Login Inspirasjonskveld - Work & Travel og frivillig arbeid i utlandet

Frivillig arbeid i Nepal

Reis og jobb som frivillig i Nepal og opplev livet i fjellene! Du kan jobbe på skole, klinikk, kvinnesenter, renovering eller som engelsklærer i kloster. Du har muligheten til å jobbe i Kathmandu, Pokhara eller Chitwan.

Les mer

Kontakt Mai-Brit

Frivillig Nepal

Noen raske fakta om Frivillig Nepal
Fra kr. 7900
Passer for17 år og oppover
KvalifikasjonerGlad i å jobbe med mennesker
LengdeTre uker til tre måneder
AnkomstplassKathmandu
Frivillig arbeidUndervisningPraksisFrivillig arbeid med barnMedisin & Helse

Namaste! Reis til Nepal og opplev alt det spennende dette vakre landet i fjellene har å by på. Hiking, Mount Everest, jungel, matopplevelser, seremonier, festivaler, livlige markeder og ikke minst store smil!

Gjennom frivillighetsprogrammet i Nepal kan du jobbe på skole, klinikk, med bygg & renovasjon eller som engelsklærer i Kloster.

Gjennom frivillig arbeid i Nepal vil du få en helt spesiell mulighet til å komme tett innpå nepalesisk kultur. Du vil enten bo hos vertsfamilie, på prosjektet du skal jobbe på eller i et gjestehus. I møte med en helt ny kultur vil du ikke bare lære mye om Nepal og den nepalske kulturen, du vil også lære mye om deg selv og din egen kultur.

Du vil starte reisen din i Kathmandu der du starter med en introduksjonsuke. Løpet av denne uken lærer du om kultur, religion, sikkerhet, transport og folket i Nepal. Du vil også ha en utflukt til Bouddanath, besøke lokale markedet, være med på yoga, språkkurs og lage nepalesisk mat. Du vil bli hentet på flyplassen i Kathmandu av en representant fra vår lokale partner. Du vil bo sammen med andre frivillige og blant annet få tildelt ditt eget nepalesiske navn.

Etter introduksjonsuken vil du ha helgen fri før du begynner å jobbe på prosjektet.

Merk at introduksjonsuken har faste startdatoer. Fordi introduksjonsuken alltid er på en mandag, må du ankomme Kathmandu søndagen før.

Les om GoXplores reise til Kathmandu her

Hvem kan delta?

Programmet er lagt opp for deg som er over 18 år. For å kunne være med på programmet må du kunne snakke engelsk. Du bør være motivert til å ta i et tak og jobbe selvstendig. Plettfri vandelsattest. Nepal er et uforutsigbart land der alt kan skje, så det er viktig at du har evnen til å være fleksibel og ikke minst tilpasningsdyktig.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Hadde en helt fantastisk tid i Nepal! Ble utrolig godt tatt imot av både koordinatorene, de på prosjektet. I tillegg var de lokale kjempehyggelige! Har skapt minner for livet og vil alltid være takknemlig for opplevelsene. Jeg la igjen en liten del av hjertet mitt i Nepal.

Christine // Frivillig Nepal

Prosjekter

Introduksjonsuken vil være i Kathmandu, men du kan velge om du vil jobbe som frivillig i Kathmandu eller Pokhara. Du reiser da evt. videre etter at introduksjonsuken er over. Om du vil kombinere flere av disse destinasjonene er det selvfølgelig mulig. Da er det bare å ta kontakt, så hjelper vi deg med å organisere det!

Arbeidstiden din vil variere ut ifra hva du jobber med. Jobber du med undervisning på skole kan du regne med å jobbe mellom tre til fire skoletimer per dag. Jobber du som lærer i et kloster vil du jobbe mellom to til fire timer.

Når du er meldt på, vil du kunne komme med ønsker om hva slags prosjekt du helst vil jobbe på. Det er allikevel ikke garantert at du vil få jobbe med akkurat dette, da behovet for hjelp varierer. Det er ikke alltid et prosjekt har behov for mer hjelp i det tidsrommet du vil reise, men da hjelper vi deg med å finne et annet prosjekt.

De ulike prosjektene:

Undervisning (mulig på alle destinasjoner):
Vår partner i Nepal samarbeider med skoler der du som frivillig hovedsakelig vil assistere lærere. Du trenger derfor ikke å ha noen utdannelse eller spesifikk erfaring med undervisning, selv om det selvfølgelig er en fordel. Det vanligste er å undervise i engelsk, men du kan også undervise i temaer som matte, historie, geografi, data og teknologi, musikk og andre fag. All høyere undervisning i Nepal foregår på engelsk, så det er viktig at barna lærer seg engelsk om de skal ha muligheten til å ta en høyere utdannelse i fremtiden.
Du vil jobbe ca. tre til fire skoletimer om dagen, men dette kan variere.

Undervisning i kloster (kun mulig i Kathmandu):
Om du er interessert i buddhistisk kultur og religion kan dette prosjektet være noe for deg. Her jobber du med å undervise munkene i engelsk, og du jobber i klosteret. Du vil bo i, eller i nærheten av klosteret, og det kan være undervisning for yngre og eldre munker. Arbeidet vil bestå i engelskundervisning og det å hjelpe til på de lokale skolene. Totalt vil du jobbe ca. 2-4 timer per dag.

Konstruksjonsarbeid (kun mulig i Kathmandu):
Mange nepalske skoler, barnehjem og helsesentere mangler grunnleggende infrastruktur som toaletter, ordentlige klasserom, områder for barn å leke på og drikkevann. Lokalsamfunnet får derfor i mange tilfeller ikke de tjenestene de trenger. Som frivillig kan du hjelpe til ved å gi økonomiske midler, materiale eller din arbeidskraft på et construction prosjekt. Det er egne priser for dette.

Kvinnesenter prosjektet (kun mulig i Kathmandu):
Dette prosjektet er spesielt designet for kvinner som har kommet til Kathmandu fra landlige områder for å fungere som hushjelp. De fleste av disse kvinnelige arbeidstakere har ikke engang grunnutdanning og finner det vanskelig å overleve spesielt i denne alderen hvor utdanning har blitt et grunnleggende aspekt for overlevelse. Derfor gir de utenlandske lærerne muligheten til å danne sammenheng med noen fra en annen bakgrunn og kultur, og lærerne kan lære forskjellige undervisningsmetoder og teknikker.

Chetana Mahila Secondary School ble etablert for å utdanne, for å sivilisere, å gjøre selvsikker og uavhengig yngre og eldre kvinner i Kathmandu som ble fratatt utdanning i tide. Dette er en alder av vitenskap og teknologi, slik at utdanning er viktigere enn mat, ly og klær. Hovedmålet med denne skolen er å motivere de yngre og eldre kvinnene til å vise sine skjulte talenter og å gjøre dem i stand til å delta i utviklingsaktiviteter av familie, samfunn og nasjon.
Du skal lære og utdanne voksne kvinner i ulike aldersgrupper og med ulike læringsevner.

I løpet av din tid kan du lære dem ulike fag som matematikk, vitenskap, geografi, datamaskin, teknologi, musikk, muntlig og skriftlig engelsk, personlig utvikling, generell helse og sikkerhet m.m. Alle videregående opplæring i Nepal er på engelsk, så det er viktig at de lærer engelsk.

Medical Internship/Praksisplass (kun mulig i Kathmandu):
Vår lokale partner i Nepal samarbeider med helsesentere og sykehus, både offentlige og private. Din jobb vil hovedsakelig være å følge leger og helsepersonell, og observere hvordan helsetjeneste fungerer i Nepal. Dette prosjektet kan passe for deg som tar en utdannelse innen helse og ønsker å se hvordan helsetjeneste fungerer i et land med mindre ressurser enn vi har i Norge. Merk at du som frivillig først og fremst er der for å observere, og at du ikke nødvendigvis får delta så mye i arbeidet helsepersonellet gjør.

Det er en minimumsperiode på 4 uker for å kunne jobbe på dette prosjektet.
Dette kommer i tillegg til introduksjonsuken.

Dental Internship/Praksisplass (Kun mulig i Kathmandu):
I vårt Dental Internship-program vil du få en omfattende opplevelse ved å jobbe som praktikant på et tannhelsepersonell i Kathmandu, Nepal.

Du vil tilbringe tiden her for å observere arbeidet som utføres av ekspert tannleger. Du vil også bli bedt om å bistå tannleger og sykepleiere når det er nødvendig. Du må jobbe med flere avdelinger på sykehuset som: Institutt for Oral og Maxillofacial kirurgi, Institutt for prostodontikk, Institutt for pedodontikk og forebyggende tannlege, Institutt for samfunnstandvitenskap, Institutt for periodontikk, Institutt for konservativ tannlege og endodontikk og Institutt for Oral medisin og radiologi.
Minimum 4 uker.

Physiotherapy Internship/Praksisplass (Kun mulig i Kathmandu):
Vårt praksisprogram for fysioterapi gir deg mulighet til å oppnå verdifull erfaring ved å jobbe som praktikant på et fysioterapi og rehabiliteringssykehus i Kathmandu.

Du vil tilbringe tid her med å observere medisinske eksperter, fysioterapeuter og vil bli bedt om å hjelpe leger og sykepleiere. Det vil kunne oppleve praktisk arbeid. Deltakerne vil hjelpe pasientene med ulike helseforhold og delta i ulike terapeutiske økter på sykehuset. Sesjonene skal tildeles deg, i henhold til fagfeltet og ekspertisen din. Minimum 4 uker.

For mer informasjon og priser om våre praksisplasser, ta kontakt med oss!

Send denne siden til meg som PDF

Reise

Før du starter å jobbe på prosjektene i Nepal, vil du være med på en introduksjonsuke . Denne uken foregår i huset for de frivillige i Kathmandu, og det er faste oppstartsdatoer.

Introduksjonsuken starter alltid på en mandag så du må ankomme Kathmandu søndagen før.
Du vil bli hentet på flyplassen av en representant fra vår samarbeidspartner i Nepal, og fraktet til huset der de frivillige bor. Om du ankommer før søndag og ønsker å bli hentet på flyplassen og bo i huset for de frivillige, koster det 400,- ekstra for henting og 200,- per ekstra natt. Dersom du har lyst til å reise litt før du starter perioden din som frivillig er dette selvfølgelig helt greit. Da er det bare å si ifra til oss sånn at vi kan organisere et møtepunkt der du kan møte vår lokale partner i Kathmandu.

Når du har startet å jobbe på prosjektet har du helgene fri og kan da reise litt rundt om du vil det. Det er også vanlig å reise med noen av de andre frivillige ved slutten av oppholdet.

Sammen med ei annen norsk jente, flyttet vi likeså greit inn på barnehjemmet i Patan og ble boende der under oppholdet. På dette barnehjemmet var det kun 10 gutter og jenter. Å bo så tett med barna og familien som drev det, gjør at man automatisk blir mer knyttet til hverandre og raskere kjent. Det gir også et større innblikk av de mange kulturforskjellene, og dette på "close hold".

Eline // Frivillig Nepal

Hvorfor Frivillig Nepal med GoXplore?

Boforhold

Når du ankommer flyplassen i Kathmandu blir du møtt av en representant fra vår lokalpartner i Nepal. Han/hun vil møte deg i ankomst området med et skilt med navnet ditt på. Du vil bli kjørt til huset du skal bo i, i løpet av introduksjonsuken din. Huset ligger ca. 20-30 min. unna flyplassen, avhengig av trafikken. Alle frivillige bor sammen under introduksjonsuken, og du deler rom med en eller flere frivillige. Det er mulig å ønske et privat rom ved forespørsel og tilgjengelighet, og det koster litt ekstra. I huset har du tilgang til TV, kjøleskap, fryser, komfyr, toalett og dusj (utendørs med vann varmet opp av sola).

Det er også et eget hus, kalt "bottle house" som ligger ved siden av hovedhuset. Dette brukes til overnatting når det er mange frivillige. Huset er laget av betong og flasker, og har sitt eget enkle bad med toalett og dusj (kaldt vann).

Det inngår tre måltider i hverdagene og to i helgene. Måltidene er som oftest vegetariske. Etter introduksjonsuken er boforholdene dine avhengige av hvilket prosjekt du skal jobbe på.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Visum

For din reise til Nepal trenger du et turistvisum. Dette får du på Tribhuvan flyplass i Kathmandu, og ordnes når du har landet og skal gjennom immigrasjon og toll på flyplassen. Før du går gjennom toll og immigrasjon må du fylle ut et skjema for å få visum. Dette skjemaet kan du få på flyet eller finne på flyplassen. Fyll ut dette skjemaet og stell deg i kø for å få tildelt riktig visum.

Husk:

For å få visum ved innreise til Nepal må du ha med deg pass, 2 ekstra passbilder (nye og i farger) og riktig beløp i dollar i forhold til hvor lenge du skal være i Nepal. Det er viktig at du har med deg dollar i cash. Husk å sjekke at passet ditt er gyldig minst seks måneder etter utreisen din fra Nepal, og at du har minst en ledig side igjen i passet

Priser:

Multiple entry visa for 15 dager: USD 25

Multiple entry visa for 30 dager: USD40

Multiple entry visa for 90 dager: USD 100

Priser

Sosiale prosjekter Pris
3 uker 7900
4 uker 9600
5 uker 11300
6 uker 13100
7 uker 14800
8 uker 16600
9 uker 18300
10 uker 20100
11 uker 21800
12 uker 23500
Klosterprosjekt Pris
3 uker 9300
4 uker 11700
5 uker 14100
6 uker 16600
Renovasjonsprosjekt Pris
3 uker 8600
4 uker 10700
5 uker 12700

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen. Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter at du har fått bekreftet plass på prosjektet. Flybillett er ikke inkludert i programprisen, men bruker å koste fra 7500 kroner i lavsesong og fra 8500- til 11 500 kroner i høysesong, tur retur. Vi sender deg et uforpliktet flytilbud etter at du er påmeldt. Du vil bli hentet og fraktet tilbake til flyplassen. Dersom du ønsker å tilbringe noen dager i Nepal før eller etter prosjektet starter, så skjer dette for egen regning. Reiser du til prosjektet som en del av en større reise så kan vi sende deg tilbud for hele reisen. Informasjon om regler for håndbagasje på fly finner du her.

Ta kontakt med oss på mail for priser utover disse antall ukene. Alle programprisene inkluderer en introuke.

Inkludert i programmet:


Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Blogg fra Frivillig Nepal

Les flere reiseblogg og reisebrev fra våre deltakere
Sammen med ei annen norsk jente, flyttet vi likeså greit inn på barnehjemmet i Patan og ble boende der under oppholdet. På dette barnehjemmet var det kun 10 gutter og jenter. Å bo så tett med barna og familien som drev det, gjør at man automatisk blir mer knyttet til hverandre og raskere kjent. Det gir også et større innblikk av de mange kulturforskjellene, og dette på "close hold".

Eline // Frivillig Nepal

Aktiviteter i Nepal

FAQ

Hvordan kommuniserer jeg med de hjemme mens jeg er i Nepal?

Det er rimelig å ringe fra telefonautomater, og du kan bruke dem ved å kjøpe et telefonkort i en butikk i nærheten av telefonautomaten. Du kan også kjøpe et til mobilen din. Hvis du vil sende brev kan du kjøpe frimerker på et lokalt postkontor. Husk at postsystemet i Nepal er tregere enn her hjemme. Brev kommer fram, men det kan ta flere uker. Det finnes internettkafeer og kafeer med Wi-fi hvor du kan sende e-post (i Kathmandu).

Hva slags vaksiner må jeg ta før jeg reiser?

Vi anbefaler å ta vaksine mot Hepatitt A og B, Difteri, stivkrampe, kikhoste, polio, tyfoidfeber, japansk encefalitt, tuberkulose og evt. rabies og Gulfeber (om du reiser fra et land med risiko for Gulfeber må du ha tatt Gulfebervaksine for å kunne reise inn i Nepal). Det er fare for Gulfeber og malaria i visse deler av landet. Vi anbefaler at du tar kontakt med Reiseklinikken i Oslo eller en annen vaksineklinikk for faglig veiledning. Det er smart å planlegge hjemreisen før du bestiller time hos legen. På denne måten vet du hvilke land du skal innom på veien hjem i hvilke sesonger.

Må jeg har reiseforsikring?

Ja! Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb på frivillighetsprosjekter.

Hvor mye lommepenger bør jeg ha med?

Beløpet du må ha med avhenger av hvor høyt personlig forbruk du har og om du har tenkt til å reise litt i helgene. Hvis du skal reise etter at du er ferdig med å jobbe, bør du ha med mer penger for å dekke dette.

Gjør man mye sosialt sammen med de andre frivillige?

Dette er vanligvis opp til deg som frivillig. De fleste reiser litt sammen i helgene, eller de går ut for å spise, drar på markeder eller andre aktiviteter.

Hva om jeg ikke trives?

Hvis du ikke trives med det du jobber med og ikke ønsker å fortsette der du er, må du kontakte vår samarbeidspartner i Nepal. De vil gå gjennom situasjonen med deg og hvis det ikke hjelper med forandringer på arbeidsplassen, vil de finne et nytt prosjekt til deg. Koordinatorene i Nepal er veldig opptatte av at de frivillige skal ha det bra, så ikke vær redd for å snakke med dem om hvordan du har det.

Når får jeg beskjed om hvilken jobb som er tilgjengelig for meg?

Koordinatorene i Nepal vil ta hensyn til hva slags type arbeid du har ønsket å gjøre, og du kommer mest sannsynlig til å få jobbe med det du har ønsket deg, men fordi behovet for hjelp varierer er det ikke garantert at du får jobbe med akkurat dette. Du får vite om hva slags jobb du får når du ankommer prosjektet.

Hvorfor betale for å jobbe frivillig?

I mange tilfeller er frivillige - både med tanke på arbeidskraften og pengene - eneste grunn til at programmene har mulighet til å fortsette driften. Programmene vi tilbyr blir ofte drevet av ildsjeler som virkelig brenner for det de driver med, vanligvis uten noe form for statlig støtte. Når du jobber som frivillig så får programmene gratis arbeidskraft, noe som er til stor hjelp. Men det er også en del ekstra kostnader som oppstår i forbindelse med ditt opphold, f.eks. transport, kost og losji, planlegging, informasjon osv. Derfor betaler du en programpris for å dekke disse kostnadene. Det du betaler inkluderer også donasjoner til prosjektet og våre kostnader i Norge. Mesteparten av det du betaler går til våre lokale partnere, noe som igjen er med på å skape flere arbeidsplasser i landene vi har programmer.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Hjem » Land » Nepal » Frivillig Nepal

Vårt neste infomøte er 07.11.2019 i Oslo. Bli med, eller se alle de neste infomøtene her!