Login

Frivillig arbeid med løver på Lion Encounter i Zimbabwe

Jobb som frivillig med løver i Victoria Falls og bli en del av ALERTs prosess for å øke løvebestanden i Afrika. Du får jobbe tett med løvene, samt undervise barna i lokalsamfunnet om viktigheten av å bevare naturen og dyrene som lever der.

Les mer

Kontakt Siren

Victoria Falls

Noen raske fakta om Victoria Falls
Fra kr. 14900
Passer for17 til 65 år
KvalifikasjonerIngen
LengdeFra 2 til 8 uker
AnkomstplassVictoria Falls
Nærkontakt med dyrJa
Antall deltakere10 stk
Burde bestilles2 mnd. i forkant
Frivillig arbeidFrivillig arbeid med dyrLøverNærkontakt med dyrJobb med dyr

På Victoria Falls lions jobber du nært dyrene og blir en del av den daglige driften av gården, hvor du blant annet går tur med løvene, lager leker av naturlige elementer i naturen, kutter opp kjøtt, deltar på matingen, rengjør innhegningene og deltar på vedlikeholdsarbeid på gården. Programmet gir deg en ekte innføring og god kunnskap om de afrikanske villdyrene og deres liv, samt et nært innblikk i ALERTs firestegs-prosess.

Et av hovedmålene med prosjektet er å opprettholde løvestanden i Afrika. Tidligere fantes ca 250.000 løver på det afrikanske kontinentet. I dag finnes det kun ca 18 000 - 25 000 stykker igjen av dette kattedyret, noe som har sin bakgrunn i blant annet sykdommer, jakt og befolkningsspredning i området. Prosjektet driver oppdrett av løver i fangenskap som deretter settes ut i det fri. Dette har vist seg å være en effektiv måte å hjelpe til å bevare løvestanden på. Dette prosjektet drives etter retningslinjene til flere sørafrikanske interesseorganisasjoner, blant annet ALERT. En av hovedoppgavene for frivillighetsarbeiderne er å hjelpe løvebarna til å vende seg til et liv i det fri. Dette gjøres ved å bruke profesjonelle tilvenningsmetoder. I tillegg bidrar du ved å undervise barna i lokalsamfunnet om viktigheten av å bevare naturen og dyrene som lever der, såkalt Conservation Education.

Her er en video fra prosjektet

ALERTs tre steg

Hvem kan delta?

Du må være over 17 år gammel, men det er ingen øvre aldersgrense. Det er viktig at du er i glad i dyr og ikke er redd for å ta i et ta, for ingen dag er lik i villdyrenes rike! Det er viktig at du er innstilt på å følge reglene på ditt prosjekt og at du følger alle retningslinjer som blir gitt da sikkerhet er viktig, både for deg og for dyrene. Naturfargede klær og ydmyk oppførsel er viktig og så er det en fordel med gode engelskkunnskaper.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Hver dag som frivillig i Victoria Falls starter med en tjue minutters kjøretur tidlig på morgenen ut i bushen til stedet hvor løvene befinner seg, Masowe. Det er en spesiell følelse å sitte på lasteplanet å se det afrikanske landskapet, soloppgangen og en haug med bavianer i veikanten. Da føler man seg langt hjemmefra, på en god måte.

// Victoria Falls

Arbeidsoppgaver

* Vi kan ikke garantere antall eller alder på løvene til enhver tid. Dette endrer seg året gjennom.

Som deltaker på prosjektet vil du få en briefing før du starter arbeidet. Her vil du lære hva du skal gjøre, og hva du ikke skal gjøre. Hele prosjektet er en læringsprosess. De frivillige vil gå daglige turer med løvene. Dette er i seg selv en turistattraksjon, og derfor vil du ofte få selskap av flere turister. Ved andre anledninger vil de frivillige gå med løvene uten at noen turister er til stede, og da er formålet å overvåke løvenes karakteristikker. Dette hjelper de ansatte på prosjektet i arbeidet med å få klarhet i hvilke av løvene som er de dominerende i gruppen og hvilke som underkaster seg. De yngre løvene tas med ut hver dag for at de skal bli vant til det åpne landskapet. Dette gjøres sammen med en parkvakt.

Nedenfor finner du en video som en av våre frivillige lagde etter å ha jobbet som frivillig på Victoria Falls.

I dyrenes rike er ingen dag lik, men en vanlig uke kan se slik ut:


Monday

Tuesday

Wednesday

Thursday

Friday

Am


Sunrise Lion Walk

Behaviour Enrichment– Toy Making

Large Predator Occupancy Survey

Morning Cub Sit – watch lions interact in their home environment

Lion Walk – bring the data collection sheets and observe the cubs' behaviour!

Mid-morning

Enclosure Cleaning & Maintenance

Lion Walk & Medication

Bush Walk – learn about tracks and spoors in the wild

Reserve Maintenance- Fire Break, Snare Sweeps etc.

Behaviour Enrichment Session

Pm


Meat Prep & Cub Feed

Hyena Monitoring

Late Lion Walk

Game Count in the National Park

Overnight Camping in Zambezi National Park

Evening

Night Hyena Monitoring


Sunset Drinks

Games/Movie Night


Saturday

Sunday

Am

Long Lion Walk (enjoy your breakfast out in the bush!)

DAY OFF! Victoria Falls is the adventure capital of Africa so take advantage by doing a bungee, horse ride, boat cruise, and more!

Pm


Kids' Club at Rose of Charity Orphanage

Send denne siden til meg som PDF

Reise


Ankomstdatoer 2017

8, 22 mai
5, 19 juni
3, 17, 31 juli
14, 28 august
11, 25 september
9, 23 oktober
6, 20 november
4, 18 desember

Prosjektene er veldig populære og fylles raskt opp, så det er viktig å melde seg på tidlig. Ta gjerne kontakt med oss dersom du ønsker å reise på datoer som allerede er fulle. Vi sjekker gjerne tilgjengeligheten for deg!

Hvis du har lyst til å oppleve andre steder i Afrika enten før eller etter oppholdet er det opp til deg. Hvis du er interessert i safari kan vi også hjelpe deg med det. For mer info om safariene vi tilbyr kan du klikke her.

Ankomstdatoer 2018

8, 15, 29 januar
12, 26 februar
12, 26 mars
9, 23 april
7, 21 mai
4, 18 juni
2, 16, 30 juli
13, 27 august
10, 24 september
8, 22 oktober
5, 19 november
3, 17, 31 desember

Transport

Victoria falls starter hver mandag hele året. Du kjøper selv flybillett og påser at du flyr til nærmeste oppgitte flyplass ved prosjektet; Victoria Falls International Airport. Du vil bli hentet på flyplassen ved ankomst og fraktet tilbake etter endt prosjekt. Losji utover prosjektperioden dekkes ikke, så dersom du ønsker å tilbringe noen dager i Zimbabwe før prosjektet starter eller etter endt prosjektperiode skjer dette for egen regning. Kontakt oss gjerne dersom du ønsker å reise på en dato som allerede er full.

Vi sender deg et uforpliktende flytilbud på reisen din til Zimbabwe etter at du har betalt depositumet og fått en bekreftet plass på prosjektet. Generelt sett koster en tur retur reise fra Oslo til Victoria Falls mellom 8000 NOK og 11 000 NOK avhengig av sesong. Du kan selvfølgelig bestille flybilletten selv, men da er det veldig viktig at du ikke bestiller den før du har fått bekreftet plassen på prosjektet. Bestiller du din flyreise hos oss har vi tilgang til alle dine detaljer og kan dermed lett gi deg, og våre partnere, informasjon dersom noe skulle endre seg før du starter programmet. Reiser du til prosjektet som en del av en større reise så kan vi sende deg tilbud for hele reisen. Informasjon om regler for håndbagasje på fly finner du her.

Jeg rakk såvidt å legge fra meg bagasjen min og hilse på de andre frivillige, før det bar rett ut i bushen for min første lion walk. Det var en ubeskrivelig opplevelse å få se løvene for første gang, i levende live, i Afrika! Det var seks løver på prosjektet da jeg var der; Sengwa, Savuti, Chobe, Chisa, Chundu og Chete.

// Victoria Falls

Hvorfor Victoria Falls med GoXplore?

Boforhold

Frivillige bor i et volunteer hus, Tokki Lodge, nær Victoria falls sentrum og har dermed fleksibilitet på ettermiddager, kvelder og fridager. Huset ligger bare ca. 1 km unna Victoria Falls sentrum og bare noen få gater fra Zambezi National Park.

Huset har et område for bbq og et koselig bassengområde hvor frivillige kan slappe av mellom jobbingen. Huset har ellers et spise - og sofaområde og det er internet tilgjengelig i huset.

Huset har 9 rom, hvor frivillige bor to eller fire per rom, og hver seng har myggnetting. Det er fellestoaletter og bad, hvor guttene deler ett og jentene det andre. Vaskepersonalet vasker rommene hver dag og de kan også vaske klærne dine om du trenger det. Dette koster USD 5 per bag. (Undertøy og sokker vasker du dog selv).

Måltider er inkludert og blir tilberedt av prosjektets ansatte. Frokost spises normalt sett på prosjektet, mens lunch og middag spises på frivillighetshuset. Du bør kjøpe flaskevann i løpet av oppholdet.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Vaksiner

Det er myggnett på prosjektet, men det kan likevel være lurt å ta med eget. Husk også at Victoria falls ligger i et malariaområde og at du derfor bør ta malariatabletter gjennom oppholdet. (Vi anbefaler typen 'malarone'). Dersom du tenker deg en tur over grensen til et av nabolandene så anbefaler vi at du tar gulfebervaksinen i forkant av reisen. Husk å ta med vaksineboken på reisen da dette må fremvises ved grenseovergangen. Ut over dette anbefaler prosjektet sterkt at du tar stivkrampevaksinen og rabiesvaksinen. Det kan også være lurt å ta hepatitt A og B, samt drikkevaksinen Ducoral (mot e-coli bakterien og kolera).

Visum

Du må du ankomme på 30 dagers business visum. Det er viktig å ha gyldig norsk pass, som er gyldig minst 6 mnd. etter hjemreisen til Norge igjen, samt minst to blanke sider i passet. Du kan søke om visumet hos Zimbabwes ambassade i Stockholm i forkant av reisen eller ved ankomst til landet.

Visumet koster 30 amerikanske dollar (single entry) eller 100 amerikanske dollar (multiple entry) for nordmenn, og dette beløpet er det viktig at du har med deg hjemmefra dersom du ønsker å kjøpe visum ved ankomst. Det er ikke mulig å betale med annen valuta (det er viktig at alle sedlene er USD og at de er fra 1993 eller nyere).

Dersom du skal jobbe som frivillig lengre enn 4 uker så vil du måtte kjøpe et Work Permit i tillegg, som koster USD 500. Dette kjøper du etter ankomst til prosjektet, for de første 30 dagene av business visumet er over, og de prosjektansatte hjelper deg med prosessen.

Avreiseskatt

Zimbabwe har fra mars 2011 innført nye regler for avreiseskatt. Dette betyr at alle som reiser ut av Zimbabwe må betale en departure tax på USD 30 for å få lov til å forlate landet.


Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Priser

Pris
2 uker 14900
3 uker 18500
4 uker 22100
5 uker 27600
6 uker 31000
7 uker 34400
8 uker 37800
9 uker 41300
10 uker 44800
11 uker 48300
12 uker 51800

Vi er så glad for å kunne reintrodusere Victoria Falls lions og ønsker dermed å gi deg en rabatt. Bestiller du mELLOM 9.12 OG 31.12.2016, MED AVREISE FOR 2017, GIR VI DEG 1000 KR RABATT PÅ DIN REISE! SEND INN DIN PÅMELDING I DAG.

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen. Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet. Flybillett er ikke inkludert i programprisen, men bruker å koste fra 7000 kroner tur retur. Vi sender deg et flytilbud etter at du er påmeldt.

Hva er inkludert i prisen?

Midler fra frivillige bidrar i stor grad til driften av prosjektet. Forskning på dyrekonservering er kostbart, men takket være programavgiften som de frivillige betaler, kan prosjektene driftes som konserveringsprosjekter på fulltid. Som frivillig bidrar du også til vedlikehold på gården og støtter lokalsamfunnet.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Blogg fra Victoria Falls

Les flere reiseblogg og reisebrev fra våre deltakere
Jeg rakk såvidt å legge fra meg bagasjen min og hilse på de andre frivillige, før det bar rett ut i bushen for min første lion walk. Det var en ubeskrivelig opplevelse å få se løvene for første gang, i levende live, i Afrika! Det var seks løver på prosjektet da jeg var der; Sengwa, Savuti, Chobe, Chisa, Chundu og Chete.

// Victoria Falls

Aktiviteter i Zimbabwe

Opplevelser

Lion Breeding, Antelope Park

Bli med på en tur til Antelope Park gården. Turen koster ca. USD $ 500 og dekker transport og overnatting på gården. Du bør ta med et sted mellom USD 300-500 for å dekke aktiviteter, som for eksempel å gå tur med løvene, besøke 'Breeding-delen', ri på elefanter eller 'sunset cruise'. Denne turen er valgfri og må bestilles etter ankomst på gården. Turen er kun tilgjengelig ved frivillighetsarbeid i 3 uker eller mer.

Victoria Falls

I løpet av oppholdet ditt på prosjektet så har du kvelder til egen disposisjson. I tillegg har du en dag fri hcver uke og kan gjøre hva du vil denne dagen. Victoria Falls kjennes som Afrikas ' adrenaline capital' så det finnes masse spennende du kan være med på. Hva med for eksempel helikoptertur over fallene, bungy jump, rafting, ri på hest, game drives, skydive eller kanskje en dagstur eller helgetur til nabolandet Botswana.

FAQ

Er Victoria Falls Lions involvert i Canned Hunting?

Nei, Victoria Falls Lions er ikke involvert i canned hunting. Ingen løver på denne gården blir solgt. Gården har detaljerte lister og oversikt over alle sine løver og hva som har skjedd med hver løve. Denne oversikten ligger ute på ALERT sin nettside og er tilgjengelig for alle;https://lionalert.org/page/RPlionsintheprogram.

Kan nærkontakt med dyrene egentlig regnes som konservering?

Nærkontakt med dyrene kan nok ikke på egenhånd regnes som konservering. Men når det er en del av en prosess basert på forskning, som over tid vil gjøre en forskjell for løvebestanden kan det regnes som konservering. Det er mange som er i mot at vi mennesker skal ha noe som helst nærkontakt med dyr. Vi mener at det har en så stor påvirkning på bevisstheten rundt utfordringen med løvebestanden (konflikt mellom mennesker/villdyr, canned hunting/troféjakt osv) at fordelen med nærkontakt er større enn ulempen. Vi føler også at et viktig element med konservering er at den er bærekraftig, så vi må se på modeller som finansierer seg selv og ikke kun er avhengig av donasjoner.

Hvorfor betale for å jobbe frivillig?

I mange tilfeller er frivillige - både med tanke på arbeidskraften og pengene - eneste grunn til at programmene har mulighet til å fortsette driften.
Programmene vi tilbyr blir ofte drevet av ildsjeler som virkelig brenner for det de driver med, vanligvis uten noe form for statlig støtte. Når du jobber som frivillig så får programmene gratis arbeidskraft, noe som er til stor hjelp. Men det er også en del ekstra kostnader som oppstår i forbindelse med ditt opphold, f.eks. transport, kost og losji, planlegging, informasjon osv. Derfor betaler du en programpris for å dekke disse kostnadene. Det du betaler inkluderer også donasjoner til prosjektet og våre kostnader i Norge. Mesteparten av det du betaler går til våre lokale partnere, noe som igjen er med på å skape flere arbeidsplasser i landene vi har programmer.

Hvor mye trenger jeg i lommepenger?

Siden all kost og losji er inkludert i programprisen trenger du ikke mye ekstra. Vi anbefaler ca. 800 kr pr uke i prosjekttiden. Ønsker du å delta på ekstra turer eller utflukter, som ikke er en del av prosjektet, må du betale for disse utenom.

Hvordan er kommunikasjonsmulighetene på prosjektet?

Det finnes inetrnet i frivillighetshuset. Internettilgangen og telefondekningen kan være litt opp og ned til tider.

Må jeg har reiseforsikring?

Ja. Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb på frivillighetsprosjekter.

Bør jeg ta med myggnett selv?

I Victoria falls er det malariamygg, så er myggnetting nødvendig. Dette finnes på prosjektet, men ta gjerne med eget dersom du føler det er tryggere.

Får jeg tatt ut penger på prosjektet?

Det er minibank i Victoria Falls town, så det er lett å få tatt ut penger. Noen av aktivitetene i Victoria Falls tar kort (Visa). Det er uansett lurt å ha kontanter.

Hvilken valuta brukes i Zimbabwe?

Den lokale valutaen heter USD (Amerikanske Dollar). Du må derfor veksle inn i USD i Norge før avreise og ta med på reisen. Det er viktig at alle sedlene er fra 1993 eller nyere og at sedlene er så lave som mulig. (ikke ta med USD 100 eller 50. Dette kan være vanskelig å bruke).

Trenger jeg vaksiner?

Alle deltakere bør oppdatere stivkrampevaksinen og ta rabiesvaksinen. Prosjektet anbefaler også hepatitt A og B vaksinene, samt drikkevaksinen Ducoral. Victoria Falls ligger i et område med forekomster av malaria, så du vil trenge malariatabletter. Vi anbefaler typen som heter Malarone. Dersom du ønsker å reise inn til Zambia i løpet av oppholdet i Zimbabwe så kreves en oppdatert gulfebervaksine. Kontakt din fastlege for nærmere helseinformasjon. Du kan også kontakte oss for eksakt beliggenhet for de forskjellige prosjektene.

Er det farlig å reise til Zimbabwe?

GoXplore forholder seg i alle land til Utenriksdepartementets offisielle reiseråd. Zimbabwe har ikke vært på UDs liste på mange år nå og vi opplever situasjon i landet som veldig stabil. Ta gjerne kontakt med oss hvis du har spørsmål angående dette.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Hjem » Land » Zimbabwe » Victoria Falls

Vårt neste infomøte er 02.10.2017 i . Bli med, eller se alle de neste infomøtene her!