Frivillig arbeid i Ecuador og Galapagos

Bli med på vårt reisende spanskkurs gjennom Ecuador og opplev hva landet har å by på, inkludert Galapagosøyene! Kombiner dette med å jobbe som frivillig med mennesker eller dyr etter at spanskkurset er over.

Les mer

Frivillig Ecuador

Stengt

Legg inn navn og e-post adresse for å bli varslet ved gjenåpning.

På grensen til Colombia og Peru men som et av to land som ikke grenser til Brasil finner du Ecuador. Det er kanskje Sør-Amerikas minste land, men det har enormt mye å by på! Du har kysten med surfing, kalde drinker og sene kvelder, høylandet med gårdsliv og lokale markeder og regnskogen med tropisk natur og eksotisk dyreliv. Regner du med Galapagosøyene har du tilsammen fire regioner å utforske!

Meld deg på vårt tre ukers spansk kurs som tar deg med gjennom de tre regionene mens du blant annet lærer spansk, lærer deg å surfe, tar salsatimer, bor i regnskogen og blir kjent med nye mennesker. Hvis du har lyst på enda mer eventyr kan du legge på en uke på Galapagos øyene og ta en uke med spansk kurs der også. Øyene er på UNESCO's verdensarvliste og er fredet, men allikevel åpen for kontrollert turisme. Hvis snorkling med sjøløver og havskilpadder høres ut som noe for deg er Galapgos stedet å dra!

Etter spanskkurset kan du jobbe på ett eller flere av våre programmer. Er du interessert i dyr kan rescue senteret eller reservatet for aper være noe for deg. Kanskje du er glad i barn og har lyst til å hjelpe til på et daghjem eller senter for gatebarn i Quito? Her jobber det lokale ildsjeler som trenger hjelp til å få endene til å møtes. I Quito kan du også jobbe på et sykehus for barn, eller du kan undervise på en lokal skole på Galapagosøyene. For deg som er interessert i natur og bevaring kan vårt Galapagos National Park Ranger prosjekt være spennende. Eller kanskje du har lyst til å leve og jobbe sammen med et lokalt stammefolk? Mulighetene er mange!

Hvem kan delta?
Du må ha fylt 18 år og du må kunne snakke engelsk. Du bør være motivert til å ta i et tak og jobbe selvstendig. Det er viktig at du har evnen til å være fleksibel og ikke minst tilpasningsdyktig da du vil komme tett på en fremmed kultur. Snakker du spansk er det supert! Gjør du ikke det er det inkludert et spanskkurs i programmet.

Noen raske fakta om Frivillig Ecuador
Passer for18 år og oppover
KvalifikasjonerGlad i arbeid med mennesker og dyr
LengdeSeks uker til et halvt år
AnkomstplassQuito
Nærkontakt med dyrPå rescue sentere for dyr
Frivillig arbeidMiljøvernFrivillig arbeid med barnJobb med dyrSpanskkursFamilievennlig
Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Jeg vil bare si TUSEN TAKK for en fantastisk tur! Jeg har hatt det kjempebra, hele veien, fra jeg landet i Quito til jeg fløy vekk fra Galapagos. Spansken har blitt bedre, jeg har møtt mange dødsbra folk på veien, jeg har fått utfordra meg selv, spist masse god mat, sett og opplevd mye nytt, lært mye, både om meg selv, Ecuador og gårdsbruk, og ikke minst forelsket meg i et nytt land!

Maria Frivillig Ecuador

Prosjekter

Du kan jobbe på programmer i ulike deler av Ecuador. Vi har prosjekter i Quito, Santa Domingo, Bahia de Caraquez, Amazonas og Galapagosøyene.

Vi deler prosjektene inn i fem forskjellige grupper:

 1. Prosjekter i Quito
 2. Prosjekter på Galapagosøyene
 3. Dyreprosjekter
 4. Prosjekter i resten av Ecuador

1) Prosjekter i Quito

Day Care Centre for utsatte barn
Dette prosjektet ligger i et fattig område i den sørlige delen av Quito. Her er det små barn om morgenen og ungdommer på ettermiddagene, som er velkommen til å komme og spille, få hjelp med leksene sine og lære grunnleggende ferdigheter. Prosjektet sørger for at barna og ungdommene ikke får dårlig påvirkning fra livet på gaten og sørger for at de får oppmerksomhet de trenger da mange av barna blir forsømt i sine hjem. Her kan barna være barn; de kan spille, le, nyte og lære. Sunn mat og det å lære barna om god hygiene er viktige fokuspunkter for dette prosjektet.

Minimums prosjektlengde: 4 uker

Undervisning på barneskole Quito
Vi samarbeider med en skole i Quito som er glade for å motta frivillige som kan bistå i å undervise engelsk, sport, IT og kunstundervisning. Studenter ved disse skolene kommer ofte fra fattige familier og regjeringen gir ikke alltid alle materialer disse skolene trenger. Lærerne er ekstremt overarbeidet og hjelp er alltid velkommen. Den nøyaktige klasse og/eller fag du som frivillig vil undervise i, er avhengig av din erfaring og preferanser.

Minimums prosjektlengde: 4 uker

Fotballtrener på idrettslag
Dette prosjektet ble startet av to personer som virkelig ønsket å styrke lokalsamfunnet i Quito gjennom idrett og språkundervisning. Dette initiativet bidrar til å motivere barna til å fortsette på skolen og vie sine ettermiddager til idrett i stedet for å henge rundt. Lokale og utenlandske frivillige organiserer fotballtrening for barn i ulike aldre og tilbyr dem et trygt sted å lære og spille. Det universelle språket av idrett bringer mennesker sammen og lærer barn og unge om teamarbeid, respekt og toleranse.

Minimums prosjektlengde: 4 uker

Undervisning på språksenter (engelsk)
Dette prosjektet ble startet av to personer som virkelig ønsket å styrke lokalsamfunnet i Quito gjennom idrett og språkundervisning. Det startet med en fotballskole, før de også satte igang med å tilby engelskundervisning. Tilbudet er åpent for barn, unge og voksne som ønsker alt fra hjelp til engelsk lekser til språkundervisning som kan styrke karrièremulighetene. I tillegg til engelskundervisning jobber også dette prosjektet med å diskutere verdier og oppførsel med barn og unge. Som frivillig vil dine arbeidsoppgaver være hjelp til å planlegge timer, ha klasser eller assistere, hjelpe til i situasjoner som oppstår (f.eks at en av deltakerne må til lege eller tannlege) og starte egne små prosjekter og aktiviteter. Om dette prosjektet interesserer deg anbefaler vi å vurdere å kombinere det med fotballtrener prosjektet over, da disse styres av samme organisasjon.

Minimums prosjektlengde: 4 uker

Children's hospital in Quito
Dette prosjektet tilbyr frivillige muligheten til å jobbe på Quitos eneste offentlige sykehus for barn. Folk kommer fra hele Ecuador for å få behandling her, men sykehuset har ikke nok materiale eller personale for å underholde barna. Frivillige jobber i biblioteket/leke avdelingen og underholder barn og kan også besøke barn på avdelingene.

Minimums prosjektlengde: 2 uker

Center for street children in Quito
Dette prosjektet har som mål å hjelpe barn, ungdom og voksne som lever på gatene i Quito. Sniffing av lim har vært et stort problem i Quito lenge. Mange starter allerede som barn og har vanskelig for å kvitte seg med vanene etter som de blir eldre. Mangel på jobb og et sosialt liv gjør at mange ender opp med å bo på gaten og få barn i ung alder. Hovedmålet med prosjektet er å gi disse menneskene og deres barn håp for fremtiden, støtte dem ved å tilby et sted å spise, muligheten til å skifte klær og ta en dusj. Yngre barn oppfordres til å gå på skole og få help med leksene på prosjektet på ettermiddagene. Dette prosjektet tilbyr blant annet kurs, helsetjenester, ernæringsmessig støtte, leksehjelp og seksualundervisning og det er behov for frivillige som kan hjelpe til med disse aktivitetene.

Minimums prosjektlengde: 2 uker

Senter for mentalt og fysisk handikappede barn
Dette senteret jobber med 15 funksjonshemmede barn som trenger konstant omsorg og oppmerksomhet. Disse barna er fra fattige familier som ikke har råd til nødvendig omsorg. Ved flere tilfeller har foreldre vært nødt til å la barna være alene mens de selv har måttet jobbe for å få hverdagen til å gå rundt. Selv om tilbud for handikappede mennesker har blitt bedre i Ecuador de siste årene mottar institusjoner for handikappede og foreldre lite støtte fra staten og på grunn av manglende kunnskap møter også ofte handikappede mennesker i Ecuador mye diskriminering. Dette prosjektet er en enorm støtte for barna og deres pårørende, som får muligheten til å jobbe mens barna er i trygge omgivelser.

Minimums prosjektlengde: 4 uker

2) Prosjekter på Galapagosøyene:

OBS! Husk at du må betale US$120 for å komme inn til Galapagos.

Undervisning og renovering på lokal skole
Den lokale skolen på San Cristobal ligger i byen Puerto Baquerizo Moreno som er hovedstaden på øya. Her hjelper frivillige til med undervisning og assistere lærere i sine daglige aktiviteter. Dette er både barne- og ungdomsskole og tilsammen går det rundt 550 elever på skolen. Skolen setter pris på hjelp fra frivillige med engelsk undervisning spesielt, men også å bistå lærerne i å finne nytt materiale, forberede pedagogiske aktiviteter og tilby leksjoner i samtale til barna. I tillegg er det ofte behov for hjelp til renovering og konstruksjonsarbeid som maling, muring etc. Skolen har sommerferie fra midten av februar til begynnelsen av mai, så da er det ikke mulig å jobbe med dette prosjektet.

Minimums prosjektlengde: 3 uker

Sportslærer på lokal skole
Her kan frivillige jobbe med å assistere de to faste sportslærerne på den lokale skolen i Puerto Baquerizo Moreno. Skolen utmerker seg i fotball, basketball, bordtennis og sjakk.

Minimums prosjektlengde: 3 uker

Barnehage (Barnehagen er midlertidig stengt på grunn av ombygging, så ta kontakt med oss om du er interessert i dette prosjektet)
Barnehagen ligger også i byen Puerto Baquerizo Moreno. Frivillige hjelper til i den lokale barnehagen med hjelp, omsorg, underholdning og å leke med de 60 barna som kommer til barnehagen daglig. Barna er i alderen 0-5 år.

Minimums prosjektlengde: 3 uker

Økologisk gård på Galapagos (dette programmet er stengt midlertidig i forbindelse med oppussing)
På øya Santa Cruz har en familie viet sitt land til økologiske gårdsprodukter. De er med på å skape bevissthet i samfunnet om nødvendigheten av å bevare jordbruk på Galapagos uten kjemikalier. På den måten bidrar de til at innbyggerne kjøper lokalt produserte produkter så mengden av importert mat minker da det truer den lokale økonomien og også øker sjansen for å importere utenlandske innsekter og plager til øya. Frivillige lever og arbeider sammen med familien. Eksempler på arbeidsoppgaver er å rydde åkrer for fremmede arter som truer veksten av naturlige planter, dyrke produktene som lokalbefolkningen spiser, dyrke organisk kaffe og ta seg av gårds dyrene.

Minimums prosjektlengde: 1 uke

Galapagos bevaringsprosjekt
Dette er et privat drevet prosjekt som samarbeider tett med nasjonalparken på Galapagos. Hensikten med prosjektet er å eliminere ukjente plantearter for å plante arter som kun vokser visse steder på Galapagos. Øyene er et unikt område og har et skjørt økosystem som blant annet utfordres av fremmede plantearter som eliminerer naturlige plantearter. Du vil bo på en liten gård på øya San Cristobal. Gården eies av en lokal familie som har bodd på øya i flere generasjoner. Familien har et nært forhold til nasjonalparken, og fordi det meste av jorda familien eier grenser til nasjonalparken, ser de på det som sin oppgave å bistå så godt de kan med å bevare naturen og miljøet på Galapagos og sørge for at kjempeskilpaddene på Galapagos har naturlig habitat å leve i. Som frivillig vil dine arbeidsoppgaver være alt fra planting av lokale plantearter og fjerne fremmede arter, forbedre stiene som omringer området, jobbe på gartneriet der lokale plantearter dyrkes og hjelpe til med å dyrke og kutte planter som brukes til å mate kjempeskilpaddene på øya.

Minimums prosjektlengde: 1 uke

Du kan være maks 12 uker på Galapagosøyene da det er maks antall uker turister har lov til å være på øyene

Grunnet nye regler satt av myndighetene på Galapagos, er det nå obligatorisk å kjøpe en egen reiseforsikring ved innreise til Galapagos - dette kan gjøres på flyplassen etter ankomst.

3) Dyreprosjekter

Monkey Sanctuary
Dette prosjektet er basert like utenfor jungelbyen Puyo. Det er et rescue senter primært for apekatter, men også andre ville dyr. Dette senteret er dedikert til bevaring og rehabilitering av primater som har blitt reddet. Hjelp fra frivillige er nødvendig for å hjelpe til med omsorg for dyrene, vedlikehold av senteret, konstruksjon av nye kabinetter og guide besøkende. Målet er å kunne hjelpe skadde dyr med å bli friske så de kan slippes ut igjen i det fri, men dessverre er det mange av dyrene som er for skadde til det eller de har gjort seg avhengig av mennesker mens de har vært skadde for å få tilgang til mat, sånn at de ikke lenger vil overleve fritt. Prosjektet jobber sammen med det ecuadorianske miljøpolitiet (UPMA) miljødepartementet i kampen mot trafficking, mishandling, fangst og jakt på ville dyr. Eksempler på arbeidsoppgaver er daglig omsorg for dyrene på senteret, kutte opp frukt og tilberede mat til dyrene, hjelpe nye frivillige å tilpasse seg livet i jungelen, generelt vedlikehold og rydding, vedlikehold og bygging av nye kabinetter. Dette er et prosjekt med veldig enkel levestandard, så du burde være komfortable med det enkle liv for å delta. Rabiesvaksine anbefales.

Minimums prosjektlengde: 1 uke

Amazon Animal Rescue Centre
Dette senteret ligger i den ecuadorianske regnskogen og arbeider med å redde, og rehabilitere dyr. Dyrene på dette prosjektet har blitt mishandlet, forsømt eller forlatt. Noen av dyrene har blitt tatt til prosjektet etter at foreldrene deres har blitt drept i jakt, mens andre dyr har blitt reddet fra mennesker som har ønsket å selge dyrene til utlandet av ulike grunner. Noen av dyrene er også tatt fra mennesker som har ønsket å ha dyrene som kjæledyr. For øyeblikket er det minst 35 forskjellige dyrearter på prosjektet, blant annet skilpadder, aper, papegøyer, caimans (reptiler), tayra (i røyskattfamilien), flodsvin og caimaner.

Minimums prosjektlengde: 2 uker

Horse Ranch
Denne vakre haciendaen med over 75 hester (og 150 sauer) ligger nær Mojanda innsjøene nord i Ecuador like sør for byen Otavalo. Frivillige vil bli innkvartert i frivillighetshus i området og vil jobbe med de daglige oppgavene som stell av hestene og trene dem. Erfaring med, og en kjærlighet for hester er et must for dette prosjektet!

Minimums prosjektlengde: 1 uke

4) Prosjekter i resten av Ecuador

Indigenous Community Environmental Project
Frivillige lever og arbeider med en lokal stamme kalt Tsachila, basert i Santo Domingo. I landlige omgivelser kan frivillige hjelpe med en rekke aktiviteter, fra å arbeide i kakao plantasjer til å bidra til å plante medisinplanter eller bedre løyper for turer i marka som tilbys som en del av deres turisme initiativ. Det er en interessant måte å observere på og være del av et fellesskap som prøver å opprettholde sin tradisjonelle kultur samtidig som den også må modernisere og tilpasse seg et annet tempo.

Minimums prosjektlengde: 2 uker

Coastal Dry Forest Nature Reserve
Dette naturreservatet tar sikte på å beskytte den sjeldne tropiske tørrskogen på kysten av Ecuador (kun 2% av Ecuadors opprinnelige tørr skog er fortsatt intakt i dag). Frivillige kan hjelpe reservatet på en rekke måter, fra å plante lokale plantearter, produsere rapporter og undersøkelser på flora og fauna i området, hjelpe å undervise i engelsk og miljømessige temaer i de lokale skolene og hjelpe til med å drive øko-gruppen for lokale barn som kommer til reservatet for å lære mer om deres naturlige omgivelser.

Minimums prosjektlengde: 1 uke

Pacific Whale
Siden 1997 har Pacific Whale Foundation i Puerto Lopez årlig viet tid og krefter til å samle data og bidra med vitenskapelig forskning til hval-kommisjonen i Sør-Amerika. Hvert år fra juni til oktober kommer knølhvalen til det varme vannet som passerer Stillehavskysten i Ecuador for å finne en partner og få barn. De svømmer hele veien til Sør-Colombia før kursen vendes tilbake igjen til vannet i Antarktis.Prosjektet gir deg muligheten til å være med på observering og forskning på knølhvalen, marine fugler og delfiner. Du får være med på felt undersøkelser av hval og havet, analysering av funn, tracking og snorkling. I tillegg vil du ha spansktimer ca. annen hver dag så du har muligheten til å lære deg litt språk underveis.

Send denne siden til meg som PDF

Reise

Det er oppstart hver uke hele året utenom jul og nyttårs uka. Overnatting er inkludert fra lørdag, så du bør legge ankomsten din til denne dagen. Kommer du før dette må du betale for ekstra netter med overnatting på hostel eller i studenthuset.

I forbindelse med COVID-19 tar ikke programmet i mot deltakere før tidligst 5. april

For oppstartsdatoer for Pacific Whale prosjektet ta kontakt med oss. På lørdagen når du skal reise til prosjektet må du ta buss fra busstasjon "Terminal Quitumbe". Ta gjerne taxi dit eller få hjelp av våre lokale koordinatorer til å finne riktig buss dit. På Terminal Quitumbe kjøper du en billett til Manta. Billetten dit bør koste ca. 8 - 10. USD. Når du er fremme i Manta vil du bli møtt av en av de ansatte på prosjektet som kjører deg til Puerto Lopez der prosjektet er. Turen dit tar ca. to timer. Du kan velge mellom 1 uke, 2 uker eller 4 uker på programmet.

Du må lande på Quito flyplass hvor du blir møtt av en representant fra vår lokale partner som kjører deg dit du skal bo. Hvis du skal bo hos vertsfamilie, eller det er fullt i frivillighetshuset vil du overnatte på hostel de to første nettene. Skal du bo i frivillighetshus og det ikke er fullt vil du bli kjørt direkte hit. Frivillige som bor hos vertsfamilie blir hentet av vertsmoren sin på mandagen etter at spansk timene er ferdig for dagen.

Vi sender deg et uforpliktende flytilbud på reisen din til Ecuador etter at du har betalt depositumet og fått en bekreftet plass på prosjektet. Generelt sett koster en tur/retur reise fra Oslo til Quito mellom 7900 NOK og 12 000 NOK avhengig av sesong. Du kan selvfølgelig bestille flybilletten selv, men da er det veldig viktig at du ikke bestiller den før du har fått bekreftet plassen på prosjektet. Bestiller du din flyreise hos oss har vi tilgang til alle dine detaljer og kan dermed lett gi deg, og våre partnere, informasjon dersom noe skulle endre seg før du starter programmet. Reiser du til prosjektet som en del av en større reise så kan vi sende deg tilbud for hele reisen.

Jeg er virkelig så glad og takknemlig for at jeg endelig kom hit. Etter alle årene med skrål om Galapagosøyene, er jeg her og i morgen skal jeg ENDELIG se de gigantiske skilpaddene jeg har snakket om siden jeg var 12 år gammel. Det gjør meg så glad at det gjør vondt. Tenk så fint det er, drømmer blir virkelig til opplevelse noen ganger.

Lisa Frivillig EcuadorOversatt

Hvorfor Frivillig Ecuador med GoXplore?

 • Vi er skandinavias største på jobb og reisemuligheter i utlandet
 • Vi har mange års erfaring med frivillig arbeid og har selv besøkt prosjektene
 • Du får personlig oppfølging under hele prosessen
 • Losji er inkludert i programprisen
 • Du har 24 timers support på plass
 • Du blir hentet på flyplassen om du skal kombinere spansk kurs og frivillig arbeid
 • Du får lære deg spansk mens du reiser gjennom hele Ecuador
 • Du får muligheten til å lære deg spansk på Galapagos' eneste spansk skole
 • Du får muligheten til å oppleve Galapagosøyene som mer enn turist!
 • Du vil få venner og opplevelser for livet!

Boforhold

Hvordan du skal bo i løpet av din tid i Ecuador kommer helt an på hvilket eller hvilke prosjekter du skal jobbe på. Om du skal jobbe på et prosjekt i Quito eller på Galapagos øyene er overnatting inkludert, men ikke måltider. Dette er fordi du vil bo i studenthus sammen med andre frivillige, der du kan lage din egen mat. For prosjektene i resten av Ecuador er både mat og overnatting inkludert. Skal du jobbe på et av våre dyreprosjekter er også både mat og overnatting inkludert.

Overnatting er inkludert fra lørdag kveld, så du bør legge ankomsten din til denne dagen. Kommer du før dette må du betale for ekstra netter med overnatting på hostel eller i studenthuset.

Du blir hentet på flyplassen av en av sjåførene til vår lokale partner. Hvis du skal bo hos vertsfamilie, eller det er fullt i studenthuset vil du overnatte på hostel de to første nettene. Frivillige som bor hos vertsfamilie blir hentet av vertsmoren sin på mandagen etter at spansk timene er ferdig for dagen.

Her finner du spesifikk informasjon om overnatting og måltider for hvert prosjekt:

Overnatting: I studenthus sammen med andre frivillige

Måltider inkludert: Nei

Overnatting: I studenthus sammen med andre frivillige

Måltider inkludert: Nei

Overnatting: I studenthus sammen med andre frivillige

Måltider inkludert: Nei

Overnatting: Hos lokal vertsfamilie

Måltider inkludert: Ja, fra mandag til fredag

Overnatting: I hus sammen med andre frivillige

Måltider inkludert: Ja

Overnatting: I hus sammen med andre frivillige

Måltider inkludert: Ja

Overnatting: I hus sammen med andre frivillige

Måltider inkludert: Ja

Overnatting: I hus sammen med andre frivillige

Måltider inkludert: Nei

Overnatting: I hus sammen med andre frivillige

Måltider inkludert: Nei

Overnatting: I hus sammen med andre frivillige

Måltider inkludert: Nei

Overnatting: I hus sammen med andre frivillige
Måltider inkludert: Nei
Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Visum

Når du reiser til Ecuador får du som norsk statsborger stempel i passet ditt som gir deg oppholdstillatelse i 90 dager. Du trenger derfor ikke søke om visum før du reiser. Dette visumet koster ingenting. Merk at du ikke kan være i Ecuador lenger enn 90 dager på dette visumet.

Skal du være i Ecuador lenger enn 90 dager derimot, må du søke om et 12-IX visum. Dette er et visum som gir deg 180 dager til å jobbe som frivillig, studere og ha internships i Ecuador. Dette visumet må du søke om her hjemme før du reiser. Når du kommer til Ecuador må du registrere dette visumet innen det har gått 30 dager.

Priser

Startdato i 2020 Pris
3 uker reisende spansk + 3 uker frivillig på Galapagos (inkl fly) 34000
3 uker reisende spansk + 4 uker frivillig Ecuador 27050
3 uker reisende spansk + 4 uker frivillig i Quito 22400
3 uker reisende spansk + 4 uker frivillig med dyr 27050
3 uker spansk + 3 uker frivillig på Galapagos (inkl fly) 29050
3 uker spansk + 4 uker frivillig Ecuador 21900
3 uker spansk + 4 uker frivillig med dyr 21900
3 uker spansk + 4 uker frivillig Quito 17200

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen. Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet. Flybillett er ikke inkludert i programprisen, men pleier å koste fra 7900 kroner i lavsesong og fra 8500 til 12 000 kroner i høysesong, tur/retur. Vi sender deg et flytilbud etter at du er påmeldt.

Prisene gjelder spanskkurs kombinert med frivillig arbeid på forskjellige type prosjekter. Vi har delt prosjektene våre inn i fire kategorier. Du kan velge om du vil være med på vårt reisende spanskkurs eller ta hele spanskkurset i Quito. Hvis du velger vårt reisende spansk kurs kan du også velge å ta en fjerde uke med spansk kurs på Galapagosøyene. Velger du dette alternativet er flybilletten til og fra Galapagos inkludert i prisen.

Du kan selvfølgelig være kortere og lengre enn fire uker på noen av prosjektene, så har du spørsmål om priser som ikke står på hjemmesidene er det bare å kontakte oss.

I tillegg til denne summen kommer det en kostnad på 75 USD om du skal reise til Galapagos for å jobbe etter tre uker med reisende spanskkurs. Dette er for overnatting på hotell i Guayaquil før du reiser videre til Galapagos.

OBS! Husk at du må betale US$120 for å komme inn til Galapagos.

MERK! Gjøres store endringer på bookingen etter at du har fått bekreftet plass, kommer det et gebyr på 250,-.

Transport

Deltakerne kjøper selv flybillett og påser at de flyr til nærmeste oppgitte flyplass ved prosjektet. Du vil bli hentet og fraktet tilbake til flyplassen. Dersom du ønsker å tilbringe noen dager i Ecuador før eller etter prosjektet starter, så skjer dette for egen regning.

Vi sender deg et uforpliktende flytilbud på reisen din til Ecuador etter at du har betalt depositumet og fått en bekreftet plass på prosjektet. Reiser du til prosjektet som en del av en større reise så kan vi sende deg tilbud for hele reisen.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Reisebrev fra Frivillig Ecuador

Les flere reisebrev fra våre deltakere
Ville bare fortelle at jeg digger opplegget i Ecuador så langt ? Alt er helt supert, det er masse å finne på, god mat, og spansken blir bedre. Drar videre til Montañita i morgen, som blir tredje destinasjon på turen. Gleder meg! Har vært veldig heldig med timinga her også. Første uka i Quito var det også en lysfestival i byen, så mange fine lysshow på diverse historiske bygninger rundt om i byen. Andre uka, i Baños, har vi kun hatt strålende vær hver dag! Hørte rykter om at forrige uke var ganske dårlig her. Så satser på å få det helt supert i Montañita også.

Maria Frivillig Ecuador

Spanskkurs

Morsmålet i Ecuador er spansk, og det er få som snakker engelsk. Derfor er det helt nødvendig å ta et spanskkurs om du ikke snakker spansk fra før. På den måten vil du kunne klare å kommunisere med de du skal jobbe sammen med på prosjektet, og gjøre deg forstått. Gjennom GoXplore kan du være med på et spanskkurs som tar deg med gjennom tre av Ecuadors regioner. I tillegg til å lære deg spansk, får du blant annet muligheten til å lære deg å danse salsa, bo i tropisk skog og lære deg å surfe. Har du lyst på et enda større eventyr kan du slenge på en uke med spanskkurs på Galapagosøyene!

Hvis det frister mer å være i Quito kan du selvfølgelig også velge å ta hele spanskkurset her.

Dersom det ikke er noen andre studenter på ditt nivå for perioden du har booket spansk kurs, får du 15 timer privat undervisning i uka, i stedet for 20 timer med gruppeundervisning i uka.

Reisende spanskkurs i Ecuador – 3 ukers spanskkurs i Quito, Baños og Montañita

Dette utrolige spanskkurset tar deg med gjennom tre av Ecuadors regioner, og gjør at du kan får reist skikkelig fra deg før du setter i gang med å jobbe frivillig, samtidig som du lærer deg spansk! Du vil ha en uke med kurs på tre forskjellige destinasjoner i Ecuador. Du vil reise på egenhånd mellom de forskjellige stedene og vi kan ikke garantere at det vil være andre som reiser akkurat samtidig med deg.

Opplegget starter i hovedstaten Quito på en lørdag. Søndagen etter får du dagen fri til å se deg rundt i byen. Bruk dagen på å utforske lokale markeder og gamlebyen. På mandagen starter kurset. Du har ca. fire timer med undervisning hver dag frem til fredag (20 timer). I løpet av uken har du en time med salsaundervisning og guidet tur gjennom gamlebyen. På lørdagen blir du med på en dagstur til den aktive vulkanen Cotopaxi.

Søndagen reiser du videre til Baños der du skal bo i tropisk skog mens du fortsetter med spansk kurset (20 timer). Du vil ha tid hver dag til å utforske området før du reiser tilbake igjen til Quito på lørdagen.

På søndagen reiser du videre til varme og tropiske Montañita. Her starter du din siste uke med spansk kurs (20 timer). I tillegg er det inkludert et surfekurs (5 instruksjonstimer) i løpet av uken din her. Lørdag denne uken vil være din siste dag på spanskkurset. Da er det opp til deg om du vil starte å jobbe på ett eller flere prosjekter i Quito eller andre steder i Ecuador, eller om du vil fly videre til Galapagosøyene for en siste uke med spansk kurs og flere eventyr!

Inkludert

Ikke inkludert

Reisende spanskkurs i Ecuador + 1 uke kurs på Galapagosøyene

Dette spanskkurset har samme utgangspunkt som kurset over, men du får i tillegg en uke på Galapagosøyene! Etter din tredje uke med kurs i Montañita tar du buss til en by som heter Guayaquil. Her overnatter du en natt på et hostel vi booker for deg før du blir hentet dagen etterpå og kjørt til flyplassen så du kan reise videre til San Cristobal, Galapagos. Som på resten av kurset har du ca. fire timer kurs om dagen fra mandag til fredag.

Dette er en unik mulighet til å utforske øya som står på UNESCO's verdensarvliste i tillegg til at du får en enda bedre innføring i spansk. På lørdagen er kurset over og du flyr tilbake til Quito eller Guayaquil, avhengig av hvilket prosjekt du skal jobbe på etterpå.

NB! Vår lokale partner anbefaler at du legger til en uke med ferie på øya sånn at du kan utforske den maksimalt. Husk at det er en unik mulighet å få oppholde seg på øyene så hvorfor ikke benytte deg fullt ut av muligheten! Det vil ikke ha påvirkning på programprisen, men overnatting er ikke inkludert

Inkluderer alt fra reisende spanskkurs i Ecuador men også:

FAQ

Hvorfor betale for å jobbe frivillig?

I mange tilfeller er frivillige - både med tanke på arbeidskraften og pengene - eneste grunn til at programmene har mulighet til å fortsette driften.

Programmene vi tilbyr blir ofte drevet av ildsjeler som virkelig brenner for det de driver med, vanligvis uten noe form for statlig støtte. Når du jobber som frivillig så får programmene gratis arbeidskraft, noe som er til stor hjelp. Men det er også en del ekstra kostnader som oppstår i forbindelse med ditt opphold, f.eks. transport, kost og losji, planlegging, informasjon osv. Derfor betaler du en programpris for å dekke disse kostnadene. Det du betaler inkluderer også donasjoner til prosjektet og våre kostnader i Norge. Mesteparten av det du betaler går til våre lokale partnere, noe som igjen er med på å skape flere arbeidsplasser i landene vi har programmer.

Hvordan kommuniserer jeg med de hjemme mens jeg er i Ecuador?

Det er rimelig å ringe fra telefonautomater. Hvis du har tenkt til å bruke mobil, bør du kjøpe et lokalt SIM kort og bruke kontantkort til å sende meldinger. Det vil bli billigere enn å bruke et norsk abonnement. Hvis du vil sende brev kan du kjøpe frimerker på et lokalt postkontor. Husk at postsystemet i Ecuador er tregere enn her hjemme. Brev kommer fram, men det kan ta flere uker.

Hva slags vaksiner må jeg ta før jeg reiser?

Vi anbefaler at du tar kontakt med Reiseklinikken i Oslo eller en annen vaksineklinikk for faglig veiledning. Det er smart å planlegge hjemreisen før du bestiller time hos legen. På denne måten vet du hvilke land du skal innom på veien hjem i hvilke sesonger.

Må jeg har reiseforsikring?

Ja! Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb på frivillighetsprosjekter.

Hvor mye lommepenger bør jeg ha med?

Beløpet du må ha med avhenger av hvor høyt personlig forbruk du har og om du har tenkt til å reise litt i helgene. Hvis du skal reise etter at du er ferdig med å jobbe, bør du ha med mer penger for å dekke dette.
Vi anbefaler rundt 3.000,- til 3.500,- per måned på dette programmet.

Gjør man mye sosialt sammen med de andre frivillige?

Dette er vanligvis opp til deg som frivillig. De fleste reiser litt sammen i helgene, eller de går ut for å spise, drar på markeder eller andre aktiviteter.

Hva om jeg ikke trives?

Hvis du ikke trives med det du jobber med og ikke ønsker å fortsette der du er, må du kontakte vår samarbeidspartner i Ecuador. De vil gå gjennom situasjonen med deg og hvis det ikke hjelper med forandringer på arbeidsplassen, vil de finne et nytt prosjekt til deg. Koordinatorene i Ecuador er veldig opptatte av at de frivillige skal ha det bra, så ikke vær redd for å snakke med dem om hvordan du har det.

Vil det være flere enn meg på spanskkurset?

Vi kan ikke garantere at det vil være flere enn deg på spanskkurset eller at de vil være på samme nivå som deg. Hvis det ikke er noen andre studenter på ditt nivå for perioden du har booket spanskkurs, får du 15 timer privat undervisning i uka, i stedet for 20 timer med gruppeundervisning i uka.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Besøkte program

← Se alle program du har vært innom

→ Steng liste med programmene

Ja, send meg informasjon om disse programmer!

→ Steng liste med programmene

Ring eller send SMS

Hjem » Land » Ecuador » Frivillig Ecuador

Siste nyhet: Unike muligheter for deg som er glad i hest!