1. Volunteering in Nepal 2. Teaching at a monastery 3. Volunteering in the Himalayas 4. Volunteer Nepal 5. Medical volunteering Nepal 5. Volunteer in Nepal

Frivillig arbeid i Nepal

Reis og jobb som frivillig i Nepal og opplev livet i fjellene! Du kan jobbe på skole, klinikk, kvinnesenter, renovering eller som engelsklærer i kloster. Du har muligheten til å jobbe i Kathmandu, Pokhara eller Chitwan.

Les mer

Frivillig Nepal

Namaste! Reis til Nepal og opplev alt det spennende dette vakre landet i fjellene har å by på. Hiking, Mount Everest, jungel, matopplevelser, seremonier, festivaler, livlige markeder og ikke minst store smil!

Gjennom frivillighetsprogrammet i Nepal kan du jobbe på skole, klinikk, med bygg & renovasjon eller som engelsklærer i Kloster.

Gjennom frivillig arbeid i Nepal vil du få en helt spesiell mulighet til å komme tett innpå nepalesisk kultur. Du vil enten bo hos vertsfamilie, på prosjektet du skal jobbe på eller i et gjestehus. I møte med en helt ny kultur vil du ikke bare lære mye om Nepal og den nepalske kulturen, du vil også lære mye om deg selv og din egen kultur.

Du vil starte reisen din i Kathmandu der du starter med en introduksjonsuke. Løpet av denne uken lærer du om kultur, religion, sikkerhet, transport og folket i Nepal. Du vil også ha en utflukt til Bouddanath, besøke lokale markedet, være med på yoga, språkkurs og lage nepalesisk mat. Du vil bli hentet på flyplassen i Kathmandu av en representant fra vår lokale partner. Du vil bo sammen med andre frivillige og blant annet få tildelt ditt eget nepalesiske navn.

Etter introduksjonsuken vil du ha helgen fri før du begynner å jobbe på prosjektet.

Merk at introduksjonsuken har faste startdatoer. Fordi introduksjonsuken alltid er på en mandag, må du ankomme Kathmandu søndagen før.

Les om GoXplores reise til Kathmandu her

Hvem kan delta?

Programmet er lagt opp for deg som er over 18 år. For å kunne være med på programmet må du kunne snakke engelsk. Du bør være motivert til å ta i et tak og jobbe selvstendig. Plettfri vandelsattest. Nepal er et uforutsigbart land der alt kan skje, så det er viktig at du har evnen til å være fleksibel og ikke minst tilpasningsdyktig.

Noen raske fakta om Frivillig Nepal
Passer for17 år og oppover
KvalifikasjonerGlad i å jobbe med mennesker
LengdeTre uker til tre måneder
AnkomstplassKathmandu
Frivillig arbeidUndervisningPraksisFrivillig arbeid med barnMedisin & Helse
Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Jeg og min norske venn ble fint blandet inn på Patanis barnehjem, hvor vi jobbet gjennom hele prosjektet vårt. Det er bare 10 gutter og jenter sammen på dette barnehjemmet. Når man får bo og bo så tett på barna og familiene som barna har kommet hit fra, blir man automatisk nærmere menneskene. Samtidig får du oppleve ulike kulturer og deres forskjeller.

Eline Frivillig NepalOversatt

Prosjekter

Introduksjonsuken vil være i Kathmandu, men du kan velge om du vil jobbe som frivillig i Kathmandu eller Pokhara. Du reiser da evt. videre etter at introduksjonsuken er over. Om du vil kombinere flere av disse destinasjonene er det selvfølgelig mulig. Da er det bare å ta kontakt, så hjelper vi deg med å organisere det!

Arbeidstiden din vil variere ut ifra hva du jobber med. Jobber du med undervisning på skole kan du regne med å jobbe mellom tre til fire skoletimer per dag. Jobber du som lærer i et kloster vil du jobbe mellom to til fire timer.

Når du er meldt på, vil du kunne komme med ønsker om hva slags prosjekt du helst vil jobbe på. Det er allikevel ikke garantert at du vil få jobbe med akkurat dette, da behovet for hjelp varierer. Det er ikke alltid et prosjekt har behov for mer hjelp i det tidsrommet du vil reise, men da hjelper vi deg med å finne et annet prosjekt.

De ulike prosjektene:

Undervisning (mulig i Kathmandu og Pokhara):
Vår partner i Nepal samarbeider med skoler der du som frivillig hovedsakelig vil assistere lærere. Du trenger derfor ikke å ha noen utdannelse eller spesifikk erfaring med undervisning, selv om det selvfølgelig er en fordel. Det vanligste er å undervise i engelsk, men du kan også undervise i temaer som matte, historie, geografi, data og teknologi, musikk og andre fag. All høyere undervisning i Nepal foregår på engelsk, så det er viktig at barna lærer seg engelsk om de skal ha muligheten til å ta en høyere utdannelse i fremtiden.
Du vil jobbe ca. tre til fire skoletimer om dagen, men dette kan variere.

Undervisning i kloster (Kathmandu):
Om du er interessert i buddhistisk kultur og religion kan dette prosjektet være noe for deg. Her jobber du med å undervise munkene i engelsk, og du jobber i klosteret. Du vil bo i, eller i nærheten av klosteret, og det kan være undervisning for yngre og eldre munker. Arbeidet vil bestå i engelskundervisning og det å hjelpe til på de lokale skolene. Totalt vil du jobbe ca. 2-4 timer per dag.

Bygg & Renovering (Kathmandu):
Mange nepalske skoler, barnehjem og helsesentere mangler grunnleggende infrastruktur som toaletter, ordentlige klasserom, områder for barn å leke og rent drikkevann. Som frivillig kan du hjelpe til ved å gi økonomiske midler (gjennom programavgiften du betaler), materiale til bygging eller din arbeidskraft på et renovasjonsprosjekt.

Kvinnesenter prosjektet (Kathmandu):
Dette prosjektet er spesielt designet for kvinner som har kommet til Kathmandu fra landlige områder for å jobbe som hushjelp. De fleste av disse kvinnene har ikke grunnskoleutdanning og finner det vanskelig å overleve spesielt da utdanning har blitt et grunnleggende aspekt for overlevelse. Derfor gir de utenlandske lærerne muligheten til å danne hjelpe de å overkomme disse utfordringene ved å lære de grunnleggende engelsk blant annet.

Chetana Mahila Secondary School ble etablert for å utdanne og gjøre yngre og eldre kvinner selvstendige i Kathmandu. Utdanning er i stor grad deres viktigste ressurs og hovedmålet med denne skolen er å motivere kvinnene til å vise sine skjulte talenter og gjøre dem i stand til å delta i ulike utviklingsaktiviteter.
Du vil jobbe med voksne kvinner i ulike aldersgrupper.

I løpet av prosjekttiden vil du undervise i ulike fag som matematikk, vitenskap, geografi, teknologi, musikk, muntlig og skriftlig engelsk, personlig utvikling, generell helse og sikkerhet m.m. All videregående opplæring i Nepal er på engelsk, så det er viktig at de lærer språket.

Medical Internship/Praksisplass (Kathmandu):
Vår lokale partner i Nepal samarbeider med helsesentere og sykehus, både offentlige og private. Din jobb vil hovedsakelig være å følge leger og helsepersonell, og observere hvordan helsetjeneste fungerer i Nepal. Dette prosjektet kan passe for deg som tar en utdannelse innen helse og ønsker å se hvordan helsetjeneste fungerer i et land med mindre ressurser enn vi har i Norge. Merk at du som frivillig først og fremst er der for å observere, og at du ikke nødvendigvis får delta så mye i arbeidet helsepersonellet gjør.

Det er en minimumsperiode på 4 uker for å kunne jobbe på dette prosjektet.
Dette kommer i tillegg til introduksjonsuken.

Dental Internship/Praksisplass (Kathmandu):
I vårt Dental Internship-program vil du få en omfattende opplevelse ved å jobbe som praktikant på et tannhelsepersonell i Kathmandu, Nepal.

Du vil tilbringe tiden her for å observere arbeidet som utføres av ekspert tannleger. Du vil også bli bedt om å bistå tannleger og sykepleiere når det er nødvendig. Du må jobbe med flere avdelinger på sykehuset som: Institutt for Oral og Maxillofacial kirurgi, Institutt for prostodontikk, Institutt for pedodontikk og forebyggende tannlege, Institutt for samfunnstandvitenskap, Institutt for periodontikk, Institutt for konservativ tannlege og endodontikk og Institutt for Oral medisin og radiologi.
Minimum 4 uker.

Physiotherapy Internship/Praksisplass (Kun mulig i Kathmandu):
Vårt praksisprogram for fysioterapi gir deg mulighet til å oppnå verdifull erfaring ved å jobbe som praktikant på et fysioterapi og rehabiliteringssykehus i Kathmandu.

Du vil tilbringe tid her med å observere medisinske eksperter, fysioterapeuter og vil bli bedt om å hjelpe leger og sykepleiere. Det vil kunne oppleve praktisk arbeid. Deltakerne vil hjelpe pasientene med ulike helseforhold og delta i ulike terapeutiske økter på sykehuset. Sesjonene skal tildeles deg, i henhold til fagfeltet og ekspertisen din. Minimum 4 uker.

For mer informasjon og priser om våre praksisplasser, ta kontakt med oss!

Send denne siden til meg som PDF

Reise

Før du starter å jobbe på prosjektene i Nepal, vil du være med på en introduksjonsuke. Denne uken foregår i huset for de frivillige i Kathmandu, og det er faste oppstartsdatoer.

Introduksjonsuken starter alltid på en mandag så du må ankomme Kathmandu søndagen før. Du vil bli hentet på flyplassen av en representant fra vår samarbeidspartner i Nepal, og fraktet til huset der de frivillige bor.

Om du ankommer før søndag og ønsker å bli hentet på flyplassen og bo i huset for de frivillige, koster det 400,- ekstra for henting og 200,- per ekstra natt. Dersom du har lyst til å reise litt før du starter perioden din som frivillig er dette selvfølgelig helt greit. Da er det bare å si ifra til oss sånn at vi kan organisere et møtepunkt der du kan møte vår lokale partner i Kathmandu.

Når du har startet å jobbe på prosjektet har du helgene fri og kan da reise litt rundt om du vil det. Det er også vanlig å reise med noen av de andre frivillige ved slutten av oppholdet.

Skolefri

Date

Holiday/Event

Activities during holiday

Programs not running:

Mid March - Mid April

School Holidays

Projects can be transferred to Construction/ Canine Rehabilitation/ Kindergarten.

Education Project
Jeg syntes det var bra, med den ordningen at man fikk en innføring i landet, kulturen og andre ting på forhånd. Veldig viktig, spesielt for noen som ikke har reist direkte før. Jeg er så fornøyd, stolt av meg selv, at jeg er 51 år gammel som driver med dette. Noe jeg har hatt lyst til å gjøre lenge, så det er aldri for sent.

Karin Frivillig NepalOversatt

Hvorfor Frivillig Nepal med GoXplore?

  • Vi er skandinavias største på jobb og reisemuligheter i utlandet
  • Vi har mange års erfaring med frivillig arbeid og har selv besøkt prosjektene
  • Du får personlig oppfølging under hele prosessen
  • Du får hjelp til å booke flybillett
  • Du får en oversikt over andre som reiser gjennom oss samtidig som deg
  • Du har 24 timers support fra vår lokale partner i løpet av oppholdet ditt
  • Du blir hentet på flyplassen
  • Du får kost og losji under hele prosjektperioden
  • Du får være med på en spennende introduksjonsuke med muligheten til å bli kjent med andre frivillige
  • Du vil oppleve utrolige Nepal fra et unikt ståsted

Boforhold

Når du ankommer flyplassen i Kathmandu blir du møtt av en representant fra vår lokalpartner i Nepal. Han/hun vil møte deg i ankomstområdet med et skilt med navnet ditt på. Du vil bli kjørt til huset du skal bo i, i løpet av introduksjonsuken din.

Huset ligger ca. 20-30 min. unna flyplassen, avhengig av trafikken. Alle frivillige bor sammen under introduksjonsuken, og du deler rom med en eller flere frivillige. Det er mulig å ønske et privat rom ved forespørsel og tilgjengelighet, og det koster litt ekstra. I huset har du tilgang til TV, kjøleskap, fryser, komfyr, toalett og dusj (utendørs med vann varmet opp av sola).

Det er også et eget hus, kalt "bottle house" som ligger ved siden av hovedhuset. Dette brukes til overnatting når det er mange frivillige. Huset er laget av betong og flasker, og har sitt eget enkle bad med toalett og dusj (kaldt vann).

Det inngår tre måltider i hverdagene og to i helgene. Måltidene er som oftest vegetariske. Etter introduksjonsuken er boforholdene dine avhengige av hvilket prosjekt du skal jobbe på.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Visum

For din reise til Nepal trenger du et turistvisum. Dette får du på Tribhuvan flyplass i Kathmandu, og ordnes når du har landet og skal gjennom immigrasjon og toll på flyplassen. Før du går gjennom toll og immigrasjon må du fylle ut et skjema for å få visum. Dette skjemaet kan du få på flyet eller finne på flyplassen.

Husk

For å få visum ved innreise til Nepal må du ha med deg pass, 2 ekstra passbilder (nye og i farger) og riktig beløp i dollar i forhold til hvor lenge du skal være i Nepal. Det er viktig at du har med deg dollar.
Husk å sjekke at passet ditt er gyldig minst seks måneder etter utreisen din fra Nepal, og at du har minst en ledig side igjen i passet

Priser

Multiple entry visa for 15 dager: USD 25
Multiple entry visa for 30 dager: USD 40
Multiple entry visa for 90 dager: USD 100

Priser

Startdato i 2024 Pris
1 introuke & 2 uker undervisning/barnehage/Women Empowerment 11700
1 introuke & 3 uker undervisning/barnehage/Women Empowerment 14650
1 introuke & 4 uker undervisning/barnehage/Women Empowerment 17550
Ekstra uker undervisning/barnehage/Women Empowerment 2850
1 introuke & 2 uker undervisning i kloster 13450
1 introuke & 3 uker undervisning i kloster 17200
1 introuke & 4 uker undervisning i kloster 21050
Ekstra uker undervisning i kloster 3750
1 introuke & 2 uker Health Outreach/Praksis 13450
1 introuke & 3 uker Health Outreach/Praksis 17200
1 introuke & 4 uker Health Outreach/Praksis 21050
Ekstra uker Health Outreach/Praksis 3750
1 introuke & 2 uker bygg & renovasjon 12450
1 introuke & 3 uker bygg & renovasjon 15750
1 introuke & 4 uker bygg & renovasjon 19050
Ekstra uker Bygg & Renovasjon 3400

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen. Prisen inkluderer en introduksjonsuke der du får muligheten til å bli bedre kjent med den nepalesiske kulturen og andre frivillige. Det er mulig å blande de ulike prosjekter, så ta gjerne kontakt med oss, så hjelper vi med å skreddersy turen akkurat som du vil ha den.

Inkludert i programprisen

Ikke inkludert i prisen

Flybillett til Nepal

Flybillett er ikke inkludert i programprisen, men pleier å koste fra 8000kr i lavsesong og fra 10000kr i høysesong, tur retur. Deltakerne kjøper selv flybillett og påser at de flyr til nærmeste oppgitte flyplass ved prosjektet. Vi vil sende deg mer informasjon om dagene/tider du må ta hensyn til. Du vil bli hentet på flyplassen. Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet. Dersom du ønsker å tilbringe noen dager/uker ekstra i Nepal, før eller etter prosjektet starter, så er det selvfølgelig fullt mulig.

Ta kontakt for mer informasjon om priser og opplegg for andre programlengder.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Reisebrev fra Frivillig Nepal

Les flere reisebrev fra våre deltakere
Pokhara er kjempefint og har fått bedre kontakt med barna og de som jobber der. Burde jo skjønt at sånn tar litt tid. Kommer til å bli noen dritbra uker her!! De surrer veldig med beskjeder, men man lærer seg å takle det:) Nå har vi også planlagt (sammen med noen andre frivillige) et lite luseprosjekt, så vi har kjøpt inn shampooer og kammer.

Ane Marie Frivillig Nepal

Aktiviteter i Nepal

FAQ

Hvordan kommuniserer jeg med de hjemme mens jeg er i Nepal?

Det er rimelig å ringe fra telefonautomater, og du kan bruke dem ved å kjøpe et telefonkort i en butikk i nærheten av telefonautomaten. Du kan også kjøpe et til mobilen din. Hvis du vil sende brev kan du kjøpe frimerker på et lokalt postkontor. Husk at postsystemet i Nepal er tregere enn her hjemme. Brev kommer fram, men det kan ta flere uker. Det finnes internettkafeer og kafeer med Wi-fi hvor du kan sende e-post (i Kathmandu).

Hva slags vaksiner må jeg ta før jeg reiser?

Vi anbefaler å ta vaksine mot Hepatitt A og B, Difteri, stivkrampe, kikhoste, polio, tyfoidfeber, japansk encefalitt, tuberkulose og evt. rabies og Gulfeber (om du reiser fra et land med risiko for Gulfeber må du ha tatt Gulfebervaksine for å kunne reise inn i Nepal). Det er fare for Gulfeber og malaria i visse deler av landet. Vi anbefaler at du tar kontakt med Reiseklinikken i Oslo eller en annen vaksineklinikk for faglig veiledning. Det er smart å planlegge hjemreisen før du bestiller time hos legen. På denne måten vet du hvilke land du skal innom på veien hjem i hvilke sesonger.

Må jeg har reiseforsikring?

Ja! Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb på frivillighetsprosjekter.

Hvor mye lommepenger bør jeg ha med?

Beløpet du må ha med avhenger av hvor høyt personlig forbruk du har og om du har tenkt til å reise litt i helgene. Hvis du skal reise etter at du er ferdig med å jobbe, bør du ha med mer penger for å dekke dette.

Vi anbefaler imidlertid at du tar ut rundt 100 dollar på flyplassen som du veksler inn i nepalske rupier etter ankomst. Dette er et fint beløp å ha tilgjengelig til å begynne med, men du vil kunne ta ut mer penger underveis i oppholdet ditt.

Gjør man mye sosialt sammen med de andre frivillige?

Dette er vanligvis opp til deg som frivillig. De fleste reiser litt sammen i helgene, eller de går ut for å spise, drar på markeder eller andre aktiviteter.

Hva om jeg ikke trives?

Hvis du ikke trives med det du jobber med og ikke ønsker å fortsette der du er, må du kontakte vår samarbeidspartner i Nepal. De vil gå gjennom situasjonen med deg og hvis det ikke hjelper med forandringer på arbeidsplassen, vil de finne et nytt prosjekt til deg. Koordinatorene i Nepal er veldig opptatte av at de frivillige skal ha det bra, så ikke vær redd for å snakke med dem om hvordan du har det.

Når får jeg beskjed om hvilken jobb som er tilgjengelig for meg?

Koordinatorene i Nepal vil ta hensyn til hva slags type arbeid du har ønsket å gjøre, og du kommer mest sannsynlig til å få jobbe med det du har ønsket deg, men fordi behovet for hjelp varierer er det ikke garantert at du får jobbe med akkurat dette. Du får vite om hva slags jobb du får når du ankommer prosjektet.

Hvorfor betale for å jobbe frivillig?

I mange tilfeller er frivillige - både med tanke på arbeidskraften og pengene - eneste grunn til at programmene har mulighet til å fortsette driften. Programmene vi tilbyr blir ofte drevet av ildsjeler som virkelig brenner for det de driver med, vanligvis uten noe form for statlig støtte. Når du jobber som frivillig så får programmene gratis arbeidskraft, noe som er til stor hjelp. Men det er også en del ekstra kostnader som oppstår i forbindelse med ditt opphold, f.eks. transport, kost og losji, planlegging, informasjon osv. Derfor betaler du en programpris for å dekke disse kostnadene. Det du betaler inkluderer også donasjoner til prosjektet og våre kostnader i Norge. Mesteparten av det du betaler går til våre lokale partnere, noe som igjen er med på å skape flere arbeidsplasser i landene vi har programmer.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Besøkte program

← Se alle program du har vært innom

→ Steng liste med programmene

Ja, send meg informasjon om disse programmer!

→ Steng liste med programmene

Ring eller send SMS

Hjem » Land » Nepal » Frivillig Nepal

Sam T bestilte Work & Travel Australia. Noe for deg?!