1. Kruger to Coast 2. Frivillig arbeid i Eswatini 3. Dykking med hvalhai i Mosambik 4. Kruger safari 5. Hyggelig gruppetur 6. Dykking Mosambik

Gruppereise fra Kruger til kysten av Mozambique

Gruppereisen fra Kruger til kysten av Mozambique tar deg med på noe av det beste den sørlige delen av Afrika har å by på. Bli kjent med kulturen, det fantastiske dyrelivet og tropiske strender.

Les mer

Kruger to Coast

Denne fantastiske fellesreisen passer for deg som elsker nye opplevelser og vil kombinere frivillig arbeid med kultur, dyreliv, safari og litt sol og strand. Noe for deg? Les videre!

Sammen med en små gruppe andre reisende fra flere forskjellige land, begynner turen i Eswanti (tidligere Swaziland) hvor dere får jobbe med en rekke spennende prosjekter. Den beste måten å oppleve dyreliv på, er i reservater og nasjonalparker. Derfor får dere dra på en fem dagers camping safari i den verdenskjente Kruger nasjonal park. Hva er vel bedre enn å nyte stemningen rundt leirbålet blant fantastisk natur og et spennende dyreliv?

Videre går turen til det tropiske Mozambique og drømmeverdige strender ved det indiske hav. Her får dere mulighet til å snorkle blant hvalhai og padle blant tropiske, palmekledde øyer.

Noen raske fakta om Kruger to Coast
Passer for18-50 år
KvalifikasjonerBør være i relativt god form til safari og arbeid
Lengde4-6 uker
AnkomstplassOR Tambo airport i Johannesburg
Nærkontakt med dyrNei, men mulighet til å se dyr på safari
Burde bestillesMinst 3-4 mnd før, men ta kontakt
StartdatoFørste mandag i måneden (2. mandag i januar)
Frivillig arbeidUndervisningDykkingFrivillig arbeid med barnRundreiserGruppereiser
Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Tusen takk og reisen var helt fantastisk!

Sivert B Kruger to Coast

Reise

Reisen går av stabelen den første mandagen hver måned (utenom januar hvor det er andre mandagen).

Dag 1: Alle flyr inn til OR Tambo flyplass i Johannesburg (ankomst før kl13!), hvor dere blir møtt av vår lokale partner. Sammen reiser dere fra flyplassen til det lille kongeriket Eswanti (Swaziland) der dere skal bo i Ezulwini Valley. Reisen tar om lag 5 timer.

Dag 2: Dere får en introduksjon til landet og det dere trenger å vite om oppholdet deres og den spennende kulturen. Dere blir dessuten introdusert til de frivillige programmene dere skal delta på og blir bedre kjent med de andre i reisefølget. På ettermiddagen får dere en kulturell omvisning på museet hvor dere lærer om den swasiske historien. Videre blir det en spasertur i landsbyen for å se og oppleve hverdagslivet i Eswatini. Omvisningen avsluttes med en lokal delikatesse - en tradisjonell swasisk Braai!

Dag 3-7: En guidet tur inn i Kruger National Park. Tidligere reisende har hatt gode opplevelser og blant annet sett løver, elefanter, nesehorn, bøffler, leoparder, hyener, giraffer og zabraer, bare for å nevne noen. Dere får dessuten en unik mulighet til å være med på en guidet "Bushwalk" (denne er frivillig og kommer utenom) i tillegg til en kjøretur om natten for å se det spennende dyrelivet som sover om dagen.

Dag 8-20: Dere er tilbake i Eswanti og tilbringer de neste ti dagene på frivillig arbeids prosjektet dere har valgt. Her er det 3 forskjellige områder du kan velge å jobbe i - konstruksjon, idrett eller barneomsorg. Les mer om de forskjellige områdene du kan velge mellom litt lenger ned på denne siden.

Dag 21-26: Dere reiser videre til Tofu i Mozambique og de fantastiske strendene ved det Indiske hav. Tofu er en tilbaketrukken landsby ved stranden sør i Mozambique og er et av de beste stedene å snorkle blant verdens største fisk - hvalhaien. Med mangfoldige korallrev, hvaler, delfiner og havskilpadder, er Tofu et marint paradis rett i nærheten av den historiske havnebyen Inhambane. Her får dere erfare den avslappede livsstilen i denne fargerike og livlige byen. Dere drar på havsafari, snorkler og får en hel dag til å padle blandt øyene ved Inhambane bukten. Hvis du har tatt dykkerlappen, får du mulighet til å dykke og se det utrolige dyrelivet og korallene. Hvis ikke, har du mulighet til å ta det internasjonalt godkjente kurset og få dykkerlappen. Dette koster riktignok ekstra. Ved å dykke får dere mulighet til å se "The Tofu Big 5"; hvalhai, djevelrokke, havskilpadde, delfin og knølhval.

Dag 27: Dere reiser tilbake til Eswatini. De som reiser på fire-ukers programmet har en hel dag til å slappe av og pakke før de reiser hjem.

Dag 28-40: De som blir igjen på seks-ukers programmet, drar tilbake til det frivillige prosjektet de har valgt og får fortsette der.

Send denne siden til meg som PDF

Arbeidsoppgaver

Etter en fantastisk opplevelse i Kruger nasjonalpark, drar dere tilbake til Eswanti for å begynne på de frivillige prosjektene. Her kan du velge mellom følgende 3 hovedområder å jobbe med:

Arbeid med barn

Her hjelper du lærerne på naboomsorgspunkter (NCPs), som fungerer som en slags førskole for foreldreløse og utsatte barn. For å unngå for hyppig utskiftning av voksne må du være med på minst 6 ukers programmet for å jobbe her. Det er viktig for barn å kunne forholde seg til voksne over litt lengre perioder for å bli ordentlig kjent og få mer stabilitet.

Bygningsarbeid

Her får dere være med på å bygge opp klasserommene og områdene i og rundt senteret. Dette er viktig for å sørge for at fasilitetene på senteret er i god stand og gi barna trygge omgivelser.

Sport og Idrett

Her vil du være med på å arrangere aktiviteter for de barna på naboomsorgspunktene. Det kan være alt fra svømming til dans og andre morsomme aktiviteter. Her får du ha det gøy med barna og gi dem viktige og gode opplevelser.

NY! Savanne forskning: Dette programmet er nytt og starter det kommende året. Dere jobber ved Mbuluzi reservatet øst i Eswanti og hjelper økologister med forskning på blant annet giraffer. En viktig del av arbeidet er også å jobbe med lokalbefolkningen i områdene rundt reservatet og lære dem om viktigheten av å ta vare på naturen og dyrelivet. Spør oss om mulighetene å delta på denne!

Arbeidsoppgaver

Noen av de oppgaver du kan jobbe med i denne perioden er *:

* Vær oppmerksom på at aktivitetene nevnt ovenfor er basert på tilgjengelighet og kan variere etter sesong. Dette er eksempler på aktiviteter som frivillige sannsynligvis vil delta i. Merk også at når du er på 4 ukers program så vil du ikke kunne delta i undervisning eller omsorg av barna på naboomsorgspunktene. De som er på 6 eller 8 ukers program har derimot mulighet å velge dette.

Dere bør dere ha anstendige klær for å ta hensyn til den lokale befolkningen. Bruk klær som dekker magen og lårene. La korte shorts bli hjemme.

Dagene med frivillige arbeid følger stort sett en fast rutine:

07:00 Dere står opp til det flotte været, tar muligens en varm dusj og starter dagen med en god frokost.

08:00 Dere transporteres til prosjektet og er klare til å begynne dagens arbeid.

13:00 Lunsjpause. Dere kan enten dra tilbake til hyttene der dere bor og spise eller ta med egne matpakker.

14:00 Dere er mette og klare for ettermiddagens arbeid.

16:30 Dere reiser tilbake til der dere bor og har tid til egne aktiviteter. Dere kan hygge dere med de andre frivillige og kanskje en liten svømmetur i bassenget.

18:30 Middag og tid til avslapning og morro.

Tusen takk og reisen var helt fantastisk!

Sivert B Kruger to Coast

Hvorfor Kruger to Coast med GoXplore?

 • Du får reise sammen med andre og oppleve mye sosialt sammen
 • Du får en variert og innholdsrik reise
 • Du får en guidet tur til Kruger nasjonalpark med overnatting og se et bredt dyreliv
 • Du får jobbe frivillig med barn og gjøre en forskjell
 • Du kan dykke og bl.a. se hvalhai
 • Du får oppleve de flotte strendene i Mozambique med snorkling og padling
 • Du har mulighet til å ta dykkerlappen
 • Du får tett oppfølging under hele prosessen og 24 timers support på plass
 • Vi hjelper deg med det du trenger før og under reisen, inkludert visum
 • Du får muligheten til å bli kjent med lokalbefolkningen og deres kultur

Boforhold

Under oppholdet deres vil dere bo i diverse hytter mens dere reiser rundt. Hovedbasen er riktignok den prisvinnende "Lidwala Lodge" i Ezulwini, som dere ser bilder fra under:

En del av stedene har basseng, TV rom, WiFi og et felles kjøkken. Det er stor sannsynlighet for at stedet dere bor er i nærheten av butikker, kjøpesentere og restauranter. Under oppholdet vil dere bo i sovesaler med køyesenger og felles bad. Sengetøy og madrasser er på plass, men under oppholdet i Kruger nasjonalpark er en sovepose muligens nødvendig i teltet.

Frokost tilbereder dere selv. Dere får et utvalg av brød, frokostblandinger, frukt, yogurt, egg og pålegg. Dette gjelder også for lunsj. Middag får dere servert og kan bestå av pastaretter, braai (en tradisjonell rett) og curry.

Vegenere og de fleste matallergier tar vi hensyn til. For å få det beste utvalget er det fint om du oppgir dette på forhånd, slik at vi får lagt til rette for dette på en god måte. Merk at om allergiene/preferansene er svært restriktive, er det mulig at det vil koste litt ekstra.

Her er bilder fra hyttene i Mozambique:

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Vaksine

Vi anbefaler at du tar kontakt med Reiseklinikken eller fastlegen din for faglig veiledning. Fra 1. oktober 2011 innførte Sør-Afrika regler om at besøkende, som har vært i andre afrikanske land, må fremvise bevis på gulfebervaksinen. Ta derfor med vaksineboken din på reisen. Vi anbefaler generelt sett at alle frivillige tar stivkrampe, hepatitt A og B, samt drikkevaksinen Ducoral i tillegg. Rådfør deg med vaksinekontoret om hvilke vaksiner som anbefales for din reise.

Myggstikk- og medikamentell profylakse er anbefalt. For barn under 11 kg, se 1.2 Spesielle grupper reisende (inkl. gravide og små barn). Denguefeber og Chikungunyafeber kan forekomme i landene, så en god myggstikkprofylakse anbefales også på dagtid.

Det offentlige helsetilbudet har lav standard. Reisende anbefales å benytte private tilbud/klinikker, og ved alvorlige tilfeller er evakuering til Sør-Afrika å anbefale.

Eswanti er et av landene i verden med høyest forekomst av hiv/aids. Reisende bør være oppmerksomme på dette, og ta de nødvendige forholdsregler. Tuberkulose, også multiresistent tuberkulose, er en stor utfordring.

Malaria er utbredt i Mozambique og malariaprofylakse bør tas i hele landet. Gode forholdsregler er å sove under myggnett, bruke myggspray/roll-on e.l. og ha på seg klær som dekker huden når man er ute om kvelden.

Visum

Ved ankomst i Sør-Afrika vil du, som norsk statsborger, få utstedt et 90 dagers turistvisum. Dette koster ingenting og du trenger ikke søke før avreise. For å få denne er det viktig at du sjekker dette:

Alle reisende til, eller via, Sør-Afrika må følge myndighetens regler i forhold til innreisebestemmelser, visum og pass. Dersom du ønsker å være i Sør-Afrika lengre enn 90 dager er det viktig at du sier fra til oss i god tid.

Nordmenn trenger ikke visum for opphold i Eswanti. Ved innreise gis et stempel i passet som tillater opphold i inntil 30 dager. Tillatelsen kan forlenges hos myndighetene. Under oppholder i Eswanti, vil du få hjelp til å skaffe visum for Mosambik.

Det er veldig viktig at du husker å vaksinere deg, og du har selv ansvaret for at dette blir gjort. Hvilke vaksiner du trenger avhenger av hvilket område du skal til, hva du allerede har tatt, og hva du skal gjøre under oppholdet. Krav og anbefalinger vedrørende vaksinasjon endres løpende, derfor anbefaler vi at du kontakter din egen lege eller nærmeste vaksinasjonskontor for detaljert informasjon vedrørende nødvendige vaksiner. Folkehelseinstitutt har også en side med mye god info om vaksiner som anbefales for reiser til Afrika. Du trenger gulfebervaksinen, da enkelte land krever at man har denne vaksinen for å komme inn i landet.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Priser

Startdato i 2024 Pris
4 uker 30550
5 uker 33250
6 uker 35900
7 uker 38600
8 uker 40000
9 uker 42500
10 uker 45000
11 uker 47500
12 uker 50000

Inkludert i prisen

Ikke inkludert i prisen

Frivillige aktiviteter som kommer utenom

 • Dykkerlappen i Mozambique
 • "Bushwalk" i Kruger, samt nattkjøring
 • En helg en "Zip lining" gjennom fjellene og ved fossefallene i det flotte Malolotja reservatet


Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Tusen takk og reisen var helt fantastisk!

Sivert B Kruger to Coast

Aktiviteter i Sør-Afrika

FAQ

Hvorfor betale for å jobbe frivillig?

Når du melder deg på våre frivillige prosjekter, donerer du din tid, ressurser og evner direkte til de lokale prosjektene på en strukturert måte. I mange tilfeller er de frivillig - både med tanke på arbeidskraft og pengene de eneste grunnene til at programmene har mulighet til å fortsette driften. Programmene vi tilbyr blir ofte drevet av ildsjeler som virkelig brenner for det de driver med, vanligvis uten noen form for statlig støtte. Når du jobber frivillig får programmene gratis arbeidskraft, noe som er til stor hjelp. Det er riktignok en del ekstra kostnader som oppstår ved ditt opphold, som transport, kost og losji, planlegging, informasjon etc. Derfor betaler du en programpris for å dekke disse kostnadene. Det du betaler inkluderer også donasjoner til prosjektene og våre kostnader i Norge. Mesteparten av det vi betaler går til våre lokale partnere, som igjen er med på å skape flere arbeidsplasser. Å bygge opp landene gjennom utdanning og arbeidsplasser er mye mer effektivt enn å kun donere penger.

Må jeg ha reiseforsikring?

Ja! Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb på frivillige prosjekter.

Er internett tilgjengelig hele reisen?

En del av hyttene dere bor i vil ha WiFi, men det er godt mulig at kvaliteten er noe dårligere enn dere er vant til.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Besøkte program

← Se alle program du har vært innom

→ Steng liste med programmene

Ja, send meg informasjon om disse programmer!

→ Steng liste med programmene

Ring eller send SMS

Hjem » Land » Sør-Afrika » Kruger to Coast

Shine M bestilte Frivillig Sør-Afrika. Noe for deg?!