikkevaksinen Ducoral. Victoria Falls ligger i et område med forekomster av malaria, så du vil trenge malariatabletter. Vi anbefaler typen som heter Malarone. Dersom du ønsker å reise inn til Zambia i løpet av oppholdet i Zimbabwe så kreves en oppdatert gulfebervaksine. Kontakt din fastlege for nærmere helseinformasjon. Du kan også kontakte oss for eksakt beliggenhet for de forskjellige prosjektene.

Er det farlig å reise til Zimbabwe?

GoXplore forholder seg i alle land til Utenriksdepartementets offisielle reiseråd. Zimbabwe har ikke vært på UDs liste på mange år nå og vi opplever situasjon i landet som veldig stabil. Ta gjerne kontakt med oss hvis du har spørsmål angående dette.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Besøkte program

← Se alle program du har vært innom

→ Steng liste med programmene

Ja, send meg informasjon om disse programmer!

→ Steng liste med programmene

Hjem » Land » Zimbabwe » Victoria Falls

Kine S bestilte Wildlife Rescue Centre. Noe for deg?!