1. Volunteer with great white sharks 2. Cage dive great white 3. Tagging Great White 4. With the penguins 5. Make new friends 6. Glück = happiness

Frivillig arbeid med hvithai i Cape Town

Utforsk et utrolig dyreliv under havoverflaten, og jobb som frivillig på vårt hvithaisprosjekt i Sør-Afrika. Du får muligheten til å studere, dra på båtutflukter og møte hvithaien øye til øye! Et prosjekt som garantert vil gi utrolige opplevelser!

Les mer

The Great White

Afrika er et fantastisk reisemål, og vi nordmenn har virkelig fått øynene opp for dette spennende kontinentet. Vi gir deg muligheten til å utforske kontinentets mindre kjente side, nemlig det spektektulære dyrelivet under havoverflaten. På spissen av Sør-Afrika ikke langt fra Cape Town finner man en selkoloni (Cape Fur Seals) som er hjemmet til titusenvis av pelsseler. Dette tiltrekker så klart havets mektigeste rovdyr, hvithaien, og området rundt Dyers Island har flest hvithai i verden. Hvorfor ikke legge ut på ditt livs eventyr i hvithaiens rike? En ukjent og fasinerende verden som garantert vil gi utrolige opplevelser. Her får du muligheten til å studere, motta undervisning fra marinbiologer, være med på båtutflukter og ikke minst få muligheten til å møte dette rovdyret øye til øye under havoverflaten!

Marine Dynamics er en anerkjent organisasjon med 20 års erfaring. De jobber for å bevare og forstå kritiske havområder og det sårbare dyrelivet rundt. Organisasjonen er spesielt aktiv der Atlanteren møter det Indiske hav på spissen av Sør-Afrika. Hvert år kommer det tusenvis av internasjonale og lokale besøkende som vil prøve seg på haidykking. På båtene er det alltid et dedikert team av marinebiologer som alle gjennomfører konkrete forskningsprosjekter på adferd og biologi. Som et resultat av dette får vi betydelig ny innsikt og kunnskap i hvithaiens verden. De har også mulighet til å spore bevegelser av individuelle haier og deres respons på forskjeller i vanntemperatur. Dette arbeidet har blitt publisert. Det er alltid en fotograf ombord for å sikre detaljerte haiobservasjoner.

Are you up for it?

Hvem kan delta?

Dette programmet er for de over 18 år. Du kommer til å jobbe tett på mennesker og dyr, så det er viktig at du er en sosial og entusiastisk person. Det er viktig at du elsker dyr, og ikke er redd for å ta del i nye, spennende oppgaver og utfordringer. Du trenger ingen tidligere kunnskap om hai, så lenge du er interessert i å lære mer om livet under havoverflaten og bidra til mer forståelse og kunnskap.


Noen raske fakta om The Great White
Passer for18 år til 60 år
KvalifikasjonerIngen
LengdeFra 1 uke
AnkomstplassCape Town
Burde bestillesHelst 4 mnd i forveien
StartdatoMandager, se Reise
Frivillig arbeidFrivillig arbeid med dyrMiljøvernDykkingSjølivet
Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Helt fantastisk program og flotte folk! Alle hadde et smil om munnen hver dag.

Hanna The Great WhiteOversatt

Arbeidsoppgaver

Du får ta del i en svært spennende hverdag ved å jobbe som frivillig på prosjektet. Du vil få sjansen til å tilegne deg kunnskap, erfaring og ikke minst forståelse for et av havets mektigste dyr som både skremmer og fasinerer mennesker. Følg med teamet på deres båtturer ut i det ukjente blå havet og opplev hvithaien på nært hold. Dette prosjektet gir deg en helt fantastisk opplevelse. Du vil lære mye om "The Great White" ved å delta på forelesninger fremført av professorer fra universitet og andre organisasjoner. Best av alt, muligheten til å studere dyret med dine egne øyne og få sjansen til et adrenalinkick uten like. En unik opplevelse hvor det kun er centimetre som skiller deg og hvithaien.

Arbeidsoppgaver:

Merk at programmet tilpasses hver enkelt deltaker slik at du skal få et opphold som er mest mulig opplevelsesrikt!

Send denne siden til meg som PDF

Pingvinsenter

Det er muligheter for å besøke og jobbe frivillig noen dager på et pingvinsenter som ligger rett ved siden av frivillighetskontoret. Senteret jobber for å beskytte de utrydningstruede Afrikanske pingvinene gjennom forskning og rehabilitering av pingviner. De siste 30 årene har pingvinbestanden hatt en nedgang på 90%, på grunn av miljøforandringer og en vekst av rovdyr.

Skadde og syke pingviner, samt andre fugler, blir tatt inn for å motta nødvendig pleie for så å bli slippet ut igjen når de har blitt friske. En av grunnene til at pingvinene trenger behandling er på grunn av oljesøl ved øyen der de holder til (Dyer Island).

Mulige arbeidsoppgaver på pingvinsenteret:

Jeg så ikke bare haier, men også resten av "the marine big 5" som er hvaler, delfiner, seler og pingviner! Ønsker du å ta en «fridag» fra båtene, kan du tilbringe den på pingvinsenteret hvor du kan komme veldig nært de truede sørafrikanske pingvinene.

Hanna The Great WhiteOversatt

Hvorfor The Great White med GoXplore?

  • Du får utforske det spektakulære dyrelivet under havoverflaten
  • Bo sammen med andre frivillige i et hus med blant annet badebasseng
  • Jobbe tett med profesjonelle og engasjerte ansatte hver dag
  • Muligheten til å dykke i bur, og se hvithaien på kloss hold
  • Delta på undervisning om viktigheten av å ta vare på havet
  • Du vil tilbringe store deler av oppholdet ombord på en båt designet for dykking i bur
  • Mulighet til å delta på hvithaisafari dersom man er der i mer enn 4 uker
  • Du får opplæring i dyreatferd og håndtering
  • Møte frivillige fra hele verden, og knytte nye vennskapsbånd
  • Mulighet til å booke safari eller andre aktiviteter som strikkhopping på fridagene

Boforhold

Som deltaker på dette programmet vil du bo i Gansbaai, også kjent for å være haihovedstaden i verden. Dette er en fiskelandsby som ligger på Western Cape. Byen Hermanus ligger i nærheten, og du vil også oppleve 'Cape Fynbos'. 'Cape Fynbos' betyr "vakker busk". Gansbaai er et koselig lite sted hvor du finner restauranter, kafeer, banker og andre butikker du eventuelt måtte trenge. Gansbaai er likevel mest kjent på grunn av betraktningene av ulike slag hvithai som gjøres der, en spennende aktivitet.

Under ditt opphold vil du bo på en lodge som består av et hovedbygg samt fire hytter. Hyttene har plass til mellom 4 og 6 personer per hytte hvor man her har eget bad, et lite kjøkken og stue. Man vil få tildelt sengetøy, men man bør ha med seg sitt eget håndkle. Renholdstjeneste vil gjøre rent på rommet ditt daglig.

I tillegg til hyttene så fins det en større stue i hovedbygget som man kan benytte seg av. Her finnes det blant annet et biljardbord, tv m/dvd spiller, sofakrok samt et kjøkken til disposisjon. Lodgen har også et stort svømmebasseng, en bar og en hage som de frivillige kan bruke når de har mulighet. Det er trådløst internett, så det er mulighet for å ta med egen laptop.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Visum

Ved ankomst i Sør-Afrika vil du, som norsk statsborger, få utstedt et 90 dagers turistvisum. Dette koster ingenting og du trenger ikke søke før avreise. For å få denne er det viktig at du sjekker dette:

Alle reisende til, eller via, Sør-Afrika må følge myndighetens regler i forhold til innreisebestemmeleser, visum og pass. Om du er mindreårig, eller reiser med mindreårige barn, gjelder det spesielle regler. Les de fullstendige reglene her. Dersom du ønsker å være i Sør-Afrika lengre enn 90 dager er det viktig at du sier fra til oss i god tid.

Det er veldig viktig at du husker å vaksinere deg, og du har selv ansvaret for at dette blir gjort. Hvilke vaksiner du trenger avhenger av hvilket område du skal til, hva du allerede har tatt, og hva du skal gjøre i Sør-Afrika. Krav og anbefalinger vedrørende vaksinasjon endres løpende, derfor anbefaler vi at du kontakter din egen lege eller nærmeste vaksinasjonskontor for detaljert informasjon vedrørende nødvendige vaksiner. Folkehelseinstitutt har også en side med mye god info om vaksiner som anbefales for reiser til Afrika. Dersom du skal reise til andre afrikanske land, enten før eller etter oppholdet, kan det være lurt å ta gulfebervaksinen da enkelte land krever at man har denne vaksinen for å komme inn i landet.

Reise

Programmet Great White Shark i Sør-Afrika starter tidlig på morgenen hver mandag, så det er veldig viktig at du ankommer Cape Town på søndag (eller før). Det lønner seg å melde seg på tidlig, da prosjektet har begrensede plasser hver startdato.

Det er startdato hver mandag hele året, men du må ankomme Cape Town på søndag.

Dersom du ønsker å delta på programmet i løpet av hvalsesongen så pleier den å vare fra juli/august til november/desember.

Deltakerne flyr til nærmeste flyplass: Cape Town International Airport. Du vil bli hentet fra flyplassen av de som driver 91 Loop, et flott nyoppusset hostel midt i byen som er både trygt, rent og hyggelig. De har både private og delte rom, men alle rom har eget bad. Natten fra søndag til mandag (i deres unike pod rom), frokost mandag morgen og henting fra flyplassen er inkludert i prisen vår. Prosjektet avsluttes på mandager så det er viktig at du booker hjemreisen denne dagen etter kl. 19.00. Losji utover prosjektperioden dekkes ikke, så dersom du ønsker å tilbringe noen ekstra dager i Sør-Afrika før eller etter prosjektet, noe vi anbefaler, skjer dette for egen regning.

Flybillett er ikke inkludert i prisen og kostnad for denne varierer utifra årstid, og hvor lenge i forkant man bestiller, men pleier å ligge mellom 5000 og 8000kr tur-retur. Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet. Vurder gjerne før du bestiller om du kunne tenkt deg noe som en safari eller lignende når du først er i Sør-Afrika, så slipper du ekstra kostnader for ombooking av billett senere.

Noen dager i Cape Town?

Det er absolutt å anbefale at du tilbringer noen dager i Cape Town før eller etter programmet. Når du først er her så kan det være morsomt å få med seg Table Mountain, Robben Island, og se pingvinene på Boulders beach. Eller kanskje du har lyst til å kaste deg utfor "Lion's head" og paraglide med en helt utrolig utsikt? Det er mange muligheter! Hør med oss om en 3 eller 4 dagers pakke.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Priser

Startdato i 2023 Pris
1 uke 9000
2 uker 13050
3 uker 17400
4 uker 20450
Startdato i 2024 Pris
1 uke (ikke anbefalt) 9700
2 uker 14200
3 uker 19050
4 uker 22400
Ekstra uker 4150

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen. Midler fra frivillige bidrar i stor grad til driften av prosjektene. Forskning på dyrekonservering er kostbart, men takket være programavgiften som de frivillige betaler kan prosjektene driftes som konserveringsprosjekter på fulltid! Som frivillig bidrar du også til vedlikehold på prosjektet/båtene og støtter lokalsamfunnet.

Hva er inkludert i prisen?

MERK: Middager er ikke inkludert på The Great White prosjektet. Du bør regne med ca 2000 kr i matutgifter per måned. Når du er ute på båtene er lunsj inkludert.

Flyreisen

Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet. Flybillett er ikke inkludert i programprisen, men bruker å koste fra 6000 kroner tur-retur.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Blogg fra The Great White

Les flere reiseblogg og reisebrev fra våre deltakere
I løpet av denne turen hadde jeg virkelig ikke lyst til å åpne laptopen eller skrive lange meldinger på mobilen, når det var så mange andre og unike ting å fokusere på. Turen min var veldig vellykket og den overgikk alle forventningene mine med et tonn!

Leo The Great WhiteOversatt

Aktiviteter i Sør-Afrika

FAQ

Hvorfor betale for å jobbe frivillig?

I mange tilfeller er frivillige - både med tanke på arbeidskraften og pengene - eneste grunn til at programmene har mulighet til å fortsette driften. Programmene vi tilbyr blir ofte drevet av ildsjeler som virkelig brenner for det de driver med, vanligvis uten noe form for statlig støtte. Når du jobber som frivillig så får programmene gratis arbeidskraft, noe som er til stor hjelp. Men det er også en del ekstra kostnader som oppstår i forbindelse med ditt opphold, f.eks. transport, kost og losji, planlegging, informasjon osv. Derfor betaler du en programpris for å dekke disse kostnadene. Det du betaler inkluderer også donasjoner til prosjektet og våre kostnader i Norge. Mesteparten av det du betaler går til våre lokale partnere, noe som igjen er med på å skape flere arbeidsplasser i landene vi har programmer.

Hvor mye trenger jeg i lommpenger ?

Vi anbefaler min. 500-600 kr pr uke i prosjekttiden til lommepenger.
Husk at mat og drikke ikke er inkludert på dette prosjektet, så du bør regne med ca 1700 kr i matutgifter per måned. Når du er ute på båtene er lunsj inkludert i programprisen. Ønsker du å delta på ekstra turer eller utflukter som ikke er en del av prosjektet må du betale for disse utenom.

Hvilken valuta brukes i Sør-Afrika?

Den lokale valutaen heter Rand (ZAR). Dette kan du få vekslet til i en del norske banker i forkant av reisen. Du kan også få tatt ut Rand når du lander på flyplassen i Sør-Afrika.

Hvordan er kommunikasjonsmulighetene på prosjektet, og hvordan kommuniserer jeg med dem hjemme?

Du kan kjøpe telefonkort i Sør-Afrika. Her finnes det både kort som fungerer i telefonbokser og kort som kan brukes for å ringe fra hustelefon. Du kan også kjøpe et sørafrikansk SIM-kort (startpakke). Da får du et sørafrikansk mobilnummer, og betaler ikke for å motta samtaler. Startpakken er billig, og vår samarbeidspartner kan gi råd om hvor det er enklest å kjøpe en startpakke. Prosjektet har internettilgang, men det kan være noe ustabilt. Det er trådløst nettverk, så man kan ta med egen laptop eller nettbrett om man ønsker det.

Må jeg har reiseforsikring?

Ja. Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb på frivillighetsprosjekter.

Hva slags vaksiner må jeg ta før jeg reiser?

Vi anbefaler at du tar kontakt med Reiseklinikken eller fastlegen din for faglig veiledning. Fra 1. oktober 2011 innførte Sør-Afrika regler om at besøkende, som har vært i andre afrikanske land, må fremvise bevis på gulfebervaksinen. Ta derfor med vaksineboken din på reisen dersom du skal reise i andre land enten før eller etter programmet. Vi anbefaler generelt sett at alle frivillige tar hepatitt A og B, samt drikkevaksinen Ducoral i tillegg. Prosjektet ligger ikke i et malariaområde, så du trenger derfor ikke ta malariatabletter.

Bør jeg ta med myggnett selv?

Prosjektet ligger ikke i malariaområder så myggnett er derfor ikke nødvendig i forhold til malariamygg. Ta med myggspray mot vanlig mygg.

Hvordan er årstidene?

Sør-Afrika har motsatte årstider fra Norge, så det er viktig at du pakker ut fra når på året du skal reise.Det er stort sett et solfylt liv i Sør-Afrika, der den beste perioden regnes fra midten av september frem til mars/april. Dette er deres sommer. Klimaet varierer med landets topografi. November til februar er den varmeste årstiden og er stort sett varm og tørr. Mai til september regnes som vintermåneder, og temperaturen kan gå ned mot null. Dette gjelder spesielt om kvelden og natten. Vi anbefaler da at du tar med deg varme klær og gjerne også ullundertøy. Ta også med sovepose om vinteren (mellom april og september). Ta gjerne med både et par lukkede sko (tennissko) og et par gode sandaler. Dersom du ønsker å sjekke temperaturen før avreise, kan du ta en titt på www.yahooweather.com

Må jeg ha med adapter?

Ja, du trenger adapter for Sør-Afrika. Dette kan du kjøpe på reisebutikker, for eksempel Chillout.

Kan jeg forvente å dykke hver dag?

Vi kan ikke garantere at du får dykket hver dag da det er veldig væravhengig samt at det kommer ann på hvor mange frivillige og gjester som er med. Men så langt det lar seg gjøre så prøver de å få til så mange dykk som mulig i uken for de frivillige.

Er det trygt å jobbe og reise i Sør-Afrika?

Ja, forutsatt at du følger de normer og regler som finnes. Du skal bo på prosjektet gjennom oppholdet, så her kan du føle deg helt trygg. Sør-Afrikas kultur er annerledes fra den norske. Det anbefales derfor generelt sett å ikke gå ut alene på kvelden, så pass på å bevege deg rundt sammen med en gruppe. Dette gjelder særlig for jenter. Ikke bær på vesker/sekker dersom du kan unngå det.

Er det farlig å reise til Sør-Afrika?

GoXplore forholder seg i alle land til Utenriksdepartementets offisielle reiseråd. Sør-Afrika har ikke vært på UDs liste på mange år nå og vi opplever situasjonen i landet som veldig stabil. Ta gjerne kontakt med oss hvis du har spørsmål angående dette.

Jeg ønsker å få mest mulig ut av mitt program, hvor lenge anbefaler dere å være på dette programmet?

Vi anbefaler minst 4 uker om man har mulighet. Men selvfølgelig 2 uker er bedre enn å ikke reise. 2 uker: Det er en bra lengde. Du vil få tid i båten og på sjøen, du vil få deltatt på noen presentasjoner/forelesninger og du får muligheten til å hjelpe på både sosiale- og bevaringsprosjekter. 3 uker: Det er en bedre lengde. Du vil ha en super tid. Du vil oppleve det samme som på 2 ukers lengde, men på 3 uker så vil du også få muligheten til å bli med på noen utflukter som vinsmaking, turistattraksjoner og besøk til nærliggende områder. Du vil få enda mer tid på sjøen og lære enda mer i form av flere forelesinger og presentasjoner. 4 uker++: Dette er helt klart den beste lengden. Dersom du melder deg på minst 4 uker, så vil du kunne oppleve alle sider av prosjektet, og være med på alle oppgavene som programmet tilbyr. Du kan også få muligheten til å være med "research" teamet og marinebiologene når de drar ut for å gjøre forskningsarbeid. Jo lengre man er der, jo mer får man oppleve.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Besøkte program

← Se alle program du har vært innom

→ Steng liste med programmene

Ja, send meg informasjon om disse programmer!

→ Steng liste med programmene

Hjem » Land » Sør-Afrika » The Great White

Jenny G bestilte Wildlife Rescue Centre. Noe for deg?!