1. Frivillig arbeid Vic Falls 2. Frivillige hos Victoria Falls 3. Safari bil Vic Falls 4. Frivillig arbeid Vic Falls 5. Frivillig arbeid med løver Vic Falls 6. Magiske Vic Falls

Frivillig arbeid ved Victoria Falls i Zimbabwe

Å jobbe frivillig med løver og naturvern ved Victoria falls er magisk! Våkne opp til løvebrøl, jobb som frivillig med løvene, hyenaer og de andre dyr på reservatet, dra på safari og hjelp lokalbefolkningen med human wildlife konflikter. Fantastisk!

Les mer

Victoria Falls

På dette prosjektet vil du få jobbet med noe av verdens mest eksotiske ville dyr - løver, hyener, strutser, aper og mer - omgitt av natur og i en av de mest spektakulære destinasjonene i Afrika: Victoria Falls, Zimbabwe. Du vil bo og jobbe på en reservat som både er hjem til ville dyr, og noen dyr som ikke kan slippes ut i frihet lenger. 

Å drive et viltreservat er garantert arbeid, 365 dager i året! Dyrene trenger daglig omsorg og vedlikehold for å sikre høyest mulig standard på velferd. Som frivillig vil du bli med i et team av engasjerte mennesker og dyr som gjør en forskjell og sprer budskapet om bevaring blant lokalbefolkning. Når du ikke tar vare på dyr eller aktiviserer de, vil du bli med en av de kunnskapsrike ansatte på gåturer, samtaler, forskningsaktiviteter og kjøreturer i viltreservatet og hjelpe til med å håndtere, gjenopprette og beskytte den.

En viktig del av arbeidet er også ut i de lokalsamfunnene rundt reservatet - å informere voksen og barn om naturvern, se hvordan ville dyr skaper problemer for lokalbefolkningen og bidra til langsiktige løsninger som gagner både menneskene og villdyrene. Human - wildlife konflikter er noe av det som legger mest press på dyrebestandene i Afrika og det er helt avgjørende å jobbe sammen med de lokale samfunn om måter å håndtere dette.

Play Video: Victoria Falls

Hvem kan delta?

Du må være over 18 år gammel og minst 155cm høy, men det er ingen øvre aldersgrense. Det er viktig at du er i glad i dyr og ikke er redd for å ta i et tak, for ingen dag er lik i villdyrenes rike! Det er viktig at du er innstilt på å følge reglene på ditt prosjekt og at du følger alle retningslinjer som blir gitt da sikkerhet er viktig, både for deg og for dyrene. Det er en fordel med gode engelskkunnskaper (ikke noe problem for de fleste norske!). 

Noen raske fakta om Victoria Falls
Passer for17 til 65 år
KvalifikasjonerIngen
LengdeFra 2 til 12 uker
AnkomstplassVictoria Falls
Nærkontakt med dyrJa
Antall deltakere10 stk
Burde bestilles2 mnd. i forkant
StartdatoSe startdatoer under 'REISE' nedenfor
Frivillig arbeidFrivillig arbeid med dyrLøverNærkontakt med dyrJobb med dyr
Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Reisen til Victoria Falls, Zimbabwe har vært utrolig på veldig mange måter. Turen starter litt dårlig siden vi klarte å miste flyet vårt til Victoria Falls, så ble mye styr der med å få nye flybilletter, overnatting i Johannesburg osv. Da vi først kom oss til Victoria Falls og på prosjektet ble alt veldig bra, og jeg har lært så mye, både om dyr, menneskene og samfunnet i Zimbabwe, men ikke minst om meg selv. Blitt et sikkelig spesielt minne for livet, og jeg savner allerede stedet og «livet» jeg hadde i Victoria Falls, og veldig klar for å gjøre noe slikt igjen. Det som jeg tror har gjort mest inntrykk på meg er rett og slett å se hvordan de lokale levde i Victoria Falls; alt fra husene deres og skolene de har til vareutvalget i matbutikkene og hvor dårlig kvalitet det var på matvarer i de lokale butikkene. Jobber i matbutikk her hjemme så det var veldig spennende og lærerikt å se, hvilken forskjell det er der. Fikk virkelig kjenne på hvor godt vi har det her hjemme og det å sette pris på det jeg faktisk har. Menneskene der nede har også satt sikkelig inntrykk på meg med deres høflighet og nysgjerrighet, og hvor åpen de var mot meg. De ville lære meg alt mulig og høre masse om meg og livet mitt i Norge. Alt i alt har denne opplevelsen vært helt fantastisk, sett så mye av samfunnet i Victoria Fall, og i tillegg få være så nært og lære om 37 løver. Virkelig en fantastisk opplevelse. Dette er en opplevelse og minne jeg vil ta med meg videre. Tusen takk for god oppfølging og at du alltid har vært tilgjengelig!

Linda Victoria Falls

Arbeidsoppgaver

Ingen dag er lik når man jobber med løver og andre ville dyr. Også været spiller en avgjørende rolle i hvordan dagene blir delt inn. Og til slutt, så kan konseptet 'African Time' oppleves som frustrerende av oss som er mer vant til at ting skjer til avtalte tider. Dermed er noen av det viktigste egenskaper for å trives på prosjektet fleksibilitet, forståelse og eventyrlyst! Som deltaker får du selvsagt også en introduksjon før prosjektet starter med informasjon om det du kan forvente, og hva du skal passe på.

Dette er blant aktivitetene du kan forvente å bli med på: 

De få reservatene som er igjen i Zimbabwe er ekstremt verdifulle og må bevares for en hver pris. Noen av oppgavene på gården vil være å fine og fjerne feller, kontrollere hull, holde styr på gjerder og reparere dem.

Ta vare på våre rehabiliterte og reddede dyr

Det er 14 forskjellige dyrearter som bor fast på reservatet og som du vil være involvert i å ta vare på. Dette innebærer alt fra mating til å lage leke for de eller rengjøring av områdene de bor i. Du kan også delta på vandringer med dyrene sånn at de kan utforske villmarken og prøve å finne sin egen mat.

Overvåking av elefanters påvirkning

Elefantpopulasjoner i øvre Zambezi har stor effekt på andre arter og vegetasjon, forverret av den voksende menneskelige befolkningen. Overvåkningen innebærer å spore elefanters bevegelser, vurdere vegetasjonen gjennom fotopunkter, kvadranter og transekter. Du vil lære deg å gjenkjenne enkelte elefantene ved å observere forskjellige identifikasjonsmarkører som deres ører, snabel størrelse og form.

Predator & Wildlife Research

I Zambezi National Park bor det løver, leopard, cheetah, afrikansk villhund, hyener og mer. Du vil bistå forskere med å samle inn og loggføre opplysninger om dyrene i parken. Store rovdyr spiller en viktig rolle i økosystemet, og deres antall og oppførsel må overvåkes kontinuerlig.

Lion Conservation

Her jobber du med løvene som er født og oppvokst på reservatet. Løvene må tilpasse seg miljøet ved å lære å forstå, observere, føle og lukte villmarken. Du blir dermed involvert i omsorgen for dyrene - de trenger fôring, rengjøring av områdene de bor i, berikelse i form av naturlige leker, og noen ganger veterinærpleie.

Involvering i lokalsamfunnet

En viktig del av ditt frivillige opphold vil være å hjelpe til i lokalsamfunnet hvor det jevnlig oppstår konflikter mellom menneske og dyr. Her vil du bidra til å foreslå langsiktige løsninger for familier som feks mister dyr til de ville løver i området. Du vil også jobbe med å lære barna som bor i nærheten av nasjonalparkene om hvorfor det er så viktig å opprettholde dyreliv og bærekraft. Denne delen av arbeidet du gjør i Zimbabwe vil gi deg en nær og ekte smak av den zimbabwiske kulturen og menneskene. 

Vedlikehold av reservatet

Tid til å skitne seg litt! En del av tiden din vil gå til vedlikehold av reservatet: fjerne fremmede plantearter, hjelp med vannhull, reparere veier, lete etter og fjerne feller og snarer lagt ut av krypskyttere, sette opp gjerder rundt viktige trær, kontrollert brenning av områder og mye mer! Hver uke er forskjellig.

I dyrenes rike er ingen dag lik, men en vanlig uke kan se slik ut:

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag
AM 1 Inngjerdingskontroll og grensepatrulje Inngjerdingskontroll og villdyr sporing Fugletelling 
Inngjerdingssjekk og snareopprydding Research Game Drive i Zambezi National Park for å dokumentere dyreobservasjoner til research teamet.
AM 2
Atferdsberikelse Vedlikehold av områdeneForedrag om rovfuglerVedlikehold av veiene           
PM 1 Sjekk av viltkamera 
Vedlikehold av områdeneForedrag om rovfuglerOpplev og ta bilder av løvene som blir matet
PM 2
Rengjøring av innhegning Planting av trær/Fjerning av uønskede arter              Rengjøring av innhegning/Mating av løvene Opplev og ta bilder av løvene som blir matet
Kveld
Spill/Filmkveld/QuizLedig kveldKvelden rundt båletGame Drive i mørketMiddag hos en av Vic Falls anerkjente restauranter (ekstra kostnad)
Lørdag Søndag
AM Søppelplukking og resirkuleringsøkt FRI DAG! Victoria Falls er eventyr hovedstaden av Afrika, så her finner du definitivt noe å gjøre :)
PM FRITID! Solnedgangscruise på Zambezi eller helicopter over Viktoriafossene?
Send denne siden til meg som PDF

Reise

Du kan ankomme hvilken som helst mandag ila året, men ta gjerne kontakt med oss for å sjekke om det er ledig på datoen du vurderer. Du flyr til nærmeste flyplass ved prosjektet, Victoria Falls International Airport, og blir hentet der. Det er en kort 10 minutters kjøretur til campen i Fuller Forest.

Etter bekreftelse på plass, kan vi få en av våre samarbeidspartnere til å sende deg et uforpliktende flytilbud på reisen din til Zimbabwe, eller så kan du bestille denne selv. Generelt sett koster en tur-retur reise fra Oslo til Victoria Falls mellom 8000 og 11000 kr avhengig av sesong. Det er veldig viktig at du ikke bestiller flybillett før du har fått bekreftet plass på prosjektet, i tilfelle prosjektet er fult i perioden du vurderer.

Hvis du har lyst til å oppleve andre steder i Afrika enten før eller etter oppholdet er det opp til deg, men vi hjelper deg gjerne med tips og råd. Losji utover prosjektperioden dekkes ikke, så dersom du ønsker å tilbringe noen dager i Zimbabwe før prosjektet starter eller etter endt prosjektperiode skjer dette for egen regning.

Løveprosjektet i Victoria Falls var veldig lærerikt og morsomt, med veldig morsomme, snille og hjelpsomme mennesker. Så i selve byen Victoria Falls var det mye å gjøre, så du hadde aldri et kjedelig øyeblikk der.

Altea Victoria FallsOversatt

Hvorfor Victoria Falls med GoXplore?

  • Utvid din kunnskap og lidenskap for løver og andre afrikanske villdyr
  • Du lærer masse om den afrikanske kulturen og historien
  • Bidra med viktig forskning i Zambezi nasjonalpark
  • Bli kjent med de løvene som bor på prosjektet
  • Mating av løvene og rengjøring av områdene de bor i
  • Massevis av aktiviteter rundt de mektige Victoria Falls
  • Lær om human-wildlife konflikter og prøv å finne løsninger for lokalsamfunnene
  • Du kan besøke Zambia eller Botswana på fridager
  • Hente inn og lagre data i internasjonale databaser brukt av forskere verden over
  • Du får venner for livet

Boforhold

De frivillige bor på Fuller Forest som ligger midt i naturen så du får virkelig følelsen av bush life og kan høre lydene fra dyrene bare få skritt unna. På kveldene kan du nyte brasa fra det egne "braai" området (BBQ området). Det er internett tilgjengelig i fellesområdene, men dekning på dette kan variere (det er tross alt Afrika!).

Fuller Forest er kun 15 - 20 minutter utenfor Victoria Falls noe som vil si at du på kvelder og i helgene har fleksibiliteten til å finne på forskjellige ting som strikkhopp, tur i nasjonalparken, helikoptertur over fossefallet og mye annet. I sentrum finner du så klart også banker, restauranter, utesteder og butikker. For å komme deg til sentrum trenger du transport, men dette kan du få hjelp til på programmet.

Alle måltider; frokost, lunsj og middag er inkludert i programprisen og tilberedes av personalet.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Vaksiner

Vi vil sende deg mer informasjon om vaksiner etter at vi har mottatt påmeldingen din, og plassen har blitt bekreftet. På generelt grunnlag anbefaler vi at du tar kontakt med egen fastlege også, da de kan anbefale vaksiner basert på din medisinske historikk. Vaksiner som de fleste tar inkluderer dTP-IPV, Hep A og MMR. Noen tar også Hep B og Rabies, samt drikkevaksinen Ducoral (mot e-coli bakterien og kolera). Dersom du tenker deg en tur over grensen til et av nabolandene så anbefaler vi at du sjekker om det vil utløse behov for gulfebervaksine.

Victoria Falls ligger i et malariaområde og du bør derfor ta malariatabletter gjennom oppholdet (vi anbefaler typen malarone). Det er myggnett på prosjektet, men det kan likevel være lurt å ta med eget.

Visum

Ved ankomst til Zimbabwe kjøper du et 30-dagers business visum på flyplassen. Du vil trenge en invitasjonsbrev som vi vil sende deg før avreise til Zimbabwe. Det mest vanlige er at du får en single entry versjon som varer i 30 dager og koster 30 USD. Vi anbefaler at du ber om den double entry versjonen som koster 45 USD, da slipper du å søke på nytt hvis du tar en tur over grensen ila oppholdet (feks til Zambia siden av Victoria Falls, eller på safari til Botswana). Det er viktig at du har med nok amerikanske dollar til å dekke visumkostnaden. Det er ikke mulig å betale med annen valuta, eller med kort.

Det er også viktig at du har med et maskinlesbart pass, og at denne er gyldig i minst 6 måneder etter ankomst i Zimbabwe. Den skal ha minst to ubrukte/tomme sider, og gjerne 6 om du reiser via Sør-Afrika. Om du har reist i områder med høy forekomst av gulfeber, eller skal til disse etterpå, er det viktig at du har med bevis på gyldig gulfebervaksine. Les mer på UD sine landsider.

Om du skal være i landet lenger enn 30 dager vil vi sende deg mer informasjon om prosessen for å få forlenget oppholdet i god tid før avreise. Forlengelse av en business visum er ganske dyr (500 USD), så de fleste reiser kortere enn 30 dager pga dette. 

Under 18 år?
Dersom du reiser via Sør-Afrika og ikke har fylt 18 år enda vil du måtte medbringe ekstra informasjon til immigrasjonsmyndighetene i Sør-Afrika. Grunnet voksende global handel med barn, har Sør-Afrika nylig introdusert krav om at alle reisende under 18 år må fremvise dokumentasjon til myndighetene. Dersom du er under 18 år så er det viktig at du kontakter oss for for mer informasjon.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Priser

Startdato i 2024 Pris
2 uker 22250
3 uker 29650
4 uker 36850
5 uker 43500
6 uker 50000
7 uker 56250
8 uker 62450
9 uker 68700
10 uker 74900
11 weeks 81150
12 weeks 87450

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen. Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet. Flybillett er ikke inkludert i programprisen, men bruker å koste fra 8000 kroner tur retur.

Inkludert i prisen

Ikke inkludert i prisen

Midler fra frivillige bidrar i stor grad til driften av prosjektet. Forskning på dyrekonservering er kostbart, men takket være programavgiften som de frivillige betaler, kan prosjektene driftes som konserveringsprosjekter på fulltid. Som frivillig bidrar du også til vedlikehold på gården og støtter lokalsamfunnet.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Reisebrev fra Victoria Falls

Les flere reisebrev fra våre deltakere
Reisen til Victoria Falls, Zimbabwe har vært utrolig på veldig mange måter. Turen starter litt dårlig siden vi klarte å miste flyet vårt til Victoria Falls, så ble mye styr der med å få nye flybilletter, overnatting i Johannesburg osv. Da vi først kom oss til Victoria Falls og på prosjektet ble alt veldig bra, og jeg har lært så mye, både om dyr, menneskene og samfunnet i Zimbabwe, men ikke minst om meg selv. Blitt et sikkelig spesielt minne for livet, og jeg savner allerede stedet og «livet» jeg hadde i Victoria Falls, og veldig klar for å gjøre noe slikt igjen. Det som jeg tror har gjort mest inntrykk på meg er rett og slett å se hvordan de lokale levde i Victoria Falls; alt fra husene deres og skolene de har til vareutvalget i matbutikkene og hvor dårlig kvalitet det var på matvarer i de lokale butikkene. Jobber i matbutikk her hjemme så det var veldig spennende og lærerikt å se, hvilken forskjell det er der. Fikk virkelig kjenne på hvor godt vi har det her hjemme og det å sette pris på det jeg faktisk har. Menneskene der nede har også satt sikkelig inntrykk på meg med deres høflighet og nysgjerrighet, og hvor åpen de var mot meg. De ville lære meg alt mulig og høre masse om meg og livet mitt i Norge. Alt i alt har denne opplevelsen vært helt fantastisk, sett så mye av samfunnet i Victoria Fall, og i tillegg få være så nært og lære om 37 løver. Virkelig en fantastisk opplevelse. Dette er en opplevelse og minne jeg vil ta med meg videre. Tusen takk for god oppfølging og at du alltid har vært tilgjengelig!

Linda Victoria Falls

Aktiviteter i Zimbabwe

Opplevelser

Victoria Falls er Afrikas eventyrsted nummer 1! Nedenfor finner du noen forskjellige forslag til noen av erfaringene du vil kunne ta del av:

Victoria Falls

I løpet av oppholdet ditt på prosjektet så har du kvelder til egen disposisjon. I tillegg har du en dag fri hver uke og kan gjøre hva du vil denne dagen. Victoria Falls kjennes som Afrikas ' adrenaline capital' så det finnes masse spennende du kan være med på. Hva med for eksempel helikoptertur over fallene, bungee jumping, rafting, ri på hest, game drives, skydive eller kanskje en dagstur eller helgetur til nabolandet Botswana.

FAQ

Hvorfor betale for å jobbe frivillig?

I mange tilfeller er frivillige - både med tanke på arbeidskraften og pengene - eneste grunn til at programmene har mulighet til å fortsette driften.
Programmene vi tilbyr blir ofte drevet av ildsjeler som virkelig brenner for det de driver med, vanligvis uten noe form for statlig støtte. Når du jobber som frivillig så får programmene gratis arbeidskraft, noe som er til stor hjelp. Men det er også en del ekstra kostnader som oppstår i forbindelse med ditt opphold, f.eks. transport, kost og losji, planlegging, informasjon osv. Derfor betaler du en programpris for å dekke disse kostnadene. Det du betaler inkluderer også donasjoner til prosjektet og våre kostnader i Norge. Mesteparten av det du betaler går til våre lokale partnere, noe som igjen er med på å skape flere arbeidsplasser i landene vi har programmer.

Hvor mye trenger jeg i lommepenger?

Siden all kost og losji er inkludert i programprisen trenger du ikke mye ekstra. Vi anbefaler ca. 1000 kr pr uke i prosjekttiden. Ønsker du å delta på ekstra turer eller utflukter, som ikke er en del av prosjektet, må du betale for disse utenom.

Hvordan er kommunikasjonsmulighetene på prosjektet?

Det finnes internett i fellesområdene (der dere spiser og samleplassen for de frivillige). Internettilgangen og telefondekningen kan være litt opp og ned til tider.

Må jeg har reiseforsikring?

Ja. Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb på frivillighetsprosjekter.

Bør jeg ta med myggnett selv?

I Victoria falls er det malariamygg, så myggnetting er nødvendig. Dette finnes på prosjektet, men ta gjerne med eget dersom du føler det er tryggere.

Får jeg tatt ut penger på prosjektet?

Det er minibank i Victoria Falls town, så vanligvis går det fint å ta ut penger, men pga økonomiske problemer i landet kan den dessverre gå tom for penger også. Noen av aktivitetene i Victoria Falls tar kort (Visa). Det er uansett lurt å ha kontanter.

Hvilken valuta brukes i Zimbabwe?

Den lokale valutaen heter USD (Amerikanske Dollar). Du må derfor veksle inn i USD i Norge før avreise og ta med på reisen. Det er fint om sedlene er så lave som mulig (100$ eller 50$ sedler kan være vanskelig å bruke).

Trenger jeg vaksiner?

FHI har gode anbefalinger når det gjelder vaksiner over hele verden. Vi vil sende deg oversikt i god tid før avreise, men for de fleste er anbefalingen i hvert fal dTP-IPV og MMR vaksinene. Rabies og Hepatitt A er også vaksiner du bør vurdere. Victoria Falls ligger i et område med forekomster av malaria, så vi anbefaler at du bruker malariatabletter av typen Malarone. Kontakt gjerne din fastlege for mer personlig tilpasset informasjon enn det du finner på nett, da de sitter med din helsehistorikk, og kan gjøre anbefalinger ut fra den.

Er det farlig å reise til Zimbabwe?

GoXplore forholder seg i alle land til Utenriksdepartementets offisielle reiseråd. Zimbabwe har ikke vært på UDs liste på mange år nå og vi opplever situasjon i landet som veldig stabil. Ta gjerne kontakt med oss hvis du har spørsmål angående dette.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Besøkte program

← Se alle program du har vært innom

→ Steng liste med programmene

Ja, send meg informasjon om disse programmer!

→ Steng liste med programmene

Ring eller send SMS

Hjem » Land » Zimbabwe » Victoria Falls

Siste nyhet: Unike muligheter for deg som er glad i hest!