Login GoXplore AS er konkurs

Frivillig arbeid med løver på Lion Encounter i Zimbabwe

Å jobbe frivillig arbeid med løver i Victoria falls er magisk! Tenk deg å våkne opp til fantastiske Victoria Falls, fortsett dagen med en løvevandring, eller ta en båttur langs Zambezi-elven. Du vil ikke angre på det!

Les mer

Kontakt Siril

Victoria Falls

Noen raske fakta om Victoria Falls
Fra kr. 13500
Passer for17 til 65 år
KvalifikasjonerIngen
LengdeFra 2 til 8 uker
AnkomstplassVictoria Falls
Nærkontakt med dyrJa
Antall deltakere10 stk
Burde bestilles2 mnd. i forkant
Frivillig arbeidFrivillig arbeid med dyrLøverNærkontakt med dyrJobb med dyr

På Victoria Falls lions jobber du nært dyrene og blir en del av den daglige driften av gården. Du vil blant annet lage leker av naturlige elementer i naturen, kutte opp kjøtt, delta på matingen, rengjøre innhegningene og bidra med generelt vedlikehold av gården. Programmet gir deg en ekte innføring og god kunnskap om de afrikanske villdyrene og deres liv, samt et nært innblikk i ALERTs trestegs-prosess.

I forbindelse med COVID-19 tar ikke programmet i mot deltakere på ubestemt tid

Et av hovedmålene med prosjektet er å opprettholde løvebestanden i Afrika. Tidligere fantes ca 250.000 løver på det afrikanske kontinentet. I dag finnes det kun ca 18 000 - 25 000 stykker igjen av dette kattedyret, noe som har sin bakgrunn i blant annet sykdommer, jakt og befolkningsspredning i området. Dette prosjektet drives etter retningslinjene til flere sørafrikanske interesseorganisasjoner, blant annet ALERT. I tillegg bidrar du ved å undervise barna i lokalsamfunnet om viktigheten av å bevare naturen og dyrene som lever der, såkalt Conservation Education.

Her er en video fra prosjektet

ALERTs tre steg

Hvem kan delta?

Du må være over 18 år gammel, men det er ingen øvre aldersgrense og minst 155cm høy. Det er viktig at du er i glad i dyr og ikke er redd for å ta i et tak, for ingen dag er lik i villdyrenes rike! Det er viktig at du er innstilt på å følge reglene på ditt prosjekt og at du følger alle retningslinjer som blir gitt da sikkerhet er viktig, både for deg og for dyrene. Naturfargede klær og ydmyk oppførsel er viktig og så er det en fordel med gode engelskkunnskaper.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Som frivillig hadde jeg mange ulike oppgaver; jeg var med på lion walks, forberedte mat til løvene (noe som ikke er en oppgave for pyser, vi kuttet opp og veide blant annet 600 kg giraff), observerte løvenes adferd i forbindelse med forskning, rengjorde innhegninger, lette etter feller, lærte om språk, kultur og den afrikanske bushen. På lørdager fikk vi også være med til det lokale barnehjemmet, hvor vi hjalp til med å servere mat og lekte med barna.

// Victoria Falls

Arbeidsoppgaver

* Vi kan ikke garantere antall eller alder på løvene til enhver tid. Dette endrer seg året gjennom.

De få reservatene som er igjen i Zimbabwe er ekstremt verdifulle og må bevares for en hver pris. Noen av oppgavene på gården vil være å fine og fjerne feller, kontrollere hull, holde styr på gjerder og reparere dem. På dette prosjektet jobber du mandag - lørdag. Du har fri på søndag og kan utforske Victoria Falls.

Predator & Wildlife Research
På Zambezi National Park vil du jobbe sammen med vår talentfulle forskere, og her finner du løver, leopard, cheetah, afrikansk villhund, hyener og mer. Din rolle vil være å hjelpe og bistå ved å samle grunnleggende opplysninger om hver art som deretter brukes til å forbedre kunnskapen om dem. Dette innebærer og inkluderer sporing av datainnsamling og overvåking av hyene, leopard og andre rovdyr plassert i og rundt området. Du vil også kunne inkludere andre rovdyr ved hjelp av observasjon og undersøkelser. Store rovdyr spiller en viktig rolle i økosystemet, og deres antall og oppførsel må overvåkes kontinuerlig.

Lion Conservation
Her jobber du og tilbringer tid med løvene som er født og oppvokst her. Løvene må tilpasse seg miljøet ved å lære å forstå, observere, føle og lukte villmarken. Du deltar på noen av de daglige turene som disse løvene går på når de møter ville dyr som bøffel, og observerer dem når deres naturlige instinkter tar over. I tillegg til å gå, vil du være involvert i omsorgen for dyrene. De trenger fôring, rengjøring, berikelse og noen ganger til og med veterinærpleie for å sikre at de føler seg bra.

Community Involvement
En viktig del av ditt frivillige opphold vil være å hjelpe til i lokalsamfunnet - her kan du bidra med utdanning og datainnsamling bare for å vise og gi kunnskap i konflikten mellom menneske og dyr. Det er viktig å vise og gi barna som bor i og/eller nær nasjonalparker fakta om dyrene som bor i Afrika, og gi dem kunnskap om hvorfor det er så viktig å opprettholde dyreliv og miljømessig bærekraft. Denne frivillige delen gir deg en nær og ekte smak av den zimbabwiske kulturen.

Elephant Research
Du vil dokumentere plasseringen, størrelsen og strukturen til elefantbesetningen - du vil bidra til å bygge en database over de enkelte elefantene ved å observere forskjellige identifikasjonsmarkører som deres ører, snabel størrelse og form som identifikasjonsmarkører.

Park Conservation
Tid til å skitne seg litt. Når det er på tide for bevaring av parken. Her hjelper du med å fjerne fremmede plantearter, hjelp med vannhull, fjerner feller som skader og dreper dyrene i villmarken, og plukk opp rusk for å holde naturen ren og ryddig.

Som deltaker på prosjektet vil du få en briefing før du starter arbeidet. Her vil du lære hva du skal gjøre, og hva du ikke skal gjøre. Hele prosjektet er en læringsprosess. De frivillige vil gå daglige turer med løvene. Dette er i seg selv en turistattraksjon, og derfor vil du ofte få selskap av flere turister. Ved andre anledninger vil de frivillige gå med løvene uten at noen turister er til stede, og da er formålet å overvåke løvenes karakteristikker. Dette hjelper de ansatte på prosjektet i arbeidet med å få klarhet i hvilke av løvene som er de dominerende i gruppen og hvilke som underkaster seg. De yngre løvene tas med ut hver dag for at de skal bli vant til det åpne landskapet. Dette gjøres sammen med en parkvakt.

Nedenfor finner du en video som en av våre frivillige lagde etter å ha jobbet som frivillig på Victoria Falls.

I dyrenes rike er ingen dag lik, men en vanlig uke kan se slik ut:


Monday

Tuesday

Wednesday

Thursday

Friday

Am


Sunrise Lion Walk

Behaviour Enrichment– Toy Making

Large Predator Occupancy Survey

Morning Cub Sit – watch lions interact in their home environment

Lion Walk – bring the data collection sheets and observe the cubs' behaviour!

Mid-morning

Enclosure Cleaning & Maintenance

Lion Walk & Medication

Bush Walk – learn about tracks and spoors in the wild

Reserve Maintenance- Fire Break, Snare Sweeps etc.

Behaviour Enrichment Session

Pm


Meat Prep & Cub Feed

Hyena Monitoring

Late Lion Walk

Game Count in the National Park

Overnight Camping in Zambezi National Park

Evening

Night Hyena Monitoring


Sunset Drinks

Games/Movie Night


Saturday

Sunday

Am

Long Lion Walk (enjoy your breakfast out in the bush!)

DAY OFF! Victoria Falls is the adventure capital of Africa so take advantage by doing a bungee, horse ride, boat cruise, and more!

Pm


Kids' Club at Rose of Charity Orphanage

Send denne siden til meg som PDF

Reise

I forbindelse med COVID-19 tar ikke programmet i mot deltakere på ubestemt tid

Ankomstdatoer 2020

Mai: 4, 18
Juni: 1, 15, 29
Juli: 6, 13, 20, 27
August: 3, 10, 17, 24, 31
September: 7, 21
Oktober: 5, 19
November: 2, 16, 30
Desember: 14, 28

Ankomstdatoer 2021

Januar: 4, 11, 25
Februar: 8, 22
Mars: 8, 22
April: 5, 19
Mai: 3, 17, 31
Juni: 14, 28
Juli: 5, 12, 19, 26
August: 2, 9, 16, 23, 30
September: 6, 20
Oktober: 4, 18
November: 1, 15, 29
Desember: 13, 27

Prosjektene er veldig populære og fylles raskt opp, så det er viktig å melde seg på tidlig. Ta gjerne kontakt med oss dersom du ønsker å reise på datoer som allerede er fulle. Vi sjekker gjerne tilgjengeligheten for deg!

Hvis du har lyst til å oppleve andre steder i Afrika enten før eller etter oppholdet er det opp til deg. Hvis du er interessert i safari kan vi også hjelpe deg med det. For mer info om safariene vi tilbyr kan du klikke her.

Transport

Victoria Falls starter hver mandag hele året. Du kjøper selv flybillett og påser at du flyr til nærmeste oppgitte flyplass ved prosjektet; Victoria Falls International Airport. Du vil bli hentet på flyplassen ved ankomst og fraktet tilbake etter endt prosjekt. Losji utover prosjektperioden dekkes ikke, så dersom du ønsker å tilbringe noen dager i Zimbabwe før prosjektet starter eller etter endt prosjektperiode skjer dette for egen regning. Kontakt oss gjerne dersom du ønsker å reise på en dato som allerede er full.

Vi sender deg et uforpliktende flytilbud på reisen din til Zimbabwe etter at du har betalt depositumet og fått en bekreftet plass på prosjektet. Generelt sett koster en tur retur reise fra Oslo til Victoria Falls mellom 8000 NOK og 11 000 NOK avhengig av sesong. Du kan selvfølgelig bestille flybilletten selv, men da er det veldig viktig at du ikke bestiller den før du har fått bekreftet plassen på prosjektet. Bestiller du din flyreise hos oss har vi tilgang til alle dine detaljer og kan dermed lett gi deg, og våre partnere, informasjon dersom noe skulle endre seg før du starter programmet. Reiser du til prosjektet som en del av en større reise så kan vi sende deg tilbud for hele reisen. Informasjon om regler for håndbagasje på fly finner du her.

Å være frivillig i Victoria Falls vil si å få se rovdyr på så nært hold du ellers aldri ville tro var mulig - Hver dag, flere ganger daglig. Noen vakrere dyr er sjeldne syn. Utrolig hvor interessant noe så ensformig kan bli. Etter to uker kunne jeg fremdeles ikke få nok. Det var et så altfor kort opphold.

Kristine // Victoria Falls

Hvorfor Victoria Falls med GoXplore?

Boforhold

De frivillige bor på Fuller Forest som ligger midt i naturen så du får virkelig følelsen av "bush livet og kan høre lydene fra dyrene bare få skritt unna. På kveldene kan du nyte brasa fra det egne "braai" området (BBQ området). Det er også internett tilgjengelig for en ekstra kostnad, men husk at dekning på dette kan variere.

Fuller Forest er kun 15 - 20 minutter utenfor Victoria Falls noe som vil si at du på kvelder og i helgene har fleksibiliteten til å finne på forskjellige ting som strikkhopp, tur i nasjonalparken, helikoptertur over fossefallet og mye annet. I sentrum finner du så klart også banker, restauranter, utesteder og butikker. For å komme deg til sentrum trenger du transport, men dette kan du få hjelp til på programmet.

Alle måltider; frokost, lunsj og middag er inkludert i programprisen og tilberedes av personalet. Du bør kjøpe vann på flaske i løpet av oppholdet.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Vaksiner

Det er myggnett på prosjektet, men det kan likevel være lurt å ta med eget. Husk også at Victoria Falls ligger i et malariaområde og at du derfor bør ta malariatabletter gjennom oppholdet. (Vi anbefaler typen 'malarone'). Dersom du tenker deg en tur over grensen til et av nabolandene så anbefaler vi at du tar gulfebervaksinen i forkant av reisen. Husk å ta med vaksineboken på reisen da dette noen ganger må fremvises ved grenseovergangen. Ut over dette anbefaler prosjektet sterkt at du tar stivkrampevaksinen og rabiesvaksinen. Det kan også være lurt å ta hepatitt A og B, samt drikkevaksinen Ducoral (mot e-coli bakterien og kolera).

Visum

Du må ankomme på 30 dagers business visum. Det er viktig å ha gyldig norsk pass, som er gyldig minst 6 mnd. etter hjemreisen til Norge igjen, samt minst to blanke sider i passet. Du kan søke om visumet hos Zimbabwes ambassade i Stockholm i forkant av reisen eller ved ankomst til landet.

Visumet koster 30 amerikanske dollar (single entry) eller 100 amerikanske dollar (multiple entry) for nordmenn, og dette beløpet er det viktig at du har med deg hjemmefra dersom du ønsker å kjøpe visum ved ankomst. Det er ikke mulig å betale med annen valuta (det er viktig at alle sedlene er USD og at de er fra 1993 eller nyere).

Dersom du skal jobbe som frivillig lengre enn 4 uker så vil du måtte kjøpe et Work Permit i tillegg, som koster USD 500. Dette kjøper du etter ankomst til prosjektet, for de første 30 dagene av business visumet er over, og de prosjektansatte hjelper deg med prosessen.

Avreiseskatt

Zimbabwe har fra mars 2011 innført nye regler for avreiseskatt. Dette betyr at alle som reiser ut av Zimbabwe må betale en departure tax på USD 30 for å få lov til å forlate landet.


Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Priser

Startdato i 2020 Pris
2 uker 13500
3 uker 16850
4 uker 20100
5 uker 23400
6 uker 26700
7 uker 29950
8 uker 33250
9 uker 36550
10 uker 39650
11 uker 42850
12 uker 46000

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen. Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet. Flybillett er ikke inkludert i programprisen, men bruker å koste fra 7000 kroner tur retur. Vi sender deg et flytilbud etter at du er påmeldt.

Hva er inkludert i prisen?

Midler fra frivillige bidrar i stor grad til driften av prosjektet. Forskning på dyrekonservering er kostbart, men takket være programavgiften som de frivillige betaler, kan prosjektene driftes som konserveringsprosjekter på fulltid. Som frivillig bidrar du også til vedlikehold på gården og støtter lokalsamfunnet.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Blogg fra Victoria Falls

Les flere reiseblogg og reisebrev fra våre deltakere
Hver dag som frivillig i Victoria Falls starter med en tjue minutters kjøretur tidlig på morgenen ut i bushen til stedet hvor løvene befinner seg, Masowe. Det er en spesiell følelse å sitte på lasteplanet å se det afrikanske landskapet, soloppgangen og en haug med bavianer i veikanten. Da føler man seg langt hjemmefra, på en god måte.

// Victoria Falls

Aktiviteter i Zimbabwe

Opplevelser

Victoria Falls er Afrikas eventyrsted nummer 1! Nedenfor finner du noen forskjellige forslag til noen av erfaringene du vil kunne ta del av:

Lion Centre, Antelope Park

Bli med på en tur til Antelope Park gården. Turen koster ca. USD $ 500 og dekker transport og overnatting på gården. Du bør ta med et sted mellom USD 300-500 for å dekke aktiviteter, som for eksempel 'sunset cruise'. Denne turen er valgfri og må bestilles etter ankomst på gården. Turen er kun tilgjengelig ved frivillighetsarbeid i 3 uker eller mer.

Victoria Falls

I løpet av oppholdet ditt på prosjektet så har du kvelder til egen disposisjon. I tillegg har du en dag fri hver uke og kan gjøre hva du vil denne dagen. Victoria Falls kjennes som Afrikas ' adrenaline capital' så det finnes masse spennende du kan være med på. Hva med for eksempel helikoptertur over fallene, bungee jumping, rafting, ri på hest, game drives, skydive eller kanskje en dagstur eller helgetur til nabolandet Botswana.

FAQ

Er Victoria Falls Lions involvert i Canned Hunting?

Nei, Victoria Falls Lions er ikke involvert i canned hunting. Ingen løver på denne gården blir solgt. Gården har detaljerte lister og oversikt over alle sine løver og hva som har skjedd med hver løve. Denne oversikten ligger ute på ALERT sin nettside og er tilgjengelig for alle;https://lionalert.org/page/RPlionsintheprogram.

Kan nærkontakt med dyrene egentlig regnes som konservering?

Nærkontakt med dyrene kan nok ikke på egenhånd regnes som konservering. Men når det er en del av en prosess basert på forskning, som over tid vil gjøre en forskjell for løvebestanden kan det regnes som konservering. Det er mange som er i mot at vi mennesker skal ha noe som helst nærkontakt med dyr. Vi mener at det har en så stor påvirkning på bevisstheten rundt utfordringen med løvebestanden (konflikt mellom mennesker/villdyr, canned hunting/troféjakt osv) at fordelen med nærkontakt er større enn ulempen. Vi føler også at et viktig element med konservering er at den er bærekraftig, så vi må se på modeller som finansierer seg selv og ikke kun er avhengig av donasjoner.

Hvorfor betale for å jobbe frivillig?

I mange tilfeller er frivillige - både med tanke på arbeidskraften og pengene - eneste grunn til at programmene har mulighet til å fortsette driften.
Programmene vi tilbyr blir ofte drevet av ildsjeler som virkelig brenner for det de driver med, vanligvis uten noe form for statlig støtte. Når du jobber som frivillig så får programmene gratis arbeidskraft, noe som er til stor hjelp. Men det er også en del ekstra kostnader som oppstår i forbindelse med ditt opphold, f.eks. transport, kost og losji, planlegging, informasjon osv. Derfor betaler du en programpris for å dekke disse kostnadene. Det du betaler inkluderer også donasjoner til prosjektet og våre kostnader i Norge. Mesteparten av det du betaler går til våre lokale partnere, noe som igjen er med på å skape flere arbeidsplasser i landene vi har programmer.

Hvor mye trenger jeg i lommepenger?

Siden all kost og losji er inkludert i programprisen trenger du ikke mye ekstra. Vi anbefaler ca. 800 kr pr uke i prosjekttiden. Ønsker du å delta på ekstra turer eller utflukter, som ikke er en del av prosjektet, må du betale for disse utenom.

Hvordan er kommunikasjonsmulighetene på prosjektet?

Det finnes internett i frivillighetshuset. Internettilgangen og telefondekningen kan være litt opp og ned til tider.

Må jeg har reiseforsikring?

Ja. Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb på frivillighetsprosjekter.

Bør jeg ta med myggnett selv?

I Victoria falls er det malariamygg, så er myggnetting nødvendig. Dette finnes på prosjektet, men ta gjerne med eget dersom du føler det er tryggere.

Får jeg tatt ut penger på prosjektet?

Det er minibank i Victoria Falls town, så det er lett å få tatt ut penger. Noen av aktivitetene i Victoria Falls tar kort (Visa). Ekstra utflukter du booker på programmet kan du betale for med kort der. Det er uansett lurt å ha kontanter.

Hvilken valuta brukes i Zimbabwe?

Den lokale valutaen heter USD (Amerikanske Dollar). Du må derfor veksle inn i USD i Norge før avreise og ta med på reisen. Det er viktig at alle sedlene er fra 1993 eller nyere og at sedlene er så lave som mulig. (ikke ta med USD 100 eller 50. Dette kan være vanskelig å bruke).

Trenger jeg vaksiner?

Alle deltakere bør oppdatere stivkrampevaksinen og ta rabiesvaksinen. Prosjektet anbefaler også hepatitt A og B vaksinene, samt drikkevaksinen Ducoral. Victoria Falls ligger i et område med forekomster av malaria, så du vil trenge malariatabletter. Vi anbefaler typen som heter Malarone. Dersom du ønsker å reise inn til Zambia i løpet av oppholdet i Zimbabwe så kreves en oppdatert gulfebervaksine. Kontakt din fastlege for nærmere helseinformasjon. Du kan også kontakte oss for eksakt beliggenhet for de forskjellige prosjektene.

Er det farlig å reise til Zimbabwe?

GoXplore forholder seg i alle land til Utenriksdepartementets offisielle reiseråd. Zimbabwe har ikke vært på UDs liste på mange år nå og vi opplever situasjon i landet som veldig stabil. Ta gjerne kontakt med oss hvis du har spørsmål angående dette.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Hjem » Land » Zimbabwe » Victoria Falls

Sofie B bestilte vårt Farm & Travel Australia program for 386t siden. Er det noe for deg også?!